kokon10 Re: Warszawa 29.10.04, 21:34 Nie znalazłam nigdzie nazwiska dr Dutkiewicza, a uważam że jest to super lekarz. Przyjmuje w przychodni panstwowej na ul. Abrahama. Minusem są długie kolejki do niego i to nie dlatego że jest za darmo ale dlatego że dziewczyny go uwielbiają. Ma bardzo dobre podejście do pacjentki, olbrzymie doświadczenie i ogromną wiedzę. Prowadzi ciążę ale niestety nie pracuje w żadnym szpitalu położniczym. Polubiłam go już podczas pierwszej wizyty gdy rozpoznał u mnie zwykłą nadżerkę, a wcześniej przez dwa lata leczyłam się u różnych super lekarzy za wielką kase i żaden nie wiedział co mi jest. Umieściłam go na tej liście bo jest lekarzem godnym zaufania. Odpowiedz Link
maj2005 Re: Warszawa Dutkiewicz 10.12.04, 15:37 Też miałam kontakt z tym lekarzem. Coż, to był pierwszy ginekolog, do którego się udałam - wiecie, pierwsza wizyta, stres, niewiadomo, czego będzie chciał i co robił... Miałam 16 lat czy podobnie i ... koszmarnie się rozczarowałam. Potrzebowałam kogoś miłego, kto z życzliwością podejdzie do zestresowanej dziewczyny a tu.. opryskliwy gbur! Brrr. To była moja pierwsza i ostatnia wizyta u tego lekarza. Potem musiałam się odstresować i do kolejnego lekarza poszłam po ok. 2 latach (18 lat - najwyższa pora!). Niemniej jednak moja mama leczy się u dr Dutkiewicza od lat kilkunastu, jak nie lepiej, i BARDZO sobie go chwali. I rzeczywiście - jedyny mankament to to, że czeka się na wizyty tygodniami, jak nie miesiącami. Ale w sytuacjach "kryzysowych" zawsze można liczyć, że lekarz przyjmie (ostatecznie po godzinach, za gotóweczkę). Odpowiedz Link
kwitnac Enel Med i Dr.Markowski 30.10.04, 14:14 Czy ktos zna dobrego ginekologa w Enel-Medzie, najlepiej na Gilarskiej? Kiedys przyjmowal dr. Miroslaw Markowski, ktory robil bardzo pozytywne wrazenie, czy ktos wie, gdzie mozna go znalezc? Dziekuje z gory Odpowiedz Link
jinngle Dr Elbe-Rysińska 30.10.04, 18:00 Leczy już trzecie pokolenie kobiet w mojej rodzinie - babcię, mamę i mnie. Całkowite top secret, nic nie powie np. mamusi, która bardzo chce wiedziec, czy córka jest jeszcze dziewicą czy nie. Poza tym pigułki przepisuje po wykonaniu badań, pyta czy mają być zagraniczne, czy może tańsze, ale polskie. Prowadzi bardzo dokładny wywioad z pacjentką. Ma asystentkę, ale to chyba normalne. Jest bardzo miła. Nie zraziła mnie. Przyjmuje w przychodni na Waryńskiego, koło Riviery. Odpowiedz Link
malerude Re: Dr Elbe-Rysińska 28.02.05, 15:47 Boze!!!!!to potwor a nie kobieta-ginekolog!jest nieuprzejma, chamska, wyniosla i co anjwazniejsze niedelikatna!!!!po wizycie u niej opadly mi rece i wszystkie nadzieje zwiazane z panstowa dobra opieka lekarska!!!!!odradzam, omijac szerokim lukiem ta kobiete!!!ona ma chyba malo mlodych pacjentek, wszystkie to wiek srednio po 50!!!zero wyczucia, za grosz milego slowa! Odpowiedz Link
y_ennefer1 Re: Dr Elbe-Rysińska 13.10.06, 22:20 Ja byłam u Pani dr Elbe-Rysińskiej na razie raz, niedługo idę po raz kolejny, bo niestety muszę odebrać wyniki cytologii. Gdyby nie to raczej bym nie poszła. Bardzo mi się nie podoba stosunek do pacjenta, była bardzo niemiła, zdarzało jej się podnieść głos. Poza tym trochę krępujące było rozbieranie się na widoku. Podczas badania też była bardzo niedelikatna, przez jakiś czas czułam się jakby nie wyjęła mi wźiernika Ale wygląda na osobę kompetentną, wystawiła skierowanie na badania, zrobiła cytologię (przed ewentualnym przepisaniem tabletek). Ogólnie mam mieszane odczucia. Zobaczymy co będzie teraz... Odpowiedz Link
y_ennefer1 Re: Dr Elbe-Rysińska 19.10.06, 12:54 Jestem po drugiej wizycie i już jestem dużo bardziej pozytywnie nastawiona do tej Pani. Po obejrzeniu wyników stwierdziła, że nie ma przeciwwskazań i przepisała tabletki. I mimo że wiedziała, że już kiedyś brałam, powiedziała mi pare podstawowych rzeczy. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, poprzedni ginekolog stwierdził, że wszystko jest w ulotce. Odpowiedz Link
zianka Re: Dr Elbe-Rysińska 04.02.07, 15:53 o tej Pani to nic przyjemnego powiedzieć nie mogę. Byłam zmuszona pójść do niej po Postinor - nie dość że byłam bardzo zestresowana i roztrzęsiona to ta potraktowała mnie jak jakąś ostatnią lafiryndę. Do tej chwili ryczeć mi się chce jak sobie przypomnę... Zresztą w tej przychodni przyjmuje jeszcze jeden "przyjemniaczek" Woźniakowski. Leczył mnie rok, po roku powiedział że mam nadżerkę i że jest już zbyt duża żeby ją leczyć, jak spytałam czy da się to jakoś wyleczyć to powiedział że mam sobie isć teraz prywatnie albo najlepiej do polskiej akademii nauk bo on się tym nie będzie zajmował. Konował i do tego szmaciarz! Odpowiedz Link
nonincognito dr Ewa Juchnicka (endokrynolog-ginekolog) 31.10.04, 18:50 najwspanialszy ginekolog, z jakim kiedykolwiek miałam do czynienia. bardzo miła, uśmiechnięta, empatyczna, delikatna i do tego jeszcze konkretna. zależy jej na poznaniu przyczyny każdej dolegliwości. wyleczyła mnie z torbieli w piersiach i na jajniku, ale przede wszystkim - sprawiła, że po wielu latach bezsilności uwierzyłam, że jednak istnieją lekarze znający się na swoim fachu. przyjmuje przy Al. Ken (tel. 6441177; 100 zł/wizytę), we wszystkich Enel-Medach na terenie Warszawy (ok 100 zł/wizytę), pracuje też w szpitalu na Madalińskiego. zawsze zapisuje polskie odpowiedniki. jest ginekologiem, endokrynologiem, położnikiem i specj. w leczeniu chorób kobiecych. a poza tym jest najbardziej ludzkim lekarzem, jakiego znam Przy okazji polecam też specjalistę od USG - dr Sobolewskiego z Centrum Damiana. Bardzo sympatyczny, rozmowny, delikatny i zauważa każdą zmianę w piersiach i w okolicy narządów rodnych. Chodzę do niego już od lat i ufam mu w 100%. Odpowiedz Link
gagat100 dr Wojciecha Puzyne. Autor: dorotabiele 31.10.04, 18:58 warszawa Data: 30.10.2004 22:27 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- ja polecam dr Wojciecha Puzyne. prywatnie przyjmuje na ulicy luckiej 18 lok 1802 w wawie. zeby sie zapisac tzreba dzwonic na numer 53 69 301 i tam jedna s siostr zapisuje na wizyty prywatne. niestety koszt jest 100 zeta, ale takie niestety sa ceny. przyjmuje tez w szpitalu sw zofii. polecam serdecznie Odpowiedz Link
mariola541 Re: dr Wojciecha Puzyne. Autor: dorotabiele 31.10.04, 22:56 Co sądzicie o Elżbiecie Jóźwiak z alfy w w-wie? Odpowiedz Link
margie Re: Warszawa 02.11.04, 14:41 polecam Dr Nieżurawskiego z kliniki Lux med na Szenkera albo na Chmielnej. Uwaga, sa kolejki, ale tak fantastycznego ginekologa dawno nie spotkalam. Sympatyczny, rzeczowy, niezwykle taktowny, bardzo sie pzrejmuje, wizyta trwa minimum 2 minut, sa opoznienia w kolejce... ale warto, naparwde. Jest tez endokrynologiem i poloznikiem,z tej ostatniej dzidziny nic nie wiem, bo nigdy nie rodzilam i raczej juz nie bede, ale pozostale spacjalnosci, cud miod, ultramaryna) Odpowiedz Link
m13131 Re: Warszawa dr Skórzewska 02.11.04, 16:47 Przeczytałam kilka niezbyt pochlebnych opinii na temar dr Skórzewskiej. A czy któraś z was ma dobre doświadczenia? Właśnie planujemy dziecko, a w ostatnim roku miałam trochę problemów, leczonych właśnie przez dr Skórzewską. Na mnie zrobiła dobre wrażenie, chociaż muszę przyznać, że rzeczywiście trzeba ją w wszystko pytać. Bo sama z siebie nic nie wyjaśnia. Czy myślicie, że powinnam jednak zmienić lekarza? Odpowiedz Link
paka25_k DR.DWORCZYNSKA 02.11.04, 21:14 Bardzo prosze o opinie o tej lekarce.Podobno przyjmuje w szpitalu Bielańskim! bardzo bede wdzieczna! Odpowiedz Link
magda120475 Re: DR.DWORCZYNSKA 02.12.04, 13:52 Pewnie wiele nie pomogę, ale byłam wczoraj na pierwszej wizycie u dr Dworczynskiej i oceniam ją bardzo dobrze- zrobiła solidny tzw. wywiad, nie stawiała pochopnych diagnoz, odniosłam wrażenie , ze jest dobrym fachowcem. A jako człowiek-konkretna (nie lubię tego określenia ale chyba jest najwłaściwsze). Odpowiedz Link
paka25_k DR.CZAJKOWSKI ? 02.11.04, 21:16 Bardzo prosze o wypowiedz na temat Tego lekarza Z gory dziekuje! Bedze wdzieczna! Odpowiedz Link
domini32 potrzebuję dobrego ginekologa-endokryologa 06.12.04, 19:18 Czy możecie mi takiego polecić,najlepiej z Pragi lub Pragi Płd Odpowiedz Link
katsal_23 Dr Tymińska 02.11.04, 22:45 Czy ktoś zna tą pania doktor ,która przyjmuje na ulicy Żelaznej w Warszawie i mógłby sie wypowiedzieć coś na jej temat? To bardzo ważne wybieram sie do niej bo wyszła mi cytologia grupa III,poleciła mi ją daleka znajoma ale wolałabym dowiedzieć sie czegoś od Was. dziekuje Marysia Odpowiedz Link
kmdzidzia Re: Dr Tymińska 24.01.05, 11:52 Moim zdaniem dużo lepszą ginekolog i do tego zajmującą się różnego rodzaju patologami jest też pani doktor z Żelaznej - Grażyna Mazur. Ja najpierw byłam u takiego konowała, że lepiej nie mówić, i trafiłam do niej. Mam grupę I cytologii, a do tego moje dziecko w brzuszku cudownie się rozwija. Pozdrawiam, Kasia i Ola (rośnie w brzuszku i ma 23 tyg.) Odpowiedz Link
gagat100 ze szpitala na Karowej____________Autor: phoebe11 03.11.04, 22:24 WARSZAWAbardzodobrelekarkizpanstwowejkliniki Autor: phoebe11 Data: 03.11.2004 01:24 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Dr. Ewa Romejko i dr. Kasia Wiech ze szpitala na Karowej. Wspaniale dziewczyny, bardzo profesjonalne, wypytuja sie o wszytsko, co jest najwazniejsze, sa wyrozumiale, a pzrede wszytskim zaangazowane naukowo. Prowadza doskonaly program zwalczania raka szyjki macicy. Doskonale rowniez w poradach endykronologicznych, jako pierwsze wyleczyly moja przyjaciolke, ktora od dziesieciu lat ma problemy natury hormonalnej, pzreroznie diagnozowane. Polozna, Pani Agnieszka, pzreurocza, dzwoni, upewnia sie, ustala najwygodniejsze spotkania. Widac, ze tym Paniom naprawde zalezy. Wspaniale, gratulacje, angazuja sie, kochaja to, co robia. Az dziw, ze z zaangazowaniem pracuja dla panstwoeje kliniki, zarobilyby kazde pieniadze na prywatnych spotkaniach. Lekarki, ktorym nie strach powiedziec, ze ktos sie boi zastrzyku, czy ma glupie watpliwosci. Czyz to nie urocze? Polecam. Odpowiedz Link
barthex Re: dr Hadas z Damiana - kto zna? 25.11.04, 14:48 Ja znam. A w zasadzie moja żona. Bardzo jesteśmy zadowoleni. Odpowiedz Link
jolka_w Re: ze szpitala na Karowej__Romejko TAK, Więch NIE 25.11.04, 09:38 Co do Romejko to musze się zgodzić, naprawdę profesjonalnie podchodzi do sprawy, ale co do Więch to niestety stara się chyba tylko w klinice, bo na wizycie w prywatnej przychodni nie była ani miła ani profesjonalna( Nie wiem kiedy uzyskała tytuł dr, ja ją odwiedziłam jak jeszcze była lekarzem i więcej tego nie zrobie. A co do programu to rzeczywiście słyszałam o nim od siostry męża, która jest nim objeta, ponoć rzetelnie sie zabrały za badania naukowe. Odpowiedz Link
malwes Dla mnie odwrotnie 29.12.06, 17:13 jolka_w napisał: > Co do Romejko to musze się zgodzić, naprawdę profesjonalnie podchodzi do > sprawy, ale co do Więch to niestety stara się chyba tylko w klinice, bo na > wizycie w prywatnej przychodni nie była ani miła ani profesjonalna A ja się nie zgodzę z tą opinią. Przeleżałam na Karowej wiele miesięy i mialam przyjemność praktycznie z wszystkimi lekarzami. Tylko dzięki dr Więch mam swojego synka - ona od samego początku stawiała dobre diagnozy, zawsze zsłużyła mi pomocą. Ja ją poznałam jak nie pracowała prywatnie i miałam okazję przekonać się ile oddania ma w sobie nie zarabiając na tym nic. Dr Romejko jest dobrm fachowcem ale obserwując jej podejście do ludzi przez wiele miesięcy jakoś mnie do siebie nie przekonała. Odpowiedz Link
gagat100 dr Zalewska ???????????____________Autor: inecita 05.11.04, 15:23 dr Zalewska Warszawa endokrynolog Autor: inecita Data: 04.11.2004 13:08 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- czy ktos wie jaka jest???? Odpowiedz Link
katarzynki Re: dr Zalewska 08.12.04, 09:02 jestem pacjentką dr Zalewskiej, która przyjmuje na Zwycięzców Od wielu lat. Moja koleżanka - 3 ciąże w tym 2 zagrożone, druga koleżanka ciąża po 3 latach. Ja - 3 ciąże Jest to starsza pani (60?), czasem dość obcesowa, ale świetny specjalista. Nie należy do tylu "przytulić utulić pocieszyć", jest raczej konkretna, wymagająca (aż do bólu). Konsultuje telefonicznie swoje acjentki. Ma bardzo fajne położne/pielęgniarki (szczególnie p. Maria) wizyta - 90 zł, wykonuje badania - hormonalne, posiewy - ceny umiarkowane lub niższe niż w lab prywatnych mogę ją polecić szczególnie: - dziewczynom, które mają kłopoty hormonalne - dziewczynom, które nieskutecznie próbowały zajść w ciąże u innych lekarzy lub straciły ciąże u innych lekarzy - paniom, które musza leczyć wszelkiego rodzaju grzybice wewnętrzne - paniom w okresie lub przed menopauzą trzeba być cierpliwym przychodząc na wizytę, czasem (mimo zapisów na godzinę) trzeba dość długo czekać Odpowiedz Link
habitare Re: dr Zalewska ???????????____________Autor: ine 09.12.04, 01:11 b. nie polecam tej dr nie jest zadnym endokrynologiem, nie ma specjalizacji, a w szpitalu na karowej jest mnóstwo po niej poprawek, gdzie i ja musiałam trafic dzieki niej. leczyła mnie 4 lata hormonami- niepotzrebnie jak to inni lekarze powiedzieli- znany felczer.... Odpowiedz Link
panda.f Re: dr Zalewska TO PORAZKA 30.01.05, 00:08 ZALEWSKA KTORA PRZYJMUJE W CENTRUM MEDYCZNYM DAMIANA TO KONOWAŁ NAD KONOWAŁAMI. CHODZIŁAM DO NIEJ PRAWIE PÓŁTORA ROKU I NIE ZOSTAŁAM PRZEZ TEN CZAS ZDIAGNOZOWANA,CO INNY LEKARZ DOKONAŁ NA PIERWSZEJ WIZYCIE. NACIAGACZKA NA BADANIA I USG KTÓREGO NIE POTRAFI ODCZYTAĆ.... TEJ PANI POWINNO ODEBRAC SIE PRAWO WYKONYWANIA ZAWODU LEKARZA. NIE WIEM KTO JEJ DAL TYTUŁ DOKTORA? NA PEWNO NIE SŁUSZNIE BO ONA NA NICZYM SIE NIE ZNA. UNIKA ODPOWIEDZI NA PROSTE PYTANIA.... FASZEROWAŁA MNIE PRZEZ PÓŁTORA ROKU LEKAMI BEZ ZADNEGO UZASADNIENIA... MAM 28 LAT A ONA LECZYŁA MNIE JAK KOBIETĘ PRZEKWITAJĄCĄ-TO OPINIA 2 INNYCH LEKARZY... Odpowiedz Link
kinakina Re: dr Zalewska ???????????____________Autor: ine 21.06.05, 00:43 nie polecam Zalewskiej!!!faszerowała mnie androcurem i przez to mam powikłania zdrowotne do dzis bo to b. silny lek. nie badała mi nigdy piersi (inni lekarze to robia) i wogole olewala mnie jak mowiłam o swoich wątpliwosciach-nie polecam Odpowiedz Link
rita102 Re: dr Zalewska ???????????____________Autor: ine 02.08.05, 10:29 kinakina napisała: > nie polecam Zalewskiej!!!faszerowała mnie androcurem i przez to mam powikłania > zdrowotne do dzis bo to b. silny lek. > nie badała mi nigdy piersi (inni lekarze to robia) i wogole olewala mnie jak > mowiłam o swoich wątpliwosciach-nie polecam Popieram tą wypowiedź całkowicie. Równiez mnie faszerowała androcurem b. długo, niepotrzebnie. Odradzam tą pseudo dr stanowczo!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
gagat100 Ginkolodzy w klinice MSWiA ???????? 05.11.04, 15:24 CYTAT Ginkolodzy w klinice MSWiA Autor: ingatan Data: 04.11.2004 12:59 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się, czy są jacyś dobrzy ginekolodzy w klinice szpitala MSWia w Warszawie na Wołoskiej? Odpowiedz Link
agnieszka2z Re: Ginkolodzy w klinice MSWiA ???????? 05.11.04, 15:54 W MSWiA była bardzo dobra lekarka dr Ruszczyńska. Teraz nie wiem gdzie przyjmuje, ale mam do niej numer 621-66-59 W MSWiA zapisali mnie innej, nie pamiętam nazwiska i niestety nie zdała egzaminu. Stwierdziła, że po 5 latach brania tabletek wcale nie musze uzupełnić braków kwasu foliowego i że chcąc zajśc w ciąże nie musze się specjalnie do tego przygotowywać. Jednym słowem jak wyjdzie to wyjdzie Ale ja mówie o lekarkach, które przyjmują pacjentów z kartami, nie wiem jak jest w Poliklinice MSWiA. Odpowiedz Link
inia25 DONAT JAGUŚ 06.11.04, 16:16 pracuje w MSWiA. prowadzil moja ciaze - bylam na podtrzymaniu - a inny lekarz nie widzal takiej potrzeby. lekarz jest swietny, zyczliwy, kompetentny. prywatnie przyjmuje na slowackiego w warszawie. jesli chcesz kontakt - pisz na kinga@geonet.com.pl z czystym sumieniem POLECAM Odpowiedz Link
hogaforever Re: DONAT JAGUŚ 01.06.07, 11:38 nie polecam dra Jagusia. Wydaje się być sympatyczny jednak jego kompetencje pozostawiają wiele do życzenia. Jestem lekarką, byłam u niego na jednej wizycie. Szukam dalej. Odpowiedz Link
marusia1 Re: DONAT JAGUŚ 09.08.07, 23:40 Dlaczego jest niekompetentny? Czy chodzi o dr Donata Jagusia z Wołoskiej? Słyszałam o nim pozytywne opinie. Został mi polecony. Teraz zastanawiam się... Odpowiedz Link
mader1 Re: Warszawa 07.11.04, 23:58 Dr Romanowska. Dzieki niej doszlam do siebie po poronieniu. Prowadzila moje 3 ciaze z powodzeniem. To lekarz dla stosujacych NPR, przyjmuje na Sapiezynskiej, u Bonifratrow Odpowiedz Link
nathaliek Andrzej Wincewicz 09.11.04, 15:08 Naprawdę cudowny! Badanie nie boli, wszystko tłumaczy i jeszcze pyta, czy zrozumiałam Pokazuje tabelki, wykresy, robi rysunki ... Po badaniu pyta, czy narzeczony tez chce wejść posłuchać, co się ze mną dzieje... Naprawdę, nie ma się czego obawiać P.S. U dra Wincewicza leczy się Ania Maria Jopek, to on odbierał poród jej synka Frania. Kontakt: www.endo-gin.pl Odpowiedz Link
tequilla Re: Warszawa 09.11.04, 16:39 Czy ktoś zna dr. A. Halama? Jeśli tak, będę wdzięczna za opinię na jej temat. Odpowiedz Link
olenka7958 Re: Warszawa 10.11.04, 00:33 A slyszal ktos cos o dr. Sujkowskim? Prosze o odpowiedzi Odpowiedz Link
makevaa Re: Warszawa 10.11.04, 13:32 jaką lekarkę (zaznaczam - kobietę) możecie polecić z warszawskiego LIMu? Odpowiedz Link
anikab Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka dobra czy zła? 11.11.04, 22:12 proszę pilnie o odpowiedź!!!! Odpowiedz Link
mazewa Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka dobra czy zła? 26.12.04, 16:54 Takze jestem ciekawa opinii na temat dr Babkiewicz- Gorbackiej. mam bole w okolicach jajnika a ona twierdzi ze to nic takiego ze zrosty!!! I nic nie trzeba robic. Nie podoba mi sie to. Boli ale jest dobrze? Raczej nie polecam bo tochyba nie jest normalne. zalozyla mi wkladke a dopiero potem zrobila USG Odpowiedz Link
anikab Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka??? 11.01.05, 11:17 Czy nadal nikt nic o niej nie wie? Odpowiedz Link
mcemcemce Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka--ZLA!!!!!!!!!!!!! 22.02.05, 13:02 Zła. Niekonsekwentna w leczeniu. (co wizyta, to inna diagnoza) Ma cos z glowa na punkcie NIEPŁODNOŚCI, miała mnie leczyć na coś innego i pomóc, a zagalopowała się już w moją niepłodność, której siłą rzeczy nie mam. Nie próbowaliśmy jeszcze starac się o dziecko, a Pani doktor już nas chciała leczyć z bezpłodności. Ostrzegam, wybierzcie innego lekarza. Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów. To jest lekarka dla kobiet o silnej psychice (i dla tych które lubią mieć wmawiane choroby). Odradzam, sama byłam i wiem jak mi zaszkodziła. Teraz próbuje o niej zapomnieć. Odpowiedz Link
mutant33 Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka--ZLA!!!!!!!!!!!! 29.05.05, 15:09 jESTEM ZDZIWIONA TYM CO PISZESZ. nA MNIE ZROBIŁA JAK NAJLEPSZE WRAŻENIE. bYŁAM W PRZYCHODNI PRZYPADKOWO BO LECZĘ SIĘ U INNEJ LEKARKI . MIAŁAM BÓLE BRZUCHA I BYŁAM W 5 MIESIĄCU CIĄŻY. pRZYJĘŁA MNIE POZA KOLEJNOŚCIĄ I NIE ROBIŁA PROBLEMÓW. oKAZAŁO SIĘ ŻE MOGĘ URODZIĆ WCZESNIEJ. cIRPLIWIE MI TŁUMACZYŁA ŻE MUSZĘ JAK NAJSZYBCIEJ IŚĆ DO SZPITALA. w KOŃCU MNIE PRZEKONAŁA I DZIĘKI NIEJ URODZIŁ SIĘ ZDROWY PATRYK W 8 MIESIĄCU INACZEJ BY GO NIE BYŁO. w PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE NIGDY JEJ NIE ZAPOMNĘ. jAK BĘDĘ W NASTĘPNEJ CIĄŻY TO TRYLKO DO NIEJ PÓJDĘ. Odpowiedz Link
miki1004 Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka dobra czy zła? 16.11.05, 22:10 żnam tą panią doktor bo prowadziła moją ciążę . Przyszłam do niej bo nie miałam miesiaczki okazało się ze jestem w ciąży w 10 tyg poprzednie 4 ciąże traciłam w 16-22 tygodniu z powodu infekcji i krótkiej szyjki bo miałam wczesniej amputację. Byłam przerazona że znowu będzie to samo . Pani doktoir mnie uspakajała że wszystko będzie doibrze i jak sie okazało w końcu było .Przeszłyśmy razem przez 35 tygodni ciązy , nadmieniam że wcześniej nigdy nie dobrnęłam do takiej ciąży co prawda wizyty wyznaczała mi co 2 tygodnie ale było to związane z kontrolowaniem ewentualnej infekcji, nigdy w zyciu nie przyjmowałam takiej ilości leków rzeciwzapalnyvch ale sie opłaciło urodziłam zdrowa córeczkę mimo że trochę za wczesnie ale pani doktor dała mi w odpowiednimmzasie leki na dojrzałość płucek Oliwki i dlatego urodziła się całkiem silna jak na wczesniaka . Juz po tygodniu pobytu w szpiatlu wypisano nas do domu. Dzisiaj Oliwka biega po całym domu i jest zdrowym szczęsliwym dzieckiem , a ja jestem wdzieczna Pani Doktor że nie traciła rozumu i nadzieji tak jak mnie sie to zdarzało. Gorąco Polecam doktor Gorbacką wszystkim dziewczynom !!!! Odpowiedz Link
maq28 Re: Warszawa 11.11.04, 23:42 Szukam dobrego (tj.skutecznego) ginekologa-endokrynologa (poloznika) na Bielanach lub w okolicy. Zalezy mi zeby przyjmowal panstwowo. A jesli juz prywatnie to chociaz w miare tanio. Blagam poleccie mi kogos.... Odpowiedz Link
agamroz Dr Wojciech Borucki z MSWiA??? 13.11.04, 09:41 Czy ktoras z Pan miala z nim do czynienia??? Odpowiedz Link
madzialena2612 Re: Dr Wojciech Borucki z MSWiA??? 16.11.04, 13:11 ten z protezą to chyba dr. Andrzej Durczyński i miałam z nim dokładnie dzić doczynienia i powiem jedno - chroń nas siło niebieska ;-( przed nim ;-( - nie wiem może mial zły dzień ale ja go bardzo serdecznie NIE POLECAM pozdrawiam Meg Odpowiedz Link
inia25 Re: Dr Wojciech Borucki z MSWiA??? 16.11.04, 18:29 o kurcze - moze mial zly dzien)) on mial dyzur jak rodzilam i naprawde baaaaaaaaaaaaaaaardzo mi pomogl)) ale to moze tylko dlatego ze bylam z polecenia????? nie gwarantuje ze jest super) za to super jest Donat Jagus - prowadzil moją ciąże i pomogl mi w wielu wielu sprawach)) JEGO POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM - tez jest z MSW i A Odpowiedz Link
steffa Re: Dr Durczyński z MSWiA??? 07.12.04, 23:05 Byłam co prawda u niego tylko na USG, więc jego kompetencji ginekologicznych do końca ocenić nie mogę, ale na pewno nie nadaje się na pierwszą euforyczną wizytę ciężarnej, która ma zobaczyć na ekranie swoje dziecko. Mrukliwy jest jak grabarz. A i dziecko niechętnie pokazuje, bo przecież 'nic nie widać'. Odpowiedz Link
elle666 Re: Dr Durczyński z MSWiA??? 08.03.05, 01:53 Znam prywatnie - i nie polecam.przynajmniej na podstawie tego, jak pogardliwie wyraża sie o pacjentkach Odpowiedz Link
dominia.n Re: Dr Durczyński z MSWiA??? 07.11.05, 15:27 Witam, nie mogę "przejść obok" powyższych wypowiedzi. Dr Durczyński może i ma specyficzny charakter, ja sie z nim jako lekarzem prowadzącym bardzo dobrze czułam. Trudno mu odmówić kompetencji, fachowości i dogłebnej znajomości tematu. Moja ciąża należała do trudnych a szczęśliwie dojechaliśmy do końca. To zależy kto czego oczekuje od lekarza, ja sie nie zawiodłam. Jednak jeśli ktos oczekuje tylko słodzenia i boi sie ostrych słów często gęsto zasłużonych, to faktycznie nie jest to lekarz dla niego, a jeśli komuś zależy na fachowej ocenie sytuacji i świetnej pomocy i opiece, to polecam. Odpowiedz Link
trutututu12 Re: Dr Durczyński z MSWiA??? 27.02.13, 10:07 Dzięki Panu Doktorowi 06.02.2013 urodziłam zdrową Córeczkę równo w terminie, a było groźnie, bo w 12 tygodniu ciąża była mocno zagrożona. Pan Doktor zrobił wszystko co mógł, aby nie dopuścić do poronienia, czy przedwczesnego porodu - ciąża przeleżana z pessarem, duphastonem, dopegytem, fenoterolem itd i chwilę na oddziale patologii ciąży i się udało, bardzo dobrze poprowadzona trudna ciąża, Nasza Córeńka dzięki temu dotrwała do końca bezpiecznie. Pełen profesjonalizm i zaangażowanie, do ostatnich dni byłam pod Jego opieką, zawsze służył radą i na wizycie i przez telefon, wręcz nalegał aby dzwonić z każdym problemem i obawą, przyjmował mnie osobiście również do szpitala (MSWiA na Wołoskiej) już w dniu porodu, było to dla mnie bardzo ważne i czułam się z tym bardzo bezpiecznie. Codziennie wpadał do mnie do sali po porodzie z gratulacjami i potem z odwiedzinami, miła sprawa. A charakterek? Fakt, bardzo bezpośredni człowiek, ale to dobrze, my mimo trudności ciąży, zawsze wychodziliśmy z uśmiechem z wizyty, było zawsze miło i sympatycznie. Lekarz naprawdę godny polecenia - dziękujemy za wszystko panie Doktorze!!! Iwona W. Odpowiedz Link
black_currant Krzysztof Pancześnik 13.11.04, 17:10 A ja polecam lekarza, który prowadził moją ostatnią ciążę. Jest naprawdę świetnym fachowcem, widać i czuć, że interesuje się swoimi pacjentkami, nie zbywa, odpowiada na 'głupie pytania', rozwiewa nawet najbłahsze wątpliwości. Jest praktycznie zawsze dostępny pod telefonem i nigdy dzwoniąc do niego nie poczułam się zbyta. I jeszcze jedna rzecz (niestety rzadka u prywatnych lekarzy) - na naciąga na pieniądze. W ciąży nie wziął ode mnie pieniędzy za żadne USG (a miałam ich kilka). Gdy byłam już tuż przed i po terminie za darmo przyjeżdżał do Centrum Damiana, żeby ocenić moje KTG. Potem, gdy byłam już 5 dni po terminie zabrał mnie z mężem na USG z doplerem do prywatnego gabinetu swojego kolegi i też zrobił to badanie zupełnie za darmo. I sam poród - dzięki decyzji tego lekarza o cesarskim cięciu mój synek urodził się cały i zdrowy. A gdyby ten poród był na siłę prowadzony naturalnie, nie wiem czy byśmy go przeżyli... Doktor przyjmuje w Damianie, w Corten Medic na Ursynowie i na pewno jeszcze gdzieś w Konstancinie (ale tam nigdy nie byłam). W każdym razie bardzo polecam --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link
lw111 Re: Krzysztof Pancześnik 02.12.04, 12:39 Droga black_currant, tez chodze do dr Pancześnik, trafilam do niego z ulicy i po dwoch wizytach jestem zadowolona. Czy bylaby mozliwosc zadac Ci wiecej pytan na temat tego lekarza i samego porodu, gdzie rodzilas, jak wspolpracowalo Ci sie z lekarzem??? prosze o ew. info na priv : lw111@gazeta.pl. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
ania_83 Re: Krzysztof Pancześnik 06.12.04, 20:26 Polecam. Byłam jak do tej pory raz. Badanie było kompleksowe, wywiad dokładny, a doktor przemiły. Następnym razem też idę do dra Pancześnika. Odpowiedz Link
ulinia Re: Krzysztof Pancześnik 25.01.05, 19:18 Również polecam! Dr Pancześnik to przemiły i kompetentny lekarz(na ile moge to ocenić w pierwszej, prawidłowo - jak na razie i mam nadzieję do końca - przebiegającej ciąży). Wybrałam go "na chybił-trafił" spośród lekarzy CM Damiana kiedy test ciążowy powiedział TAK i od razu poczułam, że tym razem dobrze trafiłam! Zapewnia przyjemną atmosferę wizyty i daje poczucie bezpieczeństwa. Rzeczowo informuje, nie odmawia porady przez telefon. Odpowiedz Link
drobna1 Re: Krzysztof Pancześnik 04.02.05, 14:13 gorąco polecam! aktualnie prowadzi moją ciąże (35tydzień), super wyrozumiały i życzliwy, świetny fachowiec. Trafiłam do niego z polecenia paru osób w tym mojej bratowej której przeprowadził całą ciąże! Polecam gorąco! Wiem że przyjmuje w Centrum Damiana i przychodni państwowej w Konstancinie. Odpowiedz Link
moni1512 Halina Gadomska 17.11.04, 12:11 Czy ktoś zna taką lekarkę ze Starynkiewicza i wie coś na jej temat? Odpowiedz Link
agatastrzelczyk Re: Halina Gadomska 19.11.04, 09:57 Mialam kiedys z nia kontakt i jakos tak srednio wspominam wizyty u niej. Leczylam sie u niej w Lux Medzie, zdecydowanie 10000razy lepszym lekarzem z tej samej przychodni okazal sie Mirosław Popławski - naprawde jest rewelacyjnym lekarzem. Prowadzi moja ciaze i jestem zachwycona jego opieka. Nigdy nie mialam tak dobrego i kompetentnego ginekologa. Odpowiedz Link
amelka1974 Dr Halina Żak, zna ktoś 22.11.04, 12:14 Przyjmuje na Bródnie w lecznicy "Profimed" i w szpitalu na Szaserów. Ciekawa jeste czy ktoś ją zna i poleca??? Odpowiedz Link
aniamamamarty Re: Halina Gadomska 25.11.04, 17:15 To wsrętna, niemiła, obleśna, stara torba. Nie spotkałam w swoim 30 -letnim życiu bardziej niemiłego i zarozumiałego lekarza. Trfiłam do niej w zasadzie prez przypadek w LUX Medzie i bardzo się dziwię,że tak firma chce kogoś takiego zatrudniać. Odpowiedz Link
hela255 Re: Halina Gadomska 09.01.05, 10:45 Chyba przesadziłaś. Ja miałam do czynienia z dr Gadomską w przychodni na Starynkiewicza. Przemiła, ciepła i bardzo kompetentna Pani doktor !!! Odpowiedz Link
calineczka79 dr Katarzyna Wójtowicz 10.01.05, 19:41 Czy ktoś wie w którym szpitalu pracuje ta lekarka i czy jest dobra?? Odpowiedz Link
syla74 Re: Halina Gadomska 08.02.05, 09:00 Dr Gadomska, jest wspaniałym lekarzem. Jest konkretna, rzeczowa, potrafi wysłuchać i wytłumaczyć wszystko o co się zapyta. Dr prowadziła moją ciążę, dzięki której mam wspaniałego synka. Na pierwszej wizycie, kiedy doktór potwierdziła ciążę, od razu dostałam telefon konaktowy. Gorąco polecam!!!!!!! Odpowiedz Link