Dodaj do ulubionych

58. rocznica pogromu kieleckiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 19:10
Jestem dumny z tego faktu, ze ponad pół wieku temu zrobiono porządek w moim
mieście. Zobaczcie co się dzieje w tej chwili. Na głównej ulicy stoją Cyganie
i okradają zarówno mieszkańców jak i przyjezdnych. Dbajmy o nasze miasto,
nasze prawa, nie dajmy się zastraszyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Najarany Re: 58. rocznica pogromu kieleckiego IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 21:20
      No, w jednym szeregu Żyda i Cygana stawia kolega. To niezwykle śmiała teza.
      Mnie odwagi by brakło. Co innego , jakiś artykuł na zamówienie polityczne. To
      przechodzi, ale Żyd i Cygan, w dodatku w kontekście porządków w naszym mieście?
      Stawiam, że Cię wykropkują.
    • Gość: Hanna Re: 58. rocznica pogromu kieleckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 21:24
      Idz do lekarza. Takiego od glowy. Moze jeszcze nie jest za pozno i ktos Ci
      pomoze.
      • Gość: Jakub Czy pisano już coś o sukach żydowskich? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 13:38
        Dzień dobry! Pozdrawiam kielczan w tym świątecznym - dla antypolskich Żydów -
        dniu.
        W wigilię rocznicy prowokacji żydokomunistycznej, zwanej prowokacją kielecką, w
        Radiu Maryja i w katolickiej TV TRWAM, instytucjach zarządzanych przez ojca
        dyrektora Tadeusza Rydzyka, członka katolickiego zakonu OO. Redemptorystów,
        wystąpił autor fundamentalnej książki o żydowsko-komunistycznych zbrodniach w
        Kielcach w dniu 4 lipca 1946 roku, pan Krzysztof Kąkolewski. Przypominam tytuł
        książki - "Umarły cmentarz". Książka znajduje się w ciągłej sprzedaży w
        polskich księgarniach. Można ją też wypożyczyć w bibliotekach.

Na pewno będą powtórzenia tego programu w TV TRWAM.

Pozdrowienia dla polskich forumowiczów [kobyłybbb :) ]
        • kobylybbb Wielce Szanowny Panie Jakubie! 04.07.04, 18:15
          Jakże to miło usłyszeć Pana po raz pierwszy od bodajże pół roku. Pozwolę sobie
          żywić nadzieję, że los Panu sprzyja?!
          Z niecierpliwością będę oczekiwał na kolejne Pańskie wpisy.
          Proszę przyjąć moje serdeczne pozdrowienia!

Jaja kobyły BBB
          • Gość: Jakub Re: Wielce Szanowny Panie BBB! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 20:17
            Drogi BBB
            Także serdecznie Cię witam i pozdrawiam. Od razu Cię rozpoznałem :)
            zwłaszcza po tej formie literackiego nokturnu - nocnego rozstrząsania jakiegoś
            tematu, w tym przypadku o KONTROWERSYJNEJ ideologii żydowskiej i o
            KONTROWERSYJNEJ postaci żydowskiego przywódcy KONTROWERSYJNYCH Żydów,
            mieszkających tymczasowo - taką mam nadzieję - w Polsce.
            No to michnik został nam się sierotką. Jego bliźniak narkoman zateinował się
            dokumentnie i został namaszczony ostatecznie w jakimś przedziwnie okrutnym
            rycie masońskim przez eurobiskupów Pieronka i Żydzińskiego.

Tak, tak, Żydzi są bardzo KONTROWERSYJNI.

Mam nadzieję, że od czasu do czasu wpiszę się do jakiejś rubryki.
        • wojciech.domagala Przykro mi z powodu Twoich antysemickich tekstów.. 04.07.04, 20:34
          "...Pozdrawiam kielczan w tym świątecznym - dla antypolskich Żydów - dniu. ..."

(1) Czy Radio Ma Ryja czy ma głośnik ?
          (2) Kto jest największym zagrożeniem dla Polski ? Liga Polskich Rodzin ??? Euro-
          oszołomy ???
          (3) Jakub - Ty jesteś kobietą. Chorą. Ubolewam nad Tobą.
          (4) Przykro mi z powodu Twoich wypowiedzi.

<<< SUBIEKTYWNIE POKAZANE >>>
          klub.chip.pl/reporter/rocznicapogromu.html
          • Gość: Jakub Re: Przykro mi z powodu Twoich antysemickich teks IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 21:34
            Witam, witam :)
            Czy już pozdrowiłeś ode mnie swoją miłą żonę?

Piszesz, Wojtku, bardzo kontrowersyjnie. Co to za dziwne nawiasy wokół liczb, z
            łacińska cyfrowanych, a mających w samej swej istocie postać bezczelnie arabską?

Czy to nie jest sugestia, że Żydzi z USA i Izraela posługują się amerykańskim
            wojskiem i niszczą bezbronny Irak? Czy to nie w Polsce Amerykanie ćwiczą na
            poligonach?
            A może uważasz, że w Kurozwękach, na łąkach nieszczęsnych potomków zjedzonego
            przez myszy Popiela, nie przypadkiem zgromadzono to amerykańskie bydło?
            • wojciech.domagala Jakub - Ty jesteś kobietą - antysemitką... 05.07.04, 15:40
              Jakub - Ty jesteś kobietą - antysemitką... podpisujesz się tylko Jakub...

Wiem o tym doskonale. Niewiem co tu robisz na tym forum i o co Ci chodzi. Jak
              brakuje Ci blondyneczko czy brunetko faceta to mogę przyjechać do Sandomierza.
              • Gość: Jakub Fotograf z budki z fotoautomatem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 15:57
                Czy Wojciech Domagała to dorosła postać Wojtka Domagały, czy vice versa?

Pokazano mi Twoją żebraninę u dominikanów św. Jakuba w Sandomierzu o
                wpuszczenie Cię do kościoła i o pozwolenie zrobienia kilku nędznych zdjęć
                fotograficznych.

Ż-e-n-u-j-ą-c-e !
                Tak żebrać, tak się poniżać, tak nisko upaść ...!
                Mogłeś od razu Ojcom napisać, że wyliżesz najstarszą część posadzki
                świętojakubskiej za jedno zdjęcie ... .

Twoje szanse są takie, że nie masz żadnych szans.
                Musisz zrozumieć, że fotografie w tym panteonie romanizmu mogą robić wyłącznie
                fotograficy, i to Fotograficy Jakubowi !!!
                • wojciech.domagala JAKUB jest kobietą - podaje się za faceta... 05.07.04, 17:52
                  >>Pokazano mi Twoją żebraninę u dominikanów św. Jakuba w Sandomierzu o
                  >>wpuszczenie Cię do kościoła i o pozwolenie zrobienia kilku nędznych zdjęć
                  >>fotograficznych.

Droga koleżanko !

Mam fotografie wnętrz katedry Sandomierskiej... owszem chyba byłem na stronie
                  Dominikanów i w księdze gości - co mogą wszyscy zobaczyć - zapytałem czy aby
                  nie można wpaść i zrobić kilku fotografii...

Nie będę ukrywał, że zrobiłem wiele wnętrz a tych których nie zrobiłem chce
                  zrobić.

A jak nie dostanę pozwolenia na sfotografowanie wnętrz kościoła katolickiego to
                  pójde do ŻYDA. Pójde do ŻYDA i poproszę o pozwolenie na sfotografowanie
                  SYNAGOGI.

Juz byłem raz u ŻYDA, był bardzo miły i fotografowałem miejsca święte dla tej
                  WSPANIAŁEJ RELIGII.

Jakub... koleżanko podająca się za Jakuba... chcesz kilka JUDAIKÓW na pulpit ???

Pozdrawiam serdecznie

Wojciech

• Gość: Jakub Re: JAKUB jest kobietą - podaje się za faceta... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 19:55
                    Jesteś kontrowersyjny.

PS. Co to są te judaiki?
                    • wojciech.domagala widziałaś zadedykowany wiersz dla Ciebie ??? 05.07.04, 20:23
                      • Gość: Jakub Re: widziałaś zadedykowany wiersz dla Ciebie ??? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 20:38
                        Zdarzało się, że widziałem zadedykowane dla mnie wiersze.
                • r_z Re: Fotograf z budki z fotoautomatem 05.07.04, 22:17
                  Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Czy Wojciech Domagała to dorosła postać Wojtka Domagały, czy vice versa?
                  >
                  > Pokazano mi Twoją żebraninę u dominikanów św. Jakuba w Sandomierzu o
                  > wpuszczenie Cię do kościoła i o pozwolenie zrobienia kilku nędznych zdjęć
                  > fotograficznych.
                  >
                  > Ż-e-n-u-j-ą-c-e !
                  > Tak żebrać, tak się poniżać, tak nisko upaść ...!
                  > Mogłeś od razu Ojcom napisać, że wyliżesz najstarszą część posadzki
                  > świętojakubskiej za jedno zdjęcie ... .
                  >
                  > Twoje szanse są takie, że nie masz żadnych szans.
                  > Musisz zrozumieć, że fotografie w tym panteonie romanizmu mogą robić
                  wyłącznie
                  > fotograficy, i to Fotograficy Jakubowi !!!

No nie! Znam ojca Andrzeja (rektora kościoła), wiele dobrego wiem o o. Tytusie
                  (starym punku:) ) i zapewniam wszystkich, że ich chrześcijaństwo nie ma nic
                  wspólnego z poglądami prezentowanymi przez Jakuba.
                  I nie mam wątpliwości, że gdyby Wojtek tam pojechał i poprosił, bez problemu
                  dostałby zgodę na fotografowanie.
                  • wojciech.domagala <<< Jakub a chrześcijaństwo >>> 06.07.04, 07:29
                    Poglądy Pani podającej się za Jakuba z Sandomierza nie mają nic wspólnego z
                    chrześcijaństwem.
                    • Gość: Jakub Re: <<< Jakub a chrześcijaństwo >> IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 08:20
                      A ty się nie odzywaj.
                  • Gość: Jakub Re: Fotograf z budki z fotoautomatem IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 08:14
                    Ty chyba nie jesteś oryginalnym r_z. Takie kłopoty ze zrozumieniem tekstu!
                    Jesteś podróbą albo mutantem.

O jakich "poglądach Jakuba", ty tu piszesz? O jakim chrześcijaństwie? Co ma
                    chrześcijaństwo do kiepskich zdjęć i do niebezpiecznego zachowania w zabytkach
                    przeszłości narodowej nieodpowiedzialnego fotopstryka z fotoautomatu? Co ma
                    wspólnego przeszłość zakonników z prośbą Wojtka, którą mi pokazano?
                    Prezentujesz się tu, jak zawodowy rozrabiacz żydowski, który na polecenie
                    rabinów dzieli chrześcijaństwo na drobne i wyszukuje okazje, żeby chrześcijan
                    skłócać ze sobą. Zajmij się lepiej skłócaniem Wojtka z Żydami!
                    A sio!
                    A raczej: A kysz! (i dla odegnania Złego trzykrotnie się przeżegnałem, a w
                    przyszłości wokół twoich tekstów będę święconą kredą rysował kręgi).
                    Strzeżonego, Pan Bóg strzeże.
                    • wojciech.domagala Jakub, kim Ty tak naprawdę jesteś ? 06.07.04, 08:49
                      A może osoba podpisująca się Jakub - ZAKONNICA ? (PINGWIN)
                      • Gość: Jakub Re: Jakub, kim Ty tak naprawdę jesteś ? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 10:40
                        Wojtek !!?

Co Ci winne dziewczyny, które tak niewinnie organizują sobie wspólne życie
                        według jasnych i znanych zasad?
                        • wojciech.domagala Jesteś kobietą JAKUB ? 07.07.04, 18:33
                          Dlaczego się podpisujesz JAKUB ???
                • wojciech.domagala Bardzo chętnie odpowiem na Twoją prośbę. 08.07.04, 13:31
                  Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Czy Wojciech Domagała to dorosła postać Wojtka Domagały, czy vice versa?
                  >
                  > Pokazano mi Twoją żebraninę u dominikanów św. Jakuba w Sandomierzu o
                  > wpuszczenie Cię do kościoła i o pozwolenie zrobienia kilku nędznych zdjęć
                  > fotograficznych.
                  >
                  > Ż-e-n-u-j-ą-c-e !
                  > Tak żebrać, tak się poniżać, tak nisko upaść ...!
                  > Mogłeś od razu Ojcom napisać, że wyliżesz najstarszą część posadzki
                  > świętojakubskiej za jedno zdjęcie ... .
                  >
                  > Twoje szanse są takie, że nie masz żadnych szans.
                  > Musisz zrozumieć, że fotografie w tym panteonie romanizmu mogą robić
                  wyłącznie
                  > fotograficy, i to Fotograficy Jakubowi !!!

Bardzo chętnie odpowiem na Twoją prośbę.

Możesz JAKUBIE znaleźć strony o tematyce żydowskiej i ja się będę wpisywał do
                  ksiąg gości.

Zapraszam do współpracy.

+++

Skontaktowała się ze mną dziewczyna interesująca się tematyką JUDAIKÓW -
                  wychodząc na przeciw chciałbym zrobić podstrone z tematami o takiej właśnie
                  tematyce.

Mam fotografie na slajdach - synagoga w Chęcinach - bardzo dobra ;-)))
                  cmentarze - bardzo dobre ;-))) rocznica pogromu - cyfra ;-))) i jeszcze kilka
                  negatywów o tematyce judaistycznej np... Muzeum w Dąbrowie Tarnowskiej.
                  Pomożesz mi Jakub zrobić taką stronkę ?
                  • Gość: Jakub Nie bądź taki irytujący ... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 16:38
                    1. Wojtek, czy tobie pokręciło się w głowie z braku upałów?
                    Gdzie tu masz, w tej zacytowanej mojej wypowiedzi, jakąś prośbę do ciebie?
                    W innym wątku, owszem, prośba moja była, lecz dotyczyła info o tym Żydzie,
                    udającym poetę z polecenia Światowego Centrum Holocaust Industrie.
                    Ty lepiej odpowiedz na moją prośbę o zamknięcie się przez ciebie i nie
                    pitolenie głupot na forum.

2. Bezpowrotnie straciłeś szansę na dopomożenie mi w zebraniu pewnych
                    materiałów z pewnego terenu podkieleckiego i wykonanie fotografii pewnych
                    obiektów, o co miałem cię prosić. To było przed tym, jak straciłem do ciebie
                    zaufanie.
                    Dobrze, że się zorientowałem, że nadajesz się tylko do fotografowania synagog,
                    w których nigdy nie ma nic do fotografowania (z wyjątkiem portalu w synagodze
                    sandomierskiej, który żydzi zrabowali z zamku królewskiego, wydzierając go nocą
                    z wiekowych murów; a to żydowska hołota!).

3. Wpisywać się do żydowskich ksiąg gości możesz i bez mojej pomocy. Mam ci
                    długopis podtrzymywać?

4. Chłopie pańszczyźniany u dziedzica Żyda, a rób ty se, co chcesz z tą
                    dziewczyną, nawet judaiki, jeśli ci żona pozwoli mieć dzieci z Żydówką. Ale
                    lepiej - ażeby nie martwić swojej żony - używaj prezerwatyw w stosunkach z tą
                    dziewczyną.
                    Żydówki takie już są niewinne, niby nic, żadnej prezerwatywy, kochanienki,
                    religia zabrania... A potem staje przed twoją żoną z judaikiem na rękach i
                    mówi, "to jest syn pani męża".
                    Jeśli już się z tą dziewczyną kontaktowałeś, to na pewno już wpadłeś.
                    Wyrazy współczucia dla twej miłej żony.

5. Dlaczego ze śmiechem twierdzisz, że cmentarze żydowskie są bardzo dobre? To,
                    w kontekście twojej pisaniny, wygląda na jakiś odrażająco antysemicki dowcip, i
                    to niskiej próby.
                    • Gość: Jakub Człowieku, nie irytuj się! Łatwo powiedzieć ... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 17:20
                      Po tym naśmiewaniu się z cmentarzy żydowskich, że są jeszcze całkiem dobre,
                      piszesz, że masz jeszcze "kilka negatywów o tematyce judaistycznej".
                      Wojtku, czy ty naprawdę nie znasz żadnych pozytywów u Żydów?
                      Co cię opętało?

• wojciech.domagala Szykuje dla Ciebie prezent... 08.07.04, 18:45
                        Szykuję dla Ciebie prezent dziewczyno z Sandomierza ;-)))
      • wojciech.domagala ...do HANNY... 04.07.04, 19:05
        W Kielcach trudno o dobrego państwowego psychiatrę dlatego ten dureń wypisuje
        brednie na forum. Winę za to ponosi m.in. NFZ...
    • spigelman typowy kielczanin, jak sie patrzy 02.07.04, 21:27
      • wojciech.domagala Niedziela 12.00 03.07.04, 07:27
        Będe się kręcił w niedzielę około 11-12 na Plantach.

Gej Wojtek

...przepraszam...

Goj wojtek (miało być !)

Pozdrawiam Serdecznie
    • Gość: JEDENz3 [...] IP: 217.153.141.* 03.07.04, 21:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Pi Re: Prowokator albo eseldziak IP: *.MAN.atcom.net.pl 03.07.04, 22:49
      Zadziwiajacy komunikat, i przerażający. Ide o zaklad, że autorstwa
      skompromitowanego dzialacza SLD, ktory chce udowodnić, iz ta zdegenorawana
      formacja jest i tak mniej zdegenerowana niż spoleczeństwo Kielc: jest zatem
      potrzebna Europie. Autorem tego postu kieruje ta sama intencja, ktora kierowała
      organizatorami pogromu - dowieść światu, że okupacja sowiecka jest w Polsce
      konieczna, bo Polacy to zbrodniarze
    • kobylybbb Jestem dumny 04.07.04, 00:19
      Jestem dumny z tego, że po raz kolejny będzie obchodzona rocznica prymitywnej
      NKWD-owsko – UB-ckiej prowokacji!
    • kobylybbb Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:29
      że nie lubisz Amerykanów?
      • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:30
        że nie lubisz Rosjan?
        • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:38
          Nie, bo będziesz antysemitą!
      • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:31
        że nie lubisz Hindusów?
      • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:32
        że nie lubisz Niemców?
      • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:32
        że nie lubisz szczurów?
      • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:33
        że nie lubisz Anglików?
      • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:34
        że nie lubisz kaszy?
      • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:35
        że nie lubisz Francuzów?
      • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:35
        że nie lubisz małp?
      • kobylybbb Re: Czy można powiedzieć 04.07.04, 00:36
        że nie lubisz Chińczyków?
      • kobylybbb Na wszystkie powyższe pytania 04.07.04, 01:01
        Nie, bo będziesz antysemitą!
        Wiadomość nie została wysłana, powód: post powtórzony
    • kobylybbb Pani Ewo!!! 04.07.04, 10:47
      Ale, Pani nie udzieliła odpowiedzi!!!
      Pani Ewa Warta-Śmietana powiedziała w Radio Kielce tak:
      „Bardzo często Żydzi pytają mnie, czy jestem żydowskiego pochodzenia, ponieważ
      uważają, że bardzo dobrze oddaję tą muzykę i słowa, przypomina im się
      dzieciństwo, młodość spędzona w Polsce. Ale jestem katoliczką i również muzykę
      sakralną bardzo lubię śpiewać, wykonywać. Dlatego też, jeśli Państwo chcieliby
      w moim wydaniu usłyszeć coś innego, bardzo serdecznie zapraszam na koncert
      muzyki sakralnej „Ave Maria w muzyce””.

To jest Pani Żydówką, czy nie?
      Jakie jest kryterium bycia Żydówką?
      Rozumiem, że bycie katoliczką wyklucza bycie Żydówką.
      • Gość: polonista Re: Pani Ewo!!! IP: 212.160.192.* 04.07.04, 14:39
        Pani Ewa może być Żydówką lub Polką (naród) może też być żydówką lub katoliczką
        (wyznanie). Bycie katoliczką nie wyklucza więc bycia Żydówką, natomiast
        wyklucza bycie żydówką.
        • kobylybbb Re: Pani Ewo!!! 04.07.04, 18:33
          Gość portalu: polonista napisał(a):
          > Pani Ewa może być Żydówką lub Polką (naród) może też być żydówką lub
          katoliczką
          >
          > (wyznanie). Bycie katoliczką nie wyklucza więc bycia Żydówką, natomiast
          > wyklucza bycie żydówką.

Jak rozumiem, Pani Ewa nie jest żydówką, lecz może być Żydówką.
          Jestem bardzo zobowiązany za wyjaśnienie.

Jaja kobyły BBB
          • wojciech.domagala Czy RMF to Polska czy Amerykańska stacja ???????? 04.07.04, 20:39
            "..... Bardzo często Żydzi pytają mnie, czy jestem żydowskiego pochodzenia,
            ponieważ uważają, że bardzo dobrze oddaję tą muzykę i słowa, przypomina im się
            dzieciństwo, młodość spędzona w Polsce. Ale jestem katoliczką i również muzykę
            sakralną bardzo lubię śpiewać, wykonywać. ....."

A dlaczego w RMF FM od godziny nic POLSKIEGO nie puścili, tylko po angielsku...
            Czy to angielska lub amerykańska rozgłośnia ???

<<<<< subiektywnie pokazane >>>>>
    • Gość: Jakub W tej chwili W TV TRWAM K. Kąkolewski opowiada IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 14:49
      Krzysztof Kąkolewski, autor książki "Umarły cmentarz", opowiada w TV TRWAM o
      tzw. "pogromie kieleckim".
      • Gość: Filip Re: "zydowska konspiracja." IP: 69.156.224.* 04.07.04, 17:28
        A wszystko to zydowski biznes.
        To on jest "wybrany" , on musi byc w centrum uwagi. Szkoda bit'ow na ten temat.
        To nie Zyd jest moja przeszkoda w realizacji mojej polskosci. On jest mentalnie
        i kulturowo kims innym, kim ja nigdy nie bede, nie chce byc i co najwyzej moze
        mi on byc obojetny. Ma prawo realizowac swa wlasna odrebnosc kulturowa ale nie
        kosztem mej wlasnej polskiej kultury. I to bede zwalczal.
        Zastanawia jednak inna kwestia zydowskiej mniejszosci w Polsce i
        przedstawicielstwa jej w parlamencie RP. Byla kiedys na ten temat mowa i namowa
        by te sprawy byly zalatwione "wszem i wobec", wowczas wiedzielibysmy czego
        Zydzi od nas oczekuja OFICJALNIE. Oczekujemy politycznej gry w otwarte karty.
        Ale niestety takiej postawy mniejszosc zydowaska mieszkajaca w Polsce nie
        przyjmie bo to konczy ich konspiracje.
        Malo tego; wielu gojom ze swiecznika (PZPR, UB, SB)taka sytuacja jest nawet
        bardzo na reke poniewaz moga dalej prowadzic swe machloje za zudowskimi plecami.
        In wecej Zydow im sie uda wybrac na politykow tym lepiej dla nich.
        W sytuacji wysuwanych przez wiekszosc spoleczna oskarzen o
        spoleczny,gospodarczy, polityczny balagan pod adresem rzadzacych natychmiast
        podsyca sie antyzydowskie nastroje. TO NIE MY TO ONI, ZYDZI SA WSZYSTKIEMU
        WINNI ! Gdyby udalo sie spolecznie wyjasnic ta kwestje krycia sie za plecami
        Zyda to uwazam ze dokonal by sie maly przelom w spolecznej swiadomosci z
        pozytywnym wplywem na polityke.
        Jak juz powiedzialem Zyd ma prawo byc Zydem i nie ma sie czegos dobrego po nim
        spodziewac. Ani po Greku, ani po Rumunie, ani po Ruskim i po Ukraincu.
        Ale parszywa polska mede nalezy lac w morde i to ostro. Wlasnie w imie tej
        polskiej jakosci.
        Popatrzmy na Polske i zadajmy sobie to proste pytanie; jak to
        mozliwe ;...........opowiedz sobie o niej sam na poziomie wlasnej swiadomosci!
        .....jak to mozliwe by strategiczne dla istnienia panstwowosci ministerstwa
        byly wypelnione mniejszoscia narodowa.
        I gdy wezniemy po lupe prawie kazdy ze spolecznie polskich waznych tematow, to
        nie sposob zadac sobie tego pytania ; JAK TO MOZLIWE, BY.....?
        • Gość: Jakub Re: "zydowska konspiracja." IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 21:01
          Pozdrawiam, Filipie
          Konspirują od stworzenia świata, albo jeszcze wcześniej... . I w ogóle są
          kontrowersyjni. Ten ich kontrowersyjny przywódca, szkoda gadać...

• Gość: Filip Re: "zydowska konspiracja." IP: 69.156.224.* 04.07.04, 22:53
            Ja rowniez pozdrawiam. Cieszy mnie Twoja obecnosc na liscie.
            Rozumiem rowniez Twa wrazliwosc na ten temat czy drazliwosc w tym temacie.
            Jest to postawa dojzala znajaca temat.... Pewnie nalezy przypominac fakty ale
            nie starac sie poprawiac Zyda bo go sie nie poprawi. A kazda taka proba konczy
            sie oskarzeniem o antysemityzm, ksenofobie, i polski nacionalizm.
            Najwazniejsze robic swoje poprawiac goja i wychowywac mlodziez w poczuciu
            spolecznego interesu. Wara wszelkiej mniejszosci od tych wartosci ktore nams
            Polakom czynia sola tej ziemi.
            Zyjesz w kraju a wiec zdajesz sobie sprawe jak wielkie sa to potrzeby.
            Polonii tez dotycza bardzo przeobrazenia. Ale to wszystko co tu sie dzieje
            niejako dzieje sie na tle kraju nad Wisla. Wlasnie spedzilismy wiele ciekawych
            godzin w gronie Ojcow z Torunia. Bardzo ciekawe rozmowy. I wszystkie dotyczace
            przyszlosci Polski. Niczym innym tu nie zyjemy a chlam ktory z Polski
            wyjechal "bez Polski" mozna spokojnie odsunac na bok nie warto sobie nim glowy
            zawracac. ...no i jak to mozliwe ?.....wciaz z tym pytaniem...a gdy spoleczne
            okulary zachodza mgla wazne by je czesto przecierac.
      • wojciech.domagala TV TRWAM 04.07.04, 18:59
        Co sądzicie o tej telewizji ? czy informacje w niej są obiektywne ???

Odpowiedź: NIEOBIEKTYWNA TELE-MA-RYJA
        • Gość: Jakub Re: TV TRWAM IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 19:41
          W tej chwili czy w trakcie audycji z Krzysztofem Kąkolewskim?

------
          Serdecznie pozdrawiam żonę Wojtka Domagały. :)

• wojciech.domagala <<< PODSUMOWANIE >>> 04.07.04, 20:27
            Gazeta w osobie Pana Redaktora - dil - napisała:

>>Wczoraj w południe w 58. rocznicę pogromu
            >>kieleckiego kwiaty pod tablicą przy ul. Planty 7 -
            >>upamiętniającą tragiczne wydarzenia - złożyli
            >>przedstawiciele władz Kielc i województwa

Owszem Panie Redaktorze, był Pan Prezydent Lubawski, Przewodniczący Rady
            Miasta, Pan Tadeusz Jóźwik... zabrakło "osobiście" Wojewody ?

>>świętokrzyskiego, a także parlamentarzyści. - Musimy

Tutaj widziałem znaczne braki... Pana Posła Cepila nie było... niewiem czy był
            Poseł Nowak - nie znam ?! wielu posłów zabrakło... LPR ? niewiem... nie znam
            wszystkich...

>>pamiętać o tej tragedii, historii nie da się zataić. Kto

Czy można prosić o podanie źródła gdzie można zaczerpnąć informacji o tym co
            się naprawdę wydarzyło tamtego dnia ? 4 lipca 1946 roku ?

>>naprawdę zainicjował pogrom, to może się liczyć dla
            >>historyka. Dla nas jako współczesnych mieszkańców
            >>Kielc ma to znaczenie drugorzędne. Ważne, żeby
            >>Żydzi wiedzieli, że w Kielcach mogą czuć się dobrze -
            >>mówił prezydent Wojciech Lubawski, prezydent

Myslałem, że przemówi do mikrofonu i do tłumu stojącego przed kamienicą na
            Plantach 7... przemówił tylko do dziennikarzy...

>>Kielc. Uroczystości tradycyjnie zorganizował także
            >>Bogdan Białek z pastorem Januszem Daszutą. Po

Ten jegomość z taką "uroczą" czapeczką ? Bogdan Białek... szkoda, że nie
            wiedziałem - pogawędziłbym.

>>zapaleniu zniczy uczestnicy uroczystości przeszli na
            >>Cmentarz Żydowski na Pakoszu.

Przeszli, owszem i doszli. Wszystko odbyło się bardzo spokojnie - nie było
            żadnych prowokacji jak to się zdarzało w ubiegłych latach.

Jestem dumny, że taka uroczystość mogła się odbyć spokojnie w mieście w którym
            mieszkam. Jestem dumny, że pamiętali o niej przedstawiciele władz i
            społeczeństwo. Jestem dumny, że pod kamienicą znalazła się cała masa wieńców i
            zniczy. ŻYWIĘ NADZIEJĘ, że dzięki takiemu - pozytywnemu - postępowaniu
            mieszkańców i władz zmyjemy tę paskudną czarną plamę z historii naszego miasta.

##########

ZAPRASZAM do obejrzenia krótkiego fotoreportażu:
            • agnostyk1 Re: <<< PODSUMOWANIE >>> 04.07.04, 23:33
              Wojciechu! Nie kłóć się z nimi. Do końca swych dni nie zrozumieją, że za nasze
              życie, kraj, bycie tu i teraz ( jak i również za przeszłość) jesteśmy
              odpowiedzialni tylko my POLACY. Poszukiwanie winnego - Żyda - to
              samousprawiedliwanie swojej "niemoty". Im mierniejszy, tym bardziej odczuwa
              konieczność znalezienia kozła ofiarnego. Dupki, im bardziej byliście robieni
              przez Żydów w konia, tym bardziej sami jesteście temu winni. Mordowanie,
              natomiast, w czasie pogromu kieleckiego, to ohyda. Chwalenie tego teraz to
              czysta, nacjonalistyczna, zakłamana obłuda.
              • wojciech.domagala To nie nacjonaliści - to zwykli chuligani. 05.07.04, 07:57
                To nie nacjonaliści - to zwykli chuligani.
    • Gość: cb Re: 58. rocznica pogromu kieleckiego IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 08:15
      szaloom
    • kosz.marny Re: 58. rocznica pogromu kieleckiego 05.07.04, 08:22
      Gość portalu: Kielczanin napisał(a):

> Jestem dumny z tego faktu, ze ponad pół wieku temu zrobiono porządek w moim
      > mieście.

Jesteś przerażającym debilem :-( Szkoda, że z tobą jeszcze nie nikt nie "zrobił
      porządku", ale jeszcze nic straconego - może ktoś się zlituje. Nazywanie
      zbiorowego morderstwa (nieważne, przez kogo popełnionego) "robieniem porządku"
      woła o pomstę nie tylko do nieba, ale i do tzw. organów ścigania. A dumny z
      faktu popełnienia morderstwa może być tylko człowiek psychicznie chory.
    • Gość: Jakub i w oparciu o powieść Fr. Kafki, skazuję obywatela IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 14:52

... i w oparciu o powieść Franza Kafki, skazuję obywatela na ...

Miejsce i czas: cosobotnia audycja z cyklu "Rozmowy niedokończone" w Radiu
      Maryja i Telewizji TRWAM, nadana równocześnie w obu środkach przekazu w dniu 3
      lipca 2004 roku, od ok. godz. 18:00 lub godz. 18:30 (i powtórzona w TV TRWAM w
      dniu następnym).

Gościem programu był autor książki o wydarzeniach kieleckich w dniu 4 lipca
      1946 roku, zatytułowanej "Umarły cmentarz", Krzysztof Kąkolewski.

W trakcie audycji słuchacze mieli możliwość telefonowania do studia i
      wypowiadania swoich uwag, związanych z poruszanym tematem.

Jednym z dzwoniących był pan Teodor G. (urodzony w Kielcach, jego brat pracował
      w dniu 4 lipca 1946 roku w hucie "Ludwików" czyli SHL), obecnie zamieszkały w
      Gdańsku.

Oto opowieść pana Teodora G., tak jak ją usłyszałem, zrozumiałem i zapamiętałem:

Jego brat opowiadał mu o tym, co sam widział w trakcie tzw. wydarzeń
      kieleckich w dniu 4 lipca 1946 roku. Przebieg wydarzeń był odmienny od
      przedstawianego przez komunistyczną propagandę. Pracowników huty "Ludwików", UB
      wyprowadziło wtedy z huty dopiero w południe, około godziny dwunastej, a
      dojście w okolicę ulicy Planty trwało długo. Robotnicy przybyli już po głównych
      wydarzeniach.
      Przed około dwoma - trzema laty, pan Teodor G. zwrócił się listownie do
      prokuratury w Kielcach o ściganie winnych szkalowania narodu polskiego i
      fałszów, zawartych w napisach na tablicy "pamiątkowej", znajdującej się na domu
      przy ulicy Planty 7. [Tablica ta - jak to wynika z tejże audycji - znajduje się
      w fałszywym miejscu, czyli nie na tym domu, w którym doszło do zajść, mających
      związek z tzw. wydarzeniami kieleckimi. Znane już zajścia miały miejsce w
      niepodpiwniczonej oficynie stojącej w podwórzu, a kamienicę, stojącą przy ulicy
      Planty 7, zajmowało UB i mieszkali tam wyżsi rangą funkcjonariusze Urzędu
      Bezpieczeństwa Publicznego, a więc jednej z instytucji, która zaplanowała i
      wykonała to, co dziś nazywamy wydarzeniami lub prowokacją kielecką. - dopisek
      Jakuba]

Zamiast spodziewanego wyjaśniania sprawy fałszów w antypolskim napisie i
      ewentualnego ścigania przez prokuraturę w Kielcach sprawców przestępstwa
      szkalowania narodu polskiego, z mocy decyzji prokuratury (i sądu?) (Woj.? w
      Kielcach?), autor listu został pozbawiony wolności.
      Wg słów pana Teodora G., w latach (!) 2002 i 2003, pan Teodor G. był
      pozbawiony wolności przez 15 miesięcy!

Prokuratura zarzuciła autorowi listu dokonanie przestępstw z art. 257 KK, z
      art. 261 KK i z art. 13 KK w związku z art. 288 KK.

Poniżej przytaczam przepisy powyżej wymienionych artykułów Kodeksu Karnego:
      1) Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z
      powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z
      powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną
      innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

2) Art. 261. Kto znieważa pomnik lub inne miejsce publiczne urządzone w celu
      upamiętnienia zdarzenia historycznego lub uczczenia osoby, podlega grzywnie
      albo karze ograniczenia wolności.

3) Art. 13 § 1. Odpowiada za usiłowanie, kto w zamiarze popełnienia czynu
      zabronionego swoim zachowaniem bezpośrednio zmierza do jego dokonania, które
      jednak nie następuje.
      - ... w związku z ... -
      Art. 288.
      § 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, podlega
      karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
      § 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia
      wolności albo pozbawienia wolności do roku.
      § 3. Karze określonej w § 1 podlega także ten, kto przerywa lub uszkadza kabel
      podmorski albo narusza przepisy obowiązujące przy zakładaniu lub naprawie
      takiego kabla.
      § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek
      pokrzywdzonego.

Wg słów pana Teodora G. - które słyszałem osobiście za pośrednictwem, legalnie
      działających podmiotów prawa polskiego, Radia Maryja i Telewizji TRWAM, i które
      to słowa (telefoniczna wypowiedź pana Teodora G.) obie te instytucje utrwaliły
      na nośnikach dźwięku - w związku ze swoim listem do prokuratury, został on
      pozbawiony wolności w latach 2002 i 2003 na łączny okres 15 miesięcy, a ponadto
      był skierowany na przymusowe badania psychiatryczne.
      • Gość: qwerty w oparciu o opowieść o UFO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 17:55
        Skoro pan Teodor mówił to przez radio, to znaczy, że ma rację. Trzeba zmienić
        książki do historii, a innych świadków pogonić.
        Mój brat też miał taki przypadek. Widział UFO. Był prawie całkiem trzeżwy (dwie
        butelki na trzech, bo jedna im się stłukła). UFO ich przeniosło do sklepu
        spożywczego, wsadziło do kieszeni fajki, wybiło szybę i zadzwoniło na alarm,
        skubane. I co ? I nic. Dzielnicowy nie uwierzył! Nawet żadna gazeta nie chciała
        tego napisać. Nie ma, kurwa, sprawiedliwości. Moze nawet go zamkną i będzie
        siedział za pomówienie. To się w pale nie mieści, jak cierpi za niewinność
        prawdziwy Polak.
        • wojciech.domagala "..legalnie działające podmioty prawa polskiego.." 05.07.04, 18:25
          "...legalnie działających podmiotów prawa polskiego ... Radia Maryja ... TV
          Trwam..."

Co to znaczy ? co ta antysemitka za bzdury wypisuje ? czy to są jakieś podmioty
          prawa polskiego ?
          • Gość: Jakub Re: "..legalnie działające podmioty prawa polskie IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 20:16
            Wojtek, wpisz się do księgi gości na jakiejś stronie żydowskiej. Tylko
            śmiesznie, tak jak u dominikanów.
          • Gość: Jakub Re: "..legalnie działające podmioty prawa polskie IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 21:17
            Radio Maryja i Telewizja Trwam mają dużą siłę rażenia. Zamiast wypisywać
            przekleństwa na antypolskich Żydów, piszę po prostu: ojciec Rydzyk!, Radio
            Maryja!, ojciec dyrektor!, Telewizja Trwam!, i już ze 100 Żydów leży porażonych
            moim antysemityzmem.

A jak dodam jeszcze od niechcenia, że słucham Radia Maryja, to wśród żydostwa
            od razu wrze! Pojawiają się zaraz na forum ich propagandziści i piszą te swoje
            beznadziejnie antypolskie kawałki, którymi budzą sumienia narodowe i powodują
            oburzenie wśród coraz większej liczby Polaków. :)
            Grunt, to mieć z nich wyrękę. :)
            A co, ja mam się przepracowywać?
            • agnostyk1 Re: "..legalnie działające podmioty prawa polskie 05.07.04, 22:10

>A jak dodam jeszcze od niechcenia, że słucham Radia Maryja, to wśród żydostwa
              > od razu wrze! Pojawiają się zaraz na forum ich propagandziści i piszą te
              >swoje beznadziejnie antypolskie kawałki, którymi budzą sumienia narodowe i
              >powodują oburzenie wśród coraz większej liczby Polaków. :)

Tak masz rację. Przy tak beznadziejnej argumentacji, jak Twoja, to musi
              wrzeć. Nie wśród żydostwa lecz wśród normalnie myślących ludzi. Jeżeli uważasz,
              że po Twoim poście odzywają się tylko Żydzi to jesteś po prostu chory.
              Twoje „źródła” wiedzy o świecie i jego historii – rozumiem, że to oo Rydzyk i
              jego ferajna tak Cię pięknie indoktrynują – są g.... warte. To przecież zwykła
              konkurencja.
              I jak pamiętasz, kiedyś mówiłem, że masz koloratkę pod szyją. Teraz
              twierdzę, że nie pod szyją tylko w głowie, a tam jak sam wiesz jej się nie da
              uprać prostymi metodami.
              • Gość: Jakub Re: "..legalnie działające podmioty prawa polskie IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 08:34
                Jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat audycji z udziałem Krzysztofa
                Kąkolewskiego lub przytoczonej przeze mnie telefonicznej wypowiedzi pana
                Teodora G., to zabieraj się ze swoimi prymitywnymi wyzwiskami. Takiego debila,
                jak ty, nie pamiętam, choć było już tu wielu różnych półgłówków różnych wyznań,
                ras i socjalistycznych partii politycznych (zwłaszcza złodziei z SLD).

Napisałeś chociaż jedno rzeczowe zdanie? Nie. Same wyzwiska i szkalowanie.
                Może przytocz jakiś KONKRETNY przykład niewłaściwej lub antypolskiej
                działalności Radia Maryja lub ojca Rydzyka, na których tak ostro pomstujesz.
                • Gość: qwerty Re: "..legalnie działające podmioty prawa polskie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 11:36
                  > przytocz jakiś KONKRETNY przykład niewłaściwej lub antypolskiej
                  > działalności Radia Maryja lub ojca Rydzyka

Zastanawiam się, jaki jest stosunek, wyżej wymienionych, działajacych legalnie
                  podmiotów prawa polskiego do bliźnich w osobach Żydów? Właściwie Żydzi są
                  zawsze antypolscy (czy ktoś widział innego Żyda?), więc chyba stosunek ten jest
                  negatywny, prawda?
                  Jest też i druga sprawa - Przechodniem byłem miedzy Wami - jak więc rozpoznać,
                  czy to On we własnej Osobie chce wystawić na próbę naszą miłość do bliźniego,
                  czy też przed nami defiluje zwykły (antypolski oczywiście) Żyd?
                  No i wreszcie sprawa trzecia - jak rozwiązać kwestię żydowską w Polsce? Model
                  nazistowski (obozy "pracy")? Gomułkowski ("syjoniści do Syjamu") ? Inny?

> Takiego debila, jak ty, nie pamiętam
                  w telewizorze jest sporo preparatów na poprawę pamięci
                  i pewnie sporo nierozpoznanych jeszcze antypolskich Żydów
                  warto więc ogladać telewizję
                  • Gość: Jakub Re: "..legalnie działające podmioty prawa polskie IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 15:06
                    No i gdzie te konkretne przykłady, ty podwójnie debilny debilu komunistyczny?
                    Znowu pomówienia i szkalowanie. A gdzie coś konkretnego?

Nigdy nie widziałeś, ty ZMS-owski ciulu, Żydów w Telewizji Trwam, ani nie
                    słyszałeś ich wystąpień w Radiu Maryja? Ja już ich spotykałem, w tym jako
                    głównych gości wielogodzinnych audycji TT i RM.

Stosunek do bliźnich Żydów to masz ty w tym swoim głupim łbie, surowy palancie.

Konkretnie, to znaczy konkretnie, wymienić czas, miejsce i rodzaj czynu, a nie
                    jakieś bredzenie, ty gnoju bezmóżdży od antypolskich prowokacji.
      • r_z Re: i w oparciu o powieść Fr. Kafki, skazuję obyw 05.07.04, 22:45
        Znane już zajścia miały miejsce w
        niepodpiwniczonej oficynie stojącej w podwórzu, a kamienicę, stojącą przy ulicy
        Planty 7, zajmowało UB i mieszkali tam wyżsi rangą funkcjonariusze Urzędu
        Bezpieczeństwa Publicznego

Jest taki piękny film dokumentalny o Żydzie - członku Światowego Związku
        Żołnierzy AK (kieleckim partyzancie), który właśnie w tym domu po wojnie
        mieszkał - kilka miesięcy przed pogromem wyjechał razem z grupą Żydów do
        Izraela (w kamienicy tej mieszkali głównie Żydzi ze wschodu, przede wszystkim
        czekający na wyjazd). Zwiedzał kamienicę w tym filmie po latach (o pogromie -
        poza krótkim wspomnieniem - nie było w nim mowy, bo jego przesłanie było
        leczące rany, a nie rozdrapujące)
        • Gość: Jakub Re: i w oparciu o powieść Fr. Kafki, skazuję obyw IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 10:23
          1. Jeszcze raz i wyraźniej napiszę fakty ustalone przez Krzysztofa
          Kąkolewskiego i podane przez niego w rzeczonej audycji. Nie tylko Krzysztof
          Kąkolewski (autor książki o wydarzeniach kieleckich 4 lipca 1946 roku
          pt. "Umarły cmentarz") podaje ten niewątpliwy fakt wraz z uzasadnieniem.
          Spotykałem już wzmianki o tym, ale nigdy jakoś do mnie dobitnie nie dotarło,
          jak wielka to była manipulacja propagandy komunistycznej, żeby dokonać "zamiany
          domów". Zniszczona oficyna bez piwnic ("Żydzi mieli przetrzymywać polskiego
          chłopczyka w piwnicy"), gdzie zginęło kilkudziesięciu ludzi, nie nadawała się
          tak dobrze do propagandy rzekomego "pogromu", jak frontowa kamienica.

Kamienicę przy ul. Planty 7 zajmowało kieleckie UB i mieszkali tam wyżsi
          funkcjonariusze kieleckiego UB, którzy jak to powszechnie wiadomo, w większości
          byli Żydami. Nie wiedziałeś? :)) Dom ten nazywano w Kielcach "Domem Żydowskim".

Czyli, od frontu w głównej kamienicy mieszkali Żydzi komuniści, czyli ci Żydzi
          lepsi w tamtych czasach i na właściwych Żydom stanowiskach państwowych.
          Natomiast ci Żydzi, którzy chcieli wyjechać do Palestyny, mieszkali w oficynie,
          stojącej w podwórzu. Był to rodzaj getta. I to tam rozegrały się te dramatyczne
          wydarzenia. To w tej oficynie ginęli ludzie. Natomiast w kamienicy frontowej,
          stojącej przy ul. Planty 7, nic się nie działo. Ta kamienica była pod ochroną,
          bo przecież m.in. to w tej kamienicy mieszkali oprawcy, którzy brali udział -
          na różnych szczeblach i w różnym stopniu - w planowaniu i wykonawstwie
          tych "wydarzeń kieleckich".

2. Być może film jest piękny, ale nic nie wnosi do sprawy. Poza - zapewne
          celowym, bo Żydzi zawsze tak robią - zafałszowaniem sytuacji. Poza tą sugestią,
          że - jak piszesz (bo tak zapewne zapamiętałeś tę świadomie fałszywą sugestię) -
          "w kamienicy tej mieszkali głównie Żydzi ze wschodu, przede wszystkim
          czekający na wyjazd".
          Po pierwsze, należy dodać, że byli to głównie Żydzi - przedwojenni obywatele
          polscy, żeby nie mieszać do tego Żydów radzieckich.
          Po drugie, ci Żydzi mieszkali w oficynie stojącej w podwórzu. Właśnie ci
          przejezdni Żydzi, uważani przez żydowskich komunistów za motłoch, padli ofiarą
          tych wydarzeń. Zginęło także kilku żołnierzy (dwóch czy trzech), wykonujących w
          tej oficynie polecenia przełożonych.

3. Sugestia w filmie była celowa, ale czy ten jeden izraelski Żyd, na kilka
          miesięcy przed 4 lipca 1946 roku, mieszkał w kamienicy czy w oficynie, tego
          oczywiście nie wiem. Jeśli był w AK i mieszkałby w kamienicy przeznaczonej dla
          żydowskich oficerów UB, to byłoby to co najmniej dziwne. Ale nasuwają się tu
          różne możliwości interpretacyjne, związane z sytuacją, że miało być to sporo
          wcześniej (na kilka miesięcy przed), dam więc temu spokój, bo wiedzieć nie
          mogę, gdzie mieszkał (chyba, że ktoś już zna tę sprawę).
          No i przecież trzeba pamiętać też o dziwnej pamięci świadków żydowskich,
          dotyczącej wydarzeń związanych z II wojną światową. Jakże często świadkowie ci
          pamiętają wszystko w najdrobniejszych szczegółach z wydarzeń, których mieli być
          naocznymi świadkami, a w rzeczywistości przebywali w momencie rozgrywania się
          zaświadczanych wydarzeń w bardzo odległym miejscu, często o tysiące kilometrów
          (zapewne dobrze pamiętasz sprawę Jedwabnego).
          Propagandowe filmy żydowskie pełne są fałszów, jeśli przeznaczone są dla nie-
          Żydów. Przypomnij sobie filmy o Jedwabnem.
          Ciekawe są filmy żydowskie robione dla Żydów. W nich się Żydzi nie krępują i
          opowiadają, jak mordowali Polaków w czasie II wojny światowej. Przechwalają się
          tym i szczycą. Koniuchy, Naliboki, ale i inne miejscowości. To także mordowanie
          bezpośrednio po sowieckim wyzwoleniu tych Polaków (lub zsyłanie ich na
          Syberię), którzy brali udział w przechowywaniu Żydów przez czas niemieckiej
          okupacji (np. przypadek ojca żydowskiego pisarza Jerzego Kosińskiego, który
          decydował o zsyłce i zabiciu Polaków z nieodległych od ciebie stron; wyjrzyj
          przez okno).

4. Przesłanie zawsze jest jedno - dokopać Polaczkom, fałszywie ich oskarżyć.
          Czy ten Żyd izraelski jasno powiedział, że to komuniści, w tym wielka liczba
          żydowskich komunistów, zorganizowali i wykonali mord na Żydach i na Polakach w
          Kielcach w lipcu 1946 roku?
    • kobylybbb Niech zapłacą 06.07.04, 09:37
      kiedyś pozwoliłem sobie napisać tak:

„Żydzi są narodem pragmatycznym. Niemcy uchodzą także za pragmatyków.
      Już od jakiegoś czasu nie słyszy się o tym, że zagładzie Żydów winni są Niemcy.
      O zagładzie mówi się bezosobowo. Wiadomo, że Niemcy wypłacili Żydom
      niebagatelne odszkodowania. Wiadomo, przynajmniej szacunkowo, ilu Żydów zginęło
      w wyniku demokratycznego objęcia władzy przez Adolfa Hitlera.
      Aby przeliczyć na pieniądze (oczywiście w przybliżeniu) wartość ludzkiego
      istnienia wystarczy podzielić kwotę odszkodowań wypłaconych przez Niemców przez
      ilość ich ofiar.
      Nie chcę wszczynać dyskusji o tzw. pogromie w Kielcach. Gdyby tak jednak wg
      stawki określonej w negocjacjach Niemiecko – Żydowskich zapłacić za osoby,
      które zginęły w Kielcach, to problem byłby rozwiązany?
      Wszak na ulicach niemieckich miast nie stoją co krok pomniki, a pogromów było
      tam ...”

Dlaczego władze na czele z Panem Prezydentem Aleksandrem nie dokonają
      stosownych obliczeń?!
      Później trzeba tylko uiścić opłatę. Uważam, że większość kosztów winni ponieść
      funkcjonariusze UB i ich przełożeni, którzy byli organizatorami i wykonawcami
      pogromu.
      Dostają wysokie emerytury, więc nie zubożeją. Organizacyjnie też nie widzę
      problemu. Niektórzy z nich przebywają wszak w Izraelu.
      • agnostyk1 Do Jakuba 06.07.04, 12:08

>Gościem programu był autor książki o wydarzeniach kieleckich w dniu 4 lipca
        򗵺 roku, zatytułowanej "Umarły cmentarz", Krzysztof Kąkolewski.
        >Jednym z dzwoniących był pan Teodor G....

Nie w tym rzecz, że uważasz ich za osoby autorytatywne. Rzecz w tym, KTO ich
        jako autorytety przedstawia i w jakim celu.
        Pewnie to nie Polacy dokonali pogromu w Kielcach ( ufoludki, czy co?). Może i
        pochodzenia żydowskiego (czy wszyscy?). Jeżeli nawet to byli ubecy to chińscy
        czy polscy. Po co te próby samooczyszczania, kiedy tego nijak się nie da
        wykonać. Co innego, że takie pogromy to specjalność Kościoła rzymsko –
        katolickiego na całej przestrzeni jego 1600 – letniej działalności. Zawsze byli
        winni żydzi, murzyni, indianie, muzułmanie, czarownice, shizmatycy czy inni
        niewierni. Nic to,że sędziami byli duchowni a wykonawcami władze
        administracyjne. Scenariusz zawsze był ten sam. Znaleźć pretekst,
        rozkolportować go i nakręcać spiralę nienawiści. Reszta toczyła się sama. Można
        było wytłumiać agresję, w imię np. miłości bliźniego itp., ale przecież
        chodziło o coś wręcz przeciwnego. A w Kielcach – jak się zachował ówczesny
        biskup.
        W porównaniu do inwektyw którymi mnie obrzucałeś i całkowitego braku
        argumentów w dyskusjach jakie toczyły się na tym forum przed pół rokiem, to
        moje obecne „napomnienia” są małym pikusiem. Wtedy musiałem uciąć dyskusję
        radykalnie. Zostałeś przeszkolony lub sam dokonałeś odkrycia, iż w dyskusjach
        liczą się tylko argumenty. Na razie się tylko gniewasz. I nie w twojej gestii
        czy ktoś na tym forum będzie zabierał głos, czy nie.
        • kobylybbb Wprawdzie, jak rozumiem 06.07.04, 12:33
          to do Jakuba, ale wtrącę swoje trzy grosze.
          Odpowiem trawestując słowa Przyjaciela Polaków Pana Szewacha Weissa.
          Pan Ambasador stwierdził, że:

„Żydzi, którzy byli komunistami, nie byli Żydami”!

Ja stwierdzam:

Funkcjonariusze UB winni pogromu nie byli Polakami. Jeżeli nie byli także
          Żydami lub Rosjanami, to musieli być beznarodowcami.

Jeżeli znałbyś trochę historii, to wiedziałbyś skąd i dlaczego Żydzi pojawili
          się w Polsce. Jeżeli znałbyś trochę historii, to wiedziałbyś, że w Polsce w
          porównaniu z innymi krajami i biorąc pod uwagę populację, pogromów było
          niewiele. Jeżeli znałbyś historię, to wiedziałbyś, że pogromy były organizowane
          nader często przez okupantów. Tak było pod zaborem rosyjskim, tak było za
          okupacji Niemieckiej, tak było w latach powojennych, też za okupacji i nie
          tylko w Kielcach.
          W tym czasie pogromy organizowano w innych miastach Polski, a także w innych
          krajach. Np. na Węgrzech. Akurat w Kielcach pogrom się udał.
          Być może winni są Polacy, mieszkańcy Kielc. Winni są tego, że podjudzeni
          stawili się na miejscu zbrodni.
          A jak się zachował Biskup???!!!
          Czy to ten Biskup, o którym kilka lat później z zaangażowaniem pisywał Pan
          Tadeusz Mazowiecki?
          Czy to ten Biskup, który niedługi czas po tym został poddany wymyślnym torturom
          w UB?
          O ile pamiętam, to torturowali wybitni Agnostycy, ideowi poprzednicy Agnostyka
          Aleksandra.
          • agnostyk1 Re: Wprawdzie, jak rozumiem 06.07.04, 12:59
            Nie pytałem o to co się póżniej działo, lecz o to co przedsięwziął ten biskup
            w tym konkretnym miejscu i czasie.
            • kobylybbb A co przedsięwziął???!!! 06.07.04, 13:06
              agnostyk1 napisał:
              > Nie pytałem o to co się póżniej działo, lecz o to co przedsięwziął ten
              biskup
              >
              > w tym konkretnym miejscu i czasie.

Jest niewątpliwe, że był to spisek katolickiego kleru. Kler się zebrał i zrobił
              pogrom.
              Ksenofobiczny kler został ukarany dzięki zaangażowanemu śledztwu prowadzonemu
              przez patriotyczny UB. Jednak, w wyniku pobłażliwości sądu, kler nie został
              ukarany dość surowo.
              Tym niemniej przypomnę wyroki:
              - bp. Czesław Kaczmarek 12 lat więzienia,
              - ks. Jan Danielewicz (skarbnik kurii kieleckiej) 10 lat,
              - ks. Józef Dąbrowski (kapelan biskupa) 9 lat,
              - ks. Władysław Widłak (prokurator Seminarium Duchownego w Kielcach) 6 lat,
              - siostra Waleria Niklewska (Zgromadzenie Sióstr Służebniczek) 5 lat.

P.S.
              Jakąż więc jeszcze niegodziwość przedsięwziął Biskup i Jego zdeprawowani
              wspólnicy?
            • kobylybbb Oczywiście 06.07.04, 13:32
              o czynnym wspieraniu przez Biskupa i Jego wspólników zwyrodniałych najeźdźców
              faszystowskich zamilczę.
              Bo o tym mówią wyniki wnikliwych badań przeprowadzonych przez JM Rektora AŚ.
        • Gość: Jakub Re: Do Jakuba IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 16:59
          Kolejny debilny debil pisze:
          "Jednym z dzwoniących był pan Teodor G.... Nie w tym rzecz, że uważasz ich za
          osoby autorytatywne."

Z mojego tekstu jasno wynika, że nie zajmuję się uważaniem, tępy ciulu, pana
          Teodora G. za osobę autoratywną, ale relacjonuję jego publiczną wypowiedź o
          tym, że w latach 2002 i 2003 był jako Polak represjonowany w związku z listem,
          jaki wysłał do prokuratury, żądając ścigania sprawców antypolskich pomówień,
          związanych z wydarzeniami, jakie miały miejsce w Kielcach w dniu 4 lipca 1946
          roku.
          Liczę, że pojawią się tu głosy osób, które coś konkretnego wiedzą na temat
          sprawy pana Teodora G.
          Z tego, jak tę sprawę przedstawił sam pan Teodor G. wynika, że mógł tu mieć
          miejsce kolejny przypadek dokonania przez osoby zatrudnione w prokuraturze (i
          ew. w sądownictwie?) zbrodni na narodzie polskim. Zbrodni analogicznej do tych,
          jakich dokonywano przed rokiem 1989, a teraz są ścigane polskim prawem.
          Dlatego ten fragment audycji opisałem na forum.

Debil pisze:
          "Rzecz w tym, KTO ich jako autorytety przedstawia i w jakim celu."

Jeśli ktoś ma wątpliwości do wypowiedzi pana Krzysztofa Kąkolewskiego w Radiu
          Maryja i Telewizji TRWAM lub ma jakieś zastrzeżenia do treści jego książki
          pt. "Umarły cmentarz", w której K. Kąkolewski opisuje i dokumentuje te tzw.
          wydarzenia kieleckie, to chętnie te zastrzeżenia przeczytam.
          Natomiast pomawiające pieprzenie, że ktoś, w jakimś celu, przedstawia
          autorytety etc., jest pieprzeniem bez sensu. Jeśli masz, ty sowiecki
          pogrobowcze, jakąś wiedzę kwestionującą ustalenia i dokumenty, zawarte w
          książce "Umarły cmentarz", to ją po prostu przedstaw. A będzie to - rozmowa o
          faktach, ty bezecny sowiecki świński ryju.

Antypolski, sowiecki pomiot pisze:
          "Pewnie to nie Polacy dokonali pogromu w Kielcach (ufoludki, czy co?). Może i
          pochodzenia żydowskiego (czy wszyscy?)."

Zaplanowania całej akcji i morderstw dokonali przede wszystkim komuniści
          żydowscy czyli jak najbardziej Żydzi, w tym Żydzi reprezentujący Związek
          Radziecki, którzy w Kielcach wypełniali funkcje przywódcze i nadzorcze nad całą
          tą akcję. Głównodowodzącego akcją Żyda ze Związku Radzieckiego, przybyłego do
          UBP w Kielcach przed akcją, a który po morderstwach wyjechał z Kielc,
          rozpoznała po latach w Izraelu Żydówka, która wówczas była kierownikiem
          sekretariatu szefa UB w Kielcach. Złożyła na ten temat relację.
          Nie było żadnego tłumu Polaków mordujących Żydów. Było wyselekcjonowane i
          dowodzone - zsowietyzowane - wojsko i m.in. ostrzał oficyny z karabinu
          maszynowego.

Debil sowiecki pisze:
          "pogromy to specjalność Kościoła rzymsko – katolickiego na całej przestrzeni
          jego 1600 – letniej działalności."

Oj, mizeroto umysłowa, znowu pomawiasz i szkalujesz. Zapoznaj się lepiej z
          podstawową wiedzą historyczną. A jeśli masz jakąś wiedzę alternatywną, to ją tu
          zaprezentuj. Najlepiej w formie statystycznej - ile było pogromów w ogóle, a
          ile przez poszczególne podmioty dokonujące pogromów, podaj liczby pogromionych
          żydów etc. Nic nie wskazuje na to, żeby Kościół Rzymsko - Katolicki z pogromów
          uczynił swoją specjalność. Dostałeś pod tym względem kompletnego pomieszania
          zmysłów.

Debilny debil wymyślił:
          "A w Kielcach – jak się zachował ówczesny biskup."

Czy sugerujesz, że biskup gromił? hahahaha
          Może tak zamiast coś sugerować, napisz, co robił wóczas biskup kielecki. Śmiało.

Żałosny debil użala się z powodu
          "całkowitego braku argumentów w dyskusjach jakie toczyły się na tym forum przed
          pół rokiem".

Z takim debilem trudno dyskutować, dlatego z pewnością żadnej dyskusji między
          nami nie było. A to, co na forum pisałem w przeszłości o "prowokacji
          kieleckiej" można łatwo znaleźć. Jest tu przecież wyszukiwarka.
          • agnostyk1 Re: Do Jakuba 06.07.04, 22:15
            No, no - debilny debil. Osiągnołeś swój poziom z przed pół roku. Miło mi to
            czytać bo czuję sie dowartosciowany.
            388r - pierwsze spalenie synagogi nad Eufratem z nakzu biskupa Kalinkinonu:
            415r - konfiskata egipskich synagog i ich zamiana na kościoły chrześciańskie -
            arcybiskup Cyryl. Zaatakowano i zbużono synagogę w Aleksandrii i zagrabiono
            mienie żydowskie;
            do 1000r prześladowania we Francji, hiszpanii, Niemczech - banicje, zagrabienia
            mienia, zamiana w niewolników, przymusowe chrzty. Bez przerwy i nachalnie;
            1298r - w Niemczech oskarżono Żydów o zbezczeszczenie hostii (sic!!!).
            Wymordowano wszystkich Żydow w Rindfleisch oraz zniszczono 140 osad żydowskich;
            1337r - w Deggendorf wymordowano wszystkich żydów co pozwoliło uwolnić się od
            długów wczesniej zaciągniętych u swoich ofiar. Działania takie były motorem
            prawie wszystkich pogromów;
            1349r - w Strasburgu spalono 2000 Żydów oraz wymordowano 350 gmin. Na ogół
            palono żywcem;
            1426r - wypędzono Żydow z Kolonii;
            1458r - wypędzono Żydów z Frankfurtu;
            1529r - eksterminacja Żydów w Ratyzbonie;
            1614r - wypędzono Żydów z Frankfurtu n. Menem;
            1648 na ziemiach polskich wymordowano ok. 200.000 Żydów. Tzw. rzeź kozacka. Nie
            mniej na ziemiach polskich;
            w XVw. pojawiają się getta. Żydów izolowano, nakazano nośić oznaczenia, że się
            jest Żydem,( Hitler miał protoplastów) zmuszano do oddawania czci katolikom
            itp.;
            W średniowieczu zginęło z rąk katolików setki tysięcy Żydów we wszystkich
            krajach gzdie religią panującą był katolicyzm;
            W czasie I wojny swiatowej, zgodnie z oświadczeniem niemieckiego ministra
            sprawiedkliwości Schonstedta, uczestniczylo 100.000 Żydow, zginęło 12.000 a
            30.000 dostało odznaczenia wojskowe.
            W czasie II Wojny Światowej kościół katolicki nigdy nie uczestniczył w
            nazistowskich pogromach. Ale też NIGDY IM SIĘ NIE SPRZECIWIŁ. Ksiegi parafialne
            służyły jako żródło informacji o niearyjskim pochodzeniu.

Biskup kielecki w czasie pogromu nie zrobił NIC. Taki był jego interes.

"Chwyćcie za broń, a cała reszta zostanie wam dodana, także honor"
            • Gość: Jakub Re: Do Jakuba IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 22:22
              A co to ma wspólnego z Kościołem Rzymsko - Katolickim, idiotyczny debilu? :))))
            • Gość: Jakub Oddać tego dziadygę na badania psychiatryczne? :D IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 23:12
              Facet jest chory psychicznie. Atakuje Polskę i naród polski, oskarżając o
              jakieś niesamowite brednie, które mogą być tylko i wyłącznie wytworem chorej
              wyobraźni. Jest niewątpliwie niebezpieczny dla otoczenia.
              To samo dotyczy jego stosunku do Kościoła Katolickiego. Facet ma niebezpieczną
              manię atakowania, bo sobie wyobraża, że za wszystkie kary, jakie spotkały Żydów
              za ich winy wobec innych narodów, odpowiada Kościół Rzymsko - Katolicki. Nawet,
              gdy Kozacy zabijali w XVII wieku zdradzieckich Żydów, którzy okradali Rusinów,
              to ten niebezpieczny wariat pisze, że to było na ziemiach polskich i za to
              odpowiada Kościół Rzymsko - Katolicki.
              Nawet, gdy 4 lipca 1946 roku w Kielcach Żydzi - komuniści zaplanowali i
              zorganizowali zbiorowe zabójstwo innych Żydów, to według tego niebezpiecznego
              dla otoczenia szaleńca, odpowiada za to biskup katolicki Kielc, który sam był
              prześladowany i torturowany właśnie przez Żydów (może i przez tego wariata
              podpisującego się pseudonimem agnostyk1).

Jest prawdopodobne, że agnostyk1 jest emerytem UB, Żydem, którego udało się
              dwukrotnie sfotografować Wojtkowi w akcji, niestety zawsze tyłem (zawodowa
              ostrożność). Ubiera się, co widać na zdjęciach, w bardzo jasne, białawe i
              wymięte marynarki i takież spodnie. Pod jasnym kapelusikiem o tyrolskiej linii,
              w uroczyste dni skrywa czarną jarmułkę. Typowy ubiór emerytowanego żydowskiego
              ubeka, który w młodości zajmował się mordowaniem Polaków, a na starość rozpacza
              o krzywdach żydowskich.

Jeśli pan Teodor G., kielczanin z Gdańska, w prawidłowy sposób przekazał, w
              krótkiej wypowiedzi przez telefon dla Radia Maryja, istotne dla sprawy dane, to
              niewątpliwym jest, że ktoś musiał złożyć do prokuratury w Kielcach fałszywe
              doniesienie o popełnieniu przez pana Teodora G. jakiegoś wyimaginowanego
              przestępstwa przeciwko Żydom lub ich mieniu, i ktoś musiał złożyć fałszywe
              zeznania obciążające pana Teodora G., albowiem jedno z zarzucanych mu
              przestępstw mogło być ścigane wyłącznie po złożeniu zawiadomienia o
              przestępstwie. Tym kimś fałszywie oskarżającym i w przestępczy sposób
              składającym fałszywe zeznania był ten miejscowy Żyd, emerytowany morderca z UB.
            • kobylybbb Re: Do Jakuba 07.07.04, 00:23
              agnostyk1 napisał:
              > 1648 na ziemiach polskich wymordowano ok. 200.000 Żydów. Tzw. rzeź kozacka.
              Nie
              >
              > mniej na ziemiach polskich;
              > W czasie I wojny swiatowej, zgodnie z oświadczeniem niemieckiego ministra
              > sprawiedkliwości Schonstedta, uczestniczylo 100.000 Żydow, zginęło 12.000 a
              > 30.000 dostało odznaczenia wojskowe.
              > Biskup kielecki w czasie pogromu nie zrobił NIC. Taki był jego interes.

Skąd pochodzą dane o 200.000 tys.?
              Ja spotkałem się z różnymi. od 80 do 125 tys. w tym dane encyklopedyczne. I to
              w ciągu całego powstania, a nie 1648r.
              Jeżeli tak dobrze znasz historię Żydów w Rzeczpospolitej, to wiesz z pewnością,
              co sami Żydzi pisali przed wybuchem powstania Chmielnickiego. Nie ukrywali
              zachwytu. Wiesz także z pewnością, dlaczego Żydzi byli na Ukrainie
              znienawidzeni o wiele bardziej od Polaków. Wiesz z pewnością także, że byli
              przez Polaków ratowani, chociażby przez Wiśniowieckiego, jeżeli uznamy Go za
              Polaka.
              Wiesz wreszcie, że z chwilą wybuchu powstania trudno mówić o władzy Polski.
              Była to już władza Chmielnickiego i religii prawosławnej, która tam dominowała.
              Szkoda, że nie przytoczyłeś danych ilu Żydów służyło w armii hitlerowskich
              Niemiec. To są także ciekawe dane.
              A co miał zrobić Biskup w ciągu tych kilku godzin akcji sprowokowanej i
              przeprowadzonej przez UB i NKWD. Co wtedy zrobili agnostycy pozostający w tych
              patriotycznych formacjach??? Na czym polegał ten interes Biskupa?
              • Gość: Jakub Re: Do Jakuba IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 08:25
                Zapomnieliśmy m.in.: Rzeczpospolita Obojga Narodów ... :)

• Gość: stary z sienkiewki [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 20:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka