Dodaj do ulubionych

15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu

05.03.05, 15:39
Z dobrze poinformowanych zrodel chcialam Wam przekazac informacje ze na
osiedlu europejskim w nowo powstalych blokach okolo 15% mieszkan wykupi badz
juz wykupilo miasto,
Tak ze sobie to sprawdzcie bo toczyly sie juz na ten temat rozmowy
wiecej nie moge powiedziec

pozdrawiam zyczliwa
Obserwuj wątek
    • przemkowa.b Obawiam się że to kłamstwo. 05.03.05, 15:58
      A to dlatego,że po stylu można rozpoznać prowokatora....
      • przemkowa.b A poza tym twój nick jest świeży. 05.03.05, 16:00
        Nigdzie na forum cię nie ma,sprawdziłam cię w wyszukiwarce,czyli zakładasz
        nicka po to,by napsuć krwi mieszkancom Europejskiego denerwując ich
        niepotrzebnie nie potwierdzonymi wiadomościami.
        Ech,mogw,iinezjo21,ruczajju.x,aniarr,maria waskowicz...ile jeszcze?
        • kdejzi zalogowalam sie zeby przekazac informacje 05.03.05, 16:22
          Nie rozumiem o co Ci chodzi ? zalogowalam sie zeby cos napisac inaczej na tym
          forum sie nie da,
          Napisalam sprawdzcie sobie informacje i tyle, a Ty na mnie jedziesz, nie tocze
          rozmow na forum i tyle, wiedzialam cos w temacie waszego osiedla wiec pisze i
          badz tu zyczliwa to jeszcze ktos ma ale, zaluje ze cokolwiek napisalam

• ferla Re: zalogowalam sie zeby przekazac informacje 05.03.05, 17:32
            post o niemalże identycznej treści pojawil się na forum SM DDM - szwai.

ignorować, ignorować, ignorować...

:))
          • przemkowa.b KŁAMIESZ!!! 05.03.05, 22:17

• zembaty5 NIESTETY - to prawda 07.03.05, 09:51
              Miasto w tym samym czasie zrobilo to na Obozowej - podpisalem w piatek akt
              notarialny przekazania lokalu - wtedy dowiedzialem sie kto bedzie moim sasiadem
              na pietrze.
              Ciezko mi sie z tym pogodzic
              • trineo buhahaha 07.03.05, 12:05
                Jasne...Ciekawe jaka WIARYGODNA INFORMACJA wypłynie w dalszej kolejności????
                Z niecierpliwością czekam...Komu uda się rozbawić jakims "niusem"???
                WIARYGODNI INFORMATORZY DO DZIEŁA!!!!!
                Pozdrawiam
                • walo74 A moze warto sprawdzic 07.03.05, 12:19
                  ale co Wam szkodzi sprawdzic ta informacje, czy wymusic w umowach ze
                  mieszakania obok Was nie beda sprzedane miastu, moze zamiast sie smiac warto
                  pewne rzeczy posprawdzac i jak ktos sprawdzi to niech napisze cos konkretnego
                  na forum a nie teraz buhaa a potem placz albo ale do developera
                  • przemkowa.b walo74 lepiej pędź do prezydencika:) 07.03.05, 13:59
                    Może szefumio czegoś potrzebuje?
                  • ruczaj.x widzę, że dalej marzą Ci się te slumsiki 08.03.05, 15:20
                    prowizja przechodzi koło nosa, czy co?

Wiara w dobrą wole Walo-mogwo-iinezji, śmiech na sali.
    • kdejzi Sprawdzil ktos ???? 10.03.05, 16:50
      Ja sprawdzalam i mi powiedzieli ze to sprawa firmy komu sprzedaje mieszkanie
      ale w zyciu nie zgodza sie na paragraf w umowie

wiec cos jest na rzeczy
      • barcellona Re: Sprawdzil ktos ???? 10.03.05, 20:35
        hmm to dziwne, bo jak ja rezerwowałam mieszkanko to na drugi dzień pojawiło się
        na stronie europejskiego 'zarezerwowane' przy nim.
        Od poawienia się tego wątku codziennie sprawdzam i .... nic:)
        Nikt nie zarezerwował mieszkań, nikt ich nie kupił!!!
        Kłamco!!
        Po co miasto ma kupowac mieszkania po 150tys minimalnie bo z tego co kojarze to
        tansze sa sprzedane!!!!
        Więc oszczędź sobie i spadaj!
    • gabryjelka17 Re: 15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu 12.04.05, 14:39
      Proszę przestać siać zamęt i panikę wśród mieszkańców i potencjalnych
      właścicieli mieszkań na osiedlu europejskim. Miasto nie przeznacza tak drogich
      mieszkań na żadne mieszkania komunalne czy socjalne. Byłby to rozbój w biały
      dzień. Radzę na przyszłość trochę pomyśleć i sprawdzić inf. przed
      przekazywaniem jej dalej.
      • michcio999 Re: 15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu 12.04.05, 16:19
        niestety - chcialbym aby to byla nieprawda, ale wczoraj otrzymalem pismo z
        Wydzialu Mieszkalnictwa UMK o tresci :
        Gmina Krakow prowadzi postepowanie majace na celu pozyskanie ok. 50 lokali
        mieszkalnych na Osiedlu Europejskim (...)
        Nie zostal jeszcze dokonany przydzial lokali, ale z uwagi na wysokie koszty
        utrzymania tych lokali zostana prawdopodobnie przydzielone osobom z odpowiednim
        dochodem - glownie wykwaterowywanych z kamienic w centrum miasta (...)

.............
        to sa fakty - a co bedzie pokaze zycie.

pisma podobnej tresci w ostatnich tygodniach otrzymali znajomi na osiedlu
        Soboli i Proins.
        • trineo Re: 15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu 12.04.05, 19:41
          nie no ludzie przestańcie się kompromitować......
          ręce opadają............
        • gabryjelka17 Re: 15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu 13.04.05, 09:25
          Wydział Mieszkalnictwa UMK nie wysyła tego rodzaju pism.!!!
        • jazcur Re: 15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu 13.04.05, 09:34
          a kim ty jesteś? i dlaczego miałbyś dostać tego rodzaju pismo?
          Nikt z Proinsu, ani Soboli niczego takiego nie dostał, przestań mieszać,
          temat komunałek na Ruczaju jest już skończony!!
          • gabryjelka17 Re: 15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu 13.04.05, 09:41
            nie do Twojej wiadomości kim jestem, ale zapamiętaj sobie moje słowa!!!
            • jazcur Re: 15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu 13.04.05, 09:56
              ????????

mamy zapamiętać twoje słowa, że miasto nie wysyła takich pism??
              czy chciałeś odpowiedzieć jako michcio999, ale...
              nicki Ci się pomieszały :)
              • michcio999 Re: 15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu 13.04.05, 14:02
                widze, ze ktos tu ma watpliwosci
                podajcie nr faxu - to przesle oryginalne pisemko z UMK, jesli ktos nie wierzy

mila lektura

pozdr
                • ruczaj.x Re: 15% mieszkan na Europejskim sprzedane miastu 13.04.05, 14:53
                  Tia... nie ma jak posiać troszkę paniki na wiosne.
                  Naprawdę myślisz, że jak zaczniesz wmawiać, że zamiast osiedla na Magnolii, będą mieli 50 mieszkań na OE to ludzie nagle zmienią zdanie na temat enklawy biedy w okolicy?

Troszeczkę wiary w zdrowy rozsądek panie kolego.
                  Chciałbym zobaczyć urzędnika tłumaczącego się z zakupu nowego mieszkania (stan surowy) 3300 za m2 + (kilkanaście tysięcy na skromne wykończenie), kiedy na rynku wtórnym można kupić za 2200-2500zł m2.

żegnam
                  • michcio999 podaj fax -zobaczysz i uwierzysz ... 13.04.05, 15:07
                    • ruczaj.x Re: podaj fax -zobaczysz i uwierzysz ... 13.04.05, 15:17
                      tracisz czas, nikogo tutaj nie przekonasz

Chciałbym zobaczyć urzędnika tłumaczącego się z rozdawania mieszkań po 3300zł/m2 (+ kilkanaście tysięcy na wykończenie + raczej wysokie koszty utrzymania), kiedy na rynku wtórnym można takie samo kupić za 2300-2500zł m2.

No chyba, że w mieście mamy jakąś specjalną klasę ludzi, którzy muszą mieszkać w conajmniej takich warunkach... to przepraszam.

proste? proste!
                      • michcio999 Re: podaj fax -zobaczysz i uwierzysz ... 13.04.05, 15:28
                        fakt - widze ze trace czas.
                        korespondowalismy ze soba mailowo - wygasl mi poprzedni adres.
                        z Polany Zywieckiej - pewnie pamietasz.
                        trzymaj sie
                        a tak w sekrecie - jak bedziesz spacerowal ul.Solvaya to zapraszam na kawe -
                        pokaze Ci to pismo.
                        czesc
                        • ruczaj.x Re: podaj fax -zobaczysz i uwierzysz ... 13.04.05, 15:44
                          może ktoś wprowadza Cię w błąd

nara
                          • michcio999 Re: podaj fax -zobaczysz i uwierzysz ... 13.04.05, 15:52
                            jutro wysle Ci skana - podpisala Pani Dyr. Szczawinska
                            • konkurs_pk Re: podaj fax -zobaczysz i uwierzysz ... 13.04.05, 16:08
                              to jak bedziesz mial ten skan, to go powies gdzies w sieci.
                              • michcio999 Re: podaj fax -zobaczysz i uwierzysz ... 13.04.05, 16:20
                                a jak to zrobic technicznie ?
                                • konkurs_pk Re: podaj fax -zobaczysz i uwierzysz ... 13.04.05, 22:42
                                  wyslij to na moj login gazetowy, powiesze to na specjalnie do tego zalozonej
                                  stronie:-)
    • michcio999 wyslalem Wam pisemko 14.04.05, 10:00
      • ruczaj.x Re: wyslalem Wam pisemko 14.04.05, 10:30
        no właśnie, jeśli by ufać temu co jest tam napisane, nie ma zupełnie czym się przejmować

Kierując ludzi do tego typu lokali muszą wybierać takich, których stać będzie na zapłacenie (niemałych przecież) kosztów użytkownia, a więc będą to lokale typowo komunalne. W przypadku prywatnych wspólnot mieszkaniowych za niepłacenie czynszu grozi eksmisja z lokalu (mieszkanie zostaje sprzedane na wolnym rynku, nie jest istotne czy właścicielem jest miasto).

Jak już wcześniej (2x :D ) wspomniałem zastanawiać może ekonomiczna strona pozyskiwania tego typu mieszkań, ale to już problem (powiedzmy) nieco mniejszej wagi.

Na pewno jest to o niebo lepsza sytuacja niż w przypadku tworzenia dużego osiedla, gdzie wymieszani byli by jedynie mieszkańcy 'komunalni' oraz 'socjalni'.

pozdrawiam serdecznie
        • ruczaj.x Re: wyslalem Wam pisemko 14.04.05, 10:43
          a i w piśmie, które dostałem jest mowa o 3 mieszkaniach w budynku Soboli (na Obozowej)

Wydaje mi się, że te 50 mieszkań na OE jest mocno przesadzone... jeśli już to sprawa może dotyczyć 5-10 mieszkań. (vide to co pisałem Ci wcześniej, kilku zasłużonych towarzyszy koniecznie chce zamieszkać w nowych mieszkanich w tej okolicy), ale to akurat tylko moje przypuszczenia, tak strasznie ciężko czytać w myślach pani Sz. :D
          • konkurs_pk podaje link 14.04.05, 14:01
            republika.pl/europejskie2005/
            to link do strony, na ktorej umiescilem pismo wyslane przech michcia999
            • moniek76 Re: blok dla prof UJ 14.04.05, 14:24
              Cos mi się przypomniało! Jak kupowałam mieszkanie (2 lata temu) to
              poinformowano nas, że na europejskim ma powstać 1 blok dla kadry naukowej UJ w
              związku z bliskością do kampusu. Może tutaj będą mieszkać profesorowie, którym
              wypowiedziano umowy najmu w kamienicach w centrum?
              • moniek76 Re: blok dla prof UJ 14.04.05, 14:24
                wtedy by się zgadzało, że może to być 50 mieszkań.
                • guyb Re: blok dla prof UJ 14.04.05, 20:19
                  Jakoś w tym piśmie nie doczytałem się o 50 mieszkaniach na Osiedlu Europejskim
                  (nawet wzmianki o jednym nie zauważyłem). Czy zostało to napisane małymi
                  literami?
                  • jazcur Re: blok dla prof UJ 14.04.05, 20:32
                    eeee tam ściema
                    • moniek76 Re: blok dla prof UJ 15.04.05, 08:34
                      O bloku dla profesorów UJ słyszłam od znajomego, który dwa lata temu pracował w
                      biurze sprzedaży naszego osiedla. Ale nic nie mówił o tym, że ma to być blok
                      komunalny. Ma być to punktowiec od strony Lubostronia (wtedy na makiecie ten
                      blok był okrągły, teraz nie mam pojęcia jak to wygląda, bo ta makieta zmieniła
                      się już chyba troszeczkę). Wtedy na makiecie był country-club z basenem (od
                      strony Lubostronia, piękny trójkątny budynek usługowy (przed Paryżem) i był
                      zaplanowany plac zabaw dla dzieci. A teraz panie z biura nic na ten temat nie
                      wiedzą...dziwne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka