Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodowych.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:15
Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodowych i obsłudze w stacjach
serwisowych. Kogo polecacie a kogo odradzacie. Jestem w trakie wyboru
samochodu. Nie wiem co wybrać bo samochody są podobne. Interesuje mnie
późniejsze serwisowanie auta, obsługa gwarancji i po niej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pit Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.udn.pl 27.05.05, 14:23
      powiedzmy na NIE:
      DIXI CAR
      SKODA
      FIAT ( chociaz u banasiewicza lepsza obsluga)

TAK
      Przede wszytskim Toyota
      Peugeot
      Ford

A o Hondzie nic powiedziec nie moge, bo nigdy nie bylem.
      A moze sciagniesz jakis samochod? Za te 50 tys co wydasz na auto.. to.. takie
      samo roczne sciagniesz za 35 !
      • Gość: Kupujący Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:00
        A czemu Skoda nie ?
        • Gość: Pit Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.udn.pl 27.05.05, 15:03
          jako auto skoda czemu nie?
          hmm
          jako auto skoda to tak, uwazam ze octavie sa ok, nieczego im nie mozna zarzucic.
          Co do obslugi skody to jest fatalna, jedynie jak sprzedaja to duzo firm
          kupuje skody.. i sa odliczenia.. wiec poprostu klient przychodzi i mowi: chce
          skode, no i oni ja sprzedaja.
          A o jakiej mowimy ? fabia ? octavia?

TYlko popatrz sobie na.. cene zakupu teraz i cene za 2,3,4 lata... zobacz ile
          procent spada... i sobie porownaj np. toyote.. i porownaj za 2,3,4 lata ile %
          spadla... za 3 lata za skode wezmiesz grosze, za za Toyote jeszcze jakies
          pieniadze.
          • Gość: Pello Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 27.05.05, 15:10
            Pit, Ty nic nie rozumiesz. Kupujący chce sobie kupić nowy samochód i pyta się o
            piziom obsługi poszczególnych stacji obsługi. A Ty zamiast mu doradzić,
            zachowujesz się jak pracownik komisu.
            Serwis skody na Wernera jest ok - nigdy nie maiałem specjalnych kłopotów.
            Masażu klientom też nie robią. Korzystam z niego od 1998roku.
          • Gość: Kupujący Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:13
            Nie będę sprzedawał samochodu za 2,3 lata.Mam zamiar jeździć 6,7 lat. Podoba mi
            się Octavia i cena też OK.Ale znajomy mówił, że serwis w Toyocie strasznie
            drogi.
            • Gość: Pit Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.udn.pl 27.05.05, 16:18
              hmm
              Skoda przy wernera eh
              Ja wole juz serwis skody przy warszawskiej w automobilclubie.

Zreszta pierwsze 3 lata ( lub 100 000 km ) nic z samochodem sie nie bedzie
              dzialo :)

Pozdrawiam i zycze milej jazdy nowa Skoda.
          • Gość: Wojas Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:19
            ... Twoje argumenty są trochę dziwne, - jeśli ktoś bierze pod uwagę nowe auto
            to raczej nie będzie go interesować złom po wujku Helmucie z pięciokrotnie
            kręconym licznikiem (po taksówce) i przefarbowanym lakierem (bo kość słoniowa
            jest za mało twarzowy).
            Skoda biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości to dobry wybór - skupiając się
            na walorach technologicznych - cena odzwierciedla jakość (tanio i wystarczjąco
            jak na wymagania przeciętnego Polaka). Toyota - za droga, a w Radomiu zrobiła
            się marką snobistyczną - serwis do bani 800 zł za przegląd to stanowczo za
            dużo, a w/w kwota to tylko suma za pierwszy przegląd... co dalej zobaczę jak
            nakręcę kilometrów. Pytanie odnośnie jakości obsługi i przy sprzedaży i na
            serwisie. Sprzedaż i podstawowe wiadomości sprzedawcy OK, ale problemy z
            argumentacją - dlaczego serwisowanie Toyoty jest dwa razy droższe niż np.
            Peugeota? Jeśli pytacie o firmę któej na pewno nie brałbym pod uwagę przy
            zakupie to: Seat, Fiat, (podstawowe braki w znajomości produktu, wciskanie kitu
            oraz kompletna ignorancja klientów na serwisie). To tyle w temacie gdzie nie
            kupować, gdzie kupić - chętnie sprawdzę jak będę zmieniał swój samochód. Na
            pewno będę bardziej zwracał uwagę na serwis a nie na zapewnienia sprzedawcy. W
            końcu z nim spotkam się tylko przy zakupie (ewentualnie na kawce w firmowym
            barku po to żeby poplotkować)...
            • Gość: R.Fajdek Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 18:24
              Salon i serwis Seata to rzeczywiście porażka...
              Kolesie w dresach i trampkach, salon brudny i obskurny.
              Ciekawych tekstów można posłuchać - jak ktoś jest ciekaw polecam odwiedziny
              bardzo ciekawe doświadczenie :-)
              • Gość: aannii Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 20:10
                W Radomiu nie ma salonu z prawdziwego zdarzenia. kiedy wchodzę zaznajomić się z
                cennikie aut oraz oferta handlową to spotykam się z litościwyjm spojrzeniem
                męskiej obsługi. To, że jestem kobieta nie dyskwalifikuje mnie. Jestem świetnym
                kierowcą, przez szereg lat byłam przedstawicielem firmy farmaceutycznej. Nigdy
                nie spowodowałam najmniejszej kolizji, ale kiedy weszłam do salonu Toyoty
                poczułam się jak uczennica przy tablicy. Pytania jaką kwote chcę przeznaczyć na
                zakup samochodu, jak długo mama prawo jazdy itd. doprowadziły mnie szewskie
                pasji. Kupiłam samochów w salonie Citroena, ale w Lublinie. To nic,że wschód
                Polski, ale elegancja i klasa w załatwianiu interesantów jak na zachodzie.
                Polecam Lublin!!!!!
                • Gość: Mimi Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:37
                  a ja polecam serwis Toyoty w radomiu gdzie weszlam o cos tam spytac a wyszlam
                  po 2 godzinach i jezdzie probnej nowa corolla i avensisem. (jezdze corolla
                  2000r.) Lublina nigdy nie polece przynajmniej jesli chodzi o toyote- niezwykle
                  chamstwo tamtejszej obslugi. Pan rozmawiajac ze mna jako potencjalna klientka -
                  pytalam o toyote yaris - caly czas wypelnial sobie jakies papiery i laskawie
                  podnosil glowe udzielajac zdawkowych odpowiedzi na moje kolejne pytania. Po 3
                  minutach takiego podejscia wyszlam i moja noga tam wiecej nie postala. Taki
                  salon to skandal :(
            • Gość: eo Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 10:41
              Olej skode- tam nie
      • Gość: Cordobas Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:56
        ... w seacie na gwarancji trzeszczały plastiki we wnętrzu, na serwisie dostałem
        do ręki kilka plastikowych opasek, żebym sam sobie zlokalizował usterkę i
        usunął przyczynę dziwnych dźwięków. to się nazywa szybka obsługa!!! serwis nie
        potrafił poradzić sobie z tym po czterech podejściach rzeczywiście sam się
        wk....m i rozebrałem to ustrojstwo gdzie wiązki przewodów wraz z przekaźnikami
        obijały się o blachę i wydawały dziwne dżwięki - grunt to samoobsługa. Niedługo
        będę musiał przywozić tam własne narzędzia. Seata omijać szerokim łukiem!!!
    • Gość: peugeotka Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.05.05, 21:19
      Peugeot absolutnie NIE! Zostawiłam bodajże w październiku na dłużej swojego
      peugeota i odebrałam naprawionego po kilku tygodniach. Ale nie to było
      straszne. Straszne okazało się dopiero w marcu kiedy chciałam włączyć
      klimatyzację. Okazało się że nie działa. Pierwsze co to brak feronu.
      Napełnienie 150zł. Nadal nie działa. Sprawdzenie szczelności przewodów
      stwierdza, że jeden jest nieszczelny. Wymiana, 280zł. Nadal nie działa. I co
      się okazało? Że została podmieniona sprężarka!!!! Najpierw wydałam ponad 500zł
      (z robocizną) żeby dowiedzieć się że to wina sprężarki. Nowa kosztuje 2.500zł
      bo starej nie da się naprawić. Uważam, że tak drogie nienaprawiane części
      powinny być znakowane czy numerowane i nie byłoby najmniejszego problemu w
      udowodnieniu nieuczciwiemu dealerowi podmienienia takiej części. Chociaż jego
      samego nie posądzam ale jego roboli jak najbardziej!!!
    • Gość: as Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.05.05, 22:29
      Nie wiem czemu tak nażekacie na Skodę ja kupiłem to auto trzy lata temu i
      jestem bardzo zadowolony zarówno z poziomu obsługi serwisu jak i kompetencji
      oraz profesjonalizmu osób, które pracują na salonie. Serwisowanie nie jest
      drogie w przeciwieństwie do innych marek. Serwis roczny wychodzi na poziomie
      400zł - dla Skody Fabi, to nie jest dużo (tak mi się wydaje). Również jeżeli
      pośledzisz ceny giełdowe napewno zauważysz, że utrata wartości jest niewielka.
      Z resztą ze Skody został tylko znaczek reszta to VW.
    • Gość: Andrzej Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:54
      A ja jestem przekonany , że japońskie marki wypadaja najlepiej. Nissan, Honda ,
      Toyota tutaj racja jest to marka "snobistyczna" , "oni" sami wybieraja sobie
      klientów , bynajmniej tak się poczułem .Byłem w Hondzie nawet
      sympatycznie .Jednak zakupiłem Nissana , fakt kupowałem auto 4x4 największy
      wybór aut , bardzo dobre warunki gwarancyjne a przede wszystkim niższe koszty
      przegladów niż wcześniej opisywane .Obsługa bardzo sympatyczna , miła
      kompetentna naprawdę polecam .
    • Gość: derel Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.radom.pilicka.pl 31.05.05, 21:42
      porządni ludzie muszą jakos zarabiać po prostu
    • Gość: dawid Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.radom.pilicka.pl 05.06.05, 14:17
      Odrazu Ci mówię stary, olej i omiń szerokim łukiem forda (serwis do dupy,
      naprawy gwarancyjne trwają minimum tydzień, a o auto zastępcze musisz się
      wykłucić, nowe fordy lubią się "psuć w serwisie" a serwis oczywiście wykręca
      się maksymalnie. O Volkswagenie też zapomnij ze względu na serwis brak w nim
      kompetentnych mechaników i montują czasami używane części a faktury takie walą
      że ojej. Polecam Toyotę. Znajomy aż z olecka do radomia na serwis przyjeżdza
      • Gość: reno Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.udn.pl 05.06.05, 18:14
        A co powiecie o salonie Renault?
      • Gość: ja Re: Co sądzicie o radomskich Dealerach samochodow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:45
        ale bzdury piszesz
        Ja mam forda i vw i jest ok.
        A kolega ma Toyotę to nie wie skąd piniądze brać na przeglądy nie mówiąc o
        jakichś naprawach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka