Gość: Krakus IP: *.chello.pl 19.05.10, 22:38 Kracik zakończył dziś z hukiem swoje nadzieje na bycie PRezydentem. Przez buractwo jakie dziś zaprezentował stracił mnóstwo wyborców - zdedklarowanyc i potencjalnych. M.in. mnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: art 2300ton na łatanie dziur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 22:44 majcher-rób dalej sylwestry po 15 milionów i dawaj 200 milionów na kulture-to i ciebie zaleje na faustyny...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gag Re: 2300ton na łatanie dziur? IP: *.48.classcom.pl 19.05.10, 23:18 Akurat w samym Krakowie wały i tak się nieźle sprawują, poprostu fala jest bardzo długa i z tego wynika problem w standardowych sytuacjach powodziowych fale są krótsze i problemu nie ma. a w mieście takim jak Kraków i na kulture i na rozrywkę dawać trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XWJ Re: 2300ton na łatanie dziur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 01:22 No tak... Chamom teatru, kina czy opery nie trzeba... Pilota, piwo, popcorn i ligę angielską wystarczy... Co nie!? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickt Re: 2300ton na łatanie dziur? IP: *.238.64.21.ip.abpl.pl 20.05.10, 05:47 A od kiedy to Prezydent Krakowa ma w obowiązku finansowanie utrzymanie wałów przeciwpowodziowych?? Co niektórzy to tu piszą takie bzdury że aż głowa boli!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadu Wam co pracujecie przy powodzi - dziekuje ! IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.10, 23:05 Wam wszystkim co pracujecie walcząc z powodzią chce powiedzieć - dziekuję wam za to co zrobiliscie i robicie ! D Z I Ę K U J E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wam co pracujecie przy powodzi - dziekuje ! IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 23:19 Mieszkańcy,strażacy,strażnicy miejscy,policjanci,ratownicy medyczni,kierowcy ciężarówek wożących piasek,operatorzy koparek,żołnierze i więźniowie,ludzie pomagającym w ewakuacji schroniska dla zwierząt i wy wszyscy inni,którzy ratujecie nasze miasto przed żywiołem "czynem nie słowem"- to wy jesteście prawdziwymi bohaterami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wam co pracujecie przy powodzi - dziekuje ! IP: *.multi-play.net.pl 20.05.10, 07:40 Zdjęcia z wtorku z Krakowa, fala kulminacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 23:10 Dlaczego taka mała rezerwa była w zbiorniku w Dobczycach na przyjęcie wody??? Dlaczego???"Mądry Polak po szkodzie"- nie,"Przed szkodą i po szkodzie głupi". A co na to słynny już "Raport" NIKu ???Kontrolerzy NIK stwierdzili m.in., że samorządy zaniedbują kontrole wałów przeciwpowodziowych, a strumienie, potoki i przydrożne rowy nie są w odpowiedni sposób utrzymywane. Ostrzegli równocześnie, że każda kolejna powódź może spowodować "duże straty". Ocenili także, że w Małopolsce połowa wałów powodziowych nie gwarantuje bezpieczeństwa mieszkańcom, a oba województwa(w tym swietokrzyskie) nie mają "przemyślanej i realistycznej strategii, ani też planu ochrony przeciwpowodziowej". W Krakowie konieczny "Kanał Ulgi?" zakopane.naszemiasto.pl/forum/watek/332444,663,1,fwid,fkid,fstr.html#post914015 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.236.spine.pl 19.05.10, 23:12 Trollu , idź juz z tego forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.ver.abpl.pl 19.05.10, 23:16 W tym przypadku: Samorządy = Marszałek Skarb Państwa = Wojewoda A resztę proszę sobie doczytać w stosownych ustawach i rozporządzeniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 23:22 No widać słaba ta fala była,ze cię trollu nie zatopiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolmrowek Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.chello.pl 19.05.10, 23:37 "W nocy z wtorku na środę Wisła przerwała wał w Nowej Hucie." Ja rozumie, że w redakcji zatrudnia się studentów spoza Krakowa(sam pochodzę spoza Krakowa), bo nie liczy się jakość ale cena, ale ileż można popełniać elementarnych błędów? W każdym artykule o Krakowie kompletne głupoty jeśli chodzi o geografie miasta! Może by całą redakcje wziąść na spacer po Krakowie poza Stare Miasto i nauczyć co nie co o mieście w który się mieszka. Ul. Nowohucka mimo swej nazwy znajduje się w Czyżynach i Płaszowie, a nie w Nowej Hucie. I wały przerwało właśnie w Płaszowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.chello.pl 20.05.10, 00:08 ja rozumieM, a nie "ja rozumie" nie ma czasownika "wziąść" "ileż można popełniać elementarnych błędów?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolmrowek Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.chello.pl 20.05.10, 01:21 Na szczęście to nie ja jestem dziennikarzem i nie mi płacą za pisanie. Nie mam też kilku korektorów którzy po mnie czytają i poprawiają... Natomiast rzeczy za które mi płacą, staram się wykonywać bardziej rzetelnie niż dziennikarze Gazety artykuły. Chyba jakiegoś studenta z GW (albo po prostu nadgorliwego studenta) ukuła moja uwaga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izydor Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 20.05.10, 08:38 Adniministracyjnie to może być Nowa Huta. Sam nie wiem bo mnie to nie interesuje. Natomiast rzeczywiście na chłopski rozum to daleko stamtąd do nowej huty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 09:18 ...administracyjnie to ulica w której przerwało wał leży w dzielnicy Podgórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak100 Pismak Piłat go home! IP: *.182.146.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.05.10, 09:49 Piłacie, redaktorzyno mierny, wracaj do swojej wiochy - albo w końcu naucz się czegoś o mieście, w którym zdobyłeś wyksztaćenie, które dało Ci pracę i gdzie mieszkasz. Wał przerawło w PODGÓRZU! To nigdy nie była Nowa Huta! To już nie pierwsza taka wpadka redahtoruf z Wyborczej. Zapewne dlatego, zupełnie niedawno rozpętali dyskusję o tzw. nowych mieszczanach. Piłat, Ty też zostawiasz buty przed drzwiami i wracasz po pracy "na mieszkanie", a chleb kupujesz w "spożywczaku"? Podobnym matołectwem - czyli nazwaniem Podgórza Nową Hutą - wykazał się wczoraj Jacek Płaza z TVP Kraków. Kilkakrotnie powtórzył, że przerwało wał w Nowej Hucie i że to ją zalewa. Rano zrobił to nawet podczas rozmowy z Majchrowskim, drugi raz o 18, w Panoramie. Płaza jest znany z tego, że wszystko robi na odwal i nierzetelnie. Niestety jest utrzymywany z abonamentu, bo kryje go Rojek - szef TV Kraków (też "nowy mieszczanin"). A Majchrowski? W końcu do Krakowa przybjechał z Sosnowca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.chello.pl 19.05.10, 23:55 Panie Kracik myślałem, że jest pan normalnym człowiekiem. Okropnie się myliłem. Za panem Majchrowskim nie przepadam, ale po Pana wypowiedziach stał się PAn dla mnie taką cyfrą jaką określił Miler o Panu Źiobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko88 Panie Autor - ortografia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 00:02 szwendac sie. szwendali sie. ludzie. tak. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui znowu tani, sensacyjny nagłówek 20.05.10, 00:05 wały nie wytrzymały - ale są to - okazuje się - znane, nieduże rozmycia, które już załatano. GW wzorem Fucktu czy innej bulwarówki musi sobie nabijać "punkty" sensacyjnym nagłówkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endil Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 20.05.10, 00:36 Popieram Kracika! Jeżeli wał pękł, bo nie był na bieżąco umacniany, to zawalił prezydent miasta, że nie zmobilizował odpowiednich służb miejskich na czas. Dlaczego mu pobłażać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XWJ Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 01:27 Z czystym przejawem złośliwości powiem na to tak: Hipokryzja... A czemuż to? Bo sam pan Kracik (jest Wojewodą Małopolskim) odpowiada, by Kraków dostał pieniądze na utrzymanie wałów przeciwpowodziowych. Niestety p. Kracik chciał odwrócić uwagę od siebie (wszak wiadomo, ze najlepszą obroną jest... Atak!) i prawie mu się udało! Prawie... Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesian "nastolatki rozbawione jeździły rowerami po wodzie IP: *.chello.pl 20.05.10, 02:25 to lepiej niż Chrystus - on tylko sie raz przeszedł po wodzie, i chyba nie był rozbawiony..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: "nastolatki rozbawione jeździły rowerami po w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 09:26 no no bracie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: "nastolatki rozbawione jeździły rowerami po w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 09:29 n bnvbnk nkv vcbnvcbvbmxfmv gvxcfgbjvffcdfbedsbhvjdfdnbfkbdgdfsbkhgcvcxgkdffbdfbfgbdfsfbjkbvffdbh hgukukkukuukkkkjkikkkjkjjjkjkjj,kkjkjkjj,k,kuk,kuytyjdj,ereererrtrrgr rthrthrthrth Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaciekawiony Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.socal.res.rr.com 20.05.10, 04:34 Nie przecze ze nie ma ale koparka na kolach? To chyba jakies nieporozumienie albo blysk mysli technicznej. Koparki urzywa sie w takich miejscach ze z natury nawet te najmniejsze powinny byc na gasiennicach Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle 20.05.10, 06:18 You Ain't Seen Nothing Yet..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krr Przy ul. Nowohuckiej nie znaczy, ze w Nowej Hucie! IP: *.zax.pl 20.05.10, 06:34 Jak mozna takie bzdury wypisywac? Od kiedy Nowa Huta jest po prawej stronie Wisły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trampik Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.chello.pl 20.05.10, 07:15 blurppp.com/blog/?p=945 kilka fotoimpresji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogo powiadomiono? Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.aster.pl 20.05.10, 09:12 mieszkam przy Lasówce, pies z kulawą noga nas nie powiadomił. ludzie sami sie organizowali i uciekali. nie dostaliśmy żadnej informacji, a tym bardziej worków z piaskiem. jak to sie stało ze były na Lipskiej i nikt o tym nie wiedział? domagam się natychmiastowego wyjaśnienia i niech Majcher nie dzieuje, bo to on powinien układać te worki na wałach a nie pyszczyć na Nowohuckiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 13:27 O! Jaka roszczeniowa postawa u ciebie. A o czym tv trąbiła przez 3 dni? Nie wiedziałeś, że powódź idzie? Gdybyś tak, jak na przykład ja, włączył sobie radio Kraków na całą noc, to byś był powiadomiony. Odpowiedz Link Zgłoś
serce30 Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle 20.05.10, 10:21 Niech teraz zatrudnią tych huliganów z Nowej Huty(niby kibiców) którzy wywołują burdy na stadionach.Łopaty w łapy i do roboty niech teraz pokażą swą siłę.A nie jedzenie podać im pod mordę. Żal tylko starszych ludzi i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sookinsyn Wały nie wytrzymały rekordowej fali na Wiśle IP: *.chello.pl 20.05.10, 16:38 Straż Pożarna pokazała że potrafi sprawnie zniwelować zagrożenie. Policja sprawnie przeprowadziła akcję ewakuacji. Straż miejska wykazała się ponadprzeciętną umiejętnością jazdy na sygnale. Brawo i dziękujemy strażakom!!! Odpowiedz Link Zgłoś