pyzz 14.05.08, 18:02 Domyślam się, że w ramach równouprawnienia, to jakby kto chciał, to stewardem już nie wolno mu zostać. Taka równość po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 19:34 Jest informacja dla facetów - przeczytaj dokładnie początek artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewardessa Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 21:49 Jestem stewardessą. To ciekawa ale bardzo męcząca praca. Teraz idę odsypiać lot do Hiszpanii. Testy i rozmowa kwalifikacyjna nie były wcale takie trudne, raczej sprawdzały umiejętności językowe i szybkość reagowania w róznych sytuacjach. Jeśli ktoś ma silny charakter to sobie poradzi na pewno. Zarobki sięgają ponad 3.000 zł( wszystko zależy od linii i popularności lotów). Miła aparycja...hm... bardziej chodzi tutaj o wygląd wzbudzający zaufanie, generalnie im subtelniejsza, o naturalnej urodzie stewardessa, tym lepiej. Podróżnych denerwują sztuczne, wymalowane wyzywająco dziewczyny. Lepiej też, jeśli dziewczyna jest wyższa niż 157 cm. Ja jestem malutka i jakoś czasami dziwnie czuję się w przeogromnym samolocie. Praca fajna, ale dla osób lubiących aktywność, dyspozycyjnych, osób, które potrafią poradzić sobie ze zmęczeniem, zmianą klimatu, strefy czasowej, osób które bardzo dobrze znają przynajmniej 1 język obcy. Warto też uczyć się języka migowego, to rzadka umiejętność, a coraz częściej osoby niepełnosprawne korzystają z przelotów, więc ta forma kontaktu jest coraz popularniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: 82.198.250.* 15.05.08, 03:27 z tego co wiem nie ma uniwersalnego jezyka migowego... jakiego wiec warto sie uczyc - polskiego czy angielskiego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Góść Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.08, 21:59 Od dawna już używa się zwrotu "Asystent{ka} lotu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyRayan. Czyzby to kryptoreklama Ryanair? IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.05.08, 22:52 bo pelno linkow do agencji rekrutujacych dla tej linii. Sam w niej pracuje i ostrzegam przed nia... Znaczna czesc ludzi odchodzi w ciagu pierwszych trzech miesiecy z wielu powodow. Glownym z nich wcale chyba nie sa pieniadze, (choc tez) ale to, ze ta linia traktuje zarowno pasazerow jak i swoich pracownikow jak g...o!!!! A jedynie co sie liczy, to wycisniecie jak najwiecej kasy z kazdego pasazera czy tez kursanta!!! Wiecej na forum personel pokladowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyRyan. Jeszcze jedno. IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.05.08, 22:57 Dodam jeszcze, ze z pewnoscia nie ma gorszej linii od Ryanaira jesli chodzi o obsluge, jakosc dla pasazerow czy powazne traktowanie swoich pracownikow. Juz sam Easy Jet jesli chodzi o dbanie o swoich pracownikow, wszelkie bonusy czy po prostu ludzka twarz. Ryanair do Easy Jeta ( firma w calosci) ma sie tak jak stary rower do najnowszego modelu mercedesa. (Zauwazcie ze jestem pracownikiem Ryana. Skoro juz pracownik tak mowi, to ...Sami sobie reszte wywnioskujcie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M to świadczy o tobie IP: *.icpnet.pl 15.05.08, 00:39 Fajnie, że sobie pojeździłeś po liniach Ryan Air, nie mam pojęcia, ile w tym prawdy, bo w życiu z ich usług nie korzystałem, niemniej twoje wywody są po prostu śmieszne. Trzeba być doprawdy idiotą, żeby pracować w firmie, której się tak bardzo nienawidzi... Ja sobie tego nie wyobrażam. Ale grunt, że się zes.rałeś na forum, nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna_w Re: to świadczy o tobie IP: 78.52.225.* 15.05.08, 08:37 ja pracuje od 4 lat w aeroflocie, zarabiam dosc sporo, ale za miesiac odchodze na kontrakt 3 letni do linii Katarskich (QA) tam bede miec prawie 3x tyle co teraz, sluzbowe mieszkanie +samochod. znam biegle rosyjski i angielski, ucze sie arabskiego, nie jest wymagany ale dla siebie, podstawy juz troche znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiking Re: Jeszcze jedno. IP: 193.108.42.* 15.05.08, 15:11 Czlowieku i co to da ze sie na forum wyzyjesz?? polepszy sie tobie od tego?? Zly ptak co wlasne gniazdo kala! W dobrym tonie jest nie oczerniac nawet najgorszego pracodawcy. A robienie tego publicznie to... no brak mi slow. Po drugie jesli masz doswiadczenie wiesz ze wszedzie jest lepiej tylko nie u Rayna (ciekawe jak mozesz to wiedzie??) to czemu u licha tam pracujesz?? Prosze odpowiedz mi dlaczego mimo calego zla ciagle nie zmieniles pracy?? Uwazam ze nie ma roznicy czy sie lata czy pracuje w IT czy pracuje na budowie... jesli warunki przestaja nam odpowiadac z roznych powodow to (powinna) rodzic sie chec zmiany zaistanialej sytuacji. A wiec poszukiwania innej pracy. Normalne jest ze zmiana pracy wiaze sie ze stresem, niepewnoscia itp. ale to chyba krok ktory warto podjac bo zyski moga byc nieocenione (i nie mowie tu o finansach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Jeszcze jedno. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 00:03 Pyt. do Wiking A skad wiesz, ze przedmowca, korego nazwales "Czlowieku" nie ma "wyjscia" z istniejacych sytuacji, ktore panuja tam? Nie napisal zle (bynajmniej) o zarobkach tylko o panujacej tam atmosferze! Moze ten "Czlowiek" zadluzyl sie po to by zainwestowac w kurs przygotowujacy i teraz odpracowywuje to, w co zainwestowal? O ile mozna to nazwac inwestycja??!! Czytaj ze zrozumieniem i pomysl najpierw zanim zaczniesz cos glupiego wypisywac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.chello.pl 15.05.08, 12:22 oj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zazdrość jest o te dziewczyny bo noszą uniformy wiecie co kobiety nie łatwo zostać jest stewardessą bo są oprócz tego że trzeba znać języki obce bardzo dobrze to też trzeba przejść badania a po tych badaniach dużo dziewczyn odpada przestancie zazdrościć one wykonują bardzo niebezpieczną prace i też dotyczy pilotów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a głupie polskie kobiety myślą że pilot każdy bedzie ich to są w błedzie bo na pilota i stewardesse trzeba zasłużyć mówie wam zapomnijcie o Nich i przestancie przeszkadzać szczególnie pilotom bo to są najprzystojniesi męższczyżni na całym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheapbastards Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 15:16 3 tys zl!! 90 chetnych - zostalo 2! teraz polska, nic dodac nic ujac, na zachodzie za tys. euro to turcy zamiataja samoloty pracujac 4 godziny, zal mi kobiet, ktore daja sie tak robic. odpowiednia waga, wzrost, jezyki, wyglad, opdorna na stres, poza domem - za 3 tys zl?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny ptak Re: Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.rc.kyushu-u.ac.jp 16.05.08, 09:56 Gość portalu: cheapbastards napisał(a): > 3 tys zl!! 90 chetnych - zostalo 2! teraz polska, nic dodac nic ujac, > na zachodzie za tys. euro to turcy zamiataja samoloty pracujac 4 > godziny, zal mi kobiet, ktore daja sie tak robic. > odpowiednia waga, wzrost, jezyki, wyglad, opdorna na stres, poza > domem - za 3 tys zl?! No, mi też się nie chce wierzyć, żeby stewardessa pracowała za takie pieniądze. Już jeśli, to chyba na jakimś stażu/okresie próbnym/jeszcze jako osoba ucząca się itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewardessa Re: Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:32 No bo to sa wlasnie wyobrazenia pasazerow o naszej pracy... Na szkoleniach uczymy sie jak robic kawe i zarabiamy krocie chodzac w nienagannym makijazu po kabinie i rozdajac cukierki. Ludzie, opamietajcie sie. Pracuje w jednej z polskich linii lotniczych i czasem za ciezka harowke (7x pod rzad wstawanie o 3 nad ranem, loty tam i z powrotem) dostalam nawet mniej niz 3 tysiace. Nie jestem szefowa pokladu, tylko zwykla stewardessa i moje zarobki ksztaltuja sie w granicach miedzy 2.500 - 3.300 netto (to byl max przy ogromnej ilosci godzin w miesiacu). Tak wiec porzuccie stereotypy, w tym o zwiedzaniu, bo przy lotach tam i z powrotem zwiedzam najwyzej swoj wlasny samolot, a przy ogromnej ilosci godzin w lecie 8 dni wolnych w miesiacu odsypiam. Ale mimo wszystko kocham swoja prace:) Pozdrawiam wszystkich milosnikow latania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewardessa Re: Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:36 Nie zauwazylam, ze kolezanka wczesniej miala ten sam nick - przepraszam, nie jestem ta sama stewardessa, ktora pisala wczesniej;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: 92.1.163.* 18.05.08, 23:33 witam, niedlugo lece do Polski na rozmowe rekrutacyjna na stanowisko jak w temacie, czy ktos moze podac pare szczegolow o przebiegu tej rozmowy, na co sie przygotowac? czy cala rozmowa odbywa sie w jezyku ang. czy jest tylko test jezykowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewardessa byc Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.oskbraniewo.pl 21.03.09, 15:47 Witam! w tym roku koncze 18 lat, za rok czeka mnie matura, a tuz po maturze chcialabym starac sie wlasnie o prace stewardessy,jakies kursy angielskiego i niemieckiego by byc perfekcyjnie przygotowana kandydatka. wiadomo z kims razniej, moze ktos wybiera sie w przyszlym roku na stewardese? bardzo prosze o odpowiedz na maila, strasznie mi na tym zalezy! pozdrawiam i prosze o odpowiedz na maila: mooneyaa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: 91.75.88.* 23.03.09, 15:34 3 tys dla osob pracujących w tanich liniach. W liniach o ktorych jest ten artykuł, czyli arabkich (EMirates, Etihad, Gulf) srednie zarobki to jakies 10-12 tys zlotych miesiacznie plus mieszkanie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks652 Re: Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? 09.04.10, 15:04 Myślę, że to nie ma znaczenia jakiej jesteś płci- jak będziesz chciał to i tak zostaniesz. Po prostu kobiety są zwykle bardziej zdeterminowane:) Zorientuj się jak zostać stewardem i działaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooltay Wniebowzięte - jak zostać stewardessą? IP: *.146.21.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.10, 19:13 Wypowiedz sie daj znac innym!!! opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php Daj cynk o dobrej pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś