Dodaj do ulubionych

OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak pieknie"..

27.03.04, 18:35
Coz u mnie jest juz za pozno, ale moze uratuje sie kilka innych osob..
firma okazala sie niestety oszustem.

Kupilem u nich mieszkanko w Krakowie na osiedlu Enklawa.. mialo byc w miare spokojnie.. ladnie zaprojektowane, a przed wszystkim niedrogie.
I wszystko byloby dobrze, gdyby nie fakt, ze juz po sprzedaniu wszystkich mieszkan deweloper postanowil, ze na jedynej wolnej przestrzeni postawi 4 dodatkowe gestoupakowane bloki...!!
Zeby dopelnic kleski inwestor postanowil ze na parterze owych blokow powstana lokale uzytkowe... 20 sztuk!! Poza oczywistym wplywem tego typu lokali na bezpieczenstwo i spokoj... uniemozliwiaja one jakiekolwiek ogrodzenie osiedla.
Co ciekawe wepchniete na sile bloki ni jak nie pasuja do architektury reszty osiedla!

Nie potrafie zrozumiec jak firma w przypadku ktorej zaufanie klienta jest rzecza absolutnie najwazniejsza moze sie dopuscic tego typu czynu??

Moze ktos was wie jak mozna walczyc z dzika rozbudowa osiedla (bo tak to trzeba nazwac). Czy na skutek samowolnej zmiany planu osiedla moge starac sie o rozwiazanie umowy??

Czy naciskanie na dewolpera ma jakikolwiek sens?

Jako dowod moich racji moge podac strone dewelopera:
www.wawel-service.com.pl/
Enklawa jaka miala byc: realizacje ->osiedle enklawa -> rzuty mieszkan
i jaka bedzie po dobudowaniu dodatkowych blokow: oferta -> "Cztery strony swiata" -> rzuty mieszkan

roznica jest kolosalna!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ergh Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 12:26
      Czy ktos z was wie jakie sa prawne mozliwosci blokowania rozbudowy, ze wzgledu na uciazliwosc dla mieszkancow??
      Czy mozna sie zwracac do NSA... czy moze do wladz dzielnicy??
    • Gość: Siejo Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 14:30
      Trzeba uderzyć do wydziału architektury, tam są wydawana pozwolenia na budowę.
      Każde pismo trzeba przesyłać do wiadomości prezydenta, architekta miejskiego i
      do wojewody, bo on będzie rozpatrywał ewentualne odwoania. Proponuję wziąść od
      dewelopera kopię dokumentów związanych z nowo planowaną inwestycją, decyzję WZ
      i decyzję pozwolenia na budowę o ile już ją otrzymał. Bo jeżeli jej nie ma to
      wystarczy zgłosić się do wydziału architektury jako sąsiad inwestycji jako
      strona postępowania wskazując że posiada się interes prawny. A tak wogóle to
      bez prawnika się nie obejdzie, za takie konsultacje nie weźmie więcej jak 40 zł
      za godzinę. Można przecież się skrzyknąć z innymi mieszkańcami bloku.
      Powodzenia, daj znać co się udqa w twj sprawie zrobić.
    • chrisk Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn 29.03.04, 09:44
      Z tego co pamiętam to WS od początku planował wybudowanie jeszcze jednego
      budynku tzw. "podkowy" te nowe cztery to jakaś modyfikacja (pewnie większa
      kasa...) jak patrzę na plany to rzeczywiście nie wygląda to najciekawiej. Myślę
      że oprócz przyszłych mieszkańców osiedla można się skrzyknąć też z obecnymi
      mieszkańcami sąsiednich blokóe przy ul. Wysłouchów im też przed nosem wyrośnie
      takie "cudo"
      • Gość: anieze Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 10:44
        Jakbym widziała mój blok. Owszem zapewnienia też były a skończyło się na tym że
        w odległości 10 m stoi drugi blok a między nimi droga dojazdowa do garażu tego
        drugiego bloku. I jezeli developer ma dobre układy z odpowiednimi ludźmi to nie
        pomogą żadne protesty. Można tylko tłuc głową w mur.
        • Gość: anieze Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 10:47
          Napisałam 10 m ale to chyba jest mniej, tyle tylko żeby zmieściła się droga
          oraz chodnik i pół metra trawniczka.
      • Gość: Mike224 Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn IP: 195.116.22.* 29.03.04, 10:47
        zgadza sie w planach (mam to w zalaczniku do mojej umowy) mial byc jeden budynek w pewnej odleglosci, nie bylo mowy o lokalach handlowo-uslugowych

co do skrzykniecia.. firma oczywiscie nikogo nie poinformowala o swoich planach, wiec to moze byc trudne.. ale zrobie co w mojej mocy
        • chrisk Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn 29.03.04, 11:09
          Acha i wystaw może ten wątek na forum Kraków->Architektura
        • Gość: przyszły sąsiad. Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 11:04
          Witam jeśli myślicie o jakimś procesie lub obojętnie czym związanym z
          utrudnieniami dla naszego kochanego prezesa w realzizacji jego chorych planów
          to ja jestem jak najbardziej chętny.
          Ja już od tygodnia umawiam się z radcą prawnym ale jakoś nie możemy znaleść
          wspólnego terminu jak tylko się spotkamy i dowiem się czegoś konkretnego to
          zapodam to na forum.
          Pozdrawiam
          ps. możecie pisać na kerimes@wp.pl
    • chrisk Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn 31.03.04, 12:43
      up
    • chrisk Re: OSZUSCI z WawelService "a mialo byc tak piekn 01.04.04, 14:04
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka