Dodaj do ulubionych

besafe a zmiana samochodu

22.10.11, 09:44
na razie mlodsze dziecie jezdzi w mc cabrio z baza i pewnie jeszcze pojezdzi, a starsze niby juz w romer kidfix sict, ale na dluzsze trasy w be safe x1, bez isofixu. mniejsza pewnie za rok przesiadzie sie do be safe.
styczen/luty bedziemy zmieniac samochod na wiekszy: zastanawiamy sie nad chevroletem orlando lub hyundai ix 35. nie ukrywam, ze mozliwosc montowania wszystkich 3 fotelikow zawazy na wyborze samochodu. najbardziej boje sie, czy be safe bedzie pasowal, bo domyslam sie, ze mc i romerem raczej nie bedzie klopotow.
nowy samochod bedzie mial isofix, ale nie bedziemy zmieniac be safe z 2009 roku na nowy z isofixem. czy ten z 2009 da rade "obsluzyc" drugie dziecko min do konca 2014 roku (bedzie mial 5 lat)?
Obserwuj wątek
    • maeve_binchy tzn. fotelik bedzie mial 5 lat n/tx 22.10.11, 09:48

• maeve_binchy Re: besafe a zmiana samochodu 23.10.11, 09:13
      bardzo prosze o odpowiedz! dziekuje!
      • ilhenny Re: besafe a zmiana samochodu 23.10.11, 11:28
        piszesz lepiej niż ja smile muszę się skupić i przeczytać z dwa razy o co chodzi smile
        • maeve_binchy Re: besafe a zmiana samochodu 23.10.11, 12:52
          przepraszam, powiedz, co mam poprawic, bo chyba rzeczywiscie namotalam sad
          • ilhenny Re: besafe a zmiana samochodu 23.10.11, 13:16
            od początku dzieci wiek waga wzrost, samochód model rok i jakie masz foteliki
            • maeve_binchy Re: besafe a zmiana samochodu 23.10.11, 16:39
              oksmile
              mlodsze - 3 mies, jezdzi w MC cabrio z baza i pojezdzi jeszcze pewnie z rok. jako nastepny bedzie miala be safe x1 bez isofixa.
              starsze - 3 lata i 4 mies, 102cm i 17,5kg, jezdzi jeszcze w powyzszym be safe (na dluzsze trasy) i romer kidfix sict po miescie
              i teraz 2 pytania:
              1. czy te foteliki pasuja do hyundaia ix35 i/lub chevroleta orlando? (szczegolnie chodzi mi o be safe)
              2. czy mlodsze moze za rok przesiasc sie do be safe, ktory bedzie mial wtedy 3 lata i uzytkowac go przez kolejne 2-3 lata? Czy lepiej teraz sprzedac ten be safe x1 i za rok kupic nowy (wolalabym nie)?
              • ilhenny Re: besafe a zmiana samochodu 23.10.11, 17:41
                foteliki pasują do ix35 chevroleta orlando nie wiem nie widziałem tego samochodu
                besafe wytrzyma dwójkę dzieci
                oczywiście że lepiej sprzedać i kupić najnowszy z najlepszymi systemami bezpieczeństwa tylko że po sprzedaży trzeba będzie dołożyć 1000 zł smile
                • maeve_binchy Re: besafe a zmiana samochodu 24.10.11, 13:56
                  dzieki za odpowiedz! 1000 na nowy fotelik nie bardzo chce/moge wydac, wiec be safe bedzie musial i mlodszej posluzycsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka