Dodaj do ulubionych

Mazda 626 problem ze stukami w silniku.POMOCY!

18.01.09, 01:27
Witam.Dzisiaj nagle w mojej Maździe 626 2.0 DITD 1998r zaczęło coś pukać
stukać w czasie jazdy w silniku co to może być?I na jakie koszta mam być
przygotowany...?Wolę popytać żeby mi mechanik nie powiedział że silnik do
wymiany...
Obserwuj wątek
    • marek.usc a nie czasem..?? 18.01.09, 08:09
      to stukanie czasem nie promieniuje od strony amortyzatorów, lub nie jest to bardziej związane z zawieszeniem? Swego czasu pewna firma robiła amortyzatory gazowe do tego modelu które w nieskich temperaturach cholernie stukały i to promieniowało po całej budzie, masakra:)
      • speedone Re: a nie czasem..?? 18.01.09, 13:31
        największe kłamstwo w internecie ? szukałem ale nieznalazlem

forum.mazdaspeed.pl/
        • ss231 Re: a nie czasem..?? 18.01.09, 15:17
          W tego co czytałem na forum mazdy to mogą być stuki dochodzące od zaworów...Mam
          nadzieje że to co innego bo się boję pomyśleć jakie będą koszty:)
          • speedone Re: a nie czasem..?? 18.01.09, 17:53
            cos mi sie obilo o uszy ze w ropniaku synchronizuje? wtryski i wtedy zapada
            cisza ale czy dlatego masz problem ?

jak jestes z stolicy lub okolic to polecam

AZ na pulawskiej i Jaksa w Broniszach
            • ss231 Re: a nie czasem..?? 18.01.09, 18:06
              Chyba podjadę do Jaksy...znaczy mnie zaholują bo się boję z tym jeździć.Dziwne
              bo poza tymi stukami nic się nie dzieje nie kopci moc normalnie ma.A może to być
              np. napinacz od paska rozrządu?
              • speedone Re: a nie czasem..?? 18.01.09, 18:09
                jak do Jaksy to najpierw zadzwon opis objawy i on Ci powie co masz robic bo ja
                sie na TDI nieznam w ogole :]
        • marek.usc do speedone 18.01.09, 19:50
          co największe kłamstwo w internecie!!!! sam miałem cos takiego w mojej maździe, dokładnie ten sam model i rocznik w sedanie. Tłukły że masakra, naprawdę wku...ały niesamowicie, wymieniłem i cisza!!!
          • marek.usc a propo moderatora na mazdaspeed 18.01.09, 19:55
            to największy ch... w internecie!!! pisałem o tym i za każdym razem wywalał temat, tłumacząc że takich wątków jest tam od groma. Osobiście znalazłem tylko jeden i paredziesiąt o podobnej tematyce ale nigdzie nie było rozwiązania mojego problemu. Dopiero facet z serwisu w częstochowie mi pomógł za free, amortyzatory sam sobie wymieniłem.

• ss231 Re: a propo moderatora na mazdaspeed 18.01.09, 19:57
              A jaki przebieg miała Twoja mazda jak się zaczęły te stuki?to mamy podobne
              samochody tylko moja to hatchback.Przebieg 195000 mam nadzieję że prawdziwy:)I
              jak ogólnie Ci się mazdą jeździ? Bo ja mam swoją dopiero 5 miesięcy.
              • marek.usc Re: a propo moderatora na mazdaspeed 19.01.09, 05:09
                już jej nie mam, kobietka audi 80 mi się wbiła w tyłek:D, można powiedzieć że po wypadku też byłem właścicielem checzbeka;)
                A sam samochód miał 230 tys przebiegu, ale najlepsze było to że amortyzatory na stacji diagnostycznej w 97% spełniały swoje zadanie, a podczas jazdy stukały i to bardzo głośno
    • foreks zawory 18.01.09, 21:56
      • ss231 Re: zawory 19.01.09, 01:16
        A skąd pewność że to zawory?
        • jestklawo Re: zawory 19.01.09, 11:32
          zawory nie stukaja tylko klekoczą. Stukaja panewki na wale korbowym.
          Po przebiegu 600 tys to normalne (chyba nie wierzysz we wskazanie
          licznika?)
          • ss231 Re: zawory 19.01.09, 14:48
            Posiada książkę serwisową wraz z fakturami i książka jest oryginalna nie made in
            china więc wierzę w przebieg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka