Gość: Funkcjonariusz IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 12:34 Milewski publicznie mówił do gazety wyborczej ,,,,,,że Tarka komendant Straży Miejskiej odchodzi 1 marca .Gdzie wiarygodność prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:12 przestraszył się czegoś...? ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 20:52 może gazeta niech się zapyta pana prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:10 może niech się zapyta... aż dziwne, że jeszcze tego nie zrobiła... cisza nad tą trumną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 21:51 czy ktoś przybliży artykuł o tym przedstawiany w gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 22:00 Odchodzi komendant straży miejskiej Zbigniew Tarka Zobacz powiększenie Zbigniew Tarka Fot. Dominik Dziecinny / AG Hubert Woźniak 13-10-2005 , ostatnia aktualizacja 13-10-2005 20:39 Odchodzi komendant straży miejskiej Zbigniew Tarka. Prezydent Płocka Mirosław Milewski rozpoczął procedurę odwołania dowódcy miejskich strażników. Dlaczego? Prawdopodobnie powodów jest kilka. Prezydent Płocka tak tłumaczy swoją decyzję: - Zacząłem procedurę z powodu przekroczenia uprawnień. Komendant powołał swojego drugiego zastępcę oraz kierownika ds. informacji, a takich stanowisk statut straży miejskiej w ogóle nie przewiduje - mówi. Ale Tarka miał też sukcesy. Może warto zmienić statut i zachować skutecznego dowódcę? - Poprawa funkcjonowania straży miejskiej jest widoczna. Z pewnością wynika ona z decyzji organizacyjnych komendanta, ale nie tylko - odpowiada prezydent. - To ja zdecydowałem się na zwiększenie liczby etatów w straży miejskiej, co pozwoliło m.in. wprowadzić nocne patrole, zacząć zajęcia profilaktyczne w szkołach. Słowem zmieniło się wiele, aczkolwiek moje oczekiwania były zdecydowanie większe. Nieoficjalnie mówi się, że są jeszcze dwa inne powody. Pierwszy to start Zbigniewa Tarki do Senatu w sąsiednim, sieradzkim okręgu wyborczym z listy konkurencyjnej do PiS - Komitetu Wyborczego Centrum. W wyborach dowódca płockich strażników przepadł z kretesem. Prezydent Milewski temu zaprzecza, ale nie wprost. Przyznaje, że rozmawiał z Tarką przed wyborami i tłumaczył mu, że mundurowi generalnie nie powinni brać udziału w żadnej elekcji. A jeśli muszą, to powinni wziąć bezpłatny urlop. Tarka tak właśnie zrobił. Jest też drugi nieoficjalny powód - wierszyk napisany na cześć prezydenta Płocka, który Tarka odczytał przy okazji święta straży miejskiej. Zaczynał się on tak: "Prezydent Miasta - ważna sprawa! /W króla Płocka to zabawa /Każdy król ma swych rycerzy /Prezydent Mirek w straż swą wierzy /Dużo sił i pracy włożył /No i klocki w straży złożył!...". Wierszyk wywołał spore rozbawienie, a osoby nieprzychylne Milewskiemu zaczęły złośliwie tytułować go "królem Mirkiem". Co na to prezydent? - Powiem tylko, że po wysłuchaniu tego wiersza zrobiło mi się smutno, że takie relikty niektórym w głowach pozostały. Odwołanie komendanta Tarki jest przesądzone, choć trochę potrwa. Taki ruch kadrowy musi zaopiniować komendant wojewódzki policji, a ponieważ szef strażników miejskich jest jeszcze radnym powiatu kutnowskiego - także tamtejszy samorząd. Ale uzyskanie opinii to tylko czasochłonna formalność. - Nie muszą być one pozytywne - podkreśla prezydent. - Potem ogłosimy konkurs na nowego komendanta. Mirosław Milewski nie chce jednak zwalniać jednego z dwóch zastępców Tarki. Jeśli np. żaden z nich nie wygra konkursu na komendanta - pomyśli o zmianie statutu. Ze Zbigniewem Tarką nie udało się nam porozmawiać, jest na szkoleniu. Zbigniew Tarka 49-letni absolwent Społecznej Wyższej Szkoły Zarządzania i Przedsiębiorczości. Ma też bogate wykształcenie z zakresu ochrony mienia, a także doświadczenie wyniesione z pracy w żychlińskim Emicie (fabryka transformatorów). Tam też zaczynał swoją pracę w "Solidarności", stopniowo stając się działaczem regionalnym i delegatem na zjazd krajowy. Doskonale zna prezydenta Milewskiego. Na scenę polityczną wkroczył w 1990 r., zostając radnym w Żychlinie. Potem bezskutecznie próbował dostać się do Senatu z listy AWS (Mirosław Milewski też był radnym AWS). W 1998 został radnym powiatu kutnowskiego, jest nim do dziś. Dwa lata temu "Super Express" oskarżył Tarkę o łamanie ustawy o strażach gminnych. Posiłkując się prowokacją, dziennikarze złapali go na tym, jak dorabia sobie, reprezentując firmę ochroniarską. Tarka bronił się, że jest to jego działalność społeczna, walka z bezrobociem. Milewski mu uwierzył. Wydrukuj Wyślij znajomym Podyskutuj na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 22:46 Poruszono też sprawę konfliktu komendanta z prezydentem miasta, o której głośno mówiło się od dłuższego czasu, oraz jego rychłym odejściu. Z informacji biura prasowego ratusza wynikało, że Tarka złożył już nawet wypowiedzenie i w marcu chciał odejść z pracy za porozumieniem stron. Wszystko wskazuje jednak, że coś się zmieniło. - Nie ma żadnego konfliktu między mną a prezydentem - powiedział wczoraj Tarka. I dość lakonicznie dodał: - Nie ma także żadnej wyznaczonej daty mojego odejścia. Wciąż pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 22:47 Zbigniew Tarka, wypowiedź na sesji rady powiatu kutnowskiego w dniu 7.12.2005 w sprawie odwołania go ze stanowiska komendanta straży miejskiej: „(…) do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej pisemnej informacji o decyzjach Pana Prezydenta, o ewentualnie jakimś stanowisku oprócz tych, które tutaj przeczytałem na miejscu w Biurze Rady Powiatu. Także żadnej korespondencji tutaj pomiędzy nami nie ma, bynajmniej ja jej nie otrzymałem osobiście. A wszystkie korespondencje, nawet na pocztę domową odbieram. (…) Proszę Państwa ja nie znam, ja nie znam tutaj ze strony pana Prezydenta jego zamierzeń, co chce osiągnąć, czy co chciałby osiągnąć, bo dlatego, że ze mną nikt na ten temat nie rozmawiał.” oraz na sesji w dniu 26.10.2005 (…)niech się określi Pan Prezydent i słusznie, bo powiem szczerze, że ja nie wiem, jakie jest konkretne stanowisko, co jest powodem zamieszania, bo te wszystkie pisma, które docierają do Rady Powiatu idą obok mnie. Ja nie mam żadnego pisma. Ja nie mam, do czego się odwoływać, nie wiem, o co chodzi, a że zamieszanie jest no też mogę z mediów się dowiedzieć,(…) mamy doświadczenie z poprzedniej kadencji, że tego typu sprawy, kiedy ktoś z innego samorządu chce bardzo kogoś tam ewentualnie dotknąć to robi wielką burzę i później się okazuje, że osoba, która zostaje tym dotknięta stawia sprawę jasno, precyzyjnie w sądzie i wygrywa. Kto wychodzi, przepraszam za określenie, na dudków,(…) Proszę Państwa ja pracę mam, bez względu na to czy pracuję w Straży Miejskiej, czy nie. Jeżeli chodzi o kwalifikacje w bezpieczeństwie i porządku publicznym, lokalnym, jeżeli chodzi o zarządzanie kryzysowe, jeżeli chodzi o licencje, koncesje, jeżeli chodzi o rzeczoznawstwo w tym zakresie jestem jednym z niewielu cywili po 90 – tym roku w Polsce, który ma wysokie kwalifikacje. Akurat na siłę to ja w Straży Miejskiej nie chcę pracować,(…) Ja jestem człowiekiem honoru(…)jako dorosły człowiek przede wszystkim dojrzałem do tego, że co cię nie zabije to cię wzmocni. Jeżeli ktoś mi łeb utnie to wtedy może powiedzieć, ze wygrał, jeżeli mi łba nie utnie to niestety nie wygra ze mną, od razu mówię. W tych służbach sentymentów proszę Pana nie ma (…)w tych służbach w wymianie informacji nie ma pośredników między Komendantem Straży Miejskiej (…) Mój komentarz: kłamie, że jest człowiekiem honoru. Nie jest. A kwalifikacje? Największe: wazeliniarstwo i "kobieciarstwo". Mylę się? P.S. A kto „wychodzi na dudka”? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:10 Ej, znasz go!(wazeliniarstwo i kobieciarstwo) I to lepiej niż prezydent, jak widać. To pierwsze (wazelinka)to wrodzone: jak niedouczony prostaczek z wioski Żychlin przez oczywistą pomyłkę znajdzie się na jakim takim stanowisku to jedynym sposobem utrzymania się jaki w prostocie swojej potrafi zastosować jest wazelinka. To drugie (kobieciarstwo)to andropauza, facio sie kończy, a chciałoby się jeszcze poudawać macho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaki Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:48 argumentów zuchy nie ma cie zadnych tylko stac was na bredzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 02:13 Argumentów za czym lub przeciw czemu? Co zrobić z komediantem tarką to zmartwienie prezydenta, a będzie miał kłopot zapewniam Cię, obrońco uciśnionych. Nie zamierzam mu podpowiadać, choć trochę się uzbierało. A Ty jak widzę jeszcze się na facecie nie poznałeś. Może przyjrzyj mu sie dokładniej zanim będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:03 są jakies wieści oficjalnie, tudzież z braku takich plotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 07.03.06, 21:21 Tarka na Prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:36 Tylko On! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 07.03.06, 23:07 wiersz niech któryś ze strażników na tą okazję napisze o wielce panującym Tarce i niepokornym Mirosławie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 01:21 z radością :-) wysłuchamy o ile Wielki Recytator osobiście zechce wygłosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 00:08 Z. Tarka na sesji rady powiatu kutnowskiego (26.10.05): "jako dorosły człowiek przede wszystkim dojrzałem do tego, że co cię nie zabije to cię wzmocni. Jeżeli ktoś mi łeb utnie to wtedy może powiedzieć, ze wygrał, jeżeli mi łba nie utnie to niestety nie wygra ze mną, od razu mówię. W tych służbach sentymentów proszę Pana nie ma (…)w tych służbach w wymianie informacji nie ma pośredników między Komendantem Straży Miejskiej a prezydentem (…) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 11.03.06, 15:49 Odchodzi komendant straży miejskiej Zbigniew Tarka Zbigniew Tarka Fot. Dominik Dziecinny / AG Hubert Woźniak 13-10-2005 , ostatnia aktualizacja 13-10-2005 20:39 Odchodzi komendant straży miejskiej Zbigniew Tarka. Prezydent Płocka Mirosław Milewski rozpoczął procedurę odwołania dowódcy miejskich strażników. Dlaczego? Prawdopodobnie powodów jest kilka. Prezydent Płocka tak tłumaczy swoją decyzję: - Zacząłem procedurę z powodu przekroczenia uprawnień. Komendant powołał swojego drugiego zastępcę oraz kierownika ds. informacji, a takich stanowisk statut straży miejskiej w ogóle nie przewiduje - mówi. Ale Tarka miał też sukcesy. Może warto zmienić statut i zachować skutecznego dowódcę? - Poprawa funkcjonowania straży miejskiej jest widoczna. Z pewnością wynika ona z decyzji organizacyjnych komendanta, ale nie tylko - odpowiada prezydent. - To ja zdecydowałem się na zwiększenie liczby etatów w straży miejskiej, co pozwoliło m.in. wprowadzić nocne patrole, zacząć zajęcia profilaktyczne w szkołach. Słowem zmieniło się wiele, aczkolwiek moje oczekiwania były zdecydowanie większe. Nieoficjalnie mówi się, że są jeszcze dwa inne powody. Pierwszy to start Zbigniewa Tarki do Senatu w sąsiednim, sieradzkim okręgu wyborczym z listy konkurencyjnej do PiS - Komitetu Wyborczego Centrum. W wyborach dowódca płockich strażników przepadł z kretesem. Prezydent Milewski temu zaprzecza, ale nie wprost. Przyznaje, że rozmawiał z Tarką przed wyborami i tłumaczył mu, że mundurowi generalnie nie powinni brać udziału w żadnej elekcji. A jeśli muszą, to powinni wziąć bezpłatny urlop. Tarka tak właśnie zrobił. Jest też drugi nieoficjalny powód - wierszyk napisany na cześć prezydenta Płocka, który Tarka odczytał przy okazji święta straży miejskiej. Zaczynał się on tak: "Prezydent Miasta - ważna sprawa! /W króla Płocka to zabawa /Każdy król ma swych rycerzy /Prezydent Mirek w straż swą wierzy /Dużo sił i pracy włożył /No i klocki w straży złożył!...". Wierszyk wywołał spore rozbawienie, a osoby nieprzychylne Milewskiemu zaczęły złośliwie tytułować go "królem Mirkiem". Co na to prezydent? - Powiem tylko, że po wysłuchaniu tego wiersza zrobiło mi się smutno, że takie relikty niektórym w głowach pozostały. Odwołanie komendanta Tarki jest przesądzone, choć trochę potrwa. Taki ruch kadrowy musi zaopiniować komendant wojewódzki policji, a ponieważ szef strażników miejskich jest jeszcze radnym powiatu kutnowskiego - także tamtejszy samorząd. Ale uzyskanie opinii to tylko czasochłonna formalność. - Nie muszą być one pozytywne - podkreśla prezydent. - Potem ogłosimy konkurs na nowego komendanta. Mirosław Milewski nie chce jednak zwalniać jednego z dwóch zastępców Tarki. Jeśli np. żaden z nich nie wygra konkursu na komendanta - pomyśli o zmianie statutu. Ze Zbigniewem Tarką nie udało się nam porozmawiać, jest na szkoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 23 Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 18:51 HONOR? HA HA HA POKAZAŁ KLASE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 23 Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 18:57 JESTEM CZŁOWIEKIEM HONORU = WCZORAJ WIDZIAŁEM UFO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanin Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 18:04 Dziwię sie Prezydentowi Milewskiemu, którego darzę szacunkiem, że takiego prostaka Tarkę trzyma na tak odpowiedzialym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 11.03.06, 19:52 widać brak wiarygodności Milewskiego i niekonsekwencja działania chyba stach ma w oczach,że nie odwołuje Tarki choć mówił publicznie 5 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TADEK Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:33 Po pierwsze prosilbym, aby Pan nieprzedstawial sie za pisowca-bo Pan nim nie jest. To po pierwsze. Ja Pana Komendanta znam od 1993 roku. Do chwili obecnej uwazam, iz jest to bardzo porzadny czlowiek. Zapewne jak ja, Pan Komendant, Pan Panie Pisowcu posiadamy wadozalety. Nie oznacza to jednak,iz nalezy przekreslac Pana Tarke, mnie, czy tez Pana. Uwazam, ze Pan ma czego zazdroscic Panu Tarce - jest stosunkowo mlodym czlowiekiem, wyksztalconym, bardzo energicnym. znajacy sie na profesji, ktora wykonuje. Dalibog wiecej takich ludzi w Plocku. Znalem wszystkich poprzednikow KOMENDANTOW STRAZY w Plocku, nie mniej zaqden z nich nie byl i nie jest w stanie dorownac ZBYSZKOWI TARCE do piet. Czytalem artykul W GAZECIE WYBORCZEJ kilka miesiecy temu, gdzie piszacy ten artykul REDAKTOR skonstatowal, iz niewatpliwie Pan KOMENDANT TARKA ma swoje Z A S L U G I . PRosze najgorecej WAS-PANSTWO nie krzywdzcie wiecej tego czlowieka. Jak bedziecie kiedys w potrzebie to na pewno wyciagnie- JAK ZNAM ZBYSZKA- do was reke. Nie czyn drugiemu zlego, co tobie nie mile. POZDRAWIAMT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:50 Szanowny Panie, to bardzo miłe, że wystepuje Pan w obronie człowieka, jak się Panu wydaje godnego takiego wystąpienia. Z przykrością muszę jednak powiedzieć, że się Pan myli. Z Pana słów wynika, że w ogóle Pan go nie zna. Znam pana Tarkę dłużej niż Pan i powiem Panu, że ten człowiek nie wyciągnie do Pana ręki w potrzebie chyba że będzie Pan mu do czegoś przydatny, gdy przestanie Pan mu być potrzebny wdepcze Pana w ziemię. Jeżeli Panu pomoże to tylko dla własnych zasług. Za pieniądze zrobi wszystko, proszę mi wierzyć. Też żyłem kilkanaście lat w przekonaniu, że to wspaniały, godny zaufania człowiek. Niestety srodze się zawiodłem. Wtedy poznałem prawdziwe oblicze tego człowieka. Prostak, bufon, narcystyczny karierowicz. Tylko kasa się liczy dla niego i uznanie w oczach postronnych. łasy na poklask prostaczek. żadne złe słowo o nim napisane na tym forum nie mija się z prawdą. A fachowiec z niego też żaden. Troche udało mu się zamącić Wam w Płocku w głowie. To potrafi. Pogadajcie z ludźmi z Kutna lub żychlina. Tu niewielu znajdziecie takich, którzy powiedzą o nim choć jedno dobre słowo. Niech mu się Pan naprawdę dobrze przyjrzy. Radzę uważać i nie ufać temu człowiekowi, bo się Pan zawiedzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 11.03.06, 21:08 Do Tadka- Widać ,że jest Pan człowiekiem lojalnym ,lecz nie obiektywnym,trzymającym ślepo za Panem Tarką. Niestety nie ma Pan prawa ubliżać innym osobom ,byłym Komendantom ,których Pan napewno nie znał i wyraża swoje opinie.Żaden Żychlinianin nie będzie nam Płoczczanom narzucać i dyktować swojej woli ,a tymbardziej obrażać nas .Pan Tarka zaistniał tylko ze względów politycznych dzięki Prezydentowi Milewskiemu ,który powołał swojego człowieka.Zrobił Milewski błąd ,że Tarki nie sprawdził wcześniej i to się mści.Jeśli go nie odwoła pewno Tarka odejdzie po wyborach samorządowych,gdy PIS przegra w Płocku i wtedy przepowiadam przegra konkurs Tarka , a obejmujący pewnie skieruje wobec niego zarzuty do prokuratora. Już zaraz po objęciu stanowiska dziennikarze Super Ekspresu skierowali na wzorowego Komendanta Tarkę zawiadomienie do prokuratury ,czy ktoś wie na jakim etapie ta sprawa się znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 21:18 Przykre to co Pan mówi ze względu choćby na autorytet urzędu prezydenta, ale niestety ma Pan rację. Panie Tadku dobrze radzę zrewidować swoje poglądy o tym panu, którego "panem" tytułuję tylko przez grzeczność dla innych forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:54 Przeczytałem raz jeszcze wypowiedź TADKA i mam nieodparte wrażenie, że włączył się do dyskusji osobiście sam zainteresowany. Tarka juz naprawdę nie ma cię kto bronić? Musisz sam takie hymny pochwalne na swój temat wypisywać? No cóż jak się, tak prze do przodu jak ty, po trupach przyjaciół, to trudno liczyć na to, że któryś z nich napisze o tobie dobro słowo. Cały twój narcyzm, egoizm i prostactwo wyłazi z każdego słowa. A do rymu się nie dało? Może powinieneś się podszkolić? Jedź jeszcze na jeden kursik na koszt prezydenta, będziesz miał jeszcze lepsze kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 01:37 słowo sie rzekło panie M., aleś sie pan zaplątał w tego prostaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:22 bez zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 14.03.06, 12:47 Ryba się psuje od głowy.Widać teraz dlaczego w Płocku jest nie bezpiecznie. Prezydent jest za to odpowiedzialny ,za ten gałagan kadrowy w Ratuszu i mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:31 Prawdziwy mężczyzna nie rzuca słów na wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 14.03.06, 14:34 Dobrze ,że Milewski go nie odwołał ,temat ten wróci głośniej przed wyborami samorządowymi z materiałami dzięki którym pogrąży PIS.Czyżby PIS szukał mu nowego stanowiska w spółkach . Tam ciężko znależć etat dla nadwornego pajaca , który zamiast pracy ma chwalić szefa panującego i pisać peany na jego cześć. Jak nie w reklamie ,tak pracować można tylko wybranym w Ratuszu , a nie w erze tam praca dla swojaków, a nie dla tych biednych z media mark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retarka Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:34 Milewski to tchorz i nieslowny typek Tarka ma na niego kwity i mirus sie przestraszyl A jakie obietnice on spelnil ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:21 Kwity na prezydenta? Niemożliwe! A prezydent to co? Taki mało sprytny i nie znalazł kwitów na tarkę, przecież znalazłoby się co nieco... Oj, panie prezydencie wziął pan sobie niezłego trutnia na głowę. I po co panu to było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 02:12 to o nas, czyli o forumowiczach: Radny Tarka, wypowiedź na sesji rady powiatu w dniu 7.12.05.: „Natomiast nie będę się odnosił do anonimowych, internetowych informacji, w tym wypadku paszkwili, ponieważ wiem o jednym, że co niektórzy fascynują się tymi różnymi tam spostrzeżeniami, brudami. Natomiast no nie zauważają tego, w jakim szlamie sami się babłają i ja do tego poziomu, przepraszam, ale się nie zniżę i na to nie będę odpowiadał, i nie będę się do tego ustosunkowywał.” No, no, co za poziom, szczyty kultury i elegancji. Ten facet jest już ponad wszystkich naj... naj... naj... Narcyzm w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.class144.petrotel.pl 15.03.06, 08:15 Panie radny z Kutna, panie Br..ka, daj pan spokój. Zajmij się Pan synem i żoną (młodzitkie dziewczatko z lekka przeszłością.)Nie masz pan domowych zmartwień !!! Czy ta frustracja to brak odwiedzania miejsca niedaleko lasu. Podobno chcesz od startosty żeby obsadził cie na jednym z trzech miejsc, które pełnił lub pełni Tarka - podobno to ma byc taka zemsta, że jesteś lepszy od niego. No i chłopie zastanów się czy ty się nadajesz na tego dyrektora szpitala w Kutnie. Budowlanie na dyrektora szpitala ???? No i chyba na przewodniczącego rady szpitala też się nie nadajesz. Zajmij sie pomaganiem tym, którzy wybrali cie na radnego, a nie zagęszczasz atomsferę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:45 Panie t...a, pan już w Kutnie niczego "pełnił" nie będzie. Dobrze pan o tym wiesz i dlatego tak rozpaczliwie trzymasz się pan prezydenta. I niech pan zrobi porządek ze swoimi "dziewczątkami", bo żona może dłużej nie zdzierżyć. I tak cierpliwie znosi wszystkie pana kochanki, naiwna taka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seksiarz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 15.03.06, 21:46 Jak masz ciekawe informacje to opisz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:00 a tymczasem komendant dobrze się bawi w Częstochowie, to się nazywa być odwołanym: miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3213968.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:03 może i trafi do muzeum :-) sorki: miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3213974.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 21:28 iiiii tam, to była chwila słabości prezydenta, ale jakieś oficjalne dementi wypadałoby podać do publicznej wiadomości, Bez tarki ten dwór nie byłby tak barwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 16.03.06, 23:19 Co robi komendant? Aktualnie zabawia się za pieniądze podatników w Częstochowie na kolejnym szkoleniu. Podwyższa kwalifikacje w recytacji poematów z historii panowania króla M. -To prawda ,ale straz miejska i jej komendant tak działają bo nie ma nad nimi żadnej kontroli .Prezydent zero kontroli nad nimi chociaż jest za to odpowiedzialny.Tyle aktualnie kontrowersji co jest wobec obecnego komendanta straży miejskiej to przechodzi pojęcie ludzkie ,tyle co postawionych zarzutów wobec niego łącznie z prokuratorskim ( pisał o tym super ekspres)Wobec żadnego z Komendantów straży,jak również straży miejskiej nie było tyle uwag co aktualnie .Tyle ludzi ,ogromne pieniądze ,budżet straży za który można opłacić 80 etatów policjantów ,to sodoma i gomora woła o pomstę do nieba .Praca po cywilnemu powinna być do celów operacyjnych ,ale nie dla strażników do spraw porządkowych.W cywilu złapać przestępce groźnego tj. emerytkę lub rolnika z truskawkami, itp ..Bzdura , o tym niech się nie chwalą .Prezydent Milewski tyle obiecał zmian ,przed wyborami , że straż zmieni działalność i charakter, faktycznie pieniądze ogromne wydane w błoto,wojaże Tarki zagraniczne ,krajowe na spotkaniach integrujących (teraz w Częstochowie).Gdzie kontrola ze strony Prezydenta ,komisji Rewizyjnej .Nie kontrolują bo się nie znają.Tarka robi jak chce wbrew regulaminom .Powołał zastępce kolejnego choć nie miał do tego uprawnień ,nie było takiego etatu w strukturze straży którą przeciez zatwierdza rada Miasta . Wobec tego skąd wziął na to pieniądze budżetowe,to jest naruszenie ustawy budżetowej ,co na to radni, komisja rewizyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 18.03.06, 20:28 Tak to jest jak na pierwszym miejscu jest polityka i zapomina się o człowieku , mieszkańcu.Zamiast więcej patroli , to więcej pieniędzy na straż rozrzutnie wydawanych .Gdzie logika . Miało być bezpieczniej, a jest niebezpiecznie , finansowana straż miejska i w efekcie zwiększenie etatów dwukrotne nic nie dało oprócz prawie trzykrotnych zwiększonych kosztów .Patroli jest tyle co 3 lata temu przed zmianami , przed rzekomą restrukturyzacją ,a dlaczego - bo Tarka komendant zamiast skierowac jak najwięcej ludzi w teren do patrolowania miasta zostawia w siedzibie straży wielu strażników ,rozbudowując administrację kierowników ,referaty ,rzecznika itp..Zresztą czego wymagać skoro nigdy go nie ma ,powołał 3 zastępców ,żeby mięć czas wolny dla siebie na kampanie wyborczą i obecnie czas na inne prywatne sprawy, imprezy ,interesy ,,.Ciekawe ile godzin dziennie pracuje faktycznie.Tyle się mówiło medialne o zatrudnieniu kobiet w straży i co wyszło -klops wielkie nieporozumienie ,miały zmienić wizerunek straży, a faktycznie nic nie robią oprócz wielkich słów i wewnętrznych waśni wśród pracowników . Natomiast Strażnicy idą w teren a dziewczyny na pokoje.Nic dziwnego ,że wyniki ,którymi się chwalił Tarka podczas podsumowania działalności za 2005 r są śmieszne.Wystarczy zrozumieć podane liczby. Dla przykładu: W oparciu o dane z Sygnałów Płockich gazety Ratuszowej: "Strażnicy Miejscy kontrolują porządek i czystość na nieruchomościach i na płockich osiedlach.W wyniku tych obserwacji stwierdono rosnącą liczbę dzikich wysypisk".Z tego wniosek ,że źle obserwują -strażnicy .W 2003 r było 150 wysypisk dzikich w 2005 aż 376. Następny rzekomy chwalebny Tarki wynik to "Straż czuwa nad bezpieczeństwem nieletnich " w ciągu trzech lat wylegitywano ,aż 376 osób nieletnich czyli jeden nieletni wylegitymowany w okresie aż trzech dni na który pracowało aż 55 strażników .Następny wynik to wspólne patrole z policją .W ciągu trzech lat wykonano 2,1 tysiąca patroli ,czyli w ciągu jednego roku 700 patroli ,czyli dziennie 2 patrole z policjantmi , a więc 55 strażników pracujących w ciągu dnia na trzy zmiany wykonało dziennie 2 patrole z policjantami -to tyle co niegdyś przy mniej liczebnej etatowo straży miejskiej.Następny wynik to w ciągu roku strażnicy interweniowali w 900 przypadkach "z własnej inicjatywy" śmieszne nie ,bo nie musieli chwała im za to ,a więc dzieląc tą liczbę 900 przez 365 dni to wychodzi ,że dziennie w ciągu trzech zmian pracujących 55 strażników zauważyło 2,46 nieprawidłowości związanych z nieporządkiem , awariami i innymi nieprawidłówościami .To wynik chwalebny Tarki , idąc dalej, gdy liczbę 2,46 nieprawidłowości stwierdzonych dziennie w ciągu 24 godzin podzielimy na 55 pracujących strażników to wychodzi,że każdy strażnik stwierdza dziennie, aż 0,04 nieprawidłowości ,( wychodzi ,że cztery nieprawidłowości na sto dni pracy jest stwierdzone przez jednego strażnika )teraz każdy laik dostrzega jakie to są wyniki w straży przy budżecie ich aż 3,5 mln zł darowanym im przez Prezydenta Milewskiego -obudcie się mieszkańcy co On nam zgotował . Tarka nie mając efektów podawał wynik często za okres 3 lat ,większa ilość ładniej wygląda , ale gdy liczby te podzielimy przez ilość dni i weźmiemy pod uwagę ,że na wynik ten pracuje dziennie 55 strażników to odkryjemy ich bezradność.Myślę ,że powinni Radni się tym zająć ,najwyższy czas. są dla kamuflarzu za trzy lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symparyk Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 20.03.06, 13:07 jeżeli chodzi o pracę straży miejskiej to strażnicy wykonują swoje obowiązki na tyle na ile pozwalają przełożeni. Nie mogą się za bardzo wychylać. Ale od czasu zatrudnienia kobiet w SM instytucja ta zeszła na psy. Panie są chyba tylko do ozdoby ,a nie do pracy szukają akceptacji i dowartościowania u kolegów z pracy.Mężczyznom też odbiło do tej pory byli sami a tu pojawiło się kilka gwiazd gotowych na wszystko... . Długo by pisać o ,,poza służbowej'' działalności płockich strażniczek miejskich. • Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: Płocczanin 20.03.06, 10:31 + odpowiedz Wyrzucić cymbała Tarkę i będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:52 Zgłosiłem strazy miejskiej, żeby się zainteresowali sąsiadami którzy wysypują popiół na ulicę.Odpowiedż otrzymałem że jeżeli potwierdzę który to dokładnie z sąsiadów robi to oni się dopiero nim zainteresują ,a przecież widać dokładnie przed którym domem wysypywany jest popiół.To że leży popiół przed domem to jeszcze nie dowód.Więc pytam od czego oni są,czyzby tylko od liczenia ile to w ciągu roku powstaje dzikich wysypisk?Jak tak dalej pójdzie to trzeba jeszcze zatrudnić paru strazników bo tych wysypisk będzie coraz więcej,nie setki a tysiące,więc liczenia będzie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOJTEK Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 20:45 To naprawde te informacje pisal Tadziu i nikt poza nim Uwierzcie mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BATMAN Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:12 tadek wtedy buł w pracy - to nie on! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 05:50 no i co z tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUMA Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 12:26 Słuchjąc debaty w telewizji z udziałem prezydentów i radnych odniosłem wrażenie, że tarka chce przejąć monitoring miasta. Panie Prezydencie na litość Boską niech Pan tego nie robi. Straci Pan kontrolę nad tym ważnym i skutecznym narzędziem do walki z przestepcami. Na zachodzie odchodzi się od monitoringów kierowanych przez służby mundurowe, bo się nie sprawdziły. Mundurowi ukrywali swoją nieudolność.Po przejęciu w ręce cywilne ich skuteczność poprawiła się kulkukrotnie. Tylko bezstronny obserwator może obiektywnie patrzeć w ekran. Jeżeli chodzi o tarkę to podzielam zdanie większości internautów - to zły komendant i powinien odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przejrzysty Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 21.03.06, 17:05 Nowy sposób na prywatny biznes będzie w rękach dla Tarki,dzięki Miastu.Teraz będzie mógł inwiligowac ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 23.03.06, 00:26 Dzisiaj w telewizji lokalnej pokazywali reportaż o straży miejskiej i występował w nim młodszy strażnik o nazwisku Tarka.Myślę,że to nie jest zbieg okoliczności ,prawdopodobnie komendant Tarka zatrudnia już oficjalnie w jednostce budżetowej mu podległej ,swoją rodzinę.Jest to niezgodne z przepisami o pracownikach samorządowych ,nie może być podległości służbowej ,nie mówiąc już, żejest to nie etyczne.Ale kto tu może interweniować jak tam bezkrólewie ,nikomu Tarka nie podlega ,żadnej kontroli ze strony Prezydenta.Tyle wobec tego człowieka uwag i nikt nie interweniuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 09:57 Pan Marian Tarka nie jest w żaden sposób spokrewniony z komediantem czy komendantem Zbigniewem.Pan Marian jest bardzo sympatycznym człowiekiem,ciekawie prowadzi zajęcia w szkołach,młodzież go bardzo lubi,więc to tylko przypadkowa zbieżność nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 12:03 Czy to prawda, że nie ma już w straży zastępcy Tarki p. Jaryniuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 26.03.06, 13:07 Jaryniuk jest na urlopie rzekomo zdrowotnym ,natomiast jest jeszcze dama -komendant powołana i mianowana przez Tarkę (choć nie miał takich uprawnień) i jest jeszcze jedna osoba faktycznie wykonująca robotę pełniąca obowiązki zastępcy co razem z Tarką -daje w tak małej instytucji ; Komendant - 1 Zastępcy - 2 p.o. Zastępcy - 1 Razem ,aż 4 osoby do tego doliczyć etaty kobiet strażniczek oraz rzeczniczki to daje 13 osób tyle ile nie jedna ma straż miejska w Polsce.A u nas tyle siedzi w siedzibie straży do tego doliczyć potworzone etaty kierowników to w sumie 20 osób zamiast iść w teren to siedzi w siedzibie straży i zajmuje się wielkimi "sprawami " .Kiedyś w straży miejskiej przed "rzekomą" reorganizacją za którą jest winny Milewski bo ją wprowadził był tylko komendant i Zastępca a pozostałi byli w terenie na patrolach i było normalnie bez kłotni a teraz szkoda mówić niech tylko odejdzie Tarka to może wróci normalność bo innaczej to całkiem nas mieszkańcy nie będą lubić.Już na odejście mu wiersz napiszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczczania Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 26.03.06, 19:51 szkoda że do odwołania Prezydenta potrzeba referendum,ale dobrze że już koniec kariery i kadencji ignoranta obecnie panującego , nie reagującego na mieszkańców głosy.Wypomnimy to podczas gdy zgłosi swoja kandydaturę na powtórną reelekcję. Gdzie wiarygodność Panie prezydencie już 1 marca minął i co .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:19 A gruz jak leżał tak leży doczekał wiosny ,a może i lata.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 00:46 Bardzo uważnie przeczytałem ostatnie wpisy. Wnioski: niekontrolowany przerost zatrudnienia w administracji straży; kilku zastępców powołanych bez podstaw prawnych; kobietki strażniczki zatrudnione nie wiadomo w jakim celu; zakłamane sprawozdanie z działalności straży; komendant zamiast w pracy to albo w Paryżu, albo w Czestochowie, albo w toku kolejnej bezowocnej zresztą kampanii wyborczej, albo zajęty innymi ważnymi sprawami wagi powiatowej (a na sesjach rady powiatu kutnowskiego, którego jest radnym, swoją nieobecność tłumaczy sprawami zawodowymi), a więc pytanie: czym ten pan się zajmuje? Jakąś prywatą czy "doszkalaniem" strażniczek? No i do tego od 13 października ubiegłego roku jest na wypowiedzeniu! Niech mi ktoś wytłumaczy kto w tym Płocku rządzi? Czyżby, jak to ktoś wcześniej napisał, prezydent boi się tarki? A jeśli tak to jakie są powody tego strachu? żaden radny nie zagląda na to forum? Chyba niemozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 29.03.06, 11:18 Czy ktoś z Radnych Miasta Płocka interweniował w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:40 a radni znają temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 29.03.06, 23:48 powinni się zainteresować , z resztą wierzę ,że czyta choć jeden z 25 radnych informacje na forum gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyna Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:58 Widziałeś tramwaj w oku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 30.03.06, 11:03 widac ,że Ci Radni co mają dostęp do internetu nie chcą podejmować dla nich drażliwego tematu bo Tarka jest to ich człowiek .Zobaczymy kiedy to ujrzy światło dzienne na sesji Rady Miasta i przez kogo zgłoszone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 30.03.06, 21:22 Znam ludzi, a właściwie jednego: komendanta ( na szczęście już chyba byłego ), ale to mi w zupełności wystarczy. Jaki pan taki kram. Może następca zajmie się solidnie pracą, a nie polityką i kobietkami, jak dotychczasowy. No i mam nadzieję, że prezydent znajdzie fachowca, a nie takiego niedouczonego politycznego ślizgacza. I może płocczanie będą wreszcie zadowoleni z pracy SŁUŻBY miejskiej, jaką jest straż, czego wszystkim i Tobie życzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewnik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 00:24 Jaki następca? Przecież tarka jest nie do ruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATURZYSTKA Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:25 Najciekawiej prowadzi zajęcia pan z numerem 051 (nie pamiętam dokładnie imienia), nie smuci, mówi ciekawie na temat i ogólnie jest boski! Mam nadzieje, że jeszcze kiedyś nas odwiedzi, chociaż czasu zostało niewiele. Pozdrawiam! B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciarz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 02:25 „Komendant Straży Miejskiej w Płocku tak pokochał swoje stanowisko, że nie zamierza go opuszczać. Masz Pan rację, ze świecą szukać drugiego takiego jak Pan.” Gazeta Nasze Miasto nr 3 (45) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczczanin Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 31.03.06, 20:03 przyspawany do stołka, ma aż 3 zastępców którzy za niego pracują ,więc ma czas ,żeby zajmować się wszystkim tylko nie pracą ,wojażami zagranicznymi i krajowymi ,wyjazdowymi konferencjami "integrującymi" z wystawnymi kolacjami i innymi atrakcjami z pieniędzy budżetowych , wyborami, kampanią swoją itd.W ubiegłym roku startował nie powiodło mu się w parlamentarnych no to pewnie w tym roku będzie startował w samorządowych . Czy ktoś wie gdzie w tym roku kandyduje i z jakiego ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:26 Jak to gdzie kandyduje? Na prezydenta Płocka, oczywiście! A gdzie mu będzie lepiej niż tu? A ugrupowanie? Wybierz sobie dowolne, byleby miało wysokie wskaźniki w sondażach. To jego schemat działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.04.06, 09:13 Płock to nie Kutno, Sieradz ,czy Żychlin Taczke dostanie do wywozu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 02.04.06, 00:04 Tarka się ostatnio ma polecenie nie pokazywac się ,bo liczą ,że sie wyciszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciarz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:36 Wielki z niego fachowiec, jak sam o sobie "skromnie" mówi, więc przebiera w ofertach pracy, wszędzie czekają na niego z "utęsknieniem". Grzebie więc w tych ofertach i grzebie, a póki co nie gardzi kasą z pensyjki miejskiego strażnika i każdej innej, a to na prawo, a to na lewo. Z tego też jest znany, choćby tylko wspomnieć aferkę sprowokowaną przez Super Express.A wszystko pod ochronnym parasolem prezydenta. Ale jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek honoru... Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.c158.petrotel.pl 04.04.06, 19:07 Pan Tarka jednak odchodzi i to z hukiem ale nic się o tym nie mówi. dostał wymówienie jednak martwi mnie to, że teraz śmieszne niewiasty wrócą do swoich poprzednich stopni tzn pani z-ca komedianta o przepraszam komendanta i pani rzecznik prasowa jeżeli wogóle to coś można tak nazwać co teraz?Brały k... grubą kasę a teraz hops ze stołeczka i trzeba będzie wziąć się za robotę ,tylko jaką? jak nic się nie potrafi. Nie daj Boże jak toto pojawiłoby się w patrolach na ulicy to więcej z tego szkody niż pożytku.Mam więc propozycję aby wszystkie panie zatrudnić w otwartej ewentualnie szatni bo z tym dadzą radę ,chyba .A ta największa to zawsze może robić za stojak na korzuchy.Wyrazy współczucia dla nowego komendanta i męskiej części sm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 04.04.06, 22:03 oto wprowadzona restrukturyzacja i pieniądze w błoto.A mówiłem o tym od początku juz w 2003r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 00:48 ale komendant miał za to niezłą fuchę przez te trzy lata. Ech nie ma, jak pracować w Płocku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryjota Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: 80.50.35.* 05.04.06, 15:11 jak można było zwolnić utrzywego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obleś Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 09:16 ! Odpowiedz Link Zgłoś