tralala31 21.10.09, 19:18 czasem trzeba dojeżdżać do pracy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aron2004 Re: a wogóle to o którą spółkę chodzi? 21.10.09, 19:23 Rozkład busów Katowice - Kraków www.uni-bus.com.pl/ www.alter-transport.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nutkajski Re: a wogóle to o którą spółkę chodzi? 21.10.09, 19:36 Tylko panowie Kolejorze uwazajcie na tych torach zeby was nie potrącił elektrowoz z pijanym maszynistą :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek Re: a wogóle to o którą spółkę chodzi? 21.10.09, 22:27 Po co włazić na tory? Jeszcze popiją i zapomną Waldka ściągnąć, jak protest się skończy. Lepiej wtoczyć jakiś wagon, przyspawać go do torów, oflagować, a w środku będzie można robić to, co związkowcy potrafią najlepiej: chlać do upadłego. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek1985 Re: Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy nas 21.10.09, 19:28 rozwydrzona swołocz Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb "nie chcemy dojeżdżać do pracy do Krakowa" 21.10.09, 19:30 nikt nie zmusza. Solidarność! Solidarność! Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk ja też chcę się załapać na miejsca pracy 21.10.09, 20:30 gdzie to dobro rozdają? Gdzie mam się zgłosić do palenia opon? Odpowiedz Link Zgłoś
jakwbanku.com Dać im miejsca pracy zabrac emerytury po 15 latach 21.10.09, 19:32 pracy. Jak sprawiedliwosc, to sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
p_a_m Re: Dać im miejsca pracy zabrac emerytury po 15 l 21.10.09, 19:53 Piszesz głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy nas 21.10.09, 19:35 to się weźcie.widział ktoś kiedyś czysty wagon z czystym kibelkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
p_a_m Re: Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy nas 21.10.09, 19:53 Jest czysty zanim z niego skorzystają kulturalni pasażerowie Odpowiedz Link Zgłoś
doomsayer Re: Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy nas 21.10.09, 20:00 Skoro jest brudny, to się go czyści. Na stacjach benzynowych, w restauracjach i pubach mogą to robić, to czemu do cholery nie mogą tego zrobić w pociągu? Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy nas 21.10.09, 20:06 doomsayer napisał: > czemu do cholery nie mogą tego zrobić w pociągu? bo nie jest prywatny :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy naszy... 21.10.09, 19:44 nie chcą dojezdżać do pracy? nie lubią kolei?:) Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo PKP to niereformowalny przeżytek. 21.10.09, 19:45 A rozwydrzeni związkowcy tylko biją pianę i blokują wszelkie propozycje naprawy i rentowności. W d**ach Wam się poprzewracało. W zeszłym roky wybrałem się nieopatrznie pociągiem na wczasy zimowe z rodziną. Zostałem skutecznie wyleczony z podróżowania PKP na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
p_a_m Re: PKP to niereformowalny przeżytek. 21.10.09, 19:55 Super reformy: podział na mnóstwo spółeczek, aby w nich na stanowiskach posadzić swoich kolesi Odpowiedz Link Zgłoś
szaai Re: PKP to niereformowalny przeżytek. 21.10.09, 20:37 nie państwowe prywatne "spółeczki" są o wiele lepiej zarządzane. Jako ich klienta mam w dupie, czy stanowisko dostali po znajomości, wazne jest dla mnie, żeby było szybko, wygodnie i czysto i dopóki tak jest, niech zatrudniają nawet własnego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
bercik38 Re: Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy nas 21.10.09, 19:50 Tam pracuje kilkadziesiąt osób, nawet jeśli wszystkich nie zwolnią, to nie chcemy dojeżdżać do pracy do Krakowa A związkowców mają kilkaset? Kurde mnie się nikt nie pyta czy chcę pracować, jest likwidacja stanowiska czy zakładu, są odprawy i spier...ć. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsayer Re: Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy nas 21.10.09, 19:59 Nie dość, że komfort podróży jest do dupy, opóźnienia to codzienność, do kibla strach iść, to oni jeszcze ku... będą tory blokować... No i zajebiście, że w czwartek akuratnie, gdzie ja właśnie jutro po południu się do wrocławia wybrać chciałem... (pociąg przejeżdza przez Katowice, jakby ktoś nie wiedział) Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy nas 21.10.09, 20:01 Tez tak mysle i ta przyjemnosc kosztuje mnie kazdego dnia 16 zl. Poza tym kolejarze maja darmowe przejazdy pociagami, wiec chodzi glownie o lenistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Szczał w stopę 21.10.09, 21:05 Ładnie to naigrywać się z zawołania swojego wodzusia? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Blondi, to ty teraz w szczynach robisz, czy też 21.10.09, 22:37 szczasz w trakcie tej roboty;) Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy naszy... 21.10.09, 20:30 Oni podobno chcą miejsc pracy. Ale czy chcą też pracować? O tym nie piszą. I co to w ogóle jest "naszych miejsc pracy"? Nic nie jest wasze! Gdyby było, jak wy chcecie, to PKP ciągle zatrudniałyby palaczy lokomotywy, bo to "ich" miejsce pracy. Ale teraz jest świat inny, technologie również. Odpowiedz Link Zgłoś
szaai Czemu będą strajkować kosztem pasażerów!? 21.10.09, 20:32 Czemu będą strajkować kosztem pasażerów!? Sama codziennie poruszam się pociągami, choć na innej, niż wspomniana, trasie. Jestem oburzona pomysłem blokowania torów! Pasażerowie za bilety płacą, w zamian dostając bardzo marne warunki podróży! W zeszłą środę właśnie pociągiem pokonywałam przez 10 GODZIN trasę, zajmującą zwykle 45 minut! Dodatkowe "atrakcje" nie są nikomu potrzebne! Odpowiedz Link Zgłoś
me2free na trasie Katowice - Swinoujscie chcieli mnie 3x z 21.10.09, 20:33 pociagu, za to, ze mialem bilet i rower z soba, nie wspolczuje im, zwlaszcza tym z zachodnio-pomorskiego, chamy do potegi Odpowiedz Link Zgłoś
goove Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy naszy... 21.10.09, 20:33 Niech blokują tory w stronę Nowego Sącza a od Katowic wara! Odpowiedz Link Zgłoś
wiwi2662 Kraków: kolejarze zablokują tory. A prosze bardzo! 21.10.09, 20:37 A ja od lat nie korzystam z usług PKP..... Odpowiedz Link Zgłoś
albwu miejsca pracy 21.10.09, 20:57 nikt ie pisze czy te miejsca pracy są w ogóle komukolwiek potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Kolej ma największy majątek w Polsce. 21.10.09, 21:10 Tyle majątku w postaci ziemi i budynków, ile ma kolej, nie ma w Polsce żadna firma. A utrzymanie tej wielkiej ilości posiadłości kosztuje. Jednak, skoro ludzie z PKP uparli się i od 20 lat jedynie szpitale kolejowe po reformie wypuścili z rąk (a może nawet i to nie), więc jak mogą być w stanie to wszystko sfinansować. Aby PKP mogło utrzymać te wszystkie swoje włości, sanatoria, domy wczasowo itp., bilet kolejowy musiałby 10 x tyle kosztować, ile kosztuje w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
otec1 Bredzisz i rozpowiadasz nieprawdziwe informacje 21.10.09, 22:56 Po reformie zapoczątkowanej w latach 90-tych kolej nie posiada już żadnych ośrodków, domów wczasowych, szpitali, szkół, ziemii, sanatoriów itp. Poza tym od czasu gdy szpitale przestały być własnością PKP minęło mniej czasu niż 20 lat jak piszesz. No i jeszcze jedno, a mianowicie przewozy regionalne są własnością samorządów, a IC niedługo ma być prywatyzowane więc bilet nie mógłby kosztować 10x tyle jak piszesz, bo co ich obchodzi majątek PKP Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak "nie chcemy dojeżdżać do pracy do Krakowa" 21.10.09, 21:11 to spier.lac gnoje. Pogonic to bydlo kolejarskie gumowymi kulami, jak straci jeden z drugim po slepiu to moze zajma sie czyms pozytecznym, na przyklad zapija sie na smierc. Po kosciele katolickim, polskojezyczni zwiazkwcy to najwieksza zakala tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy naszy... 21.10.09, 21:16 W Polsce w ostatnim 20-leciu zlikwidowaną prawie 1/4 linii kolejowych. To najszybciej i najsilniej zwijająca się kolej na świecie. Wracamy do średniowiecza. Potem nastąpi okres pieszych pielgrzymek. O jakich miejscach pracy oni gadają? Ilu jest zatrudnionych na kolei? Ponad 200 tysięcy! Po co, kiedy kolei nikt nie lubi i chyba nie potrzebuje? Odpowiedz Link Zgłoś
spam-nl Wykolejeni kolejarze :-) 21.10.09, 21:24 filmik na czasie PKP :-( uwaga.onet.pl/125758,reportaze,polskie_koleje_cz_1,wideo_detal.html Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy Oni strajkują - a MY za to płacimy 21.10.09, 21:36 Oni strajkują - a MY za to płacimy i to ile za brud i smród ... Spałować nierobów Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_komentator Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy naszy... 21.10.09, 21:44 To sobie ją znajdźcie za swoje pieniądze lub w pośredniaku "jak ferdynand kiepski" Odpowiedz Link Zgłoś
balusz Kraków: kolejarze zablokują tory. "Chcemy naszy... 21.10.09, 21:45 Zwolnić tych kolejarzy jak najszybciej. W końcu przestaną protestować bo ich nie będzie. Złodzieje, z moich podatków te wasze wcześniejsze emerytury i wszelkie przywileje. Lenie z PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Blokujcie, blokujcie. Szybciej tory się zaorze 21.10.09, 22:12 Blokujcie, blokujcie. Szybciej tory się zaorze, a na tych terenach solidarność ręcznie będzie hodować marchewką. I - każdy kolejarz naczelnym marchewkowym zostanie. I będzie prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś