Gość: TW IP: *.devs.futuro.pl 24.02.09, 21:34 Zanim pojawi się jakiś szyderca- ja napiszę, że cieszę się jak cholera:) Pozdrowienia dla Olgi no i Everesta:):) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: Koń Everest uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:43 Ja tez, brawo! Strasznie to slabe, ze wykorzystywano go a pozniej porzucono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Koń Everest uratowany! IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 23:05 Ja tez! To jedyna dobra wiadomosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jancio wodnik Koń Everest uratowany! IP: *.chello.pl 24.02.09, 23:14 W końcu moze moje 10 złociszy się przydało. Gratuluje nierzetelnej (cały czas) Gazecie, za jerdnorazową dobrą akcję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisQa Re: Koń Everest uratowany! IP: *.osiedle.net.pl 21.04.09, 06:22 tak, zapewne dla właścicielki fundacji na nowa furę.... znam konika i jego poprzednią włascicielke i az przykro czytac takie rzeczy.... ale coż, jaka gazeta, takie artykuły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lussi Re: Koń Everest uratowany! IP: *.chello.pl 23.04.09, 11:40 Tak się składa, że to nie jest jakiś Everest... Chyba, że to jest jego pseudonim jakiś.. Ten koń to Vento. Znam go !! Moja koleżanka odkupiła go od handlarza kiedy był jeszcze ogierem, ale potem musiała sprzedać z pewnego powodu.. chodziło o jego charakter, ale mniejsza z tym. Sprzedała go komuś, kto miał go wychować.. to straszne, że teraz go 'uratowano'.. Ciekawe kto wyrządził mu krzywdę :( Biedny Ventuś.. a gazeta zaś szuka jakichś sensacji ?! Szkoda tylko, że wykorzystuje do tego same kłamstwa i oszustwa.. dzięki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Koń Everest uratowany! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.09, 19:23 pomylilo Ci sie :) nie od handlarza tylko hodowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Koń Everest uratowany! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.09, 20:29 zgadzam się !! to Vento Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOŁ Koń Everest uratowany! IP: *.cust.tele2.pl 24.02.09, 23:47 Fajnie, że można pomagać takim biedakom. Super, że się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
gofer232 Re: Koń Everest uratowany! 20.04.09, 20:51 szydercom nie jestem ale może byście pokazali zdjęcia Everest na portalu bo mi się zdaje ze ten koni co jest w artykule to nie Everest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lussi Re: Koń Everest uratowany! IP: *.chello.pl 23.04.09, 11:41 tak. To nie jest "Everest" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszałek-opałek Koń Everest uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 05:19 gdzie można znależć adres tej fundacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malapsotka Koń Everest uratowany! IP: 82.153.196.* 25.02.09, 08:26 Takich koni jak nieszczesny Everest bedzie przybywalo w zawrotnym tempie bo wyscigi konne staja sie w Polsce, niestety, coraz bardziej popularne. Bezlitosni wlasciciele koni wyscigowych pozbywaja sie ich jak tylko przestana byc oplacalne. Niewiele osob zdaje sobie rowniez sprawe z tego jak konie sa traktowane w czasie przygotowywania do treningow i biegow -jak okrutny jest swiat w ktorym zmuszane sa zyc konie wyscigowe. Animal Aid w Wielkiej Brytanii przez wiele lat prowadzi kampanie edukacyjna na ten temat: www.animalaid.org.uk/h/n/CAMPAIGNS/horse/ALL/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. L. Sokołowski Brak nazwisk właścicieli IP: *.autocom.pl 25.02.09, 09:53 Dlaczego nie drukujecie Państwo nazwisk? Ostatni właściciel, który nie dawał koniowi jeść, zapewne kupił go jako zwierzę rzeźne i jeszcze postanowił zrobić interes na ludziach którzy mają serce. Pazerność i brak podstawowego współczucia zostały nagrodzone! Poza uratowaniem pięknego konia jest tylko jedna pociecha, że ludzie reprezentujący zdrowe uczucia i przyzwoitość zorganizowali się. Kultura łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmarcy Koń Everest uratowany! IP: *.ghnet.pl 25.02.09, 10:29 Gratulacje dla wszystkich uczestników akcji,są jeszcze ludzie wśród ludzi........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Koń Everest uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 11:19 Champion? Ogólnopolskie zawody? Nieładnie pisać pod publikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballerinapl Re: Koń Everest uratowany! IP: *.ghnet.pl 25.02.09, 13:51 A jak nie champion, a zawody są niższej ligi, to już koniecznie trzeba przerabiać tego konia na kabanosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł Re: Koń Everest uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 19:29 tylko ze vento nie startował na zawodach:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd szacun IP: 82.177.125.* 25.02.09, 16:14 szacun dla organizatorów i uczestników akcji! Poza wszystkim innym: wegetarianizm nie jest zły :-)polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszustwo Koń Everest uratowany! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.09, 20:31 bez przesady !! znam tego konia ze zdjęcia bardzo dobrze ! ten koń nie jest zwykłym czempionem. Wszystko to jedno oszustwo. Znam tego konia, wiem o nim wszystko, a nawet gdzie się urodził... nigdy nie startował na zawodach... jedynie na Hubertusie raz ! może potwierdzić wiele osób o tym koniu, że to nie żaden Everest tylko inny koń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale przekręt! Wielkie oszustwo!! IP: *.gprs.plus.pl 20.04.09, 20:58 też znam właścicielkę i wiem, że kochała tego konia i za nic w świecie nie sprzedałaby go na rzeź. nie tylko tego konia, ale i każdego innego!!! musiała go sprzedać, ale nie na rzeź i koń wcale nie znalazł się pod Krakowem! ja nie wiem co ci ludzie sobie myślą, ten koń jest młody, wcale nie nazywa się Everest!!! ciekawe w jaki sposób tak młody koń miałby być czempionem? w głowie się nie mieści... nawet w zawodach nie startował. tylko jeden Hubertus, w 2008r. niby szlachetna fundacja, a g. prawda, oszukali żeby sprawiać wrażenie szlachetnych... jak tak ma być z pozostałymi tego typu fundacjami, to ja dziękuję, w ten sposób nie pomogą koniom jadącym na rzeź a przekręty będą robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lussi Re: Wielkie oszustwo!! IP: *.chello.pl 23.04.09, 11:52 dołączam się !! Znam poprzednią właścicielkę tego konia. Kochała go tak bardzo, że żal mi było kiedy słuchałam, że musi go sprzedać.. i NIE na rzeź !!!!! Kto jest tak głupi, żeby tak sądzić !!? Musiała sprzedać go na wychowanie do pani Olgi z powodu jego charakteru. Wcześniej uratowała go od rzeźni, od właściciela, który go bił. Sprawiła, że zaufał człowiekowi. Nie wyobrażacie sobie jak cierpiała z powodu sprzedania go !! Poza tym koń jest młody. Po odkupieniu został wykastrowany i nigdy nie brał udziału w zawodach !! dopiero zaczął skakać - dla przyjemności !! raptem 50cm !! Gdzie Wy macie championa ?! koń około 5-letni nie może być championem, ponieważ nie można takiemu młodemu pozwolić na męczące treningi !! Jedyne "zawody" to chubertus w 2008 roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Wielkie oszustwo!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.09, 19:24 to jej drugiego konia uratowala od rzezi od handlarza... cos Ci sie miesza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniara94 Koń Everest uratowany! IP: 79.139.100.* 20.04.09, 21:02 że co?! Wkurzyłam sie! Ta Olga to oszustka! ;/ wcale nie znalazła go przywiązanego!!! ;/ A koń nie ma na imie Everest tylko VENTO!!! ;/ OSZUSTKA!!!;/ A artykuł to zwykła bajka! Zawierająca kłamstwa!! :/ Ludzie... ;/ Opanujcie sie.. ;/ Nie wiedziałam że można być aż tak podłym! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszustwo Re: Koń Everest uratowany! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.09, 21:18 dokladnie !! ja nie wiem jak gazeta moze takie cos publikowac ciekawe jak sie dowie byla wlascicielka o tym! bedzie to dla niej duzy szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Oszustwo!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:02 Znam tego konia. To na pewno nie jest żaden EWEREST. Po co oszukujecie ludzi? Myślicie, że takim sposobem coś zyskacie? Wstyd ludzie wam zaufali, wpłacali pieniądze a wy robicie coś takiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekanova Koń Everest uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:28 Czytając ten artykuł jestem pełna podziwu . Wszystko piękne jest opisane. Niestety nie jest to prawdą. Koń nie nazywa się Everest tylko Vento. Pani Olga to wielka oszustka która trzeba tępić. Jest bezczelna i ograniczona umysłowo. Myśle, że zajme się tą sprawą. Będą konsekwentcje tego oszustwa. z poważaniem Dekanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresian Koń Everest uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:26 Toż to VENTO a nie żaden EVEREST! OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Koń Everest uratowany! IP: *.51c.belchatow.pilicka.pl 20.04.09, 23:43 Oszustwo! Pomyśleć, że ludzie zrobią wszystko dla rozgłosu... To nie ten koń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxyz Koń Everest uratowany! IP: 195.150.64.* 20.04.09, 23:53 bezczelni ludzie!!! jak mozna tak oszukiwac innych kosztem biednych zwierzat, by sie wzbogacic. zerowac na bezbronnych koniach. w ogole co za everest??? to vento!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Koń Everest uratowany! IP: *.ntlworld.ie 21.04.09, 00:14 z tego co mi wiadomo to nie jest ten kon tylko Vento a historie tego wlasnie konia znam bo na jednym z forów jego była włascicielka czesto o nim pisała pokazywala zdjecia i wiem jak sie plecie jego historia i nie ma tam nic o zadnych kontuzjach ani o tym ze to champion poprostu konik do jazdy. Artykuł mocno nieprawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mot Koń Everest uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 00:15 Jak tak dalej będą działały fundacje to niedługo ludzie w ogóle przestaną pomagać zwierzętom:/ Wygląda na to, że cała akcja dotyczyła prywatnego konia, który stał w ich stajni i w ogóle nie potrzebował żadnej pomocy. Dla mnie to żenada i szczyt bezczelności. Na prawdę nikt z osób w to zamieszanych nie pomyślał, że ten koń zostanie rozpoznany? Najgorsze jest w tym wszystkim to, że zamiast "ratować" własnego konia można było pomóc takiemu,który tej pomocy na prawdę potrzebował. Zamiast tego, każdy kto zapozna się z tą sprawą zastanowi się 1000 razy zanim da pieniądze na ratowanie jakiegoś biedaka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azarka Koń Everest uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:14 Obawiam się, że to wszystko, to jedno, wielkie oszustwo! Wiem o którego konia chodzi i wiem też, że wszystko, co jest opisane w artykule to jedna wielka ściema! Ten niby Everest to Vento! Nigdy nie był przeznaczony na mięso i nigdy wykupu nie potrzebował. Jest prywatnym koniem działaczki Centaurusa - Olgi, i kasa, którą dobrzy ludzie, w dobrej intencji wpłacili została najnormalniej w świecie wyłudzona!!! Ludzie! Konie naprawdę nie są do siebie podobne jak dwie krople wody! Czy nikt nie pomyślał, że koń po prostu zostanie rozpoznany??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Koń Everest uratowany! IP: *.12e.piotrkow.pilicka.pl 21.04.09, 09:58 Pani Olga to OSZUSTKA!!!!!!! nie wiem po co tacy ludzie chodza po swiecie i tylko szkodza zwierzetom - oszukujac sprawia, ze te jej klamstwa w koncu wyjda na jaw i nikt nie pomoze zadnemu stworzeniu kiedy ten naprawde bedzie tego potrzebowal!!!! kon na zdjeciu to Vento, ktory jest zupelnie zdrowy, a jego jedynym problemem jest to ze to niespokojna dusza. Poprzednia wlasciecielka wylala wiele lez i decyzja o tym, by go oddac wiele ja kosztowala, ale nie oddala Vento do zadnej fundacji tylko pani Oldze prywatnie!!! OSZUSTWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stenka Koń Everest uratowany! IP: *.kielce.vectranet.pl 21.04.09, 10:25 mam nadzieje, ze nie ujdzie te oszustce na sucho to co wyczynia.Powinna przed sadem odpowiedziec za swoje ohydne przekrety i w pace posiedziec pare lat a moze sie odechce oszukiwac ludzi- ktorzy chca niesc pomoc dla NAPRAWDE potrzebujacych zwierzat.Zenua, a feee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnusek22 Koń Everest uratowany! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 13:05 Pani Olga, to oszustka!!! Cała ta sprawa, to jedno wielkie oszustwo! Nie rozumiem jak tak można!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darmar Bzdury to wy piszecie! IP: *.master.pl 21.04.09, 13:55 Wszyscy wypisujecie tu bzdury!! Wystarczy się zainteresować i sprawdzić informacje, a później na forum wypisywać to wszystko!! Vento to inny koń, a Everest to inny koń. Vento owszem stoi w Fundacji, a czemu miałby nie stać? Everest to inny koń, który również tam jest. Ale lepiej psioczyć i siać ploty! Czepiliście się jakieś Olgi. Po groma? Włączcie mózgi! Bo siedzicie jak cielenta przed tymi komputerami i wypisujecie bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pff Re: Bzdury to wy piszecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 15:10 tylko ze pod dwoma artykulami jest zdjecie konia podpisana kon everest - tylko dziwne ze na zdjeciu jest veno oszustko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Koń Everest uratowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 15:30 Oszustwo!!! Znam tę historię! To nie jest żaden champion. Jak możecie tak ściemniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralowa Koń Everest uratowany! IP: *.md4.pl 21.04.09, 15:57 Widze ze konis jest super i dzieki dobrym ludziom zyje :)) taka babę co chciala jego skazac na smierc to !!! bez słów !!! :/ Odpowiedz Link Zgłoś