Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowe stare czasy...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:14
    ...w polskiej piłce nastały. Po krótkotrwałej euforii spowodowanej
    pojawieniem sie ludzi z pieniędzmi w lidze, awansem repry do MŚ, niezłymi
    występami Wisły w PU (tymi sprzed dwóch lat oczywiście) wszystko wraca do
    normy czyli do bylejakości, szrzyzny, w skrócie mówiąc smietnika. No bo tak :

- zjazd PZPN wybrał Lolka na druga kadencję, co za tym idzie możemy być
    pewni że zadnych zmian organizacyjnych w piłce nie będzie. Jednoczesnie dano
    do zrozumienia że wichrzyciele domagajacy sie przewietrzenia i okrojenia
    struktur związku, odmłodzenia ich a przede wszystkim jawności finansów będą
    wycinani w pień jak tylko przekroczą progi Miodowej

- Wisła, będąca najmocniejszym polskim klubem w atmosferze skandalu zwalnia
    Kasperczaka. Jest to pierwszy w dziejach przypadek ze zwalnia się trenera,
    który dwa razy z rzędu zdobył mistrzostwo kraju a trzecie ma juz prawie pewne.
    Jest to tłumaczone gigantycznymi nakładami na klub i porażkami z Tibilisi i
    Vallecośtam. Tłumaczenie to jest z gruntu pokrętne bo np Sparta Praga ma
    budżet 3 razy wyższy od Wisły. Nie słyszałem żeby ktos np chciał zwalniac
    Fergusona czy Wengera bo ich druzyny dały d... w LM, choć nakłady na tamte
    kluby są 100 razy wyzsze a i ewentualne straty również.Tak więc prawdziwym
    powodem wywalenia Henryka jest cięcie kosztów czyli powrót do siermieżnej
    ligowej rzeczywistości. Dodam do tego ze Basałaj i Kapka mają wrócic do
    klubu z krótkotrwałego wygnania.

- Grodzisk Groclin z pręznie działającego sportowego przedsiębiorstwa powoli
    staje się klubem przeciętnym. Odchodzą najlepsi zawodnicy. Drzymała nie jest
    w stanie (nie chce??) ich zatrzymać w klubie.

- Amica Wronki po rewelacyjnych wystepach w PU powinna się sama rozwiązać.

- pozostałe kluby od lat prezentują ten sam marny poziom

- infrastruktura boiskowa pozostała na poziomie niezmienionym od
    dziesięcioleci. Montaż oświetlenia czy 3 podgrzewane płyty to jest tylko
    pudrowanie trupa. Na Wisle zaczęli budowac trybunę. I pewnie na tym się
    skończy bo nikt nie wyłozy samorządowych pieniędzy na budowe stadionu dla
    klubu który zrzekł sie aspiracji. Przypominam że przetarg na pozostałą częsć
    modernizacji nie został jeszcze rozpisany bo nie wiadomo skąd wziąć
    pieniądze. Na Legii mają budować stadion ale jak go nie zobaczę to nie
    uwierzę.

- wszystko to jest utopione w szambie układów, układzików, prywatnych
    interesów i interesików, korupcji, sprzedawania meczów, sędziów na poziomie
    okręgówki i kibiców-bandytów z którymi nikt nie potrafi sobie poradzić. I nic
    nie wskazuje na to że miałoby się to zmienić.pzdr.

PS. Nie napisałem nic o Legii żeby nie było że sie czepiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: duch olabogi life will prevail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:00
        Yeti, no nie marudz jak, nie przymierzajac, stara baba... zycie toczy sie
        naprzod... z Wisla za Liczki wcale nie musi byc tak zle jak piszesz...
        pozyjemy, zobaczymy...osobiscie rowniez uwazam, ze pilka nozna znalazla sie
        dzis w Polsce na aboslutnym dnie... ale z tego miejsca wszystkie drogi prowadza
        do gory... bessa ma jedna dobra strone: wprawdzie padaja slabeusze, ale
        konsoliduja sie lokomotywy kolejnej hossy... chyba juz wiemy kto pociagnie
        polska pilke: wisla, legia, groclin, amica, cracovia, moze lech...cos
        interesujacego dzieje sie z Polonia... fakt, moze w najblizszej przyszlosci nie
        bedzie takich meczow jak chociazby Wisla - Lazio... ale powoli infrastruktura
        sie poprawia... powoli skapuja w lige coraz wieksze pieniadze... w koncu - jak
        mawial pewien klasyk filozofii:) - ilosc przejdzie w jakosc... pieprze? moze...
        • Gość: yeti Re: life will prevail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:10
          A własnie że będę marudził.
          • Gość: duch olabogi Re: life will prevail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:27
            Prosze Pania! A Yeti jest beee bo marudzi!!!!
            • Gość: Krzyś Re: life will prevail IP: *.pke.pl 14.12.04, 12:46
              duszku :) dno dnem, ale coby się to dno nie oberwał jak będziemy chcieli się
              odbić.

Aha, co do żalów saskłacza, to zgadzam się w 100% co do Amici ;)))
              A z Legią też racja ;)

w sumie to ma racje, bo jest strasznie ch..owo ;<
              • Gość: majrix Re: life will prevail IP: 212.244.211.* 14.12.04, 13:29
                Krzysiu, pojawiła się bardzo realna szansa że Gieksa opuści ostatnie miejsce w
                lidze, jak wieść niesie za szkolenie w Górniku zabrał sie Edek Lorens (do dziś
                widze w pamięci tę jego eksplozję radości kiedy Katowice wyrównały z
                Cementarnica Skopje).
                Choc w sumie Mietek to ten sam poziom...
                W każdym razie życze powodzenia Katowicom w lidze.
                • Gość: Krzyś Re: life will prevail IP: *.pke.pl 14.12.04, 13:46
                  dzięki ;)))
                  i również życza powodzenia Twoim ;/

:)

edek, to jest gość ;)))
                  • Gość: majrix Re: life will prevail IP: 212.244.211.* 14.12.04, 15:14
                    Hmmm... Nie wiem czy jesteś świadom że właśnie dobrze życzyłeś Legii :|, ale to
                    miło z Twojej strony :)))
                    • Gość: Krzyś Re: life will prevail IP: *.pke.pl 15.12.04, 06:47
                      LOL!

a ch..j, niech i tak bydzie ;/

:)
      • fle_xx Re: Nowe stare czasy... 14.12.04, 14:07
        Szkoda że Cupiał nie pamięta jak Liczka odpadł z Polonią w nienajlepszym stylu
        z Pucharu UEFA z bardzo przeciętnym Twende Enschede:|
        • Gość: yeti Re: Nowe stare czasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 14:15
          To chyba jeszcze nie koniec. Kasper twierdzi ze jest nadal trenerem. Basałaj
          twierdzi ze przeciez Kasperczaka z klubu nikt nie wyrzuca. Portal Wisły dokopał
          sie do informacji że Praski z Liczką rozmawiał juz rok temu a wtedy nie było
          jeszcze tematu Tibilisi. I dziwi mnie postawa Cupiała który na to wszystko
          pozwala. Na mój rozum to Cupiał robi to co mu Praski podpowie. Jest jakos
          dziwnie przekonany o jego dobrej woli i nieomylności. Żałuję że jest przerwa w
          lidze bo najbliższy mecz byłby bardzo interesujący.pzdr.
          • Gość: Porter Re: Nowe stare czasy... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.12.04, 14:25
            Yeti, ja się wcale nie dziwię, że po słabych meczach z Cypryjczykami, bardzo
            słabym występie przeciwko Anderlechtowi, a potem katastrofalnym przeciw
            Valerendze Cupiał zaczął szukać jakiegoś wyjścia. I z punktu widzenia Wisły
            należ żałować, że nie wywalił Kaspra wtedy, bo dzięki temu macie kolejny rok w
            plecy, a przed sobą niepewność, czy Liczka sobie poradzi. Gdyby Kasperczak
            wyleciał rok temu, nie byłoby gorzej, niż teraz.
            • Gość: yeti Re: Nowe stare czasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 14:31
              Nie sądzę żeby sobie poradził. Liczka ma papiery na trenowanie juniorów Wisły.
              Kibice go nie zakceptują. Poczytaj sobie wpisy na stronach Wisły. Mieszkanie
              Basałajowi chcą podpalać. I tak mi się chce troche smiać bo wyobrażam już sobie
              taką sytuację. Kasperczak przechodzi do Legii i zdobywa mistrzostwo w tym
              roku...Większej kompromitacji polityki zarządu Wisły nie można sobie wyobrazić.
              • Gość: Porter Re: Nowe stare czasy... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.12.04, 15:02
                1. Konsekwencja kibiców Wisły (jak wszystkich na świecie) jest żadna. Wygra na
                wiosnę Liczka pierwsze dwa mecze i będzie noszony na rękach.
                2. Mam nadzieję, że Kasperczak nie trafi do Legii, m. in. bo
                3. W takie sytuacji napewno nie będzie w stanie nic osiągnąć, jako że nie ma
                pojęcia o budowaniu drużyny, a Legia jest w budowie.
                • Gość: yeti Re: Nowe stare czasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 15:11
                  Taa, wiem. Twoje zdanie o Kasperczaku znam a jesli chodzi o kibiców to masz
                  pewnie rację. Moim zdaniem Kasperczak jest bardzo dobrym trenerem. Miał pecha
                  bo akurat mecze z Vallerengą i Tibilisi to był makabryczny dołek formy Wisły.
                  No i tak naprawdę to co sezon musiał składać te klocki od nowa bo zawodnicy z
                  klubu odchodzili. Nie da się zbudowac drużyny na LM w parę miesięcy a tak to
                  wyglądało. Druzyna jest teraz i Liczka ją dostanie na srebrnej tacy. Zauważ że
                  w mocnych klubach trenerów sie nie wypieprza po jednej czy dwóch wpadkach. Ale
                  jak zwykle mogę się mylić..pzdr.
                  • Gość: yeti Re: Nowe stare czasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 16:39
                    A tak wogóle w sprawie dymisji Kasperczaka to prawda lezy jak zwykle gdzies po
                    srodku. Z jednej strony Cupiał zarządał krwi po meczu z Dynamem. Z drugiej
                    strony Praski to wykorzystał. Kasper nie sprzedawał składu więc nie dał zarobic
                    na transferach. I wogóle miał za duzo do gadania co Praskiemu było nie w smak.
                    Tak więc porazka z Dynamem była świetym pretekstem do nakręcenia Cupiała na
                    zmiane trenera. Opowieści o stratach finansowych tez są prawdziwe w połowie- te
                    straty mozna pokryc sprzedażą jednego zawodnika, np Gorawskiego. Wisłe stać na
                    wynalezienie podobnego gracza w nizszych ligach bez uszczerbku na finansach.
                    Informacje o powrocie Kapki i Basałaja utwierdzaja mnie w przekonaniu że cała
                    sprawa była ukartowana a Kasper sie tylko podłożył. Znów będziemy mieli
                    krewnych i znajomych królika we władzach Wisły i znów ruszy karuzela
                    transferowa. Będziemy wymieniać zawodników i trenerów uważając żeby żaden z
                    nich nie miał za dużo do powiedzenia. Bo przeciez po to wymyślono piłkę żeby
                    móc na niej zarabiać..pzdr.
            • Gość: mmm Re: Nowe stare czasy... IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 14.12.04, 19:20
              Ale mnie nie interesuje to, zeby nie bylo gorzej, tylko, zeby bylo lepiej. A na
              to sie nie zanosi. Oddajemy mistrzostwo rywalom na tacy i beda totalnymi
              frajerami, jesli z tej okazji nie skorzystaja.

Gdyby ten Liczka to byl kaprys Cupiala, to jeszcze pol biedy. Sparzy sie,
              wkrotce go zmieni. Kazdy popelnia bledy. Boli mnie, jednak, najbardziej ta cala
              szarancza zbierajaca sie wkolo Wisly i probujaca wydrzec kazda zlotowke. A
              Cupial na tym i tak nie straci bo wszytsko pojdzie w dlug wobec TF. Nie wiem
              tylko, jak zamierza go potem odzyskac.
              • Gość: Bonhart Re: Nowe stare czasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:50
                Gość portalu: mmm napisał(a):

> Ale mnie nie interesuje to, zeby nie bylo gorzej, tylko, zeby bylo lepiej. A
                na
                >
                > to sie nie zanosi. Oddajemy mistrzostwo rywalom na tacy i beda totalnymi
                > frajerami, jesli z tej okazji nie skorzystaja.

Wez juz lepiej przestan. Wisla ma nad Legia 8 punktow przewagi. Zakladajac ze w
                przerwie zimowej straci jedynie Zurawskiego, ewentualnie drewnianego
                Szymkowiaka, to i tak bez problemu powinna sie obronic. Frajerstwem jest
                absolutny brak wiary w mozliwosci wlasnej druzyny, a ty niestety to
                prezentujesz.
                • Gość: mmm Re: Nowe stare czasy... IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 14.12.04, 20:12
                  Ja prezentuje brak wiary w nowego trenera. A druzyna jaka bedzie to nikt nie
                  wiem, trudno zatem wierzyc w cos czego jeszcze nie ma.
                  • Gość: Bonhart Re: Nowe stare czasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:18

> Ja prezentuje brak wiary w nowego trenera. A druzyna jaka bedzie to nikt nie
                    > wiem, trudno zatem wierzyc w cos czego jeszcze nie ma.

Na pewno za to jest 8 punktow przewagi nad wiceliderem, a takiego kapitalu nie
                    da sie roztrwoniec biorac pod uwage ilosc meczow w naszej lidze i potencjal
                    Wisly, ktora, nawet mocno oslabiona, bedzie spokojnie w stanie ogolic wiekszosc
                    polskich druzyn. Wiec nie zachowuj sie prosze jakby trenowal was Broniszewski.
                    • Gość: mmm Re: Nowe stare czasy... IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 14.12.04, 20:45
                      Dzieki za pocieszenie, ale 8 punktow to zaledwie trzy mecze. A uklad gier jest
                      bardzo niekorzystny bo gramy z Amika, Legia, Cracovia na wyjezdzie. W takiej
                      sytuacji pozostaje tylko liczyc na potkniecia rywali. W ostatnich dwoch latach,
                      gdy nie ogladalismy sie za siebie w wyscigu do Mistrzostwa, takie podejscie
                      byloby nie do przyjecia. Ale kaprys kaprysem. A tak sie cieszylem na pierwsza
                      wygrana za Kasperczaka w Warszawie ;)
                      • Gość: Bonhart Re: Nowe stare czasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:05

> Dzieki za pocieszenie, ale 8 punktow to zaledwie trzy mecze. A uklad gier
                        jest
                        > bardzo niekorzystny bo gramy z Amika, Legia, Cracovia na wyjezdzie.

Taaaa, "zaledwie" 3 na 13 meczow. No i tylko przy zalozeniu, ze Legia wygra
                        wszystkie mecze... Dajze spokoj...
                        • Gość: mmm Re: Nowe stare czasy... IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 14.12.04, 21:13
                          Ty, wiesz ja slyszalem, ze u Was trenera nia ma. A my ich mamy az dwoch.
                          Jednego bysmy Wam oddali. Nawet za darmo!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka