darek_pn 23.11.07, 07:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
q_vw Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:13 Nie ma to jak napędzanie koniunktury na sprzedaż tych alarmów i drzwi... nie wiedziałem, że wschodni Niemcy są aż tak prości :))) Bandyci, drodzy Ossis, nie potrzebują otwarcia granic, oni już u Was są i niekoniecznie muszą to być polscy bandyci. :) Samochody też kradną w Polsce, ale nie twierdzimy, że to Rosjanie czy Ukraińcy, podobnie jest w Niemczech, nie jest tak bowiem, że Niemcy nie maja swoich, rodzimych przestępców... Życzę ochłonięcia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Achhhh, gdybyż to była prawda... :))) 23.11.07, 08:39 Gdybyż to całe nasze menelstwo zechciało wyjechać do tego Frankfurtu. Jakże fajnie byłoby wtedy u nas... A tak, trawersując stare porzekadło: Polak, Niemiec - dwa bratanki. Przynajmniej, jeżeli chodzi o podatność na głupiznę i tanią sensację... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Achhhh, gdybyż to była prawda... :))) 23.11.07, 08:53 Tak czy owak będzie ciekawie w NRDowie przy tej sytuacji demograficznej i tańszych nieruchomościach w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Odp. 23.11.07, 09:08 Tak na prawdę nic się nie zbliża. Nam będzie deko szybciej, a przed świętami duuuuużo szybciej przejechać przez granicę. Złodzieje byli tam dużo przed nami. A ci, którzy włóczą się po naszych blokowiskach i zabudowie staromiejskiej nadal będą się tam włóczyć - bo oni nawet nie są w stanie wyjechać do sąsiedniej wioski i manie bądź niemanie dowodu osobistego na odrzańskim moście nie ma tu żadnego znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Odp. 23.11.07, 09:23 "Obawy ma nawet Yasar, emigrant z Turcji, który w centrum Frankfurtu sprzedaje kebaby. - Jak mam się nie bać? W tym roku już dwa razy obrobili mi knajpę. Raz wynieśli dosłownie wszystko. Nie wiem, czy to byli ludzie z Polski..." :-)) Złapał kozak Tatarzyna... W Niemczech Turków też nie obdarza się zbytnim zaufaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 09:48 Ale Niemcy też nie są bez racji. W latach 90. pojechała na wycieczkę-wymianę do Niemiec i Austrii. Było to prestiżowe liceum. Takie wycieczki szkolne są dziś bardziej popularne, ale wtedy była to rzecz nowa i nie dla każdego dostępna. Zresztą w klasie była młodzież głównie z zamożnych rodzin. Mieliśmy po 17 lat, więc nie byliśmy małymi dziećmi. W jednym mieście, które zwiedzaliśmy, przechodziliśmy obok sklepu. Na stoliku przed sklepem stały dla reklamy perfumy. Przechodziliśmy całą klasą, z 2 nauczeycielkami. Kolega z klasy mimochodem ukradł flakonik perfum. Uwaga, flakonik był przywiązany sznurkiem, więc kolega zadał sobie trud, żeby ten sznurek urwać. Potem w innej miejscowości zwiedzaliśmy kopalnię. Wycieczkę organizowała szkoła, do której przyjechaliśmy na wymianę. Nauczyciele tej szkoły kupili koszulki reklamujące tę kopalnię i dali naszej klasie w prezencie. Koszulek było tyle ile osób w klasie. Przy rozdawaniu okazało się, że dwóch sztuk brakuje. Ktoś ukradł sobie więcej. Nauczycielki zaczęły robić raban, bo głupio im było przed austriackimi nauczycielami. Nim jednak dotarło do całej klasy o co chodzi, dwie dziewczyny, które ukradły koszulki - zresztą ulubienice jednej z nauczycielek - szybciutko wyjęły te koszulki z plecaków i wcisnęły do ręki innej koleżance, którą zawsze terroryzowały: "Potrzymaj na chwilkę!". Dziewczyna nawet nie wiedziała o co chodzi, więc potrzymała. Tamte dwie poszły tymczasem do pani jak wzorowe uczennice i powiedziały, że jako uczciwe osoby postanowiły pokazać publicznie, że nic nie mają w plecakach. Pani nauczycielka zebrała całą klasę i pochwaliła te dziewczyny jako "jedynie uczciwe". Na koniec one odebrały ukradzione koszulki od nieszczęsnej koleżanki. To są zdarzenia, które do dziś dobrze pamiętam i do dziś sprawiają mi dyskomfort. Ktoś ukradł, nikt nie pisnął słowa. Kradły osoby będące liderami klasowymi, biada komuś kto by na nich doniósł lub choć padłby nań cień podejrzenia o donos. Myślę, że po latach te osoby poszły po rozum do głowy i odpowiednio oceniły swoje kradzieże. Choć nie wiem, bo nie mam z nimi kontaktu. Gdy kradnie dziecko 7-letnie, można to jeszcze nazwać szczeniackim wybrykiem. Gdy kradnie człowiek 17-letni, to już nie powinno się pobłażać. A wszystko to byli ludzie z bogatymi rodzicami, z prestiżowej szkoły, którym nic nie brakowało. Jeżeli ci ludzie nie zastanowili się na stare lata nad swoimi dawnymi postępkami, to w Polsce wciąż panuje kultura złodziejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
norymberga3 Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 10:02 Droga Anuszko! Cenię Twoje posty, więc postanowiłam "dać Ci odpór". Nie podoba mi się, że nadałaś swojej wypowiedzi tytuł "kultura złodziejstwa w Polsce". Wierz mi, złodziejstwo naprawdę nie jest polską specjalnością. Ani cwaniactwo. Moje dzieci chodzą do niemieckich szkół w dobrych dzielnicach, z dziećmi dobrze sytuowanych rodzin, ale przywłaszczanie cudzego mienia znają niestety z autopsji. Mój synek pochodził całe 2 dni w wyjątkowo pięknej bluzie z kapturem... i znikła. Podpisane nowe, doskonałe tenisówki znikły po drugim sporcie, a znalazły się na koniec roku szkolnego w stanie mocno zużytym... itd. Oczywiście nie jest to usprawiedliwienie typu: "inni tak robią, to my też". Ale dużym nadużyciem i nielojalnością wobec własnego kraju jest czynienie z takich spraw zarzutu WSZYSTKIM. Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 [...] 23.11.07, 10:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekamigo Z tym Turkiem to dobre :) 23.11.07, 10:56 "Na ulicy we Frankfurcie pytamy cygankę, co myśli o otwarciu granic. - Panie, ja strasznie sie boje tych Polaków. Jak mi ostanio powróżyli, to pół taboru zniknęło, a córka w ciąży." Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 jak świat światem, nigdy niemiec nie był Polakowi 23.11.07, 11:46 bratem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Ludzie, tam są duże domy z działką za 200k PLN !!! 23.11.07, 15:52 Ludzie, tam są duże domy z działką za 200k PLN !!! Wykupimy wschodnie Niemcy, będą się musieli po Polsku nauczyć, inaczej chleba w sklepie nie kupią:-) 'Ze wschodu przyjadą tu bandyci. Nie wiem, jak sobie z tym poradzimy' To chyba jakiś kompletny nieuk, ten co to powiedział, wieki całe bandyci to przyjeżdżali właśnie z Niemiec!!! Litości, co za głąb Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: jak świat światem, nigdy niemiec nie był Pola 24.11.07, 12:56 No i co z tego. Czasy sie zmieniaja z etnocentrycznych na "swiatocentryczne". Niewazne jakiej narodowosci jestes, wazne tylko KIM jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Z tym Turkiem to dobre :) 23.11.07, 12:13 Są opowiadane złośliwe dowcipy, że w Niemczech nawet Cyganie zaczęli ubezpieczać tabory od kradzieży a od czasu wejścia Polski do NATO trzeba instalować czołgoalarmy w Leopardach Bundeswehr. Takich stereotypów jest bardzo wiele. Polacy też stosują stereotypy, wielkim w tej dziedzinie nauczycielem był Henryk Sienkiewicz - patrz wypowiedzi w stylu "lutry ślepe się rodzą". Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.knapik Re: Z tym Turkiem to dobre :) 23.11.07, 22:27 hehehehhe. dobre z tym czołgoalarmami. uśmiałem się do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ozdek Re: Z tym Turkiem to dobre :) 24.11.07, 01:09 zigzaur napisał: > Są opowiadane złośliwe dowcipy, że w Niemczech nawet Cyganie zaczęli > ubezpieczać tabory od kradzieży a od czasu wejścia Polski do NATO > trzeba instalować czołgoalarmy w Leopardach Bundeswehr. > > Takich stereotypów jest bardzo wiele. > > Polacy też stosują stereotypy, wielkim w tej dziedzinie nauczycielem > był Henryk Sienkiewicz - patrz wypowiedzi w stylu "lutry ślepe się > rodzą". Czasami trudno sie z "zigzaurem" zgodzic - ale... cytat z Sienkiewicza (jezeli prawdziwy?) nie jest zly!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Perfumy na sznurku ! Haaahaaahuu! Dobre! 23.11.07, 11:24 Nie wysilaj sie dziecino. Bulbaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb A mnie się podoba... 23.11.07, 11:41 > Wierz mi, złodziejstwo naprawdę nie jest polską specjalnością. Masz rację, wyprzedzają nas w tym np. Amerykanie, ale mówmy może na temat, czyli o Europie. Słowianie niestety nie dają dobrego przykładu. > dużym nadużyciem i nielojalnością wobec własnego kraju jest > czynienie z takich spraw zarzutu WSZYSTKIM. Ale KTO TAK TWIERDZI? To uogólnienie. To tak samo bez sensu, jak twierdzenie że Niemcy są pracowici. Sorry, ale większych leni nie widziałem - za to rzeczywiście mniej kradną. Jak coś stoi na dworze, to nie znajdzie natychmiast właściciela, i to nie ma jedynie związku z bogactwem. Do dyskusji dodam, że nic w pracy mi nie ukradło (nie licząc worka p/deszczowego na siedzeniu od roweru ;). Może to właśnie ta różnica między dziećmi i dorosłymi? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A mnie się podoba... 23.11.07, 12:15 Absolutne pierwszeństwo należy się jednak narodowi ukochanemu przez byłego - na szczęście - kanclerza. Odpowiedz Link Zgłoś
macmad65 Re: A mnie się podoba... 23.11.07, 21:17 lmblmb napisał: > To tak samo bez sensu, jak twierdzenie że Niemcy są pracowici. Sorry, ale > większych leni nie widziałem - za to rzeczywiście mniej kradną. A w którym JVA ich spotkałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb SWF SKS SWM w/BMW. 24.11.07, 09:36 macmad65 napisał: > A w którym JVA ich spotkałeś? SWF SKS SWM w/BMW. Rozumiesz to? A szkoda, bo to poprawne zdanie. Wyraź się bez skrótów, to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 do norymberga3 23.11.07, 12:03 napisal: > dużym nadużyciem i nielojalnością wobec własnego kraju - a co to jest ta "lojalnosc wobec kraju"?... - a czego ty szukasz z dala od twojej ojczyzny? Odpowiedz Link Zgłoś
harovoj Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 10:05 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Nim jednak dotarło do całej klasy o co chodzi, dwie dziewczyny, które ukradły > koszulki - zresztą ulubienice jednej z nauczycielek - szybciutko wyjęły te > koszulki z plecaków i wcisnęły do ręki innej koleżance, którą zawsze > terroryzowały: "Potrzymaj na chwilkę!". Dziewczyna nawet nie wiedziała o co > chodzi, więc potrzymała. Tamte dwie poszły tymczasem do pani jak wzorowe > uczennice i powiedziały, że jako uczciwe osoby postanowiły pokazać publicznie, ...to się nazywa przekręt na słupa ;) > Myślę, że po latach te osoby poszły po rozum do głowy i odpowiednio oceniły > swoje kradzieże. Aleś ty naiwna teraz one są szanowanymi biznesmenkawi i robią takie przekręty na dużą skalę, zostawiając firmy wydmuszki z długami, których właścicelami są jacyś podstawieni kloszardzi;) Pierwszy milion trzeba ukraść a potem to juz tak zostaje tylko trzeba płacić co jakiś czas łapówki... Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 10:21 Skoro bylas swiadkiem tego, ze te dwie dziewczyny podrzucily te koszulki innej kolezance, dlaczego nie stanelas w jej obronie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 10:56 strzal w 10 - ta moralistaka byla faktycznie wspolniczka , bo jesli widzisz a nie reagujesz to znaczy akceptujesz i wspierasz ... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 11:31 jerry21 napisał: > strzal w 10 - > ta moralistaka byla faktycznie wspolniczka , bo jesli widzisz > a nie reagujesz to znaczy akceptujesz i wspierasz ... I masz rację. Dokładnie o tym mówię. Ja też tkwiłam w kulturze złodziejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 [...] 23.11.07, 11:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 11:38 Pamietam z czasów dzieciństwa jak widziałem w Zgorzelcu na targowisku Niemkę kradnącą zabawkę. Do dzis odczuwam dyskomfort z tego powodu. Każdy ma jakieś niemiłe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 15:20 bedac w Szwecji widzialem starsza Szwedke ktora ukradla gruszke ze straganu a cieszyla sie jak by co najmniej wygrala milion w totolotka Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 12:40 Też się spotkałem kiedyś z podobnym przypadkiem. Kiedy pracowałem dwa lata temu w Wielkiej Brytanii na wyspie Guernsey, spotkałem na małej plaży studentki z Polski, które przyjechały sobie dorobić podczas wakacji. Proacowały jako sprzątaczki w hotelu. W rozmowie o pracy zaczęły się nagle chwalić, że gdy odwiedzały rodzinę w Polsce to miały tak przepełnione bagaże ręcznikami i pościelami z hotelu, że zawsze musiały się na lotnisku przepakowywać. Byłem naprawdę zdruzgotany tymi zwierzeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 12:54 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Ale Niemcy też nie są bez racji. > > W latach 90. pojechała na wycieczkę-wymianę do Niemiec i Austrii. Było to > prestiżowe liceum. Takie wycieczki szkolne są dziś bardziej popularne, ale wted > y > była to rzecz nowa i nie dla każdego dostępna. Zresztą w klasie była młodzież > głównie z zamożnych rodzin. Mieliśmy po 17 lat, więc nie byliśmy małymi dziećmi > . > > W jednym mieście, które zwiedzaliśmy, przechodziliśmy obok sklepu. Na stoliku > przed sklepem stały dla reklamy perfumy. Przechodziliśmy całą klasą, z 2 > nauczeycielkami. Kolega z klasy mimochodem ukradł flakonik perfum. Uwaga, > flakonik był przywiązany sznurkiem, więc kolega zadał sobie trud, żeby ten > sznurek urwać. Prestiżowe liceum... Nie ośmieszaj się kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 13:34 > Prestiżowe liceum... Nie ośmieszaj się kobieto. Znasz mnie? Znasz to liceum? Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n.pl Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 24.11.07, 08:44 Anuszka ma racje! kultura złodziejstwa w Polsce kwitnie! To co pisała to klasyczny przykład Jumy. O tym kilka lat temu pisała GW w świątecznej. To było masowe zjawisko w latach 90tych. Młodzi ludzie z województw graniczących z Niemcami wyjeżdżali tam i kradli wszystko to co wpadło im w ręce a potem to przewozili do Polski na bazary i tam to sprzedawali. I dorabiali sie fortun. Przykłąd szedł z góry bo liberałowie skupieni w UD/UW i KLD a dziś są w PO mówili ze pierwszy milion trzeba ukraść... To ci ludzie którzy dziś są pełnoletni maja po 20-30 kilka lat doprowadzili do wygranej PO w ostatnich wyborach. Zauważcie tż jak masowo PO uzyskuje w więzieniach i w aresztach oraz na terenach Polski zachodniej.. Wszystko się zgadza... Odpowiedz Link Zgłoś
iwangroza Re: Odp. 23.11.07, 15:06 To swięta racja. Ktoś, kto ma powody bać się straży granicznej przekraczał granicę sobie znanymi sposobami nawet wtedy, kiedy nie należeliśmy do Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
lecoqsportif My, straszni ze wschodu. 23.11.07, 09:04 My tylko zabieramy (odzyskujemy ;)) cudzą własność i nie potrafimy sobie poradzić z naszymi miastami. wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: My, straszni ze wschodu. 23.11.07, 09:16 Już Adolf Alojzowicz w ostatnich dniach swego życia powiedział, że Niemcy nie zasługują na litość, bo ulegli lepszym ze wschodu. Nie będę polemizował, bo jednak on znał ten naród. Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa więziniowie własnych horyzontów 23.11.07, 09:45 i głupich stereotypów. niech się wykosztuja, dobrze im tak. Odpowiedz Link Zgłoś
peer4 Re: więziniowie własnych horyzontów 23.11.07, 10:25 shamsa napisała: > i głupich stereotypów. niech się wykosztuja, dobrze im tak. Shamsa !! DLACZEGO tak wielu na tym forum glupimi wypowiedziami te stereotypy potwierdza ???? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Dane dla Polski. Dla innych krajów do dyskusji. 23.11.07, 11:44 peer4 napisał: > Shamsa !! DLACZEGO tak wielu na tym forum glupimi wypowiedziami te > stereotypy potwierdza ???? Bo każdy kraj składa się w 90% z głupków i w 10% z ludzi nie-stereotypowych. PS Dane dla Polski. Dla innych krajów do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Achhhh, gdybyż to była prawda... :))) 23.11.07, 11:00 Niemcy boją sie,że Frankfurt stanie się Wolnym Miastem?a Niemcy okupowani będa przez wschodnie ludy? Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 12:12 miranda333 napisała: > Niemcy boją sie,że Frankfurt stanie się Wolnym Miastem?a Niemcy > okupowani będa przez wschodnie ludy? nie!!! Niemcy boja sie tylko i wylacznie zlodzei (nizaleznie od kraju ich pochodzenia!) kumasz? boja sie utraty wolnosci!!! i sa jednym z nielicznych krajow, ktorzy posiadaja jej wiecej niz inni. czy widziales na terenie Niemiec strzezone przez ochrone dzielnice (getta)? A ile jest ich w Polsce i dlaczego wielu Polakow chce na nich mieszkac? jak myslisz, dlaczego? chyba nie dlatego, ze boja sie Niemcow, ktorzy ich moga okrasc... no, chyba ze siedza na nieswoim:) ale to juz inny temat... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 12:22 Wolność to przynieśli Niemcom w roku 1945 tacy ludzie jak George Patton, Bernard Law Montgomery czy Jean-Marie Leclerc (nie mylić z supermarketami). Niemcy cokolwiek opierali się przed tym (patrz Gerd von Rundstedt czy Walther Model) ale musieli się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 12:36 nie to bylo tematem mojej wypowiedzi. albo jestes tak ograniczony, albo nie rozumiesz wlasnego jezyka. ps: tez mieszkasz na chronionym osiedlu i nie zyczysz sobie obecnosci innych Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 12:46 Nie wypowiadaj się o moim umyśle, bo ty mi możesz szybę w samochodzie myć. Nie mieszkam na chronionym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
arek47 Zigzaur..znowu nazarles sie bigosu i CH 4 wychodz 23.11.07, 22:10 Masz racje , Podzamcze nie jest chronione, a przy okazji wiesz dlaczego w bylej NRD, we wschodnich Landach jest NPD takie mocne ? Wiesz, wiesz wszystko. Bo strasza zlodziejami i bandziorami z Polski ! A Pro pos, znasz stara piosenke " Szli na zachod szabrownicy..." Odpowiedz Link Zgłoś
claudio1 Re: Zigzaur..znowu nazarles sie bigosu i CH 4 wy 23.11.07, 23:04 oj boja sie boja, kiedys wywozili nas pociagamiateraz mysla ze wywieziemy ich walizkami Odpowiedz Link Zgłoś
luiart Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 15:34 ...Wyjatkowo ciekawe spostrzezenie ,w kwestii wszechobecnych i wciaz powstajacych w Moim Starym Kraju ,strzezonych getto- osiedli...Dziekuje za podpowiedz...emigrant z Belgii Odpowiedz Link Zgłoś
starucha121 Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 21:42 Wiesz dlaczego w Niemczech nie ma takich "gett"? Bo panuje tu tak duży socjal, ze nie ma ludzi tak skrajnie biednych, zeby musieli krasc zeby przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:22 gdzie się podziała niemiecka inteligencja? Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:26 :) a co to takiego niemiecka inteligencja?? :) widział ktoś takie zwierze kiedyś?? To prości ludzie pamiętający czasy radzieckiej okupacji to co im się dziwić. Szkoda że aż tak skretyniali no ale co zrobić sąsiadów sobie nie możemy wybierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:31 poznałem paru przesympatycznych i inteligentnych Niemców, ale oni są z landów zachodnich. Przy granicy z Francją, Belgią, Holandią. Więc cholera go wie ile tam krwi niemieckiej mają, zwłaszcza że co trzecie nazwisko jest polskie ;-)))) (Wielka Emigracja po Wiośnie Ludów tam była przyjęta serdecznie i pozostała) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:57 Myślę że powinniśmy przesunąć granice :) ziem odzyskanych Odpowiedz Link Zgłoś
olias Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:26 uciekajcie!!!!! na zachód! zatrzymajcie się dopiero jak przekroczycie Ren. Albo i dalej. Bo przyjdą do was bandyci z nożami. Okradną i jeszcze pogwałcą. Uciekajcie!!! (przecież do cholery Berlin leży na ziemiach należących kiedyś do Słowian. a was i tak tu niewiele zostało bo młodzi i tak odjechali do landów zachodnich). Podziwiam durnotę niemieckich mediów. Tam pracują jacyś pomyleńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest Nie będziemy was bombardować, ani eksterminować... 23.11.07, 09:50 tak jak wy to macie w zwyczaju, bezczelne dranie. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Nie będziemy was bombardować, ani eksterminow 24.11.07, 13:09 "wy" to znaczy kto? Moi niemieccy kumple urodzeni w latach siedemdziesiatych nikogo nie eksterminowali. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:28 wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak, jak jest teraz. Całkowita swoboda przekraczania granicy powinna następować stopniowo. Wszystkie przestępstwa po zachodniniej stronie Odry będa szły na konto Polaków. Zastanawiam się, skąd tylu obcokrajowców ze wschodu, ma zezwolenie na pobyt w rejonie przygranicznym. Wystarczy pojechać na giełdę samochodową w Płoni,aby przekonać się ,że to wcale nie tylko wymysły. Przecież , ci ludzie muszą z czegoś żyć, gdzieś mieszkać, a legalnego pozwolenia na pracę nie mają. Policji ani służby celnej na giełdzie nie uświadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:34 henio56 napisał: > wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak, jak > jest teraz. Najlepiej niech postawią solidny mur na granicy. Oni są w tym dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:19 josner napisał: > henio56 napisał: > > > wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak, > jak > > jest teraz. > > Najlepiej niech postawią solidny mur na granicy. Oni są w tym dobrzy. ////////*********//////// To nie Oni postawili solidny mur to Im postawiono. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:26 Oj, jednak bardziej sami sobie postawili. To nie Chruszczow kazał mur zbudować, to Chruszczowa przez wiele miesięcy proszono o zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:37 henio56 napisał: > wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak, jak > jest teraz. Całkowita swoboda przekraczania granicy powinna > następować stopniowo. Drogi Heniu o małym rozumku: całkowita swoboda przekraczania granicy następuje stopniowo - kilkanaście lat temu (w 1992 roku, o ile dobrze pamiętam) przestano wymagać od nas wiz, w 2004 roku przestano od nas wymagać paszportów i Niemcy stracili prawo do tego, żeby nas do siebie nie wpuścić, a teraz zniesione zostaną wszelkie formalności, co nie oznacza, że całkowicie zlikwidowana będzie kontrola. Ale, żeby to zrozumieć, trzeba mieć IQ wyższe od 56. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Stopniowa swoboda przekraczania granicy? 23.11.07, 09:06 Ależ ona jest stopniowa. I to baaaaaaaaaaaardzo stopniowa! Umowę stowarzyszeniową Polski i UE podpisano w roku 1994, czyli już wtedy było wiadomo, że Polska do UE wejdzie. Było trzynaście lat na przygotowanie się do pełnej integracji. W tym okresie Polska bardziej otwierała się na Niemcy niż Niemcy na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 Re: Stopniowa swoboda przekraczania granicy? 23.11.07, 12:30 tak!!! tak sie otwierali, ze zaczeli nawet strzelac do statkow pasazerskich:) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Stopniowa swoboda przekraczania granicy? 23.11.07, 12:47 Masz na myśli "Wilhelm Gustloff"? To nie Polacy go zatopili, to wasi ukochani Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:48 jak im się coś nie podoba, zawsze mogą opuścić strefę Schengen... Odpowiedz Link Zgłoś
aifargotamenik Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 11:15 > Całkowita swoboda przekraczania granicy powinna > następować stopniowo. Czyli ze jak niby? Najpierw powinni przepuscic jednego goscia bez kontroli i co miesiac jednego wiecej na kazdy dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
josner Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:29 Tłuki mają komfortową sytuację - zawsze jak coś zginie, to mogą zawalić na Polaków. A, odezwij się do tych matołów po angielsku, to rozkładają bezradnie rączki.. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 09:41 Co do pnkt.1 to masz racje, ale wiedz, ze nigdzie w Europie nie ma tylku ludzi mowiacych po ang. co w Niemczech i Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 10:25 W Finlandii praktycznie wszyscy mowia po angielsku, poza pojedynczymi, starszymi osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 10:27 crame napisał: > Co do pnkt.1 to masz racje, ale wiedz, ze nigdzie w Europie nie ma >tylu ludzi mowiacych po ang. co w Niemczech i Holandii. Sa. W Szwecji, Danii. Belgii. Na malutkiej wyspie na Atlantyku - Maderze (tak, tak, to tez Europa!). Odpowiedz Link Zgłoś
slwy Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:31 a gdy przyjdą ograbić twój dom, dom w którym mieszkasz - niemcy... :) bójcie się, idziemy PO WAS! Odpowiedz Link Zgłoś
martin102 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:32 Oj Niemcy, wasza głupota jest większa niż cała BRD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Niemcy mają rację 23.11.07, 07:35 wystarczy poczytać posty. Wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak, jak jest teraz. Całkowita swoboda przekraczania granicy powinna następować stopniowo. Wszystkie przestępstwa po zachodniniej stronie Odry będa szły na konto Polaków. Zastanawiam się, skąd tylu obcokrajowców ze wschodu, ma zezwolenie na pobyt w rejonie przygranicznym. Wystarczy pojechać na giełdę samochodową w Płoni,aby przekonać się ,że to wcale nie tylko wymysły. Przecież , ci ludzie muszą z czegoś żyć, gdzieś mieszkać, a legalnego pozwolenia na pracę nie mają. Policji ani służby celnej na giełdzie nie uświadczy Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Niemcy mają rację Ty też masz racje henio56 23.11.07, 07:48 Tu trzeba jeszcze dodać że czeka na otwarcie granic około 40 tys obcokrajowców ze wschodu,którzy koczują niedaleko granicy polsko niemieckiej! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niemcy mają rację Ty też masz racje henio56 23.11.07, 09:18 A ilu jeszcze wczołga się gazociągiem? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 24.11.07, 13:23 martin102 napisał: > Oj Niemcy, wasza głupota jest większa niż cała BRD!!!! "Wystraszeni" sa w kazdym kraju, u nas tez wielu boi sie Ukraincow, Bialorusinow "Ruskich" itd. Jak sie nie ma czego zlapac, to sie czlowiek lapie stereotypu. Taka nasza natura. Rewidujemy to dopiero przy poznaniu kogos osobiscie, wiec jezdzijmy, poznawajmy ludzi! Tak latwo przechodza (przez granice),-) Odpowiedz Link Zgłoś
rurek1 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:37 Buhahaha. Szkoda mi słów. Muszę otworzyć jakiś sklep z alarmami przy granicy. Będę się reklamował "antypolskie alarmy" a sklep nazwę "antypolak p.h.u." Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 drang nach westen.Dobrze że potomkowie byłych 23.11.07, 07:38 admiratorów Adolfa wymieszani zresztą z kałmukami ,ruskimi ,Turkami i innymi nacjami obawiaja się zagrożenia ze wschodu-w tym najazdu Polaków.Widać zmieniła się im mentalność na nasza .A więc odwrotność drang nach westen.Nie czujemy sie -jako Polacy z tego dumni-że ta mieszanka demograficzna jaką stanowią dzisiejsi "niemcy" pragnie status quo swoistego zadupia Europy,spokojnej i rozleniwionej dobrobytem który zdobyli przecież dzieki grabieży dokonanej na reszcie krajów europejskich w czasie II wojny światowej.Najgorzej boją sie "ossi" którzy doświadczyli raju sowieckiego.Niech jadą dalej na zechód.To będzie ich swojski "drang nach westen".Powodzenia .A swoją drogą takie wygłupy policyjnych to "grose schwajne" w dzisiejszej "zjednoczonej"?Europie Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 [...] 23.11.07, 07:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream [...] 23.11.07, 08:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 A kamizelki kuloodporne i gazmaski w PL schodzą ? 23.11.07, 07:42 Głupota jest międzynarodowa. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
crame Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:42 Mieszkam w polmilionowym miescie w Bawarii, nie zauwazylem zadnych objawow paniki. Prasa lokalna, jezeli wspomina to w bardzo przyjaznym i otwartym tonie Chyba ten art.spolodzono do podgrzania polskich emocji. Nie slyszalem aby w moim domu, [10 rodzin] ktos w ogole cos o tym fakcie wspomnial. Stereotypy o Polakach produkujemy i odswiezamy jednak sami. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego4 Bawaria to nie NRD 23.11.07, 08:36 Ja z kolei Niemców z zachodnich landów uważam za normalnych, kosmopolitycznych ludzi bez uprzedzeń. Ossis jednakże mają tak zryte przez komunę łby że słabo się robi więc do pracy bym ich nie najął. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Bawaria to nie NRD 23.11.07, 11:47 alterego4 napisał: > Ja z kolei Niemców z zachodnich landów uważam za normalnych, > kosmopolitycznych ludzi bez uprzedzeń. Podpisuję się pod tym. Niemcy z Zachodu byli wręcz ciekawi kontaktu z nami. > Ossis jednakże mają tak zryte przez komunę łby że słabo się > robi więc do pracy bym ich nie najął. Słyszałem od starszych że to nie tylko (głównie?) komuna, a brak de-nazizacji. W zachodnich landach nie do pomyślenia są (wśród normalnych ludzi = 95%) jakiekolwiek teksty nacjonalistyczno-narodowe, a Niemcy ze wschodu to nadal lepsi są od reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
shogun Re: Bawaria to nie NRD 23.11.07, 12:51 Zgadzam sie z alterego4. Ostatnio z kolega z Bawarii spotkalismy w Monachium w drodze na mecz paru mlodych Ossis (kibicow z Cottbus). Kolega bardzo po przyjacielsku zagadal do jednego z nich chociaz w metrze zachowywali sie jak bydlo. Czego sie dowiedzial?? W skroci: Goscie mimo ukonczenia szkoly, nie pracuja i nie zamierzaja podjac pracy-maja dobry socjal. Na wszystkie mecze wyjazdowe druzyny za to jezdza. Nie wygladali na jakis margines. W Polsce mozna jeszcze zobaczyc takie przypadki pod budka z piwem o 6, to nie bylem zaskoczony. Kolega za to mial co opowiadac w pracy przez nastepne 3 dni. Dlatego nikomu nie polecam kontaktu z Niemcami Wsch. Niemcy Zach. to zupelnie inny swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
edmun Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:46 Czemu panowie z Holandii, Austrii i Włoch jakoś nie krzyczeli kiedy to im zniesiono granicę? Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 hahaha... jak widać można ludzi wyrwać z NRD 23.11.07, 07:49 ale NRD z ludzi wyrwać się nie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Coo? Granicę likwidują? To ja poproszę czołg! 23.11.07, 07:59 Zamki i alarmy na Szwaba dotąd nie wystarczały. Odpowiedz Link Zgłoś
kura69 Nie beda musieli wylamywac szlabanu, jak '39 23.11.07, 08:04 tajemniczy_don_pedro napisał: > Zamki i alarmy na Szwaba dotąd nie wystarczały. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nie beda musieli wylamywac szlabanu, jak '39 23.11.07, 09:24 No właśnie. Inicjatywa zniesienia kontroli granicznej wyszła z niemieckiej strony przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:00 Po całkowitym otwarciu granicy bandytów będzie więcej - ale tych w brunatnych koszulach. TO jest problem wschodnich landów. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:01 To działa też w drugą stronę. Mój kolega jest obrzezany i już boi się czy po otwarciu granic nie przyjadą tu Potomkowie dawnej NSDAP i nie zamkną go w getcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ujkaf Wiecie co niech sie te niemiaszki boja! 23.11.07, 08:01 Co nam nowe alarmy i nowe drzwi - nie stać Was szwargoczace misie zeby sie obronic przed tak wyspecjalizowana grupa przestepcza jaka sa Polacy.... To jakis absurd!!! Skad Ci ludzie maja taki poglad? Odpowiedz Link Zgłoś
kura69 Auslander raus!!! 23.11.07, 08:01 Biedne tłuki. W Kairze przy Alexandria Road jest restauracja, ktorej wlasicielem jest Niemiec a goscmi glownie niemiecka klientela zyjaca w osiedlach wokol (ekspaci). Na drzwiach jest karka po arbsku, ze Egipcjan uprasza sie o niewstepowanie, gdyz nie zostana obsluzeni Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Auslander raus!!! 23.11.07, 08:08 W tureckich, serbskich czy albanskich "klubach" w niemczech tez cie nie obsluza . Czy to o czyms swiadczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 czyzby prawo Kopernika 23.11.07, 08:05 zaczynalo dzialac? -------------------------------------------------------------- podatek liniowy, wybory wiekszosciowe, bon edukacyjny TRZY KLAMSTWA dla FRAJEROW-WYBORCOW Platformy Obywatelskiej Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:05 A ja mam ćwoków niemieckich głeboko w d...Nigdy u nich nie byłem i nie mam najmniejszego zamiaru do nich zaglądać. Ta nacja bandycka mnie nie interesuje. Ja natomiast boje się, że teraz na naszych ulicach bedę widział szpetne grube babska niemieckie z papilotami zrobionymi z gazety FAZ, które będą straszyły moje dzieci jak czarownice. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski A ulica Hitlera jest? 23.11.07, 18:24 Adolf Hitler Strasse? Przecież nie należy usuwać nazw historycznych! > Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Turek sie obawia ze go obrobia ???? 23.11.07, 08:19 Spadamy na psy . Niedlugo rumuni beda zakladali alarmy Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Turek sie obawia ze go obrobia ???? 23.11.07, 08:21 Nie przejmujcie sie idiotami.Nastroje podgrzewaja niemieccy policjanci,celnicy sprzedacy alarmow itp.Sprzedawcy ciesza sie ze zarobia ci pierwsi poniewaz straca prace.Beda niepotrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:20 Prof.Bartoszewski nie reaguje? Ponoć jest specjalistą od spraw trudnych i beznadziejnych? Jak dla mnie takie antypolskie protesty są sprawą trudną. Może zamiast do Watykanu Tusk powinien pojechać do Niemiec? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 12:25 Bo widocznie nawet nie warto reagować. Niemieckie ksenofobiczne obawy są po prostu mało ważne. Odpowiedz Link Zgłoś