ls48 22.02.10, 15:33 Będąc ostatnio w sklepie zwrociłam uwage na suszone pomidory. Kupilam do sprobowania ok 30 dkg i jestem nimi zachwycona. Używam ich do kanapek szczegolnie z serem i teraz zwracam sie z prośbą ,do czego jeszcze można ich uzywać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nieskorzanka Re: suszone pomidory 22.02.10, 16:06 Gdzie kupiłaś i po ile? Ja używam do sałat, makaronów, lazanii,pizzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ls48 Re: suszone pomidory 22.02.10, 16:41 Kupilam w markecie Piotr iPaweł w cenie 27 zl za kilogram/ Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: suszone pomidory 22.02.10, 17:14 do wszelkiego rodzaju sałat, do sosów do makaronu, do pizzy : ) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: suszone pomidory 22.02.10, 18:25 suszone w zalewie używam do kanapek, do kotletów - np. na kotleta dajesz mozarelle i pomidora i zapiekasz daję do sosów - rewelka połaczenie łososia, suszonych pomidorów i pesto do sałatek mieszanych suszonych sypkich dodaję do wszystkich sałatek, zup, sosów, można powiedzieć że jestem uzależniona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: suszone pomidory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 19:26 Robisz marynatę - posiekane suszone pomidory, świeża bazylia, jogurt naturalny (a la grecki), kapka oliwy, sól, pieprz - marynatą smarujesz udka kurczaka albo jakąś jego inną część (piersi), kurak leży w marynacie 2 godziny albo dłużej. Potem pieczesz i zajadasz. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: suszone pomidory 22.02.10, 20:03 Jeść same, jako przekąskę :) -- italia-od-kuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: suszone pomidory 22.02.10, 23:10 tinyurl.com/yarhant ciekawe czy link będzie aktywny Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: suszone pomidory 23.02.10, 08:49 Do smażenia, gotowania, pieczenia, do kanapek, jako przekąskę, do sałatek. Uwielbiam piersi smażone z pomidorami. Marynuję najpierw przez całą noc (w oleju z pomidorów, czosnek, bazylia, pieprz, cebula czerwona, suszone pomidory, bazylia, oregano), a potem smażę razem z pomidorami. Podaję z makaronem i caprese. Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: suszone pomidory na szybkie zuzycie 23.02.10, 09:09 forum.gazeta.pl/forum/w,77,74181573,74190153,Re_na_szybkie_zuzycie.html Odpowiedz Link Zgłoś
ls48 Re: suszone pomidory 23.02.10, 18:54 Jestescie kochani. Juz załapałam o co chodzi. Pomidory sa rewelacyjne i żałuje że tak póżno je odkrylam. Ale za to teraz uzywam ich do wszystkiego.Dziekuje za rady i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: suszone pomidory 23.02.10, 18:58 Jeszcze lepsza jest suszona papryka, ale w Polsce chyba nie do kupienia. W sobote jadlam m.in. cieniutka pizze z suszona papryka i pomidorami, suszona papryke smazona w ciescie. Odpowiedz Link Zgłoś
ls48 Re: suszone pomidory 26.02.10, 17:57 Kupiłam dzisiaj w Piotrze i Pawle suszoną papryke w takiej zalewie jak pomidory.Kupilam z ciekawosci bo pisałas o niej i chcialam sprobowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f suszone pomidory sa wspaniałą przyprawą mielone 26.02.10, 18:11 tzn mozna kupić mielone suszone pomidory i można samemu zrobić proszek dodając co się chce (bazylia, czosnek, sol, pieprz, papryka suszona) lub nic. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: suszona papryka 26.02.10, 18:52 Oprocz tej w proszku jest jeszcze w calosci albo w kawalkach. Sprzedaz: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1333267,1,0,861,Potenza.html Suszenie na balkonach: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1401492,1,0,861,Pescopagano.html Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: suszone pomidory 23.02.10, 19:03 Mozna pokroić lub posiekać. Do klopsów, kotleta pozarskiego lub zwykłego, z rybą, w sałatkach, do kapusty, pierogów, zapiekanek... Odpowiedz Link Zgłoś
lorna.doone Re: suszone pomidory 26.02.10, 18:12 prócz wyżej wymienionych używam też do hamburgerów: posiekane suszone pomidory + czosnek + mielne = pyszny hamburger. Odpowiedz Link Zgłoś
amica11 Re: suszone pomidory 28.02.10, 16:25 Kiedyś na tym forum był taki przepis "Przy okazji podaję super przepis na sałatę z pomidorami suszonymi: 2 główki sałaty karbowanej (bordowa i zielona), pomidory cherry, pokrojone pomidory suszone z oliwy, pokruszony ser pleśniowy, pokruszone orzechy włoskie. Całość polana oliwą z pomidorów i skropina obficie aceto balsamico. Niebo w gębie, ręczę własną głową;-)))" Skopiowałam w całości, niestety autora już nie pamiętam. Ale sałatka jest niesamowita Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: suszone pomidory 02.03.10, 22:58 zrob pesto albo bagel / bulka z mozarella, roszponka, suszonym pomidorerm (w zalewie) Odpowiedz Link Zgłoś