wasylzly 12.08.05, 21:15 typowy paszkwil antyrosyjskio-bialoruski w wydaniu stalionwskoego stylu propagandy, jezeli bialoruski ogon kraci rosyjskim PSEM, to na podobnej podstwawie mozna sadzic , ze glowa wacka rzadzi dup..a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 12.08.05, 22:45 Szkoda czasu na komentarze. Facet poczuje się neipotrzebnie dowartościowany a ty stracisz i nerwy i czas. Są art. które po 4-5 akapitach należy przestać czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 12.08.05, 22:58 zgadzam sie z Toba, niemniej jednak zawsze facynuje mnie taka nieuzasadniona nienawisc i sowista betonowa mentalnosc. Jak widac facio siedzi gdzies na Bialorusi czy Rosji, a wiec wie doskonale, ze w odniesieniuu do ostatnich wydarzen, pluje w spluwaczke polskiego oszolomstwa, ktore doprowadza kraj do katastrofy. Ilez mozna tego histerycznego odwetu, czy zemsty propagowac. Jak to dziala na psychike facia, ktory wyrzadza krzywde pomowieniami innym, ja osobiscie, studiuje te jadowite artykuly, tylko dlatego, bo sa dobrym obrazem dziennikrskiej degeneracji od prostackiej manipulacji, po dewocjonalna histerie. Co z etyka dziennikarska? Czy dla kasy, mozna sie psounac na lamach prasy do najgorszej podlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 12.08.05, 23:51 sęk w tym, że to nie w zwykłej dziennikarskiej degeneracji rzecz.... Odpowiedz Link Zgłoś
mihau2000 Wacław Radziwinowicz. 15.08.05, 00:59 Gdy zaczynałem czytać artykuł wydawał mi się on naciągany. Bo gdzie tu porównywać Rosję z uzależnionym od niej państwem jakim jest Białoruś? Przejęcie władzy przez Łukaszenkę w Federacji Rosyjskiej to już dla mnie zupełna fantastyka. Nie wierzę też w powiązania Łukaszenki z Biesłanem i Dubrówką. Zanim jednak skomentujecie zerknijcie na autora: pan Radziwinowicz jest korespondentem GW już ponad 10 lat! Pracował przez ten czas w Obwodzie Kaliningradzkim, w Moskwie, na Ukrainie, w Białorusi... Jest specjalistą ds. naszego wschodniego sąsiada, który nie siedzi w Wa-wie za biurkiem, tylko jest na miejscu w centrum wydażeń i pośród tych ludzi. Dlatego jeśli ON pisze takie rzeczy to ja się nad nimi jeszcze raz zastanowię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapunkt Re: eva, wasyl - z jakiej jestescie AMBASADY? 15.08.05, 11:08 a moze robicie to zza granicy? Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Autor artykulu bredzi tak, ze az "hadko" czytac. 15.08.05, 14:15 Autor artykulu bredzi tak, ze az "hadko" czytac. Spil sie czy co? Z choinki sie urwal? To w Rosji jest jeszcze KGB, a nie Federalna Sluzba Bezpieczenstwa? Caly artykul to stek bzdur "znawcy" spraw rosyjskich i bialoruskich. Facet nigdy nie byl w Rosji? Oczywiscie, ze byl. Tym bardziej jest nieuczciwy w swych ocenach, ktore kompletnie nie pasuja do tego, co tam mogl obserwowac. Mysle, ze rosyjskie i bialoruskie wladze moga mu spokojnie wytoczyc proces sadowy. To samo powinien zrobic nasz minister spraw zagranicznych. Artykul ten jest wybitnie skierowany na psucie stosunkow polsko-rosyjskich. W czyim interesie? Vot v cziom vopros tovariszczi zurnalisty? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 12.08.05, 23:55 To nie dla kasy,to pewne srodowiska,prawdopodobnie zydowskie,probuja wywolac w glupim narodzie fobie i nienawisc,co ma dla osob trzecich jawne korzysci.Tu gdzie polska nie zrobi interesu,zrobi ktos inny,a jednoczesnie to co polska bedzie musiala pozyskac,pozyska od kogos innego,czyli znowu ktos inny zarobi.Prosta sprawa,szkoda ze narod taki tepy,ze to lyka. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 13.08.05, 00:06 oczywiście, że nie dla kasy. nigdzie tego nie sugeruję Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 13.08.05, 00:11 powaznie myslicie, ze to okreslone srodowiska maja cel dezinformacji spoleczenstwa? Przeciez oni rowniez sa obywatelami kraju, wiec jaki sens jest narazac swoj majatek i interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj a dlaczego mosad jest najskuteczniejszym wywiadem? 13.08.05, 00:15 Bo ma "woich obywateli" na najwazniejszych stolkach w prawie wszystkich panstwach,to nie sa moje brednie,to fakty.A poza tym,jesli ktos nie ma w tym interesu,to po o to robi?Bo przeciez do holery robi!Czysta nienawisc nawet najwieksza,nie mogla by byc az tak natretna i upierdliwa.Dodatkowym argumentem jest fakt,ze to raczej nie spoleczenstwo to zaczelo,tylko wlasnie media,teraz najwyzej ta podatna na sugestie czesc ludzi to powtarza,wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: a dlaczego mosad jest najskuteczniejszym wywi 13.08.05, 00:22 sam sie nad tym tez zastanawialem, skad ta zacieklosc, skad taka wrednosc, sam jestem Polakiem, ale wlasnie obuza mnie ta niespotykana wrogosc do wszystkich sasiadow Polski na lamach tej gazety, Rosjanom tyle zwadzeczamy , gineli za nasz kraj, nie wszystko bylo w porzadku w PRL, ale przeciez ludzie nie umierali z glodu, a teraz co mozemy miec do nich, klepia taka sma biede jak my. Faktycznie ta nienawisc , taka niepolska. No, coz , czlowiek uczy sie cale zycie, dziekuje za wasze wskazowki. Odpowiedz Link Zgłoś
papyr Re: a dlaczego mosad jest najskuteczniejszym wywi 13.08.05, 09:57 Ja jestem Slowakiem mieszkajacym w Pradze. A jakos nie zauwazylem wrogosc np. do Czech lub Slowacji na lamach GW. Na pewno wrogosc do Bialorusi (if istnieje) bedzie miala jakis racionalny powod. Moze to bedzie to, ze w Bialorusi musza byc wszystci cicho, a w Czechach dzieki takiej bzdurze, jak CzechTek, demonstruje 5 tys. ludzi w Pradze i kazdy kto ma cos do powiedzenia, to to moze powiedziec. Moze to bedzie to, ze na wspolnych slowacko-polskich granicach mozna sie spacerowac i ogladac widoki na gory i szczyty, a granicy sie ani nie zauwazy, dopoki sie jej nie szuka, ale polsko-bialoruska granica (linia zony granicznej, gdzie nie wolno nikomu mieszkac) jest dobrze widzialna i na zdjeciach satelitowych na maps.google.com. Coz wy nie widzicie, ze BY jest straszna dyktatura na samej granicy UE? Odpowiedz Link Zgłoś
52548o NIE PRZESADZAJMY ZE STRASZLIWA DYKTATURA! 13.08.05, 18:34 Białoruś wygląda inaczej niż większość sobie tu wyobraża. Ten naród nie przeszedł swojej "Słowackiej Wiosny" i tamtejsi ludzie myślą nieco inaczej. Łukaszenko ma autentyczne poparcie, pojedźcie i zobaczcie. Naprawdę warto, wiza tylko 6 USD, porządek wzorowy więc o bezpieczeństwo bać się nie trzeba (w przeciwieństwie do Rosji) a ludzie sami chcą kontaktu. Podchodzą i bardzo często chwalą Łukaszenkę. Takie mają aspiracje, po latach stalinizmu, gigantycznej ofierze II Wojny (zobaczcie ile stoi pomników z nazwiskami poległych żołnierzy) obecne czasy wydają im się nieprawdopodobnym dobrobytem. Tym bardziej że jest wolność religijna - dla katolików też, zgoda między wyznaniami jak za najlepszych lat I Rzplitej, no i następuje powolna ale stała poprawa sytuacji gospodarczej. Kilka lat temu w sklepach nie było NIC - teraz jest jak w Polsce, i nawet na wsiach ludzie kupują. W porównaniu z Arabią Saudyjską to pełna demokracja - a ilu przywódców opłakiwało króla Fahda? Cała kretyńska, podsycona przez polskich polityków atmosfera, najbardziej szkodzi tamtejszym Polakom. To smutne, że nawet rozsądny Tusk jeździ po popularność wojować tam, gdzie wojować się nie da. Wysłać wojsko? Napuścić Blaira? Co pomysł, to bardziej idiotyczny. Gdyby pogodzić się z faktem, że Łukaszenko najpewniej porządzi długo i eksportu "kolorowej" rewolucji nie będzie. Moim zdaniem, znacznie większym problemem jest Putin. Dla większości Polaków Białoruś to kraj niemalże diaboliczny, coś jak ZSRR za Stalina. Trudno uwierzyć, jak tam jest spokojnie, wiele razy słyszałem jak np. księża mówili po polsku z fantastycznym wschodnim akcentem że naprawdę "da się żyć". Szkoda studentów z Zubra, ale ich naród po prostu jest na innym etapie. Co do granicy - ukraińska i litewska też jest widoczna, to maniera z czasów ZSRR ale dla UE to tym lepiej, że jest tak strzeżona. W przeciwieństwie do ZSRR, z Białorusi bez problemu można wyjechać: przez Warszawę jedzie mnóstwo białoruskich autobusów, samochodów pociągi też nie jeżdżą puste. Odpowiedz Link Zgłoś
qso Na tym polega fenomen Łukaszenki ! 14.08.05, 11:00 To gracz skuteczniejszy od Putina i Kwacha razem wzietych. Ja słyszałem kiedys wywiad z z polskim dziennikarzem w TV polskiej. Jaki on był sympatyczny, niemalze przeszedł z nim na "ty", w kazdym razie mówił mu po imieniu, i tłumaczył wszystko, niby racjonalnie nawet. Ludziom to sie podoba, i to jak pisze u jeden kolega ze tam zyje sie im nienajgorzej, nawet poprawa jest. Tylko zeby to utrzymac to robi sie np. cos takiego jak "złote akcje", opisane chyba w w tym artykule. Jak jakas prywatna firma sie rozwinie i zdobedzie rynek, zaraz ja upaństwawiają. Jezyk białoruski prawie w podziemiu. Na 100 mieszkańców jeden policjant (dlatego "bezpiecznie"). Za kazdy przejaw działania "poza szeregiem" - do kozy, a w kozie rózne rzeczy, spanie na "dechach" to najmniejsz dolegliwość. Mozna nie wyjść, byli tacy i ślad po nich zaginął. Sami Białorusini niby chwala Ł, ale tez zaczynaja troche myslec iliczyc i niektóre "wpływy do budzetu" gdzies nikna po drodze. Nawet na tym forum ktos z Białorusi pisał o tym "przez kwiatek". Trzeba by zrobic forum BIAŁORUS (jest ?), moze sami Białorusini jakims sposobem mogli cos napisac na nim, bo...no właśnie....Tam nawet internet jest pod kontrolą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
52548o a fenomen mgr Kwaśniewskiego? 14.08.05, 14:38 To nie jest takie proste. Ożywienie gospodarcze jest związane z ożywieniem w Rosji. Większość firm to jakieś państwowo-prywatne formy własności, jak u nas na koniec komuny. Konfiskaty firm nie mają tu znaczenia, poza tym "właścicielami" są głównie uwłaszczeni komuniści, dyrektorzy kołchozów. Nie inaczej jest w Rosji (przykład Chodorkowskiego), a nie przeszkadza to bywać tam Buszowi i naszemu mgr też. Nie twierdzę, że to raj demokracji, ale myślę, że Polska powinna starać się wypracować z Białorusią jakiś model współpracy, z korzyścią dla obu stron. Obecna strategia jest całkowicie nieskuteczna i szkodliwa. Włączanie w to całej UE to jakaś megalomania. Przykładem niech będzie Litwa - też w UE, też ma mniejszość na Białorusi, a o ile spokojniej. Tam szybko demokracji nie będzie, mają większy procent homo sovieticusa - pewnie z 80%, my z 40% żeby się zanadto nie pocieszyć. Ale i tak jest tam lepiej niż w Rosji, pod prawie każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
