daisyyy 23.12.05, 16:20 czy ktos moze polecic ksiazke podrozniczo-spciologiczna?? albo zostawic mi na forum link do jakiejs recenzji??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ropuch_Pelagiusz Re: ksiazka podróżnicza z opisami spoleczenstwa IP: 172.28.252.* 23.12.05, 16:37 podrózniczo-socjologiczna? Margaret Mead Dojrzewanie na Samoa Dorastanie na Nowej Gwinei Płeć i charakter w trzech społecznościach pierwotnych Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: ksiazka podróżnicza z opisami spoleczenstwa 23.12.05, 16:43 spadaj, ropuch no, i Heyerdahl w Aku-Aku opisywał społeczeństwo jak szalony i Fiedler (te falujący biusty w pewnej gorącej wsi) Odpowiedz Link Zgłoś
daisyyy Re: ksiazka podróżnicza z opisami spoleczenstwa 23.12.05, 16:52 ktos ma jeszcze jakies pomysly?? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: ksiazka podróżnicza z opisami spoleczenstwa 23.12.05, 16:54 nie zaganiaj ludzi do roboty parkiety pastują i barszcz gotują to nie bar szybkiej obsługi (i mam nadzieję, że to nie na maturę, co?) Odpowiedz Link Zgłoś
daisyyy Re: ksiazka podróżnicza z opisami spoleczenstwa 23.12.05, 16:59 zaba_pelagia napisała: > nie zaganiaj ludzi do roboty > parkiety pastują i barszcz gotują wiem, mi tez zalezy na czasie > to nie bar szybkiej obsługi ja nie czekam na gotowca potrzebuje tylko tylul sama przeczytam jak bede wiedziec co mam czytac > (i mam nadzieję, że to nie na maturę, co?) nie, to nie jest na mature!! satysfakcjonujaca odpowiedz udzielilam??;d;d Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: ksiazka podróżnicza z opisami spoleczenstwa 23.12.05, 22:29 Jest taka książeczka dość inspirująca: "Trzy lata w niewoli u Patagonów" A.Guinnarda. Koleś, ni z tego ni z owego trafił w XIXw. do niewoli u Indian Patagońskich. Pan w cylindrze z cywilizowanej Europy w takiej kabale! Relacja autentyczna i bedąca bestsellerem w swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: ksiazka podróżnicza z opisami spoleczenstwa 27.12.05, 10:39 A co byś powiedziała na to: www.antykwariat.waw.pl/shop.php?a=opis_prod&id=90897&categorie=6150 Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniaaa Re: ksiazka podróżnicza z opisami spoleczenstwa 27.12.05, 12:26 Malinowski np Życie seksualne dzikich, Argonauci Zachodniego pacyfiku, Dzienniki..... czytania na najbliższy rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ksiazka podróżnicza z opisami spoleczenstwa 27.12.05, 13:11 Pierwsza i podstawowa - "Smutek tropików" Levi-Straussa. Książki Nicolasa Bouviera. Kapuściński jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś