anksis 25.08.06, 17:43 Zastaawiam sie tak...trzepie mnie trochę po dawce 20mg.Czy brał z was ktos fluoksetyne w dawce 10mg.Zalecana to 20,ale czy to moze byc sprawa indywidualna?Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kret24 Re: Preparaty fluoksetynowe 25.08.06, 19:05 Po 2 miesiącach brania 20 mg dziennie można brać 20 mg co 2-3 dni, bo to lek o długim działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
irga7 Re: Preparaty fluoksetynowe 25.08.06, 20:44 Sam to wymyśliłeś krecie...czy lekarz tak Ci doradził? Odpowiedz Link Zgłoś
irga7 Re: Preparaty fluoksetynowe 25.08.06, 20:54 Jasne,że dawka leku to sprawa indywidualna.Mi zaordynowano 20mg dwa razy dziennie.Na drugi dzień poczułam sie bardzo źle...na trzeci o mało się nie przekręciłam.Sama zmniejszyłam dawkę do 20mg dziennie.Ale nawet po tej dawce trzęsłam się rano jak stary alkoholik.Po ok.2 tyg.przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Preparaty fluoksetynowe 25.08.06, 22:55 jasne ze mozesz zaczac brac lek od mniejszej dawki i stopniowo zwiekszac ja tak zawsze robie:) Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: Preparaty fluoksetynowe 25.08.06, 23:17 mi ostatnio powiedział " no to niech pan teraz x bieże" jakby z pretensją że sam nie zwiększyłem powiedział dosłownie 3 zdania podczas wizyty i wypisał mi za mało spamilanu chya zmienie lekaża Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: Preparaty fluoksetynowe 29.08.06, 15:32 10 mg to dawka _podtrzymująca_, już po zaliczeniu kilku miesięcy brania. Ja biorę od samego początku 40 mg dziennie i jakoś nic mi nie jest w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
anksis Re: Preparaty fluoksetynowe 29.08.06, 18:00 juz jestem na 20-ponownie,ale mam wrazenie,ze karbamazapina niweluje nieco dzialanie... Odpowiedz Link Zgłoś
hellio Re: Preparaty fluoksetynowe 29.08.06, 19:10 Jeden z pierwszych efektów przyjmowania fluoksetyny to zwiększenie tak zwanego napędu. Możesz to odczuwać jako "trzepanie". To wrażenie powinno zniknąć po paru dniach, a po paru następnych przyjdzie lepsze samopoczucie. Nie zmniejszałabym dawki bez konsultacji z lekarzem. Pozdrowienia, Hania Odpowiedz Link Zgłoś
oslos Re: Preparaty fluoksetynowe 30.08.06, 15:33 Dawka, 20,tak jak w ulotce.Lekarz zalecił mi 40 ,ale mysle ze to zbedne.Nigdzie nie jest napisane,ze nie mozna zaczynać od mniejszych dawek np 10(jestem na poczatku leczenia...znowu).Chcialem zeby organizm troche sie przzwyczaił.Nigdy nie libiłem zaczynać z grubej rury,bo bardzo zle sie czułem i musze buć przytomny w ciagu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś