malwi.4 11.10.13, 12:27 Kto to jest dla Was?? Czy to samo jest dla Was interesujące zarówno w facecie jak i w kobiecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paco_lopez Re: interesujący człowiek 11.10.13, 13:01 chyba tak. interesujący człowiek potrafi kilka rzeczy. nie interesujący ma strasznie dużo informacji i wiedzy ogólnej. licytuje się w ilości przeczytanych książek i przebiegniętych kilosów. Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: interesujący człowiek 11.10.13, 14:22 Ktoś, kto ma oryginalne spojrzenie na banalne rzeczy i sprawy, które toczą się na co dzień. Ktoś, kto potrafi dostrzec paradoks i pokazać jego siłę, mimo pozoru nieistnienia. Także ktoś, kto pięknie opowiada. Sztuka narracji słowem, dźwiękiem, czy obrazem; interesująca opowieść, to jest coś, co jest urzekające w drugim człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: interesujący człowiek 11.10.13, 16:15 to.niemozliwe napisał: > Ktoś, kto ma oryginalne spojrzenie na banalne rzeczy i sprawy, które toczą się > na co dzień. Ktoś, kto potrafi dostrzec paradoks i pokazać jego siłę, mimo pozo > ru nieistnienia. > Także ktoś, kto pięknie opowiada. Sztuka narracji słowem, dźwiękiem, czy obraze > m; interesująca opowieść, to jest coś, co jest urzekające w drugim człowieku. Dziekuje, dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: interesujący człowiek 11.10.13, 19:52 Najbardziej interesujace wydaja mi sie osoby, ktore prawie wcale sie nie odzywaja, bo wowczas dopowiadam sobie za nie wszystko to, co chcialbym uslyszec (co mnie interesuje) i wyobraznia lepiej dziala, niczym nie krepowana.. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: interesujący człowiek 11.10.13, 20:44 Dla mnie to ktoś z kim mogę porozmawiać na każdy temat a przy tym nie ma mowy o nudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: interesujący człowiek 11.10.13, 22:42 Dla mnie to ktoś, kto lubi zgłębiać ludzka naturę i wszechświat. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii interesująca legenda 12.10.13, 02:03 malwi.4 napisała: > Dla mnie to ktoś, kto lubi zgłębiać ludzka naturę i wszechświat. Twoja (naturę) to bym chetnie zgłębiał, kak zachoczesz, ale zeby od razu wszystkie ? - to nie... - wriemieni nie chwatit´ Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: interesujący człowiek 12.10.13, 00:03 podpisuje sie pod tym co nie.mozliwe powiedzial i wlasciwie wy wszyscy. Irytuje mnie w ludziach dopasowywanie sie do stereotypow ktore widze teraz wszedzie prawie. Za szczyt szczescia uwazaja pojscie do restauracji, pokazanie sie, udaja ze wszystko wiedza, znaja, widzieli, nie wdaja w dyskusje zamiast tego kluca albo unikaja odpowiedzi, nie maja dystansu do siebie samych. NUDA zenujaca!!! A tu pofilozofowac by sie chcialo, posmiac, rozwinac fantazje - i nie ma z kim..:( Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk2 Re: interesujący człowiek 12.10.13, 20:07 dla mnie interesujący oznacza połaczenie dwóch cech-inteligentny i spontaniczny.Inaczej to ktoś,kto nie boi się pokazać swojej inteligencji w akcji.nie cierpie natomiast spontanicznych kretynów oraz inteligentnych ale zamkniętych. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk2 Re: interesujący człowiek 12.10.13, 22:48 nie lubię jak ktoś za gardą dystansu tuszuje swoje niedoróbki intelektualne i rznie nieomylnego i doskonałego Odpowiedz Link Zgłoś
nvv Re: interesujący człowiek 13.10.13, 11:38 > Kto to jest dla Was?? Ty. (: Każdy człowiek jest interesujący, tylko niektórzy odpychają od siebie. Nieliczni mnie przyciągają. To jak z magnesami, można kogoś poznać od takiej strony która odepchnie lub przyciągnie. Najbardziej interesującym człowiekiem jest dla mnie Leonardo da Vinci, jego notatki i obrazy są pełne mądrości życiowych i ukrytych treści. W kobietach interesujące jest odmienne spojrzenie na rzeczywistość i to że jesteście większą zagadką. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: interesujący człowiek 13.10.13, 12:23 nvv napisał: > > Kto to jest dla Was?? > > Ty. (: dziękuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ijonaa.tichy Re: interesujący człowiek 13.10.13, 11:47 Każdy ma oczywiście swoje zapatrywania w tym względzie. Truizm ;) Dla mnie warunkiem koniecznym w ludziach obu płci jest wysoka inteligencja, która jak ktoś wyżej napisał jest czymś więcej niż zbiorem wiadomości czy nawet łatwością wysłowienia. To polot więc, jakiś taki oryginalny sznyt duszy z domieszką nonkonformizmu i fantazji. Poza tym mam w sobie jakiś rodzaj wewnętrznej, trochę podświadomej "pogardy" - piszę w cudzysłowie, bo to uczucie nią w zasadzie nie jest - czy raczej ubolewania dla ludzi, którzy nie czytają książek w dużej, naprawdę dużej ilości. I to książek z różnych dziedzin, zarówno beletrystyki jak i popularnonaukowych, naukowych. Którzy nie czują takiego szaleńczego głodu, żeby jak najwięcej przez siebie przepuścić, żeby wiedzieć jak najwięcej i żeby ... jak to najtrafniej wyrazić? Takich intelektualistów obeznanych we wszystkim, ze wszystkim. Którzy nie są z mojego klanu. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: interesujący człowiek 13.10.13, 12:30 ja czytam mało w dzieciństwie czytałam dużo, właściwie tak dzieciństwo wspominam, z książką zazdroszczę ludziom, którzy przepuszczają przez siebie masę książek, podziwiam ich ps. pierwszą książkę Lema jaką przeczytałam były "Dzienniki gwiazdowe" i padłam :) to jedna z moich ulubionych książek w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: interesujący człowiek 13.10.13, 12:36 ...w sumie to ja padłam już na początku, jak Ijon wpadł w pętlę czasu, niesamowity umysł Lema Odpowiedz Link Zgłoś
ijonaa.tichy Re: interesujący człowiek 13.10.13, 12:48 Prawda ;) Mnie po prostu są bliżsi, a przez to i ciekawsi ludzie którzy duuużo czytają, bo czytanie naprawdę dużo, dużo daje a to się potem przekłada na życie z takim ludziem. Oczywiście książek dobrze wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
babciajadzienka Re: interesujący człowiek 13.10.13, 13:08 kazdy z nas spotkal kiedys czlowieka, ktory go zainteresowal. Czym? Ano to roznie. Jeden uroda, inny sposobem bycia, inny elokwencja, jeszcze inny sposobem w jaki zwracal sie do psa. Roznie. A czym moze nas zainteresowac obcy czlowiek, ktorego nigdy nie widziales (i nie zobaczysz). Jakims takim ciepelkiem, sposobem podejscia do problemu, humorem podobnym do twego. A kto to wie czym jeszcze. Czy to problem? Bynajmniej. Niewazne czy to stary czy mlody czlowiek. Wazne jaki. Odpowiedz Link Zgłoś
zauroczonaewa Re: interesujący człowiek 16.10.13, 17:10 odpychają mnie zdecydowanie ludzie krótkowzroczni z małym ilorazem inteligencji,którzy paplają / żalą się / o rzeczach oczywistych nie zastanawiając sie głębiej nad tym dlaczego jest jak jest.Pociągają mnie natomiast osoby,które może nie tyle co są oczytane ale potrafią bez problemu znać wynik ile jest 2+2 :))) z którymi można polemizować / nie kłócić się / żartować i którzy mają dystans do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: interesujący człowiek 17.10.13, 20:31 Ewa zauroczona napisała... potrafią bez problemu znać wynik dwa plus dwa... Aha, więc lubisz umysły ścisłe :) A ja bym chciała, aby zdarzały się inne wyniki niż oczywiste cztery Odpowiedz Link Zgłoś
zauroczonaewa Re: interesujący człowiek 17.10.13, 21:08 malwi.4 napisała: > Ewa zauroczona napisała... potrafią bez problemu znać wynik dwa plus dwa... > > Aha, więc lubisz umysły ścisłe :) > hi hi teraz czytając swój post i Twoją odpowiedź wyszło na to,że pociągają mnie umysły ścisłe,chociaż ja analityczka do szpiku kości.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zauroczonaewa Re: interesujący człowiek 17.10.13, 21:10 nigdy nic na skróty - zawsze głęboka analiza,wszystkie możliwe rozwiązania i na końcu te "właściwe" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yaxe Re: interesujący człowiek 17.10.13, 19:57 malwi.4 napisała: > Kto to jest dla Was?? ktos malo znany;) > > Czy to samo jest dla Was interesujące zarówno w facecie jak i w kobiecie?? > nie Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: interesujący człowiek 17.10.13, 20:25 Yaxa napisała, że ktoś mało znany Wiesz, czasem kogoś poznajesz i poznajesz i nie masz dość, a ten ktoś wciąż interesujący i tajemniczy się wydaje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yaxe Re: interesujący człowiek 17.10.13, 20:43 malwi.4 napisała: > Yaxa napisała, że ktoś mało znany > > Wiesz, czasem kogoś poznajesz i poznajesz i nie masz dość, a ten ktoś wciąż int > eresujący i tajemniczy się wydaje ;) wtedy powinna zapalic sie czerwona lampka: stop :) Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: interesujący człowiek 17.10.13, 20:46 lampka "stop"... aaaaa no mi na pewno ;) Odpowiedz Link Zgłoś