efg Zgadzam sie. 15.08.05, 17:16 Ja na "innosmi" dorwałem jednego Białorusina i mi troche ciekawych rzeczy opowiedział, mimo ze gość był "reżimowy", jak wynikało z jego pogladów.Teraz na Białorusi ogranizuje sie (niby „delikatnie”) grupy robotników do spodziewanych starć ze studentami, bo Ł spodziewa sie ze to odni zaczną, dlatego kontroluje ich wyjazdy np. Ja myslę, ze mysmy nie powinni za bardzo im "pomagac" w tej demokratyzacji, tzn.na pewno Polakom na B, tak, stypendia dla młodzieży i kolonie, tez, ale radio chyba nie spełni swojej roli a tylko zaogni sytuacje i da kolejne atuty Łukaszence. Sami musza dojrzec i ten facet powiedział mi to wprost. Rewolucja bedzie za jakis czas "samoczynnie". Nie chca rozlewu krwi a Ł nie żartuje. I podkreslam, z tego co i jak pisal był to facet z reżimu. Ciekawe - oni sa niby wielkimi patriotami i wlączenia do Rosji nie chca za cholere ! Jak będziemy za aktywni, Pupin rozwali cała konstrukcje swoimi metodami, nie popełni już błędu z Janukowyczem. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: NIE PRZESADZAJMY ZE STRASZLIWA DYKTATURA! 14.08.05, 14:20 Mają w sklepach wszystko tak jak w Polsce??? To dlaczego do mojego miasta suną autokarowe pielgrzymki zakupowe i prywatnymi autami??? Kupują tonami jedzenie, meble, materiały budowlane??? To jak to jest, po co im to, skoro tam wszystko mają??? Odpowiedz Link Zgłoś
52548o Re: NIE PRZESADZAJMY ZE STRASZLIWA DYKTATURA! 14.08.05, 14:41 a dlaczego Szwajcarzy jeżdżą do Francji na zakupy? Dlaczego Polacy masowo kupują na Białorusi paliwo, alkohol i papierosy? Pewne towary są tańsze tu, inne tam, a jeszcze można zarobić sprzedając benzynę. W porównaniu do niedawnych czasów skala handlu jest niewielka. Dodam jeszcze, że na Białoruś masowo wozi się samochody z Zachodu, tak jak do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: NIE PRZESADZAJMY ZE STRASZLIWA DYKTATURA! 14.08.05, 14:52 To znaczy, że wszystko jest, ale jest takie drogie, że trzeba w Polsce kupować, a przy ich zarobkach to naprawdę dobrobyt jak cholera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
52548o np. benzyna 14.08.05, 14:59 pół polskiej ceny :) Żywność jest względnie droga ale bardzo niskie są opłaty za prąd, gaz, czynsze, itd. Emerytom jest ciężko (powszechniej niż u nas hoduje się kaczki, króliki itd) ale miliony ludzi w Polsce ma porównywalnie - na przykład bezrobotni, nie jacyś naciągacze ale tacy co naprawdę nie mogą znaleźć pracy albo pracują za 600 zł. wydając na bilet miesięczny 130. Albo "małorolni". Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: NIE PRZESADZAJMY ZE STRASZLIWA DYKTATURA! 14.08.05, 17:19 faktem jest, że byłem tam kilka lat temu, ale pamietam do dzisiaj włączanie wody na kilka godzin dziennie, koszmarną korupcję wśród urzędników, wszechobecność milicji i Twoje sklepy. Oczywiscie, wtedy już wiele w nic hbyło, tylko mało ludzi mogła sobie na to pozwolić. (Mało to eufemizm) A jeżeli Twoja teza jest nawet słuszna (choć niewiele w nie konkretów) to wytłumacz mi skoro idzie wszystko ku lepszemu to komu przeszkadzał ten biedny Zwiazek Polaków. Dlaczego kazdy boi się słowa polityka. W Hiszpanii za czasów Franco też było dośc sympatycznie ale był tam reżim i tu też jest reżim. A ten cud gospodarczy skończy się jak Rosjanie zaczną im sprzedawać ropę w cenie takiej jak nam. Sam zobaczysz!! Odpowiedz Link Zgłoś
52548o nie kwestionuję, że ciągną tylko dzięki ropie 14.08.05, 17:46 i gazowi po niskich cenach, ale tak łatwo Rosja ich nie odetnie, bo wizja przejścia na stronę UE wydaje im się znacznie bardziej przerażająca. Wody tam dziś nie wyłączają, to nie Ukraina. W przeciwieństwie do Ukrainy, a nawet i Polski w wielu wsiach, nocą nie wyłącza się latarń. W porównaniu sprzed kilku laty widać znaczną poprawę. Zgadza się, że dziwnie wyglądają wszechobecne plakaty z okazji kolejnych rocznic na naprawdę nieźle zaopatrzonych sklepach, co więcej, pełnych białoruskiej żywności. To też pojawiło się ostatnio: jogurty, czekolady, przetwory, wszystko jest, i to produkcji jakiegoś odpowiednika Igloopolu czy Agricoopu, czyli "przodujących" kołchozów :) Kraj naprawdę sympatyczny do obejrzenia, bardzo dużo śladów polskości, w niektórych miastach (Lida, Grodno) Polaków bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: a dlaczego mosad jest najskuteczniejszym wywi 14.08.05, 17:12 Papyr, co Ty, przecież to jest "kontrazwiedka" czyli chłopcy od Bat'ki. Robia co im każą. A że są u żłobu to robią z dużą chęcią. Stara zasada, dziel i rządź. Wmówienie nam, że wszyscy nas nienawidzą to świetne działanie z uwagi na nadnaturalną skłonnośc Polaków do kompleksów na tym tle. Pozdrowienia dla Słowaków w Pradze (i nie tylko) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.sobczyk niech się rusofile uspokoją 13.08.05, 13:38 Rosyjski rząd jest administracją straszną, wystarczy przeczytać ten idiotyczny komentarz ich MSZ, że ostatnie ataki po obu stronach są efektem kampanii wyborczej w Polsce. Czy można sobie wyobrazić większa dezinformację propagandową w najlepszym stalinowskim stylu?? Rusofile Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 ze w ogóle istniejemy, przeciez juz knują z Niemca 15.08.05, 10:58 tylko mierza Niemców swoja miarą....Merkel im pokaże gdzie ich miejsce. A i USA podobno ma jeszcze cos niecos do powiedzenia ...hi Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Urwales sie z tej samej choibki, co autor artykulu 15.08.05, 14:46 Urwales sie z tej samej choinki, co autor artykulu? Czy ktos zabranial mowic, pisac, czytac, modlic sie, gadac glupoty, chrzanic... po polsku w czasach, gdy Polska byla w tzw. obozie socjalistycznym? Stop fucking around malczik. Choroszo? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: a dlaczego mosad jest najskuteczniejszym wywi 14.08.05, 14:15 Tak gineli, ale nie zapomnij, że tą wojnę sami na spułę z Hitlerem wywołali!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
52548o BREDNIA! 14.08.05, 14:55 Protestuję przeciwko takiemu stawianiu sprawy, mimo że jestem za dobrymi stosunkami z Łukaszenką! Co innego wdzięczność za ofiarę II Wojny (to przede wszystkim dla Białorusinów, naprawdę chyba nie ma tam wsi bez pomnika a na każdym z 50 nazwisk) a co innego ciągłe zniewolenie, wyjątkowo perfidne bo z hodowlą homo sovietikusa. Estończycy, Łotysze i Litwini mówią o okupacji, i mają dość rozumu by dziś odrzucić całkowicie ciągoty w tamtym nieprzewidywalnym kierunku, gdzie od setek lat człowiek nic nie znaczy. A u nas niestety partie prosowieckie mają zapewnione miejsce w parlamencie, a ogólne ogłupienie uniemożliwia zbudowanie prawdziwej sprawnej gospodarki, gdzie nikomu nie trzeba być wiernopoddańczo wdzięcznym, bo na własne życie pracuje się samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: a dlaczego mosad jest najskuteczniejszym wywi 15.08.05, 00:49 wasylzly napisał: > Rosjanom tyle zwadzeczamy , gineli za nasz > kraj Masz na mysli 1920, czy 17 wrzesnia 1939 ??? Poza tym rosjanom zawdzieczamy przede wszystkim rozbiory, 123 lata niewoli i 45 lat komunizmu, ktory zrujnowal zarowno kraj jak i narod. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa widzisz eva jakich masz sojusznikow 13.08.05, 12:14 Polskie rusofoby tak ci przeszkadzaja a z polskimi antysemitami sie dogadujesz. No ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa no, ewuniu odpowiesz? 13.08.05, 12:19 Jak to jest? Podzielasz zdanie Janusza, ze to Zydy wszystkiemu winne? Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa Re: no, ewuniu odpowiesz? -korekta 13.08.05, 13:02 "> Jak to jest? > Podzielasz zdanie Janusza, ze to Zydy wszystkiemu winne? " Oczywiscie powinno byc "Andrzeja" a nie "Janusza". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: no, ewuniu odpowiesz? -korekta 13.08.05, 15:41 Wiesz,jeden mądry Żyd filozof kiedys zadal takie opytanie retoryczne: jak to jest,czy jednostka,ktora powoduje niechec wszystkich wszedzie tam gdzie sie znajduje,czy tez we wszystkich tych miejscach gdzie sie owa jednostka znajdzie,są zli ludzie,ktorzy chca ja przeladowac.Jak to wiec jest,ze od zawsze wszedzie gdzie Zyd nie znajduje,wszedzie go przesladuja.Wina Zyda czy wszystkich narodow? Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa pogadaj sobie o tym z Eva 13.08.05, 15:56 mi sie na temat Zydow juz dawno odechcialo dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kangoor5 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 14.08.05, 22:59 A dla jakich osób trzecich przynosi korzyści wywoływanie w Polsce fobii antyżydowkich? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Jest i towarzystwo ruska i niemry 13.08.05, 07:01 lewaka marude zastapil sowiecki golodupiec. Tak cie Wasyl (choc ja osobiscie wole Wania, wy wszyscy ruskie to dla mnie Wania) zagotowal ten artykul. No ja wiem, ze was tam ciagle karmia historiami o stonkach zrzucanych przez imprialistow. Ale dobrze sie czasami posmiac jak niemra i rusek zlosc i bezsilnosc ogarnia na wolne slowo w wolnej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Jest i towarzystwo ruska i niemry 13.08.05, 09:42 Jak zwykle zreszta ZADNYCH prob dyskusji merytorycznej z ich strony (Eva plus Waska), a jedynie quasi personalne ataki na dziennikarza, nieznosne madrzenie sie bez tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Jest i towarzystwo ruska i niemry 13.08.05, 11:59 mam tenam probem. Wasylek Zły tyle wie, o Rosji i "jej zdradzieckiej bliskiej zagranicy" (już niedłuo, co Wasyl?),że mógłby skrobnąć pościk albo i dwa o tym jak to na Wschodzie jest naprawdę. Moze nawet artykuł do GW? Ale pewnie Mu w ambasadzie za nadgodziny nie zapłacą, materialista jeden! PS Wasylu, zanim znowu zaczniesz pisać o genetycznej polskiej rusofobii, to policz... jak długie na przestrzeni ostatnich trzystu lat (od wojny północnej) były okresy, gdy Polska NIE BYŁA traktowana przez Moskwę (i carską, i czerwoną, i nawet białą) jak protektorat... Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 Ja jestem przeciwnikiem teorii spiskowej ale... 15.08.05, 11:04 ale te dwie osoby, to warto zeby ktos wziął "pod lupę". Kropekuk to sfrustrowny głupek, ale eva i wasylek jakby czekali na newsy i zaraz pierwsi wala "z grubej rury", zeby sprowokowac krańcowe wypowiedzi. Mam nadzieje ze ktoś te fora obserwuje jednak mimo naszej demokracji. Przynajmniej nalezy wyciagac wnioski polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jest i towarzystwo ruska i niemry 14.08.05, 14:25 Z tą stonką to było tak: Amerykańce zrzuciły ją na Polskę i jedna z nich sopadła na drzewo. Spotkała kornika i pyta go, gdzie tu jest jakieś pole z ziemniakami, a kornik na to, JA NIE ZNAJU, JA TOŻE TURIST:))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 13.08.05, 08:04 Przeczytalem wiele powyzszych postow i jakos dalej nie umie dostrzec nienawisci w tym artykule. Uwagi o oslabieniu Putina, o sprycie batki sa chyba jednak rozsadne. Pomimo wszystkich zarzutow jemu stawianych to jenak to on wygrywa wszelkie awantury - jak by byl mistrzem perfidii. Ponadto kilka dni temu czytalem ze Chodorowskiemu dano gorsza cele, bez telewizora i gazety zabrano. A tydzien przedtem czytalem o jego liscie z wiezienia w ktorym byla tak ocena: w najblizszych wyborach w Rosji zetra sie spadkobiercy Putina z komunistami Zjuganowa polaczonymi z nacjonalistami (Rodina czy co tam). Jezeli te dwa zdarzenia maja jakis zwiazek to mozemy jeszce zalowac dobrych putinowskich czasow. A batka to wlasnie taki lewak co gra sprytnie na wszystkich fobiach i kantach. Teraz na wszelkie zarzuty Rosjanie odpowiadaja ze Dzugaszwili to nie Rosjanin. Czyzby mieli mowic kiedys pozniej za batka to tez nie Rosjanin? Odpowiedz Link Zgłoś
peel3 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 13.08.05, 12:03 Bardzo odważne tezy. Łukaszenko koordynujący swoje ruchy z arabskim teroryzmem, białoruskie komando grasujące w cieniu murów Kremla i w warszawskich parkach, Moskwa bezradna w obliczu białoruskiej propagandy wstrzykiwanej w żyły prostego Rosjanina. Radziwinowicz wytropił prawdziwego demona politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 13.08.05, 13:00 "Bardzo odważne tezy. Łukaszenko koordynujący swoje ruchy z arabskim teroryzmem, białoruskie komando grasujące w cieniu murów Kremla i w warszawskich parkach, Moskwa bezradna w obliczu białoruskiej propagandy wstrzykiwanej w żyły prostego Rosjanina. Radziwinowicz wytropił prawdziwego demona politycznego. " To rzekome koordynowanie ruchow Lukaszenki z arabskimi terrorystami to nie teza Radziwinowicza a niejakiego Fieduty. O tezie tej Radziwinowicz pisze, ze jest "smiala", wiec sie od niej niejako dystansuje. Co do komand grasujacych "w cieniu murow Kremla i w warszawskich parkach", to rzeczywiascie mozna odniesc wrazenie, ze Radziwinowicz sam w to wierzy. Przy czym o ile podejrzenie, ze warszawskie skiny tlukly na polecenie batki jest wiecej niz smiale, to teoria, ze moskiewskie polowanie na Polakow zostalo zlecone w Minsku nie wydaje mi sie az tak nieprawdopodobna. Tu widac dosc jasno, ze ktos to zlecil, wiec szukajac zleceniodawcy jak najbardziej na miejscu jest zadac pytanie "qui bono?", "kto na tym zyskal?". Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly w mysl zasady 13.08.05, 14:41 uderz prostaczka, cale tlumy sie podniosla, zabrali sluszny, glos demokratyczny , ci INNI, ktorych niewdzieczne glosy prowadza Nasza Ojczyzne na skraj bankrutctwa i wojny. That is demokracy, kazdy na prawo prowadzic dywersje i dzialalnosc agenturalna. Tylko czy dla dobra tego nieszczesnego kraju i spauperyzowanej kulturalnie, gospodarczo i politycznie spolecznosci wyborcow Polski? Mam, osobista nadzieje, ze IV RP polozy w koncu kres upodlaniu i matactwu obcych agentur. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: w mysl zasady 13.08.05, 15:14 wasylzly napisał: > Mam, osobista nadzieje, ze IV RP polozy w koncu kres upodlaniu > i matactwu obcych agentur. no nie wiem. rosyjski wywiad zaktywizował się wprawdzie w całej Europie od kiedy prezydentem został czekista, ale żeby od razu pisać o upodlaniu i matactwach... choć w sumie masz rację - rosyjskich czekistów trzeba zwalczać... Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: w mysl zasady 13.08.05, 15:47 no coz przyjacielu, jak cie wprawil w zaklopotenie moj powyzszy lzawo-narodowo-patriotyczny post, lecisz natakie kawalki? Autor tez. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: w mysl zasady 14.08.05, 01:50 ?! napisz jeszcze raz, tym razem po polsku, bo naprawdę nie wiem co chciałeś mi przekazać... Odpowiedz Link Zgłoś
ktswisla Re: w mysl zasady 14.08.05, 13:14 Łukaszenko=pajac,wieśniak,matoł itp gdzie rodza sie tacy ludzie on dawno powinien siedziec my mislismy ty komuchow i mamy dalej(oleksy,kwach,miller i reszta)wszystko zjebal mazowiecki przy okraglym stole i mogl ich wyjebac na zawsze!! a tam jeszcze chca zeby ich komunisci wrocili!! co za idoci wypisuja takie rzeczy?? zalorzenia komunizmu nie sa takie zle aczkolwiek sa niewykonalne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w sumie to moze sa zle:] Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: w mysl zasady 14.08.05, 15:41 ktswisla napisał: > zalorzenia komunizmu nie sa takie zle aczkolwiek sa > niewykonalne Niestety się mylisz. Jest na odwrót: założenia komunizmu są kompletnie głupie i złę, ale jak najbardziej wykonalne. Na przykład jest głupie i złe założenie że nie będzie pluralizmu, a najmądrzejsi i najbardziej nadający się do podejmowania decyzji są najmniej wykształceni. Z mądrością to oczywiście różnie bywa, bo jest sporo świetnie wykształconych idiotów i mądrych ludzi bez specjalnego wykształcenia, ale żeby podejmować mądre decyzje, trzeba mieć dużą wiedzę. Czyli wykształcenie jest niezbędne żeby rządzić. Poza tym zwalczanie pluralizmu i dyktatura powoduje marnowanie talentów i intelektualne wyjałowienie społeczeństwa. W świecie po prostu nie ma tak, że tylko jeden człowiek, czy grupa, ma stale rację, bo ludzie są niedoskonali, często się mylą. I po kilku latach ktoś inny lepiej by rządził. Inne głupie rzeczy w komuniźmie to likwidacja prywatnej własności oraz rynku i konkurencji. Ale one są oczywiste, więc nie będę się rozwodził. Same założenia komunizmu są więc głupie, doświadczenia to potwierdziły - państwa komunistyczne upadły (zostały tylko skanseny: północnokoreański, białoruski i kubański), państwa kapitalistyczne - ale demokratyczne - rozwijały się dużo szybciej, osiągnęły dobrobyt, i nie ma co na nie tracić czasu na odkurzanie idei ze śmietnika historii. Odpowiedz Link Zgłoś
peel3 Re: w mysl zasady 14.08.05, 20:59 Wasylzly, wyonanizuj się porządnie przed zdjęciem Kaczorów. Uwierz mi, ulży ci synku. Być może twoje myśli odrobinę rozjaśnią się. Najlepiej zrób to przed plakatem Lecha z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
peel3 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 14.08.05, 18:38 Może jestem naiwny, ale po prostu nie wierze w takie wyrafinowanie tego kabotyna z Mińska. Troche przesadzając, powiem Ci, że ten felieton przypomina mi teorie snute o zamachu na WTC dokonanym ponoć z inspiracji Mossadu, bo nieproporcjonalnie mało Żydów zgineło w obu wieżach. Odpowiedz Link Zgłoś
gad1980 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 14.08.05, 13:24 Nie rozumiem do jakiej napasci... Na pewno nie na Polske... To nie w jego interesie... Jedyne co musi zrobic to utrzymac wladze na Biolorusi i myslec o Rosji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj czytac sie nie da 14.08.05, 15:01 Skonczylem czytac w polowie pierwszej strony. Porownania jak w kiepskim wypracowaniu z polskiego na maturze. Zaznaczyc tez wypada, ze Rosja i Bialorus to niepodlegle panstwa z przywodcami cieszacymi sie duzym poparciem spoleczenstw. Polska w stosunku do Bialorusi zachowuje sie tak jakby Minsk byl ciagle w granicach polskich. Czasami az trudno sie dziwic Lukaszence. Zamiast wpychac brudne paluchy i biadolic nad losem Polakow na Bialorusi, nalezy koniecznie i jak najszybciej uznac polskosc mieszkajacych tam Polakow i przyznac im polskie obywatelstwo. Tak jak to robia Niemcy z mniejszoscia niemiecka w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
52548o absolutnie nie, miejsce Polaków jest tam 14.08.05, 15:15 powinni tam żyć jak od setek lat, zresztą oni wcale nie chcą wyjeżdżać do Polski jak to się niektórym wydaje. Zazwyczaj po studiach w Warszawie czy Białymstoku wracają do siebie. I bardzo dobrze, nasze państwo powinno ich wspierać ale zupełnie inaczej. Jeszcze raz przywołuję przykład Litwy. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: absolutnie nie, miejsce Polaków jest tam 14.08.05, 17:15 Powinni mieszkac tam, gdzie chca. Tak jak Ty i ja. Paszport polski otworzyl by im inne i dodatkowe mozliwosci, np. praca w Polsce, Irlandii, Szwecji, itp. W przyszlosci osiedlenie sie i mieszkanie na calym obszarze Unii. Czy skorzystaja, czy nie - ich interes. Kazdy Polak powinien miec polski paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
mszywala Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 14.08.05, 15:42 DROGI WASYLU, JAK ZWYKLE W PRZYPADKU JAKIEGOKOLWIEK ARTYKUŁU O "OJCU" NARODU BIAŁORUSKIEGO, PIERWSZY KOMENTARZ JEST KOMENTARZEM GANIĄCYM W PROSTACKI I BEZARGUMENTOWY SPOSÓB COKOLWIEK BY W NIM NIE NAPISANO. PROBLEM Z POLAKAMI JEST TAKI ŻE ZAWSZE BYLI CWAŃSI OD "LUDU" SPRAWUJĄCEGO WŁADZĘ, ALE BRAWO ZA CZUJNOŚĆ. NIE MNIEJ MYŚLĘ, ŻE SPRAWA POBICIA POLSKICH DYPLOMATÓW, AŻ NA KILOMETR ŚMIERDZI KAZAMATAMI ŁUKASZENKOWEGO KGB. NIE KOCHAM ROSJAN ALE JAK WIELU POLAKÓW UWAŻAM ICH ZA O NIEBO MĄDRZEJSZYCH OD TAKICH CO STOSUJĄ METODY ROZRACHUNKÓW POMIĘDZY CHŁOPCAMI Z KOŁCHOZU :) Odpowiedz Link Zgłoś
paraklet Była "banda czworga"Pitola,Pif-paf,Jankowskij 14.08.05, 19:46 i Torsjon zwany Che guwniarą)ale "Boh trojcu lubit" i sprezentowano nam "bandę trojga" (Zły Wasyl,Eva 15 i Anriej B.J.[Wasyl Josipowicz?]) Zabawna była prowadzona przez nich "dyskusja".Ciekawe kto za topłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
peel3 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 14.08.05, 20:21 Najsilniejsza broń Polski to poczucie humoru. Załóżmy w końcu to radio i tv nadające na Białoruś, pokazujące każdego dnia tym zaczadzonym ludziom z za Buga, jaki wał rządzi ich krajem. Najlepiej, gdyby audycje były w lekkim, dowcipnym tonie. Drukowanie artykułów pisanych w sposób, jak felieton Radzinowicza słuzy tylko Łukaszence, ukazując tego pajaca, jako gracza rozdającego karyty w polityce międzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll dobry artykuł :) 14.08.05, 21:16 dało się w nim poczuć, że sowieckość to rodzaj zaczadzenia - sowieckość zachowana na Białorusi, sowieckość, za którą, niestety, tęskni część rosjan czemu się dziwić? tradycji demokratycznych nie mają, więc co im po jakiejś tam demokracji? a za sowietów czuli się KIMŚ - nawet, gdy było biednie, to przecież budowało się lepsze jutro, a świat liczył się z potęgą czerwonej armii... jak pisał Jerofiejew - Rosja, by się odrodzić, musi wpierw zdechnąć to samo zdaje się tyczy Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 15.08.05, 10:13 Miast krytykować Białoruś i prezydenta Łukaszenkę i porównywać Białoruś z Rosją popatrzmy, co jak jest gdzie: Białoruś: w kraju jest porządek ludzie maja prace niema oligarchów ani gigantycznych różnic w społeczeństwie. Oświata funkcjonuje stabilnie. Przemysł nie został sprzedany kraj błyskawicznie się rozwija. Społeczeństwo żyje może skromnie, ale nikt nie musi chodzić po śmietnikach albo uciekać z kraju za chlebem. Służba zdrowia jest bezpłatna nauka też. Milicja i wymiar sprawiedliwości działa sprawnie. Przestępcy nie żyją na koszt podatnika w sanatoriach tylko wiezienie jest wiezieniem. Zachowano zdobycze socjalizmu z pożytkiem dla społeczeństwa. Rosja: Bałagan totalny mimo gigantycznych możliwości dochodów (surowce naturalne) dochód z tego czerpie niewielka grupa społeczeństwa oligarchów nie brak różnice w dochodach są gigantyczne. Zniszczono osiągnięcia poprzednich 70 lat padły kołchozy i sowchozy są miejsca gdzie jest straszliwa nędza i też sporo takich gdzie jest wszystko. Polska: Bałagan do kwadratu albo nawet do sześcianu. Sprzedano wszystko, co się dało. Bałagan zaczął się zresztą już w poprzedniej epoce, kiedy okazało się ze można wprowadzać własna wersje socjalizmu z prywatnymi firmami ściśle współpracującymi z sektorem gospodarki uspołecznionej (ta współpraca polegała na wysysaniu firm państwowych) efekt po zmianie ustroju dawni prywatni właściciele foremek okazali się pierwszymi oligarchami III RP. Zróżnicowanie w dochodach społeczeństwa jest takie samo jak w Rosji, czyli gigantyczne. Skuteczność policji żadna bandyci chodzą po ulicach a afera goni aferę. Darmowego już niema w zasadzie nic cała służba zdrowia jest pół sprywatyzowana lub całkowicie sprywatyzowana (często jest bezpłatna, ale płatna). Wiezienia często przypominają sanatoria itd. Zlikwidowano PGR – y przemysł padł ludzie chodzą po śmietnikach albo uciekają za, grnice aby pracować w Anglii Niemczech czy innych państwach jako wyrobnicy. Po kolejnych reformach oświata i szkolnictwo padło lub pada w szkołach rządza uczniowie a nauczyciele nie maja za grosz autorytetu. Panuje złota wolność. Porównując okazuje się jednak, że to Białoruś wychodzi na plus nie Polska czy Rosja. Pozostawiam to do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 i długów nie maja,bo im nikt kasy nie pożyczy, 15.08.05, 10:54 Takie to i głupie twoje pisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 15.08.05, 12:05 xkx2 napisała: > Białoruś: w kraju jest porządek ludzie maja prace niema oligarchów ani > gigantycznych różnic w społeczeństwie. Oświata funkcjonuje stabilnie. Przemysł > nie został sprzedany kraj błyskawicznie się rozwija. Społeczeństwo żyje może > skromnie, ale nikt nie musi chodzić po śmietnikach albo uciekać z kraju za > chlebem. Służba zdrowia jest bezpłatna nauka też. Milicja i wymiar > sprawiedliwości działa sprawnie. Przestępcy nie żyją na koszt podatnika w > sanatoriach tylko wiezienie jest wiezieniem. Zachowano zdobycze socjalizmu z > pożytkiem dla społeczeństwa. Taki raj na ziemi to mieliśmy przez 45 lat. Zostały po nim: długi, nędza, złe wspomnienia i poczucie straconych wielu lat życia. Białoruski skansen jest sztucznie podtrzymywany przez Rosję, gdyby nie to upadłby jak PRL. Proszę podać takie dane: średnia długość życia, dostępność (ceny rynkowe w stosunku do pensji) mieszkań, ilość dóbr różnego typu na 100 mieszkańców i w ogóle ile towarów można kupić za średnią pensję, ilość młodych Białorusinów którzy wyjechali na stałe do Polski i vice-versa. Z tej statystyki wyniknie, że Polska i Białoruś to są dwa różne światy. A jaki jest poziom bezpieczeństwa świadczy zabójstwo w swoim domy Józefy Waraksy z ZPB oraz zniknięcia wielu ludzi. Milicja jest skuteczna w łapaniu tych którzy chcą zrobić coś niezależnego od władzy. I wtedy łapie pod pretekstem stania na trawniku i sadza na 2 tygodnie do więzienia w stylu średniowiecznym. > Polska: Bałagan do kwadratu albo nawet do sześcianu. Sprzedano wszystko, co > się dało. Sprzedano rzeczywiście dużo, może i za dużo, ale od czasów komuny powstało wiele nowych obiektów za pieniędze które do Polski wpłynęły. > Bałagan zaczął się zresztą już w poprzedniej epoce, kiedy okazało się ze > można wprowadzać własna wersje socjalizmu z prywatnymi firmami ściśle > współpracującymi z sektorem gospodarki uspołecznionej (ta współpraca polegała > na wysysaniu firm państwowych) efekt po zmianie ustroju dawni prywatni > właściciele foremek okazali się pierwszymi oligarchami III RP. Największe marnotrawstwo i upadek, prawie głód (niekończące się kolejki i kartki prawie na wszystko) był za realnego socjalizmu. Dzięki temu "bałaganowi" i firmom polonijnym w ostatnich latach komuny można było kupić dodatkową kostkę mydła, szampon (bez kartki) a na półkach sklepowych stał nie tylko ocet. > Skuteczność policji żadna bandyci chodzą po ulicach a afera goni aferę. Skuteczność policji wcale nie jest taka zła. Plagą są drobne przestępstwa - grabieże, napady, nieprzestrzeganie zasad ruchu drogowego (szczególnie ograniczeń szybkości), których policja nie zwalcza a powinna. "Afera goni aferę" bo mamy wolną prasę która z tego żyje. Ale dzięki temu zmniejsza się korupcja, co zauważono w światowych rankingach. W krajach totalitarnych - jak Białoruś - jest wszędzie korupcja, ale o tym jest cicho bo prasie nie wolno o tym pisać. > Darmowego już niema w zasadzie nic cała służba zdrowia jest > pół sprywatyzowana > lub całkowicie sprywatyzowana (często jest bezpłatna, ale płatna). Bardzo dobrze, że są placówki prywatnej służby zdrowia. Ci którzy mają pieniądze nie tracą czasu w kolejkach, a pieniądze państwowe idą na biedniejszych. Dzięki temu i jedni i drudzy mają wyższy komfort obsługi. > Ludzie chodzą po śmietnikach albo uciekają za, grnice aby pracować > w Anglii Niemczech > czy innych państwach jako wyrobnicy. Ciekawe dlaczego ci nieszczęśnicy nie jadą na Białoruś gdzie jest raj na ziemi i nie byliby już wyrobnikami? > Po kolejnych reformach oświata i > szkolnictwo padło lub pada w szkołach I to upadłe szkolnictwo doprowadza do tego że uczeń polskiego liceum pisze międzynarodową maturę na maksa jako jeden z kilku zdających w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 15.08.05, 16:15 ciekawe bardzo ciekawe - ale to tez tylko jednostronny punkt widzenia. A co do minionej epoki to wiesz tysiace Polaków nie majacych co do garnka włozyć i szukajaych jedzenia posmietnikach z przyjemnościa zamieniło by te nasz dzisiejszy raj kapitalistyczny na jak to stwierdzasz zły socjalizm. Ja sobie przypominam to przed 1989r nie widywało sie ludzi grzebiacych w smietnikach - dziwne teraz sa. Zaiste cud w cudowyn ustroju sa tacy co grzebia w smietnikach - ciekawostka na Białorusi ich nie znajdzesz. Jest moze nie najlepiej ale nie ma tez takich co niemaja niczego. Kto chce pracowac prace znajdzie a i za wypłate od pierwszego do pierwszego przezyje. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 15.08.05, 15:31 boże, co za bełkot. 1. Białorusini nie musza uciekać z kraju za chlebem? to co robią te tysiące Białorusinów na polskich bazarach? zwiedzają? a Białorusinki, często z wyższym wykształceniem, pracujący w Polsce jako sprzątaczki? takie hobby? 2. białoruska służba medyczna jest na żenującym poziomie, bo biednego kraju nie stać na odejście od sowieckich standartów. wszystkie wskaźniki cywilizacyjne - długość życia, śmiertelność niemowląt etc. są na gorszym poziomie niż w Polsce. i to nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że żadna organizacja międzynarodowa nie jest w stanie tych i tak bardzo podejrzanych wskaźników zweryfikować. 3. oświata białoruska jest fatalna. zaledwie około 10% uczniów może uczyć się przedmiotów w swoim narodowym języku. 4. o metodach pracy milicji dowiedzieliśmy się przy okazji rozprawy z Polakami, więc szkoda to nawet komentować. 5. przeciętna płaca na Białorusi to około 650-700 złotych. dla porównania - przeciętna płaca w Polsce w roku 2004 to niecałe 2300 złotych. zasiłek dla bezrobotnych w Polsce to 520 złotych... Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Slow kilka o rezydenturze KGB na forum 15.08.05, 12:45 Wasyl bardzo zly,eva-15,jankowski,che guevara,jeszcze dwa-trzy nicki-to etatowi wrogowie Polski i jej spraw.Pojawiaja sie w minute po ukazaniu sie tekstu zwiazanego z imperium zla i tocza ze soba udawana dyskusje,jakie to tylko moze byc szkodliwe dla Polski.Nie pozostaje nic innego,tylko ich olewac,nie zauwazac ich postow,w ktorych miliony Rosjan"oddalo zycie"za Polske... Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Slow kilka o rezydenturze KGB na forum 15.08.05, 14:29 block-buster napisał: > Wasyl bardzo zly,eva-15,jankowski,che guevara,jeszcze dwa-trzy nicki-to etatowi > > wrogowie Polski i jej spraw.Pojawiaja sie w minute po ukazaniu sie tekstu > zwiazanego z imperium zla i tocza ze soba udawana dyskusje,jakie to tylko moze > byc szkodliwe dla Polski.Nie pozostaje nic innego,tylko ich olewac,nie zauwazac > > ich postow,w ktorych miliony Rosjan"oddalo zycie"za Polske... Popieram, bardzo dobre podsumowanie. Dla niektórych w/w rzeczywiście szkoda pięknego języka polskiego na tłumaczenie oczywistości. Trzeba "olewać". Pozdrawiam block-bustera serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Slow kilka o rezydenturze KGB na forum 15.08.05, 15:45 bdx65 i block-buster: to przykre, ze osoby majace inne poglady od Waszych sa od razu wyzwane przez Was od agentow KGB. Moze po prostu musicie sobie uswiadomic, ze umysl i psychika ludzka jest bardziej skomplikowana niz Wam sie wydaje i dopuszcza rozna interpretacje tych samych faktow/wydarzen. To dlatego mamy w Polsce UPR, LPR, SDL, PO i Samoobrone. Oczywiscie, nikt Wam nie kaze dyskutowac z ta, czy z tamta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
vasc Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 15.08.05, 15:46 Konkrety prosze. Co jest prawda a co klamstwem w artykule i DLACZEGO. Inazcej trudno Wasyl bedzie brac twoja wypowiedz powaznie. Czolem! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2 Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 15.08.05, 15:58 Zgadzam sie, do wymienionych nicków: wasylzly, .... dodalbym jeszcze niejakiego "kropeluka". Z tymi panami nie nalezy wchodzic w dyskusje, nalezy ich ignorowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kasakor Re: Pierwszy chłopak w postsowieckiej wsi 15.08.05, 17:25 jaki jezyk!! i gazeta nie uznala artykulu za lamanie regulaminu?! Odpowiedz Link Zgłoś