Dodaj do ulubionych

Czas potworny...

01.12.10, 11:21
...czyli grudzień. Przedświątecznie. Wszędzie straszne mordy mikołajów, w każdym sklepie Jingle bells, promocje świąteczne, czyli dwa jajka w cenie jednego, oba przeterminowane.
Nawet w domu spokoju nie ma, bo sąsiedzi z naprzeciwka zamocowali mikołaja wspinającego się po balkonie, rzecz piękna i nietania.:))
Nie znoszę tego okresu.

A jak tam u nas, na cmentarzu? Wieszamy bombki, ustawiamy mikołaje i rudolfy, może balwanki?
Macie jakieś pomysły?
Pomruk w czerwonej czapeczce, mikołaj nagrobny z latarenką w dłoni, a z nim uśmiechnięta śmiertka z kosą i owinięta łańcuchem choinkowym? Śpiewają Ciiichaaa noc...
Obserwuj wątek
    • sootball Re: Czas potworny... 01.12.10, 12:04
      Podejście alternatywne

(z dużą ilością brzydkich słów).
      Odpręża mnie.
      • iwu Re: Czas potworny... 01.12.10, 12:19
        No masz, przynajmniej symboliczna choineczka musi być.
        https://www.dziubak.pl/znicze/miniatury/zch-3M.jpg
        • dzidzia_bojowa Re: Czas potworny... 01.12.10, 12:50
          Gdy mówię znajomym i rodzinie, że nie lubię świąt patrzą na mnie ze zgrozą. Nie lubię tego okresu aż do bólu! Nie znoszę świąt i tego całego przedświątecznego zamieszania. Myślcie sobie co chcecie. Może i jestem złym człowiekiem, nieczułym, niesentymentalnym, nierodzinnym ale świąt nie lubię i już!
          Mój apel: nie psujmy cmentarza tandetną świąteczną oprawą, proszę!
          • mnop2 Re: Czas potworny... 01.12.10, 13:39
            właśnie z powodu wrzaskliwego markietingu omijam szerokim łukiem teska i carfury.
            Paw!
            nie dam sobie popsuć świąt, bo bardzo je lubię...
            • voxave Re: Czas potworny... 02.12.10, 14:07
              lubie bo sie śpiewaaaaaaaaaaaaa kolędyyyyyyyyyyyy
            • girl.of.your.nightmares Re: Czas potworny... 23.12.10, 00:29
              ja się chciałam wykazać ogromnym sprytem i poszłam sobie na zakupy świąteczne do kerfura w poniedziałek między praktykami w szkole a pracą. Myślałam sobie, że jakoś przetrawię pieśni świąteczne, choinki i "ozdoby" związane ze świętami, byleby tylko tłumów nie było. A gdzie tam, tłumy były.
              Po czym się okazało, że czekają mnie jeszcze jedne zakupy świąteczne, tym razem z mamą. We wtorek po południu. Ze wszystkimi wyżej wymienionymi atrakcjami i o wiele większym tłumem.
              • 3.14-roman Re: Czas potworny... 23.12.10, 19:54
                A pomyślcie sobie, co będzie jutro w sklepach.
    • 3.14-roman Re: Czas potworny... 02.12.10, 21:39
      Rzeczą, która mnie kiedyś przeraziła i do dziś przeraża, jest kalendarz adwentowy dla psa i kota, widziany w jakimś zagranicznym katalogu. "Spraw, żeby Twój pupil poczuł magię świąt"- ech, żeby jeszcze ten pupil po czymś takim zaczął mówić...
    • 3.14-roman Re: Czas potworny... 02.12.10, 21:42
      Ja sam coś takiego świątecznego wymyśliłem:

Jak supermarkety mogą zaoszczędzić na świętach?

"Dla oszczędności:
      Można zorganizować stałą ekspozycję w supermarketach, tylko od czasu do czasu ją modyfikować.

Stały element: duże drzewo ni to drzewiaste, ni to liściaste, ale bez liści i igieł, najlepiej z tworzywa sztucznego. Drzewko w zależności od potrzeb wygrywałoby melodie od: "Last Christmas" poprzez "Gorzkie żale" do "Oh, we're going to Ibiza!"

1) Boże Narodzenie.
      Doczepiamy do drzewa sztuczne igły wielokrotnego użytku, wieszamy bombki i ozdabiamy łańcuchami. Pod drzewem ustawiamy Mikołaja.
      W wersji hardkorowej: ozdabiamy drzewo metalowymi igłami, zamiast bombek wieszamy strzykawki napełnione krwią. Mikołaja nie ustawiamy, możemy go powiesić (najlepiej na oczach klientów, będą zachwyceni)

2) Sylwester. Możemy zostawić igły i bombki, obwieszamy drzewko wstążkami z napisami "Nowy Rok". Obok można postawić stoisko z alkoholem, a zaraz obok wystrojona w suknię balową pani Goździkowa niech rozdaje preparaty na kaca. Beczkę z kiszoną kapustą też można tam postawić.

3)Walentynki
      Zamieniamy igły na doczepiane liście i kwiaty, mając gdzieś komentarze, że przecież to o wiele za wcześnie. Drzewo obwieszamy serduszkami, amorkami i jabłkami z napisem: "Kocham Cię". W ramach urozmaicenia schematu zatrudniamy statystów jako Adama i Ewę (tylko w godzinach 22.00-06.00, aby nie deprawować niewinnych dziateczek) oraz wynajmujemy węża (może być w ostateczności taki zielony ogrodowy z gumy)

Jeżeli nasz supermarket to Castorama i podobne, możemy zorganizować promocję:
      "Walę tynki!"
      I obok drzewka postawić ministoisko z tynkami walentynkowymi.

4) Wielkanoc- zostawiamy listki i kwiaty, dodajemy pisanki i zajączka. Pod drzewkiem możemy zorganizować uroczyste święcenie pokarmów ze statystą przebranym za księdza.

5)wakacje- dmuchane piłki plażowe, plastikowe motylki i tym podobne. I oczywiście zeszyty i przybory szkolne. Zeszytów i plecaków w ramach akcji: "Witaj szkoło" nigdy nie może zabraknąć w lipcu!

6)Wszystkich Świętych. Zdejmujemy liście i inne ozdoby, wieszamy czarne wstążki na gałęziach (umieszczony za drzewkiem wentylator sprawi, że będą powiewać niczym firanki na wietrze). Pod drzewkiem miejsce na znicze. Obok drzewka chór wujów śpiewających tęskne ballady, aby wprawić klientów w odpowiedni nastrój.

Można też pójść na łatwiznę i machnąć wszystkie drzewka obok siebie, nic nie trzeba zmieniać, tylko od czasu do czasu odkurzyć."
    • 3.14-roman Re: Czas potworny... 05.12.10, 22:02
      Ajajajaj, a jutro będzie prawdziwy deszcz Mikołajów. Rene Magritte mógłby coś takiego namalować.
      • 3.14-roman Re: Czas potworny... 05.12.10, 22:54
        https://www.santaclausmassacre.com/images/SANTA_CLAUS.jpg
        • sootball Re: Czas potworny... 06.12.10, 12:18
          przeurocza piosenka z "Nightmare before Christmas" - "Kidnap Mr. Sandy Claws"

www.youtube.com/watch?v=_9ISUy0Hc6s#t=0m30s

• 3.14-roman Re: Czas potworny... 06.12.10, 23:49
            www.youtube.com/watch?v=QmZYIyySxPE
            Christman in Heaven
            Monty Python :)
            • 3.14-roman Re: Czas potworny... 07.12.10, 00:31
              warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8778304,Nocny_podryw__na_koparke__na_Krakowskim_Przedmiesciu.html#ixzz17NKBNYhn
              Rozrywkowy operator koparki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka