Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      problemy

problemy

(348 wyników)
    • Mam paszport wyraabiany w 2001r (ważność do września 2011r.) Sprawdzałam na stronie ministerstwa ,że paspzorty wydane przed 29.06.2009r. zachowują swoją ważność Nie będzie zatem problemu prawda?? Nie zmieniłam się dużo. Wyglądam prawie tak samo tylko po prostu nei jestem już nastolatką. Niby sytuacja jest jasna ale pewna osoba mi powiedziala ze bede miec problemy bo stary a teraz sa nowe i zglupialam;(:(;( Ma ktos z was jeszcze paspzorty koloru bugunda RP.W sumie wygladaja j...
    • Byłem dzisiaj w banku rozmienić studolarówkę, dostałem banknoty z nowej serii 2006, oprócz dwóch sztuk banknotów dwadzieścia dolarów z serii 1985 i 1988. Czy będę miał problem z zapłaceniem tymi dolarami w Egipcie? Egipcjanie z tego co czytałem nie chcą przyjmować dolarów ze starszych serii. Czy jak np. zapłacę takim dolarem za wizę na lotnisku to zostanie przyjęty? Stare dolary jakby nie było nadal są przecież ważne i sukcesywnie zastępowane. Czy ktoś z forumowiczów miał problemy z płaceniem...
    • Na stronie travelmaniacy.pl przeczytałam następującą informację: "◦Władze egipskie uważają, że statywy przy robieniu zdjęć/filmów używane są jedynie przez specjalistów (w celach zarobkowych), więc korzystanie z nich wymaga specjalnego zezwolenia, co wiąże się oczywiście z biurokratyczną ścieżką i dodatkowymi opłatami. Nie warto więc ciągnąć ze sobą statywów. Chyba, że chcecie się użerać z policją turystyczną na każdym kroku." Czy to prawda? Może ktoś ma doświadczenie w ty...
    • Czy wiecie cos o problemie z sieciami tel, netem czy tv satelitarna od wczoraj w Egiptowie?
    • Planujemy z żoncią kolejne wakacje. Po pobycie w Tunezji (jeden raz) i w Egipcie ( trzy razy z rzędu) chcielibyśmy wyjechać w inne miejce. Ale jakie?. Jak na razie to odpadają Karaiby i jakieś inne egzotyczne wyspy. Jeżeli jesteście w stanie pomóc to czekam na propozycje. A kto wie czy nie jednak czwarty raz do Egiptu? Pozdrawiam
    • Witam. Mam dwa pytania. Pierwsze to : Lecimy 15 lipca do sharm el sheikh i zonie konczy sie paszport 20 stycznia 2010 ,wiec pol roku mija 20 lipca:( Teoretycznie juz 5 dni bedziemy w egipcie ,wiec chyba moze byc problem tylko z wylotem bo juz wtedy paszport straci waznosc te 6 miesiecy:( Co wy o tym myslicie????? Jakie moga byc problemy??? Oczywiscie wniosek o nowy paszport tydzien temu zostal zlozony ,ale 100 % nie jestesmy pewni czy go wyrobia do naszeg wylotu:( Pytanie 2 to: Le...
    • Witam wszystkich, 3 dni temu wróciłem z Egiptu. Podczas pobytu złapała mnie zemsta, ale końska dawka antinalu w miarę złagodziła wszystko i skończyło się na co chwilowym bieganiu do WC - bez dreszczy, gorączki, leżenia w łóżku. Pan w aptece powiedział 4 tabletki/dzień jednak za dwa dni mielismy jechać do Luksoru, nie wyobrażałem sobie jechać z dolegliwościami na tę wycieczkę w związku z czym 1 listek (12 tabl.) zjadłem prawie w 1 dzień, co pomogło. Jednak po powrocie z luksoru, po kilku dniac...
    • w czerwcu lece pierwszy raz do Egiptu Ja i mąż mamy wpisanego syna w paszport nie bedziemy miec na granicach zadnych problemow? Dzieki magda
    • Witam Dzis bylem zakupic dolary na wyjazd do egiptowa. Kupowalem w sumie 1000 dolarow (to kaska na dwie osoby). Po przyjsciu do domu ogladnalem dokladniej i zauwazylem pare takich banknotow - opis nizej: - 2 x 50 $ - seria z 2004 roku, niezniszczone, wszystko widoczne, ale wygladaja jakby wpadly do wody i byly wysuszone - wygladaja po prostu jak nasze 10 zlotych noszone przez 2 tygodnie w kieszeni. - 1 x 50 $ - banknot z 1993 roku - 1 x 50 $ - banknot z 1996 roku z serii A-M (wygla...
    • czy tylko ja mam problem i nie mam aktualnych postów czy cos się dzieje
    • po przeczytaniu postów o problemach z dolarami zadzwoniłam do triady z pytaniem jak to w końcu jest. Pani w biurze poinformowała mnie że faktycznie mogą być problemy z płaceniem banknotami starszymi niż z 1996 roku.dla spokoju ducha powędrowałam więc do kantoru i wymieniłam część pieniedzy na "nowszy model". dla odmiany zagadnięty na tę okoliczność sprzedawca w kantorze stwierdził że problem dotyczy tylko większych nominałów, z drobniejszymi ponoć problemów nie ma.
    • jak w temacie.. mieliście może jakieś problemy z samolotem podczas lotu do Egiptu (pomijam opóźnienia czasowe)??
    • Chodzi o to, iż w odpowiedzi na moją reklamację wysłali mnie na drzewo. Pewnie wybiorę się do rzecznika praw konsumenta . W każdym razie chciałabym wiedzieć jak poradziliście sobie z tym biurem i czy udało się wam w jakiś sposób odzyskać pieniądze. I nie chodzi o Egipt :) Proszę o odpowiedzi na gazetowy Dziękuję i pozdrawiam.
    • witam jutro ammy wylot do Egipu z Wrocaławia teraz spojarzam jeszcze raz na potwierdzenie lotu i potwierdzenie wpłaty i widze ze zamiast nazwiska łukawska mam napisane łukowska czy bedzie jakis problem z biletem? czy bedzie problem na lotnisku czy nas przepuszcza nikt mi juz biurze nie odbiera nie wiem gdzie moge zadzwonic jescze zeby sie czegos dowiedziec lecimy z sun fun prosze napiszcie czy wiecie cokolwiek
    • Mam pytanie, czy to prawda, że w Egipcie są problemy z wymianą dolarów wydanych przed 1990 rokiem??? Pytam, bo mam 10 dolarówki wydane w 1985 roku i boję sie, że na miejscu nie będą akceptowane... Poradźcie!!!
    • Zdecydowane NIE dla tego biura podróży . A oto dlaczego: 1. Po przylocie do Hurghady zostaliśmy zawiezieni nie do tego hotelu, za który zapłaciliśmy. Miała być Arabella Azur ,a zostaliśmy wywiezieni 25 km na południe do hotelu Citadel Azur,w którym działała tylko 1 restauracja , a hotel jest w trakcie budowy na totalnym odludziu. 2. Rezydentka Sara, wytłumaczyła zaistaniałą sytuacje, że jest awaria w Arabelli (tylko dlaczego nie było awarii jak przyjechali również polscy goście z inny...
    • Okazuje się, że opóźnienia i awarie mają nie tylko linie egipskie jak twierdziły niektóre osoby na tym forum, ale także Centralwings, który z powodu awarii swojego samolotu nie odleciał na Kretę wczoraj ok. 22 ,ale może odleci dzisiaj ok 13. A nie jest to pierwszy ich problem. Przy wylotach do Grecji i z powrotem ciągle są zmiany i opóźnienia, a ten kierunek obsługuje prawie wyłacznie Centralwings.
    • :( Zakupiłam wycieczkę do Hurghady, hotel Empire z tym biurem podróży (Alfa Star) juz ponad miesiąc temu i były to już ostatnie miejsca. Należę do osób, które muszą "wszystko" wiedzieć zanim się na coś zdecydują, dlatego też zaczerpnęłam informacji na temat wycieczek fakultatywnych (interesuje mnie Kair-1 dzień) zarówno przy podpisywaniu umowy jak i na stronie internetowej Alfy Star i dowiedziałam się, że wycieczki te płatne są w dolarach. Wyjeźdżam za niecałe 2 tygodnie, zakupi...
    • Witam, proszę Was o naprawdę pilną pomoc. Wszystkich ktorzy byli w egipcie. Mam nastepujacy problem: wykupilem dzis wycieczke last minute do egiptu region sharm el costam i mam nastepujacy problem z paszportem: dziewczyna nie sprawdzila, że ma paszport ważny tylko do 16 stycznia 2008 roku, wyjeżdzamy 14 grudnia powrot 19 grudnia. Po zakupie wycieczki dowiedziałem się ze paszport musi być ważny 6 miesiecy od daty powrotu. Totalnie nie wiem co teraz mamy zrobic. Ryzykowac, czy walczyc ...
    • Mam problem z wagą bagażu. Jako kobitka muszę wziąć co nieco. Jadę w czerwcu więc raczej będą to cienkie ciuchy i powinnam się zmieścić w 15kg, ale do tego dochodzi waga samej torby podróżnej. Czy na lotnisku biorą to pod uwagę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się