Dodaj do ulubionych

Niebezpieczna reinstalka

11.11.05, 13:48
Musze zrobic reinstall. W grze wystapily bledy, ale z powodu mojego bledu
podczas instalacji. Czy reinstall jest bezpieczny? Czy nie strace swoich
domow i rodzin? A moze znowu bedzie zle?sad
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • anulcik Re: Niebezpieczna reinstalka 11.11.05, 14:28
      > Musze zrobic reinstall. W grze wystapily bledy, ale z powodu mojego bledu
      > podczas instalacji. Czy reinstall jest bezpieczny? Czy nie strace swoich
      > domow i rodzin? A moze znowu bedzie zle?sad
      > POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

najprostsza rada
      koniecznie tak zrob: skopiuj wszystko z
      Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Neighborhoods
      jest tu twoje otoczenie w ktorym gralas - wszystkie domy i ludzie.
      jesli mialas jakies dodatki to jeszcze skopiuj z katalogu: downloiads i savedsims
      • chaspera Re: Niebezpieczna reinstalka 11.11.05, 16:31
        W ktorym folderze mam je szukac? I gdzie zapisac?
        • anulcik Re: Niebezpieczna reinstalka 11.11.05, 21:16
          sejwy zapisuja sie na dysku c: w "moich dokumentach". sciezka jest taka:
          C:\...\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2
          jak to otworzysz to masz katalogi:
          cameras, collections, config, downloads, logs, lotcatalog, movies, music, neighborhoods, packagelots, projects, savedsims, sc4terrains, storytelling, teleport, thumbnails.
          wiekszosc z nich nie ma znaczenia przy zapisywaniu.
          najwazniejsze to:
          downloads - jesli tam wrzucilas jakies dodatki z internetu
          movies - tu sa twoje filmy, ktore nagralas
          music - jezeli dawalas swoja muzyke
          neighborhoods - najwazniejszy. w nim sa podkatalogi z otoczeniami (np N001: characters - tu sa ludzie lots - domy)
          packagelots - zapisane domy
          projects - jezeli robilas cos w bodyshop lub majster+
          saved sims - -||-
          cs4terrains - sciagniete otoczenia

i te katalogi najlepiej skopiowac i wkleic w jakies bezpieczne miejsce, np na innym dysku. po reinstalacji znowy wrzucasz tam gdzie byly i gdzy uruchomisz gre - domki beda staly tak jak przed reinstalacja.

pamietaj ze najwazniejszy katalog to neighborhoods

• chaspera Re: Niebezpieczna reinstalka 12.11.05, 21:23
            Troszke trudne, ale bardzo ci dziekuje! Udalo sie. Troche sie naszukalam i
            zestresowalam, ale jestem nmowicjuszem wiem to wylacznie moj problem Dzikei raz
            jeszczesmile
            • haklina Re: Niebezpieczna reinstalka 12.11.05, 21:28
              Podczas gry w domu odlaczono prad i moja rozrywka zostala gwaltownie przerwana.
              Nagle zginely wszystkie domy i rodziny. Zgubilam tez jedno otoczenie, a mowiac
              scisle, Werona. Co zrobic? Nie moge tego tak zostawic!
              • anulcik Re: Niebezpieczna reinstalka 12.11.05, 22:33
                jesli byla przerwa w zasilaniu, to jedyne co powinnas stracic to to, czego jeszcze nie zdazylas zasejwowac. nie powinno nic zniknac, a tym bardziej werona!!?? nie wiem czemu znikla. o znikniecie domow i otoczenia podejrzewalabym zlosliwego domownika (np. rodzenstwotongue_out)

jesli chcesz mies werone spowrotem to musialabys ja zainstalowac, ale jest jeszcze inne wyjsciewink ja to robie tak: jezeli w kompie masz wiecej pulpitow (uzytkownikow) to przejdz na inny, tam uruchom gre i wlaczy ci sie cala gra tak jak jest na poczatku. wyjdz z gry. otworz C:\Documents and Settings\...\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Neighborhoods. i tu jest nowa werona (N001, N002 lub N003). wystarczy otoczenie skopiowac i wkleic w twoja gre.

jak nie kumasz a chcesz tak zrobic, to napisz i sprobuje to dokladniej napisacsmile
                • haklina Re: Niebezpieczna reinstalka 14.11.05, 11:23
                  Wszystko zrobilam tak, jak kazalas. A teraz jest jeszcze gorzej. Zamiast domow,
                  jest...niebieski kwadrat. Jak go dotykam, to pojawia sie okno, a wnim pisze cos
                  po angielsku. Gdy wprowadzam tam rodzine, to ona znika. Tak po prostu. Chyba
                  jeszcze raz zrobie reinstall!
                  • anulcik Re: Niebezpieczna reinstalka 14.11.05, 12:06
                    ???
                    cos nie tak. moze po prostu skasowal ci sie jakis pliczek i wtedy rzeczywiscie konieczna jest reinstalka
                    • misia9943 Re: Niebezpieczna reinstalka 15.11.05, 11:53
                      Mialam cos podobnego! Sluchaj, musisz zrobic tak: odinstalowac i usunac
                      wszystkie pozostale pliki. Dowlandsy tez wyrzuc, a dopiero potem zainstaluj. Bo
                      tak u mnie tez robi. Zostaja jakies pliki i powoduja bledy w grze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka