Może warto byłoby i taki watek pociągnąć?
Miałam okazje być ostatnio w sklepie Patiimaks w Gorzowie i mam szereg uwag

. Zacznę od tego, że wyboru specjalnego nie ma, pomimo półek zawalonych fotelikami. Nie ma wyboru w fotelikach z izofixem. Nie wiem czym to jest spowodowane? Brakiem zainteresowania? czy może brakiem przeszkolonych pracowników, którzy potrafiliby doradzić rodzicom, jakie są najbezpieczniejsze foteliki?
My pojechaliśmy przymierzyć do auta, a potem małą do fotelika - BS IZI COMBI 3 IZOFIX. Telefonicznie uzyskałam informację, że jest taki na stanie. Jadę więc. Na miejscu okazało się, że jest IZI COMBI, ale bez izofixa. Grrr... No nic, myślę sobie, to chociaż popytam na miejscu, jak się go montuje i przymierzę córę...
No i pani ekspedientka próbowała mi powiedzieć, że BS IZI COMBI 3 IZOFIX montuje się na izofixie przodem do kierunku jazdy. Sama przez chwilę zwątpiłam, ale myślę - kurcze, tyle stron, wątków, opisów itd. przewertowałam, że chyba się nie mylę? Ten akurat na izofixie montujemy tyłem, prawda?

Innych ciekawych (czyt. bezpiecznych) fotelików na izofixie nam nie przedstawiono z braku ich na stanie, jeden natomiast wręcz odradzono ze względu na to, jak powiedziała owa pani, że "widzi, że zwracamy uwagę na bezpieczeństwo, a ten do takich nie należy". Czy jakoś tak to szło

.
Udało się przynajmniej włożyć małą do Besafe'a - trochę jeszcze jej brakuje, za maleńka jest. Albo coś nie tak nam pokazano
Jednym słowem: pracowników Patiimaks powinien wysłać na szkolenia o fotelikach. Jedyne, czego nie można pani odmówić - była miła i uprzejma

. No ale to nie wszystko w takim przypadku
Jakie Wy, drodzy Forumowicze, macie doświadczenia ze sklepami w realu?