map4 Przepustowość węzła bielańskiego. 08.09.05, 14:44 Ja chciałbym się tylko nieśmiało zapytać: jaka jest przepustowość węzła bielańskiego w jednym kierunku ? Tak sobie myślę: rankiem armia samochodów będzie wyjeżdżać z Wrocławia, a wieczorem do niego wracać. Ile samochodów jest w stanie przez węzeł bielański przejechać w ciągu godziny ? 1000 ? 2000 ? Jeśli zatem założymy, że połowa pracowników będzie dojeżdżać z Wrocławia i połowa tej połowy będzie jeździć samochodami, to zyskujemy wzrost natężenia ruchu na węźle w szczycie o dodatkowe 2500 samochodów, czyli o godzinne pełne obciążenie węzła. Milczę o ruchu ciężarówek z podzespołami i gotowymi produktami, rzecz jasna. Pytanie do ZDiK: co z tym dodatkowym ruchem zrobicie ? Poszerzycie Powstańców Śl. do czterech pasów w jedną stronę, czy też wybudujecie wreszcie linię kolejki podmiejskiej do Kobierzyc ? A może, tak po prostu i zwyczajnie - nie zrobicie nic ? Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: Przepustowość węzła bielańskiego. 08.09.05, 15:38 Słuszna uwaga. Mi by odpowiadała kolej podmiejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Przepustowość węzła bielańskiego. IP: *.ha.pwr.wroc.pl 13.09.05, 20:10 Witam, Tak się akurat składa, że niedawno kupiłam 2 działki w miejscowości Gniechowice (następna wieś za Małuszowem) i zamierzam tam budować dom albo nawet 2. Martwiłam się, że to bardzo daleko od pl. Grunwaldzkiego koło którego pracuję. Juz teraz wiem, że dojazd do pracy będzie zajmował mi co najmniej 40 minut. Ale nic to, nie można mieć wszystkiego - domu na wsi i pracy pod nosem. Ale w obecnych okolicznościach, jak słusznie zauważył kolega map4, może być jeszcze gorzej - tysiące samochodów jadacych do i z Biskupic. Mam nadzieję, i apeluję o to do władz Wrocławia, żeby pamiętały o tym! Bo jak wyjadą te autobusy pracownicze, o których można tutaj na formu poczytać, to trasa Wrocław - Biskupice będzie zajmować conajmniej 1 godzinę, a to już będzie przegięcie...Panie Prezydencie, prosze o tym pamiętać i nie zostawić tego, żeby się samo rozwiązało!! Pozdrawiam i wspieram wszystkich absolwentów Politechniki Wrocławskiej (sama nią jestem :), którzy mają szanse znaleźć parcę w LG. Trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divak2 Wszyscy kochają LG IP: *.ift.uni.wroc.pl 08.09.05, 16:17 tc.ciechanow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=2854 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 17:12 dokladnie tak. Odcina se kuponiki!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie starosta? Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 16:25 Kobierzyce leżą w powiecie wrocławskim. Przyzwoitośc podstawowa należy przypomniec nazwisko starosty powiatu i wójta Kobierzyc. Myślę, że inwestycja ta niewiele ma wspólnego z aktywnością władz miasta.Tak to już jest, że na wojnie "najdzielniej biją króle, a najczęściej giną chłopy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooj Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:41 bedzie albo nie bedzie, to jest pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:48 niech sie stanie jasnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 17:12 Nie zmarnujmy tej szansy, nawet jeżeli ktoś inny odcina sobie kupony! Życzę mu dobrego samopoczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:54 a gdzie będzie rekrutacja pracowników??Koreańczycy przyjadą do nas czy my będziemy jeździć do nich?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko kiedy? Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 22.09.05, 13:32 Odpowiedz Link Zgłoś