Dodaj do ulubionych

Fotelik Cybex Solution

04.08.11, 17:54
Witam czy moge posadzic do tego fotelika dziecko ktore ma skonczone dopiero co 3 lata lub ciut wczesniej (ten 1-2 m-ce) ? corka w październiku skonczy 3 lata i chcialabym ja przesadzic do tego fotelika teraz lub we wrzesniu, w ostatecznosci w październiku...(poprostu musze zmienic fotelik na nowy)
Dodam ze corka wazy 16 kg i ma 96 cm wzrostu
Czy moze lepiej przesadzic ja za rok? albo kupic fotelik 9-36 kg

I drugie pytanko czy ten fotelik pasuje do Astry III ?
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 18:22
      Do Astry powinno pasować ale zawsze lepiej przymiarkę zrobić. Co do przesiadki im później tym lepiej a 96cm może być za mało na ten fotel bo dzieci są różne. Moim zdaniem albo poczekać jeszcze z pół roku z przesiadką albo poczekać aż dziecko będzie miało 100cm wzrostu
    • bbuziaczekk Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 18:26
      Czy moze lepiej kupic 9-36 kg i jeszcze przez te 2 kg powozic w pasach fotelikowych a potem zmienic na samochodowe?
      • bbuziaczekk Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 18:28
        Dodam ze tez mam ten sam problem z synkiem i nie wiem na jaka kategorie sie zdecydowac, synek bedzie mial w styczniu 3 lata a zmienic musialabym fotelik gdzies troche wczesniej
        • mrukumaster Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 18:46
          Tak jak napisałem dziecko jeszcze za niskie. Jak nie musisz zmieniać fotela to tego nie rób. 9-36kg zawsze jest jakimś rozwiązaniem.
        • malygrubymis Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 18:51
          A czy fotelik 9-36 kg KINDERKRAFT SMARTLINE jest dobrym fotelikiem? widze ze maduzo dobrych opnii i kosztuje okolo 200 zl i czy jesli corka osiagnie wage 18 kg (czyli jeszcze 2 kg) to potem te pasy fotelikowe mam wyciagnac i zapinac normalnie pasami samochodowymi tak samo jak 15-36 sie zapina? czy moze uzywac podwojnych pasow wtedy
          • mrukumaster Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 19:21
            Nie nie jest dobrym fotelem bo nie posiada crash testów smile W okolicy 300złmasz Ferrari/Fisher price Beline SP on ma 38 bezpieczeństwa i jak dziecko dojdzie do 18kg lub wzrostu ok 102-104cm demontujesz je i używasz jak 15-36kg.
    • malygrubymis Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 19:33
      Moze jeszcze zapytam inaczej....

Jaki fotelik polecacie 9-36 kg do kwoty 300-350 zl max
      • mrukumaster Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 19:55
        Ten fotelik ma pasy do 18kg a od 15kg 102cm wzrostu można teoretycznie zdemontować pasy i zapinać dziecko pasem samochodowym bo jest to minimalna waga dziecka aby pas samochodowy zadziałał w razie wypadku. do 300-350zł nie kupisz nic lepszego od wspomnianego fotela.
        • malygrubymis Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 22:59
          Oki
          A czy ten Ferrari, Fisher Price Beline beda pasowac do Astry III i do Audi A4 ?
          • malygrubymis Re: Fotelik Cybex Solution 04.08.11, 23:00
            Aha i czy dobrze czytam ze on w testach maja 3* ?
            • mrukumaster Re: Fotelik Cybex Solution 05.08.11, 08:04
              Do A4 na pewno co do Astry też powinien. Tak ma w testach 3*.
              • nikus4 Re: Fotelik Cybex Solution 05.08.11, 15:43
                Cybex solution mają moje starsze dzieci (7 i 9 lat). Najmłodszy ma 3,5 latka i 100cm. Ostatnio przymierzałam go na foteliku starszaków,by sprawdzić, czy gotowy jest na zmiane fotelika na cybexa solution. Generalnie mogłoby być, ale lepiej by pasował gdyby był wyższy. Poczekamy jeszcze troszeczkę smile
                • malygrubymis Re: Fotelik Cybex Solution 06.08.11, 16:16
                  A ktory fotelik jest lepszy?
                  Ferrari czy Fisher price ?
                  Bo nie potrafimy sie zdecydowac...
                  Wiem ze najlepiej przypasowac dziecko do fotelika ale to raczej nie jest takie proste zeby znaleźć w sklepach te foteliki, pojeździlam wczoraj po kilku sklepach i tych nie maja
                  • mrukumaster Re: Fotelik Cybex Solution 06.08.11, 19:38
                    Nie ma różnicy. Jak masz chłopaka to bierz Ferrari.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka