Dodaj do ulubionych

Będzie praca u Koreańczyków

• map4 Przepustowość węzła bielańskiego. 08.09.05, 14:44
      Ja chciałbym się tylko nieśmiało zapytać:
      jaka jest przepustowość węzła bielańskiego w jednym kierunku ?

Tak sobie myślę: rankiem armia samochodów będzie wyjeżdżać z Wrocławia, a
      wieczorem do niego wracać. Ile samochodów jest w stanie przez węzeł bielański
      przejechać w ciągu godziny ? 1000 ? 2000 ?
      Jeśli zatem założymy, że połowa pracowników będzie dojeżdżać z Wrocławia i
      połowa tej połowy będzie jeździć samochodami, to zyskujemy wzrost natężenia
      ruchu na węźle w szczycie o dodatkowe 2500 samochodów, czyli o godzinne pełne
      obciążenie węzła. Milczę o ruchu ciężarówek z podzespołami i gotowymi
      produktami, rzecz jasna.

Pytanie do ZDiK: co z tym dodatkowym ruchem zrobicie ? Poszerzycie Powstańców
      Śl. do czterech pasów w jedną stronę, czy też wybudujecie wreszcie linię kolejki
      podmiejskiej do Kobierzyc ? A może, tak po prostu i zwyczajnie - nie zrobicie nic ?
      • kkopytko Re: Przepustowość węzła bielańskiego. 08.09.05, 15:38
        Słuszna uwaga. Mi by odpowiadała kolej podmiejska.
      • Gość: M. Re: Przepustowość węzła bielańskiego. IP: *.ha.pwr.wroc.pl 13.09.05, 20:10
        Witam,
        Tak się akurat składa, że niedawno kupiłam 2 działki w miejscowości Gniechowice
        (następna wieś za Małuszowem) i zamierzam tam budować dom albo nawet 2.
        Martwiłam się, że to bardzo daleko od pl. Grunwaldzkiego koło którego pracuję.
        Juz teraz wiem, że dojazd do pracy będzie zajmował mi co najmniej 40 minut. Ale
        nic to, nie można mieć wszystkiego - domu na wsi i pracy pod nosem. Ale w
        obecnych okolicznościach, jak słusznie zauważył kolega map4, może być jeszcze
        gorzej - tysiące samochodów jadacych do i z Biskupic. Mam nadzieję, i apeluję o
        to do władz Wrocławia, żeby pamiętały o tym! Bo jak wyjadą te autobusy
        pracownicze, o których można tutaj na formu poczytać, to trasa Wrocław -
        Biskupice będzie zajmować conajmniej 1 godzinę, a to już będzie
        przegięcie...Panie Prezydencie, prosze o tym pamiętać i nie zostawić tego, żeby
        się samo rozwiązało!!
        Pozdrawiam i wspieram wszystkich absolwentów Politechniki Wrocławskiej (sama
        nią jestem :), którzy mają szanse znaleźć parcę w LG. Trzymajcie się!
    • Gość: divak2 Wszyscy kochają LG IP: *.ift.uni.wroc.pl 08.09.05, 16:17
      tc.ciechanow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=2854
    • Gość: gosc Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 17:12
      dokladnie tak. Odcina se kuponiki!!!!!!!!!
    • Gość: gdzie starosta? Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 16:25
      Kobierzyce leżą w powiecie wrocławskim. Przyzwoitośc podstawowa należy
      przypomniec nazwisko starosty powiatu i wójta Kobierzyc. Myślę, że inwestycja
      ta niewiele ma wspólnego z aktywnością władz miasta.Tak to już jest, że na
      wojnie "najdzielniej biją króle, a najczęściej giną chłopy".
    • Gość: ooj Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:41
      bedzie albo nie bedzie, to jest pytanie
      • Gość: jo Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:48
        niech sie stanie jasnosc
        • Gość: xyz Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 17:12
          Nie zmarnujmy tej szansy, nawet jeżeli ktoś inny odcina sobie kupony! Życzę mu
          dobrego samopoczucia!
          • Gość: ania Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:54
            a gdzie będzie rekrutacja pracowników??Koreańczycy przyjadą do nas czy my będziemy jeździć do nich?? :))
    • Gość: tylko kiedy? Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 22.09.05, 13:32
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka