Dodaj do ulubionych

Czy ma ktoś może geranium?

01.03.12, 22:17
Takie jak na zdjęciu:
galeria.swiatkwiatow.pl/zdjecie/geranium-anginek,39311,1360.html
I mógłby się podzielić odnóżką? Dostałam odnóżkę w zeszłym roku, ale pomimo tego, że puściła korzonki, to po posadzeniu do ziemi zmarniała i nic z tego nie wyszło. A dziecko mi truje 4 litery, bo zakochało się w zapachu i muszę choćby spod ziemi wydobyć. Niestety, nie mam możliwości zdobycia odnóżki z tego samego, co poprzednio źródła. W kwiaciarniach, sklepach ogrodniczych itp. też tego nie ma.
Będę dozgonnie wdzięczna za pomoc. Jeśli nie za odnóżkę, to choćby podpowiedź, jak i gdzie to można zdobyć.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Czy ma ktoś może geranium? 02.03.12, 09:40
      Oficjalnie nazywa się to pelargonia pachnąca. Jak będziesz szukać geranium, to sklepy zaoferują Ci bodziszek.

• chynia Re: Czy ma ktoś może geranium? 04.03.12, 09:30
      Ja mam i mogę posadzić,ale jak go wysłać.Szczepki to z mojego doświadczenia po podróży pocztą nie zawsze dają się reanimować.
      • robitussin Re: Czy ma ktoś może geranium? 11.03.12, 00:09
        Dziękuję ślicznie za ofertę smile Udało mi się znaleźć roślinkę u znajomej, ale jeśli nic z tego nie wyjdzie (bo też musi z tym dojechać), to się do Ciebie zgłoszę smile
        Co do przesyłania odnóżek, to zazwyczaj bez problemów przychodzą w pudełeczku plastikowym (np. po margarynie) wyłożonym wilgotną gąbką. Pudełeczko oczywiście dodatkowo w kartoniku.
    • kociara-monika Re: Czy ma ktoś może geranium? 28.04.12, 10:25
      Witam,
      Wcisnę się w ten wątek, ponieważ też poszukuję geranium/anginki (czy też jak to nazwała Horpyna: pelargonię pachnącą).
      Jeśli któraś z Was chciałby odmłodzić swoją roślinę, z chęcią przyjmę szczepkę lub dwie smile.
      (Poszukuję również innych roślin: seneico rowleya (takie zielone kuleczki), sansewierę gold hanji lub wężownicę oraz aloes)

Na wymianę mogę zaoferować:
      - nieukorzenione szczepki hoi carnosy (tej popularnej)
      - młode sadzonki fiołków (2 x kolor nn oraz biały)
      - młode sadzonki żyworódki daigremonta/pierzastej

Byłabym wdzięczna za odzew.
      • chynia Re: Czy ma ktoś może geranium? 03.05.12, 22:37
        geranium i aloes mogę wysłać tylko gdzie?
      • ls48 Re: Czy ma ktoś może geranium? 05.05.13, 13:36
        Tez mogę sie podzielic szdzonką geranium.W tej chwili kwitnie pieknie na fioletowo, ale to nie jest przeszkodą....
        • kociara-monika Re: Czy ma ktoś może geranium? 17.05.13, 12:21
          Chyniu i ls48 - wysłałam Wam meila.
          • ls48 Re: Czy ma ktoś może geranium? 17.05.13, 14:21
            Dostalam meila i oczywiście jak tylko przyjade do domu to wysle odnóżki....pozdrawiam serdecznie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka