Dodaj do ulubionych

pomysły na urodziny w domu dla 4-latki

10.02.13, 21:34
Będę wdzieczna za sugestie na pomysły odnośnie 4-tych urodziny dla dziewczynki.. wiem, najlepiej by było wynająć bawialnie ale w obecnej sytuacji nie mogę sobie na to finansowo pozwolić, zatem urodziny odbędą się w domu. Chodzi mi dokładnie o przyjęcie dla dzieci. Robiłyście takie w domu? prowadziłyście jakieś zabawy, atrakcje? ciekawe menu dla gości? przystrojenie domu/pokoju? Przewiduję 4 mamy razem z ich pociechami + ja z córką. Mam nadzieję ze chaty mi nie rozniosą wink
Obserwuj wątek
    • kasikaka Re: pomysły na urodziny w domu dla 4-latki 10.02.13, 21:49
      Ja właśnie takie urodziny wczoraj obeszłam. W związku z tym, że mieszkam w małym miasteczku bawialnie nie wchodziły w rachubę. Kupiłam dla młodej kolorowe talerzyki, serwetki, korony z barbie itp. Dom ubrany w balony i serpentyny, najwięcej radości było przy ubieraniu domu, dzieci była piątką, jakoś specjalnie nie trzeba było ich zabawiać, świetnie bawiły się same i roznosiły pokój młodej, nie wiedziałam czy pokój sprzątać czy burzyć i zrobić nowy smile Ogólnie było na słodko, tylko zrobiłam jakieś zimne przekąski dla dorosłych, koreczki dla dzieci, a potem domową pizzę , żeby coś na ciepło. Młoda zadowolona z urodzin.
      • saszanasza Re: pomysły na urodziny w domu dla 4-latki 10.02.13, 23:36
        możesz kupić lub zrobić ciasteczka i zorganizować ich przystrajanie (rozpuścić czekoladę) i kupić różne kolorowe posypkismile moja 4,5 latka bardzo lubi takie czynnoścismile
    • ponponka1 Re: pomysły na urodziny w domu dla 4-latki 11.02.13, 13:06
      zabawa w szukanie skarbu.
      Przygotowujesz kartki a4 z figurami w roznych kolorach. Roziweszasz je w ronych miejscach domu/mieszkania. Nastepnie dzieci dostaja polecenie odgadniecia figury i koloru z pierwszej strony (nie trzeba jesli sie ni chce ale to tez rodzaj zabawy, kto pierwszy odgadnie, moze byc cos innego np. postacie z bajek itp) i odszukania jej w domu. Niech to np bedzie szafka na buty w przedpokoju. Zagladaja do szafki a tam nastepna kartka z figura i kolorem do odgadniecia i do odszukania. Ile tych figur bedzie zalezy do ciebie ale nie wiecej niz 5 bo dzieci sie znudza. W osttanim miejscu akldasz woreczki z np. mandarynkami i rodzynkami lub/i cukierkami dla kazdego dziecka - to ten skarb.

U mnie bylo to hitem rok temu.

W tym roku bedzie gromada 16 czterolatkow, wiec nie mam miejsca sad
      Nikt sie na razie nieodmeldowal. Pewnie dlatego, ze hitem bedzie syn kolezanki z pracy - iluzjonista, znany z norweskiego wydania Masz talent smile
    • ponponka1 Re: pomysły na urodziny w domu dla 4-latki 11.02.13, 13:20
      Menu:
      ciasto czekoladowe bez jajek na kefirze. Pyszne, soczyste ciasto! Jedno z ciast w ksztalcie 4 polane glazura koloru rozowego (do cukru pudru dodaje kilka kropli soku z czarnej pozeczki, fioletowa jesli kropla soku z jagod). Bedzie robilo za tort smile

Do tego typowe w Norwegii parowki.
    • time8 Re: pomysły na urodziny w domu dla 4-latki 12.05.13, 20:06
      w domu? polecamy FloJaMo ul Harcerska 6a www.facebook.com/FloJaMo
    • karro80 Re: pomysły na urodziny w domu dla 4-latki 12.05.13, 20:31
      Fajnie jak masz farbki do malowania buziek.
      Ja będę młodej robić imprezkę tematyczną<ona co prawda urodziny już miała, ale marzec nie jest moim ulubionym miesiącem aktywności, a że młode miało urodzić się pod koniec czerwca to zrobię jej urodziny tzw "korygowane"wink

Znalazłam na all różne gadzety: księżniczkowe, kucykowe,hello shity, myszka minnie<absolutnie zarąbista i nawiększy wybór, bo są i papilotki na muffinki, patery, słomki, kubki i takie tam> i kazałam młodej wybrać motyw.

Będą kucyki. Zamówię korony kucykowe dla wszystkich dziewczynek<co z chłopakami nie wiem, 2-3 wchodzi w rachubę, ale zobaczymywink, kubeczki i talerzyki z tym akcentem<jak będą to baloniki i obrus> - obejrzę parę odcinków i zorganizuję jakieś kucykowe konkursy.

Menu: ponieważ to nie urodziny sensu stricte to tortu nie będzie - kolorowe muffinki jak najbardziej i takie cusie się robi - bajaderki na patykach - ustrojone jak lizaki.
      Jak lato to mogą być truskawki np do połowy zanurzone w czekoladach białej i mlecznej i kolorowe posypki na to.
      O takie tam:
      gwenskitchencreations.blogspot.com/2011/12/cake-pops-tips-and-tricks.html
      bitedelite.pl/2011/06/truskawki-w-czekoladzie/
      mi się bardzo podobają takie muffinki - pieczone w waflach lodowych
      www.wikihow.com/Make-a-Cupcake-Cone
      Ewentualnie każda muffinkę można ozdobić bitą smietaną<jest taka różowe malinowe cuś do bitej smietany żeby była ładna i nie opadała- smaczne jest> i nawet gotowymi perełkami czy kwiotkami, skitllesami.

Jeszcze podoba mi się akwarium z galaretki - przezroczysta micha, niebieska galaretka i zatopione w niej rybki żelkismile - niby nic ale dzieciaki głównie oczyma wszystko jedzą.

No i nieśmiertelne i odwieczne maluśkie kanapki z angielki<bułki paryskiej w inszych miastach> ze "wszystkim" - takie jak zawsze sąsmile
      Albo orginalnie - tort kanapkowy jednowarstwowy - okrąg z dużego okrągłego chleba bez skórki posmarowany np masełkiem ziołowym i udekorowany wedle okręgów - od środka wyznaczamy coraz większe okręgi i układamy różne pasty, serki, warzywka żeby było ładnie i smacznie - kwestia pomysłu i ulubionych smaków.
      • malamalinkaa Re: pomysły na urodziny w domu dla 4-latki 15.05.13, 12:44
        polecam lizaki z owoców na przekaske (wycinarkami np. do ciastek wycinasz kształty z owoców i na patyczki)

www.google.pl/search?q=lizaki+z+owoc%C3%B3w&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=d2aTUZ7hH8mK4AS-oYCABA&ved=0CDIQsAQ&biw=1280&bih=631#tbm=isch&sa=1&q=owocowe+lizaki&oq=owocowe+lizaki&gs_l=img.3...63605.67181.0.67442.28.17.0.0.0.2.280.2376.4j4j6.14.0...0.0...1c.1.12.img.QHCs6BpxcwA&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.46471029,d.bGE&fp=b395381dca09b068&biw=1280&bih=631&imgrc=Pv3z6RI5KPv21M%3A%3BT8DUdMqQr3__WM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.zszywka.pl%252F1%252F0023%252Fths_4334%252Fowocowe-039lizaki039.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fzszywka.pl%252Fp%252Fowocowe-039lizaki039-2063883.html%3B75%3B75
        a jako zabawe można im zorganizować dekorowanie lodów- dziewczyny pisaly wcześniej o ciastkach - można to samo zrobić z lodami: kuleczki do miski i posypki, polewy do dekoracjismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka