Dodaj do ulubionych

Gdzie rodzić w kielcach????

10.08.04, 22:57
Cze Dziewczyny!Szukam informacji:Jakie warunki sa w szpitalu na Prostej,lub w
Miejskim na Kościuszki,czy jest tam system rooming-in,co potrzebuje wziąść ze
sobą do szpitala ,a co mam zapewnione na miejscu,no i ogóle jakie sa wasze
wrażenia,proszę o szybki odzew?
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 11.08.04, 09:15
      Każdy ma inne zdanie, a poniewaz rodziłam na Kościuszki moge ci tylko o tym
      powiedzieć. Było to 2 lata temu, wiec cos mogło sie zmienić. Na pewno jest to
      szpital czysty, porodówka, sale zadbane. racezj na personel nie można narzekac.
      totalny luz jest jesli chodzi o odwiedziny, odwiedzajacy w godz. odwiedzin mogą
      wejs do sal. Czasami nawet poza godzinami, ale to zależy kto ma dyżur. Jak ja
      rodziłam była 1 sala porodów rodzinnych. teoretycznie masz ją zapewnioną, no
      ale jak jest kilka porodów kto pierwszy ten lepszy- niestety. Po porodzie
      przenosza cie na salę ogólne. Ponoć na Czarnowie jest tak że osoba z porodu
      rodzinnego ma osobny pokój 2 osobowy i łazienke na 2 osoby- tak słyszałam.Ja
      chciałam rodzic w wodzie, chodziłam na szkołe rodzenia. To polecam bardzo -
      zajęcia także fizyczne. Tam dali mi liste co przymnieść do szpitala. Wiadomo ze
      każdy ma pieluszki pampers, swoje kaftaniki raczej, pieluchy tetrowe itd.
      Szpital zapewni ci wyjałowione podpaski(to polecam)super po nich goi sie szef.
      Powiem tak ,że 2 lata temu mogłobyć inaczej. Więc nie gwarantuje. Jednak drugie
      dziecko bede też tam rodzic, ponieważ moze uda mi się urodzić w wodzie .
      Pozatym chodze do lekarza z tego szpitala na kontrola i jest super facet.- Dr.
      Wydrzyński.
    • smieszek Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 11.08.04, 09:54
      Hej! Ja rodziłam w luty tego roku na Prostej i powiem Ci o tym szpitalu.
      Do czystości, personelu itp. rzeczy nie mam najmniejszego zarzutu. Sistry
      zarówno te na patologii, jak i połóżne, te od nowordków to bardzo sympatyczne,
      w większości młode i uczynne panie. Lekarze też są sympatyczni, ordynator jest
      bomba! Na każde moje pytanie zawsze uzyskiwałam odpowiedz wyczerpującą.
      Rodziłam razem z mężem. Jest sala do porodów rodzinnych jedna, ale jak zdarzy
      się więcej niż jeden poród rodzinny przystosowują do tego inną salę. Po
      urodzeniu miałam oczywiście pampersy, pieluszki terowe, kaftaniki, ale zabrakło
      mi Pampersów po dwóch dniach (nie wiedziałam, że małe dzieciątko tak dużo robi
      kupek) i kaftaniki też - dzidzia się popluła, wylała się kupka itp. W efekcie
      zostałam bez pewnych produktów. I tu mnie szpital zaskoczył. Zanim mąż
      przyniósł pampersy córka miała zakładaną pieluszkę tetrową - szpitalną, a
      ponieważ mąż nie miał możliwości wyprać kaftaników, córka do końca pobytu miała
      kaftaniki szpitalne. Nie było żadnych problemów z rożkiem. Ten też był
      szpitalny. Jedynie dla siebie zakupowałam podpaski itp. W ciągu dnia dostawałam
      gazę z lekiem na gojenie się rany od pielęgniarki. Tableki przeciwbólowe też,
      gdy tylko mnie bolało. Cały pobyt w szpitalu po porodzie przeleżałam również w
      szpitalnej koszuli. Była dużo wygodniejsza (duże rozcięcie na piersiach do
      karmienia) niż moja też rozpinana.
      Nie wiem jakich jeszcze informacji potrzebujesz, ale gdybyś miała jakieś
      pytania to pisz.

Pozdr

Moja Oktawunia
    • smieszek Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 11.08.04, 09:59
      Ach, jeszcze może to: sale po porodzie są dwuosobowe, żadko zdarza się
      trzyosobowa. Łazeinki są wspólne, świeżo wyremontowane. Są też sale pojedyncze.
      Wiem na pewno, bo w takiej leżałam. Raczej nikt nie wygania męża jak jest u
      rodzinki poza godzinami odwiedzin. No chyba, że uparcie siedzi przy żonie, a
      jest właśnie obchód. Tego lekarze nie tolerują. Nie dziwię się im zresztą.
      Przecież za każdym razem patrzą czy wszystko się dobrze goi itp.
    • alacie Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 11.08.04, 21:12
      Dzięki za szybkie odpowiedzi!trochę przybliżyłyście mi sytuację w
      kielcach,decyzji jeszcze nie podjęłam,ale na pewno wezmę pod uwagę to co się
      dowiedziałam od Was,jeszcze raz dziękuję.
    • gielenia Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 08.09.04, 02:27
      ja Prosta odradzam
      rodzilam tam 2 razy /rodzinny/ i mam wiele zastrzezen
      Personel - nie interesuje sie pacjentem /jeszcze polozne sa w miare wiec opieka
      nad ciezarna - lezalam tez na patologii - jest jeszcze w miare dobra Natomiast
      pielegniarki i opieka nad noworodkiem fatalna Brakowalo pieluch tetrowych,
      brakowalo czystych koszul, byly problemy z wymiana podkladow na lozku /pomine
      juz dokladny opis/ o leki p bolowe, oklady z riwanolu trzeba bylo sie upominac
      A na dodatek siadlo ogrzewanie /styczen!!!/ Niektorzy lekarze gin - okropni
      Panie neonatolog wiecej b okropne!!!!!!!!! Rowniez b nieprzyjemne wspomnienia z
      poradni neonat. /traktowano nas jak intruzow!!!/
      Generalnie pobyt w tym szpitalu 2 lata temu wspominam duzo duzo lepiej, wiec
      nie wiem czy mialam takiego pecha, trafiajac na takich ludzi i okolicznosci??
      • madelaine6 Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 16.09.04, 23:53
        > Natomiast
        > pielegniarki i opieka nad noworodkiem fatalna
        > Panie neonatolog wiecej b okropne!!!!!!!!!
        Dokladnie....Zgadzam sie z Toba.nie bede awet pisac,jaki horror przezylam
        przez ta czesc personelu...To bardzo boli...
    • amama2 Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 06.11.04, 22:03
      Witam!
      A ja polecam Czarnów. Urodziłam tam dwoje dzieci i jestem bardzo zadowolona.
      Miałam poród rodzinny - osobna porodówka, gdzie byłam z mężem i polożną, później
      zostałam z dzieckiem przewieziona na sale 3-osobową z oddzielną łazienką. Był
      tam też pokój dla gości - jeśli ktoś przyszedł to to można było tam wyjść a poza
      tym było też osobne wejście, więc jesli ktoś do mnie przyszedł to nie musiał
      wędrować przez cały oddział. I mąż mógł przyjść o której chciał - od rana do
      późnego wieczora.
      Opieka na oddziale też w porządku -zarówno lekarzy, połoznych jak i pań
      opiekujących się dziećmi. Były na każde zawołanie!
      Pozdrawiam
      • k2bzyk Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 07.11.04, 17:17
        Ja co prawda nie rodziłam w Kielcach(pracowałam w tym czasie w Starachowicach i
        tam rodziłam) ale trochę znam neonatologów z Prostej i z Kościuszki.Jeśli
        zależy ci na dobrej opiece nad maluszkiem to polecam Szpital Miejski.Co do
        Czarnowa to nie mogę nic powiedzieć bo ich nie znam.Musisz jeszcze coś wiedzieć-
        na Prostej są dwa zespoły,które się wymieniają co pół lub co rok.Jak jeden
        jest na położnictwie to drugi na ginekologii,a potem zmiana.Nie wiem przy
        którym rodził śmieszek,ale ten który ja poznałam nie polecam.Nie powiem który
        bo nie chcę im robić kryptoreklamy.
        Kasia
        • magdalena1811 Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 24.01.05, 14:46
          Ja rodziłam na Kościuszki i było całkiem miło. Nie wiem czemu większość moich
          znajomych tak chwali Prostą. Tam sie podobno znacznie pogorszyło...
    • nana30 Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 27.01.05, 18:38
      Witaj!
      temat był juz poruszany na tym forum. Ja również polecam szpital Miejski na
      Kościuszki, rodziła na początku czerwca 2004(cesarka). Również polecam dr
      Wydrzyńskiego- w porządku doktor ,cieszy się dobrą opinią i zaufaniem
      pacjentek. W ogóle personel z położnictwa jest bardzo OK, natomiast róznie to
      było z neonetologią. Pielęgniarki co niektóre bywały wredne, choć w
      mniejszości. Zdaje sie jedna z pań dr również. Ale ogólnie połoznictwo na 5 z
      minusem, neonatologia na 4. Zdecydowanie nie polecam szpital na Prosetj, choc
      wierzę, ze niektórzy moga mieć stamtąd dobre wspomnienia. Ja NIE POLECAM!. Z
      mojego rozeznania wśród znajomych i ich znajomych wynika, iz najwięcej będów
      podczas porodów tam się zdarza. Jakoś nie mam zaufania równiez do Czarnowa.
      Gdybym miała rodzić powtórnie to Kościuszki. I ten sam lekarz.
      pozdrawiam
      nana
    • paulaula Re: Gdzie rodzić w kielcach???? 13.05.05, 12:23
      Na prostej z panią położną Gałuszką. Bardzo miło wspominam poród, choć nie
      chciałam osobnej sali ani męża przy samym porodzie. Był dopóki nie zaczął się
      właściwy poród, i wkrótce po nim. Dla mnie najważniejsze jest mieć swoją
      zaufaną położną. Bardzo miło zaskoczył mnie też mój doktor (Witczak), który
      przyszedł, choć nie umawiałam się z nim i codziennie z innego oddziału zaglądał
      by sprawdzić czy wszystko jest o.k.Szpital na 5+.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka