Dodaj do ulubionych

Został tylko klimat

19.02.05, 18:55
bardzo lubię Tori, ale tej płyty po prostu nie mam siły słuchać. to brzmi jak
jakaś popowa papka godna puszczania w godzinach szczytu w Radiu Zet. najgorsza
płyta Tori, chyba nawet słabsza od Y Kant Tori Read. już nawet nudnawe i mdłe
'Scarlet's Walk' było lepsze.
Obserwuj wątek
    • desperac1 Zgadzam się z recenzją, jak rzadko w tej gazecie. 21.02.05, 09:49
      1. Za długa, kto wymyślił, żeby te płyty miały teraz po 80 minut. Przydałyby
      się stare czasy vinylu i ograniczeń z tym związanych, artyści byli wówczas
      bardziej zdyscyplinowani. Jakość przeszła w ilość, niestety.
      2. Za nudna, Tori po "Boys for Pele" coś straciła wenę.
      3. Jedyny pozytyw to te dwa pierwsze kawałki: Parasol i Sweet The Sting
      (świetne). A dalej... szkoda pisać.
    • Gość: gemBush Re: Został tylko klimat IP: *.pkobp.pl 24.02.05, 15:49
      Chyba sytuacja wokół nas w Polsce i na świecie powoduje w ludziach umiłowanie
      samodestrukcji i każdy przejaw radości, prezentacji szczęścia z rzeczy
      powszednich w sztuce jest traktowany jako zamach na nią ! Takie opinie pojawiły
      się u niektórych po ukazaniu się nowej płyty Tori Amos, płyty pełnej wiosennej
      energii, pełnej dźwięków i rytmów natury, pełnej wiary w życie, odkrycie jego
      lepszej strony. To niektórych razi, lepiej prowokować, buntować i analizować po
      raz setny swoje doły i depresję. To jest nadal modne, wszak psychoanalitycy
      nadal są w cenie. Tylko po co ! U mnie - po przesłuchaniu nowego dzieła Amos -
      pojawiła się na nowo wiara w to, że uśmiech i szczęście nie są w naszych
      czasach nieosiągalnymi towarami ... i tak trzymać Tori ! Dla mnie jesteś
      wielka !
    • Gość: pajac do pajaców IP: *.autocom.pl 27.02.05, 10:51
      a ja zlewam waszą recenzje i opinie mi tam sie podoba polecam przesłuchać więcej niż jeden raz a potem sie wypowiadać.
    • opelvectra Re: Został tylko klimat 27.02.05, 15:31
      Ladna plyta, wiosenna rzeczywiscie, choc "Scarlet's Walk" bardziej mi sie
      podobala (jak na dzien dzisiejszy). Do konca nie wydaje jeszcze ostatecznej
      opinii, musze posluchac wiecej.
      "The Power Of Orange Knickers" z Damienem Rice'em bardzo ladna, mam na to faze
      obecniewink
    • Gość: gen. Joy Re: Został tylko klimat IP: *.angewandte-geophysik.ruhr-uni-bochum.de 03.03.05, 14:23
      Mam wrazenie, pan Sankowski przesluchal dokladnie tylko dwa pierwsze utwory a
      reszte sobie puscil w samochodzie. Faktem jest ze cala plyte "na raz" ciezko
      przlknac. Tez nie lubie bardzo dlugich plyt. Nie przypadkiem dlugosc "winyla"
      byla max. 45 min. Tyle mniej wiecej wynosi maksymalny czas ile czlowiek moze
      wytrzymac na pelnej koncetracji (vide: dlugosc lekcji w szkole).
      Ale wracajac do albumu Tori. Zawsze mozna go sluchac w 2 czesciach ( a wtedy
      mamy quasi album dwuplytowy smile Istnieje jeszcze mozliwosc poustawiania utworow
      wg. ogrodow. Ja slucham tej plyty od tygodnia i ciagle ja na nowo odkrywam. Jest
      to jedna z tych plyt ktore na poczatku niczym specjalnym nie zachwycaja ale ich
      warotsc (ocena) rosnie z czasem. Ja stawiam nowa plyte Tori na rowni z wg. mnie
      najlepszymi : "Little Earthquakes" i "Boys for Pele". A wydana jest zdecydownie
      najladniej. Juz dla samego wykonania warto wydac troche wiecej na "special
      edition". Wywiad umieszczony na DVD tez warty obejrzenia i przede wszytkim
      posluchania, co polecam autorowi resenzji.
      • Gość: rodak Re: Został tylko klimat IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.05, 13:10
        jest pogodna, ma kilka zapierających momentów, kilka zdań które hyba będą mi
        towaryszyć długo. Może i powinno być coś jeszzce, więcej instrumentów (wiem, to
        brzmi jak zdanie cesrza zwracjącego się do Mozarta o mniej nut), więcej
        improwizacji, mniej słodkości. Ale na Boga - cóż dają pszczoły?

czy jamaica Inn jest zainspirowane pewnym opowiadaniem o tym tytule?(nie
        pamiętam autorki, ale wiem, że napisała też The Birds, co to zainspirowały
        Hitchocka)
    • ofira Re: Został tylko klimat 06.03.05, 20:45
      przeczytałam wasze opinie i mam jeden wniosek - trzeba posłuchać samemu. cieszę
      się, że jednym się podoba, innym nie, to znaczy że "jakaś" ta płyta jest.
      osobiście wolę piosenki z większą dawką energii, ale lubię też bardziej
      spokojne.
      piszecie o "SW". jak przesłuchałam pierwszy raz to się załamałam. potem nawet
      zaczęła mi się jej nowa muzyka podobać. może nie jest tak porywająca jak
      wcześniejsze płyty, ale po którymś przesłuchaniu wciąga.
      sorry za to przynudzanie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka