Gość: nouvelle IP: 217.153.24.* 30.08.05, 10:05 W regulaminie niby jest napisane, ze tak lub pracownikowi przysluguje za nadliczbowo przepracowany czas dodatkowy odpoczynek. Jak jest w praktyce? Czy roznie sie to w zaleznosci od instytucji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ella111 Re: czy nadgodziny są płatne? 30.08.05, 10:30 U mnie w praktyce tak wlasnie jest: albo Ci placa za godziny nadliczbowe albo dostajesz wolne (150%, czyli za dwie godziny dostajesz 3). Sama wybierasz co Ci bardziej odpowiada. Wlasnie dzis mam wolne popoludnie za godziny nadliczbowe ;-) To chyba nie dotyczy kategorii A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Re: czy nadgodziny są płatne? IP: *.cec.eu.int 30.08.05, 10:44 Do odbioru nadgodzin upowaznione sa tylko osoby z kategorii C, lub w wyzszych kategoriach pracujacy na flexi. Za kazda godzine nadgodzin przysluguje 1,5 h do odbioru, jednak odbior nadgodzin nie moze przekroczyc 99 dni w ciagu roku. W wyjatkowych przypadkach np. gdy nie zostala udzielona zgoda na odbior nadgodzin pracownik moze wystapic o ekwiwalent pieniezny. Tyle wg Staff Regulations. W Komisji, w moim DG, w praktyce odbieramy sobie nadgodziny w postaci wolnych porankow lub popoludni, ale w przeliczniku 1:1. Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czy nadgodziny są płatne? IP: *.cec.eu.int 30.08.05, 11:03 W tym roku w Komisji wchodzi obowiazkowy flexitime dla wszystkich DG. I chyba bardzo dobrze ... Dotychczas bylo tak, ze zalezalo to od HoU. W praktyce wygladalo to tak: - kolezanka z unitu sasiedniego pracowala po 9 h dziennie, ale za to w piatki po lunczu jechala juz na weekend - ja raczej nie spedzalam w pracy przepisowych 7.5 h tylko troche wiecej, a za kare w piatki krew mnie zalewala jak widzialam ze sasiednie dzialy sobie to odbieraja, a ja nie moge. No ale od jesieni sie to skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: czy nadgodziny są płatne? IP: *.cec.eu.int 30.08.05, 11:12 U mnie to zalezy od szefa unitu ale wiekszosc ludzi siedzi dluzej i zadnych nadgodzin nie dostaje do odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: czy nadgodziny są płatne? 30.08.05, 11:18 a u mnie szef nie chce zeby sekretarki siedzialy dluzej niz do 17 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: czy nadgodziny są płatne? IP: *.cec.eu.int 30.08.05, 13:22 O sekretarkach to ja nie wiem. Mowie o A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oh i ah Mania wyzszosci??? IP: *.217.132.216.coditel.net 30.08.05, 14:37 ????? BO no to wskazuje twoja wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Re: czy nadgodziny są płatne? IP: *.cec.eu.int 30.08.05, 17:22 A czy ta "reszta" pracuje na flexi? Jesli nie, to nie ma sensu zrzucac winy na szefa unitu. Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś