Dodaj do ulubionych

Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje

04.10.05, 22:16
To jest nudne jak sfrustowani potrafią być nasi przyjaciele z pólnocy cały
czas dzieje im się krzywda.
Sieją nienawiśc do Zielonej Góry w Ziemi Gorzowskiej. Sieje nienawiśc do nas
ich opiekun forum niejaki Marek P.
Kochani to jest nudne i żałosne.
Kolejny radny uważa , że ich krzywdzimy. Do jasnej ch.....
Przecież to my płacimy na nieszczęsny ich szpital.
To oni otrzymali pieniądze na obwodnice Gorzowa, ktorej nie zrobili przez
ostatnie 30 lat. To oni drenują nasz budżet.
Politycy zamiemmy Gorzów na Głogów.
Obserwuj wątek
    • marekkl Nudny Gorzów!!! 04.10.05, 22:40
      Najlepiej nie odpisywać na takie posty zakompleksionym gorzowianom!!!
      Niech sami się nakręcają bez naszego udziału. Jak nic się u nich nie dzieje to
      szukają sobie wroga. Podobnie robi Łukaszenko na Białorusi, bieda aż piszczy,
      zamiast coś zrobić dla swojej ojczyzny łatwiej mu było znaleźć wroga w postaci
      Polski. Gorzowscy radni robią identycznie. Miasto nie rozwija się z powodu ich
      nieudolności, więc znaleźli sobie kozła ofiarnego w postaci Zielonej Góry!!!
      Oczywiście wiem, że większość mieszkańców Gorzowa to porządni ludzie, dlatego
      serdecznie ich pozdrawiam!!!
      • Gość: zg Re: Nudny Gorzów!!! IP: *.ztpnet.pl 04.10.05, 23:01
        Wiekszoc tak ale jaka.

Skoro gorzowskie media ziona nienawiscia do ZG.
        Otwarcie obrazaja miasto i jego mieszkancow.
        Zarzucaja czyny ktorych nie popelniono.

TO sa media????/

2.
        Skoro radni gw wyrazaja sie w sposob jaki wyrazaja.
        Ostatio panuje moda.
        Chcesz zostac wybrany na nast. kadencje???/ Mow ze nienawidzisz ZG.

3.
        Opiekun forum puszcza rownie prowokacyjnie i obrazliwe watki co sam radny.

4.
        Miezkancy wpisuja sie i popeiraja a jeden nawet watku pana radnego wpisal
        iz "do zielonogorzan powinno sie strzelac"

Os. marek_p zaproponowal aby syf robic na forum ZG bo u nich ma byc pozadek bo
        to swiadczy o miescie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MASAKRA!!!!!!!!!!!!

PZDR
    • Gość: Pacjent Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.05, 00:24
      Może Ty kretynie płacisz na gorzowskie szpitale? Może do spółki z kolegami z
      oddziału w Obrzycach? Na obwodnicę baranie daje pieniądze Warszawa, a
      dokładniej GDDKiA /sam rozszyfruj jak potrafisz/ i UE . Jak bysmy mieli czekać
      na pieniądze od Zielonki, to byłoby nigdy.Zastanów się najpierw czy masz
      pojęcie o czym piszesz zanim klepniesz w klawisze dupku.
      • Gość: Pacjent Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.05, 00:26
        A przyjaciół to wybieramy sobie sami ! Ty się do nich nie zaliczasz.
        • Gość: buhahahahahahahaha Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.ztpnet.pl 05.10.05, 06:54
          oto i popis gorzowskiego krasomówstwa
      • fars Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 15:56
        no a kto ma więcej dupków ? może wy ?
      • Gość: lekarz Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 17:20
        te pacjen - warta się pali.
    • Gość: buhahahahahahahaha Gorzów to ma dobrze IP: *.ztpnet.pl 05.10.05, 18:21
      GW ma swojego czarnego luda
      od lat go ma
      o 120 km na południe
      i jest to bardzo wygodne dla polityków wszystkich szebli władzy
      to ów mityczny, zły lud winien jest ich niepowodzeń
      że zabrał, że ukradł, że nie pozwolił ...
      weźmy za przykład pana radnego gorzowskiego Dębickiego
      nie słychać o nim przez trzy lata kadencji
      aż tu nagle chłop się obudził
      jak nie krzyknie, jak nie tupnie
      - Dość już tego, falubaz nam nie będzie się sprzeciwiał
      co postanowił pan radny ?
      pan radny Dębicki za karę nie wybuduje nam drogi S3
      kubeł zimnej wody by się przydał na głowę
      panie radny chyba jeszcze nieco za wcześnie na rozpoczęcie kampanii wyborczej

• Gość: warta Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.05, 18:31
      zakładany efekt uzyskany, piszcie piszcie.
      • Gość: zg Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.ztpnet.pl 05.10.05, 18:48
        > zakładany efekt uzyskany, piszcie piszcie

Tak? to moze pan radny to ty skoro wiesz jaki mial byc efekt???

W tym watku cale hordy dzikusow z gw wpisala sie z poparciem i piana na ustach.

NIEUDACZNICZY!!!!! macie swoich w sejmiku a umiecie tylko isc torem obwiniania
        za wszystk ZG
        Tak jak od 30 lat!!!

PZDR
        • maklert Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 19:34
          W sumie to Zielona Gora przed wojna podobno byla malym miasteczkiem? Potem
          naplyw ze wschodu, blokowiska, przyrost liczby ludnosci i "wladza", ktora dano
          Zielonej Gorze. Gdy era socjalizmu i nakazow sie skonczyla jakos Zielona Gora
          gorzej radzi sobie z konkurencja z polnocy... Niestety, ale gospodarczo juz
          dawno Gorzow przescignal Zielona Gore, ktora przyzwyczajona jest do tego aby
          cos jej dac odgornie. Popatrzcie na wszelkie rankingi i porownajcie miasta,
          ostatni ranking (nie pamietam gazety) miast wojewodzkich Gorzow 3 miejsce za
          Krakowem i Katowicami - Zielona Gora 16 miejsce... Jezeli chodzi o edukacje,
          Gorzow juz was dogania... poza tym nigdy ani Zielona Gora ani Gorzow nie beda
          akademickim np. Poznaniem, dlatego w tym zakresie nie ma co sie scigac...
          A to, ze Zielona Gora w tej sytuacji wykorzystuje w jais tam sposob Gorzow? Ja
          osobiscie w sytuacji Zielonej Gory nie dziwie sie temu. To obecnie jedyna droga
          cos wyrwac polnocy, bo np. takiego inwestora z kasa nie wyrwiesz sila. On
          lokuje swoje inwestycje z glowa i zgodnie ze swoim interesem. Co wiec pozostaje
          tej biednej Zielonej Gorze...
          • Gość: zg Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.ztpnet.pl 05.10.05, 19:49
            heeh dzis na forum gw zostal zalozony kolejny prowokacyjny i obrazliwy watek
            wzgledem ZG.
            To so ludzie chorzy...trzeba zrozumiec ale i tlumaczyc.
            Popatrzcie na wszelkie rankingi i porownajcie miasta,
            > ostatni ranking (nie pamietam gazety) miast wojewodzkich Gorzow 3 miejsce za
            > Krakowem i Katowicami - Zielona Gora 16 miejsce...
            hahahaha
            No wlasnie dwulicowy szowinisto gorzowski!
            Popatrz na WSZYSTKIE rankingi.
            Ty piszesz o rankingu wg. ktorego gorzowek goni ZG poprzez WLASNE inwestycje
            np. drogi.
            Jestescie w tyle o 15 lat i nic dziwniego.
            Inny ranking mowi o poziomie zycia mieszkancow miast wojewodzkich.
            ZG na 3 poz(chyba ktoras z pierwszych) gw na ostatniej!
            Weic skoncz juz z ta dwulicowoscia!
            Na reszte nie chcie mi sie odp. Zacytuje kolege z Czestochowy ktory obiektywnie
            wypowiedzial sie o obu miastach (kolejny spoza woj.)

"Zielonogórzanie, nie przejmujcie się tymi pustymi uwagami ze strony Gorzowa
            Wielkopolskiego. Gorzowianie nie moga sie pogodzić z tymn, że w wojewóztwie w
            którym oni sa jest miasto bardziej rozwinięte (kulturowo, przemysłowo itp..).
            Moim zdaniem Gorzowa Wlkp. nie mozna porównywać do Zielonej Góry, bo Gorzów nie
            ma z nią szans. Nie chce sie z wami kłócić, bo Czestochowa też ma pełno wrogów
            i to mi wystarczy (Katowice, Lubliniec)

Gorzowianie chyba sobie nie zdają sprawy, że gdyby czowiek z Poznania czy W-wy
            miał wybrać gdzie sie przeprowadzić do Zielonej Góry czy Gorzowa Wlkp. to jest
            oczywiste, że do Zielonej Góry, ona jest pod każdym względem lepsza, ma więsze
            doścwiadczenie w byciu stolicą, w niej życie sie inaczej toczy, na lepszym
            poziomie. W Gorzowie ktoś ubierze sobie jakąś nową kreacje albo zrobi dredy i
            już cały Gorzów sie z niego śmieje (spotkałem sie z tym) ale w Zielonej Górze
            ludziska sie nie dziwią czymś takim.

Ja jak już móiłem jestem za Zieloną Góra i mówienie (tak jak gorzowianie), że
            Zielona Góra jest nudna, mała i podobna do Drezdenka albo, że UZ jest do d***
            jest śmieszne bo odrazu widac, że macie kompleks i staracie sobie wmócić, że
            Gorzów jest cool a to nie prawda, każde miasto ma swoje wady, Zielona Góra też,
            ale ja jestem stanowczo za Zieloną Górą.

pzdr z Cz-wy
            • landy Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 21:00
              w wielu zakresach gorzow jest do przodu w stosunku do zielonej gory
              a tam gdzie nie jest to ja dogania, np. w zakresie infrastruktury drogowejw
              przyszlym roku bedzie mozna powiedziec, ze oba miasta sa na tym samym poziomie
              (po oddaniu przejscia przez park kopernika i obwodnicy zachodniej zostanie sama
              kosmetyka
              to tylko kwestia czasu gdy gorzow nie bedzie mial sie po co porownywac z zg
              bo po prostu gorzow jest i zawsze byl bardziej prezny i tylko poki udawalo sie
              to blokowac administracyjnie to falubaz mogl rozwijac sie szybciej teraz widac
              prawdziwe potencjaly obu miast
              co do UZ do nie przez przypadek napisalem ze lepiej zarazic dzieci syfem niz
              dac na te uczelnie bo syfa mozna wyleczyc a po uz szukanie pracy to jak slepa
              kura szukajaca ziarna czasem sie trafi ale raczej w zg bo tam wszyscy konczyli
              te alma mater a nie w gorzowie gdzie ludzie sa po porzadnych uczelniach poznania
              • Gość: buhahahahahahahaha Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.ztpnet.pl 05.10.05, 21:06
                syf to ty masz na mózgu ( czy nie aby dziedziczny ? )od wypisywania idiotyzmów
                a uczelni nie macie i mieć nie będziecie
                nie można jej ukraść
                • landy Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 21:26
                  ty buahahahahaha zastanow sie nad soba mlotku zielony
                  pustka we lbie to echo hula
                  a ja nadal twierdze ze lepiej zlapac syfa niz pracownika po uz
                  takich wypedzam na cztery wiatry z tradycyjna formolka
                  'nie mamy stanowiska adekwatnego do panskich kwalifikacji'
                  i 'zachowamy pana dane w naszej bazie danych'
                  • Gość: buhahahahahaha Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.ztpnet.pl 05.10.05, 21:33
                    starzy ludzie powiadaja
                    widział gały co brały
                    takie czasy, że ukończenie nie gwarantuje już niczego

trza sprytnym być jak łasica, szukać, poznawać ludzi, nawiązywać kontakty
                    darmoszka się skończyła
                    i se ne wrati
                    a nie biadolić
                    no ale to wychodzi wam w GW najlepiej
                  • Gość: pwr Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: 62.87.178.* 05.10.05, 21:38
                    andy napisała:

> ty buahahahahaha zastanow sie nad soba mlotku zielony
                    > pustka we lbie to echo hula
                    > a ja nadal twierdze ze lepiej zlapac syfa niz pracownika po uz
                    > takich wypedzam na cztery wiatry z tradycyjna formolka
                    > 'nie mamy stanowiska adekwatnego do panskich kwalifikacji'
                    > i 'zachowamy pana dane w naszej bazie danych'

Radzę sprawdzić życiorysy paru nauczycieli LO Puszkina w GW. Wszyscy po UZ. Co
                    prawda rodowici Gorzowianie ale to piąta kolumna Zielonej aby ogłupić Gorzowian.
                    Gratulacje landy: ja patrzę na umiejetności, nie na dyplomy. Cóż rekrutacje też
                    trzeba umiec przeprowadzać.
                    • landy Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 23:17
                      tu masz racje tylko powiedz mi dlaczego moda na kwalifikacje dotarla do tak
                      niewielu absolwentow uz (pwsz zreszta tez)?
                      w uczelniach z wiekszymi tradycjami studenci szukaja stazow, pracuja na
                      wolontariacie, poprawiaja cv
                      a tu przychodzi taki po uz i tylko ma wymagania placowe chociaz przynajmniej na
                      poczatku do niczego jest nieprzydatny i trzeba go uczyc od podstaw
                      moze za duzo wina pija?
                      • Gość: pwr Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: 62.87.178.* 05.10.05, 23:33
                        Nie sądzę aby to było regułą. Uwierz mi że na UZ (PWSZ zapewne też :-) wielu
                        szuka stażów i możliwości pracy na wolontariacie. Z tym że u nas mają troche
                        mniejsze możliwości (ZG i GW). Ja po paru latach spedzonych we Wrocku mogę
                        powiedzieć że studenci stamtąd wcale nie róźnią się od tych z ZG (z GW też)A
                        wałkowanie tego że jak po naszych uczelniach to przygłup uważam za prymitywne i
                        świadczące tylko o tym co to napisał. Zapewniam Cie że procentowo wychodzi tyle
                        samo głupich studentów czy to na uczelni we Wrocławiu, P-niu, GW czy ZG. Nie
                        można generalizować. Tak naprawdę najważniejsze jest to co student ma w głowie a
                        nie na jaka uczelnie uczęszcza.
                        PS. A propos wina - moja odpowiedź brzmi - może trafiasz na absolwentów z
                        Gorzowa? ;-)
                        • landy Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 23:40
                          nie do konca sie z toba zgodze
                          jasne ze wazne co kto ma w glowie
                          ale najpierw trzeba do niej cos naklasc
                          i niestety renomowane uczelnie jakos lepiej sie sprawdzaja w temacie
                          zapewne nie na studiach zaocznych :)))
                          co do stazow to prawda, ze latwo o nie w warszawie czy poznaniu,
                          ale miedzy innymi to jest sila tych osrodkow
                          pochodna silnego centrum akademickiego
                          natomiast nie widze zasadniczej roznicy w wyszkoleniu absolwentow uz i
                          gorzowskich uczelni wyzszych
                          • Gość: pwr Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: 62.87.178.* 05.10.05, 23:50
                            oczywiście że nie na zaocznych. Znam przypadek z UAM gdzie wykłady były w
                            Cegielskim a studenci nie widzieli nawet nie widzieli wykładowcy (tak dużo było
                            ludzi że odległość do wykładowcy wynosiła chyba 200m). Co do renomy uczelni:
                            chyba zdajesz sobie sprawę że na to pracuje sie latami? Nikt do tego nie dojdzie
                            od razu. O możliwościach nawet nie wspominam. Nie twierdze że UZ czy PWSZ
                            uzyskają taką renomę jak UJ, UWr czy UAAM ale trzeba dać im szansę a nie od
                            samego początku twierdzić że uczeszczają tam "odpadki"! Bo to nie jest prawda...
                            • landy Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 23:55
                              czy ja powiedzialem ze odpadki
                              nie moj drogi - to zycie ludzi selekcjonuje
                              a w naszym kraju na podstawie na przyklad statusu majatkowego rodzicow
                              i to jest dokladnie ten sam mechanizm co w przypadku renomy uczelni
                              tak na marginesie: jeden z marcowych docentow na UJ byl traktowany przez
                              srodowisko jak na to zaslugiwal i w koncu zapytal jednego ze starszych
                              profesorow, dlaczego koledzy tak go zle traktuja. uslyszal odpowiedz, ze
                              powinien pokazac im 3 dyplomy i to sie na pewno skonczy, wiec w te pedy dorobil
                              sobie dwa fakultety w uniwerze marksizmu i leninizmu i pokazuje profesorowi, a
                              ten na to ze chodzilo mu o dyplomy ojca i dziadka
                              Tradycji nie przeskoczysz
                              • Gość: pwr Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: 62.87.178.* 06.10.05, 00:09
                                A czy tak sie dzieje tylko w naszym kraju? Nie sądzę, raczej wszędzie. A życie
                                ludzi selekcjonuje i będzie selekcjonowało. Bo takie jest życie...
                                P.S. Dyplom o niczym nie świadczy - ale wyrabia opinię...
                                P.S.2. Jestem tego swiadomy i nie sądzę aby ktoś na naszych uczelniach przy
                                zdrowyych zmysłach chciał przeskoczyc tradycję .
                                • landy Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 06.10.05, 00:23
                                  dziekuje za ciekawa rozmowe
                                  dobranoc
                  • marek_p Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 22:25
                    landy napisała:

> ty buahahahahaha zastanow sie nad soba mlotku zielony

Przecież Ty pisałeś jakoś inaczej.
                    Sory, że się czepiam, ale Twoja ksywka mi się z dyskusją na argumenty kojarzyła.

Wyzwiska do niczego nie prowadzą.
                    • landy Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 23:14
                      sorry marek ale juz mi nerwy puscily
                      dyskusja to jest wtedy gdy pod wplywem argumentow
                      nastepuje stopniowa zmiana stanowisk adwersarzy
                      a w dyskusji z niektorymi przyjaciolmi z zg
                      to jest jak rzucanie grochem o sciane
                • Gość: nicki Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 21:39
                  Gorzów dogania Zielonke w dziedzinie edukacji? Buahaha!
                  Wasza wyzsza zajebista jest sto lat za zawodową w Sulechowie, więc gdzie jej tam
                  do naszego uniwerku choć nie przeczę jednego z cienszych w Polsce (ale nie
                  najgorszego co zasługuje na uwage bo jest najmłodszy - jagiellonka ma ponad 600
                  lat wiec trudno zeby niebyła ileś tam razy lepsza od UZ, uniwersytet to głównie
                  kwestia rozwoju kadr na co trzeba całych dziesięcioleci).
                  Ale kwestia edukacji to pryszcz. Mnie martwi ze Zielonogórzanie w Gorzowie a
                  Gorzowiacy w Zielonce nie potrafią dostrzec nic ale to nic dobrego i wartego
                  przykładu, negując wszystko. Ja np. w Gorzowie doceniam pewne rzeczy. Jest tam
                  przede wszystkim wiecej duzych firm typu Volkswagen. Z resztą GW (Stilon, Ursus,
                  Silwana) to od zawsze było bardziej uprzemysowione miasto od ZG. Zielonka od lat
                  za to była bardziej naukowa i kulturalna. I tak jest do dzis. Żadne z naszych
                  miast nie będzie natomiast nigdy metropolia rangą Poznania czy Wrocławia więc
                  szkoda marnować czasu na głupie wojenki. Niestety jednak większośc społeczenstw
                  naszych miasteczek nie stać na przejście ponad podziałami i przez kolejne
                  dziesięcilecia beda rozdziały na falubazy i tramwajarzy a inne miejscowosci w
                  Polsce beda tymczasem sie rozwijać naszym kosztem i pozyskiwać nowych inwestorów.
                  Tak sobię pisze choć wiem, że to głos który nigdy nie znajdzie zrozumienia
                  większości niestety. A niby to takie oczywiste że zgoda buduje a niezgoda rujnuje.
                  • kloda-wa Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 05.10.05, 22:19
                    Ty naprawdę, Wyższą Szkołę Pedagogiczną nazywasz Uniwersytetem ???? Niezłe. To
                    tak jakby nazwać Zieloną Górę, miastem. Niby ZG ma prawa miejskie, ale co z
                    tego. Chcesz zobaczyć miasto to przyjedź do Gorzowa. Osobiście Cię oprowadzę.
                    • marek_p Małe pytanko 05.10.05, 22:45
                      Widzę, że grono wojujących nam się powiększa. Nawet Kłoda-wa (jestem w szoku).

Poszukajmy winowajcy - zg, marek_p, czy na ten przykład omc senator Bocheński ?

Dwóch radnych z Gorzowa już nie wytrzymało geograficznych przewałek w finansach
                      sejmiku, to może, kurde, nie markape (i zg) wina ?

Sytuacja się robi niebezpieczna, czy może dopiero przy 20 radnych się zrobi ?
                      Nie no odpowiedzialni za politykę regionalną pracownicy sejmiku powiedzą, że
                      wszystko jest bardzo dobrze, a to tylko grupki oszołomów.

Nic nie chcę nakręcać, mam swoje sprawy, muszę ich dopilnować, lubuskie
                      problemy tylko z ukradzionego rodzinie czasu.
                      Coraz bardziej by się chciało, żeby tych lubuskich spraw nie było, po co się
                      denerwować nawzajem i tracić energię potrzebną do budowy IV Rzeczpospolitej ?

Co na to statystyczny zielonogórzanin ? (dość już, ili niet)
                      Co na to Croolick ?
                      Co na to etatowi pracownicy sejmiku ? (wszystki oki)

Tak pytam tylko, choć zapewne solidnie się okopaliście na swoich pozycjach
                      i chełmy Wam przyrosły, więc może nie pytać, bo pershingi na mnie polecą ?

(linki robię)
                      • marek_p Małe, ale z tych trudniejszych! 05.10.05, 23:39
                        Bardzo ciekaw jestem odpowiedzi urzędników od polityki regionalnej i więzi
                        budowania.
                        Rano przyjadą, żeby zasiąść i kształtować. Fotele ciężko stękną, wiadomo
                        praca ciężka.
                        Kawka, parę linków nieobowiązkowych, nasza prasa,...drobny letarg, telefon (!).
                        No trzeba zobaczyć, co tam plebs...
                        "- Jak oni szacunku nie mają, a tu szkół skończonych tyle", westchnienie...,
                        no i 3 linijki wyżej.
                        Potem strategia punktacje mądre (byle wyszło na Zieloną). Ciężka dola
                        kształtowacza jest. Ciężka, niewdzięczna praca.

To część rozrywkowa już była.

To może pismak jaki się zlituje i zapyta. Całkiem poważnie pytałem o tę energię
                        na budowanie IV-tej, jak to urzędnik z sejmiku widzi.

Ze mnie lubuskie ją wysysa.
                        Wcześniej bym poszedł spać, więcej bym zarobił, więcej bym w sklepie wydał,
                        podatek na wygodniejszy fotel dla zacnego urzędnika bym zapłacił.
                      • croolick Re: Małe pytanko 05.10.05, 23:45
                        No coz ja uwazam, ze nigdy niestety w tym wojeodztwie dobrze nie bedzie (ZG
                        nigdy sie nie pozbedzie brzydkiej pazernosci wynikajacej z wieloletniego
                        pasozytnictwa urzedowego).
                        ZG czy GW sa zbyt malymi miastami by stac sie "motorami" rozwoju calego
                        wojeodztwa. Ponadto horyzonty zbyt wielu zielonogorzan przyciete sa do rozmiarow
                        samego miasta i najwyzej najblizszych okolic, ale co sie dziwic jak w innych
                        wojewodztwach miasta wielkosci ZG sa po prostu miastami powiatowymi. Komunisci
                        uczynili z ZG stolice wojeowdztwa na wyrost, zadajac gwlat tradycji a glowne
                        osrodki regionalne ksztaltuja sie przez wieki a nie z dnia na dzien. W ZG nigdy
                        nie bylo zadnej mysli regionalnej, zadnej koncepcji regionu poza jakas wydumana
                        lubuskoscia - czytaj zielonogorskoscia, ale to zawsze byly jedynie hasla. Reszta
                        wojewodztwa przez jasniepanstwo zielonogorskie traktowana byla i jest z
                        nieukrywana pogarda.
                        Gorzow rozwija sie ostatnio dynamicznie i nie jest to przeciez zadna zasluga
                        wladz wojeodzkich, po co zatem ta sztuczna wojeodzkosc i stale wojny z ZG?
                        Mysle, ze na zwiazku z duzym osrodkiem regionalnym jakim jest Szczecin Gorzow
                        wyszedl by lepiej niz jako stolica herlawego i ulomnego tworu jakim jest
                        lubuskie (mimo mialczenia niektorych koszalinian ich miasto jakos w
                        Zachodniopomorskim dobrze sie rozwoja). Ponadto mysle, ze szok bycia mistem
                        powiatowym dobrze przysluzylby sie ZG - skonczyly by sie sny o potedze
                        papierowego tygrysa a zaczela sie prawdziwa praca nad rozwojem miasta, niech
                        Legnica bedzie przykladem.
                        • landy Re: Małe pytanko 06.10.05, 00:00
                          masz racje w pelni
                          koszalin rozwija sie nawet lepiej niz dobrze
                          budzac juz nawet zazdrosc w samym szczecinie patrz forum szczecina
                          uwazaj jednak croolick bo jak zg cie dopadnie to tragedia bedzie
                        • marekkl Do croolick'a 06.10.05, 06:56
                          Witaj,

W tym województwie są 2 stolice, które rywalizują między sobą wydzierając sobie
                          instytucje. W innych woj. nie ma tego problemu bo wszystko znajduje się w
                          jednym mieście. Co do rozwoju Gorzowa to troszeczkę przesadziłeś. Oba miasta są
                          na podobnym poziomie rozwoju. Zielona Góra ma nawet mniejsze bezrobocie. Nie
                          pogarsza tego nawet fakt, że w Zielonej pracuje kilkanaście tysięcy
                          przyjezdnych. Wspomniałeś Koszalin. Tak się składa, że znam to miasto.
                          Bezrobocie olbrzymie, brak dużych firm (niedawno powstała 1 znacząca firma i to
                          wszystko). Miasto 120tys. bez ani jednego hipermarketu, w rezultacie jedno z
                          najdroższych. Jednym słowem bieda. Marzą o nowym woj. środkowopomorskim bo
                          czują się ograbiani przez Szczecin i nie są to słowa kilku koszalinian, tam tak
                          twierdzą prawie wszyscy.
                          Pozdrawiam!
            • Gość: Gabi Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.05, 22:28
              Nie wywijaj tak tym bacikiem, bo Panci porwiesz rajtuzy !
              • Gość: zg Re:landy ma wscieklizne IP: *.ztpnet.pl 06.10.05, 12:52
                Wsciekl sie ost i ma juz w moich oczach status gorzowiaczka.
                napisal:

"co do UZ do nie przez przypadek napisalem ze lepiej zarazic dzieci syfem niz
                dac na te uczelnie bo syfa mozna wyleczyc"

Nigdy nie zrozumiem tej dwulicowoscni gorzowian.

Jak mozna smiac sie z UZ majac w swoim miasteczku takie g.....???

Zauwazczie iz gorzowiaczki zawsze oby osmieszyc UZ przyruwnuja go do np. UW,UAM
                czyli do NAJLEPSZYCH uczelni w kraju.

W Polsce jest ok 500 szkol. Gdzies tam jest PWSZ w gorzowku ktora jest o kilka
                klas w tyle nawet za PWSZ w Sulechowie!!!!!!!!!!!!!

Jeszcze jedno.
                ciagle sa wpisy iz jak co to sie pojedzie na studia do Poznania, Wroclawia,
                dzieci sie tam wysle byle nie do ZG na UZ!!!
                Kros z nich pomyslal ze do Poznania czy Wroc. trzeba sie jeszcze
                dostac??????!!!!! A chyba latwo nie jest i co wtedy zostanie????

PZDR
                • Gość: Gabi Re:landy ma wscieklizne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:30
                  O tu jesteś... Pancia wpadła na wspaniały pomysł... cobyś ogłady trochę nabrał...
                  Zapiszę cię na szkolenie na UZ, gdzie nauczysz się biegania przy nodze,
                  aportowania i sikania w wyznaczonych miejscach. Na koniec ci zawiążą kokardkę i
                  dadzą certyfikat. Będę sobie wtedy mogła ciebie razem z kokardką i certfikatem
                  wsadzić do koszyczka i w czasie rowerowych wycieczek w kapeluszu z wielkim
                  rondem i ciemnych okularach po okolicznych wichurach szpanować...
                  • landy Re:landy ma wscieklizne 06.10.05, 14:03
                    jak zawsze masz racje zg
                    wlasnie dlatego trzeba zadbac, aby S3 biegla z gorzowa do poznania
                    a nie do zielonej gory
                    zeby dzieci dowozic szybko na uczelnie :)
                    • Gość: zg Re:landy ma wscieklizne IP: *.ztpnet.pl 06.10.05, 14:27
                      Zadbac to ty mozesz ale o siebie.

Wasze zdanie jak we wszystkim jest gowno warte.

PZDR
                      • landy Re:landy ma wscieklizne 06.10.05, 16:05
                        cos strasznie cie to rusza zg
                        zaczynasz sie pienic bo nie wiesz kto pisze po drugiej stronie
                        to tylko ja landy

wracajac do tematu moze warto byloby powrocic do koncepcji przeniesienia
                        siedziby nafty do warszawy? teraz nie bedzie juz parasola brachmana
                        i nikt ni ochroni zielonej pupci
                        zwsze to 10 mln mniej w budzecie twojego pieknego miasta
                        a w dodatku tak po lini myslenia prezentowanej w zg
                        ze warto dowalic dla samego dowalenia
                        co myslisz o tym zg?
                        • Gość: zg Re:landy ma wscieklizne IP: *.ztpnet.pl 06.10.05, 16:50
                          mysle ze jestes idiota.

Brachmansi g....chronil nas.
                          Bardziej jesli chodzi o nafte to byla to zasluga Zycha.

Nie wiem co jeszcze uroi ci sie w twojej glowce ale akurat ten pomysl a raczej
                          marzenie gorzowiaczka nie spelni sie.

PZDR
                          • fars Re:landy ma wscieklizne 06.10.05, 17:04
                            nie gadaj z nimi bo ich pobudzasz a potrzebują wyciszenia
                          • Gość: kinyo Re:landy ma wscieklizne IP: *.gorzow.mm.pl 07.10.05, 22:16
                            Jak by nie patrzeć na ZG to są barany i już.Jak sz.p. Ronowicz mówiła o GW jako
                            miasto na literę G na sesji Rady Miasta to jest OK.Pokażcie barany z zielonego
                            pagórka kiedy u nas się mówiło o was jako o mieszkańcach w mieście na litere Z.
                            To Wy jesteście zakompleksieni.U Was jedyny argument w dyskusji aby umieścić
                            siedzibę czy to tv-3 czy WSA było cyt. bo my mamy uniwerytet.Ja mówie G...o
                            znaczy ten wasz UZi.Nasze dzieci już dawno studiuja w Poznaniu i innych
                            miastach.
                            • Gość: kyniek Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.rzeszow.mm.pl 09.10.05, 10:11
                              Witam! Jestem z Rzeszowa. Pisze tu, ponieważ mam rodzinę w ZG. Uważam, że ZG to
                              super miasto i tylko gorzów może patrzeć z zazdrością. Pozdrawiam wszystkich z
                              ZG.
                              • Gość: Gabi Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 09.10.05, 10:36
                                A w GW rodzinę masz? Ile rodzina z ZG daje ci kasy?
                                • Gość: kyniek Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.rzeszow.mm.pl 10.10.05, 14:08
                                  Nie chodzi o kase, tylko sądze że ZG jest lepsza i tam sa kulturalniejsi
                                  ludzie. A tak poza tym mam dosyć kasy i nie potrzebuje jej od rodziny.
                                  • Gość: Gabi Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:13
                                    No, a o rodzinie już mi nie napisał...
                                    Jak się ktoś ciebie ładnie pyta, to wypada odpowiedzieć, a nie pisać dyrdymały...
                                    Co za brak kultury... a fe...
                              • Gość: ser Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 09.10.05, 10:40
                                tak sie składa że bywałem w rzeszowie i mam skale porównawczą do zg.
                                zarówno rz jak i zg to miasta wojewódzkie od czasów powojennych,
                                tu były kumitety cyntralne,tu powstawały piekne drogi pośród przecudnych
                                blokowisk.
                                tu wszystko były większe i piękniejsze, bo tu płynęła wojewódzka kasa.
                                żyliście zawsze kosztem reszty województwa,dojąc niemiłosiernie co sie tylko
                                dało wydoić z pozostałych.
                                • Gość: zg Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.ztpnet.pl 09.10.05, 11:35
                                  Taka byla polityka panstwa!!!!

Do tego mozesz dodac jeszcze kilka miast.

tak czy inaczej musicie jesszcze wiele nadrobic.

Ps. kolejny obiektywny glos spoza woj. a ci dajej twierdza ze gorzow wieeelki i
                                  ladny jest:)

PZDR
                                  • Gość: karolek lat 9i pół Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 09.10.05, 20:26
                                    Gość portalu: zg napisał(a):

> Taka byla polityka panstwa!!!!
                                    >

państwo was rozpieściło przez co nabraliście bardzo złych przyzwyczajeń,których
                                    teraz nie sposób jest wybić ze łbów.
                                    buhahahhahahaha

pzdro
                                  • Gość: pipi Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.ztpnet.pl 09.10.05, 20:28
                                    I tak twierdzić będą (przynajmniej te pokurcze umysłowe,bardzo aktywne na
                                    naszym forum-wiadomo które?) choćby cała Polska albo i świat mówili ,że jest
                                    inaczej!
                                    Ale właściwie to dlaczego wyprowadzac ich z błędu?
                                    Choćby psu dać mleka,i tak nie zamiauczy.
                                    • Gość: karolek lat 9i pół Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 09.10.05, 20:53
                                      świat idzie do prrzodu,ale myślenie falubaza stoi w miejscu,
                                      dojenie województwa kiedyś w majestacie państwa,dziś budzi niesmak i
                                      rozgoryczenie wykorzystywanej reszty.
                                      jak barany nie pojmą że komuna minęła lat temu kilkanaście ,to skończą jako
                                      powiatowa wiocha gdzieś na rubieżach zach Polski i pies z kulawą nogą nawet za
                                      nimi nie zaskomli.
                                      ocknijcie sie durnie ,bo czas ku temu ostateczny.
                                      dobrze wam radze...
                                      buhahahahhahahah

pzdro
                                      • Gość: pipi Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.ztpnet.pl 09.10.05, 20:58
                                        Odezwał sie jeden z tych pokurczów umysłowych!
                                        Ale niech mi tam!
                                        Życzę ci kolego dużo zdrówka , tego umysłowego też....
                                        • Gość: karolek lat 9i pół Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 09.10.05, 21:03
                                          dzięki serdeczne za zdrówko.
                                          ja wam życze tego samego ,oraz beczki oleju,którego moglibyście sobie wlać do
                                          pustych łbów.
                                          buhahahahhahahaha

pzdro
                                          • Gość: zg Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.ztpnet.pl 09.10.05, 22:04
                                            Tobie nawet caly 4000....litrowy zbiornik oleju by nie pomogl.

Caly swiat idzie do przodu ale myslenie gorzowian stoi w miejscu.
                                            Swiadczy to tym wracanie do histori sprzed 1975 .

PZDR
                                            • Gość: karolek lat 9i pół Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 09.10.05, 22:19
                                              zg,walisz w klawiature 20 h na dobe ,siejąc na forach sobie tylko zrozumiałą
                                              propagande.
                                              człowieku,jak ty to robisz że tyle wytrzymujesz,czyżbys był terminatorem
                                              5 generacji?
                                              buhahahhahahahahha

pzdro
                                              • Gość: zg Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.ztpnet.pl 09.10.05, 22:23
                                                No napisz felieton do Ziemi gorzowkowej ze falubaz sykuje sie na wojne majac
                                                nowa technologie TERMINATORY a kupilismy ja za zrabowane pieniadze z gw!!!:)

Oni podobnej tresci bzdury pisza a tacy jak ty oczywiscie w nie wierza.

PZDR
                                                • Gość: karolek lat 9i pół Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 09.10.05, 22:31
                                                  zg,patrząc na niespożyte siły jakimi dysponujesz przy klepaniu swoich
                                                  bzdur,dochodze do wniosku że nie jestes terminatorem 5 generacji.
                                                  ...ty jestes terminatorem... 9 generacji.
                                                  buahahhahahahah
                                                  ale zabawnie jest sie z tobą pospierać,zawsze mam polewke jak czytam twoje
                                                  wypociny.:):):)
                                                  buahahhahahahhaha

pzdro
                                                  • 777z Re:wybieram Zieloną Górę 09.10.05, 22:47
                                                    Mieszkańcy wsi nie chcą do Bydgoszczy IP: *.telsten.com /
                                                    *.internetdsl.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
                                                    Gość: ul. Atolowa 09.10.05, 20:51 + odpowiedz

Z wyboru zostałem ''Pierwszym pokoleniem na Wsi'' i za nic w świecie nie chcę
                                                    tego zmienić ponieważ:
                                                    - lubię Wieś
                                                    - lubię Ludzi, którzy na niej mieszkają
                                                    - lubię Urzędników i Urzędniczki z Urzędu Gminy w Sicienku, którym praca nie
                                                    sprawia bólu tak jak Ich kolegom po fachu z bydgoskich Urzędów
                                                    - nie chcę aby moje pieniądze trafiały do bydgoskiej kasy bo nie polepszy to
                                                    niczego w moim i sąsiadów życiu
                                                    - dla Bydgoszczy byli byśmy tylko ulicą, a dla Gminy jesteśmy aż ulicą
                                                    - bo nie po to wyprowadzałem się z tego 'ciemnogrodu korupcji', żeby mnie do
                                                    niego na siłę ktoś wciągał
                                                    - nie chcę aby ktoś zdecydował, że wytnie las przed moimi oknami i zrobi z
                                                    kolesiami interes na sprzedaży przekształconego teremu pod budownictwo
                                                    wielorodzinne
                                                    - ŻYJEMY W WOLNYM KRAJU I NIKT NICZEGO SIŁĄ NIE MOŻE ROBIĆ NIECH ZDECYDUJĄ
                                                    WYNIKI REFERENDUM
                                                    - itd.................
                                                  • Gość: zg Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.ztpnet.pl 09.10.05, 22:48
                                                    No ja mam wieksza jak czytam twoje odgrazania a potem g... z tego wychodzi:)

PZDR
                                                  • 777z Re:wybieram Zieloną Górę 10.10.05, 11:40
                                                    Zamiast przez chwilę pomyśleć racjonalnie, to te zielonogórskie barany zużywają
                                                    swoją energię na bełkot o tramwajach, trolejbusach. Konkurencję z Gorzowem
                                                    rzeczywiście rozwijającym się w sferze przemysłu i infrastruktury ,możecie
                                                    wygrać jedynie, przez sięgnięcie do rozwiązań na które ze względów
                                                    obiektywnych,
                                                    Gorzów nie może sobie pozwolić. Oznacza to, że aby uzyskać efekt synergii,
                                                    należy wydajnie, komunikacyjnie połączyć trzy ośrodki miejskie leżące
                                                    niedaleko od siebie. Oznacza to wybór SKM(czas) z budową torów omijających
                                                    Czerwieńsk. Gorzów na takie rozwiązanie nie będzie mógł sobie pozwolić bo nie
                                                    posiada w okolicy tak dużych miejskich skupisk. Kostrzyn jest za daleko.
                                                    Oznacza to również, że musi szybko powstać arteria drogowa (dwujezdniowa) N.S-
                                                    Z.G-S Jeśli tego nie będzie, Gorzów ma szanse wygrać rywalizację. A najbliższe
                                                    polityczne prognoży dają mu więcej atutów. Również na każdym przebiegu S-3
                                                    wygrywa.Nie uprawiać majaczeń idiotów, myśleć.
                                                  • Gość: kkk Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.05, 14:24
                                                    teraz beda jeczec ze wydali kupe siana na obwodnice, ktora trzeba poprawiac
                                                  • kota7 Re:wybieram Zieloną Górę 10.10.05, 15:35
                                                    powiedziane radykalnie ale chyba nasz rację
                                                    poprawa jakości połaczenia drogowego NS-ZG-S
                                                    i kolejowego
                                                    może ożywić region
                                                  • Gość: piter Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.05, 16:32
                                                    Oczywiście. Te trzy miasta powinny złożyć się i wspólnie z PLK zmodernizować
                                                    odcinek Nowa Sól-Sulechów (o Zbąszynku nie marzę nawet) łącznie z budową
                                                    obejścia Czerwieńska. Potem 2 szynobusy i mamy skomunikowane trójmiasto lepiej
                                                    niż niektóre osiedla w ZG pomiędzy sobą. Do tego jeszcze druga jezdnia S3 i
                                                    było by super.
                                  • Gość: jaro Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.05, 17:17
                                    To nie polityka tylko lizanie dupy komunistom dało zielonce statut miasta woj.
                                    50 lat temu.A w podzięce zorganizowali festiwal pieśni sowieckich.Podejrzewam
                                    że żadne miasto co miało honor tego nie chciało zrobić tylko taka wiocha jak
                                    zielona dzióra.
                                    • Gość: vts Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.ztpnet.pl 10.10.05, 17:26
                                      no widzisz, wiocha taka
                                      a dupe was kopie kiedy tylko chce
                                      metropolię od siedmu boleści
                                      • Gość: zg Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.ztpnet.pl 10.10.05, 17:38
                                        hahah dobrze powiedziane vts.
                                        Dzieki za wyreczenie, kidys zacytuje Cie.

Dobre polaczenia NS,ZG,Sul. to podstawa!!! lacznie z szybkim tramwajem.
                                        Tylko takie szybkie polaczenie bedzie naturalnym srodkiem komunikacji.

PZDR
                                      • Gość: GW Ostatnio wywaliłem goscia z roboty IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.05, 17:46
                                        Łepek miał dyplom inzyniera informatyka.Szkole konczył w poteżnej i wielkiej ,
                                        mądrej ba najlepszej Zielonej Górzeeeee.Wywaliłem go z roboty po miesiącu bo
                                        pacan nic a nic nie nauczyl sie w tej waszej Alma Mater
                                        • Gość: vts Re: Ostatnio wywaliłem goscia z roboty IP: *.ztpnet.pl 10.10.05, 17:51
                                          z Gorzowa był ?
                                          • Gość: zg Re: Ostatnio wywaliłem goscia z roboty IP: *.ztpnet.pl 10.10.05, 18:00
                                            hhihi zawsze twierdzilem ze gorzow nisczy sie sam przez swoja nienawisc.

Zawsze tak bylo!!!!!

Szkoda lepka bo trafil na gorzowiaczka ale...
                                            skad on byl? z ZG bo konczyl UZ????? hihi jak tak to jeszcze lepiej
                                            zielonogorzanin mieszkajacy w gw???????
                                            Moze byl z gorzowka????? jak tak to kopcie sie dalej po dupach:)
                                            Moze byl skad indziej???? B.dobrze gorzow nie zasluguje na nowych
                                            mieszkancow,nie moga znalesc roboty to i nie beda tam mieszkac:)

PZDR
                                      • Gość: jaro Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.05, 20:55
                                        Widze vts że z tym lizaniem dupy komuchom przez zielonke to się ze mną
                                        zgadzasz. Ale taka była prawda dlatego twoje miasto nie ma szacunku w całej
                                        polsce.
                                        • Gość: vts no i czego wycięłaś, ty........ ? IP: *.ztpnet.pl 11.10.05, 15:54
          • Gość: obserwatoek44 Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 13.10.05, 18:24
            Wszystko co tu przeczytalem i byc moze przeczytalbym (gdybym dotrwal do konca)
            wskazuje, ze Ci ci sie tu wypowiadaja zachowuja sie jak dzieci w piaskownicy.
            Przescigaja sie w pisaniu: a moj tata to to, a ty tego nie masz, a ty jestes
            glupi itd, itp. Powiedzcie mi drodzy czy np kultuysta cwiczy tylko jedna partje
            miesni, czy staa sie zeby wszystkie byly w miare uksztaltowane. Prawda ze
            rownomierny rozwoj daje ladniejsze efekty dla calej sylwetki. A Wy tutaj
            piszecie tak jakbyscie chcieli np rozwinac tylko bicepsy, lub tylko nogi. I jak
            to ma wygladac. Wiec rozwoj wojewodztwa powinien chyba byc na sercu tak
            politykom z polnocy jak i srodkowej czesci oaz poludniowej. Chyba wojweodztow
            rozwiniete to nie tylko Gorzow. I tym mieszkancom Gorzowa no i wladza
            wojweodztwa, ktorzy tak pisza i mowia dziwie sie, bo taki rozwoj wojewodztwa
            raczej zle swiadczy o ich umiejetnosciach i godpodarskiemu spojzeniu na spawy.
    • Gość: zg Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.ztpnet.pl 10.10.05, 22:08
      te chamidla nawet nie czytaja wpisow ludzi z poza woj. lub udaja ze ich nie ma!!

PZDR
    • Gość: Gabi Re:wybieram Zieloną Górę IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.05, 06:22
      Spokój już chłopcy i brytany... Wątpliwości nie ulega fakt, że Gorzów
      zawdzięczą Zielonej Górze, a właściwie festiwalowi to, że jest teraz stolicą
      województwa. Naprawdę wam bardzo mocno dziękuję i jestem dozgonnie wdzięczna,
      że mogliśmy tego spróbować! Będę to rozpamiętywać długo i namiętnie.
    • Gość: ZIELONKA Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: 80.51.233.* 11.10.05, 06:54
      nie nie, Gabi, gorzów nie zawdzięcza Zielonej Górze tego, że jest województwem,
      bo gorzów wlkp nie jest województwem. Staraliśmy sie jak mogliśmy ab yzrobić
      cusik z tego gorzowa, jakieś pożądniejsze miastio, które wyglądało by jak każde
      normalne miasto w Polsce, ale niestety nie udało sie, przepraszamy was, że
      musiecie mieszkać na dzikim zachodzie.
      • Gość: Gabi Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:25
        Ty zielonka mi oszczędź tych traumatycznych doznań !!! Kiedy podali, że zg jest
        województwem?! Wczoraj się kładłam spać to jeszcze nie było! Na kiedy planujecie
        secesję i ogłosicie suwerenność? To u was teraz będzie takie polis, coś jak monako?
        Już się nie moge doczekać... kasyna, gwiazdy, hotele... znaczy wielki świat ...
        o rzut beretem...
    • Gość: morderca Re: Gorzów mendy niewychowane!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:12
      Hej Hej FALUBAZ...
      • 777z Re: Gorzów mendy niewychowane!!! 11.10.05, 12:03
        Data Paź 11, 2005
        Jak to się robi w Warszawie

- Mamy dokumenty trasy S3. Na poprawki potrzebujemy dwa, trzy tygodnie – mówi
        rzecznik prasowy dyrekcji dróg krajowych Andrzej Maciejewski.

Od dwóch miesięcy śledzimy losy dokumentów, które powinny trafić do Brukseli,
        aby Unia Europejska dała pieniądze na budowę trasy S3 ze Szczecina do Lubawki.
        28 września akta Ministerstwo Gospodarki uznało za niekompletne i odesłało do
        uzupełnienia do Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. Od tego czasu
        nikt nie zajął się ich uzupełnieniem.
        Groźba opóźnienia
        Wczoraj znów pytaliśmy o dokumenty trasy S3. – Musimy uporządkować akta. Zajmie
        nam to dwa, trzy tygodnie. Wtedy ponownie wyślemy je do ministerstwa – zapewnia
        Maciejewski.
        Jego zdaniem, pieniądze na S3 nie przepadną, choć może być opóźnienie w
        budowie, bo teraz dyrekcja dróg zajmuje się wykupem gruntów pod przyszłą trasą,
        a zgodnie z wcześniejszymi planami, powinna już otrzymywać pozwolenia na budowę
        niektórych odcinków.
        - Do końca 2006 r. mamy czas na zebranie dokumentacji – mówi Monika Milwicz
        odpowiedzialna w dyrekcji dróg na projekty unijne. – Ale zrobimy to wcześniej.
        Dziś nie mamy gwarancji, że dostaniemy na trasę pieniądze z Unii. Zbudujemy
        tyle drogi, na ile będą pieniądze.
        Władza tylko dzwoni
        Czy losami trasy S3, tak ważnej dla rozwoju regionu, interesują się lubuscy
        decydenci? Rzeczniczka wojewody lubuskiego Katarzyna Jankowiak poinformowała,
        że „wojewoda interesuje się sprawą i rozmawia z ministerstwem”.
        - Regularnie dzwonimy do Warszawy. Nie mieliśmy żadnych informacji, że
        finansowanie trasy jest zagrożone – zapewnia rzeczniczka prasowa zarządu
        województwa Barbara Kuraszkiewicz-Machniak.
    • Gość: ZIELONKA Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: 80.51.233.* 11.10.05, 13:52
      Widze Gabi, że amsz zarąbczasty kompleks mniejszości. Ahh, wmawiaj sobie dalej,
      że to Gorzów Poznański jest stolica Lubuskiego, a reszta Polski dalej sie
      będzie z was brechtać, oki?

Na mapach itp jest zaznaczone ze to ZG jest stolica a nie jakiś Gorzów Wlkp,
      hehe Gorzów... gdzie to jest?
      • Gość: Gabi Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 15:09
        Wiesz zielonka... ja ci na prawdę współczuję, że musisz do swoich specjalistów
        taki szmat jeździć... do stolycy... ale to na prawdę nie moja wina, że te ciągłe
        omamy cię tak męczą. Tak po prostu jest i jeśli przerwiesz/przerwałaś terapię to
        będzie z tobą coraz gorzej.
      • Gość: Zorran Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: 212.160.138.* 11.10.05, 15:10
        Drodzy Zielonogórzanie czy nie czas skończyć wreszcie tę ciągnącą się miedzy
        naszymi miastami waśń? Czy nie macie już dosyć tej ciągłej rywalizacji z
        Gorzowem (tym bardziej że sami już pewnie widzicie że nie macie w tej
        rywalizacji szans). Powinniśmy żyć w zgodzie jak jedna wielka lubuska rodzina.
        Oczywiście jak w każdej rodzinie także i w naszej ktoś powinien być głową
        rodziny. Myślę że naturalne jest żeby głową rodziny - jedynym centrum
        wojewódzkiej administracji - został Gorzów jako miasto większe, silniejsze
        ekonomicznie i w ogóle stojące wyżej pod względem cywilizacyjnym. Taka nowa,
        bardziej sensowna organizacja województwa wbrew pozorom byłaby źródłem
        wielkich korzyści również dla naszych kuzynów z Zielonej Góry. Uwolnieni od
        skomplikowanych problemów zarządzania sprawami regionu bedą mogli się spokojnie
        zająć czymś co naprawdę lubią i potrafią robić czyli np. zbieractwem runa
        leśnego lub zastawianiem wnyków na leśne gryzonie.
        • Gość: Gabi Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 15:13
          Prawda ... sama bym sobie pojechała na sarnę do nich zapolować ... , ba ... z
          samolotu!
    • krakuuuss Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 11.10.05, 16:22
      ja też uważam, że Zielona Góra i Gorzów Wlkp. powinny sie pogodzić, chociaz
      uważam, że to Gorzów nie ma szans z Zieloną Górą, gdyż Zielona jest dużo lepsza
      od Gorzowa. Ja to widze, i pewnie każdy to widzi kto jest spoza Lubuskiego.
    • crux_lc Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 11.10.05, 16:31
      ja jestem z Częstochowy i jak juz pisałem, też uważam, że Zielona Góra jest
      lepsza od Gorzowa i że to Zielona Góra jest stolicą Lubuskiego, gdyż ona sie do
      tego bardziej nadaje.

pozdrowionka.
      • Gość: zg Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.ztpnet.pl 11.10.05, 17:20
        Chodzby cala Polska tak sie wpisala gorozwiaczki dalej beda uwazac ze jest
        odwrotnie a gorzow wieeeeeeli i ladny!!!:)

PZDR
    • adek126 Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje 11.10.05, 18:41
      Łódź przyłącza sie do zdania Częstochowy i Krakowa. Ale podkreślam że nie chce
      wchodzić w konflikt z Gorzowem, mówie to co widze oraz wyrażam opinie swoją i
      inncyh.

Zielona Góra jest lepsza niż Gorzów Wlkp

Poraz drugi, pozdro z Łodzi dla Zielonej Góry, miasta wojewódzkie: łączmy sie :)
      • Gość: zg Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.ztpnet.pl 11.10.05, 19:25
        Czyli takia wypowiedz jak ta (jedna z wielu ) ktore wpisuja gorzowianie mozna
        juz spokojnie omijac i smiac sie.

"Gorzów jest i większy i ładniej położony - i nic na to
        zielonogórzaki nie poradzicie .Stłumcie w sobie złość ,uderzcie się w
        swoje piersi i wymoczcie wasze gorące głowy w bardzo zimnej wodzie !"

Rozumiem ze gorzowianie pisza ze GW jest wiekszy (wiadmomo jak sie podolanczalo
        wszystkie wiochy a granice adm. za 5 km od zabudowy miejskiej) nic dziwniego

Ale glosy ze ZG jest ze wszystkim do tylu ( i tu zasze pada jeden przyklad
        TRAMWAJE), gorzowek jest ladniejszy i lepiej polozony + ciagle pretensje o
        wszystko lacznie z tym iz w ZG zamalo jest tablic na drogach informujacych
        gdzie ktoredy do ich wieeeeeeelkiego GW jest ZALOSNE!!!:)

PZDR
        • Gość: karolek lat 9i pół GORZÓW is the best,zielona g is wiocha i basta IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.05, 20:24
          buhahahahahhaa
          ale bałwochwalcze wpisy,miodek,pisi-fisi-misi...
          buhahahhahahhahha
          cała Polska ,och,ach,ech,nachwalić falubaza sie nie może ,łolaboga,łojojoj...
          buhahahhahahahhahah

zaraz ja pozakładam sobie z 15 nicków i zaczne chwalić falubaza, tyle że w
          drugą strone, też z czestochowy,krakowa ,lodzi i co mi tam jeszcze do glowy
          przyjdzie....
          buahahahhahahahha

ale polewa...
          buhahahahhahaha

pzdro

• Gość: Gabi von Wunder Re: GORZÓW is the best,zielona g is wiocha i bast IP: *.elearning-x.net 11.10.05, 20:52
            Ja, Ja ... Gorzow lepszy ... zgadzać z karol ... zielona gora nie lepsza ...
            gorzow stolica !!!
            • Gość: Gabi -Różowy Obcas Re: GORZÓW is the best,zielona g is wiocha i bast IP: *.hsd1.ma.comcast.net 11.10.05, 21:02
              Ja corka wodza Winetou...
              Moja zgadzać się z niemiecka twoja Wunder...
              Być w lubuska stolica i na green hill... i moja mowić, że Gorzow lepsza - mieć
              większe bizony !!!
              Howgh !
              • Gość: Gabi Peng Re: GORZÓW is the best,zielona g is wiocha i bast IP: 61.131.63.* 11.10.05, 21:08
                Ja być ś azja... ja lobić siondaś, i siem ziapitać miliajd chińcik kto
                lepsia... ziejona gója ci gorzów i ten miljajd chińcik powiedzieć zie goziuf
                lepsia...
                • Gość: Gabi Re: GORZÓW is the best,zielona g is wiocha i bast IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.05, 21:12
                  Zielonogórzanie... i co wy na to... macie za sobą paru kmiotków krajowych po
                  swojej stronie... a tu prawie cały świat za Gorzowem :P
                  • Gość: karolek lat 9i pół Re: GORZÓW is the best,zielona g is wiocha i bast IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.05, 21:19
                    hehehhehehe
                    dobre Gabi ,dobre...
                    niezle dałaś do pieca prostakom.
                    hehehehhehehe

pzdro
                    • Gość: zg Re: GORZÓW is the best,zielona g is wiocha i bast IP: *.ztpnet.pl 11.10.05, 21:24
                      Chcecie to sprawdzic na rozych forach??????

Chyba lepiej nie.

PZDR
                    • Gość: Gabi Re: GORZÓW is the best,zielona g is wiocha i bast IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.05, 21:27
                      Pisałam jeszcze do Gabi Holy Cow z Indii... ale u nich słabsza technika i
                      jeszcze nie zliczyli wyników sondażu ... Ale ponoć 99,(9)%-we poparcie dla nas
                      jak narazie... ale to się jeden stary fakir wyłamał... bo po zakończeniu
                      kariery został biznesmenem i ma kontrahenta z zielonki, który mu dostarcza
                      święte jałówki...
                    • Gość: pipi Cały świat za Gorzowem,hihihi IP: *.ztpnet.pl 11.10.05, 21:30
                      Cały gorzowski swiatek lub jak kto woli półświatek!
                      • Gość: Gabi Re: Cały świat za Gorzowem,hihihi IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.05, 22:15
                        No wiesz... lepsze to niż żałosne próby poprawy samopoczucia przez wlewanie
                        sobie przez jakiegoś dupka z zg lub jak kto woli półdupka...
    • Gość: ZIELONKA Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: 80.51.233.* 12.10.05, 06:58
      A ja napisałam do Kofi Anana, i pedzioł mi że ZIelona Góra jest git, i że nie
      wie co do Gorzów... nawet tego wypowiedziec nie umiał!!

Prosze sie pogodzić z tym ze Zielona G. jest lepsza a nie wymyślac idiotyzmy:)))

Macie kompleksiki i to coraz bardziej widać!! Ale co mnie to!
      Jak już pisałam musimy napisać do wojewódzkiego NFZ W Zielonej Górze aby
      odcieli internet na oddziale psychoatrycznym w Gorzowie Poznańskim, bo jego
      pacjeci codziennie przekraczają limit.
      • Gość: Gabi Re: Gorzów znów płacze że Zielona wykorzystuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 08:03
        Daj już Renata spokój Ananowi Kofanowi... bo mi zajady krwawią ;)
        Limit durnoctw na forum już dawno wyczerpałaś... Mnie tylko zastanawia czemu
        nikt z zg cię nie poprosił o to żebyś przestała swoje miasto ośmieszać...

A właśnie - Chyba nikt mi nie powie, że jesteście zgórzanie ze swojej koleżanki
        dumni, bo reprezentuje bardzo wysoki poziom w dyskusjach rozmaitych?
    • Gość: dziad Jestem ze Szczecina, o co tu tak naprawde chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:37
      Wytlumaczcie mnie prostemu chlopu, z wioski z tramwajami (znaczy sie ze
      Szczecina - coby nie bylo ze na Gorzow mowie wies, panie bron mnie - Gorzow to
      metropolia panie) ale tak naprawde o co tutaj chodzi?
      • Gość: zg Re: Jestem ze Szczecina, o co tu tak naprawde cho IP: *.ztpnet.pl 13.10.05, 13:53
        Wejdz na forum gw i sam popatrze.

Ost. jest lament ze ich na mapce pogodowej nie ma:):):)

PZDR
        • Gość: Gabi Re: Jestem ze Szczecina, o co tu tak naprawde cho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:28
          Zapomniałeś dodać, że jakiś idiota ten lament podniósł, a ty się zaraz do niego
          ochoczo i dziarsko przyłączyłeś. Widocznie wnerwia cię, że trochę ucichł
          zielonogórski lament nad biednymi grzybiarkami, które wkładają tyle trudu w
          przeprowadzkę pod radiolatarnię w babimoście, a ona norm nie spełnia. Mam
          kontynuować o lamentach kinowo-basenowych itd. czy jeden ci narazie starczy?
        • Gość: dziad Chyba zart jakis... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:20
          Zaczynam miec z tego niezla chece... znam akurat Gorzowian jako ludzi
          przyjezdzajacych do Szczecina i narzekajacych na ronda... no ale tlumacze sobie
          ze skoro nie potrafi ktos jezdzic po Szczecinie to w Berlinie juz napewno nie ma
          czego szukac... Ale na problem z mapka to bym nie wpadl... kurcze ... no tak
          mapka z pogoda... straszne... nie no musze powiedziec kolesiowi...
          • Gość: Zorran Re: Chyba zart jakis... IP: 212.160.138.* 15.10.05, 15:10
            Zawsze dotąd starałem się pomagać zielonogórzanom kiedy tylko spotkałem ich w
            Gorzowie (łatwo ich poznać - kiedy widzę jakiegoś jegomościa jak kuli sie na
            chodniku na widok tramwaju albo jak po raz dziesiąty próbuje daremnie przejść
            przez zamknięte szklane drzwi wiem że to na pewno gość z Winnego Grodu).
            Myślałem nawet by założyć Towarzystwo Przyjaźni Gorzowsko - Zielonogórskiej,
            zajmujące się promocją w Winnym Grodzie pewnych nieznanych tam dotąd wynalazków
            (żarówka, kran z bieżącą wodą, odkurzacz itp). Jednak po lekturze wszystkich
            tych nieprzyjaznych komentarzy na forum Zielonej widzę że moja postawa była
            wielce naiwna. Zielonogórzanie! Straciliście kolejnego gorzowskiego sympatyka!
            Od dziś nie będę juz bojownikiem o zacieśnienie więzów przyjaźni między naszym
            miastem a waszą miejscowością.
            • Gość: zg Re: Chyba zart jakis... IP: *.ztpnet.pl 15.10.05, 15:20
              Ojej budrysek 77 i marek _p chyba nie mieli racji o swietych gorzowian i zlych
              zielonogorzan kotrzy co roz wpisuja sie na forum gw i smieja sie ich nieszczesc.

PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka