Dodaj do ulubionych

Kazimierzowska Residence - szukamy

28.04.05, 18:48
Kupujemy mieszkanie w inwestycji Kazimierzowska R. Szukamy współkupujących,
czyli przyszłych sąsiadów. Mamy już sporo informacji i chętnie będziemy się
nimi wymieniać. Na razie nie widać za dużo postów na ten temat, wiec
zapraszamy. PS szczególnie "gorący" temat to negocjacje z developerem :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Dżordż Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 08:34
      Też jestem zainteresowany kupnem tam mieszkania. Zastanawiam się na tym i
      kilkoma innymi inwestycjami w okolicy. Zbieram za i przeciw.
      • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 01.05.05, 12:37
        Hej, my już właściwie kupiliśmy - wiec etap zastanawiania mamy za sobą. Dla nas
        liczy się lokalizacja /tylko Mokotów, a nie Wyględów :-) / Stąd kupujemy
        właśnie tam. Jak chcesz coś wiedzieć - służymy rada (na tyle co sami wiemy).
        Jesli ktoś też coś wie ciekawego - to czekamy na opinie.
    • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 04.05.05, 08:51
      Halo, czy wszyscy tam kupują pod wynajem :-) i nikomu nie chcę się pogadac o
      Kazimierzowska R. ?????? A może to długi weekend ? / byłoby super pogadać z
      kimś kto tam kupuje mieszkanie !!!
      • Gość: ap Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.acn.waw.pl 07.05.05, 14:50
      • Gość: ap Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.acn.waw.pl 07.05.05, 14:51
        również się zastanawiam
        jak tam z cenami
        coś w granicach 5kPLN/m2 się znajdzie czy nie ma szansy?
        może coś utargowaliście?
        • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 08.05.05, 10:24
          Ceny są mocno uzależnione od położenia lokalu. Drożej jest od Różanej (niższy
          budynek, bardziej cicho), taniej od Kazimierzowskiej (my mamy tu, bo nam
          niestpecjalnie przeszkadza ulica, bo lubimy mieszkać w mieście ;-) Ceny ? My
          załapaliśmy się w ostatniej chwili na niższe ceny (Marvipol) podniósł ceny o
          ok. 500-1000 zł na m2. Więc można powiedzieć, że utragowaliśmy (mamy 5300
          zamiast 5800 bodaj). ponoć już dwa mieszkania z Kazimierzowska są już na rynku
          wtórnym - po 9000 zł m2 !!! To tylko potwierdza, że kupienie tam mieszkania
          będzie dobrą inwestycją. jeżeli chciał(a)byś kupić na Mokotowie (tym
          prawdziwym :-) to do wyboru jest raptem 5-6 inwestycji, w podobnych cenach.
          Jednak ta ma porażającą lokalizację. Jest wcisnięta w samo serce Starego
          Mokotowa w sąsiedztwie pięknych willi kosztujących po kilka milionów. Więc
          polecamy
          • Gość: zorientowany Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:43
            Ja słyszałem że po 12000.
            • Gość: yyy Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:57
              Wejdź np. na portal tabelaofert. Ceny od 5000 do 7500 w zależności od wielkości
              lokalu i położenia w budynku.
              • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 09.05.05, 08:46
                Tak u developera jest mniej więcej tyle. To znaczy dokładnie od 5500/5700 do
                7000 zł - bo ceny podnieśli niedawno. A te ceny z rynku wtórnego świadczą o
                tym, że to opłacalna inwestycja ;-)
                • Gość: ap Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.acn.waw.pl 09.05.05, 22:03
                  byłem dzisiaj u dewelopera
                  ceny od 4500 niskie piętra od kazimierzowskiej
                  do 7500
                  trochę szkoda, że tak duże powierzchnie i tylko 3 pokoje
                  ze 108m2 można by wykroić co najmniej cztery
                  a najmniejsze 3 pokoje to 98m2 czyli ponad 600 tys PLN
                  i do tego dość ruchliwa kazimierzowska pod nosem
                  trochę przesadzają
                  • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 10.05.05, 13:09
                    Tak to prawda, że ich powierzchnie są duże w stosunku do ilości pomieszczeń,
                    natomiast uważam, że wynajmując architekta ma on wielkie pole do popisu aby
                    zrobić tam fajne i funkcjonalne mieszkanie. Nastawiają się na to aby mieszkania
                    były duże, bez wykrajania jakiś małych pomieszczeń itp. Taką mają zapewne
                    politykę, bo w innych inwestycjach na Mokotowie jakie oglądałem są o 10-15 m2
                    mniejsze mieszkania z taką samą ilością pokojów. Co do ul. Kazimierzowskiej, to
                    bym się nie zgodził. Ruch jest tam spory w godz. 8:00-9:00 oraz 16:00-17:00,
                    gdy traktowany jest jako ominięcie korków. W innych godzinach jest spokój,
                    jedyny autobus 148 "kursujący co dwa lata nie licząc świąt i niedziel". Wiadomo
                    jeźdzą samochody, ale jak ktoś chce mieszkać w centrum to z tym akurat musi się
                    godzić i akceptować. Tym niemniej nie ma porównania z dużymi ulicami - ten ruch
                    jest tu średni. A ceny ? Na Mokotowie ceny dobrych lokali nie schodzą poniżej
                    6000 zł/m2 i do tego trzeba się przyzwyczaić.
                  • Gość: costamesa Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.pjwstk.edu.pl 10.05.05, 16:46
                    Kazimierzowska jest bardzo przyjemną ulicą (mieszkam na niej od paru lat).
                    Nie jest za głośna, ale oczywiście nie jest to ulica gdzie wyłącznie słychać
                    śpiew ptaków, od czasu do czasu słychać też samochód:)
                    Dlatego myślę że ruchliwość kazimierzowskiej nie powinna być decydująca w
                    kwestii kupna mieszkania (lub raczej rezygnacji z kupna mieszkania) w tej
                    inwestycji.
    • Gość: Dżordzinofkie Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:33
      Kupilim tam rezydencyje jak się patrzy.
    • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:24
      W środę podpisaliśmy umowę na 105-metrowe mieszkanie w części budynku od ul. Kazimierzowskiej.

Pozdrawiam
      • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 27.05.05, 21:19
        Gratulujemy dobrej decyzji :-) My też kupiliśmy od Kazimierzowskiej, nieco
        mniejsze bo 93 m. Cieszymy się, że nareszcie jacyś nasi sąsiedzi trafili na
        forum. Myśleliśmy, że jesteśmy jedyni ;-) Mieszkamy bardzo blisko, stąd
        często "wizytujemy" budowę na spacerze z psem. Pozdrawiamy
      • matania Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 06.10.05, 11:42

podpisaliśmy i się nie możemy doczekać przeprowadzki dodam od siebie:)
    • Gość: :-) Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 15:27
      Czas odkurzyć ten wątek bo ktoś jakiś nowy otworzył :-)
    • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 03.06.05, 18:08
      CYT:" Dziekuje za szybka odpowiedz
      Zgadzam sie ze lokalizacja, uklad pomieszczen sa o.k. Poza tym na tej
      inwestycji chyba sie nie da stracic, przy najgorszym scenariuszu ceny w
      przyszlosci pozostana na tym samym poziomie (no ale to najgorszy scenariusz)
      Waham sie tylko czy brac od Rozanej czy od Kazimierzowskiej, Kazimierzowska nie
      jest ruchliwa ale mimo wszystko.

Czy udalo sie Wam wynegocjowac cos w zakresie ceny albo dostac upust na
      garaz/komorke?
      Sprawdzaliscie czy sa jakies protesty w sprawie pozwolenia na budowe?
      A co z zalacznikiem do umowy czyli standardem wykonczenia czy cos
      poprawialiscie?
      Ja tez mysle ok. 95 m. Czy macie jakas ciekawa aranzacje wnetrz czy
      pozostawiacie uklad standardowy, ktory tez nie jest kiepski.

Moze powinnismy sie spotkac i pogadac

Pozdrawiam,
      A"
      w "prawdziwym" Mokotowie. Trudno tu nie zyskać jeśli chodzi o kasę. W tak
      zabudowanym terenie, wśród przedwojennych kamienic czy oszałamiających willi -
      cena podskoczy na metrze o 2000 zł jak sam budynek zostanie oddany. To jest
      znakomita lokata kapitału. Nad układem pomieszczeń można dyskutować. Są robione
      bardzo przestrzennie, nieco za bardzo jak na statystycznego Kowalskiego.
      Dlatego my zatrudniliśmy architekta, ktory wydobył z niego wiele dodatkowych
      metrów. Co do cen - można negocjować. Nam się udało załapac na niższe ceny -
      potem była podwyżka ale nie wiem ile teraz kosztuje dokładnie. Może wiedza o
      tym, że było taniej się przyda przy negocjacjach. Co do wyboru strony. Od
      Kazimierzowskiej jest taniej a na Różanej drożej i już mały wybór. Mieszkamy na
      Kazimierzowskiej i znamy ją na wylot. Nie jest specjalnie głośna - tylko w
      godz. szczytu, ale też nie jakoś mocno. Jeżdzi jeden autobus i co pół godziny.
      Moim zdaniem hałas zupełnie nie ma tu znaczenia i jest bez porównania z
      głównymi arteriami Mokotowa. Od Różnaje na pewno jest fajnie - ale ulica jest
      wąska przez co niemal 10 m od okna są kamienicie - niezbyt komfortowo. A od
      Kazimierzowskiej wychodzi częsciowo na tył szkoły ale znacznie dalej oraz na
      wysokie drzewa. My mamy od Kazimierzowskiej, ze względów cenowych i to ze
      nam "hałas" ulicy nie przeszkadza. Te protesty teraz już nie są ważne -
      wszystko sprawawdziliśmy i nie ma obaw. Budowa idzie terminowo do góry (już
      jest 4 piętro). PS - co do zmian - tu trzeba się śpeiszyć bo Developer w cenie
      robi te zmiany ale tylko gdzieś do połowy czy konca czerwca (bo potem stawia
      ścianki i trzeba burzyc co kosztuje). Metraż 93/95 nam wydał się najlepszy - bo
      jest już komfort dużego mieszkania a nie płaci się w milionach :-) Generalnie
      pytaj - na forum zaglądam regularnie. Chętnie odp nas jakies pytania. Pozdrawiam
      • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:34
        > Trudno tu nie zyskać jeśli chodzi o kasę. W tak
        > zabudowanym terenie, wśród przedwojennych kamienic czy oszałamiających willi -
        > cena podskoczy na metrze o 2000 zł jak sam budynek zostanie oddany. To jest
        > znakomita lokata kapitału.

Kredytujący nas bank wycenił gotowe mieszkanie o powierzchni 105 m2 kupione w tej inwestycji za ok. 500.000 zł na 810.000 zł na podstawie średnich cen transakcyjnych z tego rejonu.
        • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 03.06.05, 18:56
          Albo o 3000 zł m/2 jak w Waszym przypadku. Uważam, że z racji lokalizacji, te
          miszkania szybko osiągną wartość ok. miliona złotych. Zresztą w tej okolicy (np
          Wiktorska) popularny był zakup spekulacyjny. Kupowano i po "zrobieniu go"
          odsprzedawano za gigantyczne pieniądze. Nawet więc po kredytowaniu (my 2/3
          kredytujemy) tego zakupu, po płaceniu rat oraz czynszu, za kilka lat będzie się
          i tak do przodu z kasą.
          • Gość: amator Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 22:32
            Lolek 1001, napewno kiedyś 100 m mieszkanie w tej lokalizacji osiągnie milion,
            ale nie będzie to za trzy czy cztery lata. Jeśli chodzi o lokalizację to jest
            ona na pewno niezła, ale do bardzo dobrej trochę jej brakuje. Naprawdę dobre
            lokalizacje znajdują się w bezośrednim sąsiedztwie dużych parków (okna z
            mieszkania wychodzą na park a nie na ulicę (nawet mało ruchliwą)np. Boryszewska
            przy Morskim Oku, czy Parkowa, Podchorążych przy Łazienkach. Tam w tej chwili
            płaci się milion za 100 m.
        • Gość: amator Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 22:19
          Mad mylisz trochę pojęcia. Kupiłeś to mieszkanie za 500k ale w tak
          zwanym "standardzie warszawskim" bez podłóg, drzwi i białego montarzu. Bank
          wycenił mieszkanie w tej cenie ale w pełni wykończone i to w bardzo wysokim
          standardzie. Aby wykończyć w takim standardzie musisz dodać jeszcze min 1500-
          2000 zł za m2.
          • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 04.06.05, 00:20
            Nie napisałem że miaszkania tam osiągną "milion" w trzy-cztery lata a w kilka
            lat. To różnica bo kilka to też dziewieć lat :-) A za tyle lat miekszania tu
            wzrosną na pewno dwukrotnie (zakładając realny wzrost cen mieszkań o 10 %
            rocznie). Co do lokalizacji z widokiem na park Łazienki... Kwestia gustu - bo
            jednak to Dolny Mokotów a nie Górny Mokotów. Ja osobiście uważam, że Górny
            Mokotów to inna bajka. Reasumując to ciężko tu polemizować. Bo ja akurat wolę
            mieszkanie przy ulicy, między kamienicami, a nie przy parku. pozdrawiam
          • artur1234 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 04.06.05, 00:30
            Witam ponownie,
            w miedzyczasie doszukalem sie sporo informacji na forum odnosnie samego
            developera a szczegolnie jego podejcia do klienta (juz po oddaniu mieszkan i po
            wykryciu usterek), sposobu administrowania etc. nie wypada to najlepiej.
            Niektore listy wrecz szokuja (zwlaszcza dotyczy to lokalizacji przy Wrzeciono).
            Zastanawiam sie czy za to kase nie jest to za duze ruzyko, tym bardziej ze
            kupuje dla siebie a nie pod wynajem.
            pozdrawiam i czekam na komentarze
            A.
            • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 04.06.05, 08:57
              Wg mnie: ciężko na tym forum znaleźć inwestycję bez negatywnych opinii;
              zwyczajnie internet jest medium, które przyjmie wszystko, a my Polacy wierzymy
              w każde słowo tam zapisane. To tak na marginesie. Co do opinii o "sławnym"
              Wrzecionie to była inwestycja tania, przeznaczona dla ludzi o mniejszych
              zasobach finansowych. Widać to po standardzie wykończenia, po cenach (ciężko
              oczekiwać aby za mniej niż 3000 zł/m ktoś budował nie w stylu JWC), po
              rozkładzie i wielkości mieszkań (większość to kawalerki a największe mieszkanie
              ma bodaj nieco ponad 50 m 2). Reasumując tam Marvipol postawił tani budynek, ot
              zwykły blok. Ludzie, którzy kupują (znowu dygresja) tani produkt w budownictwie
              zapominają często, że niska cena musi się odbić na jakości itp. Natomiast
              Kazimierzowska już z samego układu mieszkań jest przeznaczona dla innego typu
              klienta. Tj. kawalerek jest raptem chyba kilka, a gro mieszkań to 75, 95 i 105,
              nie mówiąc o kilku bardzo dużych 145 i gigantach 510 m2. Jest zupełnie inny
              standard wykończenia. To jest budynek z innej klasy. A Marvipol ma już takie
              budynki - jak chociażby Stawki Residence, gdzie na prawdę jest super i nikt na
              nic nie narzeka. Jak by powiedzieć mucha nie siada ;-) Warto tam pojechać i
              zobaczyć. A Kazimierzowska ma być jeszcze wyżej, bo dodali wiele bajerów.
              Wracając do kwestii ryzyka. Jest ono nieodzowne przy kupowania mieszkania. My
              akurat chcemy mieszkać na Starym Mokotowie. Tu jest raptem kilka inwestycji.
              Wybór padł na tą z kilku powodów. Chcemy mieszkać między starymi kamienicami, a
              nie tj. w Eco Parku na placu budowy do 2012, a potem na w sumie jednak
              blokowisku. Vitarra odpadła bo coś podejrzanie nie mogli wbić łopaty (już im
              się udało). A inne to już nie to samo. Co do negatywnych opinii w necie. Ja
              zawodowo jestem narażony właśnie na wiele komentarzy w necie, kiedyś wszystko
              czytałem (teraz już nie), ale wierz mi nie mogłem się nadziwić skąd ludzie
              wymyślali takie bzdury i kłamstwa. To bardzo boli, stąd nie przykładam takiej
              wagi do słowa w necie bo wiem po sobie jak może krzywdzić. Ja uważam, że każdy
              developer został choć raz "zjechany" na tym forum (chyba ze znasz kogoś kto nie
              został ?). Już na koniec. Jestem zdania, że takie gigantyczne przedsięwzięcie
              nie ma prawa zakończyć się bez jakiś usterek itp. Trzeba na to wziąć inną
              miarę, nie robić afery z byle czego. My Polacy za często chcemy od razu
              wymachiwać „szabelką”, awanturować się. A trzeba nieco wyluzować cieszyć się
              mieszkaniem, a nie płakać do netu o byle usterkę (oj niektóre posty to istna
              komedia – mimo, że wieją grozą). Trzeba respektować swoje prawa, ale pamiętać o
              tym, że to jest wielka i ciężka praca takie stawianie budynku. Czyli wiem, że
              kupno mieszkania to ryzyko (zawsze), ale je świadomie podjęliśmy i liczymy, że
              się prędzej czy później będziemy cieszyć z mieszkania. Pozdrawiam
              • artur1234 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 04.06.05, 10:35
                Dzieki za komentarze
                Mysle ze do poczatku tygodnia podejme decyzje czy wchodze. Jesli tak to licze
                na podtrzymanie kontaktu.
                Pozdrawiam
                • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 04.06.05, 10:42
                  Jasne - jak byś się zdecydował na lokum w Kaziku ;-) to będę chcętnie wymienał
                  poglądy na forum o postępach budowy itp. A jeżeli mogę się zapytać, czy masz
                  jakieś kontrkandydatury i ew. to jakie ? Czy szukasz tylko na Mokotowie, czy
                  może też gdzie indziej ?
                • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 20.06.05, 11:36
                  Halo Arturze 1234, czy zdecydowałeś się kupić mieszkanie w Kazik Residence ?
                  Wahasz się i czy zrezygnowałeś ? Na budowie już kończą piąte piętro i zaczynają
                  coś robić na szóstym...
              • artur1234 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 04.06.05, 10:39
                A propos
                czy udalo sie Wam cos utargowac z ceny ?
                A.
                • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 04.06.05, 10:48
                  My jak pisałem załapaliśmy się na niższe ceny (akurat 5300 zł/m2 brutto). Potem
                  dev. podwyższył ceny o ok 600-1000 zł/m2 (wg sprzedawców, nie sprawdzałem
                  tego). Niższa cena to był tylko efekt naszej ustnej (!!!) rezerwacji, bo jak
                  już się zdecydowaliśmy to obowiązywały wyższe ceny. Stąd baaardzo dużo
                  zaoszczędziliśmy - a dev. zachował się na prawdę super (mógł powiedzieć sorry -
                  już są wyższe ceny). Dodatkowo dostaliśmy jeszcze nieco ponad 1 % upustu. To
                  efekt pisma jakie wysłaliśmy nie wiedząc o podwyżce. Stąd można coś utargować -
                  myślę w granicy 1-2 %. Niechętnie podchodzą do garaży i piwnic - tu chyba liczą
                  na pełną płatność. Generalnie zawsze warto spróbować, tym bardziej że
                  podwyższając ceny mają większe pole manewru...
                  • artur1234 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 05.06.05, 21:23
                    Witam
                    a czy mozesz podac mi namiary na architekta o ktorym wspominales?

Pozdrawiam,
                    • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 06.06.05, 11:15
                      Witam. Generalnie z projektu jesteśmy bardzo bardzo zadowoleni, natomiast
                      z "jakości obsługi" nie. Jeśli będziesz na tak z kupnem mieszkania - zawsze
                      możemy pogadać na prv (bo i tak tu nie powinieniem podawać czyjegoś telefonu
                      itp). PS - no i jak widzę mieliśmy dość drogiego arch. Developer jednak bardzo
                      chwalił za dokładność projektów (czyli można taniej ale nie wiadomo co to jest)
                      oraz to, że dzięki rozwiązaniom tam zawartym wzrasta cena naszego mieszkania.
                      • artur1234 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 06.06.05, 11:23
                        Dzieki za info
                        Czy kupiliście od Kazimierzowskiej w środku budynku czy to mieszkanie z lekkim
                        skosem z boku (w salonie). Zastanawiam się po prostu czy ten skos nie
                        komplikuje za bardzo układu pokoju.
                        Pozdrawiam
                        • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 06.06.05, 11:28
                          Kupiliśmy z lekkim skosem w salonie. Wyznajemy zasadę, że lekka asymetria
                          dodaje mieszkaniu fajnego uroku (to kwestia gustu). Salon jest bardzo duży,
                          jeszcze z otwartą kuchnią i super loggią. Stąd naszym zdaniem pod względem
                          praktycznym lekki skos na ścianie nie komplikuje układu (nadal można tam coś
                          postawić, jakis mebel itp) i nadal jest to duży i ciekawy salon.
                          • artur1234 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 09.06.05, 21:12
                            Witam ponownie,
                            czy sprawdzales przypadkiem w jaki sposob beda przedzielone loggie od 4 pietra
                            w gore. Dzisiaj widzialem ze zelbeton "polozyli" tylko to 4 czyli tam gdzie
                            beda jeszcze zwykle balustrady. Wyzej ma byc bezpieczne szklo.
                            Poza tym wydaje sie ze jedynym wiekszym minusem lokali jest to, iż z
                            powodu "wspolnych" loggi i tylnych balkonow wszyscy beda wszyskich slyszeli.

Pozdrawiam
                            • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 09.06.05, 23:05
                              Witam. Nie wiem. Ale jakoś nie szczególnie mnie to frapowało... Osobiście
                              uważam, że z reguły na balkonach "słychać i widać". Teraz mam balkon 0,5 m2 i
                              cieszę się już na loggię i balkon o większych rozmiarach. A już najbardziej mi
                              się podoba schowek na loggi. Oczywiście sąsiad może słyszeć co się mówi - ale
                              ja jakoś tego się nie obawiam. A co do ścianki - myślę że loggie będą
                              przedzielone jakąś symboliczną ścianką. Więc czy to minus - kwestia gustu.
                              Można wybrać zabudowaną loggię (do 3 piętra) i otwartą (od 4 piętra). Ja
                              preferuję otwartą. pozdrawiam
                            • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 11.06.05, 11:52
                              Jak patrzę na projekty, to wydaje mi się, że loggie będą dzielone taką mleczną
                              szybą bądź plexi. Nie jestem pewnien, ale raczej nie będzie to ściana. Czy to
                              dobrze, czy źle ? Zależy jakiego ma się sąsiada :-)
                              • artur1234 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 11.06.05, 16:08
                                Witam,

z tego co ja sie dowiedzialem to bedzie to ten sam material co elewacja na
                                wyzszych pietrach i bedzie pelny podzial loggi na dwie czesci (tj. na cala
                                szerokosc i dlugosc).

Pozdrawiam
                                • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 12.06.05, 19:30
                                  O to fajnie, zawsze to jakieś odgrodzenie od sąsiadów. Może dzięki temu nie
                                  będzie tak słychać ? Na budowie praca wre. Zaczęli już piąte piętro, czyli od
                                  szóstego (gdzie będzie mniej do budowania) będą budować ekspresowo... Termin na
                                  sylwestra wygląda bardzo realnie.
                                  • Gość: katie Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 20.06.05, 12:21
                                    a ja mieszkam na przeciwko budowy i budzi mnie ona co rano..więc też mam
                                    nadzieję, że do Sylwestra się już tam wprowadzicie i okolica sie troche
                                    uspokoi;-)

sama myślałam o kupnie tam mieszkania, ale to byłoby troche za blisko mojej
                                    mamy..chociaż kto wie, czy sa tam w ogóle jakieś mieszkania o powierzchni 50,60m
                                    • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 20.06.05, 12:57
                                      W imieniu developera i wasnym klienta przepraszam :-) Czyli wszystkim nam
                                      zależy aby skończyli na czas. Mają postawić ściany do połowy października a
                                      potem już wykańczać itp. Stąd uciążliwości po wakacjach powinny się zmniejszyć.
                                      • kingissima Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 20.06.05, 13:26
                                        Czy jest realna szansa na oddanie budynku w grudniu 2005? Jak na razie to
                                        trochę słabo wygląda... Dodatkowo czy w kontrakcie jest klauzula o karach w
                                        przypadku gdyby developer spoźniał się z oddaniem budynku?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
                                        • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 20.06.05, 13:46
                                          Tak mają takie klauzule. Standardowa umowa jest nieco niekorzystna, ale nam
                                          udało się m.in. negocjować ostateczny termin podpisania aktu notarialnego na
                                          połowę przyszłego roku. Tj. skoro się zgodzili na to, to muszą być pewni swego.
                                          Co do budowy. Nie wiem skąd masz informacje, że źle idzie ? Mieszkam niedaleko
                                          budowy i niemal codziennie tam sobie spaceruje z psem. Budowa idzie pełną parą.
                                          Budują ile się da - nawet w soboty po południu ;-) Harmonogram oddawania
                                          kolejnych pięter jest realizowany z ogromną punktualnością (wiem bo płacę po
                                          danym etapie). Budowa trwa już długo, bo zdecydowali się na dość pionierską i
                                          trudną metodę kopania podziemnych garaży, tj. metodą górniczą. Najpierw strop
                                          zero a potem kolejne w dół. Budynek ma aż trzy kondygnacje w głąb ziemi. To
                                          bardzo dużo (z reguły jest -1, -2). Jak wyszli na poziom zero to ruszyli ostro.
                                          Pracuje tam bardzo dużo ludzi, uwijają się mocno - i wg mnie termin końca roku
                                          jest realny i to bardzo.
                                          • kingissima Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 20.06.05, 14:08
                                            Marvipol - jak podatny jest ten developer na negocjacje dotyczące kontraktu? Na
                                            przykład czy trzeba korzystać z notariusza współpracującego z developerem czy
                                            można mieć własnego? Jakieś inne możliwe "kwiatki" w umowie kupna? Czego należy
                                            się ewentualnie wystrzegać...

Jestem w trakcie poszukiwań i jednocześnie patrzę na EKO PARK Serenata (przy
                                            Polach Mokotowskich) gdzie mam rezerwację ale obawiam się odległości pomiędzy
                                            budynkami na terenie inwestycyjnym....

Dziękuję za odpowiedź
                                            • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 20.06.05, 14:22
                                              Generalnie mają pewne rzeczy "sztywne", ale część można negocjować. Warto jest
                                              wziąć umowę od nich i podać z jakimś prawnikiem. Nie biorą dużo - bo to tylko
                                              konwersacja :-) a otworzą oczy na wiele spraw. Są ważne punkty (ograniczyć
                                              miejsca w umowie wieloznaczne, bez określonego terminu). Czyli moja rada.
                                              Czytać umowę pod kątem terminów. Do kiedy co muszą i niech się nie
                                              zasłaniają "szczególnym okolicznościami". Polecam w dziale sprzedarzy (są dwie
                                              panie i pan) sprzedawcę rodzaju męskiego (tylko ze względu na kompetencje). Ten
                                              notariusz jest jakiś polecany przez nich (niestety). Co do Eko Parku. Mocno i
                                              długo się zastanawialiśmy nad nimi. Nie kupiliśmy tam bo: nie chcemy mieszkać
                                              na blokowisku, nie chcemy przez ok 5 lat mieszkać na placu budowy oraz to, że
                                              na prawdę super lokalizację ma jedynie pierwszy oddany kompleks (ten pierszy od
                                              Rostafińskich) - bajka, czyli przez ulicę do parku !!! Reszta moim zdaniem to
                                              za duże blokowisko. Same projekty są fajne, ale kupuje się miejsce a nie
                                              projekt :-) Oczywiście Eko Park ma swoje niebagatelne plusy, natomiast my
                                              wiemy, że nic nie będzie budowane obok Kazimierzowska R. a zamieszkamy w
                                              otoczeniu super kamienic. Ale wiadomo, każdy ma swoje priorytety i musi ocenic
                                              sam.
              • Gość: modżo1970 wnioski po przeczytaniu owego forum... (długie) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 20:10
                Tak sobie przeglądam różne fora, zainteresowała mnie ta inwestycja, ponieważ
                szukam dużego lokum (ok. 100 m) blisko centrum w nowym budownictwie ale
                zastanawia mnie to co tu czytam. Lubię Stary Mokotów, niedaleko pracuję i
                fajnie byłoby mieć blisko ale jestem człowiekiem, który analizuje wszystko( z
                racji pracy może.. ;-)) i odnoszę wrażenie, że panuje tu na forum jakiś
                specyficzny nacjonalizm staromokotowski, zwłaszcza w wydaniu lolka1001. To
                przekonywanie siebie nawzajem, jak to wspaniale mieszkać wśród starych
                kamienic, (z tymi kamienicami bym akurat polemizował, domy są powojenne,
                odbudowane w latach 50-tych, w większości obdrapane i brudne... daleko im do
                miana starych kamienic niestety...) a wszystko inne w Warszawie jest totalnie
                do bani. Zawsze oczywiście dyplomatycznie zakończone, że każdy ma swój gust,
                ale co się nakrytykuje, to jego. Poza tym nieustanne liczenie, ile to zarobi
                się na zakupie mieszkania w tej inwestycji, za rok, dwa, a za 5 lat to zwróci
                się podwójnie!!! Nie spotkałem się z tym na innych forach. Ludzie cieszą się z
                mieszkań albo narzekają na wykonawców ale nie w kółko gadają o kasie! Tak
                jakbym sam siebie przekonywał, że dobrze zrobiłem kupując to mieszkanie za cenę
                i wykończenie dla "innego typu klienta"(???!!!??? bardzo to było ubliżające
                drogi lolku1001) więc oczywiście czuję się ważnym vipem, absolutnie nie chcę
                mieszkać przy parku, bo przecież lepiej wśród hałasu ulicy pod oknem, za to na
                STARYM MOKOTOWIE, ale jakoś mnie coś chyba jednak gnębi i szukam poparcia wśród
                ludu... A przecież go nie potrzebuję. Dla mnie akurat spacer z moją córeczką w
                wózku po ulicach Starego Mokotowa w tamtej okolicy nie jest czymś rewelacyjnym,
                wolałbym jednak jakiś park w pobliżu... Ale kwestia gustu oczywiście, może
                jestem dziwny... ;-) Jak napisałem lubię Stary Mokotów ale nie tak fanatycznie!
                Jest kilka miejsc w Warszawie, gdzie jest ładniej, naprawdę. Ale skoro nawet
                mieszkanie w okolicy Łazienek jest be, bo to nie Stary Mokotów, to aż nie
                mogłem się nie roześmiać. W sumie powtarzam się, bo już niejaki amator
                delikatnie sugerował Ci lolku1001 zmianę podejścia do sprawy, bardzo
                zniechęcającą potencjalnego nabywcę z wcale nie jakoś specjalnie wypchanym
                portfelem ale za to pragnącym nabyć ładne lokum w dobrej dzielnicy, potwornie
                się przy tym zadłużając. I co, taki ktoś nie ma prawa mieszkać w Kazimierzowska
                Residence?? Dlatego średnio podoba mi się atmosfera panującego tu swoistego
                snobizmu.
                Co do mieszkań, bo to jednak interesowało mnie najbardziej: ewidentne
                marnowanie przestrzeni, architekt własny obowiązkowy, a mi już się nie chce
                generalnego remontu po niedawno przebytym. Drobne poprawki zawsze się robi ale
                całość? Nieee... No i nieproporcjonalna liczba pomieszczeń w stosunku do
                metrażu, czego nie dałoby się nawet raczej przebudować, chyba przeważa szalę. A
                na dodatek sama wysokość tej inwestycji całkowicie gryzie sięz ideą Starego
                Mokotowa właśnie. Jak rozumiem nawet ten snobizm mokotowski mieszkających w
                pięknie zadbanej kamienicy właśnie, ale w nowym bloku pasującym do otoczenia
                jak świeg o tej porze roku w Polsce, to już mi się strasznie gryzie i nie
                pasuje. Lepiej wyglądałby przy parku właśnie. Ale to tylko moje zdanie.
                Wybaczcie ale ja rezygnuję ze Starego Mokotowa póki co. Za stary jestem
                widocznie na takie udziwnienia ;-) Poszukam dalej. Powodzenia życzę i radzę
                zmienić podejście, bo niestety odstraszacie, nie dziwne, że tak mało osób się
                tu udziela. Pozdrawiam.
                • lolek1001 wyluzuj nieco 07.07.05, 23:55
                  Witam serdecznie. Niespodziewałem się, że moich kilka wypowiedzi może doczekać
                  się tak dogłębnej analizy. Nie będę Cię przekonywał dlaczego tak lubię Stary
                  Mokotów (to będzie moje trzecie mieszkanie w promieniu 0,5 km – więc swojej
                  decyzji jestem pewien i nic mnie nie gnębi ), bo i po co ? Należę do grona
                  ludzi, którzy zakochali się w Starym Mokotowie i tyle. Jak byś tu zamieszkał
                  to może złapałbyś mokotowskiego bakcyla i rozmawialibyśmy inaczej. A tak, nie
                  licz, że będę Ci to wyjaśniał, mimo, że z wieloma Twoim osądami się nie
                  zgadzam. PS – poza tym nie za bardzo rozumiem po co piszesz w tak ociekający
                  jadem sposób. Wyluzuj nieco i zamiast tracić czas na pisanie bzdur w necie to
                  wyjdź na spacer z córeczką. Będzie z tego więcej dobrego.
                  • Gość: modżo1970 Re: wyluzuj nieco IP: *.aster.pl 08.07.05, 00:46
                    Ja nie wątpię,że można zakochać się w Starym Mokotowie. I nie oczekuję
                    pzekonywania mni do tego. Ale to stanowczo gruba przesada, żeby przy tej okazji
                    obrażać innych ludzi. Coś tu jest nie w porządku. Cytuję :"Reasumując tam
                    Marvipol postawił tani budynek, ot zwykły blok. Ludzie, którzy kupują (znowu
                    dygresja) tani produkt w budownictwie zapominają często, że niska cena musi się
                    odbić na jakości itp. Natomiast Kazimierzowska już z samego układu mieszkań
                    jest przeznaczona dla innego typu klienta.To jest budynek z innej
                    klasy." ...... Cieszę się, że jesteście ludźmi wyjątkowymi, wyróżniającymi się
                    z masowego warszawkowego plebsu. Jednak jakoś nie chcę mieszkać wśród takich
                    snobów. Jeśli to co napisałem jest bzdurą to zastanów się dwa razy zanim coś
                    znowu napiszesz obraźliwego lub pochwalisz się majątkiem. A córa śpi, widać że
                    nie znasz się jeszcze na dzieciach, skoro wysyłasz mnie teraz na spacer, o tej
                    porze w Warszawie to tylko ulice sprzątają. Pozdrowienia dla żony :-)
                    • Gość: lolek Re: wyluzuj nieco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 01:04
                      Zastanawiające skąd tyle złości jest w Twoich wypowiedziach. Przepraszam, jeśli
                      kogoś obraziłem. Całe szczeście, że Ty nikogo nie obrażasz. Wybacz, ale patrząc
                      na Twoje "argumenty" to nie mamy o czym rozmawiać.
                      • Gość: modżo1970 Re: wyluzuj nieco IP: *.aster.pl 08.07.05, 01:09
                        Czy ja kogoś obrażam? Najwyżej Twoje ego. Bo wyraźnie napisałem, że kieruję
                        moje uwagi do Ciebie.
                        • Gość: lolek Re: wyluzuj nieco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 01:12
                          A czy ja napisałem że kogoś obrażasz ? Napisałem właśnie, że "na szczęście
                          nikogo nie obrażasz..."
                  • Gość: modżo1970 Re: wyluzuj nieco IP: *.aster.pl 08.07.05, 01:07
                    I jestem bardzo wyluzowany na codzień ale wkurzają mnie takie wypowiedzi, a po
                    to jest internet aby móc to napisać,czy się to komuś podoba czy nie.
                    • Gość: lolek Re: wyluzuj nieco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 01:11
                      więc po co komentujesz moje wypowiedzi skoro: "po to jest internet aby móc to
                      napisać,czy się to komuś podoba czy nie." PS gdybyś był wyluzowany to byś tak
                      nie pisał :-)
                      • Gość: modżo1970 Re: wyluzuj nieco IP: *.aster.pl 08.07.05, 01:21
                        Jak już napisałem są pewne sytuacje, które mnie wkurzają i po prostu nie lubię
                        pewnych ludzkich zachowań. A skomentowałem, bo taką miałem nieodpartą chęć, po
                        przeczytaniu wypowiedzi, że wprost nie mogłem się powstrzymać ;-)
                        • Gość: lolek Re: wyluzuj nieco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 01:23
                          To dobrze - już myślałem że wylewasz swoje frustracje. Ale widzę, że jest
                          inaczej. Głupiec ze mnie. Jeszcze raz przepraszam.
                          • Gość: modżo1970 Re: wyluzuj nieco IP: *.aster.pl 08.07.05, 01:28
                            nie kolego, nie wylewam swoich frustracji bo takowych nie posiadam. I nie
                            oceniaj się tak surowo, "nil homini certum est" ;-)
                            • Gość: lolek Re: wyluzuj nieco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 01:31
                              No pewnie, że nie masz frustracji. Przecież tak napisałem.
                              • Gość: modżo1970 Re: wyluzuj nieco IP: *.aster.pl 08.07.05, 01:54
                                ale żartowniś z Ciebie ;-)
                                dobranoc
                                • Gość: 123 Re: wyluzuj nieco IP: *.bcc / *.bcc-isp.de 19.07.05, 18:50
                                  halo
                                  • Gość: Munichen Re: wyluzuj nieco IP: *.bcc / *.bcc-isp.de 19.07.05, 19:14
                                    Witam,
                                    Chciałem zakupić mieszkanie w Kazimierzowska Residence ale po rozmowie z
                                    Developerem który podał mi cenę 127000 EURO za 80 metrowe mieszkanie zdębiałem.
                                    Trzy miesiące temu kupiłem za tą samą cenę mieszkanie w centrum Monachium przy
                                    ulicy Fruen-str. w nowym budownicstwie z wysokim standardem a Monachium uchodzi
                                    za najdroższe miejsce w Niemczech. Robię w Polsce interesy i bardzo mnie polska
                                    zadziwia. Zarabiacie 5 krotnie miej od nas a mieszkania 2x droższe. Cena
                                    mieszkań w budynku Kazimierzowska jest niczym nie uzasadniona. Daj wam bóg
                                    abyście za 2 lata za 3/4 ceny to mieszkanie sprzedali.
                                    Pozdrawiam,
                                    Munichen
                                    • Gość: Azet WARBUD IP: 219.95.111.* 20.07.05, 08:16
                                      Z tego co wiem to buduje WARBUD. Drugiego mieszkania budowanego przez tą firmę
                                      bym nie kupił. Naprawy gwarancyjne to walka z wiatrakami.
    • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 23.06.05, 08:07
      Byłem na stronie developera, gdzie zmienili dostępność mieszkań (wrszecie
      nasze, kupione jest niedostępne). Tym samym wiadomo, że na 105 lokali sprzedano
      51, głównie z pięter 9-6 oraz 3. Czy uważacie, że to dobrze, jak na pół roku
      przed planowanym oddaniem inwestycji ?
      • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.06.05, 09:14
        Ha, ha. Ja też wczoraj liczyłem wolne mieszkania. Część z nich jest pewnie
        zarezerwowana, a potencjalni klienci podejmują decyzję. Zwróć uwagę, które
        mieszkania są wolne:
        - prawie całe 1 piętro nad lokalami użytkowymi,
        - pas mieszkań od 1 do 5 piętra od strony Kazimierzowskiej, których balkony od
        strony dziedzińca są najbliżej balkonów mieszkań od Różanej,
        - 500 metrowy penthouse :)

Myślę, że ilość wolnych mieszkań wiąże się z ich powierzchnią i rozkładem: 70
        metrowe mieszkanie w środkowej części budynku kosztuje tyle co 105 metrów do 3
        piętra od Kazimierzowskiej.W budynku dominują duże i bardzo duże mieszkania, a
        70 metrowe ma tylko 2 pokoje co uważam za pomyłkę.

Nie wydaje mi się, żeby potwierdzona sprzedaż 50% mieszkań na tym etapie mogła
        zagrozić kontynuowaniu inwestycji.
        • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 23.06.05, 09:58
          :-) Śmieszna sprawa, że wpadliśmy na taki sam pomysł. Muszę przyznać, że Twoja
          analiza jest dokładniejsza. Ja nie zauważyłem tych wspomnianych balkonów, ale
          racja - one będą mało komfortowe. Myślę, że te mieszkania na I piętrze pójdą
          jako ostatnie, być może jak budynek będzie oddany (wówczas jest szansa na
          niższą cenę). A z penthouse'em to nieco przesadzili i nie wiem czy znajdą na
          niego klienta (jak im się nie uda to może powinni tam urządzić kawiarnię vel
          klub dyskusyjny :-) Co do sprzedanych mieszkań - widać, że idą od góry w danych
          przedziałach cenowych. Np przedział IV-VIp.= wolne IV - 8, V - 7, VI - 3.
          Przyznam się szczerze, że owe mieszkanie 70 metrowe było obiektem naszego
          zainteresowania dość długo (ze względu na cenę). Jednak chcieliśmy 3 pokoje, a
          tam nie było szansy aby zrobić z dwóch trzy. To jest duży błąd architekta
          budynku, bo kupując 70-kilka metrów człowiek musi mieć możliowść zrobienia
          trzech pokoi. Chyba, że liczą na bogatych singli, którzy lubią przestrzeń ;-) W
          końcu kupiliśmy więc trzy pokojowe pod 100 metrów - droższe, ale tu już było
          dużo możliwości zmian no i trzy pokoje. Co do sprzedaży też uważam, że to
          normalny wynik. Wielu naszych znajomych mieszka w nowych budynkach już jakiś
          czas a nadal trwa tam sprzedarz mieszkań - są bowiem ludzie, którzy aby kupić
          muszą zobaczyć. pozdrawiam
    • anialub Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 23.06.05, 15:25
      Witam, my kupiliśmy mieszkanie (niecałe 100 m2)od Różanej.Zmieniliśmy trochę
      projekt, tak, aby zminimalizować niewykorzystaną powierzchnię, którą zajmował
      korytarz i częściowo odgrodzić kuchnię od pokoju.
      Jak na razie "współpraca" z Marvipolem układa się nam bez problemów i mam
      nadzieję, że tak zostanie:-)
      Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów!
      • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 23.06.05, 16:03
        Witam serdecznie, miło poznać kolejnych sąsiadów. My z żoną też zmienialiśmy
        projekt (strasznie duży przedpokój...), aby trochę tych metrów odzyskać.
        Pozdrawiam i zachęcam do "wymiany poglądów". Bo jak patrzę na inne wątki po
        1500 postów to u nas jest spokojna, senna atmosfera :-) (choć może to dobrze,
        bo tam gdzie dużo postów tam dużo narzekań...)
    • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 29.06.05, 11:20
      Wg dzisiejszych wyliczeń nadal 54 mieszkania wolne na 105 oferowanych.
      Na stronie Marvipolu pojawiły się też wizualizacje mieszkań, szkoda tylko że
      nie ma wśród nich 105 metrowego.
      • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 07.07.05, 13:23
        Zbliżają się więc do 50 % sprzedaży - co równo na pół roku przed oddaniem jest
        wynikiem niezłym. Najwięcej zostało na niskich piętrach oraz tam gdzie jest
        bardzo drogo - i to pewnie pójdzie jak budynek zostanie oddany. Budowa idzie w
        tempie zawrotnym - teraz robią siódme piętro. Wg harmonogramu mają do konca
        lipca postawić wszystkie ściany i zostanie im ok 4-5 miesięcy na wykonczenie
        budynku. Wygląda realnie, tym bardziej, że odnoszę wrażenie jak by Marvipol
        chciał za wszelką cenę pokazać, że jest solidny i terminowy. pozdrawiam/ PS -
        te wizualizacje są wg mnie słabe (ale fajnie że są i takie). No i tylko
        potwierdzają, że trzeba zamówić arch. by inaczej ustawił te ścianki.
        • drzazga_smolna Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 19.07.05, 23:52
          Lolek! Poraża mnie twój optymizm. Albo jesteś na pensji Marvipolu albo cierpisz
          na zespół maniakalny, który przejdzie w depresję po kilku miesiącach mieszkania
          w Residence. Zachowaj swoją energię na pałowanie się z Marvipolem o realizację
          napraw gwarancyjnych. Powodzenia.
          • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 20.07.05, 22:52
            Polacy tak mają, że ich optymizm poraża :-) Taka narodowa cecha. A ja chodzę
            uśmiechnięty i szczęśliwy. Poza tym pensję sobie sam wypłacam. Problemy na
            pewno będą, bo to nieuniknione przy takiej budowie. A energię na pewno
            przeznaczę na coś co jest tego warte. Również pozdrawiam i życzę pogody ducha.
            • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:00
              lolek1001 nie łam się, damy radę :)
              • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 22.07.05, 10:09
                Dzieki :-) Pewnie, że damy radę !!!
                • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 20:40
                  Napisz proszę jak wyglądają postępy prac, bo na stronie Marvipolu zdjęcia z 22
                  czerwca, a ja nie mam czasu pojechać na budowę.
                  • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 24.07.05, 12:07
                    Witam. Nasz dom terminowo pnie się do góry. Od strony Kazimierzowskiej
                    wybudowali już część dziewiątego piętra. Wygląda na to, że za dwa-trzy tygodnie
                    możemy mieć już postawiony cały budynek i zacznie się wykańczanie. Natomiast od
                    Różnanej w częsci pięciopiętrowej wykonawca wstawił już okna. Pozdrawiam
                    • Gość: observer Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:55
                      widac ze lada dzien zakoncza stawiane bryly budynku i wreszcie zobaczymy jak to
                      bedzie wygladac. a potem jeszcze z pol roku i bedzie mozna sie wprowadzac
                      (oby!!!)
    • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 03.08.05, 23:09
      Byłem zerknąć na budowę. I muszę powiedzieć, że od Różanej ustawili już
      rusztowania. Zaczynają robić elewację budynku. Pracowali nawet o 22:00 -
      współczuję sąsiadom...
      • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 26.08.05, 09:58
        Witam. Nasze forum nieco uschło :-) więc może aby rozruszać powiem, że na
        stronie dev. policzyłem wolne mieszkania. Wyszło mi 42, ale z tego aż 20
        mieszkań do kupienia jest na 1 i 2 pietrze. Więc te lepsze są już praktycznie
        rozebrane, chyba, że ktoś lubi mieszkać na 1 piętrze. Na budowie wstawione są
        już okna (do 5-6 p.), stawiają rusztowania i zaczyna się chyba elewacja.
        Budynek jest już cały i widać, że rzeczywiście jest duży i na razie marnie się
        wtapia w okolicę. PS - czy ktoś z forumowiczów może wie co się dzieje z
        przedszkolem, który jest na tyłach Kazimierzowska R. ? Ponoć ktoś chce go
        zburzyć ? szkoda byłoby bo to ładny dom. Aha i czy to przedszkole działa ? bo
        jakoś tam pusto...
        • Gość: kk Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:35
          Jeśli chodzi o przedszkole to mamy przecież jeszcze wakacje.
          • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 26.08.05, 15:19
            zapominałem dodać ze przed wakacjami to zauważyłem... jakos tak cicho było bez
            względu na porę dnia. plac zabaw taki jak by tam od dawna nikt nie był... PS co
            do ścian - cała konstrukcja jest niestety w żelbecie. cegły tylko do ścian
            działowych... szkoda...
      • xmarcinx Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 26.08.05, 11:31
        Jakiś strasznie betonowy ten blok. Deweloper pisze że "Ściany: zewnętrzne i
        wewnętrzne wykonane w tradycyjnej technologii z cegły ceramicznej" ale ja nie
        widzę ścian innych niż odlane z betonu. Czy to norma? Nie służy to wyciszeniu
        mieszkań. Drgania (odgłosy) będą po tym latać bez przeszkód. Tak tylko piszę bo
        mi w gruncie rzeczy nie zależy ale często przejeżdżam i mi się w oczy rzuciło.
        • Gość: mark Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:19
          Szukam mieszkania w Wwie, przeczytalem na tym poscie, ze to super inwestycja, a
          super punkcie wsrod willi i ogrodow. Zainteresowalo mnie to i pojechalem
          zobaczyc:
          do ogrodow i willi to jest kawalek, to juz inna czesc ulicy.
          Natomiast to otoczenie w ktorym buduje sie ten dom, moze niedaleko centrum,
          mieszka tam sporo biednych ludzi i duzo menelstwa, domy wokol sa w kiepskim
          stanie i zajmie to cale dlugie lata zanim zmieni sie struktura spoleczna
          otoczenia.
          Sam dom, betonowy odlew, wcisniety na sile pomiedzy istniejace budynki. Mialem
          watpliwosci, czy widze to co o czym czytalem na poscie.
          Ja juz wole fort Bemowo, nowe budownicto, park, woda, otwarta przestrzen (nie
          wszedzie) nowi mieszkancy gl. mlodzi ludzie raczej na poziomie, a ze troche
          dalej od centrum .....
          • Gość: Wanda Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:56
            Tak, tak. Mieszkam w pobliżu. Meneli wokół nie brakuje. Rozbijają szyby, kradną
            radia, przebijają opony.
          • Gość: Marvipol neutral Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:02
            Bez przesady. Fajny budynek. Jeśli wolisz fort Bemowo to o dziwo nie będę ci
            "wymyślał". Po prostu skorzystaj z tego co ci się podoba. Cena w
            Kazimierzowskiej jest za wysoka. Spore metraże więc i suma końcowa duża i to
            mnie wkurza (wierszem powiedziane).
          • Gość: biedny Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:14
            Jestem w ciężkim szoku. Porównywać fort Bemowo z Mokotowem? Żałosna próba. Nie
            wiem mark'u co widziałeś, ale z linijką mierząc - od budynku do najbliższych
            willi na Różanej jest góra 100 metrów. Sama Różana jest co najmniej uliczką
            magiczną, ale co Ty o tym wiesz, skoro byłeś tam kilka minut i nawet nie
            przeszedłeś się tą Różaną? Budynek jest budowany tą samą metodą co te Twoje
            forty. Wciśnięty na siłę pomiędzy istniejące budynki ? a co mieli wyburzyć? Na
            Mokotowie nie ma już wielu miejsc do budowania. No a już na jakieś podstawie
            twierdzisz, że mieszkają tam ludzie biedni i menelstwo (jakim prawem oceniasz
            negatywnie kogoś biednego? sam taki bogaty i dobry jesteś?), skoro byłeś tam
            raz tylko zobaczyć? Nie wiesz o czym piszesz - na Starym Mokotowie owszem
            zdarzają się takie sytuacje (jak wszędzie), ale mieszka to cała masa znanych
            ludzi (aktorów, polityków, biznesmenów), którzy na pewno by nie wybrali
            mieszkania na końcu świata w Fort Bemowo. Oczywiście są lepsze inwestycje od
            tej, ale na miłość boską, nie BEMOWO. To tam "zmieni sie struktura spoleczna
            otoczenia" i będziesz miał blokowisko, rodem z Bródna, Gocławia itp. Nigdy na
            peryferiach miasta nie będziesz miał ludzi na poziomie. Więc kupuj mieszkanie
            na Bemowie - bedziesz miał spokój i ciszę oraz 1,5 h w korkach do centrum :-)
    • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.eranet.pl 06.09.05, 20:38
      Dwie informacje:

1. Wg biura sprzedaży Marvipolu nie można jeszcze oglądać mieszkań.

2. Na trader.pl pojawiła się oferta sprzedaży 155 metrowego apartamentu na 8
      piętrze, cena oscyluje w okolicy 1.500.000 zł
      • Gość: anialub Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: 62.29.248.* 07.09.05, 09:47
        Ciekawe, czy zdążą do końca roku?
      • Gość: Maciek Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.bas.roche.com 07.09.05, 10:42
        ad. 2

A u mnie na wsi są wystawione do sprzedaży domy po 700tys. zł. Mimo że każdy wie
        że można tam kupić za 350tys. - 400tys. Są wystawione już od 2 lat i spoko,
        każdy ma swojego bzika, niektórzy lubią dawać ogłoszenia, takie hobby :-)
      • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 07.09.05, 13:40
        1 - mnie się wydaje, że oglądać mieszkania bedzie można w momencie odbioru -
        choć baaaardzo bym chciał zerknąć wcześniej.
        2 - widziałem to ogłoszenie, (ma kilka nieścisłości, choćby termin odbioru) cóż
        ktoś chce nieźle zarobić. jego prawo.

na chwilę obecną mają opóźnienie tak ok dwóch tygodni. moim zdaniem nieco się
        spóźnią, ale nie jakoś drastycznie - wygląda na to, że na koniec stycznia będą
        może odbiory mieszkań.
        • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: 85.232.224.* 07.09.05, 13:48
          1 - Moje doświadczenia z innymi deweloperami wskazują, że wizyta na budowie
          powinna być możliwa po zakończeniu prac budowlanych związanych z wznoszeniem
          samej konstrukcji budynku (czyli w przypadku Kazimierzowskiej teoretycznie
          powinno być to możliwe). Wg biura handlowego Marvipolu jeżeli taka możliwość
          sie pojawi to klienci zostaną poinformowani o niej listownie. Ja ze swej strony
          liczę na jakiś dzień otwarty.
          • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 07.09.05, 23:59
            Oj to byłoby super. Nawet nie brałem takiej możliwości pod uwagę. Jak tylko byś
            miał jakieś info, że można - to pisz na forum. PS - może chcą najpierw wstawić
            okna do końca aby im jakiś kilient nie fiknął :-)
      • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 07.09.05, 13:44
        MAD - tam też jest inna oferta od nas :-) 40 metrowe studio po 8400 zł/m2

ciekawe prawda ?

Nr oferty: 12998
        Operacja: SPRZEDAŻ
        Województwo: mazowieckie
        Miasto: WARSZAWA
        Dzielnica: MOKOTÓW
        Ulica: Kazimierzowska
        Forma własności: Udział
        Powierzchnia: 40 m2
        Piętro: 4
        Liczba pięter: 10
        Ilość pokoi: 1
        Wysokość: 260
        Kuchnia: powierzchnia:8; posadzka:szlichta; widna:widna;
        Łazienka: powierzchnia:5; posadzka:szlichta; pralka_miesci_sie:1;
        Rok budowy: 2005
        Materiał: cegła
        Stan lokalu: do wykończenia
        Telefon-ilość linii: 1
        Domofon: Tak
        Typ garażu: jest
        Głośność: ciche
        Opis: notatka Mieszkanie do wykończnia w apartamentowcu Kazimierzowska
        Residence. Wg planów jest to salon z osobną, widna kuchnią i wydzielonym
        przedpokojem, obecnie jest zrobione studio z kuchnią w aneksie (można powrócić
        do poprzedniego stanu). Wykończnie developerskie: szlichta bez białego montażu,
        parapety i grzejniki. Duży taras 10 m2. W cenie jest miejsce postojowe pod
        budynkiem. Oddanie w grudniu 2005 r.
        Cena metra: 8 400 PLN
        Wartość: 336 000 PLN
        • Gość: Maciek Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.bas.roche.com 07.09.05, 13:57
          Buhahaha. Mają dowcip Ci spekulanci.
          Ale może ja się nie znam.
          • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 08.09.05, 00:04
            Speklacja to norma na rynku nieruchomości. jest wąska grupa kilentów z dużą
            kasą, którzy chcą kupić mieszkanie w oddanym budynku od ręki. spekulanci na
            nich zarabiają, ale tu obie strony są szczęsliwe. zwyczajnie - mają kase i nie
            chcą czekać rok oraz ryzykować. A czy ktoś tyle zapłaci ? zobaczymy ... Moim
            zdaniem ktoś to kupi, ale nie teraz tylko wówczas jak bedzie oddany budynek.
            • Gość: Maciek Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.bas.roche.com 08.09.05, 11:48
              Faktycznie masz rację. To co mówisz ma sens.
              Tyle że tacy klienci nie chcą zapewne udziału, ale wykończone mieszkanie na błysk.
              A poza tym jakoś nie widzę, aby taki kasiasty klient chciał się gnieździć w
              40m2. Chociaż jako sypialeczka dla kogoś kto wpada do Warszawy raz na pół roku?
              Może może... Pożyjemy zobaczymy.
              • lolek1001 Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 09.09.05, 08:19
                Ale zapomniałeś, że ów ktoś może kupić tę kawalerkę na wynajem. PS wpisane
                jest, że sprzedają udział z prozaicznego powodu. Developerowi wpłaca się
                pieniądze w transzach (np teraz jest to z 60 %) - stąd każdy kto kupił na razie
                ma tylko udziały (te 60 %).
                • www.pkb.nrd Re: Kazimierzowska Residence - szukamy 11.09.05, 20:16
                  Ty chyba za dużo pijesz ostatnimi czasy.
    • Gość: chris Re: Kazimierzowska Residence - miejsce garazowe IP: 62.29.248.* 07.09.05, 11:33
      Mam pytanie do osob, ktore upily mieszkanie przy Kazimierzowskiej. Czy do
      miejsc garazowych macie prawo wlasnosci, czy tylko prawo wylacznego
      korzystania? No i czy praktycznie jest pomiedzy tymi dwoma formami roznica?
      Pozdrawiam
      • Gość: no wlasnie Re: Kazimierzowska Residence - miejsce garazowe IP: *.bln1.siemens.de / *.bln1.siemens.de 07.09.05, 15:42
        no właśnie, jak jest to rozwiązywane w marvipolu? Słyszałem, że proponują tylko
        wieczyste użytkowanie.
      • Gość: chris Re: Kazimierzowska Residence - miejsce garazowe IP: 62.29.248.* 13.09.05, 08:40
        Czy naprawde nikt nie moze mi odpowiedziec na to wazne pytanie? Wazniejsze sa
        dla Was spekulacje na temat potencjalnych przyszlych cen?...
        • Gość: Kola Re: Kazimierzowska Residence - miejsce garazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:24
          szukamy jakiegoś fajnego mieszkania w miarę blisko centrum, ogladaliśmy
          kazimierzowską. well. nazwa "residance" mocno wzięta z sufitu, zwykły blok, na
          dodatek wygladający wsród otaczających smetnych bidnych bloków (trudno je nazwać
          kamienicami), jedynie na rózanej jest dalej kilka wilii, ale vis a vis
          "residance" też jakieś koszmarne czynszówki, brr, w bramach pijaczki, obazgrane
          grafitti, błe. sam blok wyglada jak biała koronka wsród zgniłych czarnych zębów,
          jest za wysoki na okoliczną zabudowę, niedpoasowany architektonicznie. gdzie
          lolek te mokotowskie klimaty tam czuje, to dopiero zagadka. ot, zwykły
          mrówkowiec wśród paskudnej zabudowy.
    • Gość: lola Re: pytanie do Macka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 21:55
      Szukam domu.

Te domy u ciebie na wsi, to gdzie?
      • Gość: Maciek Re: pytanie do Macka IP: 194.106.193.* 11.09.05, 10:45
        Okolice Piaseczna. Szukaj miejscowości: Zalesie Górne, Ustanów, Wólka
        Kozodawska, Jazgarzew.
      • Gość: kasia Kazimierzowska IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.09.05, 09:12
        Hej! Chcialam tylko powiedziec, ze tez bede mieszkac na Kazimierzowskiej.
        Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow. Nam na razie wspolpraca z
        Marvipolem uklada sie ok. CHociaz jestem fanem pana, ktory jest chyba
        dyrektorem sprzedazy. Fantastyczny facet :), potrafi chyba zniechecic
        wszystkich swoim nastawieniem pro-klient rodem z lat komunizmu:)
        • lolek1001 Re: Kazimierzowska 13.09.05, 09:43
          Witamy więc w nowopowstającej społeczności Kazik R. !!! Tego pana akurat nie
          znaliśmy od tej strony, ale w sumie kontakt z nim mieliśmy ogrnaiczony do
          kurtuazyjnych rozmów o pogodzie. PS - ale na szczęscie Ciebie nie zniechęcił :-
          )
          • Gość: kasia Re: Kazimierzowska IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.09.05, 10:43
            a malo brakowalo:). Generalnie to bylo przy negocjacjach, facet na wszystkie
            propozycje zmian odpowiadal :nie, bo nie, doslownie. A jak chcialam sie
            upewnic, ze to sa negocjacje, to powiedzial, ze przeciez wlasnie negocjujemy.
            Na szczescie mila pani, ktora z nami wszystko zalatwiala, wreszcie przypomniala
            mu o jakims spotkaniu i generalnie "zachecila" go do wyjscia. Cale szczescie.
            Potem sie okazalo, ze nie on mial ostateczny glos co do zmian i to co
            chcielismy ostatecznie zmieniono.
            • lolek1001 Re: Kazimierzowska 13.09.05, 11:30
              Wiadomo jest Panem Dyrektorem i tak czasem się musi poczuć. A prawda jest taka,
              że decyduje o wszystkim dwóch właścicieli. Nas obsługiwał inny pan z działu
              sprzedazy i trzeba powiedzieć, że robił to w pełni profi. Nasze negocjacje
              przynajmniej jakoś wyglądały. Czyli na część się zgodzili a część nie. Kilka
              zapisów odpuściliśmy bo i tak nie będą miały dla nas większego znaczenia.
              Wymogliśmy wpisanie daty max podpisania aktu notarialnego, przeforsowaliśmy
              korzystny dla nas system wpłat i wykreśliliśmy wszelkie wieloznaczne punkty
              (dające im możliwość przedłużania budowy itp). Ale szczerze mówiąc jak słuchamy
              histori naszych róznych znajomych o tym co wyrabiają niektórzy dev. to Marvipol
              jest ok. Zobaczymy jednak jak bedzie później - bo teraz przed nami
              najważniejsze - czyli odbiór tego za co się płaci.
              • Gość: Chris Re: Kazimierzowska -do Lolka1001 IP: 62.29.248.* 13.09.05, 12:01
                A jak udało Ci sie zalatwic sprawe z miejscem garazowym - czy podpisuja w
                umowie, ze ci je sprzedaja, czy tylko, ze masz prawo wylacznego korzystania? U
                roznych developerow roznie jest, jak jest w marvipolu?
                • Gość: lolek Re: Kazimierzowska -do Lolka1001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 15:31
                  Ja poruszam się rowerem :-) stąd miejsca garażowego nie zakupiłem. Jak będe
                  miał samochód to się zastanowie.. ale zapewne wybiorę strzeżony parking gdzieś
                  w okolicy. bo 40 tysiecy za 6 m2 powierzchni betonwej + czynsz to lekka
                  przesada.
                  • marzka4 Re: Kazimierzowska -do Lolka1001 14.09.05, 11:09
                    aha czyli stać Cie było na zakup mieszkania za ok. 600 tyś a na garaż już nie
                    bardzo? sorry ze tak sie wcinam ale sledze ten wątek uwaznie bo sama jestem
                    zainteresowana ta inwestycja, a sądzac po Twoich postach wydatek powyzszej
                    kwoty nie stanowi dla Ciebie problemu...
                    cała Twoja rodzina jezdzi na rowerze?:-))

pozdrawiam

• Gość: lolek Re: Kazimierzowska -do Lolka1001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:01
                      Nie, jak pada deszcz to wzywam taxi :-) Myślę że rozsądek wydawania pieniędzy
                      nie powinien byc uzależniony od grubości portfela. Wydawanie 40 tys. niemal za
                      nic, jeszcze w sytuacji gdy się nie ma samochodu, jest właśnie brakiem
                      rozsądku. PS z tym, że wydanie takiej kasy nie stanowi dla mnie problemu to nie
                      przesadzajmy, tak super to nie jest :-) PS 2 - a co Cię powstrzymuję od kupna
                      tam mieszkania ? masz jakieś inne kontrpropozycje ?
    • lolek1001 NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU 17.09.05, 19:11
      CYT: "Liczący ponad 500 metrów apartament w Kazimierzowska Residence budzi
      zainteresowanie klientów, bo nieczęsto mają do czynienia z taką ofertą. Dlatego
      nie planujemy dzielić go np. na dwa mniejsze lokale, co niekiedy praktykują
      deweloperzy aby zwiększyć szansę sprzedaży. To wyjątkowa oferta na polskim
      rynku, bo apartamenty podobnej wielkości pojawiają się bardzo rzadko - mówi
      Mariusz Książek, prezes Marvipol Development." A JEDNAK JAK SIĘ OKAZAŁO PREZES
      PODZIELIŁ GO NA DWA MNIEJSZE LOKALE - NA STRONIE marvipolu MOŻNA NAWET OBEJRZEĆ
      ICH PLANY. CZYLI W DOBIE PIENIĄDZA NIE MA SKRUPUŁÓW - NIE SPRZEDAŁ SIĘ WIĘC
      DZIELIMY !!! Jak policzyłem do sprzedania pozostało teoretycznie 36 mieszkań +
      2 na tym 10 piętrze (ale kilka chyba jest sprzedanych bo nie da się ich
      obejrzeć). Swoją drogą to zostały już na prawde mało ciekawe lokale - bo albo
      są fatalnie usytowane, albo trzeba kupić taras 75 metrowy, albo jak kiedyś
      zauważył MAD gdzie jest się balkon w balkon z sąsiadami. Byłem dziś na budowie
      i sporo nowości. W kilku miejscach położyli już na ścianach piaskowiec (fajnie
      wygląda), w innych stoją rusztowania. Okna (nie licząc loggi) już w komplecie
      wsadzone. Wygląda na to, że się uwiną przed Sylwestrem...
      • www.pkb.nrd Re: NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU 20.09.05, 20:20
        Oczywiście, że nie sprzedali, bo cena była wzięta z sufitu. Marvipol nie
        zapomniał, że Kazimierzowska jest w Warszawie a nie w Londynie.

PS. Piaskowiec od Różanej kładą już od dwich tygodni loleczku.
        • Gość: lolek Re: NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:55
          Racja. PS - wiem, że już jakiś czas jest ów piaskowiec, ale dopiero teraz go
          dobrze widać (bo im się podarły te wielkie płachty na rusztowaniach).
          • www.pkb.nrd Re: NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU 23.09.05, 12:26
            Dokładnie kochany sasiedzie.
            • Gość: lolek Re: NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:43
              widziałem Twoją inwestycje - kochany sąsiedzie :-)
              • www.pkb.nrd Re: NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU 07.10.05, 12:07
                W sumie to zastanawiajace ale już prawie od 10 lat mieszkamy obok siebie.
        • Gość: Andrzej Re: NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU IP: 213.241.6.* 20.10.05, 18:46
          Z dumą mogę przekazać informację, że jednak sprzedaliśmy.
          Pozdrawiam przyszłych mieszkańców.
          W innych wątkach jako osoba stronnicza nie wypowiadam się.
          Andrzej N.
          • lolek1001 Re: NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU 21.10.05, 10:12
            No to panie Andrzeju gratulacje. Przyznam szczerze, że dopingowałem Was po
            cichu. Fajnie, że taki nietypowy (chyba na skalę kraju) apartament znalazł
            nabywcę. To podnosi prestiż tej inwestycji. Jako mieszkańcy jesteśmy żądni
            informacji na ten temat !!! Czyli sprzedno całość ok 500 m2 ? Po cenie
            pierwotnej ? (a może za dużo bym chciał wiedzieć :-))
            pozdrawiam/
            • Gość: Andrzej Re: NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU IP: 213.241.6.* 21.10.05, 16:38
              Tak sprzedano calos 500m2 + taras na dachu kolejne 500 m2.
              Co do ceny oczywiscie nie moge nic powiedziec.
              • Gość: lolek Re: NIE BĘDZIE NA 10 PIĘTRZE GIGA APARTAMENTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 23:09
                Dziękuję. Jasne - cena to tajemnica handlowa - choć przyznam, że to dość
                rozpalająca wyobraźnię kwestia :-)

PS - przyłączam się do kol. MAD'a - z pytaniem o dzień otwarty. Umieram z
                ciekawości jak wygląda moje lokum ;-)
    • Gość: Mad Postępy prac - 28.09.2005 IP: 85.232.224.* 28.09.05, 15:26
      Nie mogłem się doczekać aktualizacji zdjęć na stronie Marvipolu, więc będąc w
      okolicy zajrzałem na Kazimierzowską. Większość elewacji 5 piętrowej części
      budynku od strony Różanej jest już obłożona płytami (z piaskowca/ wapienia -
      nie znam się). W elewacji od strony Kazimierzowskiej na I i II piętrze (tam
      gdzie jest już stolarka okienna) trwa wiercenie otworów pod mocowania płyt (huk
      jak cholera). Zaskoczył mnie brak ścian w 10 piętrowej części nad głównym
      wejściem.
      • lolek1001 Re: Postępy prac - 28.09.2005 28.09.05, 20:34
        Ja regularnie bywam na budowie, czasem nawet z aparatem (pozdrawiam pana
        ochroniarza, który ostatnio powiedział, że aby robić zdjęcia budynku muszę mieć
        zezwolenie kierownika budowy...) - przed chwilką widziałem jak od Różanej już
        zdejmowali rusztowania i oczom moim ukazał się niemal ostateczny widok ścian.
        Wygląda to ładnie (wg mnie to piaskowiec i trochę "zżółknie"). mnie dziwi
        kolejność wykańczania ścian - najpierw od stron mniej widocznych. Zostawili od
        frontu /od kazimierzowskiej/ nie wykończoną ścianę. Ale w sumie może się nie
        znam :-) pozdrawiam/
        • Gość: Mad Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: 85.232.224.* 29.09.05, 09:33
          Szkoda, że zdjęli te rusztowania już po mojej wizycie :( Nie za bardzo mi tam
          po drodze i postępy prac śledzę raczej w internecie. Domyślam się dlaczego
          wykończyli elewację na Różanej:
          1. osoby które tam mieszkają zapłaciły o dobry 1.000 zł więcej za metr - niech
          widzą na co poszły te pieniądze ;),
          2. wymajem rusztowań kosztuje,
          3. teraz pewnie przerzucą cały front robót elewacyjnych na Kazimierzowską gdzie
          są już przygotowane otwory pod kotwy do elewacji.
          Cieszę się, że elewacja jest wykonywana latem/ wczesną jesienią przy dobrej
          pogodzie. Poza tym chyba skończyło się już lanie betonu, więc budynek będzie
          miał jeszcze trochę czasu na wyschnięcie przed zimą.
          • lolek1001 Re: Postępy prac - 28.09.2005 29.09.05, 22:52
            Zapłacili więcej o 1000 zł od Różanej, ale zastanawia mnie czy mieszkania z
            pięter 1-3 tam nie są za ciemne ? Ulica Różana jest wąska, po drugiej stronie
            kamienica a na dodatek do kilku mieszkań wchodzą oknami drzewa (bardzo gęste).
            A jak już jestem przy drzewach to ciekawe czy Marvipol zrobi coś z tymi na
            Kazimierzowskiej. Jestem pewien ze roboty budowalne uszkodziły kilka z nich i
            drzewa obumarły (zostały tylko suche patyki). Wypadało by aby Marvipol zadbał o
            zielone otoczenie budynku !!! PS - ja bywam na budowie często więc postaram się
            jakoś relacjonować postępy prac tu na forum.
            • Gość: Mad Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: 85.232.224.* 30.09.05, 09:35
              Wg mnie mieszkania od Różanej nie będą ciemne bo elewacja jest skierowana na
              poludniowy-zachód i tam ekspozycja słońca jest dość duża. Zobaczysz, że po
              pomalowaniu ścian będzie OK. Mnie też martwiła bliskość drzew od
              Kazimierzowskiej, ale "na szczęście" to rosnące pod moim oknem nie przetrwało
              budowy i tak jak piszesz jest suche. Deweloper pewnie będzie musiał zasadzić
              nowe drzewa, mam nadzieję że trochę dalej od elewacji niż dotychczasowe.
              Proszę relacjonuj tutaj postępy prac, wydaje mi się że na forum może być więcej
              właścicieli mieszkań, tylko wątek za szybko spada.
              Ja sam myślę o założeniu oddzielnego forum dla mieszkańców takiego jak to
              którego jestem adminem: "www.ostrobramska.com"

Pozdrawiam
              • Gość: lolek Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:12
                Zrobiłem sobie mały urlop, ale już jestem z powrotem w W-wie. Zerknę jutro co
                na budowie. Forum to fajna sprawa, ciekawe ile z przyszłych właścicieli by
                uczestniczyło w jego życiu ? Na gazecie jest masę wątków i dość szybko spadamy
                w dół. Jak by forum powstawało to ja na pewno coś tam zawsze skrobne :-)
                • Gość: a Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:58
                  Żebyś mi więcej nie wyjeżdzał już !
            • www.pkb.nrd Re: Postępy prac - 28.09.2005 07.10.05, 12:11
              > Zapłacili więcej o 1000 zł od Różanej, ale zastanawia mnie czy mieszkania z
              > pięter 1-3 tam nie są za ciemne ? Ulica Różana jest wąska, po drugiej stronie
              > kamienica a na dodatek do kilku mieszkań wchodzą oknami drzewa (bardzo
              gęste).
              > A jak już jestem przy drzewach to ciekawe czy Marvipol zrobi coś z tymi na
              > Kazimierzowskiej. Jestem pewien ze roboty budowalne uszkodziły kilka z nich i
              > drzewa obumarły (zostały tylko suche patyki). Wypadało by aby Marvipol zadbał
              o
              >
              > zielone otoczenie budynku !!! PS - ja bywam na budowie często więc postaram
              się
              >
              > jakoś relacjonować postępy prac tu na forum

Przy pochmurnej pogodzie mogą być troche ciemne, ale latem od kwietnia do
              września, nie powinno tam byc problemy ze słoncem.
        • www.pkb.nrd Re: Postępy prac - 28.09.2005 07.10.05, 12:09
          lolek1001 napisał:

> Ja regularnie bywam na budowie, czasem nawet z aparatem (pozdrawiam pana
          > ochroniarza, który ostatnio powiedział, że aby robić zdjęcia budynku muszę
          mieć
          >
          > zezwolenie kierownika budowy...) - przed chwilką widziałem jak od Różanej już
          > zdejmowali rusztowania i oczom moim ukazał się niemal ostateczny widok ścian.
          > Wygląda to ładnie (wg mnie to piaskowiec i trochę "zżółknie"). mnie dziwi
          > kolejność wykańczania ścian - najpierw od stron mniej widocznych. Zostawili
          od
          > frontu /od kazimierzowskiej/ nie wykończoną ścianę. Ale w sumie może się nie
          > znam :-) pozdrawiam/

Bo od Różanej budynek jest niższy a co za tym idzie szybciej zakończono prace
          konstrukcyjne.
      • www.pkb.nrd Re: Postępy prac - 28.09.2005 07.10.05, 12:08
        Piaskowca.
        • Gość: kasia Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.10.05, 14:21
          Witam wszystkich! Prace na pewno ida do przodu pelna para, tym bardziej, ze
          kolejne listy o kolejnych etapach dosc szybko przychodza:)
          czy wiecie cos o dniu otwartym??
          a tak poza wszystkim to mozna wejsc do mieszkania tylko trzeba miec
          szczescie,bo nie zawsze to sie udaje ale na pewno zawsze po godzinach pracy
          kierownika budowy i bardzo po cichu...taki jeden facet to umozliwia...
          • Gość: lider Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: 195.116.92.* 07.10.05, 14:36
            Za "opłatą"? a swoja droga to dziwne, że nie można wejść na budowę oficjalnie.
            pierwszy raz się z taka praktyka spotkałem.
          • lolek1001 Re: Postępy prac - 28.09.2005 09.10.05, 18:32
            Szanowna Pani Kasiu, pisząc to zapewne liczyła Pani, że ktoś poprosi o więcej
            szczegółów tej wielce intrygującej sprawy. Nie będę ukrywał, że jestem właśnie
            szalenie zainteresowany owymi szczegółami. Nawet wizja "opłaty" oraz wielkiej
            konspiracji mnie nie odstrasza. Czy mógłbym ???
            • Gość: kasia Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.10.05, 11:01
              Ale czy ja cos pisalam o oplacie???
              Musze sprawdzic nazwisko goscia, ktory w marvipolu zajmuje sie planami,
              wszelkimi zmianami scian itp. Moj maz z nim sie skontaktowal i okazalo sie, ze
              z tym panem mozna wejsc do swojego mieszkania tyle ze poza godzinami pracy
              kierownika budowy, czyli np. po 17.00. Trzeba wiec dobrze trafic. Jak znajde
              nazwisko faceta, to dam znac.
              ja sama nie widzialam, bo mnie wtedy w wawie nie bylo ,ale na pewno bede
              chciala jeszcze raz taka okazje wykorzystac:)
              • lolek1001 Re: Postępy prac - 28.09.2005 10.10.05, 12:59
                O dziekuję - wszystko jasne :-) już wiem o kogo chodzi. Rzeczywiście nie wiem
                skąd wzięła się ta "opłata"...
                • antycenzor Loluś bo ty wszystko za kasę tak od razu 11.10.05, 10:33
                  A tu czasami wystarczy pogadać.

PS. Strasznie mnie łeb bolał sąsiedzie po ostatnim browarze.
                  • Gość: lolek Antycenzor brzmi groznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 13:46
                    Czołem sąsiedzie. No racja - ale jakoś jestem zdania ze lepiej zapłacic i
                    wymagać ;-) bo za darmo to można teraz w mordę dostać jedynie [no może jeszcze
                    można dostać katar w autobusie za darmo...].

PS: "Antycenzor" brzmi groźnie - wszak za tym nickiem kryje się
                    międzynarodowy :-) przestępca forumowy - parafrazując przysłowie o piecu i
                    chlebie "z niejednego forum został wyrzucony". Poznali się na Tobie nawet
                    bracia Czesi :-)
              • Gość: Chris Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: 62.29.248.* 10.10.05, 16:20
                No to myślę, że ten pracownik Marvipolu będzie miał nieprzyjemniści, jeśli ktoś
                stamtąd czyta nasze forum...
                • Gość: lolek Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 16:52
                  Bez przesady, to anonimowe forum. Może Kasia to koleżanka z pracy, która kopie
                  dołki pod kolegą :-)))))

na poważnie - ten dzien otwarty ma być - ponoć za miesiąc z okładem...
                  • Gość: Chris wykończenie mieszkań IP: 62.29.248.* 11.10.05, 09:23
                    Czy ktoś z Was korzystał z porad firmy, której ofertę przesłał nam Marvipol?
                    Pierwsze spotkanie i porady są gratis. Opłaca się skorzystać?
                    Pozdrawiam wszystkich
                    • Gość: kasia Re: wykończenie mieszkań IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.10.05, 11:32
                      Ja nie, ale chetnie sie dowiem...:)
                      a tak a propos pana, to mam nadzieje, ze nie bedzie mial problemow. Bez
                      przesady...chyba nie popelnia jakiegos przestepstwa, gdyby rzeczywiscie nie
                      mogl to by nie proponowal wejscia do mieszkania...
                      • Gość: lolek Re: wykończenie mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 13:53
                        Gdyby Tobie spadła tam cegła na głowę to by popełnił przestępstwo, ale bez
                        przesady. Równie dobrze to wczoraj popełniłem groźniejsze przestępstwo, bo
                        przejechałem przez pasy rowerem zamiast go prowadzić :-) przepraszam :-)

A ta firma - my z żoną się wybieramy jakoś do nich - bo "gratis", ale godz. 9-
                        17 jakoś są delikatnie bez sensu. Na pewno są drodzy i uważam, że lepiej jeśli
                        ktoś planuje wydać dużo kasy to są firmy na rynku o bardziej sprawdzonej
                        renomie. Ta wygląda na firmę córki, cioci prezesa itp. :-)

Aha. Ogłaszam konkurs dla szanowych uczestników tego forum, przyszłych
                        współlokatorów. W tym pięknym kolorowym folderze tej firmy znaleźć można
                        koszmarny błąd ortograficzny. Kto ów błąd znajdzie jako pierwszy - wygra główną
                        nagrodę - na razie owianą tajemnicą.
                        • Gość: Adam Re: wykończenie mieszkań IP: *.csfb.com 12.10.05, 20:59
                          Tez tak sadze, firma corki/cioci. Znacie jakies dobre firmy wykonczeniowe?
                          • Gość: lolek Re: wykończenie mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:59
                            Nam bedzie najpewniej robic bardzo dobra, ale droga firma. Jak bede pewien ze
                            ich mozna zareklamować tu - to tak zrobię.

Ale tak na prawdę uważam, ze lepiej jest poszukać wśród swoich znajomych - moze
                            kogos polecą
                            • Gość: lolek 50 lat temu na rogu ul. Różanej i Kazimierzowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 00:21
                              coś niesamowitego... foto miejsca, gdzie teraz buduje się Kazimierzowska
                              Residence z przed pół wieku...

www.mokotow.republika.pl/stare_zdjecia.html
                              • Gość: hela Re: 50 lat temu na rogu ul. Różanej i Kazimierzow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 10:16
                                Niezłe !!!!
                            • Gość: zrujnowany Re: wykończenie mieszkań IP: 194.181.197.* 03.03.06, 14:28
                              Jeśli nie chcecie Państwo stracić nerwów i porządnie wykończyć
                              mieszkanie.Przestrzegam przed firmą GEA PROFESIONAL inż.Andzrej
                              Głuchowski.Gorszych partaczy nikt nie wskaże.
                            • Gość: zrujnowany Gea profesional-przestrzegam IP: 194.181.197.* 03.03.06, 14:30
                • Gość: Mad Re: Postępy prac - 28.09.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 09:57
                  Czytają, czytają. Kiedyś nawet odezwał się tu prezes Marvipolu - nieczęsto
                  zdarza się taka niezakamuflowana odpowiedź.

P.S. Napiszcie proszę co słychać na budowie w październiku.
                  • Gość: lolek Postępy prac - 12.10.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 12:22
                    Ściana frontowa od Kazimierzowskiej jest już cała zastawiona rusztowaniem (no
                    prawie cała) - są mocowania na 10 piętrze do tych wielkich szyb. Boczna ściana
                    koło wjazdu do garażu - już niemal cała wykończona piaskowcem (wygląda bardzo
                    fajnie). Od Różanej w częsci wyższej też wszystko obłożone rusztowaniami, a w
                    częsci niższej wstawili balustrady na loggiach (piętra 4-5 oczywiście). Z
                    każdym dniem budynek "pięknieje". Aż miło podejśc i popatrzeć. Z drugiej strony
                    jeszcze czeka ich masa pracy wykonczeniowej i może im się przeciągnąć na
                    styczeń. Pocieszające jest, że w budynku wykańczają nawet w dziwnych godzinach
                    niedzielno-wieczornych - o czym donosi światło w oknach oraz radio nastawione
                    na full - niosące po okolicy przeboje Dody-Elekrody :-) Czyli pracują jak mogą
                    abyśmy mogli się szybko wprowadzić. /pozdrawiam
                    • elvikingo9 Re: Postępy prac - 12.10.2005 14.10.05, 14:19
                      Przejeżdżam tamtędy dwa razy dziennie. Faktycznie - dwoją się i troją.

Wysłałem do Ciebie maila z małą prośbą. Mam nadzieję, że poradzisz co nieco
                      przyszłemu sąsiadowi :o)

Pozdrawiam,
                      • lolek1001 Re: Postępy prac - 12.10.2005 14.10.05, 15:15
                        Witam

Odpisałem - ale jakoś wczesniej nie miałem okazji korzystac z tej skrzynki - to
                        nie wiem czy doszło :-)

PS - jak by coś - to napisz prosze na forum ze wysłałeś maila - to zerknę.

pozdrawiam
                        • Gość: lolek Postępy prac - 14.10.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 16:18
                          Jako, że mieszkam najbliżej czuję się "odpowiedzialny" aby Wam powiedzieć o
                          dwóch nowościach jakie dziś zauważyłem na budowie.
                          1) od strony Kazimierzowskiej - u szczytu budynku, na tej dużej ścianie bez
                          okien - skończyli kłaść piaskowiec i ukazał się duży... pionowy napis -
                          Kazimierzowska Residence. Każda literka jest na oddzielnej płycie piaskowca.
                          Całość jest ze smakiem i prezentuje się całkiem, całkiem. Taki szczegół a
                          cieszy.
                          2) w niższym fragmencie budynku od podwórka na balkonach należnych do dwóch
                          mieszkań (te większe balkony) pojawiło się przedzielnie. Na moje oko to jakieś
                          przeźroczyste lukswery - będzie wszystko widać :-) Czyli tak sobie...

Generalnie praca wre
                        • elvikingo9 Re: Postępy prac - 12.10.2005 15.10.05, 18:44
                          Ogromne dzięki za pomoc :o) Odpisałem już z podziękowaniami.

Pozdrawiam,

M
                          • lolek1001 Re: Postępy prac - 12.10.2005 15.10.05, 20:19
                            Nie ma sprawy :-) Sprawdziłem pocztę, ale Twój list nie doszedł ? Czy było w
                            nim coś ważnego ?

• elvikingo9 Re: Postępy prac - 12.10.2005 19.10.05, 22:31
                              Posłałem maila jeszcze raz. W sumie nic ważnego - poza podziękowaniem :-)

Pozdrawiam,

M
                              • lolek1001 Re: Postępy prac - 12.10.2005 20.10.05, 12:15
                                Witam. Odpisałem (tak mi się wydaje - jakoś nie mogę ogarnąć tej poczty ;-).
                                Jak by coś to możemy korespondować na forum. Będzie łatwiej ;-)

pozdrawiam

• Gość: LOLEK Postępy prac - 25.10.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:51
                                  Co nowego na budowie ? Wykańczają balkony (od zewnątrz idąc) - kładą
                                  gres/wylewkę (?). Byłem świadkiem jak menago "opieprzał" jednego robotnika, że
                                  gdzieś blacha zwieńczająca balkon odstaje o 1 cm. Fajnie.
                                  Od frontu budynku obstawiają rusztowaniem te półokrągłe ściany nad wejściem, i
                                  tym samym już cały budynek jest w rusztowaniach (poza tymi fragmentami gdzie
                                  już skończyli). Od frontu położono już do 5 piętra piaskowiec - wygląda więc i
                                  lepiej od Kazimierzowskiej. Na stronie wolnych lokali ok 30 - czyli już ponad
                                  70 poszło. Aha - i jeszcze najnowsze info - oddawanie mieszkań na koniec
                                  stycznia i początek lutego jest bardzo realne. Nic tylko się cieszyć. I
                                  czekać...
                                  • Gość: ram123 Re: Postępy prac - 25.10.2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:57
                                    Cześć, skąd wiesz, że to będzie styczeń / luty ? . Czy to znaczy, że mają
                                    opóźnienie, bo pierwotnie budynek miał być oddany na koniec roku ?
                                    • Gość: lolek Re: Postępy prac - 25.10.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:49
                                      Z pierwszej ręki :-)

Zakończyć budowę mają na koniec roku. Jednak wiadomo jak to jest 1-2 tyg. jakoś
                                      zlecą na ostatnie poprawki. I potem nastąpi okres oddawania mieszkań - dziennie
                                      mogą ponoć oddać max ok. 4 mieszkania - co raz ok 100 równa się ponad miesiąc.
                                      Stąd taki realny termin - to przełom stycznia i lutego.

Wg. nich opóźnienia więc nie ma - ale jak to bywa z 1-2 tyg. zawsze mogą się
                                      zdarzyć. Realnie więc pierwsi lokatorzy zaczną mieszkć pewnie na prima aprilis.
                                      Chyba, że to żart :-)
                                      • Gość: lolek Re: Postępy prac - 13.11.2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 23:27
                                        Kolejna część budynku zaczyna "wyglądać" z pod tych ohydnych rusztowań.
                                        Wykańczają górę szkłem. Jednak teraz prace trwają głównie w budynku czego nie
                                        widać - a szkoda.

I tylko żal, że konczy się ciepła jesień - a co za tym idzie znika ogródek w
                                        fantastycznej kawiarni Lokalna na Różanej. Zapewniam przyszłych lokatorów, że
                                        warto tam wpaść na cafe latte... Choć nie każdy doceni ten klimat :-)
                                        [zresztą całe szczęście...]
    • Gość: Mad Pytanie do Pana Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:38
      Panie Andrzeju,

Czy firma planuje "dzień otwarty" na inwestycji? Państwa dział handlowy milczy
      na ten temat. Jeżeli nie, to w jaki sposób mogę obejrzeć swoje mieszkanie od
      środka?

Podrawiam
      • Gość: Andrzej Re: Pytanie do Pana Andrzeja IP: 213.241.6.* 22.10.05, 14:35
        Panie Mad
        Zdajemy sobie sprawe, ze wiekszosc mieszkancow zainteresowana jest obejzeniem
        swojego mieszkania, ale prosze zrozumiec jaki to jest problem logistyczny.
        Budowa jest w takim stanie, iz nie mozna pozwolic aby po budynku poruszaly
        sie "postronne" osoby bez opieki, bo zaraz mielibysmy jakis wypadek i
        zatrzymana budowe, a tego chyba nikt by nie chcial. Probowalismy cos takiego na
        innych budowach ale prosze mi wierzyc nie sprawdzilo sie, spoznienia, brak
        obecnosci, zadanie kolejnego terminu itp. i wyszlo z tego wiecej minusow niz
        plucow. Tak wiec prosze jeszcze o odrobine cierpliwosci.
        Pozdrawiam
        • Gość: lolek Re: Pytanie do Pana Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:34
          Z jednej strony racja, ale ja liczę, że takowy dzień nastąpi. Niech to będzie
          za miesiąc, ale zawsze. Nasze plusy są jasne, ale i dev. ma z tego korzyści.
          a) dzień otwarty to także nowi potencjalni klienci (łatwiej sprzedać coś co
          widać i czuć)
          b) ci co kupili mogą zerknąć czy wszysko jest ok - co ułatwi dev. lepsze
          przygotowanie mieszkania do odbioru i mniej komplikacji potem.

A co do komplikacji: termin jest jeden i z góry to ogłaszacie od... do godz. ;
          wypadek: niech każdy podpisze, że bierze odpowiedzialnośc jak spadnie mu coś na
          głowę i nie będzie rościł żadnych praw od dev.

Problem logistyczny na pewno jest - ale jak ktoś powiedział, zadowolony klient
          do dobry klient :-)

pozdrawiam
    • Gość: Mad Znikające zdjęcia postępów prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:12
      Zauważyłem, że ze strony Marvipolu zniknęły zdjęcia obrazujące postępy prac w
      październiku, ostatnie zamieszczone mają datę 14 września. Co się stało?
      • Gość: lolek Re: Znikające zdjęcia postępów prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:17
        A były te zdjęcia - ja osobiście nie widziałem... Dziwna sprawa...
        • Gość: Lola Re: Znikające zdjęcia postępów prac IP: *.crowley.pl 27.10.05, 12:17
          Od takich sąsiadów jak Lolek wybaw nas Panie
          • Gość: Mad Re: Znikające zdjęcia postępów prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:25
            Lolek, nie przejmuj się trollami. Właśnie tworzę prywatne forum poświęcone
            naszemu budynkowi, na którym będzie można spokojnie wymieniać się informacjami.

Pozdrawiam
            • Gość: lolek Re: Znikające zdjęcia postępów prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:38
              :-) Nie przejmuję się. Bardzo fajnie, jak tylko będzie działać - to daj znać na
              forum.

PS - to nie troll, tylko mój sąsiad-kolega; on ma specyficzne poczucie humoru -
              i ma cięty język - wyrzucali go już chyba z każdego forum w naszym kraju (i raz
              nawet z czeskiego forum też go wyrzucili)

pozdrawiam
              • Gość: Mad Re: Znikające zdjęcia postępów prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:50
                Ok, wobec tego przepraszam kolegę za trolla. Ale tytuł flamera chyba mu się
                należy ;-) Oczywiście że podam tu adres nowego forum.
                • Gość: lolek Re: Znikające zdjęcia postępów prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:22
                  W sumie to jest trollem pierwszej wody :-)

PS czekam na forum niecierpliwie !!!
                  • Gość: lolek Marvipol buduje coś nowego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:18
                    ... ale na Bemowie. Ja osobiście nie za bardzo lubie tamte klimaty. Szkoda, że
                    Marvipol nie pozostał przy lepszych lokalizacjach. PS - jedyne co mi się podoba
                    to cena miejsca w garażu tj. nie całe 20 tys. :-) Co sądzicie o tym ?
    • Gość: Mad FORUM PRYWATNE Kazimierzowska Residence IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.05, 17:58
      Zgodnie z obietnicą mam przyjemność zaprosić wszystkich przyszłych mieszkańców
      Kazimierzowskiej Residence oraz sympatyków na forum prywatne, dostępne pod
      adresem www.kazimierzowska.end.pl

Korzystanie z forum jest poprzedzone rejestracją nowego użytkownika, podczas
      której należy podać swoje imię i nazwisko (dane te nie będą dostępne dla innych
      użytkowników forum, a ich podanie wpływa na podniesienie poziomu wypowiedzi).

W przypadku pytań proszę o kontakt na musiol5@gazeta.pl

Jeszcze raz zapraszam serdecznie
      Mad
      • Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE Kazimierzowska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:26
        Zapraszam na forum prywatne www.kazimierzowska.end.pl
        • zona_krolika Re: FORUM PRYWATNE Kazimierzowska Residence 31.10.05, 09:51
          Mad, czy adres budynku to nie jest przypadkiem Kazimierzowska 45, a nie 43 ?:)
          • Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE Kazimierzowska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 10:19
            Numer budynku przepisałem z umowy z deweloperem... Od razu wydał mi się
            podejrzany ;-) Zaraz to poprawię
            • zona_krolika Re: FORUM PRYWATNE Kazimierzowska Residence 31.10.05, 10:30
              My mamy w umowie 45, czyżbyś kupił w budynku obok ?;-)
              • Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE Kazimierzowska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 10:35
                Już poprawiłem, a ty jesteś już na forum?
                • Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE Kazimierzowska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:17
                  Wątek trochę spadł, więc ponownie zapraszam na forum prywatne
                  www.kazimierzowska.end.pl
                  • Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE Kazimierzowska Residence IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.05, 11:50
                    • Gość: lolek fotki z budowy www.kazimierzowska.end.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 00:22
                      fotki z budowy www.kazimierzowska.end.pl
                      • Gość: Mad Re: fotki z budowy www.kazimierzowska.end.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 12:25
                        • Gość: Mad Re: fotki z budowy www.kazimierzowska.end.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 16:43
              • Gość: lolek Re: FORUM PRYWATNE Kazimierzowska Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 00:29
                hmm. tak zupełnie zgryzliwie odpowiem, że budunek Kazimierzowska 45 to ...
                przedszkole na tyłach Rezydencji. Bez kitu - wisi tabliczka z nr 45 na budynku
                przedszkola - zobaczcie sobie jak będziecie na budowie. Jak tam kupiliśmy
                mieszkania - to będziemy musieli drastycznie zmnienić swoje przyzwyczajenia. Ja
                na przykład nie będę mógł się przystosować do leżakowania po obiedzie ;-)

Na poważnie już - jaki numer bedzie miała nasza rezydencja ?????
                • Gość: Mad Adres budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:13
                  Zmieniłem informacje o adresie z "43" na "45" za radą koleżanki podpisującej
                  się jako żonakrólika. Na stronie dewelopera i w mojej umowie zakupu mieszkania
                  jest "Kazimierzowska 43", mam zmieniać z powrotem na "43"?
                  • Gość: "rezydencja" buhah Re: Adres budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:26
                    zukamy jakiegoś fajnego mieszkania w miarę blisko centrum, ogladaliśmy
                    kazimierzowską. well. nazwa "residance" mocno wzięta z sufitu, zwykły blok, na
                    dodatek wygladający wsród otaczających smetnych bidnych bloków (trudno je nazwać
                    kamienicami), jedynie na rózanej jest dalej kilka wilii, ale vis a vis
                    "residance" też jakieś koszmarne czynszówki, brr, w bramach pijaczki, obazgrane
                    grafitti, błe. sam blok wyglada jak biała koronka wsród zgniłych czarnych zębów,
                    jest za wysoki na okoliczną zabudowę, niedpoasowany architektonicznie. gdzie
                    lolek te mokotowskie klimaty tam czuje, to dopiero zagadka. ot, zwykły
                    mrówkowiec wśród paskudnej zabudowy.
                  • Gość: zona_krolika Re: Adres budynku IP: *.lot.pl 21.11.05, 16:00
                    > Zmieniłem informacje o adresie z "43" na "45" za radą koleżanki podpisującej
                    > się jako żonakrólika. Na stronie dewelopera i w mojej umowie zakupu
                    mieszkania
                    > jest "Kazimierzowska 43", mam zmieniać z powrotem na "43"?

To ja już sama nie wiem, dziś dzwoniliśmy do Marvipolu - i powiedziano nam, że
                    adres działki to Kazimierzowska 45, taki sam numer jest też na pozwoleniu na
                    budowę i w naszej umowie. Budynek po lewej stronie ma nr 37 po prawej 47, a my
                    gdzieś pomiędzy...
                    Naprawdę nie chcę mieszkać w przedszkolu ;-)
                    • Gość: lolek Re: Adres budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 16:35
                      Co gorsza ja mam mieszkanie na VI p. a przedszkole ma tylko dwa piętra :-) Na
                      poważnie. Nie wiem co o tym myśleć ? Albo więc przedszkole ma nr nieprawdiłowy
                      i będzie musiało zmienić, albo jednak my (jako nowi) będziemy musieli mieć nr
                      43. Dodatkowo w przedszkolu "stacjonuje" kilka firm - a jak wiadomo zmiana
                      adresu firmy to są baaaardzo duże koszta ... [wśród firm jest też studio prób
                      muzycznych - raz w lato grali przy otwartych drzwiach - ale niosło po okolicy
                      perkusję :-)] PS - przy okazji od Kazimierzowskiej w loggiach na 2 i 3 piętrze
                      zamontowano drewniane wykonczenia - przyznać muszę że całkiem, całkiem - takie
                      ciemne drewno. Aha i dziś wtawiali szyby w sklepach na parterze a kilka dni
                      temu oszklili klatkę schodową - tę główną.
                      • Gość: Mad Re: Adres budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:03
                        A dlaczego kolega nie informuje forumowiczów na
                        www.kazimierzowska.end.pl/ o postępach prac? Wspominałeś też coś o
                        zdjęciach i od tygodnia cisza...

Pozdrawiam
                        Adam
                        • Gość: lolek Re: Adres budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:35
                          już wpisuję :-)
                          skopijuję mój wpis tam

pozdr
                          • Gość: lolek Re: Adres budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:59
                            juz nadrobiłem zaległości :-) wrzuciłem fotki, ale nie wiem czy tak łatwo
                            komuś nowemu je znaleźć ???
                            • Gość: Mad Re: Adres budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:19
                              Pracuję nad tym, tak jak napisałem ci na PW
                              • Gość: lolek Re: Adres budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 12:21
                                ok. ostatnio miałem jakis taki zakręcony czas, ale już powoli wracam :-) i na
                                pewno będe pisał co nowego na budowie. nawet pewnie za chwilkę wyjdę z psem i
                                sprawdzę jak tam nasza budowa. PS ostatnio się zastanawiam, gdzie będe chodził
                                na spacer z psem jak już tam zamieszkam...
                                • Gość: Mad Re: Adres budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:55
                                  www.kazimierzowska.end.pl/
                                  • Gość: bolek i lolek www.kazimierzowska.end.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 17:26

publikujemy tam zdjęcia znanych aktorek nago, ujawniamy wyniki Dużego Lotka z
                                    najbliższej kumulacji, zdradzamy wynik niedzielnego meczu Legia - Wisła,
                                    powiemy Wam czy Giertych będzie następnym prezydentem oraz napiszemy gdzie i o
                                    ile skoczą ceny mieszkań w W-wie. I w ogóle dużo fajnych ciekawostek !!!

Zapraszamy
                                    • Gość: tola Re: www.kazimierzowska.end.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 10:46
                                      • Gość: Mad Re: www.kazimierzowska.end.pl IP: *.intranet.mineralmidrange.com / 212.160.99.* 28.11.05, 14:18
                                        • Gość: Mad Re: www.kazimierzowska.end.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 23:43
                                          • Gość: Mad Re: www.kazimierzowska.end.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 13:14
    • Gość: Semafor Odbiory IP: *.onhill.gda.pl 04.02.06, 21:02
      Kiedy będą odbiory - czy ktoś wie?
      • Gość: Mad Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:41
        Odbiory rozpoczynają się około 20 lutego, zadzwoń do działu handlowego
        Marvipolu żeby dowiedzieć się więcej. Poza tym zapraszam na forum
        www.kazimierzowska.end.pl, jeżeli jeszcze tam nie zajrzałeś.
        • Gość: lolek Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 01:53
          MAD miałeś wpis nr 200 w tym wątku. A tak ja chciałem być nr 200 :-)

no nic, będę polował na nr 300

PS - trzymam kciuki aby wszytsko było ok. Aby odbiory się udały (ja już tak nie
          przeżywam, choć sentyment pozostał)
        • Gość: S. Re: Odbiory IP: *.onhill.gda.pl 05.02.06, 10:54
          Dzięki, na pewno zajrzę.
        • Gość: zrujnowany Re: Gea profesional IP: 194.181.197.* 03.03.06, 14:34
          GEA PROFESIONAL inż.Andzrej Głuchowski.Jeśli nie chcecie Państwo stracić nerwów
          i porządnie wykończyć mieszkanie.Przestrzegam przed tą firmą .Gorszych partaczy
          nikt nie wskaże.
      • Gość: zrujnowany Re: Andrzej GŁuchowski Gea profesional IP: 194.181.197.* 03.03.06, 14:36
        • Gość: GEA Re: Andrzej GŁuchowski Gea profesional IP: *.orange.pl 16.03.06, 22:38
          Jeżeli nie masz pieniedzy to powiedz o tym.NIE NACIĄGAJ FIRM.
    • Gość: majewski Re: koszmar residence IP: *.chello.pl 04.03.06, 22:13
      Koszmar Residence - felieton Jerzego S. Majewskiego

Luksus i nowobogacka tandeta w jednym. Architektoniczna arogancja i kakofonia
      form. Taki jest nowy apartamentowiec Kazimierzowska Residence Marvipolu na rogu
      ul. Różanej i Kazimierzowskiej. Równie wielki budynek nigdy nie powinien
      powstać wśród niskiej zabudowa starego Mokotowa.

Architektoniczny potwór straszy monstrualną bryłą. Ale rozmiary to jedno, a
      forma architektoniczna to co innego. Ta zaskakuje nieporadnością. Jest tu
      wszystko: narożna wieża rozpłaszczona jak rozdeptana dżdżownica i drewniane
      wykusze i zaokrąglenia elewacji jak w pseudobarokowych kamienicach.

Gdyby budynek stanął gdzieś na Kabatach, pośród podobnych mu koleżków, pewnie
      uszedłby naszej uwagi. Może nawet mógłby się podobać. Ale nie tu - obok
      przedwojennych willi i modernistycznych budynków z lat 30. (vis a vis
      Kazimierzowskiej wznosi się m.in. szkoła zaprojektowana przez arcymistrza
      polskiego funkcjonalizmu - Juliusza Żórawskiego). Piaskowiec, którym obłożono
      elewacje nie ratuje sytuacji. Materiał solidny - owszem, ale proporcje
      straszne. Drastycznie widać to na styku elewacji ze skromnym sąsiadem -
      trzypiętrową kamieniczką na rogu Różanej i Falęckiej. W niej każdy detal jest
      przemyślany. A fasada Marvipolu? Aż przykro patrzeć. W dodatku budynek zdaje
      się pożerać kamieniczkę. Napiera na nią brutalnie ślepą ścianą.

Zamykam oczy i staram się sobie przypomnieć to miejsce przed laty. Narożnik
      zajmowało przedszkole. Niskie, rozłożyste z dwuspadowym dachem. Tonące w
      drzewach. Ni to socrealizm, ni to architektura wieku XVIII. W początku lat 90.
      przedszkole umarło. Przez lata straszyło pustymi oczodołami okien. Aż wreszcie
      znikło. Trudno nie myśleć o tym bez żalu. Bo oto w kolejnym miejscu, pośród
      starej zabudowy, niczym Filip z konopi wyrasta betonowy grzmot mający się nijak
      do otoczenia.

• Gość: Aldi Re: koszmar residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:48
        Absolutnie sie zgadzam. Budynek ohydny; zgoda na jego budowę na pewno była
        załatwiana za łapówki, bo taka wysokość budynku w tej części Mokotowa pasuje
        jak słoń do składu porcelany. Pieprzony łapówkarski kraj!!!
      • Gość: dan. Re: do Aldiego IP: *.chello.pl 05.03.06, 10:04
        Tak, tak moi rodzice mieszkają obok, więc czesto przechodzę obok tego grzmota.
        Naprawdę, nie dość, że architektura to koszmar sam w sobie, to jeszcze tutaj
        pasuje jak pięść do nosa.
        • Gość: do frustratów... Re: do frustratów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:35
          Generalnie macie racji że budynek jest nieco za wysoki, ale reszta to już
          kwestia gustu - czy budynek jest ładny czy brzydki... A o gustach się nie
          dysktuje.

Zapytam inaczej:
          a) czy sąsiednia Poczta 10 piętrowa, w kolorze przybrudzonej sraczki - pasuje
          do okolicy?
          b) czy 8 piętrowy "apartamentowiec" z tyłu oraz nieopodal blok w kolorze
          niewiadomo jakim - są ładne ?
          c) czy przylagająca doń kamienica trzy piętrowa (opisana w Wybiórczej) -
          rozpadająca się z dziedzińcem-klepiskiem i oknami pamietającymi Bieruta - jest
          ładna ?
          d) i nieco dalej - a mieszkam w wysokim budynku z widokiem na cały Górny
          Moktotów - czy ohydne bloki z PRL-u 10, 15 piętrowe są ŁADNE ?

Myślę ze za dużo tu jakieś akcji osób z jakiegoś powodu sfurstorwanych,
          atakujących developera, nowe budynki, itp. Nowe budynki wzbudzają dla mnie
          niezrozumiałe emocje... Bo czemu akurat tu nie może być 10 pięter a 500 metrów
          obok już można ? Komuś to przeszkadza ? Zazdrość, że ktoś będzie mieszkał w
          nowym czyściutkim budynku ?

a sam mieszka w rozpadającej kamienicy ...

Za dużo tu jadu a za mało konkterów...

pozdrawiam

z uśmiechem...
          • sputnik12 Re: do frustratów... 05.03.06, 18:37
            Juz to pisałeś .
            • Gość: dan Re: do frustratów... IP: *.chello.pl 05.03.06, 19:16
              Nie rozumiem dlaczego zakładasz, ze wszyscy mieszkają w wielkiej płycie. Ja mam
              dom na Zaciszu a moi rodzice własnie na Starym Mokotowie w pobliżu tej
              konstrukcji, którą Aldi tak trafnie określił. Boją się, ze ich dom wyceniony
              przed budową wyzej wymienionej budowli na całkiem przyzwoitą sumkę po
              wybudowaniu tego tam stracił na wartości, gdzyż ktoś z prawdziwymi pieniedzmi
              nie zechce mieszkac w sąsiedztwie czegoś takiego. I tyle , nikt tu nikomu nie
              zazdrości bo i czego. Okolice Kazimierzowskiej są polskim Beverly Hills ( a
              Koszmar Residence w szczególności jest jakims cudem architektury) w głowie
              niejakiego lolka 1001 (bodajże), który koncepcji tej niczym niepodległosci
              bronił na tym forum właśnie ( biedak musi byś spoza W-wy , on albo jego
              rodzice) i mieszkaniem wśród starych domów ( niektóre z lat 1950-tych) usiłuje
              się chyba dowartościować. Ale niestety: Można wyciągnąć chłopaka z prowincji ,
              ale prowincji z chłopaka.....
              Pozdrawiam wszystkich a szczególnie Aldiego.
              • muccek Re: do frustratów... 06.03.06, 08:02
                dan: mam wrażenie, że ty i Twoi rodzice jesteście niezwykle sfrustrowani i
                macie tyciutkie poczucie własnej wartości, które musicie podbudowywać rzekomą
                olbrzymią ceną posiadanego domu na mokotowie, w którym mógł mieszkać ktoś "z
                prawdziwymi pieniędzmi", a tu klops ktoś zbudował blok pod oknem i teraz cena
                leci na łeb na szyje. Jak Wy się teraz psychicznie pozbieracie????

Jednym pasuje dom na Zaciszu a innym blok na Kazimierzowskiej, a wtręty o
                prowincji sobie daruj, bo chyba ze mną nie wygrasz jak się zaczniemy licytować.
                • Gość: Aldi Re: do frustratów... IP: 217.153.150.* 06.03.06, 13:47
                  Jak mieszka w plycie, to znaczy sfrustrowany. Jak nie mieszka w plycie, to
                  jeszcze bardziej sfrustrowany.
                  A wiec zeby byc normalnym trzeba mieszkac w Kazimierzowska Residence!!! No a
                  przynajmniej musi sie komus ta kupa podobac, zeby w ogole roscil sobie prawo do
                  bycia normalnym a nie frustratem!!!
                  Moze zmiencie nazwe na JEDYNI NORMALNI RESIDENCE.
          • Gość: Aldi Re: do frustratów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:03
            Dla Twojej informacji: miałem 3 mieszkania, jedno - najmniejszą kawalerkę na
            Kabatach właśnie sprzedałem, bo dobry czas na sprzedaż, zostały mi jeszcze 2, z
            których jedno jest takie, że z wysokości twojego prl-owskiego budynku spadła by
            ci szczęka i musiałbyś jej długo szukać. Taki to ze mnie frustrat!!! Hłe hłe!

A nowe budynki wzbudzają emocje, bo w większości są koszmarne, tak po prostu.
            Poczta stoi po drugiej stronie przy Madalińskiego a właśnie od tej ulicy
            zaczyna się niska zabudowa górnego Mokotowa i urok tej dzielnicy tkwił właśnie
            w tym, ze do tej pory nie było tam takiej ohydnej wielkiej i wysokiej bryły i
            nawet budynek poczty polskiej, choć budowany 30 lat temu sprawia wrażenie
            lżejszej konstrukcji niż ta wielka KUPA!
    • Gość: sas Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:22
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • Gość: piter koszty aktu notarialnego IP: *.attack.pl 01.06.06, 13:51
        Witam,

czy ktoś już podpisał akt notarialny? Jak wysokie wiążą się z tym opłaty?
        Marvipol mówi o 2.5% całości, co wg. mnie jest drakońską sumą.

Mój znajomy niedawno zakończył inwestycję z Marivpolem na Bielanach.
        Mieszkańcom udało się wynegocjować 50% zniżki na opłaty notarialne.
        Warunek: kilkanaście osób się skrzyknęło i razem naciskało na notariusza i
        Marvipol. Jeżeli będą zainteresowani to służę szczegółami.

Myślę, że i my moglibyśmy się zebrać i rozpocząć negocjacje.
        Połowa z 2,5% od cen naszych nietanich lokali to spora suma, kórą lepiej
        przeznaczyć na wykończenie niż dodatkowe haracze.

co Wy na to?

Piotr
        • Gość: kazia Re: koszty aktu notarialnego IP: *.crowley.pl 03.06.06, 14:33
          hehe, nie dośc, że frajerstwo kupiło mieszkania w takim architektonicznym
          koszmarku w żulerskiej okolicy, to jeszcze ich developer w ch..a robi, hahahahaha
        • Gość: swój Re: koszty aktu notarialnego IP: 195.94.199.* 06.06.06, 14:03
          nie w kilkanaście tylko w kilkadziesiąt
    • Gość: Gyros Koszmar Residence - wrazenia z mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 17:17
      Prosze szacownych mieszkancow o informacje jak sie mieszka w Koszmar Residence?
    • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.polkomtel.com.pl 18.07.06, 09:48
      • Gość: Mad Re: Kazimierzowska Residence - szukamy IP: *.aster.pl 24.09.06, 10:42
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka