• kokon10 Re: Warszawa 29.10.04, 21:34
      Nie znalazłam nigdzie nazwiska dr Dutkiewicza, a uważam że jest to super
      lekarz. Przyjmuje w przychodni panstwowej na ul. Abrahama. Minusem są długie
      kolejki do niego i to nie dlatego że jest za darmo ale dlatego że dziewczyny go
      uwielbiają. Ma bardzo dobre podejście do pacjentki, olbrzymie doświadczenie i
      ogromną wiedzę. Prowadzi ciążę ale niestety nie pracuje w żadnym szpitalu
      położniczym. Polubiłam go już podczas pierwszej wizyty gdy rozpoznał u mnie
      zwykłą nadżerkę, a wcześniej przez dwa lata leczyłam się u różnych super
      lekarzy za wielką kase i żaden nie wiedział co mi jest. Umieściłam go na tej
      liście bo jest lekarzem godnym zaufania.
      • katka555 Re: Warszawa 30.10.04, 00:26
        Czy znacie z CM LIM dr Derlatę?
      • maj2005 Re: Warszawa Dutkiewicz 10.12.04, 15:37
        Też miałam kontakt z tym lekarzem.
        Coż, to był pierwszy ginekolog, do którego się udałam - wiecie, pierwsza
        wizyta, stres, niewiadomo, czego będzie chciał i co robił... Miałam 16 lat czy
        podobnie i ... koszmarnie się rozczarowałam. Potrzebowałam kogoś miłego, kto z
        życzliwością podejdzie do zestresowanej dziewczyny a tu.. opryskliwy gbur! Brrr.

To była moja pierwsza i ostatnia wizyta u tego lekarza. Potem musiałam się
        odstresować i do kolejnego lekarza poszłam po ok. 2 latach (18 lat - najwyższa
        pora!).

Niemniej jednak moja mama leczy się u dr Dutkiewicza od lat kilkunastu, jak nie
        lepiej, i BARDZO sobie go chwali. I rzeczywiście - jedyny mankament to to, że
        czeka się na wizyty tygodniami, jak nie miesiącami. Ale w
        sytuacjach "kryzysowych" zawsze można liczyć, że lekarz przyjmie (ostatecznie
        po godzinach, za gotóweczkę).

• kwitnac Enel Med i Dr.Markowski 30.10.04, 14:14
      Czy ktos zna dobrego ginekologa w Enel-Medzie, najlepiej na Gilarskiej? Kiedys
      przyjmowal dr. Miroslaw Markowski, ktory robil bardzo pozytywne wrazenie, czy
      ktos wie, gdzie mozna go znalezc? Dziekuje z gory
    • jinngle Dr Elbe-Rysińska 30.10.04, 18:00
      Leczy już trzecie pokolenie kobiet w mojej rodzinie - babcię, mamę i mnie.
      Całkowite top secret, nic nie powie np. mamusi, która bardzo chce wiedziec, czy
      córka jest jeszcze dziewicą czy nie. Poza tym pigułki przepisuje po wykonaniu
      badań, pyta czy mają być zagraniczne, czy może tańsze, ale polskie. Prowadzi
      bardzo dokładny wywioad z pacjentką. Ma asystentkę, ale to chyba normalne. Jest
      bardzo miła. Nie zraziła mnie. Przyjmuje w przychodni na Waryńskiego, koło
      Riviery.
      • malerude Re: Dr Elbe-Rysińska 28.02.05, 15:47
        Boze!!!!!to potwor a nie kobieta-ginekolog!jest nieuprzejma, chamska, wyniosla
        i co anjwazniejsze niedelikatna!!!!po wizycie u niej opadly mi rece i wszystkie
        nadzieje zwiazane z panstowa dobra opieka lekarska!!!!!odradzam, omijac
        szerokim lukiem ta kobiete!!!ona ma chyba malo mlodych pacjentek, wszystkie to
        wiek srednio po 50!!!zero wyczucia, za grosz milego slowa!
        • y_ennefer1 Re: Dr Elbe-Rysińska 13.10.06, 22:20
          Ja byłam u Pani dr Elbe-Rysińskiej na razie raz, niedługo idę po raz kolejny, bo niestety muszę odebrać wyniki cytologii. Gdyby nie to raczej bym nie poszła. Bardzo mi się nie podoba stosunek do pacjenta, była bardzo niemiła, zdarzało jej się podnieść głos. Poza tym trochę krępujące było rozbieranie się na widoku. Podczas badania też była bardzo niedelikatna, przez jakiś czas czułam się jakby nie wyjęła mi wźiernika smile Ale wygląda na osobę kompetentną, wystawiła skierowanie na badania, zrobiła cytologię (przed ewentualnym przepisaniem tabletek). Ogólnie mam mieszane odczucia. Zobaczymy co będzie teraz...
          • y_ennefer1 Re: Dr Elbe-Rysińska 19.10.06, 12:54
            Jestem po drugiej wizycie i już jestem dużo bardziej pozytywnie nastawiona do
            tej Pani. Po obejrzeniu wyników stwierdziła, że nie ma przeciwwskazań i
            przepisała tabletki. I mimo że wiedziała, że już kiedyś brałam, powiedziała mi
            pare podstawowych rzeczy. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, poprzedni
            ginekolog stwierdził, że wszystko jest w ulotce.
            • zianka Re: Dr Elbe-Rysińska 04.02.07, 15:53
              o tej Pani to nic przyjemnego powiedzieć nie mogę. Byłam zmuszona pójść do niej
              po Postinor - nie dość że byłam bardzo zestresowana i roztrzęsiona to ta
              potraktowała mnie jak jakąś ostatnią lafiryndę. Do tej chwili ryczeć mi się chce
              jak sobie przypomnę...

Zresztą w tej przychodni przyjmuje jeszcze jeden "przyjemniaczek"
              Woźniakowski. Leczył mnie rok, po roku powiedział że mam nadżerkę i że jest już
              zbyt duża żeby ją leczyć, jak spytałam czy da się to jakoś wyleczyć to
              powiedział że mam sobie isć teraz prywatnie albo najlepiej do polskiej akademii
              nauk bo on się tym nie będzie zajmował. Konował i do tego szmaciarz!
    • eliane Re: Warszawa 31.10.04, 11:51
      Małgorzata Walewska-Wolf - kto coś wie?
    • nonincognito dr Ewa Juchnicka (endokrynolog-ginekolog) 31.10.04, 18:50
      najwspanialszy ginekolog, z jakim kiedykolwiek miałam do czynienia. bardzo
      miła, uśmiechnięta, empatyczna, delikatna i do tego jeszcze konkretna. zależy
      jej na poznaniu przyczyny każdej dolegliwości. wyleczyła mnie z torbieli w
      piersiach i na jajniku, ale przede wszystkim - sprawiła, że po wielu latach
      bezsilności uwierzyłam, że jednak istnieją lekarze znający się na swoim fachu.
      przyjmuje przy Al. Ken (tel. 6441177; 100 zł/wizytę), we wszystkich Enel-Medach
      na terenie Warszawy (ok 100 zł/wizytę), pracuje też w szpitalu na
      Madalińskiego. zawsze zapisuje polskie odpowiedniki. jest ginekologiem,
      endokrynologiem, położnikiem i specj. w leczeniu chorób kobiecych. a poza tym
      jest najbardziej ludzkim lekarzem, jakiego znamsmile

Przy okazji polecam też specjalistę od USG - dr Sobolewskiego z Centrum
      Damiana. Bardzo sympatyczny, rozmowny, delikatny i zauważa każdą zmianę w
      piersiach i w okolicy narządów rodnych. Chodzę do niego już od lat i ufam mu w
      100%.
    • gagat100 dr Wojciecha Puzyne. Autor: dorotabiele 31.10.04, 18:58
      warszawa

Data: 30.10.2004 22:27 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      ja polecam dr Wojciecha Puzyne. prywatnie przyjmuje na ulicy luckiej 18 lok
      1802 w wawie. zeby sie zapisac tzreba dzwonic na numer 53 69 301 i tam jedna s
      siostr zapisuje na wizyty prywatne. niestety koszt jest 100 zeta, ale takie
      niestety sa ceny. przyjmuje tez w szpitalu sw zofii. polecam serdecznie

• mariola541 Re: dr Wojciecha Puzyne. Autor: dorotabiele 31.10.04, 22:56
        Co sądzicie o Elżbiecie Jóźwiak z alfy w w-wie?
    • margie Re: Warszawa 02.11.04, 14:41
      polecam Dr Nieżurawskiego z kliniki Lux med na Szenkera albo na Chmielnej.
      Uwaga, sa kolejki, ale tak fantastycznego ginekologa dawno nie spotkalam.
      Sympatyczny, rzeczowy, niezwykle taktowny, bardzo sie pzrejmuje, wizyta trwa
      minimum 2 minut, sa opoznienia w kolejce... ale warto, naparwde. Jest tez
      endokrynologiem i poloznikiem,z tej ostatniej dzidziny nic nie wiem, bo nigdy
      nie rodzilam i raczej juz nie bede, ale pozostale spacjalnosci, cud miod,
      ultramarynasmile)
    • m13131 Re: Warszawa dr Skórzewska 02.11.04, 16:47
      Przeczytałam kilka niezbyt pochlebnych opinii na temar dr Skórzewskiej. A czy
      któraś z was ma dobre doświadczenia? Właśnie planujemy dziecko, a w ostatnim
      roku miałam trochę problemów, leczonych właśnie przez dr Skórzewską. Na mnie
      zrobiła dobre wrażenie, chociaż muszę przyznać, że rzeczywiście trzeba ją w
      wszystko pytać. Bo sama z siebie nic nie wyjaśnia. Czy myślicie, że powinnam
      jednak zmienić lekarza?
    • paka25_k DR.DWORCZYNSKA 02.11.04, 21:14
      Bardzo prosze o opinie o tej lekarce.Podobno przyjmuje w szpitalu Bielańskim!
      bardzo bede wdzieczna!
      • magda120475 Re: DR.DWORCZYNSKA 02.12.04, 13:52
        Pewnie wiele nie pomogę, ale byłam wczoraj na pierwszej wizycie u dr
        Dworczynskiej i oceniam ją bardzo dobrze- zrobiła solidny tzw. wywiad, nie
        stawiała pochopnych diagnoz, odniosłam wrażenie , ze jest dobrym fachowcem. A
        jako człowiek-konkretna (nie lubię tego określenia ale chyba jest
        najwłaściwsze).
    • paka25_k DR.CZAJKOWSKI ? 02.11.04, 21:16
      Bardzo prosze o wypowiedz na temat Tego lekarza Z gory dziekuje! Bedze
      wdzieczna!
      • domini32 potrzebuję dobrego ginekologa-endokryologa 06.12.04, 19:18
        Czy możecie mi takiego polecić,najlepiej z Pragi lub Pragi Płd
    • katsal_23 Dr Tymińska 02.11.04, 22:45
      Czy ktoś zna tą pania doktor ,która przyjmuje na ulicy Żelaznej w Warszawie i
      mógłby sie wypowiedzieć coś na jej temat? To bardzo ważne wybieram sie do niej
      bo wyszła mi cytologia grupa III,poleciła mi ją daleka znajoma ale wolałabym
      dowiedzieć sie czegoś od Was.
      dziekuje
      Marysia
      • kmdzidzia Re: Dr Tymińska 24.01.05, 11:52
        Moim zdaniem dużo lepszą ginekolog i do tego zajmującą się różnego rodzaju
        patologami jest też pani doktor z Żelaznej - Grażyna Mazur. Ja najpierw byłam u
        takiego konowała, że lepiej nie mówić, i trafiłam do niej. Mam grupę I
        cytologii, a do tego moje dziecko w brzuszku cudownie się rozwija.
        Pozdrawiam,
        Kasia i Ola (rośnie w brzuszku i ma 23 tyg.)
    • gagat100 ze szpitala na Karowej____________Autor: phoebe11 03.11.04, 22:24
      WARSZAWAbardzodobrelekarkizpanstwowejkliniki
      Autor: phoebe11
      Data: 03.11.2004 01:24 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
      Dr. Ewa Romejko i dr. Kasia Wiech ze szpitala na Karowej. Wspaniale
      dziewczyny, bardzo profesjonalne, wypytuja sie o wszytsko, co jest
      najwazniejsze, sa wyrozumiale, a pzrede wszytskim zaangazowane naukowo.
      Prowadza doskonaly program zwalczania raka szyjki macicy. Doskonale rowniez w
      poradach endykronologicznych, jako pierwsze wyleczyly moja przyjaciolke,
      ktora od dziesieciu lat ma problemy natury hormonalnej, pzreroznie
      diagnozowane. Polozna, Pani Agnieszka, pzreurocza, dzwoni, upewnia sie,
      ustala najwygodniejsze spotkania. Widac, ze tym Paniom naprawde zalezy.
      Wspaniale, gratulacje, angazuja sie, kochaja to, co robia. Az dziw, ze z
      zaangazowaniem pracuja dla panstwoeje kliniki, zarobilyby kazde pieniadze na
      prywatnych spotkaniach. Lekarki, ktorym nie strach powiedziec, ze ktos sie
      boi zastrzyku, czy ma glupie watpliwosci. Czyz to nie urocze? Polecam.

• zrozpaczona3 dr Hadas z Damiana - kto zna? 08.11.04, 12:38
        • barthex Re: dr Hadas z Damiana - kto zna? 25.11.04, 14:48
          Ja znam. A w zasadzie moja żona. Bardzo jesteśmy zadowoleni.
      • jolka_w Re: ze szpitala na Karowej__Romejko TAK, Więch NIE 25.11.04, 09:38
        Co do Romejko to musze się zgodzić, naprawdę profesjonalnie podchodzi do
        sprawy, ale co do Więch to niestety stara się chyba tylko w klinice, bo na
        wizycie w prywatnej przychodni nie była ani miła ani profesjonalnasad( Nie wiem
        kiedy uzyskała tytuł dr, ja ją odwiedziłam jak jeszcze była lekarzem i więcej
        tego nie zrobie. A co do programu to rzeczywiście słyszałam o nim od siostry
        męża, która jest nim objeta, ponoć rzetelnie sie zabrały za badania naukowe.
        • malwes Dla mnie odwrotnie 29.12.06, 17:13
          jolka_w napisał:

> Co do Romejko to musze się zgodzić, naprawdę profesjonalnie podchodzi do
          > sprawy, ale co do Więch to niestety stara się chyba tylko w klinice, bo na
          > wizycie w prywatnej przychodni nie była ani miła ani profesjonalnasad

A ja się nie zgodzę z tą opinią. Przeleżałam na Karowej wiele miesięy i mialam
          przyjemność praktycznie z wszystkimi lekarzami. Tylko dzięki dr Więch mam
          swojego synka - ona od samego początku stawiała dobre diagnozy, zawsze zsłużyła
          mi pomocą. Ja ją poznałam jak nie pracowała prywatnie i miałam okazję przekonać
          się ile oddania ma w sobie nie zarabiając na tym nic.
          Dr Romejko jest dobrm fachowcem ale obserwując jej podejście do ludzi przez
          wiele miesięcy jakoś mnie do siebie nie przekonała.
    • gagat100 dr Zalewska ???????????____________Autor: inecita 05.11.04, 15:23
      dr Zalewska Warszawa endokrynolog
      Autor: inecita
      Data: 04.11.2004 13:08 + dodaj do ulubionych wątków

czy ktos wie jaka jest????

• katarzynki Re: dr Zalewska 08.12.04, 09:02
        jestem pacjentką dr Zalewskiej, która przyjmuje na Zwycięzców
        Od wielu lat. Moja koleżanka - 3 ciąże w tym 2 zagrożone, druga koleżanka ciąża
        po 3 latach. Ja - 3 ciąże
        Jest to starsza pani (60?), czasem dość obcesowa, ale świetny specjalista. Nie
        należy do tylu "przytulić utulić pocieszyć", jest raczej konkretna, wymagająca
        (aż do bólu). Konsultuje telefonicznie swoje acjentki.
        Ma bardzo fajne położne/pielęgniarki (szczególnie p. Maria)
        wizyta - 90 zł, wykonuje badania - hormonalne, posiewy - ceny umiarkowane lub
        niższe niż w lab prywatnych
        mogę ją polecić szczególnie:
        - dziewczynom, które mają kłopoty hormonalne
        - dziewczynom, które nieskutecznie próbowały zajść w ciąże u innych lekarzy lub
        straciły ciąże u innych lekarzy
        - paniom, które musza leczyć wszelkiego rodzaju grzybice wewnętrzne
        - paniom w okresie lub przed menopauzą

trzeba być cierpliwym przychodząc na wizytę, czasem (mimo zapisów na godzinę)
        trzeba dość długo czekać
        • katarzynki dr Zalewska tel 617 1830 zapomniałam dodać 08.12.04, 09:06
      • katarzynki dr Zalewska tel 617 1830 08.12.04, 09:03
      • katarzynki dr Zalewska tel 617 1830 08.12.04, 09:05
        zapomniałam dodać tel
      • habitare Re: dr Zalewska ???????????____________Autor: ine 09.12.04, 01:11
        b. nie polecam tej drsad nie jest zadnym endokrynologiem, nie ma specjalizacji,
        a w szpitalu na karowej jest mnóstwo po niej poprawek, gdzie i ja musiałam
        trafic dzieki niej. leczyła mnie 4 lata hormonami- niepotzrebniesad jak to inni
        lekarze powiedzieli- znany felczer....sad
        • panda.f Re: dr Zalewska TO PORAZKA 30.01.05, 00:08
          ZALEWSKA KTORA PRZYJMUJE W CENTRUM MEDYCZNYM DAMIANA TO KONOWAŁ NAD KONOWAŁAMI.
          CHODZIŁAM DO NIEJ PRAWIE PÓŁTORA ROKU I NIE ZOSTAŁAM PRZEZ TEN CZAS
          ZDIAGNOZOWANA,CO INNY LEKARZ DOKONAŁ NA PIERWSZEJ WIZYCIE.
          NACIAGACZKA NA BADANIA I USG KTÓREGO NIE POTRAFI ODCZYTAĆ....
          TEJ PANI POWINNO ODEBRAC SIE PRAWO WYKONYWANIA ZAWODU LEKARZA.
          NIE WIEM KTO JEJ DAL TYTUŁ DOKTORA? NA PEWNO NIE SŁUSZNIE BO ONA NA NICZYM SIE
          NIE ZNA. UNIKA ODPOWIEDZI NA PROSTE PYTANIA....
          FASZEROWAŁA MNIE PRZEZ PÓŁTORA ROKU LEKAMI BEZ ZADNEGO UZASADNIENIA...
          MAM 28 LAT A ONA LECZYŁA MNIE JAK KOBIETĘ PRZEKWITAJĄCĄ-TO OPINIA 2 INNYCH
          LEKARZY...
        • kinakina Re: dr Zalewska ???????????____________Autor: ine 21.06.05, 00:43
          nie polecam Zalewskiej!!!faszerowała mnie androcurem i przez to mam powikłania
          zdrowotne do dzis bo to b. silny lek.
          nie badała mi nigdy piersi (inni lekarze to robia) i wogole olewala mnie jak
          mowiłam o swoich wątpliwosciach-nie polecam
          • rita102 Re: dr Zalewska ???????????____________Autor: ine 02.08.05, 10:29
            kinakina napisała:

> nie polecam Zalewskiej!!!faszerowała mnie androcurem i przez to mam
            powikłania
            > zdrowotne do dzis bo to b. silny lek.
            > nie badała mi nigdy piersi (inni lekarze to robia) i wogole olewala mnie jak
            > mowiłam o swoich wątpliwosciach-nie polecam

Popieram tą wypowiedź całkowicie. Równiez mnie faszerowała androcurem b. długo,
            niepotrzebnie. Odradzam tą pseudo dr stanowczo!!!!!!!!!!!
    • gagat100 Ginkolodzy w klinice MSWiA ???????? 05.11.04, 15:24
      CYTAT

Ginkolodzy w klinice MSWiA
      Autor: ingatan
      Data: 04.11.2004 12:59 + dodaj do ulubionych wątków

Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się, czy są jacyś dobrzy ginekolodzy w
      klinice szpitala MSWia w Warszawie na Wołoskiej?

• agnieszka2z Re: Ginkolodzy w klinice MSWiA ???????? 05.11.04, 15:54
        W MSWiA była bardzo dobra lekarka dr Ruszczyńska. Teraz nie wiem gdzie
        przyjmuje, ale mam do niej numer 621-66-59
        W MSWiA zapisali mnie innej, nie pamiętam nazwiska i niestety nie zdała
        egzaminu.
        Stwierdziła, że po 5 latach brania tabletek wcale nie musze uzupełnić braków
        kwasu foliowego i że chcąc zajśc w ciąże nie musze się specjalnie do tego
        przygotowywać. Jednym słowem jak wyjdzie to wyjdzie smile
        Ale ja mówie o lekarkach, które przyjmują pacjentów z kartami, nie wiem jak
        jest w Poliklinice MSWiA.
        • inia25 DONAT JAGUŚ 06.11.04, 16:16
          pracuje w MSWiA. prowadzil moja ciaze - bylam na podtrzymaniu - a inny lekarz
          nie widzal takiej potrzeby. lekarz jest swietny, zyczliwy, kompetentny.
          prywatnie przyjmuje na slowackiego w warszawie. jesli chcesz kontakt - pisz na
          kinga@geonet.com.pl z czystym sumieniem POLECAM
          • hogaforever Re: DONAT JAGUŚ 01.06.07, 11:38
            nie polecam dra Jagusia. Wydaje się być sympatyczny jednak jego kompetencje
            pozostawiają wiele do życzenia. Jestem lekarką, byłam u niego na jednej
            wizycie. Szukam dalej.
            • marusia1 Re: DONAT JAGUŚ 09.08.07, 23:40
              Dlaczego jest niekompetentny? Czy chodzi o dr Donata Jagusia z Wołoskiej?
              Słyszałam o nim pozytywne opinie. Został mi polecony. Teraz zastanawiam się...
    • mader1 Re: Warszawa 07.11.04, 23:58
      Dr Romanowska. Dzieki niej doszlam do siebie po poronieniu. Prowadzila moje 3
      ciaze z powodzeniem. To lekarz dla stosujacych NPR, przyjmuje na
      Sapiezynskiej, u Bonifratrow smile
    • nathaliek Andrzej Wincewicz 09.11.04, 15:08
      Naprawdę cudowny! Badanie nie boli, wszystko tłumaczy i jeszcze pyta, czy
      zrozumiałam wink Pokazuje tabelki, wykresy, robi rysunki ... Po badaniu pyta,
      czy narzeczony tez chce wejść posłuchać, co się ze mną dzieje... Naprawdę, nie
      ma się czego obawiać smile

P.S. U dra Wincewicza leczy się Ania Maria Jopek, to on odbierał poród jej
      synka Frania.

Kontakt: www.endo-gin.pl
    • tequilla Re: Warszawa 09.11.04, 16:39
      Czy ktoś zna dr. A. Halama?
      Jeśli tak, będę wdzięczna za opinię na jej temat.
    • olenka7958 Re: Warszawa 10.11.04, 00:33
      A slyszal ktos cos o dr. Sujkowskim? Prosze o odpowiedzismile
    • zosia_1 Re: Warszawa 10.11.04, 12:35
      A kto w Piasecznie?
    • makevaa Re: Warszawa 10.11.04, 13:32
      jaką lekarkę (zaznaczam - kobietę) możecie polecić z warszawskiego LIMu?
    • anikab Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka dobra czy zła? 11.11.04, 22:12
      proszę pilnie o odpowiedź!!!!
      • mazewa Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka dobra czy zła? 26.12.04, 16:54
        Takze jestem ciekawa opinii na temat dr Babkiewicz- Gorbackiej. mam bole w
        okolicach jajnika a ona twierdzi ze to nic takiego ze zrosty!!! I nic nie
        trzeba robic. Nie podoba mi sie to. Boli ale jest dobrze? Raczej nie polecam bo
        tochyba nie jest normalne. zalozyla mi wkladke a dopiero potem zrobila USG
        • anikab Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka??? 11.01.05, 11:17
          Czy nadal nikt nic o niej nie wie?
          • mcemcemce Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka--ZLA!!!!!!!!!!!!! 22.02.05, 13:02
            Zła.
            Niekonsekwentna w leczeniu. (co wizyta, to inna diagnoza)
            Ma cos z glowa na punkcie NIEPŁODNOŚCI, miała mnie leczyć na coś innego i
            pomóc, a zagalopowała się już w moją niepłodność, której siłą rzeczy nie mam.
            Nie próbowaliśmy jeszcze starac się o dziecko, a Pani doktor już nas chciała
            leczyć z bezpłodności.
            Ostrzegam, wybierzcie innego lekarza.
            Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów.
            To jest lekarka dla kobiet o silnej psychice (i dla tych które lubią mieć
            wmawiane choroby).
            Odradzam, sama byłam i wiem jak mi zaszkodziła.
            Teraz próbuje o niej zapomnieć.
            • mutant33 Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka--ZLA!!!!!!!!!!!! 29.05.05, 15:09
              jESTEM ZDZIWIONA TYM CO PISZESZ. nA MNIE ZROBIŁA JAK NAJLEPSZE WRAŻENIE. bYŁAM
              W PRZYCHODNI PRZYPADKOWO BO LECZĘ SIĘ U INNEJ LEKARKI . MIAŁAM BÓLE BRZUCHA I
              BYŁAM W 5 MIESIĄCU CIĄŻY. pRZYJĘŁA MNIE POZA KOLEJNOŚCIĄ I NIE ROBIŁA
              PROBLEMÓW. oKAZAŁO SIĘ ŻE MOGĘ URODZIĆ WCZESNIEJ. cIRPLIWIE MI TŁUMACZYŁA ŻE
              MUSZĘ JAK NAJSZYBCIEJ IŚĆ DO SZPITALA. w KOŃCU MNIE PRZEKONAŁA I DZIĘKI NIEJ
              URODZIŁ SIĘ ZDROWY PATRYK W 8 MIESIĄCU INACZEJ BY GO NIE BYŁO. w
              PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE NIGDY JEJ NIE ZAPOMNĘ. jAK BĘDĘ W NASTĘPNEJ CIĄŻY TO
              TRYLKO DO NIEJ PÓJDĘ.
      • miki1004 Re: Warszawa-Babkiewicz-Gorbacka dobra czy zła? 16.11.05, 22:10
        żnam tą panią doktor bo prowadziła moją ciążę . Przyszłam do niej bo nie miałam
        miesiaczki okazało się ze jestem w ciąży w 10 tyg poprzednie 4 ciąże traciłam w
        16-22 tygodniu z powodu infekcji i krótkiej szyjki bo miałam wczesniej
        amputację. Byłam przerazona że znowu będzie to samo . Pani doktoir mnie
        uspakajała że wszystko będzie doibrze i jak sie okazało w końcu było
        .Przeszłyśmy razem przez 35 tygodni ciązy , nadmieniam że wcześniej nigdy nie
        dobrnęłam do takiej ciąży co prawda wizyty wyznaczała mi co 2 tygodnie ale było
        to związane z kontrolowaniem ewentualnej infekcji, nigdy w zyciu nie
        przyjmowałam takiej ilości leków rzeciwzapalnyvch ale sie opłaciło urodziłam
        zdrowa córeczkę mimo że trochę za wczesnie ale pani doktor dała mi w
        odpowiednimmzasie leki na dojrzałość płucek Oliwki i dlatego urodziła się
        całkiem silna jak na wczesniaka . Juz po tygodniu pobytu w szpiatlu wypisano nas
        do domu. Dzisiaj Oliwka biega po całym domu i jest zdrowym szczęsliwym dzieckiem
        , a ja jestem wdzieczna Pani Doktor że nie traciła rozumu i nadzieji tak jak
        mnie sie to zdarzało. Gorąco Polecam doktor Gorbacką wszystkim dziewczynom !!!!
    • maq28 Re: Warszawa 11.11.04, 23:42
      Szukam dobrego (tj.skutecznego) ginekologa-endokrynologa (poloznika) na
      Bielanach lub w okolicy. Zalezy mi zeby przyjmowal panstwowo. A jesli juz
      prywatnie to chociaz w miare tanio. Blagam poleccie mi kogos....
    • agamroz Dr Wojciech Borucki z MSWiA??? 13.11.04, 09:41
      Czy ktoras z Pan miala z nim do czynienia???
      • inia25 Re: Dr Wojciech Borucki z MSWiA??? 13.11.04, 18:54
        czy to ten z proteza nogi??
        • madzialena2612 Re: Dr Wojciech Borucki z MSWiA??? 16.11.04, 13:11
          ten z protezą to chyba dr. Andrzej Durczyński i miałam z nim dokładnie dzić
          doczynienia i powiem jedno - chroń nas siło niebieska ;-( przed nim ;-( - nie
          wiem może mial zły dzień ale ja go bardzo serdecznie NIE POLECAM

pozdrawiam
          Meg
          • inia25 Re: Dr Wojciech Borucki z MSWiA??? 16.11.04, 18:29
            o kurcze - moze mial zly dziensmile)) on mial dyzur jak rodzilam i naprawde
            baaaaaaaaaaaaaaaardzo mi pomoglsmile)) ale to moze tylko dlatego ze bylam z
            polecenia????? nie gwarantuje ze jest supersmile)
            za to super jest Donat Jagus - prowadzil moją ciąże i pomogl mi w wielu wielu
            sprawachsmile)) JEGO POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM - tez jest z MSW i A
          • steffa Re: Dr Durczyński z MSWiA??? 07.12.04, 23:05
            Byłam co prawda u niego tylko na USG, więc jego kompetencji ginekologicznych do
            końca ocenić nie mogę, ale na pewno nie nadaje się na pierwszą euforyczną
            wizytę ciężarnej, która ma zobaczyć na ekranie swoje dziecko. Mrukliwy jest
            jak grabarz. A i dziecko niechętnie pokazuje, bo przecież 'nic nie widać'.
            • elle666 Re: Dr Durczyński z MSWiA??? 08.03.05, 01:53
              Znam prywatnie - i nie polecam.przynajmniej na podstawie tego, jak pogardliwie
              wyraża sie o pacjentkach
              • dominia.n Re: Dr Durczyński z MSWiA??? 07.11.05, 15:27
                Witam, nie mogę "przejść obok" powyższych wypowiedzi. Dr Durczyński może i ma
                specyficzny charakter, ja sie z nim jako lekarzem prowadzącym bardzo dobrze
                czułam. Trudno mu odmówić kompetencji, fachowości i dogłebnej znajomości
                tematu. Moja ciąża należała do trudnych a szczęśliwie dojechaliśmy do końca. To
                zależy kto czego oczekuje od lekarza, ja sie nie zawiodłam. Jednak jeśli ktos
                oczekuje tylko słodzenia i boi sie ostrych słów często gęsto zasłużonych, to
                faktycznie nie jest to lekarz dla niego, a jeśli komuś zależy na fachowej
                ocenie sytuacji i świetnej pomocy i opiece, to polecam.
                • trutututu12 Re: Dr Durczyński z MSWiA??? 27.02.13, 10:07
                  Dzięki Panu Doktorowi 06.02.2013 urodziłam zdrową Córeczkę równo w terminie, a było groźnie, bo w 12 tygodniu ciąża była mocno zagrożona. Pan Doktor zrobił wszystko co mógł, aby nie dopuścić do poronienia, czy przedwczesnego porodu - ciąża przeleżana z pessarem, duphastonem, dopegytem, fenoterolem itd i chwilę na oddziale patologii ciąży i się udało, bardzo dobrze poprowadzona trudna ciąża, Nasza Córeńka dzięki temu dotrwała do końca bezpiecznie. Pełen profesjonalizm i zaangażowanie, do ostatnich dni byłam pod Jego opieką, zawsze służył radą i na wizycie i przez telefon, wręcz nalegał aby dzwonić z każdym problemem i obawą, przyjmował mnie osobiście również do szpitala (MSWiA na Wołoskiej) już w dniu porodu, było to dla mnie bardzo ważne i czułam się z tym bardzo bezpiecznie. Codziennie wpadał do mnie do sali po porodzie z gratulacjami i potem z odwiedzinami, miła sprawa. A charakterek? Fakt, bardzo bezpośredni człowiek, ale to dobrze, my mimo trudności ciąży, zawsze wychodziliśmy z uśmiechem z wizyty, było zawsze miło i sympatycznie. Lekarz naprawdę godny polecenia - dziękujemy za wszystko panie Doktorze!!!
                  Iwona W.
    • black_currant Krzysztof Pancześnik 13.11.04, 17:10
      A ja polecam lekarza, który prowadził moją ostatnią ciążę.

Jest naprawdę świetnym fachowcem, widać i czuć, że interesuje się swoimi
      pacjentkami, nie zbywa, odpowiada na 'głupie pytania', rozwiewa nawet
      najbłahsze wątpliwości. Jest praktycznie zawsze dostępny pod telefonem i nigdy
      dzwoniąc do niego nie poczułam się zbyta.

I jeszcze jedna rzecz (niestety rzadka u prywatnych lekarzy) - na naciąga na
      pieniądze. W ciąży nie wziął ode mnie pieniędzy za żadne USG (a miałam ich
      kilka). Gdy byłam już tuż przed i po terminie za darmo przyjeżdżał do Centrum
      Damiana, żeby ocenić moje KTG. Potem, gdy byłam już 5 dni po terminie zabrał
      mnie z mężem na USG z doplerem do prywatnego gabinetu swojego kolegi i też
      zrobił to badanie zupełnie za darmo.

I sam poród - dzięki decyzji tego lekarza o cesarskim cięciu mój synek urodził
      się cały i zdrowy. A gdyby ten poród był na siłę prowadzony naturalnie, nie
      wiem czy byśmy go przeżyli...

Doktor przyjmuje w Damianie, w Corten Medic na Ursynowie i na pewno jeszcze
      gdzieś w Konstancinie (ale tam nigdy nie byłam).

W każdym razie bardzo polecam smile

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
      • lw111 Re: Krzysztof Pancześnik 02.12.04, 12:39
        Droga black_currant, tez chodze do dr Pancześnik, trafilam do niego z ulicy i
        po dwoch wizytach jestem zadowolona. Czy bylaby mozliwosc zadac Ci wiecej pytan
        na temat tego lekarza i samego porodu, gdzie rodzilas, jak wspolpracowalo Ci
        sie z lekarzem??? prosze o ew. info na priv : lw111@gazeta.pl. Pozdrawiam!!!
      • ania_83 Re: Krzysztof Pancześnik 06.12.04, 20:26
        Polecam. smile Byłam jak do tej pory raz. Badanie było kompleksowe, wywiad
        dokładny, a doktor przemiły. Następnym razem też idę do dra Pancześnika. smile
        • ulinia Re: Krzysztof Pancześnik 25.01.05, 19:18
          Również polecam! Dr Pancześnik to przemiły i kompetentny lekarz(na ile moge to
          ocenić w pierwszej, prawidłowo - jak na razie i mam nadzieję do końca -
          przebiegającej ciąży). Wybrałam go "na chybił-trafił" spośród lekarzy CM
          Damiana kiedy test ciążowy powiedział TAK i od razu poczułam, że tym razem
          dobrze trafiłam! Zapewnia przyjemną atmosferę wizyty i daje poczucie
          bezpieczeństwa. Rzeczowo informuje, nie odmawia porady przez telefon.
      • drobna1 Re: Krzysztof Pancześnik 04.02.05, 14:13
        gorąco polecam! aktualnie prowadzi moją ciąże (35tydzień), super wyrozumiały i
        życzliwy, świetny fachowiec. Trafiłam do niego z polecenia paru osób w tym
        mojej bratowej której przeprowadził całą ciąże! Polecam gorąco!
        Wiem że przyjmuje w Centrum Damiana i przychodni państwowej w Konstancinie.
    • moni1512 Halina Gadomska 17.11.04, 12:11
      Czy ktoś zna taką lekarkę ze Starynkiewicza i wie coś na jej temat?
      • agatastrzelczyk Re: Halina Gadomska 19.11.04, 09:57
        Mialam kiedys z nia kontakt i jakos tak srednio wspominam wizyty u niej.
        Leczylam sie u niej w Lux Medzie, zdecydowanie 10000razy lepszym lekarzem z tej
        samej przychodni okazal sie Mirosław Popławski - naprawde jest rewelacyjnym
        lekarzem. Prowadzi moja ciaze i jestem zachwycona jego opieka. Nigdy nie mialam
        tak dobrego i kompetentnego ginekologa.
        • amelka1974 Dr Halina Żak, zna ktoś 22.11.04, 12:14
          Przyjmuje na Bródnie w lecznicy "Profimed" i w szpitalu na Szaserów.
          Ciekawa jeste czy ktoś ją zna i poleca???
      • aniamamamarty Re: Halina Gadomska 25.11.04, 17:15
        To wsrętna, niemiła, obleśna, stara torba. Nie spotkałam w swoim 30 -letnim
        życiu bardziej niemiłego i zarozumiałego lekarza. Trfiłam do niej w zasadzie
        prez przypadek w LUX Medzie i bardzo się dziwię,że tak firma chce kogoś takiego
        zatrudniać.
        • hela255 Re: Halina Gadomska 09.01.05, 10:45
          Chyba przesadziłaś. Ja miałam do czynienia z dr Gadomską w przychodni na
          Starynkiewicza. Przemiła, ciepła i bardzo kompetentna Pani doktor !!!
          • calineczka79 dr Katarzyna Wójtowicz 10.01.05, 19:41
            Czy ktoś wie w którym szpitalu pracuje ta lekarka i czy jest dobra??
      • syla74 Re: Halina Gadomska 08.02.05, 09:00
        Dr Gadomska, jest wspaniałym lekarzem. Jest konkretna, rzeczowa, potrafi
        wysłuchać i wytłumaczyć wszystko o co się zapyta. Dr prowadziła moją ciążę,
        dzięki której mam wspaniałego synka. Na pierwszej wizycie, kiedy doktór
        potwierdziła ciążę, od razu dostałam telefon konaktowy. Gorąco polecam!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka