Dodaj do ulubionych

Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:)

22.05.04, 16:05
1. Igorek, wielkosci cielaczka, siada na krzesle. O tym juz wspominalam.
Najwieksza przyjamnosc sprawia nam, gdy dosiada sie w czasie naszych posilkow.
Kiedy jestesmy w salonie - zajmuje jeden z klubowych foteli czym wywoluje
furore.
2. Igorek nie je z miseczek ustawionych na podlodze, bo moja mama uznala, ze
nikt nie chcialby jesc twarza do sciany, dlatego ustawila mu miseczke na
parapecie okiennym.
3. Moje koty zgodnie ze swoja natura chodza wszedzie gdzie chca. Takze po
blatach w kuchni. Zagladaja gosciom do kieliszkow i talerzy. Goscie maja
prawo chronic swe naczynia dlonmi:)
4. Igorek ma 'ciocie' i 'wujkow' oraz 'rodzicow' i 'siostrzyczke'.
5. W czasie imprez muzycznych wybrana przez Igorka osoba odbywa z nim taniec:
Igorek kladzie przednie lapki na ramionach tej osoby i tak sobie wiruja.
6. Z upodobaniem uzywam slowa 'adopcja' i odpowiednio schronisko
nazywam 'sierocincem' lub 'domem dziecka'. I wbrew opinii nienawistnikow nie
oznacza to, ze jestem nieczula na nieszczescie ludzi. Wrecz przeciwnie.
7. W przeciwienstwie do wielu z Was to nie obsesja na punkcie zwierzaka
wywoluje moj niepokoj, ale brak wyobrazni i wspolodczuwania objawiajacy sie
m.in. strasznym i coraz czestszym zwyczajem kiedy to 'pan' jedzie na rowerze
i 'wyprowadza' w ten sposob psa, ze kaze mu w kagancu i na smyczy za tym
rowerem biec...
Obserwuj wątek
    • sojkas Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 22.05.04, 16:35
      Droga kolezanko-ten post to juz trollowanie. Zrozum, ze co najmniej 90%
      czytelnikow tego Forum nie jest Twoimi wrogami. Ich stosunek mozna okreslic
      jako neutralny.
      Do tej pory staralem sie ograniczyc moj udzial w owych "plodnych" dyskusjach (z
      wyj. przytoczenia ciekawych cytatow)
      Forum zaczelo odzywac, pojawily sie watki "tematyczne", a personalne wygasaly.
      Jednak ty zaczynasz juz 2gi topic dotyczacy stricte Twojej osoby.
      Proponuje Ci-zaloz forum : Baranek i spolka" i tam opisuj swe problemy, zale
      i.t.d. Ewentualnie pisz blog.

• narysuj.mi.baranka Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 22.05.04, 17:05
        Mhm. Znamienne, ze wczesniej, w watku w ktorym musialam zamiescic sprostowanie
        (wobec masy postow opatrzonych moim znieksztalconym nickiem) dolaczyles sie do
        nagonki na mnie zadajac sobie trud by stworzyc na moj temat wywod
        psychiatryczny.
        • sojkas Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 22.05.04, 19:15
          To byly wlasnie owe cytaty, o ktorych mowilem...
    • narysuj.mi.baranka Zapominalam dodac, ze... 22.05.04, 16:55
      ... przypisuje zwierzetom ludzkie uczucia.
      Ze nie martwi mnie noszenie zwierzat na rekach, ale raczej to, ze ktos
      beztrosko przechodzi sobie przez jezdnie z pieskiem biegnacym gdzies
      obok 'luzem', bo oczami wyobrazni widze smierc tego pieska pod kolami
      przypadkowego samochodu.
      Ze uwazam za naturalne pieszczotliwe odnoszenie sie do zwierzat, rozmawianie z
      nimi i okazywanie im czulosci a za straszne wyladowywanie na nich niepowodzen.
      Czesto widze ludzi, ktorzy spacer z psem traktuja jak smutna koniecznosc,
      ktorzy szarpia zwierzakiem, gdy chce cos powachac i nie daja mu sie zatrzymac
      na kolejne siusiu, tylko maszeruja jak bezlitosne cyborgi - byle predzej do
      domu...

• pan_pndzelek [...] 22.05.04, 16:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: "Fanka" baranka Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 17:07
        Panie Pndzelek, narysuj.mi.owce ma 12 lat. Dlaczego uparłeś się, żeby biegała
        do mamy non stop i pytała się kto to jest głupia cipa...
        • pan_pndzelek [...] 22.05.04, 17:16
          • venus22 Cos z toba nie tak, Baranku.. 22.05.04, 18:21
            Drogi Baranku, naprawde cos z toba nie tak.

Kogo to obchodzi co twoje kotki robia a co nie.
            czyzbys chciala uslyszec jaka jestes "inna", "zwariowana" "masz kota na punkcie
            kota"?
            na to wyglada.

Swoja droga, oczywiscie ze po przeczytaniu twojego postu mam ochote cos
            skomentowac.

Pozwalanie aby twoje kotki chodzily po blacie kuchennym I pewnie po stole wtedy
            kiedy sa goscie to jest zwykly nietakt w stosunku do gosci.

Ja na pewno nie mialabym ochoty na wizyte u kogos gdzie mam byc narazona na
            elementarny brak higieny.
            Kot, ktory byc moze wlasnie zerznal kupe w piasku i wylizal sobie tylek,
            spacerujacy pomiedzy jedzieniem ktore ja mam jesc- nie tylko wielkie FUJ ale i
            niebezpieczenstwo np. toksoplazmozy.
            W koncu nie wiadomo jak dobrze sobie ten tylek umyl...

A moze goscie tez powinni po wizycie w toalecie usiasc gola d..a na stole bo
            im tak pasuje?
            W koncu dlaczego nie?

Troche rozsadku, Baranku.
            ja tez kocham koty i psy, ale na glowe nie upadlam.
            Venus
            • narysuj.mi.baranka Re: Cos z toba nie tak, Baranku... 22.05.04, 18:36
              Jest tu wiele watkow o tym, co czyjes zwierzeta robia. Wszedzie piszesz 'Kogo
              to obchodzi?' Nie napisalas tez, ze Ty tak wytresowalas swoje koty aby nigdzie
              nie wchodzily, nawet jak Ciebie nie ma...
              • venus22 Re: Cos z toba nie tak, Baranku... 22.05.04, 20:05
                Jakos nie trafilam jeszcze na watek gdzie ktos pisze ze "goscie maja prawo
                chronic swoje jedzenie zaslaniajac je rekami"..

.. biedni ci twoi goscie.

.. nie zdziwilabym sie jakbys miala ich coraz mniej na przyjecia z jedzeniem...

Jesli chodzi o moje koty to wyobraz sobie ze wiem ze kota nie nauczysz aby nie
                chodzil tam gdzie nie chcesz, ale byly na tyle wytresowane ze raczej nie robily
                tego przy nas.

Nigdy natomiast nie dopuscilabym do takiej nieestetycznej sytuacji, aby moi
                goscie byli narazeni na kocie klaki (i nie tylko klaki) w swoim jedzeniu.

I nie wiem czy kiedykolwiek przyszlo ci do glowy ze nie wszyscy uwielbiaja koty
                na tyle aby akceptowac ich futro (a moze i robaki) w swojej salatce.

Venus

• narysuj.mi.baranka Re: Cos z toba nie tak, Baranku... 22.05.04, 20:42
                  Skoro przyznajesz, ze kotu nie mozna zabronic by chodzil tam gdzie chce
                  zatem 'zarazki' (do ktorych tak sie przyczepilas w imieniu MOICH gosci) sa
                  przez Twoje koty do woli roznoszone w czasie Twojej nieobecnosci.

Moi znajomi sa kociarzami a poza tym moimi znajomymi wiec caly Twoj wywod
                  rzekomej troski o MOICH gosci to zwykle pustoslowie.

A skrotu myslowego od kota swobodnie chodzacego po domu do robakow w salatce to
                  juz nawet nie skomentuje.
                  • Gość: Venus Re: Cos z toba nie tak, Baranku... IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 22.05.04, 21:20
                    Jest roznica w tym ze kot robi cos pod nasza nieobecnosc, a na co my mu
                    pozwalamy.

Poza tym, przed przygotowywaniem posilku przeciez przeciera sie blat czy stol,
                    przynajmniej ja tak robie.
                    Uzywam tez talerzykow i desek do krojenia ktore jak nie sa w uzyciu to sa
                    pochowane.
                    I nie ma ochoty aby miedzy tym krecily sie teraz koty.

Co do robakow- a skad wiesz co sie moze zdarzyc?

Nie bede tu opisywac co mi sie za wypadki zdarzylo ogladac dotyczace kotow, ale
                    wierz mi nie zaliczaja sie do apetycznych.

Venus
                    • Gość: Venus Re: Cos z toba nie tak, Baranku... IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 22.05.04, 21:24
                      Ale drogi Baranku, i tak wole ciebie niz ludzi ktorzy zle traktuja zwierzeta :)
                      Venus
                    • narysuj.mi.baranka Re: Cos z toba nie tak, Baranku... 22.05.04, 21:43
                      Tak jak Tobie nie podoba sie, ze moje koty maja wolnosc chodzenia, tak mnie nie
                      podoba sie, ze Twojej jej nie maja. I przyznam, ze gdybys gdzies otwarcie ze
                      szczegolami to opisala na pewno przyczepilabym sie do Ciebie:)

• Gość: Venus Re: Cos z toba nie tak, Baranku... IP: *.vs.shawcable.net 23.05.04, 00:51
                        Alez moje koty mialy wolnosc chodzenia,
                        tak z reka na sercu czasem przymknelam oko jak rozwalily sie na stole ale
                        nigdy przenigdy przy gosciach!

ale wolalam zeby stol i blat kuchenny nie byl ich miejscem lazenia.

Za to spaly w moim lozku.
                        Venus
            • narysuj.mi.baranka Do Venus22 22.05.04, 18:51
              Przypominam Ci, ze mam STALY LOGIN. Umozliwia on wciagniecie osoby na
              liste 'niewidzialnych'. Zawsze sie czepiasz tego co pisze a przeciez prosty
              zabieg uchronilby Cie przed czytaniem moich postow...
    • grazzzyna Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 22.05.04, 18:12
      Narysuj.mi.. rozczarowujesz mnie, sama prowokujesz ataki i sama tworzysz spamy.
      Po co stajesz z miejsca w opozycji, jakbys zapraszala do walki? Nie wierze, ze
      masz z tego jakas satysfakcje.. W dodatku ktos pociagnal stare watki i teraz
      gdzie nie spojrzec, to o tobie... A fe, z calym szacunkiem, ale mielismy tu
      gadac o zwierzetach.
      A przeciez Twoje niektore spostrzezenia - nawet z tego watku - sa ok i gdyby
      nie ta glupia konwencja (pozywka dla...) znalazlabys pewnie chetnych do wymiany
      doswiadczen. A tak to zero zachety, tylko wojna, i to wylacznie z Twojej winy.
      • narysuj.mi.baranka Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 22.05.04, 18:29
        Jest tak, ze przesladowcy wyskakuja nagle i mowia 'piszesz same bzdury na tym
        forum' a ja nie wiem o co chodzi, bo nigdy nie ma uzasadnienia, cytatu. Zawsze
        jest jakas insynuacja post factum i bez kontekstu.
        W tym watku sa zebrane sa wiec jakies moje postawy w temacie 'zwierzeta'...
        Dla informacji innych forumowiczow, zeby mogli miec wlasne zdanie, czy moje
        poglady naprawde uzasadniaja ataki...
        • fion_a Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 22.05.04, 18:56
          To, co napisałaś powyżej mija sie z prawdą, gdyż każdy ma tutaj na poparcie cytacty, czy wątki, w których obrażasz choćby załozyciela wątku.
          Mnie osobiście średnio interesuje, gdzie jedzą twoje koty czy psy, dopóki nie robisz im krzywdy.Czy jej nie robisz swoja "bezgraniczna" miłoscia, tego nie wiem. Ale nie rozumiem, dlaczego narzucasz innym w kółko swoje poglady, bądz swoja osobe??Przykład juz ktos podawał w dyskusji, gdzie jakis mezczyzna szukał rasy odpowiedniego dla siebie kota, czy chocby w moim watku o błakajacych sie psach, czy w wiekszosci watkow, w ktorych ktos chce zwierze oddac. Nie miesci Ci sie w głowie, ze swiat jest bardziej skomplikowany??A sama w tym watku piszesz tyle o wyobrazni. Każdy ma prawo do wolnego wyboru, i to, ze ktos poszukuje psa czy kota danej rasy, która bedzieopowiednia dla jego warunkow, rowniez pod wzgfledem wygladu, charakteru i usposobienia, bo w koncu w jakims celu stworzylismy tyle ras. A Ty kazałabyś tylko brac koty i psy ze schronisk. To całkiem tak samo, jakby nakazac ludziom, zeby nie posoadali własnyych dzieci bo domy dziecka sa przepełnione (nad czym oczywiscie ubolewam).
        • Gość: stokrotka Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) IP: 81.186.235.* 22.05.04, 22:06
          Kochsani
          jak ktos wlaczy sie w konkretnym watku i wyrazi inne od Twojego zdanie, to od
          razu zaczynasz biadolic albo proponowac zeby wciagnal Cie na liste
          nieprzyjaciol albo mowic ze Ty go wciagniesz, jakby to kogos obchodzilo w ogole

gdyby przyjac twoje teorie, nie bylaby mozliwa zadna dyskusja - wszystkich, z
          ktorymi sie nie zgadzamy robilibysmy niewidzialnymi a innym pisali zgadzam sie
          z toba, masz racje, ja tak samo, popieram itp.
          coz by to bylo za forum dyskusyjne

moze bys juz przestala robic z siebie swieta krowe, bo to przestaje byc
          smnieszne, a zaczyna - CHORE

nadal zycze duzo zdrowia
          • narysuj.mi.baranka Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 22.05.04, 23:06
            Sugerowalam tylko, ze jest mozliwosc wciagniecia na liste 'niewidzialnych'
            osoby, ktorej wypowiedzi nam nie odpowiadaja. No, chyba, ze sie chce na nia
            nieustannie napadac a to juz inna sprawa.
    • nglka Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 22.05.04, 20:48
      U nas nie ma "pan" "pani". U nas jest normalnie ;)
      Zwierzaki traktowane są godnie - tak, jak im się to należy. Tu nie ma, że "pani
      dobra bo dała jeść" - zwierzęciu się to nalezy a opiekun powinien pełnić rolę
      opiekuna, a nie pana i władcy. Sprawować nalezyta opiekę nad zwierzątkiem,
      dopieszczać, doglądać i reagować, gdy boli. O.
    • hahen kazdy kto ma inne zdanie jest Twoim "przesladowca" 23.05.04, 00:40
      BAranku, czesto obrazasz milosnikow zwierzat, albo piszesz absurdalne posty,
      chyba kpisz sobie z milosci do zwierzat, wcale ich nie kochasz, oto przyklad:

gaz.gaz.gaz.na.ulicach 05.04.2004 19:07 odpowiedz na list odpowiedz cytując

<<<Wiesz, od razu rodzi sie pytanie: czy to naprawde jakis dramat? Widzisz,
      siersc i brudzenie sa jakby polaczone z psem:) Ty chyba na razie bardziej
      kochasz swoj samochod... Wybacz, nie bierz tego do siebie. Skoncentruj sie na
      tym co piesek Ci daje a nie na tym ze brudzi (sa specjalne plandeki a raczej
      wymyslono je w trosce o psa, zeby mu lapki nie wpadaly miedzy tylne i przednie
      siedzenie) a bedzie Ci lepiej>>>.
    • nadja Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 23.05.04, 17:54
      :-)
      ciekawa jestem za co tak Cie nie lubia, bo ja od jakiegos
      czasu czytam Twoje posty na roznych forach i odnosze
      wrazenie, ze Cie polubilam :-)
      A pod tym listem moge sie praktycznie podpisac :)

pzdr
      n
    • pan_pndzelek [...] 24.05.04, 00:03
      • Gość: Venus Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 24.05.04, 00:18
        Baranek przynajmniej kocha zwierzeta, nie zapominajcie o tym.
        Venus
        • pan_pndzelek [...] 24.05.04, 00:21
    • hahen Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 24.05.04, 01:26
      ale jezeli ktos pisze, ze wozi psa w samochodzie i chce zabezpieczyc go przed
      brudzeniem, to po jakiego kija baran ubliza autorce postu i pisze:

<<<Wiesz, od razu rodzi sie pytanie: czy to naprawde jakis dramat? Widzisz,
      siersc i brudzenie sa jakby polaczone z psem:) Ty chyba na razie bardziej
      kochasz swoj samochod... Wybacz, nie bierz tego do siebie. Skoncentruj sie na
      tym co piesek Ci daje a nie na tym ze brudzi (sa specjalne plandeki a raczej
      wymyslono je w trosce o psa, zeby mu lapki nie wpadaly miedzy tylne i przednie
      siedzenie) a bedzie Ci lepiej>>>.
      • pan_pndzelek Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 24.05.04, 01:35
        Zdaje się, że musiałbyś zapoznać się z całą radosną twórczością gazowej
        baraniny na wszystkich forach by zrozumieć, że tu i tak była mało napastliwa...
        Wejdź na jej prywatne forum Sadyba (linka ma w sygnaturce) i zobacz wątek o
        chlebie... takich kup baranina narobiła więcej...

Ona po prostu jest_święta_i_najbardziej_ze_wszystkich_kocha_zwierzęta... Marzy,
        żeby w końcu można było rejestrować takie długie nicki...
    • Gość: ela Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 01:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19791&w=12489056&a=12545119

przykład rewelacyjnej i typowej wymiany zdan
      • pan_pndzelek [...] 24.05.04, 02:26
      • narysuj.mi.baranka Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 24.05.04, 22:04
        Nieprawda. Chcialam uniknac rozmow na tematy prywatne na forum dzielnicy.
        Ale faktycznie, mam staly login i mozna mnie szpiegowac donoszac rozne posty.
    • introwertyczka Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 24.05.04, 04:37
      w tym watku baranek tez daje popis swoich mozliwosci, wymysla ludziom od
      czepialskich dziewuszysk, kotki nazywa aniolkami, jest slodkopierdzaca (do Leny
      pisze Kochanie)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=12374257&a=12492350
      • Gość: Venus Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 24.05.04, 04:47
        Owszem, niektore wypowiedzi Baranka sa co najmniej irytujace ale pomyslcie-
        jest to osoba ktora przynajmniej nie kopie kota i nie lamie mu szczeki.

Czepialskie dziewuszysko jest i tak lepsze od tych samych okreslen w lacinie
        (kuchennej)

Venus
        • hahen Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 24.05.04, 05:16
          Venus moze i nie kopnie, ale na tym Forum (milosnikow zwierzat) chyba nikt nie
          kopie...
        • narysuj.mi.baranka Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 24.05.04, 22:07
          Mnie irytuja Twoje wypowiedzi... Lecz zechciej zauwazyc, ze nie dopisuje sie do
          Twoich postow.
      • narysuj.mi.baranka Do Introwertyczki 24.05.04, 22:14
        Przeczytaj Twoj post. Teraz wyobraz sobie, ze ktos tak manipuluje Twoimi
        wypowiedziami.
    • Gość: dorota Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) IP: *.babinski.pl / 212.244.190.* 24.05.04, 09:02
      ..........
      • Gość: Venus Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 24.05.04, 10:58
        Zrobilam wielki skrot myslowy:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=12814303
        potem pomyslalam sobie ze juz wole aby na swiecie byly tylko
        takie "denerwujace" Baranki.
        Venus
        • doraa Re: Pozywka dla wszystkich nieprzyjaciol moich:) 24.05.04, 21:48
          Gość portalu: Venus napisał(a):

> Zrobilam wielki skrot myslowy:
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=12814303
          > potem pomyslalam sobie ze juz wole aby na swiecie byly tylko
          > takie "denerwujace" Baranki.
          > Venus

To musiał byc rzeczywiście wieeeeelki skrót.
          Ale do rzeczy, w skrócie obyło sie bez baranka , o dziwo.............
          d.
    • introwertyczka do Baranka 24.05.04, 22:18
      nie wiem o co Ci chodzi? jak manipulowal??

a skoro juz tu jestes, to moge zapytac skad sie wzial Twoj poprzedni nick
      gaz.gaz.gaz.na.ulicach? Bo nie kojarze za bardzo.

Pozdrowienia
      • narysuj.mi.baranka Re: do Baranka 24.05.04, 22:41
        Przytaczanie czyjejs wypowiedzi z takim komentarzem jest manipulacja. A
        okreslenie 'slodkopierdzaca' sprawilo mi przykrosc. Nie rozumiem, dlaczego
        pietnujesz w taki sposob moja sympatie do Leny. Przykrosc sprawilo mi w ogole
        wywleczenie postu i obsmianie kazdego slowa...
        A takze uogolnienie, ze obrazam ludzi. Do Venus sie bowiem zwrocilam wowczas.

• fion_a Re: do Baranka 24.05.04, 22:50
        Nie wiem skad taki nick u baranka, ale kiedys Kult miał taki kawałek
        • Gość: cara mia Re: do Baranka IP: 12.10.130.* 24.05.04, 22:55
          bo ona chodzi po ulicach i pierdzi okrutnie. stąd ma
          okreslenie 'słodkopierdząca'
      • introwertyczka Re: do Baranka 24.05.04, 23:08
        dzieki fion_a bo baranek olal pytanie :)
        • fion_a Re: do Baranka 24.05.04, 23:11
          pewnie ma Cie juz na liscie niewidocznych;))mnie to ma na pewno...
        • narysuj.mi.baranka Re: do Baranka 24.05.04, 23:18
          Nie potrafie jak gdyby nigdy nic rozmawiac o nickach z osoba, ktora chwile
          wczesniej pastwila sie moim postem wyciagnietym z historii...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka