suszone pomidory

(116 wyników)
  • Bardzo smakują mi suszone pomidory z pizzy Marrakesz w Pizza Hut - takie dość słone, miękkie, nie tłuste. Chciałam sobie kupić coś podobnego do wykorzystania w domu. Kupiłam dzisiaj takie pomidory: alma24.pl/produkt/38367405/pomidory-il-fior-d-oliva-suszone-na-sloncu Niestety, to nie jest to czego szukałam - są tłuste i bardzo przesiąknięte smakiem oleju z octem. Czy da się z nimi jeszcze coś zrobić? Macie na to jakiś sposób? Oraz czy ktoś z Was wie, jakie pomidory wybrać, żeby nie był...
  • kupne, mialy sluzyc za przegryzke- okazaly sie tak slone, ze niemal niezdatne do jedzenia. Macie jakis pomysl na ich uratownie? paczka pol kilogramowa, wiec szkoda wyrzucic. Myslalam o dodaniu czosnku, pieprzeu i zalaniu goraca oliwa/olejem....wyciagnie sol?
  • Witam bardzo lubię suszone pomidory w oleju.Znajduję zastosowanie do wielu potraw,nawet na kanapkę z wędliną też.Kupiłam suszone pomidory w torebce,są wiórowate i nie wiem do czego mogłabym je zużyć.Wyrzucić nie w moim stylu.Proszę o radę co z nimi można zrobić,ktoś może ma jakiś pomysł lub doświadczenie. Pozdrawiam
  • Kupiłem ostatnio opakowanie suszonych pomidorów - pomijając fakt, że było piekielnie drogie to były one również kiepskiej jakości... Wiecie może gdzie można dostać tego typu produkty tanio i wysokiej jakości?
  • Chcę zrobić sałatkę z mixu salad z rukolą i z suszonymi pomidorami. Macie jakieś sprawdzone przepisy? Jakie składniki się z tym komponują? Myślałam by zrobić: mix sałat z rukolą suszone pomidory mozarella kulki pomidorki koktajlowe czarne oliwki ziarna słonecznika (może podprażone?) oliwa z oliwek ocet balsamiczny Czy dołożylibyście coś, a może wywalilibyście coś?:)
  • Stałam się posiadaczką 0,5 kg suszonych pomidorów na wagę (tak to jest jak się wysyła kuchennego ignoranta do sklepu), chciałabym aby były takie jak te kupowane w słoiczkach w oliwie/oleju. Mam taki plan: podgrzać oliwę lub olej (nie wiem co lepsze), podpiec ziarna słonecznika i poukładać w słoiczkach pomidory posypane słonecznikiem i zalać oliwą/olejem. ... czy to będzie dobre? może ktoś zna lepszy sposób i podzieli się?
  • Do czego zastosować? Widziałam takie suche na wiór, oraz takie moczone w oleju. Nadają się jako przekąska do bezpośredniego spożycia?
  • jak wyżej. Dostałam od znajomej słoik suszonych pomidorów i kaparów. Czy macie jakieś sprawdzone przepisy na wykożystanie tego słoiczka?
  • Kupilismy ostatnio na probe takie suszone pomidory w oleju jest to dosc dobre - mam zamiar sama ususzyc sobie takie pomidory bo te ze sklepu nie sa tanie - rozumiem ze przetne pomidora na plasterki i poloze jak grzyby na kaloryferze zeby wysły potem wrzuce jez do sloika z olejem dam troche przypraw i juz - ale pytanie czy jesli tak zrobie to wyjda mi takie jak te ze sklepu bo one sa takie miekkie - dzieki za wszelkie rady i przepisy
  • Witam. Dostałam ostatnio od znajomej suszone pomidory- ale nie takie w oliwie:) I nie wiem do czego mogę je zużyć. Do czego Wy zużywacie takie pomidory? :)
  • Dzisiaj pierwszy raz jadlam suszone pomidory i tak się zastanawiam, czy one zawsze maja taki intensywny smak? Dla mnie az za bardzo, czy mozna je jakos złagodzic?
  • Będąc ostatnio w sklepie zwrociłam uwage na suszone pomidory. Kupilam do sprobowania ok 30 dkg i jestem nimi zachwycona. Używam ich do kanapek szczegolnie z serem i teraz zwracam sie z prośbą ,do czego jeszcze można ich uzywać?
  • Witam, mam suszone pomidory, ale nie w sloiku z oliwa tylko luzno w torebce. Niestety dostalo sie do niej powietrze i zrobily sie twarde jak kosc. Wsadzilam czesc do sloika z oliwa, ale niestety nie zrobily sie miekkie. Jakies podpowiedzi co z nimi zrobic ? dzieki.
  • Jak wykorzystać w kuchni? Szukałam po różnych wątkach ale niewiele znalazłam...
  • W ubiegłym roku w październiku przywieźliśmny od bratnich Węgrów torbę suszonych pomidorów. czasem wrzucam dozupylub sosu,ale wolno schodzą:) Suszu ze 2 kg zostało:) Mąż próbował moczyć w oliwie - z miernym skutkiem - twarde jak na byku. Jakieś koncepcje? Będę wdzięczna zarówno za te do dłuższego przechowywania jak i do spozycia na szybko.
  • suszone pomidory- do czego się używa i jak się używa? Czy to trzeba wcześniej namoczyć, czy używać jak przyprawę? A co z tymi w zalewie? Poratujcie, bo nigdy tego nie kupowałam.
  • Jesienią robiłam sama suszone pomidory w oleju, ale niestety sa one jak dla mnie za twarde.Część mam jeszcze suszonych bez zalewy, w woreczku. Chcę trochę chociaż wykorzystać do pesto rosso czy tapenade. Jak zwał tak zwał -chcę te pomidory zmiksować.Doradzcie z czym.Czosnek choć lubie to chyba odpada bo zdominuje pomidory. Moze oliwki? I jeszcze jedno-ile można przechowywać w lodówce po zrobieniu.
  • Postanowiłam zmienić trochę nawyki żywieniowe. Dotychczas było tak, że w pracy jadłam kanapkę, owoc, ew. jakiś łakoć w postaci ciasta, deseru itp. Wracając do domu ok 18 dopiero jadłam duży obiad, a raczej obiadokolację. Wiem, że to nie jest zbyt zdrowe, bo powinno się jeść 4-5 posiłków dziennie, dlatego postanowiłam jeść w pracy lunche przygotowane przez siebie, a w domu lekką obiadokolację (mniejsze porcje) Co zabieracie do pracy? Nie mam niestety żadnego zaplecza, gdzie mogłabym sobi...
  • Mam pytanie w sprawie zalewy. Oczywiscie naogladałam się pieknych słoiczków w Galerii potraw, sama tez robiiłam w ubiegłym roku(korzystająć z pólproduktu czyli suszonych pomidorów na wagę). I teraz pytanie czy tym Waszym pomidorom zalanym oliwa takie zalanie i przyprawienie wystarczy? U mnie najlepsza jest z takiego słoiczka oliwa(przechodzi aromatem ziół i pomidorów), a same pomidory nie sa miesiste i za dobre. Kiedyś kupiłam opakowanie suszonych pomidorów w torebce i tam był przepis(n...
  • Zawsze robilam salatke makaronowa z majonezem, ale mialabym ochote na jakis inny sos, moze cos ala winegret, albo jogurtowy jakis. Macie jakies fajne, sprawdzone sosy? Tak w ogole od dzisiaj w lidlu jest tydzien włoski, obkupiłam się w makarony, wszystkie albo z mąki razowej albo durum, ładnie wglądają, mam nadzieję, że takoż smakują. Możecie przy okazji podać składniki do Waszych sałatek makarnowych, bo moze dany sos wcale nie bedzie pasowal do tej, ktora ja robie (makaron, ser zolt...
« poprzednie 1 2 3 4 5 6
Pokaż wątki z forum:

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.