Dodaj do ulubionych

Kontrola masła w hipermarketach

IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:41
Dodawanie margaryny do masła jest nie tylko oszustwem. Większośc margaryny
polskiej jest robiona z oleju rzepakowego. Olej rzepakowy zawiera kwas
tłuszczowy erukowy. Normy polskie dopuszczają do 5% kwasu erukowego w oleju
rzepakowym (kto to sprawdza?) Jak wykazały badania kwas erukowy nie jest
przyswajany przez organizm ludzki - odkłada sie jako tłuszcz na mięśniu
sercowym, powoduje także inne zmiany patologiczne na mięsniu sercowym. Jest
groźny zwłaszcza dla dzieci i osób z wadami krążenia. Z tego powodu nie można
oleju rzepakowego nazywać produktem żywnościowym. Olej roslinny to synonim
oleju rzepakowego, jest w margarynach, konserwach, marynatach. Jest z
pewnością przyczyna wielu zachorowań, cierpienia, kosztów leczenia, bardziej
niż papierosy. Niech rośnie świadomośc społeczna!
Obserwuj wątek
    • Gość: bec Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.05, 06:19
      Odkad mamy II RP, odtad nasze polskie maslo zaczelo przeobrazac sie w kostki
      loju, niestety. Recepta na to staly sie dodatki olejow..
      Niesteety, kiedys byly znaki jakosci - dzis nikt sie w tym nie orientuje - ja
      takze nie... wiem, ze kupuje cos, co dawnemu, prawdziwemu maslu nie odpowiada w
      zadnym razie..
      Dobre maslo z prawdziwej smietany, ma mala zawartosc wody i co najwyzej kruszy
      sie, ale nigdy nie jest kostka mazi - wystarczy sprawdzic wszystkie masla
      extra - zadne z nich jest prawdziwe.. no i niby czemu ma sluzyc ten barwnik?
      ukryc margaryne?
      Maslo ma byc maslem, bez domieszek, ulepszaczy, barwnikow etc.
      • Gość: Burak Wojtus bredzi jak potluczony IP: *.eutelsat.net / *.eutelsat.net 12.01.05, 15:44
        olej rzepakowy jest najzdrowszym olejem roslinnym, a kwas erukowy wystepuje w tak sladowych ilosciach, ze mozesz sobie nawet
        codziennie lampke tego oleju wypijac przed snem. doucz sie troszki
      • Gość: Janosik Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.tac.net 12.01.05, 17:01
        Dotarla Ameryka i do Polski. Welcome. Hej!
    • Gość: rye Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.chello.pl 08.01.05, 19:31
      Przedsiębiorca jest oszustem i na każdym kroku się to potwierdza. Za to
      urzędnik, ich zdaniem, za swoje błędy powinien odpowiadać finansowo. Może
      najlepiej w ogóle znieść im wszelkie ograniczenia i niech się "rozwijają"
      swobodnie. Ciekawe jak długo przetrwałby na naszej planecie gatunek ludzki.
    • Gość: re Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.eu.org 08.01.05, 19:41
      W Polsce wychodowano już w latach 70 ub. wieku rzepak bezerukowy. I jest on
      masowo wysiewany. Niewielkie zawartości są dopuszczalne. Nie strasz ludzi.
    • Gość: ania Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.01.05, 10:26
      od dawna marzę o prawdziwym maśle. Czy ktos wie gdzie można go kupić? Na
      targach, kleparzach jest wiejski ser, śmietana, ale nie widziałam nigdy masła.
      To co sprzedają w sklepach naprawde nie powinno być nazywane masłem.
      • Gość: handlarz Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.gw-rozdroze.lama.net.pl 09.01.05, 12:19
        Jesli jakas siec co roku pogarsza warunki handlowe dla swoich dostawcow, to ci
        z kolei aby jeszcze cos zarobic musza oszukiwac. taka jest prawda. bylem w tym
        tygodniu na takich handlowych negocjcjach. trwaly 10 minut, wysluchalem żądań,
        i podpisalem, bo doslownie powiedziano mi: jak sie nie podoba to wyp.... ,na
        twoje miejsce mamy 15 chetnych. nas nie interesuje jakosc, tylko cena, upusty,
        bonusy ,czytaj kasa. Byla to francuska siec, ktora zbija ceny zawodowo!
        • ela.tu-i-tam Re: Kontrola masła w hipermarketach 09.01.05, 20:10
          Mam malenki problem - dlaczego maslo w Polsce jest drozsze niz we Francji ?
          No bo te francuskie supermarkety - Auchan, Geant, Carrefour, itp itd -
          sprzedaja tutaj we Francji maslo, ktore jest maslo (82%), i taniej niz w
          Polsce. Kto w takim razie oszykuje z ta kasa ?
          Czyzby francuscy producenci mieli nizsze koszta produkcji niz polscy producenci?
          W Francji 200 gram masla (czyste maslo 82%) kosztuje mniej-wiecej tyle samo co
          litr mleka. A w Polsce ?

Panowie polcy producenci nie opowiadajcie bajek !

Gość portalu: handlarz napisał(a):

> Jesli jakas siec co roku pogarsza warunki handlowe dla swoich
          > dostawcow, to ci z kolei aby jeszcze cos zarobic musza oszukiwac.
          > taka jest prawda. bylem w tym tygodniu na takich handlowych negocjcjach.
          > trwaly 10 minut, wysluchalem żądań, i podpisalem, bo doslownie
          > powiedziano mi: jak sie nie podoba to wyp.... ,na twoje miejsce
          > mamy 15 chetnych. nas nie interesuje jakosc, tylko cena, upusty,
          > bonusy ,czytaj kasa. Byla to francuska siec, ktora zbija ceny zawodowo!
          • ela.tu-i-tam A kto pozwala sprzedaz mixow w Polsce ? 09.01.05, 20:16
            Kto w Polsce pozwala pisac na opakowaniach margaryny "maslo roslinne" ????
            A kwadratowe kola sa ?

Kto pozwala by swinstwa-podszywajace czyli MIXY lezaly na tych samych polkach
            co szlachetne maslo w supermarketach ? We Francji to jest absolutnie zakazane.
            margaryna w jeden kat, maslo gdzie indziej, slowo "maslo" i pochodne pod scisla
            ochrona. Kostki masla sa innej formy niz kostki margaryny.
            • Gość: eeeee Re: A kto pozwala sprzedaz mixow w Polsce ? IP: *.server.ntli.net 11.01.05, 09:55
              ja tez z przerazeniem odkrylem w te swieta, ze w Polsce ceny wielu towarow sa
              drozsze niz w Anglii; gdy do Anglii przybylem dawno temu to ceny byly
              niebotycznie wyzsze od tych w Polsce ale teraz mamy do czynienia z sytuacja, w
              ktorej Polska jest drozsza; dysproporcja w cenach zostala dodatkowo poglebiona
              niskim kursem funta;

Polacy placa duzo wiecej za duzo gorszej jakosci towar; przeciez jesli
              zawartosc tluszczu w produkcie stanowi tylko jakies np. 20%, bialek np. 10%,
              cukrow np. 5% to reszta jest po prostu wodą; jesli dodac do tego fakt, ze nawet
              ten tluszcz jest gorszej jakosci tzn. 10% z tych 20% jest margaryna a nie
              maslem to dochodzimy do sytuacji, w ktorej pedigree pal jest lepsze od zarcia
              konsumowanego przez wiekszosc polskich katozasciankowych zjadaczy chleba;

---
              a w Nowej Hucie nie wiedza co to dysproporcja
          • Gość: unFeuFroid Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: 62.148.92.* 12.01.05, 13:31
            La Poloń e dą lunią eropeę simplemą żuska lą dernier, nespa ? Pet etr la diferąs
            e la niwo de rembursemą pur le prodłi kom le le.

Heh

A po naszemu: może te koszty jednak się różnią, bo poziomy refundacji dla prod.
            mleka jednak różniły się przed naszą akcjesją.

Pozdrówka
          • Gość: Rafal Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.urscorp.com 12.01.05, 15:21
            Pani problem (czy raczej pytanie) latwo rozwiazac: dotacje. Wies francuska
            jest chyba najbardziej dotowana na calym swiecie. Widac to po demonstracjach i
            blokadach tradycyjnie organizowanych na ich drogach. Jest mniej wiecej wprost
            proporcjonalna zaleznosc pomiedzy iloscia dotacji i rozmiarem rolniczych
            protestow, bo jak wiadomo, im wiecej daja, tym bardziej nalezy sie domagac by
            dali jeszcze wiecej.

> Mam malenki problem - dlaczego maslo w Polsce jest drozsze niz we Francji ?
            > No bo te francuskie supermarkety - Auchan, Geant, Carrefour, itp itd -
            > sprzedaja tutaj we Francji maslo, ktore jest maslo (82%), i taniej niz w
            > Polsce. Kto w takim razie oszykuje z ta kasa ?
            > Czyzby francuscy producenci mieli nizsze koszta produkcji niz polscy
            producenci
            > ?
            > W Francji 200 gram masla (czyste maslo 82%) kosztuje mniej-wiecej tyle samo
            co
            > litr mleka. A w Polsce ?
            >
            > Panowie polcy producenci nie opowiadajcie bajek !
            >
      • Gość: wiedźma Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: 195.205.51.* 12.01.05, 13:02
        jedyne dobre masło, które udało mi się namierzyć w Warszawie, pochodzi z
        mleczarni Michowianka, kupuję je w Marcpolu na ul. Międzynarodowej, być może w
        innych sklepach Marcpolu (niekoniecznie w Wawie) też jest
        do niedawna niezłe było też masło z mleczarni Ryki, ale ostatnio zaczęli
        dodawać sztuczny aromat
        moim zdaniem problem polega nie tylko na dodawaniu oleju, żeby to był tylko
        olej, nie byłoby jeszcze tak źle
        oprócz oleju - albo nawet zamiast - jest jeszcze mnóstwo innych świństw
        tym, co odróżnia masło od niemasła, jest twardość - jeśli kostka w lodówce jest
        miękka, to na pewno nie jest to masło
        im twardsza jest schłodzona kostka, tym bardziej jest prawdopodobne, że zawiera
        dużo masła w maśle, ale nie wyklucza to innych dodatków, np. aromatów i
        barwników
        tzw. masło osełkowe, choć stosunkowo drogie, też z reguły jest niedobre
      • Gość: Bogusław Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.238.98.34.adsl.inetia.pl 12.01.05, 13:39
        Gość portalu: ania napisał(a):

> od dawna marzę o prawdziwym maśle. Czy ktos wie gdzie można go kupić? Na
        > targach, kleparzach jest wiejski ser, śmietana, ale nie widziałam nigdy
        masła.
        > To co sprzedają w sklepach naprawde nie powinno być nazywane masłem.

Jak ten ser i śmietana są wiejskie to ja jestem marsjaninem.
      • Gość: maj na bazarze, albo rób je sama ze śmiet.30% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:46
      • Gość: krówka Re: jest takie masło w Championie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 16:34
        w sreberku z kobitką na etykiecie wyprodukowane w proszkowni mleka w Piotrkowie
        Kujawskim, zapomniałem w tym momencie jego nazwy, ale dla francuskiej firmy.
        Jest najdroższe z wszystkich maseł ale jest naprawdę dobre, tylko się strasznie
        ch... smaruje bo jest twarde mimo trzymania go w cieple, jest jasno żółte nawet
        prawie białe i ma dobry smak.
        Jest warte zjedzenia.
    • Gość: nie jadam masła Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 08:40
      trzeba się wybrać do Krzeszowic gdzie odbywa się konfekcjonowanie "masła" w
      smarownch i innych firmach.Rychło wczas się budzimy, co?
    • magdusia8 Od dawna już rzepak jest bezerukowy. Ale masło, 12.01.05, 12:15
      oczywiście powinno być masłem. Jest wystarczająco dużo margaryn czy masmixów,
      kto chce, może się nimi truć. Ja chcę prawdziwe masełko, nie oleke roślinne
      utardzane chemicznie - choc są smaczne, nie przeczę.
    • Gość: Zofia Niech lepiej skontrolują oleje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:19
      tam dopiero będą ciekawe wyniki.
    • Gość: Stara babcia Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.artnet.com.pl 12.01.05, 13:12
      a margaryna jest zdrowsza
      • Gość: klient Masmal z Warlubia - kolejny kombinator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:32
        W Kielcach niejaka hurtownia Gola sprzedaje masło(?)ekstra za 1,55 brutto.-
        cena z gazetki tej hurtowni z okresu swiatecznego. Kupuja je prawie wszystkie
        sklepy, bo jest 50% tansze od innych.
        Producent: firma Masmal z Warlubia, czy tam tez dotrze kontrola?
    • Gość: jas "Stwierdzono też obniżony poziom cholesterolu,..." IP: *.uniorg.de / 193.188.196.* 12.01.05, 13:37
      no to chyba dobrze dla konsumenta
    • Gość: maj Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:50
      A MOŻE TAK SPRAWDZIĆ TEŻ JAKOŚĆ INNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH? NP. OLEJU, PRZEDE
      WSZYSTKIM TEGO ZZA GRANICY. CO TO ZNACZY GDY NA OLIWIE Z OLIWEK PISZE: 4
      TŁOCZENIE + 1 TŁOCZENIE. WG MNIE TO POPŁUCZYNY SPRZEDAWANE ZA CENĘ PRODUKTU
      WYSOKIEJ JAKOŚCI.
    • Gość: masłosument Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 12.01.05, 14:21
      Podobnie rzecz sie ma w innych sklepach. Producenci i sprzedawcy żerują na
      takich "trickach", bez żenady. Ofiarami najczęściej padaja ludzie mniej zamożni
      i oczywiście osoby starsze zwłaszcza te u nktórych wzrok jest już nie ten. co
      za teem zrobić z oszustami (producent+ sprzedawcy), ustalić kto ile tego masła
      wyprodukował i ile roprowadził i proporcjonalnie o ilości "opędzlowanego"
      towaru,nałożyc kary finansowe w podwójnej wysokośći. Mieszanka masł z margaryna
      w mojej ocenie jest dla organizmu bardziej szkodliwa niżli każdy z tych
      prioduktów z osobna.Badania dowodzą ,że lepiej zjeść gram ekxtra masła niżli
      taki maslany koktail.Też padłem ofiarą takiego, cwaniactwa. Łosicami zarządzaja
      styare wypróbowane kadry ZSL-u i obecnego PSL-u,czyli gruszko podobni.
    • Gość: masło Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 12.01.05, 14:25
      Jedz masełko a nie urośnie Ci jak po margarynie rzepakowej sadełko!!
      Masz racje wszelkie mixty mieszanki są zdradliwe i bardzo szkodliwe.Zjedz
      lepiej kęs masła,popij czerwonym winem a zdrowie sie polepszy a nie jak od
      margaryny- popieprzy.
    • Gość: jolita Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.mclink.it 12.01.05, 14:47
      To, ze w sklepach polawilo sie tyle odmian masla to tez nasza (konsumentow)
      wina. Bo my chcemy maslo zolte - i wtedy producent dodaje sztucznych barwnikow
      a w najlepszym wypadku B-karotenu. Bo my chcemy maslo miekkie i latwo
      rozsmarowujace sie - i producent dodaje olejow roslinnych. Bo my chcemy byc
      szczupli i nie miec w masle cholesterolu - i producent dodaje znowu olejow
      roslinnych. Na sklepowych polkach w dziale maslo jest conajmniej 15
      typow "masla" ale prawdziwe maslo mozna odkryc tylko po wnikliwym
      przestudiowaniu skladnikow. Generalnie na 15 kostek roznych masel-to prawdziwe
      to najwyzej 2 rodzaje. Bo prawdziwe maslo moi drodzy, nie jest zawsze zolte.
      Zalezy to od pory roku i od tego co wcinaja krowy, nie jest miekkie po wyjeciu
      z lodowki i ma cholesterol. Ja osobiscie wole troszeczke ale dobrego i
      porzadnej firmy. A Geanta bojkotujmy. Jak im spadna sprzedaze to moze zadbaja o
      jakosc.
    • Gość: jako11 Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:47
      W Tesco też sprzedają maslo o zawartosci 60 -70 % masla przy wcale nie
      mniejszej cenie. Poza tym sprzedaja maslo po 200 gram w podobnej cenie. Nie
      kazdy dowidzi wiec kupuje i smaruje krocej.
    • Gość: Pedrek Wyrzutek To za malo! IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 12.01.05, 14:57
      > Wytwórcy podrobionego masła grozi, że za całą partię towaru
      > urząd skarbowy naliczy opłaty za nienależnie pobrane dochody.
      > Chodzi o to, że kilogram czystego masła kosztuje 12-13 zł,
      > a kilogram margaryny 3-3,20 zł.

A co ze zwrotem pieniedzy dla oszukanych klientow? I co z wyplata
      odszkodowania dla uczciwej konkurencji, co musiala znizac cena lub
      tracic nabywcow?
    • Gość: Jacek Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.lodz.mm.pl 12.01.05, 15:18
      Wielu ludzi kupowało właśnie takie masło, ponieważ dobrze się smarowało zanim
      zostało rozmrożone po wyjęciu z lodówki. Teraz bedą przeklinać tych mądrali,
      którzy im "załatwili" wycofanie. Wszystko to w wyniku histerii
      antysupermarketowej rozpętanej przez drobnych sklepikarzy i nieuków.
    • Gość: Burak Wojtus bredzisz IP: *.acn.waw.pl 12.01.05, 15:27
      olej rzepakowy jest najzdrowszym olejem roslinnym, a kwas erukowy wystepuje w tak sladowych ilosciach, ze mozesz sobie nawet codziennie lampke tego oleju wypijac przed snem. doucz sie troszki
      • Gość: jolita Re: Wojtus bredzisz IP: *.mclink.it 12.01.05, 15:43
        Tu sie dyskutuje nad tym jak producenci i sprzedawcy robia w trabe konsumentow
        i sprzedaja im cos, co nie jest tym, czym powinno byc. I za co konsumenci,
        przekonani ze nabywaja to co mysla, placa. Nie dyskutuje sie nad tym czy jest
        smaczniejsza i zdrowsza margaryna czy maselko.
      • Gość: ali doucz sie buraku !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 18:21
        oleje roślinne są zdrowe tylko te tłoczone na zimno krótko po tłoczeniu !!!!!!

doucz się więc buraku że wszystkie rafinowane sa szkodliwe .

ps.tak jak głupia baba pisze że margaryna jest zdrowa ha ha
    • Gość: lolo Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: 213.17.233.* 12.01.05, 16:53
      fałszywe masło to nic,trzeba sprawdzic np boczek wędzony który "pali się na
      patelni" i przywiera z powodu "napompowania" substratami białkowymi, "naturalne
      soki" z zagęszczaczami, itp
    • Gość: dudek Re:Na serze topionym tez przekrecaja IP: *.dialup.sprint-canada.net 12.01.05, 16:55
    • Gość: prawnik To jest po prostu draństwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:00
      W cywilizowanym kraju taka rzecz nadwyrężyłaby nawet giganta w handlu typu
      Ahold czy Tesco,poleciałby głowy, a suma nałozonych kar... szkoda gadać.
      Producent tak ohydnej podróby nie wyszedłby z więzienia!
      Gazeto Wyborcza, a co z "szynką" po..10 złotych, "kiełbasą" po 5, gdzie sam
      surowiec na ten produkty jest blisko kwot sprzedaży w sklepach. Tam z kolei
      chemia i woda stawią główny składnik w/w produktów.
      Gratuluję zatem dobrych artykułów i liczę na ich konsekwentną kontynuację.
      Cywilizujmy się w handlu i produkcji produktów spożywczych (oczywiście nie
      tylko).
    • Gość: akomandor Re: Kontrola masła w hipermarketach IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 19:30
      Należy kupować w sklepach Polskich a podróbki zostawić sprzedawcom.
      • Gość: lajkonik Tylko kto Ci zagwarantuje, że w polskim sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:33
        będzie zdrowa żywność ? przecież Łosice to polska mleczarnia. Nie przesadzajmy
        z tym polskie, bo niestety polskie nie kojarzy się z uczciwe. A szkoda.
        • Gość: były kupiec hipera ...szkoda gadać! IP: *.autocom.pl 12.01.05, 21:07
          A Rama Creme Bonjour, może to serek? Nie, to też margaryna! Śmietana Ramy z
          oleju roślinnego! A Łąki Warmii Danone? Może twarożek? Niestety, tylko skrobia
          i mleko w proszku. Tych śmieci nie robią polskie mleczarnie, ale giganty
          spożywcze, które jako pierwsze wymyślają tego typu substytuty aby zapewnić
          sobie miejsce na półkach w wielkich sieciach handlowych. Polskie mleczarnie
          bronią się więc przed wypadnięciem z rynku podpatrując sztuczki u tych
          wielkich. Nie ma się co dziwić.
          Pracowałem w jednej z sieci handlowych i doskonale wiem na czym polegają te
          mechanizmy. Produkty, które są w zwykłych hiperach, to jeszcze pół biedy, ale
          ten szajs, który ludzie kupują w Lidlu, Biedronce czy Kauflandzie, to dopiero
          są wynalazki! Te soki, te keczupy, dżemy, słodycze, makarony,
          konserwy,...szkoda gadać!
          • Gość: Pinezka Nie u kogo, ale od kogo i za ile ma znaczenie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.05, 22:16
            Dopóki ludzie będą w Polsce biedni, dopóty będą kupowali masło, które nie jest
            masłem; paluszki rybne z przemielonych odpadow po filetowaniu, ze zwłokami
            zalanego bosmana i szmatą do mycia pokladu.
            Cena 1,99 za kostkę masła (200 gramową) musi z czegoś wynikać. Poza tym nie
            większość nie kupuje tego co dobre, droższe i sprawdzone. Kupuje się wszystko
            co tanie, od byle kogo.
            W takim Lidlu na przykład są paluszki rybne za niecałe dwa złote paczka. Obok
            leża inne, dwa razy droższe. Wybór jest. Informacja z czego to jest wytworzone
            została wyraźnie podana w kilku językach na opakowaniu. Czy to ktoś czyta? W
            życiu Romana!
            Nikt rozsądny nie powinien spodziewać się wysokiej jakości i najlepszych
            surowców w czymś, co jest z założenia tanie. Zupełnie tak, jakby mieć pretensje
            do producenta Zaporożca, że nie daje on komfortu porównywalnego z Mercedesem.
            Osobną zupełnie sprawą są oszustwa producentów. Powinno się ich karać bez
            skrupułów.
            • Gość: B.Art korelacja twardosc - cena? IP: *.eranet.pl 12.01.05, 23:27
              Ostatnio staralem sie znalezc prawdziwe maslo i na polce w hipermarkecie
              (prawie kazdym) jest 4 do 6 roznych rodzajow masla extra w cenie ponad 3PLN az
              do 4,5 i kazde sie od siebie rozni twardoscia i brak jest korelacji twardosc -
              cena :)). Chociaz nie mam laboratorium chemicznego w oku to powyzsze udowadnia
              ze wiekszosc z nich jest w jakis sposob oszukana. Dobrze ze ktos sie w koncu za
              to wzial. A moze macie jakies 100% pewniaki? gdzie znalezc prawdziwe maslo!!
    • krzyniu1971 Re: Kontrola masła w hipermarketach 12.01.05, 21:41
      masło pod kontrolą!!! a inne produkty to co!!!Ja od początku nie kupowałem
      żywności w żadnych geantach czy teskach tylko w normalnych sklepach.I tem też
      producenci żywności robią nas w konia.Dawniej jak się wrzuciło kiełbasę na
      patelnie to wytapiał się z niej tłuszcz i się usmażyła.A TERAZ kiełbaska na
      patelkę a tam co?WODA za skurczybyka się tego nie da usmażyć!!!Drodzy
      kontrolerzy sprawdźmy wszystko nie tylko masło ale także kiełbaskę szynkę po
      której cieknie woda proszki do prania,które nie chcą rozpuszczać się w
      dozowniku pralki.Macie duży problem.
    • Gość: kakadu Żeby tylko olej, w Warlubiu dodają łój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 00:37
      Opowiadał mi kierowca, że jeździ ciągle tirem do niemiec po łój i zawozi go do
      mleczarni w Warlubiu. Jak myślicie do czego ten łój służy. Czy PIH jest tylko od
      brania łapówek. Podobnie jak sanepid. Toz to najbardziej skorumpowane instytucje.
      • Gość: Obywatel Żeby to kupa, a to gnój IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.01.05, 01:16
        Produktem ubocznym przy produkcji masła jest maślanka. I jest to produkt taki
        jak woda - po prostu jest, bez żadnych "składników". Będąc w sklepie weźcie
        opakowanie maślanki i poczytajcie z czego jest "zrobiona" i co zawiera. Weźcie
        śmietanę, na której dumny napis głosi "tradycyjna receptura" i zastanówcie się
        jaka to tradycja każe dodawać do śmietany "zagęstnik"? W tym kraju można
        bezkarnie nazywać dowolne świństwo nazwą oznaczającą konkretny wyrób. Co się
        tego masła czepili? A inne gówna, które nam wciaskają, mające "skład", choć nie
        powinny? Niedługo zwykła woda będzie miała podane "składniki"...
    • Gość: konsument NIECH SPRAWDZĄ ILE JEST MINTAJA W MINTAJU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:04
      Inspekcja handlowa powinna się zająć sprawdzeniem największego oszustwa w
      hipermarketach tzn. PROMOCJI NA FILETY Z MINTAJA . Filety sprzedawane
      są po 7-8zł ZA KILOGRAM . A tak naprawdę tam jest tylko 500-600 gr fileta a
      reszta to GLAZURA Z LODU . HIPERMARKET SPRZEDAJE LUDZIOM MROŻONĄ WODĘ A NIE
      RYBĘ . Przy każdej promocji powinna być zamieszczona informacja JAKA JEST MASA
      RYBY W OFEROWANYM FILECIE !!!! Obowiązkiem hipermarketu powinno być
      poinformowanie konsumenta ,że w promocji płacą 7 czy 8zł za 500gr fileta i
      500 gr lodu a nie za 1000 gr fileta CO JEST PO PROSTU HANDLOWYM OSZUSTWEM !!!!

INSPEKCJA HANDLOWA POWINNA WYMUSIĆ RESPOKTOWANIE ISTNIEJĄCEGO PRAWA ABY
      PODAWAĆ MASĘ RYBY !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka