Dodaj do ulubionych

Radny pracuje w spółce miejskiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 23:16
CHCIAŁEM KUNA ZŁOŻYĆ WAM RADNI GRATULACJE Z OKAZJI OTWARCIA LOTNISKA KTÓRE
OBIECALIŚCIE W PROGRAMACH WYBORCZYCH 8 LAT TEMU
Obserwuj wątek
    • Gość: GRATULACJE BĘDZIE TAKI PARKING JAK LOTNISKO :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 23:18
      "Jacek Nowak w PUK zajmuje się m.in. przygotowaniem budowy
      parkinguwielopoziomowego na placu Konstytucji oraz budową hali targowej na
      Plantach."

BĘDZIE TAKI PARKING JAK LOTNISKO :D
      • Gość: ZOWI1 będzie parking jak lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:06
        A będzie! bo podobno już wziety kredyt, to nieważne, że mieszkańcom się pomysł nie podoba ale do zmian nazw ulic też zainteresowani mieli niewiele i proszę tylko żeby na naczelnym miejscu stanął pomnik, bo zastał Kilece zielone, a zostawi murowane i z nowym dworcem, a może jeszcze jakaś niespodzianka?
    • Gość: w.w. Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.intermedia.com.pl 15.01.06, 23:50
      Ten Nowak to fantastyczny koleś musi być! Na wszystkim się zna.Taki jest wspaniały i ma kolegę Wojtka;)
      Proszę zatrudnić w miejskich spółkach wszystkich radnych,przymusowo gdyby chłopaki się opierały.Problem z jakimiś absolutoriami czy innymi głosowaniami będzie z głowy.Ależ ten nasz prezydent jest przebiegły:)
      P.S Proszę tylko uważać,aby jakaś konkurencja nie podkupiła pana Nowaka.Gdzie my drugiego takiego Li Ajakoke znajdziemy?
    • Gość: Super?uczciwcy Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: 81.219.214.* 16.01.06, 00:42
      Dwóch PiSdniętych i jeden końskogłowy (LPR)
      Oto IV Rzeczpospolita w Kielcach.
      Wąsata.
      Jak Wojciech Echo,

O k..a jacy moralni.
      I Prawi
      I Sprawiedlwi
      I prezentujący Wartości Chrześcijańskie
      I dający przykłady "odnowy moralnej"

Panowie Radni - "Wam kury szcz.. prowadzać ..."
      Wojciechowi też.
      • Gość: Wel na HEL Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 09:30
      • Gość: java Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.pkp.kielce.msk.pl 16.01.06, 09:46
        do Super?uczciwcy
        jesteś SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRR IDIOTĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄ
    • Gość: znawca Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.chemar.com.pl 16.01.06, 11:39
      O jakim doświadczeniu Nowaka mówi prezes Solecki? Gość przez kilkadziesiąt lat
      kupował "śrubki". Skąd ma brać się jego wiedza fachowa na temat dużych
      inwestycji. Powinien raczej zająć się działalnością kulturalną (jakaś szopka,
      coś zaśpiewać, coś zatańczyć). Nowak mówi że musi gdzieś pracowć, może
      wszystkim bezrobotnym stworzymy stanowiska w spółkach miejskich?
      • Gość: outsider Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.01.06, 15:16
        "Doświadczenie" to Pan Nowak ma. Wystarczy zobaczyć jakich długów narobił przez
        krótki okres pracy w Zakładach Tłocznia Chemar. Wystarczy popatrzeć jaką
        politykę prorodzinną tam prowadził. Wystarczy do tego dodać jego przekręty z
        działką przy lotnisku w Masłowie...
        No cóż, zna odpowiednich ludzi w polityce w mieście, którzy nie pozwolą mu się
        narobić, a kasa za nic będzie płynęła. A że ma dwie lewe ręce do roboty i na
        niczym się nie zna, to przecież nie jego wina. Od tego są koledzy by mu pomóc.
        • miskorabol Re: Radny pracuje w spółce miejskiej 16.01.06, 15:19
          to jest własnie znajomosc z autorem pomysłu pewnych tablic
        • Gość: mott-echo-be Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 21:34
          Oczywiście "doświadczeni" ludzie to ludzie ze stajni SLD i PSL. Członek każdej
          innej partii oraz bezpartyjny jest przez was automatycznie szufladkowany jako
          kretyn, idiota i nieudacznik. Zastępy poprawnych politycznie fachowców w stylu:
          Długosz, Siejka, Łach, Kopyciński, Szular, Cołoszyński, Świercz, Żołnierczyk czy
          też Bartocha lub Dalka (o młodym Fatalskim nie wspomnę - pokazały, że dla nich
          najważniejsza jest kasa i nepotyzm.
          • Gość: ss Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:25
            nie martw sie tych tez nie oszczędzimy, w końcu przegrali i co niektórzxy z nimi też
    • Gość: Gargamel Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: 81.6.130.* 16.01.06, 16:22
      Brawo. WEL naprawdę potrafi dbać o SWOICH /i tylko swoich? Radnych.
      RYK znalazł robótkę w Zieleni i dietę w Miedzygminnym Związku Wodociągów i
      Kanalizacji. W tym Związku "pasą" się też BURZWA i WIATROWSKI. Doktor KUBIK
      kosi kasiorę w Resztówce ZOZ-u - utrzymywanej pewnie tylko dla niego. BOGUCKI
      "chapał" drobne z bufetu w Urzędzie Miasta. A teraz jeden nowy PALANT wylądował
      w MZB, a drugi w PUK-u. O innych też nie ma się co martwić - Geniusz nie daje
      im głodować.
    • Gość: Chemarowiec Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:09
      Panie Lubawski najwyższa pora skończyć z tym nepotyzmem. Na temat pana Nowaka
      nie będę się wypowiadał bo szkoda klawiatury dla kreatury
      • Gość: berta Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:44
        To już wszystko rozumiem:).Może jakoś to skomentujesz, Behemocie? Przecież tak
        ładnie pisałeś o uczciwości:). Oj, przepraszam... o przyzwoitości:).
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=33996542&v=2&s=0
        • miskorabol Re: Radny pracuje w spółce miejskiej 17.01.06, 09:14
          przeciez wielce jest prawdo podbne ze behemot to WEL
          • Gość: uczciwa prawica Lubawski pisze pod behemot IP: *.netcontrol.pl 17.01.06, 13:47
            Ale jaja Panie Prezydencie z bożej łaski i szopki Pana Nowaka. Mam nadzieję że
            w Przyszłym roku to Pan Panie Lubawski zastąpi osła w szopce.
            • Gość: Gargamel Re: Lubawski pisze pod behemot IP: 81.6.130.* 17.01.06, 16:11
              Sam WEL może ROBIĆ ZA STADO OSŁÓW.
          • Gość: behemot marzenia szczyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 17:08
            Jak już wielekrotnie pisałem jestem prywaciarzem. Raz czy dwa razy w roku mam okazję spotkać Prezydenta Kielc, niezależnie od tego czy to jest prezydent z prawicy czy z lewicy. Rozmawiać z Lubawskim w zasadzie nie rozmawiam - on ma swoje sprawy, a ja swoje.
            Jeśli naprawdę podejrzewasz, że odpisuje ci prezydent to jesteś głupszy niż mogę to sobie wyobrazić.

• Gość: Gargamel Re: marzenia szczyla IP: 81.6.130.* 17.01.06, 22:14
              Może będąc PRYWACIARZEM jak sam piszesz - jesteś Drogi "behemotcie" jedną z
              tycg osób, którym nasz WEL "zalatwił" przydział lokalu użytkowego w centrum
              Kielc za czynsz 5 zł. z metra - lub "przydzielił" mieszkanko komunalne aż z
              czynszem 2,61 zł. z metra ? A może udało ci się "uzyskać" u Najlepszych Ludzi
              WEL-a rozszerzenie jakiejś koncesji czy zezwolenia lub zgodę na budowę poawi-
              loniku lub domku ? Wtedy Twoja BEZKRYTYCZNA ocena wszystkiego co czyni Geniusz
              Łysogór byłaby dla forumowiczów ZROZUMIAŁA.
              • Gość: behemot musiałeś uciekać Gargamel IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.06, 23:12
                Nikt mi nigdy nic nie załatwił - ani mieszkanka, ani samochodzików na talony, ani nawet apartamentów na lokal partyjny przy Sienkiewce po trzy złote od metra, jak PZPRowski prezydent miasta swoim PZPRowskim kolesiom.

Po latach komuszej bylejakości mamy wreszcie porządnego prezydenta, który wyciaga to miasto z gówna. Ludzie nie są głupi. Ludzie to widzą. Poczytaj sobie sondaże. Maleje liczba przeciwników prezydenta. Tak naprawde na Lubawskiego szczekają teraz tylko te małe smrody podpuszczane przez pana posła. Ale pan poseł ma osobisty uraz do prezydenta.

Po latach rządów twoich kolesiów musiałeś uciekać na 10 lat na zachód, bo tu się już nie dało życ. Dzięki ludziom pokroju obecnego prezydenta twoje dzieci z Polski nie będą już musiały uciekać.
                Nawiasem mówiąc, pewnie skamlałeś przed Niemcem, jak to "oni", te komuchy, narobili, że teraz taki biedny jesteś. A twoja żona pewnie pierwsza w kolejce przed kosciołem po dary stała. Aż mi cię autentycznie żal sowiecki wypierdku :)))
                • Gość: Gargamel Re: musiałeś uciekać Gargamel IP: 81.6.130.* 18.01.06, 17:01
                  Drogi "behemocie" wyjaśnienie co do tego, że nigdy nie BRAŁEŚ przyjmuję ze
                  zrozumieniem - choć nie zmienia to faktu, że są w Klerykowie TACY, ktorzy
                  z rąk WEL-a przyjmują mieszkania i lokale. Co do sondaży jestem nad wyraz
                  spokojny - wybory "pokażą" ile tak naprawdę wart jest Geniusz Łysogór.
                  Uprzedzenia Posła /nietrudno się domyśleć którego/ co do WEL-a tak naprawdę
                  niewiele mnie obchodzą.

Nigdy nie uciekałem z Polski - wyjechałem dlatego aby samemu przekonać się
                  jaki jest ten "wyśniony" kapitalizm. Nie byłem w Niemczech - wystarczy, że
                  mój Ojciec spędził tam 5 lat w kacecie Dachau, w tym rok w karnej kompanii
                  gdzie na kilka tysięcy jeden wychodził żywy. Choć jestem stałym rezydentem
                  w tym państwie gdzie przebywałem - nie zrzekłem się Obywatelstwa POLSKIEGO.

Przez kilka pierwszych lat wyjątkowo ciężko pracowałem aby utrzymać Rodzinę
                  w Kraju, a moja Żona nigdy nie korzystała z żadnej pomocy społecznej. Jako
                  ateista nie dopuszczałem /i nie dopuszczam/ myśli korzystania z "pomocy"
                  Kościoła - mimo, że świadczona ona jest z środków z budżetu państwa.

Ostatnia sprawa dotyczy miłego określenia mnie "sowieckim wypierdkiem". Dla
                  ciebie jest nim prawdopodobnie każdy członek Polskiej Lewicy - również ja,
                  którego Dziadek /ze strony Ojca/ był uczestnikiem wojny polsko-bolszewickiej
                  i którego spora część członków rodziny ze strony Matki była żołnierzami Armii
                  Krajowej, odsiadującymi potem "swoje" w więzieniach UB.
                  • Gość: behemot Re: musiałeś uciekać Gargamel IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.06, 21:50
                    > z rąk WEL-a przyjmują mieszkania i lokale

Zapewnienie mieszkań profesorom to podstawowa powinność miasta o aspiracjach wojewódzkich.
                    Przydzielenie lokali animatorom kultury i sztuki jest koniecznością w procesie ożywiania centrum miasta, zwłaszcza w obliczu niebezpieczeństwa koncentrowania się życia mieszkańców wokół centrów handlowych.
                    Dobrym posunięciem Rady Miejskiej - bo to ona podejmuje takie decyzje - było też zaoferowanie wykupu lokali kupcom, którzy w centrum prowadzili działalność gospodarczą.

> określenia mnie "sowieckim wypierdkiem". Dla
                    > ciebie jest nim prawdopodobnie każdy członek Polskiej Lewicy

Znam wielu lewicowców. Wielu szanuję. Tobą pogardzam.

Jest obojetne, czy pomógł ci na zachodzie Austriak, Włoch, Kanadyjczyk, czy Amerykanin. Gdyby wiedział, że aktywnie wspierałeś azjatyckich okupantów w Polsce to napluł by ci w twarz ...tak jak i ci, którzy dzięki tobie musieli się tułać po świecie.
                    Podejrzewam, że i teraz za granicą kryjesz się ze swoimi pogladami i przeszłością, co najwyżej posługując się zasługami rodziny wtedy, kiedy ci to może przynieść korzyść. Tymczasem oni też pewnie napluli by ci w twarz czytając, jak o Papieżu Polaku napisałeś, że go olewasz ciepłym moczem. Tak cię wychowali sowieci, ze nie potrafisz uszanować cudzych uczuć religijnych.

Nazywam cię sowieckim wypierdkiem bo jesteś efektem (wypierdem) czterdziestoletniego wynarodowienia Polaków - utraty tradycji - zastępowania Świąt Bożego Narodzenia sowiecką "jołką". Zastępowania Świętego Mikołaja "Dziadkiem Mrozem". Zastępowania Polski pijaną bandą kolesiów, powszechnym lizusostwem, donosicielstwem i złodziejstem.

Ty nie jesteś lewicowcem. Ty jesteś tym ciulikiem, o którym mówił Długosz - podczepić się i służyć kto da więcej.
                    Ty nie jesteś lewicowcem - reformy w służbie zdrowia, inwestycje, mieszkania komunalne, tanie stołówki, czy poprawa opieki społecznej interesują cię nie dlatego, że pomagają ludziom - interesują cię tylko o tyle, o ile możesz naszczekać na Lubawskiego.

> Przez kilka pierwszych lat wyjątkowo ciężko pracowałem aby utrzymać Rodzinę

Tak, tak, no po prostu się wzruszyłem. Wysługiwał się gnój sowietom, pisał donosy, stał na trybunie, a jak się wszystko zawaliło, to uciekł z Polski jako ofiara systemu i "wyjatkowo ciężko pracował". A teraz wrócił do kraju i dalej donosi.
                    Pierwszy raz widzę takiego szczura ...i żeby się jeszcze chwalił swoimi poglądami? Wyjątkowo się udałeś sowietom :))))
                    • Gość: Gargamel Re: musiałeś uciekać Gargamel IP: 81.6.130.* 18.01.06, 22:26
                      "Behemot" - naprawdę szkoda słów.
                      Liż spokojnie .... WEL-owi zasypiając w poczuciu dobrze spełnionego
                      obywatelskiego obowiązku, często "wpadając" do Katedry "podładować"
                      akumulatory. A mnie możesz nijako przy okazji pozałować w czerwony
                      tyłek.
                      • Gość: berta Re: musiałeś uciekać Gargamel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 08:16
                        Behemocie, napisałeś coś, co mnie ogromnie poruszyło:):

"Zapewnienie mieszkań profesorom to podstawowa powinność miasta o aspiracjach
                        wojewódzkich. (...)
                        Dobrym posunięciem Rady Miejskiej - bo to ona podejmuje takie decyzje - było
                        też zaoferowanie wykupu lokali
                        kupcom, którzy w centrum prowadzili działalność gospodarczą."

Interesowałyby mnie nazwiska osób, które w ten sposób zostały "wyposażone"
                        przez miasto:)))). Znasz personalnie jakiegoś profesora, który dostał
                        mieszkanie od miasta? Kto dostał lokale ze względu na prowadzoną w nich
                        działalność gospodarczą? Jak długo prowadzący działalność musieli zajmować
                        lokale, by uczestniczyć w tym rozdawnictwie? Tydzień? Miesiąc? Rok? Pytam, bo
                        mogło być i tak, że osoby "wiedzące" mogły zająć lokal (w centrum miasta)
                        miesiąc przed podjęciem takiem decyzji przez RM i wykupić go po preferencyjnych
                        warunkach. Czy to zasługa miasta? Czy ustawianie uchwał i dostosowywanie ich do
                        panującego zapotrzebwania?
                        Mam nadzieję, że mnie oświecisz w tym względzie.
                        Twoje komentarze dotyczące twórców kultury pomijam, bo mają teraz swoją Bazę,
                        więc akurat z Twoja opinią na ten temat mogę się pogodzić:))).
                        • Gość: behemot Re: musiałeś uciekać Gargamel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:41
                          > Mam nadzieję, że mnie oświecisz w tym względzie.

Musiałbym chyba utworzyć specjalny sekretariat do zaspokajania Twojej ciekawosci. Gazet nie czytasz?

Idź do Urzędu Miejskiego i wypytaj.
                          • Gość: Gargamel Re: musiałeś uciekać Gargamel IP: 81.6.130.* 19.01.06, 16:37
                            Po co będzie chodzić do Urzędu Miasta - wystarczy "behomotcie" to, że ty sam
                            tam stale przesiadujesz ZAMIATAJĄC schody przed WEL-em i jego Najlepszymi
                            Ludźmi - co "przyniesie" ci pewnie Odznakę "Za zasługi dla Kielecczyzny".
                          • Gość: berta Re: musiałeś uciekać Gargamel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:19
                            Nie wiesz, co powiedzieć, prawda? Tak myslałam:).Ja czytam gazety ze
                            zrozumieniem. Dlatego pytam. Słyszałam, że ciekawość świata jest ściśle
                            związana z inteligencją. Możesz więc utworzyć taki sekretariat. I zatrudnić w
                            nim kogoś odpowiedniego:P. Jak na prawdziwego prywaciarza przystało:)))).
                            Najlepiej za 450 zł stażowego:))).
                            Zazdroszczę ludziom, którzy nie mają żadnych wątpliwości.
                            • Gość: behemot idź do radnego IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.06, 21:27
                              > Nie wiesz, co powiedzieć, prawda?

prawda
                              Na kogo głosowałaś? Masz przecież swojego posła, radnego - ich pytaj. Skąd ja mam znać odpowiedzi na tak szczegółowe pytania?

> Ja czytam gazety ze zrozumieniem

ani na chwilę w to nie wątpiłem, podobnie jak w twoją skromność

> Jak na prawdziwego prywaciarza przystało

O! Bo ja jestem fałszywy prywaciarz!

> Najlepiej za 450 zł stażowego

Pracowałem kiedyś "for food" ale od innych tego nie wymagam. Nawiasem mówiąc wolę być pracownikiem niż pracodawcą - nie miałem normalnego urlopu od 10 lat, a i kwity podatkowe zdarzało mi się wypełniać w szpitalu :)))
                      • Gość: behemot Re: musiałeś uciekać Gargamel IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.06, 21:09
                        > A mnie możesz nijako przy okazji pozałować w czerwony
                        > tyłek.

traktowałem dotychczas z rezerwą dyskusję na forum dotyczącą waszych dziwnych upodobań Gargamelu ...ale skoro tak natarczywie domagacie się pieszczot od faceta, to już sam nie nie wiem, co o tym myśleć ...idźcie może na dworzec, czy gdzieś, może tam znajdziecie dla siebie towarzystwo?
        • Gość: behemot racjonalne i korzystne IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.06, 16:14
          > pisałeś o (...) przyzwoitości:)

Podtrzymuję. W tamtej sytuacji Nowak zachował się bardzo przyzwoicie. W odróżnieniu od Nowaka marszałkowscy siedzą sobie spokojnie w spółce Lotnisko Kielce, doją kasę i mają się dobrze.

Co do obecnej sytuacji - jestem przeciwnikiem zatrudniania radnych w miejskich firmach. Na miejscu Lubawskiego nie zatrudniłbym Nowaka.

Z drugiej strony widać, że słabym punktem miasta jest realizacja inwestycji. Przykładem są te słynne sracze z pleksy, które o mały włos chciał zafundować stadionowi wuefista z MOSIR. Może więc praca Nowaka to tak zwana "fucha" ale niekoniecznie.

Można było wziąć "fachowca z zewnątrz" ale jest to ostatni rok na wykazanie się inwestycjami i nie można sobie pozwolić na wpadkę. Koniecznie trzeba było wziąć kogoś w miarę sprawdzonego i zaufanego. Jest to posunięcie racjonalne i korzystne z punktu widzenia podatnika.
          • Gość: berta Re: racjonalne i korzystne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 17:02
            Podejrzewam, że masz ostatnie dwa zdania zapisane na planszach
            i "przepowiadasz" je sobie parę razy dziennie. Taaaak, człowiek się oswaja
            nawet z największymi głupotami. Jeśli są powtarzane...:)
            • Gość: behemot Re: racjonalne i korzystne IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.06, 23:13
              nie przekonałem cię? dlaczego?
              • miskorabol Re: racjonalne i korzystne 18.01.06, 08:24

> nie przekonałem cię? dlaczego?
                jeszcze sie głupio pytasz ?? smiem twierdzić ze WEL to Ty bo nawet małpa
                zmienia zdanie a u Ciebie nie widać zmiany. Potrafisz tylko bronic decyzji
                geniusza
              • Gość: berta Re: racjonalne i korzystne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 09:04
                Nie przekonałeś mnie, bo nie cenię specjalistów, których jedyną godną
                wspomnienia zaletą jest powiazanie rodzinne z Kościołem. Pokazuje mi to jednak
                mechanizm nominowania pracowników w Kielcach. Mechanizm jest ciągle taki sam.
                Zmienia się tylko źródło rekomendacji.
                • Gość: znawca Re: racjonalne i korzystne IP: *.chemar.com.pl 18.01.06, 13:14
                  Koniecznie trzeba było wziąć "kogoś" sprawdzonego i zaufanego - koordynatora do
                  spraw inwestycji. A co ten Nowak wie o inwestycjach? Gdzie się wykazał? Chyba
                  przez te trzy miesiące w Spółce Lotnisko? Zanim się zorientował o co chodzi to
                  zrezygnował z prezesury i przyjął pewniejszą posadkę radnego z dodatkową
                  pensyjką w spółce miejskiej.Ktoś powiedział że to fachowiec i gotowy kolejny
                  scenariusz na "Karierę N............" A podatnik i tak zapłaci.
                  • Gość: berta Re: racjonalne i korzystne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 00:44
                    I będziemy mieli parking w samym centrum miasta. Nie lotnisko. Bo i tych,
                    którzy latają, jest u nas ciągle mało. Tych, którzy mogą się PUKnąć, jest dużo
                    więcej.
    • Gość: Gargamel Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: 81.6.130.* 07.03.06, 16:41
      Jak w piosence "Cysorz to ma klawe życie" - nieżle powodzi się Radnym Rady
      Miasta zatrudnionym w Spółkach i Firmach Miejskich.

Radny Doktor JAN KUBIK
      Wybrany z listy SLD-UP jako wyjątkowo zaangażowany Działacz Kieleckiej Unii
      Pracy. Człowiek, którego nasz Ganiusz Łysogór KUPIŁ za udział w procesie
      nieustającej prywatyzacji Miejskiego Zespołu Opieki Zdrowotnej - jedyny
      zatrudniony tam od lat lekarz. Ta SYNEKURA jest 100 razy lepsza od
      zatrudnienia w jakiejkolwiek miejskiej spółce - pozwala mu bowiem DOGLĄDAĆ i
      CZUWAĆ nad SPRAWIEDLIWYM podziałem kolejnych kawałków TORTU z tej
      prywatyzacji. Jak niektórzy mawiają TWÓRCA prawdziwego Imperium Rodziny
      Kubików - powiększonego o zakup kilku działek w okresie kadencji Radnego.
      Człowiek który doskonale wiedział o tym jak w okresie rządów ludzi lewicy w NFZ
      zapewnić sobie i członkom swojej Rodziny doskonałe KONTRAKTY - a przy tym
      Wielki Społecznik, który z prywatnego gabinetu dentystycznego osiąga rocznie
      DOCHODY nie przekraczające 250 zł. miesięcznie - jak wynika ze złożonego przez
      niego rozliczenia podatkowego. Ma przy tym ambicje bycia DOŻYWOTNIM Radnym -
      ODDANYM bez reszty naszemu WEL-owi.

Radny ZBIGNIEW MARCINKOWSKI
      Działacz Porozumienia Samorząd 2002, który DOSZLUSOWAŁ ostanio do Grupy
      Radnych WEL-a. Zatrudniony i pracujący (tak się zwyczajowo mówi) w Miejskim
      Zarządzie Budynków, będącym prawdziwą KUŹNIĄ KADR naszego Geniusza - sześciu
      Dyrektorów i niezapomniany Rzecznik Prasowy (Malarczyk czy Mularczyk) przez 3
      lata. W tym takie ASIORY jak HAMERA i BIELECKI (mąż MIRY z Rady
      Nadzorczej Zieleni Miejskiej), których rządy w MZB przejdą do historii
      Klerykowa. Radny rozpoczynający dopiero karierę samorządową i czyniący
      rozeznanie co do przyszłych PROFITÓW.

Radny WŁADYSŁAW BURZAWA
      Dawny Działacz LPR - teraz PRZEWEKSLOWANY do Pisuaru.
      Pismak z Tygodnika Niedziela. Z tytułu ZASŁUG dla WEL-a obsadzony przez niego
      w Zarządzie Międzygminego Związku Wodociągów i Kanalizacji - z dietą powyżej
      2.500 zł. miesięcznie. Człowiek, którego MARZENIEM jest objęcie stanowiska
      Prezesa Spółki Wodociągi Kieleckie - po Pośle Henryku Milcarzu.

Radny MAREK WOŁOWIEC
      Działacz Samorządu 2002, prowadzący własną firmę usługową - formalnie w niczym
      nie związany ze spółkami miasta. W informacjach prasowych Prokuratury Rejonowej
      prowadzącej śledztwo w sprawie nadużyć w MZB - wymieniany jako jeden z
      ZAŁATWIAJĄCYCH poza obowiązującą procedurą przetargową zlecenia dla swojej
      firmy w tej Spółce. A jak stwierdziła Prokuratura dla Synka Pana Mareczka
      prowadzącego restaurację w lokalu miejskim - w MZB ustalano nadzwyczaj ULGOWE
      opłaty czynszowe.

Radny JERZY BOROŃCZYK
      Radny z listy SLD - ceniony do niedawna w Sojuszu SZWAGIER byłego Barona
      Świętokrzyskiego HENIA DŁUGOSZA. Jeden z Dyrektorów w Spółce Wodociągi
      Kieleckie - prawdziwy KREZUS wśród Radnych Rady Miasta.

Radny JAN RYK
      Prawdziwy Człowiek Sukcesu z tzw. nizin społecznych. W chwili wyboru do Rady -
      bezrobotny z wykrztałceniem podstawowym. Obecnie zatrudniony jako OGRODNIK (z
      awersją do łopaty i grabi) w Zieleni Miejskiej - właściciel kilku działek
      zakupionych w trakcie kadencji. Z tytułu ZASŁUG awansowany przez WEL-a na
      Członka Zgromadzenia w Międzygminnym Związku Wodociągów i Kanalizacji z dietą -
      dobrze ponad 1.000 zł. miesięcznie.

Radny JACEK NOWAK
      DOSZLUSOWANY ostatnio do Rady Miasta Dzialacz Samorzadu 2002. ZASLUZONY wielce
      dla Chemaru - skad zaloga chciala WYWIESC go na taczkach. NIELOTNY Prezes
      Lotniska Kielce - zatrudniony natychmiast po zostaniu Radnym w
      Przedsiebiorstwie Uslug Komunalnych z PENSYJKA ladnych kilku tysiaczków na
      RASIE miesiecznie.

Radny Doktor STANISŁAW WIATROWSKI
      Kolejny ODSZCZEPIENIEC wybrany z listy SLD -UP. Działacz Kieleckiej Unii
      Pracy - ZAPRZEDANY bez reszty naszemu WEL-owi.
      Wynagrodzony przez niego Członkowstwem w Zgromadzeniu Międzygminego Związku
      Wodociągów i Kanalizacji - z dietą powyżej 1.000 zł. miesięcznie.

Radny KRZYSZTOF SŁOŃ
      Elwis Presley dla UBOGICH - znany z beznadziejnych WYSTĘPÓW piosenkarskich
      na Sesjach Rady. Działacz Samorządu 2002. Zatrudniony na dobrym ETACIKU w
      Domu Pomocy Społecznej na Jagiellońskiej - gdzie odpowiada za propagowanie
      PSYCHICZNYCH WIZJI rozwoju Klerykowa, rojonych przez naszgo WEL-a.

Radny TOMASZ BOGUCKI
      Przewodniczący Rady Miasta - z Samorządu 2002 i Stowarzyszenia Rodzin
      Katolickich. Czysty jak WODA ŚWIĘCONA Radny, który usiłował na początku
      kadencji PRZEJĄĆ bufet w Urzędzie Miasta.
      Obecnie prowadzony jest on (dla ZAMKNIĘCIA LUDZIOM GĘBY)
      przez tzw. Spółkę Pracowniczą składającą się z ludzi pracujących w jego firmie.

• Gość: quasi Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.03.06, 16:20
        Qr..a,
        ale ty gościu przynudzasz.
        Żałosne...
        • Gość: jasiu Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.54.187.248.eltronik.net.pl 10.03.06, 18:42
          sam chłop zrezygnował, a wy niezadowoleni,
          a jak by niechciał i dalej prezesował, radził, pracował to co?
          To buszszsz.
          • Gość: berta Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:47
            Ano nic. Ale jak to fajnie się układa. Tam się rezygnuje, tu się zyskuje:))). I
            wszystko się kręci:).
            To ten sam Nowak? Jacek? Od Chemaru, lotniska, PUKu - parkingu? I Centrum
            Targowego? Wszystkie funkcje objął w ostatnim roku? Może on powinien lotniskiem
            się zająć. On prawdziwy latawiec jest;). Jak to się dzieje, że niektórzy są na
            bezrobociu? Skoro tyle jest ofert pracy dla kogoś, kto rozwalił dobrą kielecką
            firmę? I nie zbudował lotniska? I parking chciał bezprawnie zbudować? Co on
            teraz w Targach Kielce robi? A raczej - czego nie zrobi?
            miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,3267836.html
    • Gość: Ja Re: Radny pracuje w spółce miejskiej IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 18.04.06, 21:24
      Gdzie honor radnych ? Czy pamietają jeszcze slowa przysięgi radnego ? Czy dla
      nich dobro mieszkańców miasta coś znaczy ? Ilu mieszkańców miasta dzięki ich
      genialnym pomu\ysłom jest bez pracy i bez środków do zycia? Sami poza pensją
      dostają godziwą dietę radnego oraz dietę "za spółkę". HAŃBA !!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka