kachna01 24.04.04, 19:11 Moja ukochana dr Ewa Szulist. Świetny fachowiec, rzetelna i nie rzuca się na pieniądze, jak niektórzy. Przyjmuje na ul Dziewulskiego w Dentusie. Kasia Link Obserwuj wątek
lyla1 Re: Toruń 23.10.04, 11:57 Ja poleca dr Szymańskiego przyjmuje w Matopadzie. Rzetelny, potrafi dopilnować badań u pacjętki. A jeśli np: badanie wykazuje jakiś problem to wysyła wiadmość lub dzwoni, żeby się do niego zgłosić. Link
helikopter2 Re: Toruń 11.11.06, 22:32 ja również polecam dr Szymańskiego, bardzo solidny, ma super sprzęt i gabinet. jest bardzo sympatyczny, dokładnie przeprowadza badania i w razie problemów wysyła na inne badania. Link
oliska787 Re: Toruń 15.11.06, 23:49 Zamierzam w najbliższym czasie wybrać się na pierwszą (ale przyznam, że trochę opóźnioną)wizytę do ginekologa. Chciałabym zrobić ogólne badanie, cytologię i badanie piersi (może USG) i oczywiście wypytać lekarza o różne sprawy związane ze współżyciem. Dlatego zależy mi na kimś, kto poświęciłby mi odpowiednią ilość czasu, był delikatny w czasie badania, posiadał dobry sprzęt i był kompetentny. I oczywiście nie zniechęcił mnie do kolejnych wizyt. Planuję wizytę prywatną. Proszę doradźcie mi kogo polecacie w takiej sytuacji. Z góry dziękuję. Link
rybka_81 dr Szulist- zapytanie 28.01.07, 18:40 Wybieram się prywatnie do dr Szulist, kto mi powie jak jest? Czy warto? Ile ewentualnie bierze za wizytę, pozdrawiam Link
evitalia Re: Toruń 29.10.04, 22:27 Ja polecam pania dr Lucyne Palacz - Marchwinska. Swietny fachowiec, do tego bardzo sympatyczna. Przyjmuje w kamienicy obok pubu Odysey (nie pamietam nazwy ulicy) Pracuje tez w szpitalu na Bielanach. Link
ukrycior Re: Toruń 25.11.04, 18:26 Ta ulica na której przyjmuje dr Marchwińska to Szczytna, tuż obok Małgośki. Polecam. Dzięki niej przestałam bać się ginekologa. Wizyty niestresujące, kompetencja i uśmiech - zawsze gratis! Warto! Link
madziolinkaa Re: Toruń 02.03.05, 13:57 a czy mozesz podac telefon do rejestracji do dr. Marchwiańskiej? bede wdzieczna pozdrawiam Link
gaja123 Re: Toruń 11.11.06, 17:30 czy ktoś zna adres gabinetu dr Lucyny Palacz - Marchwińskiej (czy Marchwickiej)? Link
siemag Re: Toruń 01.11.04, 05:50 Polecam dra Dariusza Łukasiewicza, przyjmuje na Rabiańskiej. Fachowość, rzetelność, lekarz z powołania. Link
karolina.g Re: Toruń 07.12.04, 12:20 lucyleon napisała: > mój ulubieniec dr Migda, przyjmuje na ul. Szerokiej chyba 25 a czym cię tak zachwyca?chodzisz prywatnie czy NZF? Link
dorocica Re: Toruń 24.01.05, 11:00 Dr Łukasiewicz przyjmuje takze w Lubiczu - za darmo. Ale w zwiazku z tym ze jest takim swietnym fachowcem trzeba sie zapisywac na wizyty i czekac troche w kolejce - warto jednak - lekarz pierwsza klasa!! Link
cherry_brenda Re: Toruń 15.04.05, 19:54 Witam. Ja akurat tegoż lekarza wpisałabym na czarną listę..... moja siostra na porodzie przeżyła prawdziwy koszmar, tylko dlatego że on tak chciał... to od jego decycji zależało czy będzie rodzić naturalnie czy przez cc i moim zdaniem nie stanął na wysokości zadania. Natomiast z własnego doświadczenia polecam panią Grażynę Weiss-Bejger. Przyjmuje w przychodni na Konstytucji oraz prywatnie na Łyskowskiego. Dzięki niej przestałam się obawiać "tych" wizyt i jestem wdzięczna za prowadzenie mojej ciąży!!! gdyby to czytała to przesyłam pozdrowienia od "Uciekinierki z G..." Link
cherry_brenda Re: Toruń 15.04.05, 19:59 chyba muszę sprostować.... na czarną liste dr Łukasiewicz!!! Link
aama1 Re: Toruń 14.07.08, 16:22 tez mam żal do tego lekarza ze nie zdecydował sie na cc podczas porodu. porod stopkowy-dziecko urodzilo sie z 1 pt Apgar a ja po nie trzymałam ani moczu ani kalu. Podczas wynicowywania sie stóp(bo one rodziły sie pierwsze usłyszalam od niego ze nie wie co dalej robic bo takiego porodu jeszcze nie odbieral). Koszmar . Link
genepis Re: Toruń 22.11.04, 14:14 Polecam doktora Przemysława Gawińskiego. Świetny fachowiec, a przy tym bardzo delikatny i taktowny. Polecam zwłaszcza młodym dziewczynom, które wstydzą się iść do ginekologa. Aha! Jako jeden z nielicznych bada piersi i też fachowo a nie obleśnie jak niektórzy. Polecam Laura Link
lychnis Re: Toruń 20.12.04, 11:48 A ja nie polecam pana Gawińskiego - przereklamowany! Gorąco polecam panią dr Marchwińską i dr Łukasiewicza!!!!! Link
sissy_sissy Re: Toruń 02.07.08, 07:49 ja polecam dr Marka Nowickiego z Przychodni na Filtrowej.. czuję się przy nim swobodnie, można spokojnie porozmawiać.. aczkolwiek nie zleca badać na poziom hormonów itp.. ale przestrzega terminów badań cytologii itp.. Link
ryba111 Re: Toruń 17.12.04, 23:11 Ja chodzę do dr. Waldemara Didkowskiego. Rewelacyjny lekarz i człowiek. Zawsze z uśmiechem na ustach, sympatyczny i skory do żartów. Polecam! Przyjmuje w przychodni przy ul. Filtrowej i pracuje w szpitalu na Bielanach. Pozdrawiam Link
hmurka Re: Toruń 31.01.05, 22:11 Równiez polecam dr Didkowskiego i dr Stankiewicza, ale bardzo zawiodłam się na dr Łukasiewiczu...niestety Link
rosamunda75 Re: Toruń 07.05.08, 13:04 Witam!!! Stanowczo odradzam wizytę u Stankiewicza. Niekompetentny, lekceważący, działajacy w sposób szkodzący zdrowiu. Doprowadził u mnie do przestymulowania jajników, w wyniku którego miałam ich torbiele, do tej pory walczę z huśtawką hormonalną, konieczne było u mnie przeprowadzenie laparotomii - otwarcie brzucha i reesekcja klinowa jajników, nadto mam płyn za macicą i w opłucnej. To takie skutki uboczne kuracji zaleconej przez tego pana. Link
drozdilla Re: Toruń 09.06.05, 22:12 Didkowski-polecam świetny gin!bardzo empatyczny z poczuciem humoru.mimo v-ce ordynatorstwa tani-50zł.podczas mojego pobytu na patologii cały czas kontrola w karcie.osobiście przeprowadzał cc po próbach porodu naturalnego - komplikacje.bardzo dobry fachowiec-nie przesadzający a działający kiedy wymaga sytuacja!może czytaja to giny?jak tak to dr DIDEK serdecznie pozdrawiam razem z małym Oliwierem Link
eska19 Re: Toruń 03.01.05, 14:37 Gorąco polecam dr Przemysława Gawińskiego - bardzo mily , delikatny i przyjazny kobiecie, a co ważniejsze super specjalista i fachowiec m.in. dla starających się o dziecko i będących w ciąży. Pracuje w szpitalu na Bielanach na Oddz. Patologii Ciąży. Dla młodych dziewczyn potwierdzam ze warto do niego na I wizyte. No i nie zdziera z kasy, jak niektorzy i ma czas dla pacjenta, a nie szybkie 5 czy 10 minut. Poza tym robi USG w swoim gabinecie. Na wizyte trzeba niestety troche poczekac, bo jest b. popularny i ma mnóstwo pacjentek. I bynajmniej nie jest przereklamowany - to zalezy czego kto sie spodziewa od lekarza. Jesli dowcipnisia z ciaglymi zartami, to rzeczywiscie zly adres. Link
mkard Toruń 04.01.05, 14:36 czy dr Szulist ma usg dopochwow. w gabinecie a ta dr. Marchwińska???? Link
alex121 Re: Toruń dr Gawiński 01.01.06, 15:42 Gdzie prywatnie przyjmuje dr Gawiński? Będę wdzięczna za dokładny adres i najlepiej yelefon. Link
nuchna Re: Toruń 12.01.05, 19:42 Polecam dr Marchwinska. Wiedza, kompetencja, rewelacyjne podejscie do pacjentki. Pozatym przemily, zawsze usmiechniety czlowiek. Link
gosiasz0 Re: Toruń 05.12.05, 11:04 Gdzie przyjmuje doktor Marchwińska? Proszę o namiar. W miarę możliwości o telefon. Link
leluchow Re: Toruń 13.01.05, 14:23 Ja polecam bardzo Janusza Stankiewicza. Przyjmuje w matopacie. jest super dokładny i fachowy a przy tym spokojny. Nie panikuje i nie wprowadza nikogo w nerwice. Kiedy juz mowi ze jest tak to mozna byc pewnym ze faktycznie tak jest. Jedyny mankament to cena za wizyte. Link
wodnik8282 Re: Toruń 22.01.05, 19:04 ja tekze z calego serca polecam dr J. Stankiewicza. Doktor poprostu klasa )) Link
ma76 Re: Toruń 03.03.05, 23:41 uwazam, ze doktor Stankiewicz jest takim sobie lekarzem. Pracuje na czas, czuje sie oddech na karku czego b nie lubie. Udziela kompetentnych informacji ale pomimo, ze ma najnowszy sprzet nie wie dokladnie jak nalezy go urzywac! Przeprowadzil mi usg wewnetrzne gdy bylam w srodku cyklu!Czego nnie powinno sie robic ze wzgledu na ryzyko uszkodzenia szyjki macicy! Wymaz pobral patyczkiem z jednego miejsca! Co za przestarzale metody radze udac sie na dodatkowe szkolenie bo medycyna nie stoi w miejscu! Link
gosiuwa-81 Re: Toruń 06.02.06, 12:33 To ja absolutnie nie mogę sie z tym zgodzić. Doktor sStankiewicz jest jednym z najlepszych specjalistów w Toruniu, co wiem akurat ze środowiska lekarzy...bnardzo starannie wykształcony za granicą, najlepszy ultrasonograf w mieście. Jak cos powie, to jak amen w pacierzu No i człowiek z klasą...absolutnie nie czuję u niego oddechu na karku. Moje serce zdobył zwłascza gdy 2 (!) razy w sytuacji poważnej (ciąża zagrożona, potem podejrzenie wady dziecka)przyjął mnie następnego dnia po telefonie, poza kolejnością, zrobił bardzo dokładne usg i nie wziął za to ani grosza....moim zdaniem lekarz z powołania i mimo ze nie opływamy w dostatki, kasę spod ziemi wyciągne na wizyty u niego, po doświadczeniach z innymi toruńskimi lekarzami... Link
agulet Re: Toruń 24.02.06, 09:02 Dr Stankiewicza polecam całym sercem!!!!!Rewelacja!Miałam wiele doświadczeń z Toruńskimi lekarzami i wiem co mówię,ten lekarz to doskonały fachowiec,kulturalny,miły i nigdy nie odczułam,że pracuje na czas.Zawsze wysłucha z uwagą i rzetelnie odpowie.Wydaje mi się też,że jest najlepszym specjalistą od usg.Naprawdę jest lekarzem,któremu ufam(a to bardzo ważne)i wiem,że jak coś powie to jest to na 100%!Według mnie lekarz z powołania. Jeszcze raz gorąco polecam wszystkim dziewczynom i kobietom.Pozdrawiam. Link
kisztylka Re: Toruń 30.09.06, 19:46 podobne opinie slyszalam o tym lekarzu dlatego postanowilam skorzystac z jego pomocy.Fakt lekarz konkretny,zdecydowany,nie owijal,mowil do rzeczy,wiec skorzystalam z jego porady.Zrobil mi laparoskopie(PRYWATNIE)i tyle go widzialam.Nie przyszedl wcale po zabiegu,informacji zaczerpnelam tylko z karty informacyjnej.Po 4 tyg poszlam na badanie kontrolne to tego lekarza i byla to rozmowa w stylu"no teraz powinno byc dobrze,moze pani zajdzie a jak nie to za pol roku prosze przyjsc".Bylam zdegustowana i rozczarowana,juz mnie nie zobaczyl!./ Link
maritaita Re: Toruń 20.03.09, 14:07 Miałam podobne doświadczenia z doktorem Stankiewiczem. Przez półtora roku miły, sympatyczny, kompetentny, jednak coraz bardziej zirytowany brakiem efektów leczenia. Po laparoskopii pojawił się, owszem, krótko stwierdził, że wszystko w porządku i zniknął. W czasie drugiej wizyty kontrolnej, jakieś trzy miesiące po zabiegu zachował się jak ostatni cham. Nadal nie byłam w ciąży, więc mi nawstawiał, że to moja wina, bo się totalnie zablokowałam i wcale nie chcę mieć dziecka i że on już nie widzi żadnej możliwości, żeby mi pomóc... Czekam na dziecko ponad 10 lat, a taki ktoś mówi mi takie rzeczy... Nie miałam siły wrócić do domu... Link
rosamunda75 Re: Toruń 07.05.08, 13:07 A ja stanowczo odradzam wizytę u niego. Chyba, że chodzi o prpwadzenie ciąży bez komplikacji... Link
ataeb77 Re: Toruń 15.09.08, 12:30 MAM PYTANIE CZY KTOś MIAł ROBIONE HSG PRZEZ STANKIEWICZA? CO TAKIE BADANIE DAJE? Link
maugerka Re: Toruń 17.01.05, 10:06 Dr Didkowski, przychodnia na ul. Filtrowej, v-ce ordynator oddz. ginekologicznego na Bielanach. Fachowy, przesympatyczny, 50zł za wizytę. Link
sp249003 Re: Toruń 24.01.05, 19:16 a ja polecam dr Jacka Gbiorczyk, przyjmuje w przychodni uniwersyteckiej. Jest super lekarzem a przy tym milym, delikatnym, rzetelnym. Jedyny minus to, ze trzeba czekac dlugo na swoja kolej , bo ma tyle pacjetek! Goraco polecam Kasia Link
sylwia323 Toruń-dr Gbiorczyk 23.09.05, 18:35 Możecie mi coś bliższego powiedzieć o tym ginekologu.Gdzie przyjmuje,ile kosztuje, czy robie dopochwowe USG? Link
sylwia323 Re: Toruń-dr Gbiorczyk 23.09.05, 22:57 Błagam o numer telefonu do doktora....skoro taki dobry to chcę iść do niego. Link
agulet Re: Toruń 23.02.06, 20:27 Dla mnie dr Gbiorczyk nie jest na pewno rzetelny!Chodziłam do niego gdy byłam w drugiej ciąży.Przez cały czas mówił,że wszystko jest ok.W pewnym momencie coś mnie tknęło żeby zrobić badanie usg także w lepszej placówce(intuicja?)i okazało się,że dziecko ma nieuleczalną chorobę genetyczną!!!!!Nie polecam.....Odradzam... Link
agulet Re: Toruń 24.02.06, 10:12 A jeśli chodzi o długie kolejki na Uniwersyteckiej,to wynikają one z totalnego braku organizacji a nie z powodu ilości pacjentek do danego lekarza.Tam do wszystkich(nie tylko do ginekologów)czeka się cały dzień żeby zostać przyjętym.Horror. Link
aneshka1984 Re: Toruń 29.01.05, 19:36 Polecam panią dr Danniger. Przyjmuje przy ulicy Fałata 44. Cierpliwa, troskliwa i dokładna. Zleca regularnie badania i informuje gdyby coś było nie tak. Jeszcze raz polecam, bo pani dr ma naprawdę indywidualne podejście do pacjentek Link
gagat100 dr Mariana Drożdżala 04.02.05, 18:00 CYTAT Toruń Autor: magda-z Data: 04.02.2005 12:23 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz ----------------------------- Link
mamawikusia Re: dr Mariana Drożdżala 04.03.05, 11:17 dr Marian Drożdzal. Przepraszam bardzo,ale nie zgadzam się z Twoja opinia ,ze to lekarz z powołania. Leczyłam się u niego kilka lat. Dwa razy poroniłam kiedy chciałam skierowanie na szersze badanie usłyszałam,z ejeszcze sie nie kwalifikuje,moze za trzecim razem jak poronie to wtedy. Trzeci raz nie poroniłam urodziłam Wicię z połową serduszka. Wada jest do wykrycia juz od 16 t.c. USG miałam robione co 3 tygodnie,ale niestety dr tego nie dostrzegł. Mój syn nie żyje. Teraz kiedy analizuje sobie wizyty u dr to krew mnie zalewa. Prosiłam w ciąży o skierowanie na badania prenatalne,ale On uznał,z enie jest to konieczne ,a ja panikuje. Niestety moje lęki okazały się słuszne. Link
gosiunia75 Re: dr Mariana Drożdżala 15.04.05, 12:29 ja nie zgadzam sie z tak pochlebną opinią na temat dr Drożdżala, miałam przyjemność spotkać sie z Nim na oddziale patologii ciąży w 2001r.- bezczelne podejście do pacjentek. Polecam za to dr Kocha oraz jako specjalistę od USG dr Kozankiewicza (rozpoznał płec mojego dziecka w 3,5 m-cu ciąży). Link
ezzo Re: dr Lucyna Palacz - Marchwinska 28.06.05, 01:19 a czy jakies namiary na dr Lucyne Palacz - Marchwinska mozna prosic? Link
anka363 Re: dr Lucyna Palacz - Marchwinska 03.07.05, 02:43 Dr Marchwińska pracuje w Szpitalu na Bielanach na oddziale Patologii Ciąży 1 oraz ma prawatny gabinet na ul.Szczytnej Link
kisztylka Re: dr Lucyna Palacz - Marchwinska 30.09.06, 20:06 podaje najnowsze dane na temat Dr Marchwinskiej.W szpitalu juz nie pracuje,natomiast przyjmuje prywatnie w gabinecie na ulicy kozackiej 13.telefon do rejestracji:056 663 42 43-pn,sr,pt od 15-ej. Link
mamaolusi1 Re: dr Lucyna Palacz - Marchwinska 17.05.07, 21:12 Całe szczęście, że już nie pracuje na Bielanach! Na własne oczy widziałam konsekwencje źle postawionej przez nią diagnozy (nie rozpoznała, że wody płodowe są już zielone!). Żal mi się zrobiło tej dziewczyny i jej dziecka. Dobrze, że w porę usłyszałam niekorzystne opinie o tej lekarce i powierzyłam swoją ciżę innemu lekarzowi... Link
gaja123 Re: dr Mariana Drożdżala 11.11.06, 17:46 NIGDY!!! uśmiechał się gdy mu płaciłam w szpitalu już mnie nie znał (tam pewnie taż chciał dodatkowo zarobić). Odradzam! Link
natalicja Re: Toruń 07.02.05, 23:01 A doktor Orlowska? Prywatnie przyjmuje w "Naszym Lekarzu", co o niej sadzicie? Link
amberka Re: Toruń 08.02.05, 09:29 a ja polecam Pania dr. Zalewską z przychodni na Stawkach... Bardzo miła i przede wszystkim fachowa opieka... Link
dzoan1 Re: Toruń 08.02.05, 22:12 hej, zgadzam się rowniez, polecam bardzo panią dr ewę obremską - zaleską (przychodnia na stawkach, ul. powst. śląskich 10) - szybko, bezstresowo, miło, a przede wszystkim fachowo i profesjonalnie!!!!wizyta prywatna, z tego co wiem, kosztuje 50 zł. Link
gosiuwa-81 Re: Toruń 06.02.06, 12:42 o matko, niee..tylko nie ona. Prowadziła moje dwie ciążę, nigdy nie pamiętała, ze poroniłam, choć miała to w swojej cholernej karcie, krytykowała mnie za wizytę u prywatnego lekarza, twierdząc, ze szkoda, ze mam na taką wizytę, a nie mam na drogie, wciskane mi przez nią na siłę witaminy. czuję sie w obowiazku mówić wszystkim o tej pani nie po to, by jej zrobić na złosć, tylko by ostrzec..moim i nie tylko moim zdaniem jest to lekarz bardzo nieprofesjonalny, bez podejscia do pacjenta mimo zaświadczeń o takich kursach...mojej koleżance po stwierdzeniu w 20 którymś tygodniu poważnej wady dziecka odmówiła prowadzenia ciąży gdy ta nie zgodziła sie na usunięcie....ilekroć dzieliłam sie z nią swoimi obawami, wysmiewała mnie (!), a nie należę do osób specjalnie panikujacych, chociaż nawet gdyby, to chyba należy mi sie rzetelna i fachowa informacja, a nie bezczelne komentarze. jeden z gorszych lekarzay, u jakich kiedykolwiek byłam. Link
agulet Re: Toruń 24.02.06, 09:23 Hej,ja również zdecydowanie odradzam dr Zalewską!!!Ta kobieta nie wie co to kultura i takt.Gdy ok 25tyg.dowiedziałam się o poważnej wadzie mojego synka,która nie dawała mu szansy na życie pierwsze słowa,które usłyszałam z jej ust brzmiały:"no cóż proponuje w takim razie zakończenie ciąży",gdy się na to nie zgodziłam odparła,że w takim razie nie będzie prowadzić mojej ciąży dalej bo nie czuje się na siłach i,że może jedynie skierować mnie do szpitala na patologię.To chyba ona jest patologia!A i jeszcze nie mogłam strawić gdy do gabinetu wchodziła w swoich "bamboszkach"góralskich-no ale to już zapewne mój problem.Tak więc uważajcie.Odradzam i polecam dr Stankiewicza(patrz wyżej) Link
martunicha Re: Toruń 03.07.09, 14:40 Odradzam dr.Paluszyńskiego! Córke rodziłam 5 lat temu- tylko Bogu dziekuje że obydwie żyjemy.Owszem bardzo miły ale w gabinecie prywatnym za kase.W szpitalu nie miał kto zająć sie moim porodem.Dr paluszyński-nigdy w życiu! Link
evelina83 Re: Toruń 08.02.05, 11:10 Ja chciałabym polecić wszystkim dr Cezarego Kipigrocha. Jest naprawdę świetnym fachowcem. Jeżeli trzeba wykonać jakieś badania proponuje wykonanie ich za darmo w szpitalu na bielanach. Nie jest z takich lekarzy, który jest miły jak się przyjdzie do niego tylko prywatnie, on jest zawsze miły. Emanuje od niego spokój.Jest bardzo delikatny. Naprawdę gorąco polecam. Przyjmuje w citomedzie nad pizzernia Verona, w Naszym Lekarzu, oraz w szpitalu na Bielanach. Link
mr-p Re: Toruń 24.02.05, 10:54 Mieszkałam w Toruniu kilka lat temu, urodziłam tam dwie córki. Jestem ogromnie zaskoczona, że nikt jeszcze nie wspomniał o doktorze Wojtynku - wspaniale prowadził ciążę, a kiedy byłam w szpitalu, przychodził do mnie co 5 minut. Inne kobiety myślały, że to moja rodzina. Polecam Link
aga3120 Re: Toruń 24.02.05, 20:26 Ja też byłam pacjentką dr Wojtynka i być może przez jego zaniedbanie straciłam pierwszą ciąże.Moze praca w prywatnej klinice zmienila jego podejscie do pacjentek. Teraz chodzę do dr Gawińskiego i cieszę się ,że trafiłam na takiego lekarza. Link
halmarynka Re: Toruń 02.01.09, 21:33 Jeśli chodzi o dr Wojtynka - uważam go za dobrego lekarza, delikatnego, z wyczuciem dla młodej i nieco przestraszonej pacjentki Podczas usg piersi zauważył pewne nieprawidłowości, teraz wiem,że muszę szczególnie dbać o badania profilaktyczne. Link
kasia984 Re: Toruń 24.02.05, 16:16 Dr.Kipigroch wcale nie jest milym i sympatycznym lekarzem.Sama leżąc na oddziale izolacyjnym tego doświadczylam.Chyba jest mily tylko dla pacjentek prywatnie przychodzących.W rozmowie z nim nie udzielil mi żadnych informacji tylko wyslal do swojego lekarza prowadzącego.A leząc na oddz. izolacyjnym to nalezalo do jego obowiązków. Link
kasia984 Re: Toruń 24.02.05, 16:28 Witam Nikt nie wspomnial tu jeszcze o Dr. Jackowskim.Lecząc sie u niego odnioslam wrazenie,że jest to lekarz z powolaniem. Pacjentki traktuje z należytym szacunkiem,jest mily,udziela wyczerpujących informacji odnośnie sposobów leczenia oraz wnikliwnie angażuje się w nie.Prztjmuje na ulicy Szosa Chemińska, wizyta kosztuje 60 zl. Pozdrawiam Ewa Link
aganow16 Re: Toruń 04.11.05, 23:05 kasiu , gdyby dr jackowski dobrze zinterpretował moje comiesieczne usg ok 20-22tyg to nie urodziłabym mojego syna nie wiedząc o wadzie jego serduszka i na pewno nie rodziłabym w toruniu. Link
gosiuwa-81 Re: Toruń 06.02.06, 12:46 ja leżałam na oddziale izolacyjnym, nie byłam prywatnapacjentka dr kipigrocha, a jednak byłam zauroczona. bardzo przejmował sie moją osobą i bardzo ładnie sie zachował, gdy okazało sie ostatecznie, ze ciąży nie udało sie utrzymac....nie wiem jakim jest fachowcem, ale jest moim typem nr 2 po dr stankiewiczu Link
mamaolusi1 Re: Toruń 17.05.07, 21:39 Nie mogę zgodzić się z tym, że zawsze jest miły. Z moich doświadczeń wynika, że potrafi być delikatnie mówiąc "ironicznie nieuprzejmy"... Link
gusia83 Re: Toruń 01.03.05, 01:56 Goraco polecam wspominaną czesto dr Lucyne Palacz-Marchwińska!!! Sporo sie nachodzilam po toruńskich ginekologach i pani Marchwinska jest bezapelacyjnie najlepsza!!!! Calkowicie bezstresowa wizyta, fachowa opieka, cudowne podejscie do pacjenta!!! Wizyta kosztuje 60 zl, 70 z cytologią ... WARTO!!!! Nie polecam natomiast pani Obremskiej-Zaleskiej, tej ktora przyjmuje na Stawkach... Link
izu7 Re: Toruń 03.03.05, 23:44 To ja zrobię małe podsumowanie: WOJTYNEK - niestety mam najgorsze wspomnienia, gdyby nie on , może dzisiaj byłabym mamą; MARCHWIŃSKA - specjalistka od wysyłania z byle czym na zabiegi, pomimo ciepła jakie stwarza wokół siebie; KIPIGROCH- fatalny, w szpitalu jesli nie jesteś jego pacjentką chodząca prywatnie to ma Cię za nic, gnojek do kwadratu. Dobre opinie mają : DIDKOWSKI, GAWIŃSKI, DANINGER, PALUSZYŃSKI, JACKOWSKI... Link
niunia999 Re: Toruń 05.03.05, 17:00 Dziewczyny jaką macie opienie o doktorze Paluszyńskim? Słyszałam, że jest bardzo dokładnym lekarzem, ale nic konkretnego.Nie wiem do jakiego ginekologa zwrócic się najlepiej, żeby wykonał badanie hormonalne, skierował na badanie wątroby (3 lata biore tabletki i nie miałam robionych żadych badań oprócz cytologi), wykonał usg. GG 5734180 Link
izu7 Re: Toruń 06.03.05, 15:59 Dr Paluszyński jest wspaniałym , ciepłym człowiekiem...kiedy mówi działa na mnie jak balsam. Udziela fachowych odpowiedzi i jest zawsze dostepny pod telefonem w razie gdyby coś sie stało.Póki co , ufam mu bezgranicznie. Dla mnie ma jedna wadę!!! Ma tyle pacjentek , że ich nie pamięta i nie kojarzy już z jakim problemem do niego się przychodzi...Poza tym nie mam więcej zastrzeżeń... Link
niunia999 Re: Toruń 06.03.05, 21:09 Fajnie, dzięki za odpowiedź. Chciałabym sie dowiedzie czy doktor Paluszyński wykonuje wszystkie badania o których pisałam poprzednio?(usg,badania hormonalne..) dysponuje odpowiednim sprzętem? Link
maja19751 Re: Toruń 21.03.05, 22:48 Witaj, dr Paluszynski wykonuje usg w gabinecie, a na badania hormonalne wysyla ze skierowaniem i robilam prywatnie w przychodni, za to na hsg skierowal mnie do szpitala w ktorym pracuje, za darmo, bylam na oddziale 1 dzien. Link
toos Re: Toruń 15.04.05, 12:55 Dr.Paluszynski poprowadzil moja ciaze, jest swietnym fachowcem , doskonale robi USG , skupiony i przesympatyczny , mnie zawsze pamieta, wiec nie zgadzam sie, ze ilosc pacjentek jest zbyt duza, kiedy lezalam w szpitalu na patologii ciazy i potem na poporodowym odwiedzal mnie codziennie i troszczyl sie. Swietny poloznik. Niestety .. slyszalam zle opinie od kobiet w wieku mojej mamy, podobno jego wizyty nie sluza kobietom z klimakteryjnymi zaburzeniami hormonalnymi. Zawiodlam sie na dr. Lukasiewiczu. Dr.Kipigroch byl dla mnie bardzo mily i zyczliwy kiedy lezalam na izolacyjnym, pomimo, ze wczesniej nie mialam z nim zadnych, zwlascza prywatnych kontaktow, wiec stanowczo dementuje opienie kolezanek. poza tym jest delikatny. Jedynym lekarzem, ktorego STANOWCZO ODRADZAM i ostzegam przed nim jest Dr. Zwierzynski. Horror po prostu! Link
maartunia A jaki jest A.Dobrowolski? 15.04.05, 19:42 Prosze,napiszcie jaki jest Andrzej Dobrowolski? Dziekuję Link
mamaolusi1 Re: Toruń 17.05.07, 22:05 Ja również mogę ogromnymi literami napisać DR PALUSZYŃSKI JEST WSPANIAŁYM CZŁOWIEKIEM I LEKARZEM!!! Uważam, że to cud, że trafiłam do niego pod koniec ciąży. W takiej sytuacji mógł skasować za wizytę i koniec. W rzeczywistości było inaczej. Bardzo rzetelne badanie w gabinecie, skierownie na dokładne badania w szpitalu, gdzie mnie pamiętał (po jednej wizycie!) i otoczył życzliwą i fachową opieką, jakbym była nie tylko jego stałą pacjentką ale kimś ważnym. Wreszcie "pilotowanie" porodu - fachowo, bez najmniejszego błędu - na które tyle się napatrzyłam w szpitalu (przenoszone ciąże, komplikacje okołoporodowe). W szpitalu na ścianach widziałam porozwieszane zdjęcia dzieci z podpisami, z podziękowaniami dr Paluszyńskiemu "za szczęsliwe przyjście na świat". Mi samej zabrakło czasu, aby półtora roku temu, gdy dzięki temu lekarzowi moje maleństwo urodziło się szczęśliwie, powiesić takie zdjęcie. Niemniej jednak postanowiłam sobie, że zawsze i wszędzie gdzie się da - będę polecać dr Paluszyńskiego! Ciekawe, że ilekroć z kimś o nim rozmawiam to słyszę o nim tylko bardzo pozytywne opinie. A najbardziej ujmujące są relacje dziewczyn, które się z nim zetknęły w szpitalu, nigdy nie były w jego prywatnym gabinecie a potraktował je jakby były jego osobistymi, ważnymi pacjentkami... To chyba najlepszy dowód, jak wielka jest klasa tego lekarza i człowieka... Link
km1975 Re: Toruń 19.04.05, 13:07 Co do poniższego, podpisuje sie pod pierwszą opinią! izu7 napisała: > To ja zrobię małe podsumowanie: WOJTYNEK - niestety mam najgorsze wspomnienia, > gdyby nie on , może dzisiaj byłabym mamą; MARCHWIŃSKA - specjalistka od > wysyłania z byle czym na zabiegi, pomimo ciepła jakie stwarza wokół siebie; > KIPIGROCH- fatalny, w szpitalu jesli nie jesteś jego pacjentką chodząca > prywatnie to ma Cię za nic, gnojek do kwadratu. Dobre opinie mają : DIDKOWSKI, > GAWIŃSKI, DANINGER, PALUSZYŃSKI, JACKOWSKI... Link
monikamarciniak7 Re: Toruń 01.06.05, 14:13 zgadzam się z Tobą.Wszyscy lekarze których wymieniłaś są do kitu.Ja mogę jedynie polecić ze Szpitala na Bielanach jedynie dwóch lekarzy.Jest to dr Sławomir Koch i dr Mariusz Łojko.Oni są naprawdę super.Dzięki dr Kochowi jestem mamą 2 letniej dziewczynki i spodziewam się drugiego dziecka i chodzę do dr Łojko.Najgorzej wspominam Maleńczyka,Paluszyńskiego,Didkowskiego.Przez ich nie kompetencję straciłam trojaczki.Urodziły się martwe w 27 tygodniu ciąży.Pozdrawiam. Link
agatka182 Re: Toruń 14.10.05, 20:28 NIE WIEM NA JAKIEJ PODSTAWIE WYDAŁAŚ OPINIĘ NEGATYWNĄ NA KIPIGROCHA.JEST FANTASTYCZNYM FACHOWCEM I CO NAJWAŻNIEJSZE JEST CZ Ł O W I E K I E M.NIE ZGADZAM SIĘ ŻE INACZEJ TRAKTUJE NIE SWOJE-PRYWATNIE PRZYJMOWANE-PACJĘTKI.JEST MIŁY DLA WSZYSTKICH.DLA KAŻDEJ ZNAJDZIE CZAS I MIŁE SŁOWO.ZNAM TEGO LEKARZA OD 8 LAT I MOGĘ O NIM POWIEDZIEĆ SAME DOBRE RZECZY.A CO DO PALUSZYŃSKIEGO TO MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE TO JEST PORAŻKA. Link
pmajkap Re: Toruń 24.04.05, 23:31 Najlepsze zdanie mam o doktorze Didkowskim, prowadził moje wszystkie ciąże, badania okresowe delikatnie bezstresowo, bada piersi jak lekarz, wszystkie dodatkowe badania w szpitalu bez dodatkowych opłat. Sprawdził się w 101% gdy urodziłam córeczkę z problemami zdrowotnymi (bardzo duzymi), to on po porodzie cc którą sam przeproadził przyszedł i płakał razem ze mną, pocieszał. Po prostu był jako człowiek. O Wojtynku jak najgorsze zdanie, rodziłam w jego asyście ZGROZA, szył 1,5g. i wrzeszczał że mnie to boli, jak przy kolejnej ciąży robił USG Dopplerowskie, to był super opryskliwy i niemiły, poza tym jak powinien nic nie znalazł niepokojącego - a było tego sporo. Dr Szulist leniwa i opryskliwa baba co nie potrafi dopasować wziernika, apotem przeprasza że chyba się pomyliła. Dobre wrażenie zrobił na mnie Koch. Link
joasiaruda Re: Toruń 18.05.05, 22:05 Czy ktoś mógłby mi napisać gdzie przyjmuje dr Paluszyński z NFZ? Byłabym wdzięczna. Chyba że znacie jakiegoś lepszego lekarza, który przyjmuje z NFZ. Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Link
myrtille Re: Toruń 16.05.05, 22:26 Czy ktoś coś może powiedzieć o Elżbiecie Szyszkowska-Sinica? Ona jest endokrynologiem ginekologiem, a ja mam problemy z tarczycą więc wolałabym kogoś u kogo będę mogła się czuć i pod tym względem "bezpieczna". Tak w ogóle to planuję ciążę i wolałabym już znaleźć kogoś komu będę mogła zaufać. Proszę o radę. Pozdrawiam Myrtille Link
monikamarciniak7 Re: Toruń 01.06.05, 14:16 Moja teściowa pracowała w przychodni gdzie przyjmuje dr Sinica i mówiLa mi że jest bardzo dobrym lekarzem i przychodzi do niej bardzo dużo młodych dziewczyn,które mają problemy z zajściem w ciąże.Ona przyjmuje w przychodni na Fałata. Link
rebeca81 Re: Toruń 05.03.06, 18:01 Nie uwazam, zeby dr Sinica byla wybitnym specjalista. Mam problemy z hormonami plciowymi, nie byla w stanie mi pomoc, przepisala Diane (standard!), pozniej zrobilo sie jeszcze gorzej. Czy znacie jakiegos dobrego lekarza endokynologa w Toruniu, ktory moglby mi pomoc? PS obecnie chodze do dr Lukasiewicza, bardzo sympatyczny czlowiek, mily w obejsciu, uczynny i dokladny, ale ostatnio staral sie mi "wcisnac" plastry Evry chociaz go o to ani nie prosilam, ani ich nie potrzebuje. Link
gor.ka Re: Toruń 19.04.07, 14:32 Odradzam! Chodziłam do pani Szyszkowskiej - Sinicy do ZOZ-u, a nie prywatnie. Jest niesympatyczna, ale nie po to chodzi się do lekarz, żeby był miły. Mam berdzo niemiłe doswiadczenia. Czekałam bardzo długo, bo w godzinach przyjmowania rozmawiała z przedstawicielem handlowym!Poszłam do niej powiedzieć, że chcę zajść w ciążę i musiałam wyciągać wszystkie informacje. Mam poważna wadę serca, spytałam, czy może to być dla mnie niebezpieczne (przyniosłam wyniki badań), odpowiedziała, że zobaczymy, jaka będe w ciązy. Pytałam o szczepienie przeciw rózyczce, dietę (jestem wege), czy powinnam zacząć brać kwas foliowy...itp. Na żadne mi nie odpowiedziała, ale zapisał pigułki antykoncepcyjne i poiwexzaiła, że jak będa dobre, to mam przyjsć po następne. Ciekawe, czy ofertę tych pigułek zaprezentowal jej przedstawiciel? Od tego to w ciążę nie zajdę. Może prywatnie jest inna, ale nie zamierzam dać jej zarobić. Link
mymrozik Re: Toruń 19.02.08, 09:10 Beznadziejny lekarz jak dla mnie, byłam w szóstym tygodniu ciąży, a ona tego nie widziała i chciała mnie leczyć hormonami żeby wywołać okres!! Link
asiulka1976 dr Sławomira Kocha 14.06.05, 18:06 POST cytowany autorem jest: siwa77 !!!!!!!!!!!!!!! TORUŃ Autor: siwa77 Data: 14.06.2005 12:13 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Polecam dr Sławomira Kocha - przyjmuje w Przedszkolu "Słoneczko" i dr Mariusza Łojko - przyjmuje w przychodni "Na Skarpie". Obaj zajmują się leczeniem niepłodności w Szpitalu na Bielanach w Poradni Rozrodczości.Pozdrawiam Link
kaja61 Re: dr Sławomira Kocha 14.06.05, 23:30 asiulka1976 napisała: > POST cytowany autorem jest: siwa77 !!!!!!!!!!!!!!! > > > TORUŃ > Autor: siwa77 > Data: 14.06.2005 12:13 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz cytując + odpowiedz > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Polecam dr Sławomira Kocha - przyjmuje w Przedszkolu "Słoneczko" i dr > Mariusza Łojko - przyjmuje w przychodni "Na Skarpie". Obaj zajmują się > leczeniem niepłodności w Szpitalu na Bielanach w Poradni > Rozrodczości.Pozdrawiam > > Jestem asiulka ZDECYDOWANIE ZA.Byłam u wielu,ale naprawde pomoc dostałam od doktora Kocha- zajął sie mną efekt nastapiła szybko. Ten człowiek ma jakiś dar. > > Link
emu221 Re: dr Sławomira Kocha 14.07.06, 22:24 Jest to super lekarz -bardzo oddany swojej pracy. Po raz pierwszy czułam sie jak u osoby która chce mi pomóc. Badał mnie bardzo delikatnie.Poswięcił mi duzo czasu na wyjaśnienie mojej dolegliwości POMIMO ŻE W POCZEKALNI BYŁO SPORO PACJENTEK.Koleżanki tez wyrażaja sie o nim bardzo dobrze Link
kaja9922 Re: dr Sławomira Kocha 30.08.06, 21:40 Muszę przyznać,że masz rację. Byłam u dr Kocha/ adres mi dała kolezanka/.Było sporo pacjentek ale atmosfera w poczekalni była super.Kobitki sobie trochę pogadały i poobgadywały .Ja siedziałam jak trusia.Czas przyjęcia pacjentki nie jest taki sam dla wszystkich. Jedna pacjentka siedziała chyba ok 25 minut.Pomimo widocznego zmeczenia uśmiech juz mi dodał odwagi. Wypytał mnie szczegółowo.Potem badanie, cytologia, badanie piersi/ nikt do tej pory mi nie proponował.Mam sporo badań zleconych wszystkie odpłatne. Ale on mi tak wszystko wytłumaczył ,że widzę potrzebę ich zrobienia.Polecam szczerze tego lekarza Link
mamaolusi1 Re: dr Sławomira Kocha 17.05.07, 22:18 Z tym lekarzem zetknęłam się już po porodzie (gdzie leżałyśmy z moim maleństwem dłużej niż standardowe dwie doby) i mogę potwierdzić dobre opinie na jego temat. Nie byłam "jego" pacjentką a traktował mnie bardzo życzliwie i czułam, że mój stan zdrowia jest dla niego ważny... Link
basiatrz Re: dr Sławomira Kocha 02.06.07, 22:08 pOLECAM RÓWNIEŻ. wYBRAŁAM SIĘ NA WIZYTĘ. zOSTAŁAM ZBADANA. oCZYWIŚCIE JAK TO U BLONDYNEK BYWA ZAPOMNIAŁAM PIENIĘDZY. Uśmiechnął sie tylko,chociaz była to późna pora jego przyjęc.Czułam sie strasznie. ale mnie pokrzepił. Ten człowiek naprawdę macos w sobie. Potrafi zdopingowac do działania, A tak wogóle współczuje mu tak ciężkiej pracy. Ufam temu człowiekowi jak żadnemu innemu. Bardzo polecam. Link
foka-84 Re: dr Sławomira Kocha 08.05.07, 14:38 Wsumie to nie mam porownania, bo nigdy u innego lekarza niż dr Koch nie byłam, nie miałam też żadnych większych problemów, ale same plusy. Bardzo miły człowiek, oddany pracy, widać że chce pomóc. Zawsze dokładnie wysłucha. Polecam Link
kamilka2014 Re: dr Sławomira Kocha 20.11.07, 21:00 witam was kobiety jestem nowa prosze napiszcie mi czy jezeli bym sie zarejestrowala do trej poradni rozrodczej do dr. kocha to czy w razie jak bedzie potrzebna laparoskopia to czy ona bedzie tez na kase chorych czy jak bo wiem ze jezeli ma sie skierowanie od lekarza ogolnego lub gina to tam do tej poradni mozna na kase chorych dajcie mi znac prosze Link
elaimalwi Re: dr Sławomira Kocha 21.11.07, 23:42 Ja miałam skierowanie na laparoskopię od dr Łojko, ale to ta sama poradnia rozrodczości. Zabieg miałam wykonywany na kasę chorych, w szpitalu na Bielanach. Co prawda było to w 2004 roku, ale myślę, że nic się od tej pory nie zmieniło. Pozdrawiam Link
kamilka2014 Re: dr Sławomira Kocha 20.11.07, 21:03 ja wiem ze dr slawonmir koch jest bardzo dobry bylam u niego tylko raz ale bylo super nigdy takiego l;ekarza nie spotkalam jest delikatny bardzo mily sympatyczny i super wogole Link
aga.tka prosze o radę 15.06.05, 14:46 Przeczytałam wszystkie wasze posty i zgłupiałam, nie wiem kogo wybrać a do ginekologa muszę iść, niestety.. doradźcie mi który bedzie dla mnie najlepszy, mam 20 lat i problemy z miesiaczkowaniem (w ciaży nie jestem) nie jestem tu zameldowana i nie wiem czy mogę iśc bezpłatnie do przychodni, wolałabym ale jeśli tak sie nie da to może być prywatnie mieszkam w okolicach szosy chelmińskiej i moze jakis lekarz by sie znalazł w "szpitalu na bielanach", oczywiscie to nie ejst najważniejsze, ważne jest by lekarz był kontaktowy i dobry w swoim fachu doradzcie prosze i napiszcie (jeśli wiecie) ile biorą za wizytę, no i jak się skontaktować z lekarzem bede wdzieczna Link
deepblueangel Re: prosze o radę 08.07.05, 18:30 Witaj. Zameldowanie nie ma nic do tego czy lekarz Cie przyjmie czy nie. Nie ma juz czegos takiego jak rejonizacja. Zadzwon do jakiejs przychodni i umow sie na wizyte. Jak widzisz po powyzszych postach bardzo trudno kogokolwiek doradzic. Ten co dla jednych jest dobry, innym nie pasuje. Sama nie bardzo wiem dokad mam wybrac sie w Toruniu (tez jestem z okolic Szosy Chelminskiej)) Pozdrawiam Joanna Link
magdoska1 Re: prosze o radę 18.07.05, 08:35 up!Co sądzicie o Łojko i Skopie?Jakie ceny za badania i np. usg ???? Link
majka05 Lucyna Palacz-Marchwińska 19.07.05, 20:08 Chodziłam juz do dwóch innych lekarzy: Zielke i Wojtynek. Zielke - to była pomyłka że do niej trafiłam, Wojtynek - bez zarzutu prowadził ciążę mojej koleżanki i była bardzo zadowolona, ale ja wolałam kobietę i trafiłam do Pani Marchwińskiej, jestem w 8 tygodniu ciąży i mam nadzieję że się nie zawiodę, bo sprawia wrażenie osoby kompetentnej, bardzo miły kontakt, polecam wszystkim Panią Dr Marchwińską, poza tym wspaniała ciepła osoba pozdrawiam Link
magdoska1 Re: Lucyna Palacz-Marchwińska 22.07.05, 10:31 A kto chodzi do Kipigrocha?Wcześniej były dwie różne opinie Link
fiona_sz Re: lekarze w Toruniu 29.07.05, 09:55 Tak sobie czytam i ddochodzę do jednego wniosku - niewiele z tego wszystkiego wynika. Jedne lekarz jest super dla jednej, dla innej ten sam lekarz jest beznadziejny... tak samo jak próbowałam znaleźć obiektywne opinie o szpitalach, bo nie wiem, czy rodzić na Bielanach czy w Bydgoszczy. Dla jednych Toruń jest super, dla innych beznadziejny i tak samo z '2' w Bydgoszczy. Obiektywizmu tu się nie znajdzie, niestety. Chodziłam do dr Marchwińskiej, ale poroniłam pierwszą ciążę zanim zdążyła zrobić mi usg, bo ona jest z tych lekarzy, którzy robią usg tylko 3 razy w ciąży. Zapisałam się do Stankiewicza, bo odpowiada mi to, że wykonuje usg podczas każdej wizyty i uważam, że robi to profesjonalnie i zna się na tym bardzo dobrze - to on uczył innych lekarzy wykonywania tego badania, np. Marchwińską właśnie. Ale nie było i nie będzie takiego lekarza, który pasowałby wszystkim i to jest normalne. Link
alistar1 Re: lekarze w Toruniu 29.07.05, 11:44 Zgadzam się z przedmówczynią. Zależy co kto lubi. Moją ginekolog jest dr Weiss, bardzo ją lubię, jest konkretna, delikatnie bada, można zadać jej najgłupsze nawet pytanie. Byłam bardzo zadowolona z prowadzonej przez nią ciąży. W szpitalu na patologii ciąży poznałam dr Gawińskiego (wrażenia bardzo pozytywne- duża kultura osobista, czas dla pacjentki) i dr Łojko (wrażenia mniej pozytywne- bałabym się mieć takiego niedokładnego ginekologa; np robił mi usg w przychodni i mała ważyła 1900 g, a miesiąc później robił mi usg w szpitalu i tak mi precyzyjnie zważył maluszka, że wynikało, że mała "schudła" 200 g, a nie przybrała... To chyba nie kwestia logiki, ale dokładności!) Zwierzyński- brutalny (osłuchując brzuch pompką, najlepiej by ją wepchnął do środka ((( Palacz Marchwińska- uśmiechnięta, ale nie znam jej kompetencji, byłam u niej tylko na stwierdzeniu ciąży. Link
abyssa Re: lekarze w Toruniu 15.08.05, 15:41 TAKIE KRÓCIÓTKI I BYĆ MOŻE NIE DO KOŃCA DOKŁADNE PODSUMOWANIE TORUŃSKICH LEKARZY, ALE ZGODNE Z OPINIAMI WIELU KOBIET: Danniger (K) ++ Didkowski Waldemar ++++++ - Dobrowolski Andrzej + Drożdżala Marian + --- Gawiński Przemysław ++++++ -- Gbiorczyk Jacek + Iżycka (K)--- Jackowski +++ Kipigroch Cezary ++++ -- Koch Sławomir +++++ Kozankiewicz ++ Łojko Mariusz ++ --- Łukasiewicz Dariusz+++ ---- Maleńczyk -- Migda + - Obremska –Zalewska Ewa (K)++++ - Palacz – Marchwińska Lucyna (K)+++++++ -- Paluszyński ++++++++ - Stankiewicz Janusz +++++ -- Szulist Ewa (K)+ - Szymański + Szyszkowska-Sinica Elżbieta + Weiss-Bejger Grażyna (K)++ Wojtynek +++ ------ Zielke (K)-- Zwierzyński + --- Link
kluska70 Re: lekarze w Toruniu 06.11.05, 18:30 TAKIE KRÓCIÓTKI I BYĆ MOŻE NIE DO KOŃCA DOKŁADNE PODSUMOWANIE TORUŃSKICH LEKARZY, ALE ZGODNE Z OPINIAMI WIELU KOBIET: Danniger (K) ----- Didkowski Waldemar ++++++ Link
dysgrafia Zwierzyński - uciekać jak najdalej!!!! 27.12.06, 17:24 abyssa napisała: > TAKIE KRÓCIÓTKI I BYĆ MOŻE NIE DO KOŃCA DOKŁADNE PODSUMOWANIE TORUŃSKICH > LEKARZY, ALE ZGODNE Z OPINIAMI WIELU KOBIET: > Danniger (K) ++ > Didkowski Waldemar ++++++ - > Dobrowolski Andrzej + > Drożdżala Marian + --- > Gawiński Przemysław ++++++ -- > Gbiorczyk Jacek + > Iżycka (K)--- > Jackowski +++ > Kipigroch Cezary ++++ -- > Koch Sławomir +++++ > Kozankiewicz ++ > Łojko Mariusz ++ --- > Łukasiewicz Dariusz+++ ---- > Maleńczyk -- > Migda + - > Obremska –Zalewska Ewa (K)++++ - > Palacz – Marchwińska Lucyna (K)+++++++ -- > Paluszyński ++++++++ - > Stankiewicz Janusz +++++ -- > Szulist Ewa (K)+ - > Szymański + > Szyszkowska-Sinica Elżbieta + > Weiss-Bejger Grażyna (K)++ > Wojtynek +++ ------ > Zielke (K)-- > Zwierzyński + --- A kto Zwierzyńskiemu dał plusa???!!?? Przecież to rzeźnik i cham do kwadratu!!!! Trzymajcie się od niego jak najdalej. Zwłaszcza młode wrażliwsze dziewczyny. NIEkompetentny, NIEdouczony, NIEkulturalny Nie poszłabym do niego, choćby to był ostatni ginekolog na Ziemi. Link
alexia9 lekarze w Toruniu_ 17.02.06, 08:53 ja zas polecam dr Paluszyńskiego, zwłaszcza dla kobiet, któe mają problemy z z zajściem lub utrzymaniem ciąży.Mnie kiedyś bardzo pomógł,gdy jeden z lekarzy błędnie odczytał USG stwierdzając u mnie ciąże pozamaciczną i kierując do szpitala na zabieg.Okazało sie jednak, ze ciąza była prawidłowa, tylko wczesna.Przed zabiegiem uratował mnie własnie dr.Paluszyński.Co prawda tamtą ciąże straciłam (nerwy)ale zaczęłam chodzic do dr. Paluszyńskiego. Rzeczowy , konkretny i dający nadzieję. Juz mam synka no i własnie jestem w 7 tygodniu ciązy Link
iwass1 Re: lekarze w Toruniu_ 29.06.07, 15:54 dla mnie najjjjjjjjjlepszym, najjjjjjjjdelikatniejszym, najjjjjjjbardziej taktownym itd. najjjjj.... lekarzem na świecie jest dr Gawiński. Odkąd zaczęłam do niego chodzić wizyta u ginekologa nie jest dla mnie czymś strasznym. To cudowny nie tylko lekarz, ale i człowiek! Link
awsr Re: lekarze w Toruniu_- kozankiewicz 18.02.08, 09:52 bardzo duzy plus dla doktora Kozankiewicza! Link
awsr Re: lekarze w Toruniu - dr Kozankiewicz 18.02.08, 09:53 bardzo duzy plus dla doktora Kozankiewicza! Link
rosamunda75 Re: lekarze w Toruniu - dr Kozankiewicz 07.05.08, 13:24 A ja odradzam. Jest bezduszny, bezosobowo podchodzi do pacjentek. Byłam świadkiem, gdy w szpitalu dziewczynie w 24 tygodniu ciąży zaczęły odchodzić wody. On był na dyżurze. Nawet do niej nie zajrzał. Gdy inna pytała we wczesnej ciąży czy wszystko dobrze z dzieckiem, to odpowiedział, ze to nie jest dziecko, tylko zarodek !! U mnie z kolei nie był w stanie prawidłowo odczytać wyników krwi. Twierdził, że przy OB ponad 30 nie ma stanu zapalnego, natomiast glukoza 148 i ponad 300 amylaza jest ok. Link
abyssa Re: Lucyna Palacz-Marchwińska 15.08.05, 15:26 Czy dr. Palacz-Marchwińska przyjmuje na NFZ??? jeśli tak to gdzie można się do niej udac?? Bardzo prosze o szybką odpowiedź !! Link
barbra25 Re: prosze o radę 31.08.07, 12:14 Skop w Szpitalu - bardzo sympatyczny dr i wiele czasu poświęca swojej pracy. Operował mnie i jestem mu wdzięczna. Polecam ale nie wiem czy przyjmuje prywatnie... Link
patrilla dr Mizarewicz 26.04.09, 18:15 chodzimy do niego "państwowo" moja teściowa i ja od kiltu miesięcy jesteśmy bardzo zadowolone. Rodziłam w Chełmży i tam pierwszy raz miałam z Panem dr do czynienia - jest świetnym specjalistą od usg. Nie oszczędza na skierowaniach na badania - polecam! Bada dokładnie przejmuje się stanem pacjentki nie jest wylewny, ale mi taki lekarz pasuje, szczególnie po po0dwyżce cen w matopacie ... Link
meg_a Re: prosze o radę 11.09.09, 17:53 Polecam dr Lucynę Palacz-Marchwińską przyjmuje ul.Kozacka 13 tel.do rej 056-663-42-43 jest miła delikatna kieruje na wiele badań jest bardzo dokładna ma duże doświadczenie i wiedzę prowadziła moją ciąże jestem bardzo zadowolona polecam każdej kobiecie ja bardzo się bałam a po kilku wizytach było ok, bada bardzo dokładnie i delikatnie ma USG dopochwowe , druga wspaniała to dr Grażyna Weiss-Bejger była przy moim pierwszym porodzie kobieta z ogromnym doświadczeniem wiedzą i klasą złoty medal !!! dla nich i takich więcej lekarzy Link
eliza214 Re: Toruń- Danninger 06.08.05, 21:58 Jaie wasze opinie na jej temat? a Mogda? dla mnie porażka...brak czasu, zaangazowania, lekcewazy pacjentki Link
kas1enka Tylko nie Palacz-Marchwinska 15.08.05, 17:58 Mam pytanie do dziewczyn, ktore chodza do niej prywatnie. Czy zanim zaczelyscie prywatne wizyty bylyscie moze u niej panstwowo? W szpitalu np?? Ja bylam i moge z calym przekonaniem stwierdzic, ze ta baba nie ma nic wspolnego z czlowiekiem milym i sympatycznym. Zle informacje przekazuje jakby mowila o pogodzie i nie stac jej nawet na ludzki odruch w stylu "przykro mi". Wredne babsko, z ktorym mam nadzieje nie miec juz nigdy nic do czynienia!!! Link
drakula_25 ZWOLNIENIE 11.04.08, 19:49 Mam pytanko...z którym lekarzem idzie sie dogadać w sprawie wystawienia zwolnienia...??? Link
teri30 A czy ktos cos mi powie o dr.Gawrońskim? 26.08.05, 21:07 kachna01 napisała: > Moja ukochana dr Ewa Szulist. Świetny fachowiec, rzetelna i nie rzuca się na > pieniądze, jak niektórzy. Przyjmuje na ul Dziewulskiego w Dentusie. > Kasia Link
k_asia5 Re: Toruń-dr.Gawronski prosze o rade 14.09.05, 12:25 ja nie polecam. Mam wrażenie, że patrzył na mnie nie jak na pacjentkę tylko na kobietę. Link
gootica Re: Toruń-dr.Gawronski prosze o rade 02.09.09, 13:12 Gawroński??? ja trafiłam do niego z krwawieniem w 5 tc, a on stwierdził spokojnie, ze to miesiączka i nie jestem w ciąży tylko mam torbiel na jajniku. Dobrze, ze pojechałam jeszcze na IP, gdzie stwierdzono ciążę i dano leki na jej podtrzymanie... Link
kjf1 Re: Toruń 17.10.05, 12:28 Didkowski,wydaje sie dobrym fachowcem ale nade wszystko ceni pieniadz. Wszedl w uklad chyba z kazdym producentem pigulek i lekow zwiazanych z ciaza. W szpitalu niby robi badania za darmo ale zlapac go tam graniczy z cudem. Czesto zapomina o umowieniu albo po kilku godzinach sie odnajduje (kilka razy to samo).Choc jest prowadzacym ciaze nie poda numeru telefonu do kontaktu w razie potrzeby. Przyparty do muru dal ale ... nie odbieral (tylko raz chcielismy zasiegnac rady - to chyba nie duzo).W gabinecie na Fitrowej nie ma zadnej aparatury. kiedys mial zdechle USG i wzmacniacz do podluchania pracy serca malenstwa (nie wiem jak nazywa sie to fachowo).Bierze 50 co jest raczej nie wygorowana kwota. PROSZE aby kolejne osoby na forum mniej wkladaly emocji w ocene a wiecej faktow. Pozwoli to na rozeznanie sie w poziomie i fachowosci uslug. Z Panem Skopem spotkalismy sie raz w szpitalu i wiecej nie chcielibysmy go widziec. Dwukrotnie chcial odeslac mnie do domu (drugim razem sie postawilam i zostalam w szpitalu ... dwa tygodnie). Siosrta byla u P. Kipigrocha w celu potwierdzenia "werdyktu" z Bydgoszczy. Potwierdził prawidłowo. Obaj z reszta sie nie mylili. Własne USG. Cena za wizyte troche za wysoka (z USG > 100 mimo wszystko). Link
pasoa Re: Toruń 14.11.05, 21:09 witam moją ciąże prowadził p. doktor skop oczywiscie przyjmował mnie prywatnie w swoim gabinecie na bema zawsze był spóźniony i nigdy mnie nie pamietał a jego badania to standardzik tylko cisnienie i moja waga . za całe 5 min niby wizyty kasował 60 zł pracuje w szpitalu na Bielanach obiecywał ze bedzie podczas porodu a jak mu sie nie uda dotrzec to mnie odwiedzi niestety tego tez nie zrobił .potem kolejna katastrofa dr. Marta Iżycka o niej to szkoda pisać byłam jej pacjetka 2 lata zawsze miałam problem z otrzymaniem recepty jak sie konczyły tabletki to tydzien predzej juz sie bałam spotkania z nią a teraz od mieciaca jestem pacjetka dr.Grażyny Weiss całkowita zmiana byłam u niej dwa razy jestem bardzo ale to bardzo zadowolona zawsze pomoze i nie zawsze odpłatnie gorąco polecam napewno nie pozałujecie Link