Dodaj do ulubionych

Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebrytów

09.02.12, 13:26
Przeczytałam powieść Gutowskiej-Adamczyk, która pierwszy raz ukazała się jeszcze przed jej Cukiernią pod amorem. Autorka świetnie pokazuje znane jej środowisko gwiazdek i gwiazdeczek. Z całym jego brudem i obrzydlistwem. A czyta się lekko i przyjemnie bo książka pełna zdrowego humoru. Czy ją znacie?
Obserwuj wątek
    • cashek01 Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 09.02.12, 13:35
      Nie, ale zamierzam się teraz lepiej zapoznać z literaturą autorstwa Gutowskiej. Czy Serenada to tez saga?
      • replika78 Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 09.02.12, 13:39
        Nie, to niedługa pojedyncza powieść. Ale zdecydowanie warta grzechu. Ja chwyciłam za nią właśnie po Cukierni, która bardzo mi sie podobała i nie zawiodłam się.
        • cashek01 Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 09.02.12, 13:50
          Czy Gutowska nadal zachwyca językiem literackim?
          • replika78 Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 09.02.12, 14:17
            Jak zawsze:)
            Ale tu podniecające jest to odbrązowienie postaci znanych z tabloidów... piękna krytyka. :)
            • ewa9717 Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 09.02.12, 14:40
              Ach, ach, jakaż uduchowiona rozmowa niesponsorowana!
              • hawa.etc Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 09.02.12, 17:49
                Prawda? Przezornie będę omijać książkę szerokim łukiem.
            • maitresse.d.un.francais Czyli targetem są czytelniczki tabloidów... 09.02.12, 18:41
              ... wierzące w to, co tam piszą.
    • eeela Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 09.02.12, 15:23
      Z całym jego brudem i obrzydlistwem. A czyta się lekk
      > o i przyjemnie bo książka pełna zdrowego humoru.

Lekko, przyjemnie i zdrowo o brudzie i obrzydlistwach? Ta wypowiedź wydaje mi się wewnętrznie sprzeczna :-)
      • replika78 Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 10.02.12, 16:37
        To że autorka pokazała jak obrzydliwe są metody tworzenie gwiazdek, nie jest sprzeczne z tym, że można się śmiać z wielu sytuacji i tekstów. Dwie różne sfery...
    • zona_mi Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 09.02.12, 17:20
      Czytałam Serenadę, ale jakoś szczególnie nie utkwiła mi w pamięci, może dlatego, że niespecjalnie interesuje mnie życie celebrytów (pewnie tego samego powodu nie dałam rady Ciepła głodowi Błeszyńskiej, ale tam wnerwiała mnie też narracja).
      Ale bardzo lubię twórczość Gutowskiej, tę dla młodzieży, bo innej w zasadzie nie znam. Ostatnio z przyjemnością przeczytałam Niebieskie nitki i Wystarczy że jesteś, kiedyś też 13. Poprzeczną. Naprawdę dobre.
      • marzeka1 Re: Serenada Gutowskiej- Adamczyk- świat celebryt 09.02.12, 20:24
        Czytałam Serenadę i bardzo mi się podobała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka