Dodaj do ulubionych

I CO NA TO TVN?

13.03.08, 00:50
Mój operator kablówki pozbawił mnie TVN 24 i wyjaśnił to tak:

SZANOWNI PAŃSTWO przepraszamy za przerwy w emisji programów TVN, ale przerwy te spowodowane są z winy nadawcy. Nadawca programów TVN 24 wraz z firmą audytorską MDDP pod grożbą wyłączenia emisji tych programów stara się wymusić na niektórych operatorach TVK w kraju udostępnienie danych chronionych min. tajemnicą telekomunikacyjną i ustawą o ochronie danych osobowych. Przedstawiciele w/w firm zażądali od nas min. udostępnienia im wglądu w Państwa dane osobowe w tym w łączące nas umowy, w których zawarte są informacje z których wynika ilość usług z jakich Państwo korzystacie, wysokość
wnoszonych za te usługi opłat, Państwa dane adresowe,numery Dowodów Osobistych i PESEL.
Z uwagi na to,że dane takie mogą posłużyć np. ustaleniu Państwa statusu majątkowego wraz z dokładnymi danymi
adresowymi co może w niektorych sytuacjach wykorzystane przeciwko Państwu oraz dla celów
marketingowych, firma nasza odmówiła udostępnienia takich danych.
Dane te z mocy ustawy są chronione i objęte tajemnicą, a działania przedstawicieli TVN i MDDP mające na celu zmuszenie nas
do udostępnienia tych danych uważamy za naruszenie prawa o czym poinformowaliśmy zarząd TVN.
Z posiadanych przez nas informacji wynika,że ostatnio wielu operatorów spotkało się z podobnymi żądaniami.Z naszej strony zwróciliśmy się już do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych z prośbą o zajęcie stanowiska w tej sprawie.Mamy nadzieje,że nasze dzałania doprowadzą do szybkiego rozwiazania zaistniałego konfliktu i przywrócenia emisji programów w sieci.Jednocześnie zapewniamy wszystkich naszych Abonentów, że pomimo nacisków wszelkie Państwa dane osobowe zostaną zachowane w tajemnicy i nasza telewizja nie udostępni ich żadnym innym firmom prowadzącym wywiady gospodarcze i zbierającym informacje niejawne.
Jeśli problem nie zostanie rozwiązany w ciągu najbliższych kilku dni uruchomimy dla Państwa emisje innych programów telewizyjnych,
a uruchomiony w naszych sieciach program TV BIZNES zrekompensuje miejmy nadzieje chwilowy brak TVN 24. Jeszcze raz przepraszamy za utrudnienia, ale działając zgodnie z prawem i chroniąc Państwa dane osobowe zmuszeni jesteśmy do takich działań.

I co WY na to?
Obserwuj wątek
    • digiman Re: I CO NA TO TVN? 13.03.08, 07:23
      Jakoś to mało wiarygodne.
      TVN24 ostatnio podwyższył swoją cenę "za gniazdko". I to chyba znacznie.
      Możliwe, że po prostu Twoja kablówka chce zaoszczędzić albo uniknąć podwyżki
      abonamentu z tym związanej. A żeby to lepiej uzasadnić dopisali taka historyjkę.

Może się mylę, ale naprawdę nie wiem po co TVNowi byłyby czyjeś dane osobowe
      potrzebne. Jakiś absurd.
    • nnike Re: I CO NA TO TVN? 13.03.08, 08:17
      Myślę że Twoje pytanie zginie w próżni. Tutaj TVN Ci nie odpowie i skończy się
      na gdybaniu ;)
      Wyślij maila do KRRiT: www.krrit.gov.pl/ i tam zapytaj, a potem napisz co
      Ci odpowiedzieli.

Wbrew pozorom, sprawa nie jest błaha. Przynajmniej tak mi się wydaje.
      • drzejms-buond Re: I CO NA TO TVN? 13.03.08, 09:54
        za takie dane płaci sie MILIONY
        a tvn, z tego co rozumiem, chce ZA DARMO!

po co komu takie dane? dżizas!
        pieniądze, pieniądze,pieniądze- dzięki takim danym można określic
        TARGET!a to są..pieniadze, pieniadze, pieniadze...
      • wacuss Re: I CO NA TO TVN? 13.03.08, 18:36
        Administratorzy forum TVN skutecznie blokuja możliwość
        założenia wątku z tym pytaniem.
      • wacuss Re: I CO NA TO TVN? 14.03.08, 23:22
        i sprawa się wyjaśniła.

"S.TAR-TV” rozpowszechnia nieprawdziwe informacje.
        Grupa TVN informuje, że Małopolska Telewizja Kablowa "S.TAR-TV" Sp. z o.o. rozpowszechnia nieprawdziwe informacje dotyczące TVN S.A.
        TVN przeprowadzał w Małopolskiej Telewizji Kablowej "S.TAR-TV" Sp. z o.o. kontrolę mającą na celu zweryfikowanie rzetelności rozliczeń finansowych za kanały płatne (w tym TVN24). Celem tej kontroli było ustalenie rzeczywistej liczby abonentów odbierających programy płatne i porównanie jej z liczbami raportowanymi przez operatora. Kontrola była prowadzona zgodnie z zapisami umowy licencyjnej i obowiązującymi przepisami prawa przez renomowaną firmę audytorską MDDP Finanse i Księgowość sp.k.

W wyniku braku stosownej umowy Małopolska Telewizja Kablowa "S.TAR-TV" Sp. z o.o. od 1 lutego 2008 roku nie ma prawa rozprowadzania kanałów TVN24 i TVN Meteo, a od 1 października 2006 roku nie ma prawa rozprowadzania kanału TVN Style.
        • mist3 Re: I CO NA TO TVN? 15.03.08, 20:41
          tak właśnie myślałam, że to ściema jakaś - bo ja też mtk odbieram niestety :(
          • mist3 Re: I CO NA TO TVN? 15.03.08, 20:45
            przyszło mi właśnie na myśl, że może byśmy napisali jakiegoś maila/petycję do
            naszej 'kochanej' kablówki, żeby coś z tym zrobiła? W kupie siła, że tak powiem.
            Tylko jak się do tego zabrać?
            • wacuss Re: I CO NA TO TVN? 17.03.08, 16:13
              Dobry pomysł,może za pośrednictwem forum miasta Tarnowa.
      • nowy_agent Re: I CO NA TO TVN? 18.03.08, 12:48
        nnike napisała:
        > Wbrew pozorom, sprawa nie jest błaha. Przynajmniej tak mi się wydaje.

I co? Strzał w 10? :P To były bzdury. Małopolska kablówka może kantowała na
        ilości "gniazdek", to sie nie ma co dziwić.
        • nnike Re: I CO NA TO TVN? 19.03.08, 00:53
          nowy_agent napisał:

> nnike napisała:
          > > Wbrew pozorom, sprawa nie jest błaha. Przynajmniej tak mi się wydaje.
          >
          > I co? Strzał w 10? :P To były bzdury.

Mnie się pytasz? A czemu? Pisałam gdzieś o strzale w 10-tkę?

I jeszcze jedna bzdura: to NIE były bzdury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka