Dodaj do ulubionych

Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód

23.11.07, 07:06
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • q_vw Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:13
      Nie ma to jak napędzanie koniunktury na sprzedaż tych alarmów i drzwi... nie
      wiedziałem, że wschodni Niemcy są aż tak prości :))) Bandyci, drodzy Ossis, nie
      potrzebują otwarcia granic, oni już u Was są i niekoniecznie muszą to być polscy
      bandyci. :) Samochody też kradną w Polsce, ale nie twierdzimy, że to Rosjanie
      czy Ukraińcy, podobnie jest w Niemczech, nie jest tak bowiem, że Niemcy nie maja
      swoich, rodzimych przestępców... Życzę ochłonięcia :)))
      • seroo1 Achhhh, gdybyż to była prawda... :))) 23.11.07, 08:39
        Gdybyż to całe nasze menelstwo zechciało wyjechać do tego
        Frankfurtu. Jakże fajnie byłoby wtedy u nas...
        A tak, trawersując stare porzekadło: Polak, Niemiec - dwa bratanki.
        Przynajmniej, jeżeli chodzi o podatność na głupiznę i tanią
        sensację...
        • rydzyk_fizyk Re: Achhhh, gdybyż to była prawda... :))) 23.11.07, 08:53
          Tak czy owak będzie ciekawie w NRDowie przy tej sytuacji
          demograficznej i tańszych nieruchomościach w Niemczech.
          • mistrzkungfu Odp. 23.11.07, 09:01
            Zbliża się przełomowa chwila...
            • seroo1 Re: Odp. 23.11.07, 09:08
              Tak na prawdę nic się nie zbliża. Nam będzie deko szybciej, a przed
              świętami duuuuużo szybciej przejechać przez granicę. Złodzieje byli
              tam dużo przed nami. A ci, którzy włóczą się po naszych blokowiskach
              i zabudowie staromiejskiej nadal będą się tam włóczyć - bo oni nawet
              nie są w stanie wyjechać do sąsiedniej wioski i manie bądź niemanie
              dowodu osobistego na odrzańskim moście nie ma tu żadnego znaczenia...
              • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Odp. 23.11.07, 09:23
                "Obawy ma nawet Yasar, emigrant z Turcji, który w centrum Frankfurtu sprzedaje
                kebaby. - Jak mam się nie bać? W tym roku już dwa razy obrobili mi knajpę. Raz
                wynieśli dosłownie wszystko. Nie wiem, czy to byli ludzie z Polski..."
                :-))
                Złapał kozak Tatarzyna...
                W Niemczech Turków też nie obdarza się zbytnim zaufaniem.
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 09:48
                  Ale Niemcy też nie są bez racji.

W latach 90. pojechała na wycieczkę-wymianę do Niemiec i Austrii. Było to
                  prestiżowe liceum. Takie wycieczki szkolne są dziś bardziej popularne, ale wtedy
                  była to rzecz nowa i nie dla każdego dostępna. Zresztą w klasie była młodzież
                  głównie z zamożnych rodzin. Mieliśmy po 17 lat, więc nie byliśmy małymi dziećmi.

W jednym mieście, które zwiedzaliśmy, przechodziliśmy obok sklepu. Na stoliku
                  przed sklepem stały dla reklamy perfumy. Przechodziliśmy całą klasą, z 2
                  nauczeycielkami. Kolega z klasy mimochodem ukradł flakonik perfum. Uwaga,
                  flakonik był przywiązany sznurkiem, więc kolega zadał sobie trud, żeby ten
                  sznurek urwać.

Potem w innej miejscowości zwiedzaliśmy kopalnię. Wycieczkę organizowała szkoła,
                  do której przyjechaliśmy na wymianę. Nauczyciele tej szkoły kupili koszulki
                  reklamujące tę kopalnię i dali naszej klasie w prezencie. Koszulek było tyle ile
                  osób w klasie. Przy rozdawaniu okazało się, że dwóch sztuk brakuje. Ktoś ukradł
                  sobie więcej. Nauczycielki zaczęły robić raban, bo głupio im było przed
                  austriackimi nauczycielami.

Nim jednak dotarło do całej klasy o co chodzi, dwie dziewczyny, które ukradły
                  koszulki - zresztą ulubienice jednej z nauczycielek - szybciutko wyjęły te
                  koszulki z plecaków i wcisnęły do ręki innej koleżance, którą zawsze
                  terroryzowały: "Potrzymaj na chwilkę!". Dziewczyna nawet nie wiedziała o co
                  chodzi, więc potrzymała. Tamte dwie poszły tymczasem do pani jak wzorowe
                  uczennice i powiedziały, że jako uczciwe osoby postanowiły pokazać publicznie,
                  że nic nie mają w plecakach. Pani nauczycielka zebrała całą klasę i pochwaliła
                  te dziewczyny jako "jedynie uczciwe". Na koniec one odebrały ukradzione koszulki
                  od nieszczęsnej koleżanki.

To są zdarzenia, które do dziś dobrze pamiętam i do dziś sprawiają mi dyskomfort.
                  Ktoś ukradł, nikt nie pisnął słowa. Kradły osoby będące liderami klasowymi,
                  biada komuś kto by na nich doniósł lub choć padłby nań cień podejrzenia o donos.

Myślę, że po latach te osoby poszły po rozum do głowy i odpowiednio oceniły
                  swoje kradzieże. Choć nie wiem, bo nie mam z nimi kontaktu. Gdy kradnie dziecko
                  7-letnie, można to jeszcze nazwać szczeniackim wybrykiem. Gdy kradnie człowiek
                  17-letni, to już nie powinno się pobłażać. A wszystko to byli ludzie z bogatymi
                  rodzicami, z prestiżowej szkoły, którym nic nie brakowało. Jeżeli ci ludzie nie
                  zastanowili się na stare lata nad swoimi dawnymi postępkami, to w Polsce wciąż
                  panuje kultura złodziejstwa.
                  • norymberga3 Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 10:02
                    Droga Anuszko! Cenię Twoje posty, więc postanowiłam "dać Ci odpór". Nie podoba
                    mi się, że nadałaś swojej wypowiedzi tytuł "kultura złodziejstwa w Polsce".
                    Wierz mi, złodziejstwo naprawdę nie jest polską specjalnością. Ani cwaniactwo.
                    Moje dzieci chodzą do niemieckich szkół w dobrych dzielnicach, z dziećmi dobrze
                    sytuowanych rodzin, ale przywłaszczanie cudzego mienia znają niestety z
                    autopsji. Mój synek pochodził całe 2 dni w wyjątkowo pięknej bluzie z
                    kapturem... i znikła. Podpisane nowe, doskonałe tenisówki znikły po drugim
                    sporcie, a znalazły się na koniec roku szkolnego w stanie mocno zużytym... itd.
                    Oczywiście nie jest to usprawiedliwienie typu: "inni tak robią, to my też". Ale
                    dużym nadużyciem i nielojalnością wobec własnego kraju jest czynienie z takich
                    spraw zarzutu WSZYSTKIM.
                    • snow21 [...] 23.11.07, 10:09
                      • maciekamigo Z tym Turkiem to dobre :) 23.11.07, 10:56
                        "Na ulicy we Frankfurcie pytamy cygankę, co myśli o otwarciu granic.
                        - Panie, ja strasznie sie boje tych Polaków. Jak mi ostanio
                        powróżyli, to pół taboru zniknęło, a córka w ciąży."
                        • slon2002 jak świat światem, nigdy niemiec nie był Polakowi 23.11.07, 11:46
                          bratem!!!
                          • gmsaxz Ludzie, tam są duże domy z działką za 200k PLN !!! 23.11.07, 15:52
                            Ludzie, tam są duże domy z działką za 200k PLN !!! Wykupimy wschodnie Niemcy,
                            będą się musieli po Polsku nauczyć, inaczej chleba w sklepie nie kupią:-)

'Ze wschodu przyjadą tu bandyci. Nie wiem, jak sobie z tym poradzimy'

To chyba jakiś kompletny nieuk, ten co to powiedział, wieki całe bandyci to
                            przyjeżdżali właśnie z Niemiec!!! Litości, co za głąb
                          • feurig59 Re: jak świat światem, nigdy niemiec nie był Pola 24.11.07, 12:56
                            No i co z tego. Czasy sie zmieniaja z etnocentrycznych
                            na "swiatocentryczne". Niewazne jakiej narodowosci jestes, wazne
                            tylko KIM jestes...
                        • zigzaur Re: Z tym Turkiem to dobre :) 23.11.07, 12:13
                          Są opowiadane złośliwe dowcipy, że w Niemczech nawet Cyganie zaczęli
                          ubezpieczać tabory od kradzieży a od czasu wejścia Polski do NATO
                          trzeba instalować czołgoalarmy w Leopardach Bundeswehr.

Takich stereotypów jest bardzo wiele.

Polacy też stosują stereotypy, wielkim w tej dziedzinie nauczycielem
                          był Henryk Sienkiewicz - patrz wypowiedzi w stylu "lutry ślepe się
                          rodzą".
                          • arkadiusz.knapik Re: Z tym Turkiem to dobre :) 23.11.07, 22:27
                            hehehehhe. dobre z tym czołgoalarmami. uśmiałem się do łez.
                          • dr.ozdek Re: Z tym Turkiem to dobre :) 24.11.07, 01:09
                            zigzaur napisał:

> Są opowiadane złośliwe dowcipy, że w Niemczech nawet Cyganie zaczęli
                            > ubezpieczać tabory od kradzieży a od czasu wejścia Polski do NATO
                            > trzeba instalować czołgoalarmy w Leopardach Bundeswehr.
                            >
                            > Takich stereotypów jest bardzo wiele.
                            >
                            > Polacy też stosują stereotypy, wielkim w tej dziedzinie nauczycielem
                            > był Henryk Sienkiewicz - patrz wypowiedzi w stylu "lutry ślepe się
                            > rodzą".
                            Czasami trudno sie z "zigzaurem" zgodzic - ale... cytat z Sienkiewicza (jezeli
                            prawdziwy?) nie jest zly!!!
                    • baba60 Perfumy na sznurku ! Haaahaaahuu! Dobre! 23.11.07, 11:24
                      Nie wysilaj sie dziecino.

Bulbaaaaaa!
                    • lmblmb A mnie się podoba... 23.11.07, 11:41
                      > Wierz mi, złodziejstwo naprawdę nie jest polską specjalnością.

Masz rację, wyprzedzają nas w tym np. Amerykanie, ale mówmy może na temat, czyli
                      o Europie. Słowianie niestety nie dają dobrego przykładu.

> dużym nadużyciem i nielojalnością wobec własnego kraju jest
                      > czynienie z takich spraw zarzutu WSZYSTKIM.

Ale KTO TAK TWIERDZI? To uogólnienie.

To tak samo bez sensu, jak twierdzenie że Niemcy są pracowici. Sorry, ale
                      większych leni nie widziałem - za to rzeczywiście mniej kradną. Jak coś stoi na
                      dworze, to nie znajdzie natychmiast właściciela, i to nie ma jedynie związku z
                      bogactwem.

Do dyskusji dodam, że nic w pracy mi nie ukradło (nie licząc worka p/deszczowego
                      na siedzeniu od roweru ;). Może to właśnie ta różnica między dziećmi i dorosłymi?
                      • zigzaur Re: A mnie się podoba... 23.11.07, 12:15
                        Absolutne pierwszeństwo należy się jednak narodowi ukochanemu przez
                        byłego - na szczęście - kanclerza.
                      • macmad65 Re: A mnie się podoba... 23.11.07, 21:17
                        lmblmb napisał:

> To tak samo bez sensu, jak twierdzenie że Niemcy są pracowici.
                        Sorry, ale
                        > większych leni nie widziałem - za to rzeczywiście mniej kradną.

A w którym JVA ich spotkałeś?

• lmblmb SWF SKS SWM w/BMW. 24.11.07, 09:36
                          macmad65 napisał:

> A w którym JVA ich spotkałeś?

SWF SKS SWM w/BMW.

Rozumiesz to? A szkoda, bo to poprawne zdanie.

Wyraź się bez skrótów, to chętnie odpowiem.
                    • rodack2000 do norymberga3 23.11.07, 12:03
                      napisal:
                      > dużym nadużyciem i nielojalnością wobec własnego kraju

- a co to jest ta "lojalnosc wobec kraju"?...
                      - a czego ty szukasz z dala od twojej ojczyzny?
                  • harovoj Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 10:05
                    anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:
                    > Nim jednak dotarło do całej klasy o co chodzi, dwie dziewczyny, które ukradły
                    > koszulki - zresztą ulubienice jednej z nauczycielek - szybciutko wyjęły te
                    > koszulki z plecaków i wcisnęły do ręki innej koleżance, którą zawsze
                    > terroryzowały: "Potrzymaj na chwilkę!". Dziewczyna nawet nie wiedziała o co
                    > chodzi, więc potrzymała. Tamte dwie poszły tymczasem do pani jak wzorowe
                    > uczennice i powiedziały, że jako uczciwe osoby postanowiły pokazać publicznie,

...to się nazywa przekręt na słupa ;)
                    > Myślę, że po latach te osoby poszły po rozum do głowy i odpowiednio oceniły
                    > swoje kradzieże.
                    Aleś ty naiwna teraz one są szanowanymi biznesmenkawi i robią takie przekręty na
                    dużą skalę, zostawiając firmy wydmuszki z długami, których właścicelami są jacyś
                    podstawieni kloszardzi;)
                    Pierwszy milion trzeba ukraść a potem to juz tak zostaje tylko trzeba płacić co
                    jakiś czas łapówki...
                  • aniorek Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 10:21
                    Skoro bylas swiadkiem tego, ze te dwie dziewczyny podrzucily te koszulki innej
                    kolezance, dlaczego nie stanelas w jej obronie? Pozdrawiam.
                    • jerry21 Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 10:56
                      strzal w 10 -
                      ta moralistaka byla faktycznie wspolniczka , bo jesli widzisz
                      a nie reagujesz to znaczy akceptujesz i wspierasz ...
                      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 11:31
                        jerry21 napisał:

> strzal w 10 -
                        > ta moralistaka byla faktycznie wspolniczka , bo jesli widzisz
                        > a nie reagujesz to znaczy akceptujesz i wspierasz ...

I masz rację. Dokładnie o tym mówię. Ja też tkwiłam w kulturze złodziejstwa.
                        • baba60 [...] 23.11.07, 11:39
                  • wari Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 11:38
                    Pamietam z czasów dzieciństwa jak widziałem w Zgorzelcu na
                    targowisku Niemkę kradnącą zabawkę. Do dzis odczuwam dyskomfort z
                    tego powodu. Każdy ma jakieś niemiłe wspomnienia.
                    • jacek226315 Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 15:20
                      bedac w Szwecji widzialem starsza Szwedke ktora ukradla gruszke ze
                      straganu a cieszyla sie jak by co najmniej wygrala milion w
                      totolotka
                    • stupendo poczta niemiecka ukradła mi telefon! i co??? 23.11.07, 22:56
                  • kaspera Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 12:40
                    Też się spotkałem kiedyś z podobnym przypadkiem. Kiedy pracowałem
                    dwa lata temu w Wielkiej Brytanii na wyspie Guernsey, spotkałem na
                    małej plaży studentki z Polski, które przyjechały sobie dorobić
                    podczas wakacji. Proacowały jako sprzątaczki w hotelu. W rozmowie o
                    pracy zaczęły się nagle chwalić, że gdy odwiedzały rodzinę w Polsce
                    to miały tak przepełnione bagaże ręcznikami i pościelami z hotelu,
                    że zawsze musiały się na lotnisku przepakowywać.
                    Byłem naprawdę zdruzgotany tymi zwierzeniami...
                  • kvakva Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 12:54
                    anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> Ale Niemcy też nie są bez racji.
                    >
                    > W latach 90. pojechała na wycieczkę-wymianę do Niemiec i Austrii. Było to
                    > prestiżowe liceum. Takie wycieczki szkolne są dziś bardziej popularne, ale wted
                    > y
                    > była to rzecz nowa i nie dla każdego dostępna. Zresztą w klasie była młodzież
                    > głównie z zamożnych rodzin. Mieliśmy po 17 lat, więc nie byliśmy małymi dziećmi
                    > .
                    >
                    > W jednym mieście, które zwiedzaliśmy, przechodziliśmy obok sklepu. Na stoliku
                    > przed sklepem stały dla reklamy perfumy. Przechodziliśmy całą klasą, z 2
                    > nauczeycielkami. Kolega z klasy mimochodem ukradł flakonik perfum. Uwaga,
                    > flakonik był przywiązany sznurkiem, więc kolega zadał sobie trud, żeby ten
                    > sznurek urwać.

Prestiżowe liceum... Nie ośmieszaj się kobieto.
                    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 23.11.07, 13:34
                      > Prestiżowe liceum... Nie ośmieszaj się kobieto.

Znasz mnie? Znasz to liceum?
                  • s-k-i-n.pl Re: Kultura złodziejstwa w Polsce 24.11.07, 08:44
                    Anuszka ma racje! kultura złodziejstwa w Polsce kwitnie! To co
                    pisała to klasyczny przykład Jumy. O tym kilka lat temu pisała GW w
                    świątecznej. To było masowe zjawisko w latach 90tych. Młodzi ludzie
                    z województw graniczących z Niemcami wyjeżdżali tam i kradli
                    wszystko to co wpadło im w ręce a potem to przewozili do Polski na
                    bazary i tam to sprzedawali. I dorabiali sie fortun. Przykłąd szedł
                    z góry bo liberałowie skupieni w UD/UW i KLD a dziś są w PO mówili
                    ze pierwszy milion trzeba ukraść... To ci ludzie którzy dziś są
                    pełnoletni maja po 20-30 kilka lat doprowadzili do wygranej PO w
                    ostatnich wyborach. Zauważcie tż jak masowo PO uzyskuje w
                    więzieniach i w aresztach oraz na terenach Polski zachodniej..
                    Wszystko się zgadza...
              • iwangroza Re: Odp. 23.11.07, 15:06
                To swięta racja. Ktoś, kto ma powody bać się straży granicznej przekraczał
                granicę sobie znanymi sposobami nawet wtedy, kiedy nie należeliśmy do Unii.
          • lecoqsportif My, straszni ze wschodu. 23.11.07, 09:04
            My tylko zabieramy (odzyskujemy ;)) cudzą własność i nie potrafimy sobie poradzić z naszymi miastami. wroclaw.fotolog.pl
            • zigzaur Re: My, straszni ze wschodu. 23.11.07, 09:16
              Już Adolf Alojzowicz w ostatnich dniach swego życia powiedział, że
              Niemcy nie zasługują na litość, bo ulegli lepszym ze wschodu.

Nie będę polemizował, bo jednak on znał ten naród.
              • shamsa więziniowie własnych horyzontów 23.11.07, 09:45
                i głupich stereotypów. niech się wykosztuja, dobrze im tak.
                • peer4 Re: więziniowie własnych horyzontów 23.11.07, 10:25
                  shamsa napisała:

> i głupich stereotypów. niech się wykosztuja, dobrze im tak.

Shamsa !! DLACZEGO tak wielu na tym forum glupimi wypowiedziami te stereotypy potwierdza ????
                  • lmblmb Dane dla Polski. Dla innych krajów do dyskusji. 23.11.07, 11:44
                    peer4 napisał:

> Shamsa !! DLACZEGO tak wielu na tym forum glupimi wypowiedziami te
                    > stereotypy potwierdza ????

Bo każdy kraj składa się w 90% z głupków i w 10% z ludzi nie-stereotypowych.

PS Dane dla Polski. Dla innych krajów do dyskusji.
        • miranda333 Re: Achhhh, gdybyż to była prawda... :))) 23.11.07, 11:00
          Niemcy boją sie,że Frankfurt stanie się Wolnym Miastem?a Niemcy
          okupowani będa przez wschodnie ludy?
          • rodack2000 niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 12:12
            miranda333 napisała:
            > Niemcy boją sie,że Frankfurt stanie się Wolnym Miastem?a Niemcy
            > okupowani będa przez wschodnie ludy?

nie!!! Niemcy boja sie tylko i wylacznie zlodzei (nizaleznie od
            kraju ich pochodzenia!) kumasz? boja sie utraty wolnosci!!! i sa
            jednym z nielicznych krajow, ktorzy posiadaja jej wiecej niz inni.

czy widziales na terenie Niemiec strzezone przez ochrone dzielnice
            (getta)? A ile jest ich w Polsce i dlaczego wielu Polakow chce na
            nich mieszkac? jak myslisz, dlaczego? chyba nie dlatego, ze boja sie
            Niemcow, ktorzy ich moga okrasc...

no, chyba ze siedza na nieswoim:) ale to juz inny temat...
            • zigzaur Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 12:22
              Wolność to przynieśli Niemcom w roku 1945 tacy ludzie jak George
              Patton, Bernard Law Montgomery czy Jean-Marie Leclerc (nie mylić z
              supermarketami).
              Niemcy cokolwiek opierali się przed tym (patrz Gerd von Rundstedt
              czy Walther Model) ale musieli się przyzwyczaić.
              • rodack2000 Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 12:36
                nie to bylo tematem mojej wypowiedzi. albo jestes tak ograniczony,
                albo nie rozumiesz wlasnego jezyka.

ps: tez mieszkasz na chronionym osiedlu i nie zyczysz sobie
                obecnosci innych Polakow?
                • zigzaur Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 12:46
                  Nie wypowiadaj się o moim umyśle, bo ty mi możesz szybę w
                  samochodzie myć.
                  Nie mieszkam na chronionym osiedlu.
                  • arek47 Zigzaur..znowu nazarles sie bigosu i CH 4 wychodz 23.11.07, 22:10
                    Masz racje , Podzamcze nie jest chronione, a przy okazji wiesz dlaczego w
                    bylej NRD, we wschodnich Landach jest NPD takie mocne ?
                    Wiesz, wiesz wszystko.
                    Bo strasza zlodziejami i bandziorami z Polski !
                    A Pro pos, znasz stara piosenke " Szli na zachod szabrownicy..."
                    • claudio1 Re: Zigzaur..znowu nazarles sie bigosu i CH 4 wy 23.11.07, 23:04
                      oj boja sie boja, kiedys wywozili nas pociagamiateraz mysla ze
                      wywieziemy ich walizkami
            • luiart Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 15:34
              ...Wyjatkowo ciekawe spostrzezenie ,w kwestii wszechobecnych i wciaz
              powstajacych w Moim Starym Kraju ,strzezonych getto-
              osiedli...Dziekuje za podpowiedz...emigrant z Belgii
            • starucha121 Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 21:42
              Wiesz dlaczego w Niemczech nie ma takich "gett"? Bo panuje tu tak
              duży socjal, ze nie ma ludzi tak skrajnie biednych, zeby musieli
              krasc zeby przezyc.
              • claudio1 Re: niemiecka wolnosc!! 23.11.07, 23:14
                jestes , stara slepa
    • olias Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:22
      gdzie się podziała niemiecka inteligencja?
      • lambert77 Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:26
        :) a co to takiego niemiecka inteligencja?? :) widział ktoś takie
        zwierze kiedyś?? To prości ludzie pamiętający czasy radzieckiej
        okupacji to co im się dziwić. Szkoda że aż tak skretyniali no ale co
        zrobić sąsiadów sobie nie możemy wybierać :)
        • olias Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:31
          poznałem paru przesympatycznych i inteligentnych Niemców, ale oni są
          z landów zachodnich. Przy granicy z Francją, Belgią, Holandią. Więc
          cholera go wie ile tam krwi niemieckiej mają, zwłaszcza że co
          trzecie nazwisko jest polskie ;-)))) (Wielka Emigracja po Wiośnie
          Ludów tam była przyjęta serdecznie i pozostała)
          • lambert77 Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:57
            Myślę że powinniśmy przesunąć granice :) ziem odzyskanych
    • olias Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:26
      uciekajcie!!!!! na zachód! zatrzymajcie się dopiero jak
      przekroczycie Ren. Albo i dalej. Bo przyjdą do was bandyci z nożami.
      Okradną i jeszcze pogwałcą. Uciekajcie!!!
      (przecież do cholery Berlin leży na ziemiach należących kiedyś do
      Słowian. a was i tak tu niewiele zostało bo młodzi i tak odjechali
      do landów zachodnich).
      Podziwiam durnotę niemieckich mediów. Tam pracują jacyś pomyleńcy.
      • the_rest Nie będziemy was bombardować, ani eksterminować... 23.11.07, 09:50
        tak jak wy to macie w zwyczaju, bezczelne dranie.
        • feurig59 Re: Nie będziemy was bombardować, ani eksterminow 24.11.07, 13:09
          "wy" to znaczy kto? Moi niemieccy kumple urodzeni w latach
          siedemdziesiatych nikogo nie eksterminowali.
    • henio56 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:28
      wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak, jak
      jest teraz. Całkowita swoboda przekraczania granicy powinna
      następować stopniowo. Wszystkie przestępstwa po zachodniniej stronie
      Odry będa szły na konto Polaków. Zastanawiam się, skąd tylu
      obcokrajowców ze wschodu, ma zezwolenie na pobyt w rejonie
      przygranicznym. Wystarczy pojechać na giełdę samochodową w Płoni,aby
      przekonać się ,że to wcale nie tylko wymysły. Przecież , ci ludzie
      muszą z czegoś żyć, gdzieś mieszkać, a legalnego pozwolenia na pracę
      nie mają. Policji ani służby celnej na giełdzie nie uświadczy.
      • josner Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:34
        henio56 napisał:

> wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak,
        jak
        > jest teraz.

Najlepiej niech postawią solidny mur na granicy. Oni są w tym dobrzy.
        • kac_moralny Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:19
          josner napisał:

> henio56 napisał:
          >
          > > wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak,
          > jak
          > > jest teraz.
          >
          > Najlepiej niech postawią solidny mur na granicy. Oni są w tym
          dobrzy.
          ////////*********////////
          To nie Oni postawili solidny mur to Im postawiono.
          • swoboda_t Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:26
            Oj, jednak bardziej sami sobie postawili. To nie Chruszczow kazał
            mur zbudować, to Chruszczowa przez wiele miesięcy proszono o zgodę.
      • jorn Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:37
        henio56 napisał:

> wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak, jak
        > jest teraz. Całkowita swoboda przekraczania granicy powinna
        > następować stopniowo.

Drogi Heniu o małym rozumku: całkowita swoboda przekraczania granicy następuje
        stopniowo - kilkanaście lat temu (w 1992 roku, o ile dobrze pamiętam) przestano
        wymagać od nas wiz, w 2004 roku przestano od nas wymagać paszportów i Niemcy
        stracili prawo do tego, żeby nas do siebie nie wpuścić, a teraz zniesione
        zostaną wszelkie formalności, co nie oznacza, że całkowicie zlikwidowana będzie
        kontrola. Ale, żeby to zrozumieć, trzeba mieć IQ wyższe od 56.
        • zigzaur Stopniowa swoboda przekraczania granicy? 23.11.07, 09:06
          Ależ ona jest stopniowa. I to baaaaaaaaaaaardzo stopniowa!

Umowę stowarzyszeniową Polski i UE podpisano w roku 1994, czyli już
          wtedy było wiadomo, że Polska do UE wejdzie. Było trzynaście lat na
          przygotowanie się do pełnej integracji. W tym okresie Polska
          bardziej otwierała się na Niemcy niż Niemcy na Polskę.
          • rodack2000 Re: Stopniowa swoboda przekraczania granicy? 23.11.07, 12:30
            tak!!!
            tak sie otwierali, ze zaczeli nawet strzelac do statkow
            pasazerskich:)
            • zigzaur Re: Stopniowa swoboda przekraczania granicy? 23.11.07, 12:47
              Masz na myśli "Wilhelm Gustloff"?
              To nie Polacy go zatopili, to wasi ukochani Rosjanie.
      • jardo-g Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:48
        jak im się coś nie podoba, zawsze mogą opuścić strefę Schengen...
      • aifargotamenik Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 11:15
        > Całkowita swoboda przekraczania granicy powinna
        > następować stopniowo.

Czyli ze jak niby? Najpierw powinni przepuscic jednego goscia bez
        kontroli i co miesiac jednego wiecej na kazdy dzien?
    • josner Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:29
      Tłuki mają komfortową sytuację - zawsze jak coś zginie, to mogą
      zawalić na Polaków.
      A, odezwij się do tych matołów po angielsku, to rozkładają bezradnie
      rączki..
      • crame Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 09:41
        Co do pnkt.1 to masz racje, ale wiedz, ze nigdzie w Europie nie ma tylku
        ludzi mowiacych po ang. co w Niemczech i Holandii.
        • aniorek Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 10:25
          W Finlandii praktycznie wszyscy mowia po angielsku, poza pojedynczymi, starszymi
          osobami.
        • 13monique_n Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 10:27
          crame napisał:

> Co do pnkt.1 to masz racje, ale wiedz, ze nigdzie w Europie nie ma
          >tylu ludzi mowiacych po ang. co w Niemczech i Holandii.
          Sa. W Szwecji, Danii. Belgii. Na malutkiej wyspie na Atlantyku -
          Maderze (tak, tak, to tez Europa!).
    • slwy Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:31
      a gdy przyjdą ograbić twój dom, dom w którym mieszkasz - niemcy... :)

bójcie się, idziemy PO WAS!
    • martin102 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:32
      Oj Niemcy, wasza głupota jest większa niż cała BRD!!!!
      • henio56 Niemcy mają rację 23.11.07, 07:35
        wystarczy poczytać posty.
        Wcale się Niemcom nie dziwię, na granicach powinno pozostać tak, jak
        jest teraz. Całkowita swoboda przekraczania granicy powinna
        następować stopniowo. Wszystkie przestępstwa po zachodniniej stronie
        Odry będa szły na konto Polaków. Zastanawiam się, skąd tylu
        obcokrajowców ze wschodu, ma zezwolenie na pobyt w rejonie
        przygranicznym. Wystarczy pojechać na giełdę samochodową w Płoni,aby
        przekonać się ,że to wcale nie tylko wymysły. Przecież , ci ludzie
        muszą z czegoś żyć, gdzieś mieszkać, a legalnego pozwolenia na pracę
        nie mają. Policji ani służby celnej na giełdzie nie uświadczy
        • ergo12 Re: Niemcy mają rację Ty też masz racje henio56 23.11.07, 07:48
          Tu trzeba jeszcze dodać że czeka na otwarcie granic około 40 tys
          obcokrajowców ze wschodu,którzy koczują niedaleko granicy polsko
          niemieckiej!
          • zigzaur Re: Niemcy mają rację Ty też masz racje henio56 23.11.07, 09:18
            A ilu jeszcze wczołga się gazociągiem?
      • feurig59 Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 24.11.07, 13:23
        martin102 napisał:

> Oj Niemcy, wasza głupota jest większa niż cała BRD!!!!

"Wystraszeni" sa w kazdym kraju, u nas tez wielu boi sie Ukraincow,
        Bialorusinow "Ruskich" itd. Jak sie nie ma czego zlapac, to sie
        czlowiek lapie stereotypu. Taka nasza natura. Rewidujemy to dopiero
        przy poznaniu kogos osobiscie, wiec jezdzijmy, poznawajmy ludzi! Tak
        latwo przechodza (przez granice),-)
    • rurek1 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:37
      Buhahaha. Szkoda mi słów. Muszę otworzyć jakiś sklep z alarmami przy granicy.
      Będę się reklamował "antypolskie alarmy" a sklep nazwę "antypolak p.h.u."
    • bogdan331 drang nach westen.Dobrze że potomkowie byłych 23.11.07, 07:38
      admiratorów Adolfa wymieszani zresztą z kałmukami ,ruskimi ,Turkami i innymi
      nacjami obawiaja się zagrożenia ze wschodu-w tym najazdu Polaków.Widać zmieniła
      się im mentalność na nasza .A więc odwrotność drang nach westen.Nie czujemy sie
      -jako Polacy z tego dumni-że ta mieszanka demograficzna jaką stanowią dzisiejsi
      "niemcy" pragnie status quo swoistego zadupia Europy,spokojnej i rozleniwionej
      dobrobytem który zdobyli przecież dzieki grabieży dokonanej na reszcie krajów
      europejskich w czasie II wojny światowej.Najgorzej boją sie "ossi" którzy
      doświadczyli raju sowieckiego.Niech jadą dalej na zechód.To będzie ich swojski
      "drang nach westen".Powodzenia .A swoją drogą takie wygłupy policyjnych to
      "grose schwajne" w dzisiejszej "zjednoczonej"?Europie
    • ergo12 [...] 23.11.07, 07:41
      • vanilla.dream [...] 23.11.07, 08:53
    • hans564 A kamizelki kuloodporne i gazmaski w PL schodzą ? 23.11.07, 07:42
      Głupota jest międzynarodowa. :-(
    • crame Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:42
      Mieszkam w polmilionowym miescie w Bawarii, nie zauwazylem zadnych objawow
      paniki. Prasa lokalna, jezeli wspomina to w bardzo przyjaznym i otwartym tonie
      Chyba ten art.spolodzono do podgrzania polskich emocji. Nie slyszalem aby w
      moim domu, [10 rodzin] ktos w ogole cos o tym fakcie wspomnial. Stereotypy o
      Polakach produkujemy i odswiezamy jednak sami.
      • alterego4 Bawaria to nie NRD 23.11.07, 08:36
        Ja z kolei Niemców z zachodnich landów uważam za normalnych, kosmopolitycznych
        ludzi bez uprzedzeń. Ossis jednakże mają tak zryte przez komunę łby że słabo się
        robi więc do pracy bym ich nie najął.
        • lmblmb Re: Bawaria to nie NRD 23.11.07, 11:47
          alterego4 napisał:

> Ja z kolei Niemców z zachodnich landów uważam za normalnych,
          > kosmopolitycznych ludzi bez uprzedzeń.

Podpisuję się pod tym. Niemcy z Zachodu byli wręcz ciekawi kontaktu z nami.

> Ossis jednakże mają tak zryte przez komunę łby że słabo się
          > robi więc do pracy bym ich nie najął.

Słyszałem od starszych że to nie tylko (głównie?) komuna, a brak de-nazizacji. W
          zachodnich landach nie do pomyślenia są (wśród normalnych ludzi = 95%)
          jakiekolwiek teksty nacjonalistyczno-narodowe, a Niemcy ze wschodu to nadal
          lepsi są od reszty.
          • shogun Re: Bawaria to nie NRD 23.11.07, 12:51
            Zgadzam sie z alterego4. Ostatnio z kolega z Bawarii spotkalismy w
            Monachium w drodze na mecz paru mlodych Ossis (kibicow z Cottbus).
            Kolega bardzo po przyjacielsku zagadal do jednego z nich chociaz w
            metrze zachowywali sie jak bydlo. Czego sie dowiedzial?? W skroci:
            Goscie mimo ukonczenia szkoly, nie pracuja i nie zamierzaja podjac
            pracy-maja dobry socjal. Na wszystkie mecze wyjazdowe druzyny za to
            jezdza. Nie wygladali na jakis margines.
            W Polsce mozna jeszcze zobaczyc takie przypadki pod budka z piwem o
            6, to nie bylem zaskoczony. Kolega za to mial co opowiadac w pracy
            przez nastepne 3 dni.
            Dlatego nikomu nie polecam kontaktu z Niemcami Wsch. Niemcy Zach. to
            zupelnie inny swiat.
    • edmun Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 07:46
      Czemu panowie z Holandii, Austrii i Włoch jakoś nie krzyczeli kiedy
      to im zniesiono granicę?
    • perro69 hahaha... jak widać można ludzi wyrwać z NRD 23.11.07, 07:49
      ale NRD z ludzi wyrwać się nie da :)
      • bogdan331 brawo perro69 jesteś oki -pzdr-dowcipas przedni :) 23.11.07, 07:53
    • tajemniczy_don_pedro Coo? Granicę likwidują? To ja poproszę czołg! 23.11.07, 07:59
      Zamki i alarmy na Szwaba dotąd nie wystarczały.
      • kura69 Nie beda musieli wylamywac szlabanu, jak '39 23.11.07, 08:04
        tajemniczy_don_pedro napisał:

> Zamki i alarmy na Szwaba dotąd nie wystarczały.
        • zigzaur Re: Nie beda musieli wylamywac szlabanu, jak '39 23.11.07, 09:24
          No właśnie. Inicjatywa zniesienia kontroli granicznej wyszła z
          niemieckiej strony przecież.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:00
      Po całkowitym otwarciu granicy bandytów będzie więcej - ale tych w brunatnych
      koszulach. TO jest problem wschodnich landów.
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:01
      To działa też w drugą stronę. Mój kolega jest obrzezany i już boi się czy po
      otwarciu granic nie przyjadą tu Potomkowie dawnej NSDAP i nie zamkną go w getcie.
    • ujkaf Wiecie co niech sie te niemiaszki boja! 23.11.07, 08:01
      Co nam nowe alarmy i nowe drzwi - nie stać Was szwargoczace misie zeby sie
      obronic przed tak wyspecjalizowana grupa przestepcza jaka sa Polacy....
      To jakis absurd!!! Skad Ci ludzie maja taki poglad?
    • kura69 Auslander raus!!! 23.11.07, 08:01
      Biedne tłuki. W Kairze przy Alexandria Road jest restauracja, ktorej
      wlasicielem jest Niemiec a goscmi glownie niemiecka klientela zyjaca
      w osiedlach wokol (ekspaci). Na drzwiach jest karka po arbsku, ze
      Egipcjan uprasza sie o niewstepowanie, gdyz nie zostana obsluzeni
      • indianski Re: Auslander raus!!! 23.11.07, 08:08
        W tureckich, serbskich czy albanskich "klubach" w niemczech tez cie nie obsluza
        . Czy to o czyms swiadczy ?
    • o90 czyzby prawo Kopernika 23.11.07, 08:05
      zaczynalo dzialac?

--------------------------------------------------------------
      podatek liniowy, wybory wiekszosciowe, bon edukacyjny
      TRZY KLAMSTWA dla FRAJEROW-WYBORCOW Platformy Obywatelskiej
    • kropekuk1 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:05
      A ja mam ćwoków niemieckich głeboko w d...Nigdy u nich nie byłem i
      nie mam najmniejszego zamiaru do nich zaglądać. Ta nacja bandycka
      mnie nie interesuje. Ja natomiast boje się, że teraz na naszych
      ulicach bedę widział szpetne grube babska niemieckie z papilotami
      zrobionymi z gazety FAZ, które będą straszyły moje dzieci jak
      czarownice.
    • pyosalpinx ale ze tam jeszcze Karl-Marx-Str. jest ???? 23.11.07, 08:08

• indianski w berlinie tez jest 23.11.07, 08:22

• kretowski A ulica Hitlera jest? 23.11.07, 18:24
        Adolf Hitler Strasse? Przecież nie należy usuwać nazw historycznych!

>
    • pyosalpinx Turek sie obawia ze go obrobia ???? 23.11.07, 08:10

• indianski Re: Turek sie obawia ze go obrobia ???? 23.11.07, 08:19
        Spadamy na psy . Niedlugo rumuni beda zakladali alarmy
      • x2468 Re: Turek sie obawia ze go obrobia ???? 23.11.07, 08:21
        Nie przejmujcie sie idiotami.Nastroje podgrzewaja niemieccy policjanci,celnicy
        sprzedacy alarmow itp.Sprzedawcy ciesza sie ze zarobia ci pierwsi poniewaz
        straca prace.Beda niepotrzebni.
    • krusnik02 Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 08:20
      Prof.Bartoszewski nie reaguje? Ponoć jest specjalistą od spraw trudnych i
      beznadziejnych? Jak dla mnie takie antypolskie protesty są sprawą trudną. Może
      zamiast do Watykanu Tusk powinien pojechać do Niemiec?
      • zigzaur Re: Niemcy się boją polskiego parcia na Zachód 23.11.07, 12:25
        Bo widocznie nawet nie warto reagować.

Niemieckie ksenofobiczne obawy są po prostu mało ważne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka