Dodaj do ulubionych

restauracja w Poznaniu lub okolicy

IP: *.home / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 15:15
Witam,
Poszukuję restauracji na wesele lub obiad weselny w Poznaniu.Może ktoś z Was zna miejsca godne polecenia? Najchętniej w podpoznańskich dworkach,pałacykach,ale niekoniecznie.Z góry dziękuję za pomoc...
MAJA
Obserwuj wątek
    • miss_dronio Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy 21.08.04, 19:29
      Maju, ja wybrałam Hacjendęsmile
      www.hacjenda.poznan.pl
      • Gość: maja Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.home / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 19:46
        Dzieki,
        Obejrzałam stronę internetową,wygląda na miejsce z klimatem...a jak cenowo? Przez telefon niczego nie chcieli mi powiedziećsad
        • Gość: as Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.echostar.pl 23.08.04, 09:57
          zajrzyj na strone www.narzeczeni.net dział lokale masz tam duzy wybór
          pałacyków i innych lokali, mnie osobiście bardzo sie podoba dworek skorzewski!
          ale sama zobacz pozdrawiam
          • Gość: Mimi Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:22
            polecam meridiana w parku solackim!! mialam tam wesele i bylo super smile az zal
            ze juz jestesmy po tej imprezie !!
            • Gość: Aihnoa Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:58
              Ja swiezo po slubie (21 sierpnia), wybralismy palac w Brodnicy Sremskiej (za
              Mosina) i bylo naprawde niesamowicie!!! Dobre jedzenie, super parczek dookola,
              goscie byli zachwyceni!!! (i nie chcieli wyjezdzac... smile A ceny nie za wysokie -
              o wiele nizsze niz w hotelach, ktore odwiedzalismy. Gdybys chciala wiecej
              informacji: www.brodnicamansion.com
              Pozdrawiam!
        • miss_dronio Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy 25.08.04, 15:30
          Przepraszam, ze nie odpowiadałam wczesniej ale nie zauważyłam Twojego pytaniasmile
          Jesli chodzi o ceny: sałatki-przystawki 15 zł, zupy-6 zł, danie główne -
          średnio 30 zł. W tej chwili jeszcze jestesm,y w trakcie negocjajcji cenowym
          więc nie wiem jak to w sumie wyjdzie. Opisze jak juz bedzie cos wiadomosmile
          POZDRAWIAMsmile
          • miss_dronio HACJENDA-ODRADZAM!!! 26.08.04, 14:49
            Z całego serca -ODRADZAM. Niemili, nieuprzejmi, nieelstyczni, potraktowali nas
            jak żebraków, którzy próbują coś wyłudzić a nie jak klientów, którzy zamierzają
            u nich zostawić około 1000zł!
    • mroowka Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy 25.08.04, 11:30
      Maju, ja mogę ci jedynie pomóc ale od innej strony. Mianowicie mogę Cie
      przestrzec przed Przepięknie wyglądającym i urzekającym miejscem jakim jest
      Pałac w Krześlicach. Miałam tam przyjecie weselne 1 sierpnia br.
      Do tej pory walczymy zeby wyjasnic kilka kwestii zwiazanych z obsługą naszej
      uroczystosci. Było mnóstwo wpadek które zakłociły nam całą uroczystość. Niby
      wszystko było ustalone i dograne a ludzie odpowiedizalni za przebieg
      uroczystości nie dawali sobie ze wszystkim rady. Najgorzej wspominam noc
      poślubną, ponieważ dowiedzieliśmy sie dopiero na 3 dni przed slubem ze wieczem
      tuz po naszej uroczystości w Pałacu odbędzie sie impreza integracyjna z tancami
      i grillem na 100 !!! osob. Tak więc możecie sobie wyobrazić jak wygladala nasza
      noc poslubna. Leżałąm i płąkałam, bo w całym pokoju nam dudniło od muzyki i
      ludzie darli się w ogrodzie i biegali po schodach nie dając nam spać. NIE
      polecam. Szkoda pieniędzy i po co marnować sobie ślub!
      • Gość: edi do mroowki IP: *.echostar.pl 25.08.04, 11:56
        miałas slub 1 sierpnia w niedziele?? nie bardzo rozumiem jak w trakcie nocy
        poslubnej trwała zabawa integracyjna? nie mieliscie wesela?? nie bardzo
        rozumiem, jesli mozesz to podaj cene jak biore od osoby i czy mozna wnosic swoj
        alkochol? mnie ten palac bardzo sie podoba, ale nie bardzo rozumiem ten
        incydent?
        • mroowka Re: do mroowki 25.08.04, 12:42
          Edi, już wyjaśniam. Mieliśmy przyjęcie slubne w niedizele 01 sierpnia (inne
          terminy były jzu zajęte). Mielismy przyjecie z obiadem weselnym 4 daniowym i
          częścia słodką czyli tort+ kawka. Całość miałą się konczyc kolo godziny 20,00
          poniewaz nie była to impreza taneczna. Ale najgorsze było że wstawiono nam
          impreze organizacyjną zaraz po naszej. W rzeczywistosci wyglądało to tak, że
          przygotowania do tej imprezy zaczęto jzu od g.17.30(ustawianie stołów w
          ogrodzie, rozpalanie grilla, ustawianie keg z piwem itp.) i uwierz mi wyglądało
          to bardzo nieładnie i nasi goście czuli że nasza impreza już dobiega końca i w
          ciągu pol godziny wszyscy nam sie rozjechali. Zgłaszaliśmy nawet w trakcie że
          nie mogą robić tyle zamieszania, bo nam zakłocają uroczystość, ale nic to nie
          dało. Naprawdę czułam żal, że nikt nie powiedział nam na samym początku że
          jeżeli rezerwujemy pałac tylko do 20.00 to musimy brac pod uwagę
          ewentualność "wstawienia" jakiejs innej imprezy. 100 osobowa zabawa - huk i
          hałąs na cały pałac. W naszym pokoju drżałą podłoga... Szkoda słów. A pieniądze
          wcale nie małe. Od jednej osoby płaciliśmy 120-130 zł. Nie mozna niczego
          swojego wstawiac(soki, alkohol wsyzstko od nich i jeszcze do kazdej butelki
          alkoholu doliczają 15 zł. tzw. butelkowego) Naprawde nie polecam. Szkoda, bo
          pałac rzeczywiście ładny, ale czy warto..? Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania
          to chętnie odpowem.
          • Gość: edi Re: do mroowki IP: *.echostar.pl 25.08.04, 13:10
            rzeczywiscie to bardzo nieładnie z ich strony!!! przegieli !!! jak mozna komus
            w trakcie uroczyste obiadu szykowac kolejna impreze! ja zadała bym od nich
            jakiegos odszkodowania za zakłocanie imprezy i pretensjonalne wsadzenie innej
            skoro o tym wczesniej nie mówili! rzeczywiscie pałac jest piekny ale nie z
            takim podejsciem do sprawy! goscie mogli czuc sie niezrecznie i a wy takze!
            pozdrawiam i głowa do góry na twoim miejscu domagała bym sie zwrotu kosztów
            chociaz 1/4.... powodzenia! smile
            • mroowka Re: do mroowki 25.08.04, 14:12
              Edi,
              uwierz mi że cały zespół pałacowo-parkowy jest piękny i do głowy mi wcześniej
              nie przyszło, że można postąpić w ten sposób. I zrobić taki numer Parze Młodej.
              Jesteśmy w trakcie rozmów z nimi, bo nie możemy zostawić sprawy bez komentarza.
              Ale wiesz jak jest z oddawaniem pieniędzy... Zobaczymy.
              A tobie życzę miłych poszukiwań innego miejsca, bo z pewnością jest dużo
              ładnych i lepszych pałacyków. Pozdrawiam i dziękuję za zrozumienie.
              • Gość: edi Re: do mroowki IP: *.echostar.pl 25.08.04, 14:17
                ja również życze wam wszystkiego naj!!! szkoda ze tak wyszło,ale nie
                zostawiajcie tego bez echa! dzieki za ostrzezenie , pozdrawiam
      • Gość: maja Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.home / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 00:28
        Witaj,
        Wielkie dzięki za ostrzeżenie.Brałam pod uwagę Krześlice,ale po Twojej relacji,skreślam pałac z listy...
        Pozdrawiam,
        Maja
        • mroowka Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy 26.08.04, 09:21
          Maju, mogę ci jeszcze poradzić na co zwracać uwagę podczas pierwszej rozmowy
          lub ustaleń co do przebiegu uroczystości.
          Najlepiej WSZYSTKO mieć spisane na papierze i podpisane przez obie strony.
          Scenariusz uroczystości z wyszczególnieniem godzin rozpoczęcia i planowanego
          zakończenia, przerwy na zdjęcia, spacer etc. Jezeli chcecie przykładowo kończyć
          o 20.00 (jesli sama uroczystośc bez tańców do rana) to lepiej podac że
          zamierzacie konczyć o 22.00. Zawsze masz więcej swobody, a najwyżej zabawa
          skończy sie przed czasem, ale nie będzie sytuacji że was "wyganiają" bo
          zarezerwowany czas się skończył. Jeżeli będziecie wcześniej na degustacji
          potraw, powiedzcie po wybraniu jednej, że chcielibyście aby dokładnie tak samo
          wyglądała na talerzu podawanym podczas przyjęcia. My wybraliśmy super danie ,
          na które składało się mięsko z nadzieniem orzechowym w imbirowym sosie i
          duuuużo dodatków typu brokuły, marchewka, plastry pomarańczy, oliwki,
          karczochy, małe gałązki melisy i mięty- wszystko jako uzupełnienie, dekoracja a
          także element jadalny. Wyglądało pięknie, ale niestety tylko podczas
          degustacji, ponieważ na przyjęciu dostaliśmy wersję zubożoną, bez pomarańczy, z
          fasolką zamiast całej reszty dodatków. Na dodatek sos wcale nie był
          imbirowy...a pan młody i świadek o mało sobie zębów nie złamali, bo w nadizeniu
          były łupiny od orzechów. Szkoda słów. Potrawa, która na degustacji powaliła
          mnie swym smakim i wyglądem, na weselnym obiedzie wprowadziła nas w
          zakłopotanie... Nie warto wydawać tyle pieniędzy i na dodatek denerwować się i
          na własnym ślubie... Pozdrawiam.
          • Gość: Mimi Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 10:00
            Jak czytam Wasze opowiesci to wynika z tego ze osoby przygotowujace wesele nie
            mialy pojecia co robia! Powinni panstwu mlodym zdjac wiele problemow z glowy a
            nie stwarzac nowe! Ja mialam szczescie ze trafilam na ludzi ktorzy staneli na
            wysokosci zadania i cale wesele przebieglo bez zadnech problemow! Pyszne
            jedzenie ( tak mowili goscie) wszytsko cieple i na czas, orkiestra bez
            zarzutow! Wszytsko sie swietnie udalo!! Polecal wszystkim taka organizacje!I
            oby jaknajwiecej takich udanych wesel
            • mroowka Do MIMI 26.08.04, 15:57
              Mimi, w takim układzie podaj miejsce w jakim robiliście przyjęcie, może Maja
              skorzysta albo ktoś inny smile)
              Pozdrawiam
              • Gość: edi polecam!! IP: *.echostar.pl 26.08.04, 16:08
                ja osobiscie polecam takie restauracje jak: Hotek Ikar na kościuszki w
                Poznaniu, byłam na weselu dwa lata temu! Polecam restauracje "La vella" w
                Suchym Lesie na ryneczku, byłam tam na sylwestrze, mają super jedzenie-bardzo
                duze poracje ładnie podane.Pozdrawiam
                • elf Re: polecam!! 26.08.04, 17:39
                  Hmmm, ja chyba jednak w końcu polecam - choć stresów trochę było, bo trudno
                  dogadać się z właścicielem - motel A&B w Stęszewie (zaraz za wjazdem do
                  Stęszewa po prawej stronie). Od strony drogi wygląda nieszczególnie, ale za to
                  jak wjedziesz dalej super - świetna sala i piekne domki wsród klombów nad samym
                  brzegiem jeziora. Koszt od osoby 130 zł, w tym tort, swoje mielismy napoje i
                  alkohol; od nich ciasto (250 zł za 3 rodzaje) i szampana za 40 zł za butelkę.
                  Fajne są noclegi - 120 zł za domek który może być od 2 do 4-osobowy.
                  Jeśli chodzi o moje wahania, to po prostu trudno się z panem właścicielem
                  rozmawia, takie się ma wrażenie że trochę kręci, np. mówi na początku że "mają
                  to państwo od nas w cenie", a potem okazuje się że mamy owszem ale za pieniądze
                  itp. Ale jak się dokładnie dogadasz i zapiszesz to będzie ok, koniec końców
                  zapłacilismy nawet nieco mniej niż przygotowalismy. Był jeszcze jeden minus -
                  przyjezdna część gości przyjechała przed slubem do domków żeby się przebrać i
                  przygotować i okazało się, że muszą czekać, bo domki nie posprzątane... Moja
                  siostra musiała się trochę awanturować żeby wszyscy zdążyli. Tak więc to też
                  warto dokładnie sprecyzować w umowie - od której będą gotowe domki.
                  Teraz plusy. SUPER ORGANIZACJA. Pyszne jedzenie. Kelnerzy na poziomie i chodzą
                  jak w zegarku, a właściciel do końca imprezy jest na terenie i dyskretnie
                  wszystko kontrolujesmile Sami robią dekoracje z balonów, ale nie było problemu
                  żeby przyjechała nasza dekoratorka (zrobiła nam super zresztą). Dokładnie się
                  rozliczają i wszystko oddają. Generalnie moje wesele udało się bardzosmile))
              • mimione Re: Do MROOWKA 27.08.04, 10:40
                kilka wypowiedzi wyzej podal to miejsce !! Jest to Restauracja Meridian w parku
                solackim w POznaniu!! POLECAM wszystkim
                • Gość: edi Re: Do MROOWKA IP: *.echostar.pl 27.08.04, 10:48
                  Meridian jest super połozony, ale sala jest nieciekawa, para młoda siedzi przy
                  jednym stole z najblizszymi reszta gosci porozrzucana przy nastepnych dwóch
                  stołach, a przy tym jeszcze sie nie widza sad beznadzieja i mały parkiet do
                  tanczenia i no i cena!!!! od 200zł->...za co ? chyba za położenie bo jest
                  rzeczywiscie urocze, ale robienie tam wesela to szpanerstwo.
                  • Gość: edi Re: Do mmione IP: *.echostar.pl 27.08.04, 11:34
                    ^
                  • Gość: Ewa Re: Do MROOWKA IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 27.08.04, 17:01
                    Meridan? Nie polecam. Rzeczywiście mało miejsca do tańczenia i wysokie ceny.
    • Gość: Asia Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.deef.put.poznan.pl 30.08.04, 11:58
      Hej Maju,
      podczas poszukiwan na necie odkrylam przypadkowo Ogród Smaków w Chludowie (ok.
      18 km od Poznania za Suchym Lasem).Wyglada jak dworek, bardzo ladnie zrobiony w
      srodku i na zewnatrz. Z tego co wiem to obiekt zupelnie nowy (ok. 1,5 roku). My
      z moim chlopakiem postanowilismy zaryzykowac. Jest tam restauracja, dwie sale
      dla gosci i malutki pensjonat na 15+dostawek. Najlepiej przejedz sie tam i
      zobacz wszystko sama. Maja tez strone www ale nie wszystko jeszcze dziala
      www.ogrodsmakow.com.pl/index.html
      Pozdrawiam cieplutko
    • Gość: Asia Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.deef.put.poznan.pl 30.08.04, 12:00
      Wkradl mi sie blad; mialo byc 15 miejsc+7 dostawek
    • Gość: Dominika Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.sulzer.com 30.08.04, 13:51
      Maju! polecam Dworek Brodowo, za Srodą Wlkp. www.dworek-brodowo.com/
      ceny niewysokie, noclegi również niedrogie, poza tym pałac w Białokoszu -
      www.bialokosz.pl - nowe miejsce ale bardzo ładne...Jak znajdziesz cos ciekawego
      to daj również znać!
    • Gość: Dosia Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.sulzer.com 01.09.04, 11:40
      Hej ! jest jeszcze piękny pałac w Wiejcach ale to już ok 80 km od Poznania!
      Jest naprawdę pięknie..... choć ceny nie należą do niskich.....;-(
    • Gość: m Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 09:54
      w Skórzewie-za Ławicą jest Chata Wiekska - restauracja w wiejskim stylu, duża
      sala, ogródek z grillem, kuchnia bardzo dobra, ślicznie podają. Cena 110-120zł,
      nie znam dokładnie szczegółów ale ja z moim chłopakiem zaryzykujemy i tam
      zrobimy wesele. Jest tylko jeden problem - o ile się orientuje to nie ma tam
      miejsc noclegowych
    • Gość: i Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.echostar.pl 11.09.04, 12:19
      www.narzeczeni.net
      Poznanski informator ślubny
    • Gość: dominiś Re: restauracja w Poznaniu lub okolicy IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 13:33
      Ja mogę polecić Lake Hotel w Dymaczewie koło Mosiny (jedzie się z Poznania na
      Wrocław, a w Stęszewie na rondzie należy jechać na Kórnik, a potem drogę wskażą
      tablice informujące). Hotel jest bardzo ładnie położony w lesie ok. 100 m od
      jeziora, ma taras, na który mozna wyjść odetchnąć świeżym powietrzem (chociaż
      na sali jest klimatyzacja i w zasadzie nie ma problemu z oddychaniem smile),
      obsługa bardzo kulturalna i sprawna, kierownik restauracji wszystko uzgadnia z
      młodymi bądź rodzicami - zależy kto płacismile, jedzenie bardzo dobre i sporo,
      można bawić się bez ograniczeń czasowych (jeżeli goście śpią w hotelu można
      urządzić małe poprawiny przy śniadaniu, które jest w cenie noclegu 150 zł za
      pokój dwuosobowy z dostawką). Cenowo może nie najtaniej (125 zł od osoby bez
      napojów, alkoholu, ciasta i owoców ale wszystko to podadzą po opłaceniu tzw.
      serwisowego do negocjacji, my utargowaliśmy do 450 zł za całą imprezę i tak
      opłacało się bardziej niż gdyby oni to wszystko załatwiali ze swoją marżą. Jest
      z tym trochę zachodu ale jak ktoś chce zaoszczędzić to wartosmile Sala najlepiej
      nadaje się dla 50 do 60 osób, jeżeli jest ich więcej tańce odbywają się w
      korytarzu czy przedsionku (nie wiem jak to nazwać, to trzeba obejrzeć). My na
      szczęście nie musieliśmy się do tego uciekać ale podobno nie wypada to źle
      (koleżanka miała na tej samej sali ok. 100 gości i bawili się też super). No
      trochę się rozpisałamsmile Gdyby ktoś chciał skorzystać jeszcze raz polecam!
      Pozdrawiam wszystkich po i przed. P.S. My 21 sierpnia 2004 r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka