Dodaj do ulubionych

Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedowicz

13.01.06, 12:13
... nomen omen ze Szwecji.

Było to w audycji pana profesora Religi. Szwedowicz dzwonił (poznałam jego
głos na 90% - taki piskliwy i zabiedzony, zawsze tak mówił - nawet w latach
młodości) i pocieszał Religę (wcześniej zadzwonił jakiś słuchacz awanturujący
się).

Oczywiście mogę się mylić (ostatni raz słyszałam Szwedowicza w 1988 roku -
podczas pobytu w Upssali), niemniej wszystko wskazuje na to, że to on.

I co, będziecie teraz mówili, że Radio Maryja to medium dla zbrodniarzy
(pamiętam jakie głupoty wygadywano tu gdy Torańska przeprowadziła wywiad z
Urbanem)?

Aczkolwiek stosunkowo ciekawe, że teraz przerzucił się na poparcie dla rządu
Marcinkiewicza - może coś za to dostał?
Obserwuj wątek
    • artsg Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 12:16
      > Aczkolwiek

Na lodówkę se przyklej.
      • emerytka.z.rzeszowa Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 12:18
        artsg napisał:

> > Aczkolwiek
        >
        > Na lodówkę se przyklej.

???
        • artsg Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 12:22
          emerytka.z.rzeszowa napisała:

> artsg napisał:
          >
          > > > Aczkolwiek
          > >
          > > Na lodówkę se przyklej.
          >
          > ???

reklamy.plusgsm.pl/swiatecznapromocjatv.html
          • smok5 UBekowi z rzeszowa szczęka opadła 13.01.06, 15:42
            po tym "aczkolwiek" hahahha
            • artsg Słowo "aczkolwiek" 13.01.06, 16:40
              jest ostatnio nadzwyczaj mocno eksploatowane przez formację niedoszłego
              prezydenta.
    • bloczek4 Streszczenie postu: "kopytko" 13.01.06, 12:21
    • emerytka.z.rzeszowa Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 12:37
      Prawica najchętniej chciałaby, żeby Szwedowicz wylądował za szwedzkimi
      firankami zamiast wydzwaniać do Rydzyka - niedoczekanie jej. Pan Stefan ma
      takie plecy, że możecie sobie najwyżej pokrzyczeć na forum! Z Szwedowiczem nie
      pójdzie wam tak łatwo jak z Wolińską...
      • pan.na.wlosciach Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 12:43
        Otóż pójdzie. Wszystko jest na dobrej drodze, jako rzeczą mi wtajemniczone
        źrodła. Głowa do góry, Emerytko, bo po Storvretcie przyjść może pora na Rzeszow.
        • 9119511tu Wolińska będzie miała swój kącik z Dornem w RM ! 13.01.06, 12:46
          To będzie ciekawe.
          • emerytka.z.rzeszowa Re: Wolińska będzie miała swój kącik z Dornem w R 13.01.06, 13:28
            9119511tu napisał:

> To będzie ciekawe.

Brystygierowa gdyby żyła
            też by do Radia chodziła
            • 9119511tu Re: Wolińska będzie miała swój kącik z Dornem w R 13.01.06, 13:37
              emerytka.z.rzeszowa napisała:

> 9119511tu napisał:
              >
              > > To będzie ciekawe.
              >
              > Brystygierowa gdyby żyła
              > też by do Radia chodziła
              >
              I oczywiście Roman Romkowski z Mieczysławem Mietkowskim (b. wiceministrowie BP).
              Pod koniec życia przeszli na obskurancki katolicyzm a'la bp. Lefebre.
              • emerytka.z.rzeszowa Re: Wolińska będzie miała swój kącik z Dornem w R 13.01.06, 13:39
                9119511tu napisał:
                > > Brystygierowa gdyby żyła
                > > też by do Radia chodziła
                > >
                > I oczywiście Roman Romkowski z Mieczysławem Mietkowskim (b. wiceministrowie
                BP)
                > .
                > Pod koniec życia przeszli na obskurancki katolicyzm a'la bp. Lefebre.

O tym nic mi nie wiadomo, natomiast faktem jest, że Brystygierowa pod koniec
                życia się nawróciła na katolicyzm. Jeździła częściej do Lasek (do ks.
                Marylskiego) niż na zakupy (a kupować np. ciuchy uwielbiała). To o czymś
                świadczy...
    • andrzejg nie przedstawił się? 13.01.06, 13:42
      tak na podstawie słuchu?
      w tym wieku?

A.
      • emerytka.z.rzeszowa Re: nie przedstawił się? 13.01.06, 13:48
        andrzejg napisał:

> tak na podstawie słuchu?
        > w tym wieku?

Ja słyszę dobrze i widzę też (nawet okularów nie noszę). Przedstawił się
        jako "pan Stefan ze Szwecji" (może będzie jeszcze jakaś powtórka - radzę
        obejrzeć). Głos na 90% szwedowiczowy - ale się przefarbował, nie?
    • xwarut Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 14:47
      Kim jest ten Szwedowicz?
      • emerytka.z.rzeszowa Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 14:52
        xwarut napisała:

> Kim jest ten Szwedowicz?

Prokurator z czasów PRL. Teraz przerzucil się na opcję narodowo-katolicką i
        judzi w obronie rządu PiS telefonując do Radia Maryja. Nie wie idiota, że
        całkiem sporo osób w Polsce pamięta jeszcze jego głosik (koleżanka która
        oglądała Trwam ma takie same odczucie - to BYŁ Szwedowicz). Już by imię inne
        podał ojcu prowadzącemu... Palant!
        • aferal.z.partii.demokratycznej Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 15:13
          masz to nagrane?
          • emerytka.z.rzeszowa Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 15:21
            aferal.z.partii.demokratycznej napisał:

> masz to nagrane?

Nie, z reguły nagrywam tylko programy artystyczne (polska polityka mnie już
            powoli nudzi:). Podejrzewam jednak, że będą jeszcze powtarzać te Rozmowy
            Niedekończone...

Jeśli natomiast Pana to interesuje, to Szwedowicz to był ten facet ze Szwecji,
            który bronił Religi przed oskarżeniami wcześniejszego słuchacza (że ma jakąś
            działkę) i rozpaczał nad nagonką na rząd Marcinkiewicza. Nie wiem czego on
            teraz oczekuje (jak wyjeżdżal z Polski był fanem komuny) - może myśli, że się
            od niego odczepią?
            Ja w każdym razie będę obserwowała czy za posunięciami wobec np. Wolińskiej
            pójdą podobne wobec Szwedowicza, ale coś czuję...
            • aferal.z.partii.demokratycznej Re: Do Radia Maryja zadzwonił wczoraStefan Szwedo 13.01.06, 15:27
              to są jakieś antymichnikowe brednie, nie będę więc tego komentował

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka