Dodaj do ulubionych

obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu

IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 12:34
Milewski publicznie mówił do gazety wyborczej ,,,,,,że Tarka komendant Straży
Miejskiej odchodzi 1 marca .Gdzie wiarygodność prezydenta
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:12
      przestraszył się czegoś...? ciekawe...
      • Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 20:52
        może gazeta niech się zapyta pana prezydenta
        • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:10
          może niech się zapyta... aż dziwne, że jeszcze tego nie zrobiła... cisza nad tą
          trumną?
          • Gość: Pisowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 21:51
            czy ktoś przybliży artykuł o tym przedstawiany w gazecie
            • Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 22:00
              Odchodzi komendant straży miejskiej Zbigniew Tarka

Zobacz powiększenie
              Zbigniew Tarka
              Fot. Dominik Dziecinny / AG

Hubert Woźniak 13-10-2005 , ostatnia aktualizacja 13-10-2005 20:39

Odchodzi komendant straży miejskiej Zbigniew Tarka. Prezydent Płocka Mirosław
              Milewski rozpoczął procedurę odwołania dowódcy miejskich strażników.

Dlaczego? Prawdopodobnie powodów jest kilka. Prezydent Płocka tak tłumaczy swoją
              decyzję: - Zacząłem procedurę z powodu przekroczenia uprawnień. Komendant
              powołał swojego drugiego zastępcę oraz kierownika ds. informacji, a takich
              stanowisk statut straży miejskiej w ogóle nie przewiduje - mówi.

Ale Tarka miał też sukcesy. Może warto zmienić statut i zachować skutecznego
              dowódcę?

- Poprawa funkcjonowania straży miejskiej jest widoczna. Z pewnością wynika ona
              z decyzji organizacyjnych komendanta, ale nie tylko - odpowiada prezydent. - To
              ja zdecydowałem się na zwiększenie liczby etatów w straży miejskiej, co
              pozwoliło m.in. wprowadzić nocne patrole, zacząć zajęcia profilaktyczne w
              szkołach. Słowem zmieniło się wiele, aczkolwiek moje oczekiwania były
              zdecydowanie większe.

Nieoficjalnie mówi się, że są jeszcze dwa inne powody. Pierwszy to start
              Zbigniewa Tarki do Senatu w sąsiednim, sieradzkim okręgu wyborczym z listy
              konkurencyjnej do PiS - Komitetu Wyborczego Centrum. W wyborach dowódca płockich
              strażników przepadł z kretesem.

Prezydent Milewski temu zaprzecza, ale nie wprost. Przyznaje, że rozmawiał z
              Tarką przed wyborami i tłumaczył mu, że mundurowi generalnie nie powinni brać
              udziału w żadnej elekcji. A jeśli muszą, to powinni wziąć bezpłatny urlop. Tarka
              tak właśnie zrobił.

Jest też drugi nieoficjalny powód - wierszyk napisany na cześć prezydenta
              Płocka, który Tarka odczytał przy okazji święta straży miejskiej. Zaczynał się
              on tak: "Prezydent Miasta - ważna sprawa! /W króla Płocka to zabawa /Każdy król
              ma swych rycerzy /Prezydent Mirek w straż swą wierzy /Dużo sił i pracy włożył
              /No i klocki w straży złożył!...". Wierszyk wywołał spore rozbawienie, a osoby
              nieprzychylne Milewskiemu zaczęły złośliwie tytułować go "królem Mirkiem".

Co na to prezydent? - Powiem tylko, że po wysłuchaniu tego wiersza zrobiło mi
              się smutno, że takie relikty niektórym w głowach pozostały.

Odwołanie komendanta Tarki jest przesądzone, choć trochę potrwa. Taki ruch
              kadrowy musi zaopiniować komendant wojewódzki policji, a ponieważ szef
              strażników miejskich jest jeszcze radnym powiatu kutnowskiego - także tamtejszy
              samorząd. Ale uzyskanie opinii to tylko czasochłonna formalność. - Nie muszą być
              one pozytywne - podkreśla prezydent. - Potem ogłosimy konkurs na nowego komendanta.

Mirosław Milewski nie chce jednak zwalniać jednego z dwóch zastępców Tarki.
              Jeśli np. żaden z nich nie wygra konkursu na komendanta - pomyśli o zmianie statutu.

Ze Zbigniewem Tarką nie udało się nam porozmawiać, jest na szkoleniu.

Zbigniew Tarka

49-letni absolwent Społecznej Wyższej Szkoły Zarządzania i Przedsiębiorczości.
              Ma też bogate wykształcenie z zakresu ochrony mienia, a także doświadczenie
              wyniesione z pracy w żychlińskim Emicie (fabryka transformatorów). Tam też
              zaczynał swoją pracę w "Solidarności", stopniowo stając się działaczem
              regionalnym i delegatem na zjazd krajowy. Doskonale zna prezydenta Milewskiego.
              Na scenę polityczną wkroczył w 1990 r., zostając radnym w Żychlinie. Potem
              bezskutecznie próbował dostać się do Senatu z listy AWS (Mirosław Milewski też
              był radnym AWS). W 1998 został radnym powiatu kutnowskiego, jest nim do dziś.
              Dwa lata temu "Super Express" oskarżył Tarkę o łamanie ustawy o strażach
              gminnych. Posiłkując się prowokacją, dziennikarze złapali go na tym, jak dorabia
              sobie, reprezentując firmę ochroniarską. Tarka bronił się, że jest to jego
              działalność społeczna, walka z bezrobociem. Milewski mu uwierzył.

Wydrukuj Wyślij znajomym Podyskutuj na forum

• Gość: Pisowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 22:46

Poruszono też sprawę konfliktu komendanta z prezydentem miasta, o której głośno
                mówiło się od dłuższego czasu, oraz jego rychłym odejściu. Z informacji biura
                prasowego ratusza wynikało, że Tarka złożył już nawet wypowiedzenie i w marcu
                chciał odejść z pracy za porozumieniem stron. Wszystko wskazuje jednak, że coś
                się zmieniło. - Nie ma żadnego konfliktu między mną a prezydentem - powiedział
                wczoraj Tarka. I dość lakonicznie dodał: - Nie ma także żadnej wyznaczonej daty
                mojego odejścia. Wciąż pracuję.
              • Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 22:47

Zbigniew Tarka, wypowiedź na sesji rady powiatu kutnowskiego w dniu 7.12.2005 w
                sprawie odwołania go ze stanowiska komendanta straży miejskiej:
                „(…) do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej pisemnej informacji o decyzjach
                Pana Prezydenta, o ewentualnie jakimś stanowisku oprócz tych, które tutaj
                przeczytałem na miejscu w Biurze Rady Powiatu. Także żadnej korespondencji
                tutaj pomiędzy nami nie ma, bynajmniej ja jej nie otrzymałem osobiście. A
                wszystkie korespondencje, nawet na pocztę domową odbieram. (…) Proszę Państwa
                ja nie znam, ja nie znam tutaj ze strony pana Prezydenta jego zamierzeń, co
                chce osiągnąć, czy co chciałby osiągnąć, bo dlatego, że ze mną nikt na ten
                temat nie rozmawiał.”
                oraz na sesji w dniu 26.10.2005
                (…)niech się określi Pan Prezydent i słusznie, bo powiem szczerze, że ja nie
                wiem, jakie jest konkretne stanowisko, co jest powodem zamieszania, bo te
                wszystkie pisma, które docierają do Rady Powiatu idą obok mnie. Ja nie mam
                żadnego pisma. Ja nie mam, do czego się odwoływać, nie wiem, o co chodzi, a że
                zamieszanie jest no też mogę z mediów się dowiedzieć,(…) mamy doświadczenie z
                poprzedniej kadencji, że tego typu sprawy, kiedy ktoś z innego samorządu chce
                bardzo kogoś tam ewentualnie dotknąć to robi wielką burzę i później się
                okazuje, że osoba, która zostaje tym dotknięta stawia sprawę jasno, precyzyjnie
                w sądzie i wygrywa. Kto wychodzi, przepraszam za określenie, na dudków,(…)
                Proszę Państwa ja pracę mam, bez względu na to czy pracuję w Straży Miejskiej,
                czy nie. Jeżeli chodzi o kwalifikacje w bezpieczeństwie i porządku publicznym,
                lokalnym, jeżeli chodzi o zarządzanie kryzysowe, jeżeli chodzi o licencje,
                koncesje, jeżeli chodzi o rzeczoznawstwo w tym zakresie jestem jednym z
                niewielu cywili po 90 – tym roku w Polsce, który ma wysokie kwalifikacje.
                Akurat na siłę to ja w Straży Miejskiej nie chcę pracować,(…) Ja jestem
                człowiekiem honoru(…)jako dorosły człowiek przede wszystkim dojrzałem do tego,
                że co cię nie zabije to cię wzmocni. Jeżeli ktoś mi łeb utnie to wtedy może
                powiedzieć, ze wygrał, jeżeli mi łba nie utnie to niestety nie wygra ze mną, od
                razu mówię. W tych służbach sentymentów proszę Pana nie ma (…)w tych służbach w
                wymianie informacji nie ma pośredników między Komendantem Straży Miejskiej (…)

Mój komentarz: kłamie, że jest człowiekiem honoru. Nie jest. A kwalifikacje?
                Największe: wazeliniarstwo i "kobieciarstwo". Mylę się?

P.S. A kto „wychodzi na dudka”?
                • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:10
                  Ej, znasz go!(wazeliniarstwo i kobieciarstwo) I to lepiej niż prezydent, jak
                  widać. To pierwsze (wazelinka)to wrodzone: jak niedouczony prostaczek z wioski
                  Żychlin przez oczywistą pomyłkę znajdzie się na jakim takim stanowisku to
                  jedynym sposobem utrzymania się jaki w prostocie swojej potrafi zastosować jest
                  wazelinka. To drugie (kobieciarstwo)to andropauza, facio sie kończy, a
                  chciałoby się jeszcze poudawać macho.
    • Gość: jaki Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:48
      argumentów zuchy
      nie ma cie zadnych
      tylko stac was na bredzenie ?
      • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 02:13
        Argumentów za czym lub przeciw czemu?
        Co zrobić z komediantem tarką to zmartwienie prezydenta, a będzie miał kłopot
        zapewniam Cię, obrońco uciśnionych. Nie zamierzam mu podpowiadać, choć trochę
        się uzbierało. A Ty jak widzę jeszcze się na facecie nie poznałeś. Może
        przyjrzyj mu sie dokładniej zanim będzie za późno.
        • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:03
          są jakies wieści oficjalnie, tudzież z braku takich plotki?
          • Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 07.03.06, 21:21
            Tarka na Prezydenta
            • Gość: wyborca Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:36
              Tylko On!
              • Gość: Funkcjonariusz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 07.03.06, 23:07
                wiersz niech któryś ze strażników na tą okazję napisze o wielce panującym Tarce
                i niepokornym Mirosławie
                • Gość: wyborca Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 01:21
                  z radością :-) wysłuchamy o ile Wielki Recytator osobiście zechce wygłosić
                  • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 00:08
                    Z. Tarka na sesji rady powiatu kutnowskiego (26.10.05): "jako dorosły człowiek
                    przede wszystkim dojrzałem do tego, że co cię nie zabije to cię wzmocni. Jeżeli
                    ktoś mi łeb utnie to wtedy może powiedzieć, ze wygrał, jeżeli mi łba nie utnie
                    to niestety nie wygra ze mną, od razu mówię. W tych służbach sentymentów proszę
                    Pana nie ma (…)w tych służbach w wymianie informacji nie ma pośredników między
                    Komendantem Straży Miejskiej a prezydentem (…)
                    • Gość: strażnik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 11.03.06, 15:49

Odchodzi komendant straży miejskiej Zbigniew Tarka

Zbigniew Tarka
                      Fot. Dominik Dziecinny / AG

Hubert Woźniak 13-10-2005 , ostatnia aktualizacja 13-10-2005 20:39

Odchodzi komendant straży miejskiej Zbigniew Tarka. Prezydent Płocka Mirosław
                      Milewski rozpoczął procedurę odwołania dowódcy miejskich strażników.

Dlaczego? Prawdopodobnie powodów jest kilka. Prezydent Płocka tak tłumaczy swoją
                      decyzję: - Zacząłem procedurę z powodu przekroczenia uprawnień. Komendant
                      powołał swojego drugiego zastępcę oraz kierownika ds. informacji, a takich
                      stanowisk statut straży miejskiej w ogóle nie przewiduje - mówi.

Ale Tarka miał też sukcesy. Może warto zmienić statut i zachować skutecznego
                      dowódcę?

- Poprawa funkcjonowania straży miejskiej jest widoczna. Z pewnością wynika ona
                      z decyzji organizacyjnych komendanta, ale nie tylko - odpowiada prezydent. - To
                      ja zdecydowałem się na zwiększenie liczby etatów w straży miejskiej, co
                      pozwoliło m.in. wprowadzić nocne patrole, zacząć zajęcia profilaktyczne w
                      szkołach. Słowem zmieniło się wiele, aczkolwiek moje oczekiwania były
                      zdecydowanie większe.

Nieoficjalnie mówi się, że są jeszcze dwa inne powody. Pierwszy to start
                      Zbigniewa Tarki do Senatu w sąsiednim, sieradzkim okręgu wyborczym z listy
                      konkurencyjnej do PiS - Komitetu Wyborczego Centrum. W wyborach dowódca płockich
                      strażników przepadł z kretesem.

Prezydent Milewski temu zaprzecza, ale nie wprost. Przyznaje, że rozmawiał z
                      Tarką przed wyborami i tłumaczył mu, że mundurowi generalnie nie powinni brać
                      udziału w żadnej elekcji. A jeśli muszą, to powinni wziąć bezpłatny urlop. Tarka
                      tak właśnie zrobił.

Jest też drugi nieoficjalny powód - wierszyk napisany na cześć prezydenta
                      Płocka, który Tarka odczytał przy okazji święta straży miejskiej. Zaczynał się
                      on tak: "Prezydent Miasta - ważna sprawa! /W króla Płocka to zabawa /Każdy król
                      ma swych rycerzy /Prezydent Mirek w straż swą wierzy /Dużo sił i pracy włożył
                      /No i klocki w straży złożył!...". Wierszyk wywołał spore rozbawienie, a osoby
                      nieprzychylne Milewskiemu zaczęły złośliwie tytułować go "królem Mirkiem".

Co na to prezydent? - Powiem tylko, że po wysłuchaniu tego wiersza zrobiło mi
                      się smutno, że takie relikty niektórym w głowach pozostały.

Odwołanie komendanta Tarki jest przesądzone, choć trochę potrwa. Taki ruch
                      kadrowy musi zaopiniować komendant wojewódzki policji, a ponieważ szef
                      strażników miejskich jest jeszcze radnym powiatu kutnowskiego - także tamtejszy
                      samorząd. Ale uzyskanie opinii to tylko czasochłonna formalność. - Nie muszą być
                      one pozytywne - podkreśla prezydent. - Potem ogłosimy konkurs na nowego komendanta.

Mirosław Milewski nie chce jednak zwalniać jednego z dwóch zastępców Tarki.
                      Jeśli np. żaden z nich nie wygra konkursu na komendanta - pomyśli o zmianie statutu.

Ze Zbigniewem Tarką nie udało się nam porozmawiać, jest na szkoleniu.

• Gość: J 23 Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 18:51
                  HONOR? HA HA HA POKAZAŁ KLASE!
                • Gość: J 23 Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 18:57
                  JESTEM CZŁOWIEKIEM HONORU = WCZORAJ WIDZIAŁEM UFO
    • Gość: Płocczanin Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 18:04
      Dziwię sie Prezydentowi Milewskiemu, którego darzę szacunkiem, że takiego
      prostaka Tarkę trzyma na tak odpowiedzialym stanowisku.
      • Gość: Pisowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 11.03.06, 19:52
        widać brak wiarygodności Milewskiego i niekonsekwencja działania chyba stach ma
        w oczach,że nie odwołuje Tarki choć mówił publicznie 5 miesięcy
        • Gość: TADEK Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:33
          Po pierwsze prosilbym, aby Pan nieprzedstawial sie za pisowca-bo Pan nim nie
          jest. To po pierwsze.
          Ja Pana Komendanta znam od 1993 roku. Do chwili obecnej uwazam, iz jest to
          bardzo porzadny czlowiek. Zapewne jak ja, Pan Komendant, Pan Panie Pisowcu
          posiadamy wadozalety. Nie oznacza to jednak,iz nalezy przekreslac Pana Tarke,
          mnie, czy tez Pana.
          Uwazam, ze Pan ma czego zazdroscic Panu Tarce - jest stosunkowo mlodym
          czlowiekiem, wyksztalconym, bardzo energicnym. znajacy sie na profesji,
          ktora wykonuje.
          Dalibog wiecej takich ludzi w Plocku.
          Znalem wszystkich poprzednikow KOMENDANTOW STRAZY w Plocku, nie mniej zaqden
          z nich nie byl i nie jest w stanie dorownac ZBYSZKOWI TARCE do piet.

Czytalem artykul W GAZECIE WYBORCZEJ kilka miesiecy temu, gdzie piszacy ten
          artykul REDAKTOR skonstatowal, iz niewatpliwie Pan
          KOMENDANT TARKA ma swoje Z A S L U G I .

PRosze najgorecej WAS-PANSTWO nie krzywdzcie wiecej tego czlowieka.
          Jak bedziecie kiedys w potrzebie to na pewno wyciagnie- JAK ZNAM ZBYSZKA-
          do was reke.
          Nie czyn drugiemu zlego, co tobie nie mile. POZDRAWIAMT
          • Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:50
            Szanowny Panie, to bardzo miłe, że wystepuje Pan w obronie człowieka, jak się
            Panu wydaje godnego takiego wystąpienia. Z przykrością muszę jednak powiedzieć,
            że się Pan myli. Z Pana słów wynika, że w ogóle Pan go nie zna. Znam pana Tarkę
            dłużej niż Pan i powiem Panu, że ten człowiek nie wyciągnie do Pana ręki w
            potrzebie chyba że będzie Pan mu do czegoś przydatny, gdy przestanie Pan mu być
            potrzebny wdepcze Pana w ziemię. Jeżeli Panu pomoże to tylko dla własnych
            zasług. Za pieniądze zrobi wszystko, proszę mi wierzyć. Też żyłem kilkanaście
            lat w przekonaniu, że to wspaniały, godny zaufania człowiek. Niestety srodze się
            zawiodłem. Wtedy poznałem prawdziwe oblicze tego człowieka. Prostak, bufon,
            narcystyczny karierowicz. Tylko kasa się liczy dla niego i uznanie w oczach
            postronnych. łasy na poklask prostaczek. żadne złe słowo o nim napisane na tym
            forum nie mija się z prawdą. A fachowiec z niego też żaden. Troche udało mu się
            zamącić Wam w Płocku w głowie. To potrafi. Pogadajcie z ludźmi z Kutna lub
            żychlina. Tu niewielu znajdziecie takich, którzy powiedzą o nim choć jedno dobre
            słowo. Niech mu się Pan naprawdę dobrze przyjrzy. Radzę uważać i nie ufać temu
            człowiekowi, bo się Pan zawiedzie. Pozdrawiam.
          • Gość: mieszkaniec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 11.03.06, 21:08
            Do Tadka- Widać ,że jest Pan człowiekiem lojalnym ,lecz nie
            obiektywnym,trzymającym ślepo za Panem Tarką. Niestety nie ma Pan prawa ubliżać
            innym osobom ,byłym Komendantom ,których Pan napewno nie znał i wyraża swoje
            opinie.Żaden Żychlinianin nie będzie nam Płoczczanom narzucać i dyktować swojej
            woli ,a tymbardziej obrażać nas .Pan Tarka zaistniał tylko ze względów
            politycznych dzięki Prezydentowi Milewskiemu ,który powołał swojego
            człowieka.Zrobił Milewski błąd ,że Tarki nie sprawdził wcześniej i to się
            mści.Jeśli go nie odwoła pewno Tarka odejdzie po wyborach samorządowych,gdy PIS
            przegra w Płocku i wtedy przepowiadam przegra konkurs Tarka , a obejmujący
            pewnie skieruje wobec niego zarzuty do prokuratora. Już zaraz po objęciu
            stanowiska dziennikarze Super Ekspresu skierowali na wzorowego Komendanta Tarkę
            zawiadomienie do prokuratury ,czy ktoś wie na jakim etapie ta sprawa się znajduje.
            • Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 21:18
              Przykre to co Pan mówi ze względu choćby na autorytet urzędu prezydenta, ale
              niestety ma Pan rację. Panie Tadku dobrze radzę zrewidować swoje poglądy o tym
              panu, którego "panem" tytułuję tylko przez grzeczność dla innych forumowiczów.
              • Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:54
                Przeczytałem raz jeszcze wypowiedź TADKA i mam nieodparte wrażenie, że włączył
                się do dyskusji osobiście sam zainteresowany. Tarka juz naprawdę nie ma cię kto
                bronić? Musisz sam takie hymny pochwalne na swój temat wypisywać? No cóż jak
                się, tak prze do przodu jak ty, po trupach przyjaciół, to trudno liczyć na to,
                że któryś z nich napisze o tobie dobro słowo. Cały twój narcyzm, egoizm i
                prostactwo wyłazi z każdego słowa. A do rymu się nie dało? Może powinieneś się
                podszkolić? Jedź jeszcze na jeden kursik na koszt prezydenta, będziesz miał
                jeszcze lepsze kwalifikacje.
                • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 01:37
                  słowo sie rzekło panie M., aleś sie pan zaplątał w tego prostaka.
                  • Gość: ciekawy Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:22
                    bez zmian?
                    • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 14.03.06, 12:47
                      Ryba się psuje od głowy.Widać teraz dlaczego w Płocku jest nie bezpiecznie.
                      Prezydent jest za to odpowiedzialny ,za ten gałagan kadrowy w Ratuszu i mieście.
                      • Gość: Zuza Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:31
                        Prawdziwy mężczyzna nie rzuca słów na wiatr.
                        • Gość: bezrobotny Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 14.03.06, 14:34
                          Dobrze ,że Milewski go nie odwołał ,temat ten wróci głośniej przed wyborami
                          samorządowymi z materiałami dzięki którym pogrąży PIS.Czyżby PIS szukał mu
                          nowego stanowiska w spółkach . Tam ciężko znależć etat dla nadwornego
                          pajaca , który zamiast pracy ma chwalić szefa panującego i pisać peany na jego
                          cześć. Jak nie w reklamie ,tak pracować można tylko wybranym w Ratuszu , a nie
                          w erze tam praca dla swojaków, a nie dla tych biednych z media mark.
                        • Gość: retarka Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:34
                          Milewski to tchorz i nieslowny typek Tarka ma na niego kwity i mirus sie
                          przestraszyl A jakie obietnice on spelnil ?
                          • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:21
                            Kwity na prezydenta? Niemożliwe! A prezydent to co? Taki mało sprytny i nie
                            znalazł kwitów na tarkę, przecież znalazłoby się co nieco... Oj, panie
                            prezydencie wziął pan sobie niezłego trutnia na głowę. I po co panu to było?
                            • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 02:12
                              to o nas, czyli o forumowiczach: Radny Tarka, wypowiedź na sesji rady powiatu w
                              dniu 7.12.05.: „Natomiast nie będę się odnosił do anonimowych, internetowych
                              informacji, w tym wypadku paszkwili, ponieważ wiem o jednym, że co niektórzy
                              fascynują się tymi różnymi tam spostrzeżeniami, brudami. Natomiast no nie
                              zauważają tego, w jakim szlamie sami się babłają i ja do tego poziomu,
                              przepraszam, ale się nie zniżę i na to nie będę odpowiadał, i nie będę się do
                              tego ustosunkowywał.”
                              No, no, co za poziom, szczyty kultury i elegancji. Ten facet jest już ponad
                              wszystkich naj... naj... naj...
                              Narcyzm w czystej postaci.
                              • Gość: abc Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.class144.petrotel.pl 15.03.06, 08:15
                                Panie radny z Kutna, panie Br..ka, daj pan spokój. Zajmij się Pan synem i żoną
                                (młodzitkie dziewczatko z lekka przeszłością.)Nie masz pan domowych
                                zmartwień !!! Czy ta frustracja to brak odwiedzania miejsca niedaleko lasu.
                                Podobno chcesz od startosty żeby obsadził cie na jednym z trzech miejsc, które
                                pełnił lub pełni Tarka - podobno to ma byc taka zemsta, że jesteś lepszy od
                                niego. No i chłopie zastanów się czy ty się nadajesz na tego dyrektora szpitala
                                w Kutnie. Budowlanie na dyrektora szpitala ???? No i chyba na przewodniczącego
                                rady szpitala też się nie nadajesz. Zajmij sie pomaganiem tym, którzy wybrali
                                cie na radnego, a nie zagęszczasz atomsferę.
                                • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:45
                                  Panie t...a, pan już w Kutnie niczego "pełnił" nie będzie. Dobrze pan o tym
                                  wiesz i dlatego tak rozpaczliwie trzymasz się pan prezydenta. I niech pan zrobi
                                  porządek ze swoimi "dziewczątkami", bo żona może dłużej nie zdzierżyć. I tak
                                  cierpliwie znosi wszystkie pana kochanki, naiwna taka?
                                  • Gość: seksiarz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 15.03.06, 21:46
                                    Jak masz ciekawe informacje to opisz na forum
                                    • Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:00
                                      a tymczasem komendant dobrze się bawi w Częstochowie, to się nazywa być
                                      odwołanym: miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3213968.html
                                      • Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:03
                                        może i trafi do muzeum :-)
                                        sorki: miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3213974.html
                                        • Gość: koneser Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 21:28
                                          iiiii tam, to była chwila słabości prezydenta, ale jakieś oficjalne dementi
                                          wypadałoby podać do publicznej wiadomości, Bez tarki ten dwór nie byłby tak barwny.
                                          • Gość: mieszkaniec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 16.03.06, 23:19

Co robi komendant? Aktualnie zabawia się za pieniądze podatników w Częstochowie
                                            na kolejnym szkoleniu. Podwyższa kwalifikacje w recytacji poematów z historii
                                            panowania króla M.
                                            -To prawda ,ale straz miejska i jej komendant tak działają bo nie ma nad nimi
                                            żadnej kontroli .Prezydent zero kontroli nad nimi chociaż jest za to
                                            odpowiedzialny.Tyle aktualnie kontrowersji co jest wobec obecnego komendanta
                                            straży miejskiej to przechodzi pojęcie ludzkie ,tyle co postawionych zarzutów
                                            wobec niego łącznie z prokuratorskim ( pisał o tym super ekspres)Wobec żadnego z
                                            Komendantów straży,jak również straży miejskiej nie było tyle uwag co
                                            aktualnie .Tyle ludzi ,ogromne pieniądze ,budżet straży za który można opłacić
                                            80 etatów policjantów ,to sodoma i gomora woła o pomstę do nieba .Praca po
                                            cywilnemu powinna być do celów operacyjnych ,ale nie dla strażników do spraw
                                            porządkowych.W cywilu złapać przestępce groźnego tj. emerytkę lub rolnika z
                                            truskawkami, itp ..Bzdura , o tym niech się nie chwalą .Prezydent Milewski tyle
                                            obiecał zmian ,przed wyborami , że straż zmieni działalność i charakter,
                                            faktycznie pieniądze ogromne wydane w błoto,wojaże Tarki zagraniczne ,krajowe
                                            na spotkaniach integrujących (teraz w Częstochowie).Gdzie kontrola ze strony
                                            Prezydenta ,komisji Rewizyjnej .Nie kontrolują bo się nie znają.Tarka robi jak
                                            chce wbrew regulaminom .Powołał zastępce kolejnego choć nie miał do tego
                                            uprawnień ,nie było takiego etatu w strukturze straży którą przeciez
                                            zatwierdza rada Miasta . Wobec tego skąd wziął na to pieniądze budżetowe,to jest
                                            naruszenie ustawy budżetowej ,co na to radni, komisja rewizyjna.
                                            • Gość: kmicic Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 18.03.06, 20:28
                                              Tak to jest jak na pierwszym miejscu jest polityka i zapomina się o człowieku ,
                                              mieszkańcu.Zamiast więcej patroli , to więcej pieniędzy na straż rozrzutnie
                                              wydawanych .Gdzie logika . Miało być bezpieczniej, a jest niebezpiecznie ,
                                              finansowana straż miejska i w efekcie zwiększenie etatów dwukrotne nic nie dało
                                              oprócz prawie trzykrotnych zwiększonych kosztów .Patroli jest tyle co 3 lata
                                              temu przed zmianami , przed rzekomą restrukturyzacją ,a dlaczego - bo Tarka
                                              komendant zamiast skierowac jak najwięcej ludzi w teren do patrolowania miasta
                                              zostawia w siedzibie straży wielu strażników ,rozbudowując administrację
                                              kierowników ,referaty ,rzecznika itp..Zresztą czego wymagać skoro nigdy go nie
                                              ma ,powołał 3 zastępców ,żeby mięć czas wolny dla siebie na kampanie wyborczą i
                                              obecnie czas na inne prywatne sprawy, imprezy ,interesy ,,.Ciekawe ile godzin
                                              dziennie pracuje faktycznie.Tyle się mówiło medialne o zatrudnieniu kobiet w
                                              straży i co wyszło -klops wielkie nieporozumienie ,miały zmienić wizerunek
                                              straży, a faktycznie nic nie robią oprócz wielkich słów i wewnętrznych waśni
                                              wśród pracowników .
                                              Natomiast Strażnicy idą w teren a dziewczyny na pokoje.Nic dziwnego ,że wyniki
                                              ,którymi się chwalił Tarka podczas podsumowania działalności za 2005 r są
                                              śmieszne.Wystarczy zrozumieć podane liczby. Dla przykładu:
                                              W oparciu o dane z Sygnałów Płockich gazety Ratuszowej:
                                              "Strażnicy Miejscy kontrolują porządek i czystość na nieruchomościach i na
                                              płockich osiedlach.W wyniku tych obserwacji stwierdono rosnącą liczbę dzikich
                                              wysypisk".Z tego wniosek ,że źle obserwują -strażnicy .W 2003 r było 150
                                              wysypisk dzikich w 2005 aż 376.
                                              Następny rzekomy chwalebny Tarki wynik to "Straż czuwa nad bezpieczeństwem
                                              nieletnich " w ciągu trzech lat wylegitywano ,aż 376 osób nieletnich czyli
                                              jeden nieletni wylegitymowany w okresie aż trzech dni na który pracowało aż 55
                                              strażników .Następny wynik to wspólne patrole z policją .W ciągu trzech lat
                                              wykonano 2,1 tysiąca patroli ,czyli w ciągu jednego roku 700 patroli ,czyli
                                              dziennie 2 patrole z policjantmi , a więc 55 strażników pracujących w ciągu
                                              dnia na trzy zmiany wykonało dziennie 2 patrole z policjantami -to tyle co
                                              niegdyś przy mniej liczebnej etatowo straży miejskiej.Następny wynik to w ciągu
                                              roku strażnicy interweniowali w 900 przypadkach "z własnej inicjatywy" śmieszne
                                              nie ,bo nie musieli chwała im za to ,a więc dzieląc tą liczbę 900 przez 365 dni
                                              to wychodzi ,że dziennie w ciągu trzech zmian pracujących 55 strażników
                                              zauważyło 2,46 nieprawidłowości związanych z nieporządkiem , awariami i innymi
                                              nieprawidłówościami .To wynik chwalebny Tarki , idąc dalej, gdy liczbę 2,46
                                              nieprawidłowości stwierdzonych dziennie w ciągu 24 godzin podzielimy na 55
                                              pracujących strażników to wychodzi,że każdy strażnik stwierdza dziennie, aż
                                              0,04 nieprawidłowości ,( wychodzi ,że cztery nieprawidłowości na sto dni pracy
                                              jest stwierdzone przez jednego strażnika )teraz każdy laik dostrzega jakie to są
                                              wyniki w straży przy budżecie ich aż 3,5 mln zł darowanym im przez Prezydenta
                                              Milewskiego -obudcie się mieszkańcy co On nam zgotował . Tarka nie mając
                                              efektów podawał wynik często za okres 3 lat ,większa ilość ładniej wygląda , ale
                                              gdy liczby te podzielimy przez ilość dni i weźmiemy pod uwagę ,że na wynik ten
                                              pracuje dziennie 55 strażników to odkryjemy ich bezradność.Myślę ,że powinni
                                              Radni się tym zająć ,najwyższy czas.
                                              są dla kamuflarzu za trzy lata
                                              • Gość: symparyk Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 20.03.06, 13:07

jeżeli chodzi o pracę straży miejskiej to strażnicy wykonują swoje obowiązki na
                                                tyle na ile pozwalają przełożeni. Nie mogą się za bardzo wychylać.
                                                Ale od czasu zatrudnienia kobiet w SM instytucja ta zeszła na psy. Panie są
                                                chyba tylko do ozdoby ,a nie do pracy szukają akceptacji i dowartościowania
                                                u kolegów z pracy.Mężczyznom też odbiło do tej pory byli sami a tu pojawiło się
                                                kilka gwiazd gotowych na wszystko... . Długo by pisać o ,,poza służbowej''
                                                działalności płockich strażniczek miejskich.

• Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                                Przeczytaj komentowany artykuł »
                                                Gość: Płocczanin 20.03.06, 10:31 + odpowiedz

Wyrzucić cymbała Tarkę i będzie inaczej.
                                                • Gość: osiedlowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:52
                                                  Zgłosiłem strazy miejskiej, żeby się zainteresowali sąsiadami którzy wysypują
                                                  popiół na ulicę.Odpowiedż otrzymałem że jeżeli potwierdzę który to dokładnie z
                                                  sąsiadów robi to oni się dopiero nim zainteresują ,a przecież widać dokładnie
                                                  przed którym domem wysypywany jest popiół.To że leży popiół przed domem to
                                                  jeszcze nie dowód.Więc pytam od czego oni są,czyzby tylko od liczenia ile to w
                                                  ciągu roku powstaje dzikich wysypisk?Jak tak dalej pójdzie to trzeba jeszcze
                                                  zatrudnić paru strazników bo tych wysypisk będzie coraz więcej,nie setki a
                                                  tysiące,więc liczenia będzie więcej.
                • Gość: WOJTEK Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 20:45
                  To naprawde te informacje pisal Tadziu i nikt poza nim
                  Uwierzcie mi.
                  • Gość: BATMAN Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:12
                    tadek wtedy buł w pracy - to nie on!
    • Gość: apsik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 05:50
      no i co z tego
    • Gość: GUMA Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 12:26
      Słuchjąc debaty w telewizji z udziałem prezydentów i radnych odniosłem
      wrażenie, że tarka chce przejąć monitoring miasta. Panie Prezydencie na litość
      Boską niech Pan tego nie robi. Straci Pan kontrolę nad tym ważnym i skutecznym
      narzędziem do walki z przestepcami. Na zachodzie odchodzi się od monitoringów
      kierowanych przez służby mundurowe, bo się nie sprawdziły. Mundurowi ukrywali
      swoją nieudolność.Po przejęciu w ręce cywilne ich skuteczność poprawiła się
      kulkukrotnie. Tylko bezstronny obserwator może obiektywnie patrzeć w ekran.
      Jeżeli chodzi o tarkę to podzielam zdanie większości internautów - to zły
      komendant i powinien odejść.
      • Gość: przejrzysty Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 21.03.06, 17:05
        Nowy sposób na prywatny biznes będzie w rękach dla Tarki,dzięki Miastu.Teraz
        będzie mógł inwiligowac .......
        • Gość: obserwator Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 23.03.06, 00:26
          Dzisiaj w telewizji lokalnej pokazywali reportaż o straży miejskiej i występował
          w nim młodszy strażnik o nazwisku Tarka.Myślę,że to nie jest zbieg okoliczności
          ,prawdopodobnie komendant Tarka zatrudnia już oficjalnie w jednostce budżetowej
          mu podległej ,swoją rodzinę.Jest to niezgodne z przepisami o pracownikach
          samorządowych ,nie może być podległości służbowej ,nie mówiąc już, żejest to
          nie etyczne.Ale kto tu może interweniować jak tam bezkrólewie ,nikomu Tarka nie
          podlega ,żadnej kontroli ze strony Prezydenta.Tyle wobec tego człowieka uwag i
          nikt nie interweniuje .
          • Gość: zorientowana Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 09:57
            Pan Marian Tarka nie jest w żaden sposób spokrewniony z komediantem czy
            komendantem Zbigniewem.Pan Marian jest bardzo sympatycznym człowiekiem,ciekawie
            prowadzi zajęcia w szkołach,młodzież go bardzo lubi,więc to tylko przypadkowa
            zbieżność nazwisk.
            • Gość: niezorientowany Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 12:03
              Czy to prawda, że nie ma już w straży zastępcy Tarki p. Jaryniuka.
              • Gość: sympatyk Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 26.03.06, 13:07
                Jaryniuk jest na urlopie rzekomo zdrowotnym ,natomiast jest jeszcze dama
                -komendant powołana i mianowana przez Tarkę (choć nie miał takich uprawnień) i
                jest jeszcze jedna osoba faktycznie wykonująca robotę pełniąca obowiązki
                zastępcy co razem z Tarką -daje w tak małej instytucji ;
                Komendant - 1
                Zastępcy - 2
                p.o. Zastępcy - 1
                Razem ,aż 4 osoby do tego doliczyć etaty kobiet strażniczek oraz rzeczniczki to
                daje 13 osób tyle ile nie jedna ma straż miejska w Polsce.A u nas tyle siedzi w
                siedzibie straży do tego doliczyć potworzone etaty kierowników to w sumie 20
                osób zamiast iść w teren to siedzi w siedzibie straży i zajmuje się wielkimi
                "sprawami " .Kiedyś w straży miejskiej przed "rzekomą" reorganizacją za którą
                jest winny Milewski bo ją wprowadził był tylko komendant i Zastępca a
                pozostałi byli w terenie na patrolach i było normalnie bez kłotni a teraz szkoda
                mówić niech tylko odejdzie Tarka to może wróci normalność bo innaczej to całkiem
                nas mieszkańcy nie będą lubić.Już na odejście mu wiersz napiszemy.
                • Gość: płoczczania Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 26.03.06, 19:51
                  szkoda że do odwołania Prezydenta potrzeba referendum,ale dobrze że już koniec
                  kariery i kadencji ignoranta obecnie panującego , nie reagującego na mieszkańców
                  głosy.Wypomnimy to podczas gdy zgłosi swoja kandydaturę na powtórną reelekcję.
                  Gdzie wiarygodność Panie prezydencie już 1 marca minął i co ....
                  • Gość: osiedlowiec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:19
                    A gruz jak leżał tak leży doczekał wiosny ,a może i lata.?
                    • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 00:46
                      Bardzo uważnie przeczytałem ostatnie wpisy. Wnioski: niekontrolowany przerost
                      zatrudnienia w administracji straży; kilku zastępców powołanych bez podstaw
                      prawnych; kobietki strażniczki zatrudnione nie wiadomo w jakim celu; zakłamane
                      sprawozdanie z działalności straży; komendant zamiast w pracy to albo w Paryżu,
                      albo w Czestochowie, albo w toku kolejnej bezowocnej zresztą kampanii wyborczej,
                      albo zajęty innymi ważnymi sprawami wagi powiatowej (a na sesjach rady powiatu
                      kutnowskiego, którego jest radnym, swoją nieobecność tłumaczy sprawami
                      zawodowymi), a więc pytanie: czym ten pan się zajmuje? Jakąś prywatą czy
                      "doszkalaniem" strażniczek? No i do tego od 13 października ubiegłego roku jest
                      na wypowiedzeniu! Niech mi ktoś wytłumaczy kto w tym Płocku rządzi? Czyżby, jak
                      to ktoś wcześniej napisał, prezydent boi się tarki? A jeśli tak to jakie są
                      powody tego strachu? żaden radny nie zagląda na to forum? Chyba niemozliwe...
                      • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 29.03.06, 11:18
                        Czy ktoś z Radnych Miasta Płocka interweniował w tej sprawie.
                        • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:40
                          a radni znają temat?
                          • Gość: mieszkaniec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 29.03.06, 23:48
                            powinni się zainteresować , z resztą wierzę ,że czyta choć jeden z 25 radnych
                            informacje na forum gazety.
                            • Gość: szyna Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:58
                              Widziałeś tramwaj w oku
                              • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 30.03.06, 11:03
                                widac ,że Ci Radni co mają dostęp do internetu nie chcą podejmować dla nich
                                drażliwego tematu bo Tarka jest to ich człowiek .Zobaczymy kiedy to ujrzy
                                światło dzienne na sesji Rady Miasta i przez kogo zgłoszone.
                                • Gość: xxx Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 30.03.06, 21:22

Znam ludzi, a właściwie jednego: komendanta ( na szczęście już chyba byłego ),
                                  ale to mi w zupełności wystarczy. Jaki pan taki kram. Może następca zajmie się
                                  solidnie pracą, a nie polityką i kobietkami, jak dotychczasowy. No i mam
                                  nadzieję, że prezydent znajdzie fachowca, a nie takiego niedouczonego
                                  politycznego ślizgacza. I może płocczanie będą wreszcie zadowoleni z pracy
                                  SŁUŻBY miejskiej, jaką jest straż, czego wszystkim i Tobie życzę. Pozdrawiam.

• Gość: pewnik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 00:24
                                    Jaki następca? Przecież tarka jest nie do ruszenia.
            • Gość: MATURZYSTKA Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:25
              Najciekawiej prowadzi zajęcia pan z numerem 051 (nie pamiętam dokładnie
              imienia), nie smuci, mówi ciekawie na temat i ogólnie jest boski! Mam nadzieje,
              że jeszcze kiedyś nas odwiedzi, chociaż czasu zostało niewiele. Pozdrawiam! B.
              • Gość: gazeciarz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 02:25
                „Komendant Straży Miejskiej w Płocku tak pokochał swoje stanowisko, że nie
                zamierza go opuszczać. Masz Pan rację, ze świecą szukać drugiego takiego jak
                Pan.” Gazeta Nasze Miasto nr 3 (45)
                • Gość: płoczczanin Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 31.03.06, 20:03
                  przyspawany do stołka, ma aż 3 zastępców którzy za niego pracują ,więc ma czas
                  ,żeby zajmować się wszystkim tylko nie pracą ,wojażami zagranicznymi i krajowymi
                  ,wyjazdowymi konferencjami "integrującymi" z wystawnymi kolacjami i innymi
                  atrakcjami z pieniędzy budżetowych , wyborami, kampanią swoją itd.W ubiegłym
                  roku startował nie powiodło mu się w parlamentarnych no to pewnie w tym roku
                  będzie startował w samorządowych . Czy ktoś wie gdzie w tym roku kandyduje i z
                  jakiego ugrupowania.
                  • Gość: znajomek Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:26
                    Jak to gdzie kandyduje? Na prezydenta Płocka, oczywiście! A gdzie mu będzie
                    lepiej niż tu? A ugrupowanie? Wybierz sobie dowolne, byleby miało wysokie
                    wskaźniki w sondażach. To jego schemat działania.
                    • Gość: becik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 01.04.06, 09:13
                      Płock to nie Kutno, Sieradz ,czy Żychlin Taczke dostanie do wywozu
                      • Gość: becik Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 02.04.06, 00:04
                        Tarka się ostatnio ma polecenie nie pokazywac się ,bo liczą ,że sie wyciszy
                        • Gość: gazeciarz Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:36
                          Wielki z niego fachowiec, jak sam o sobie "skromnie" mówi, więc przebiera w
                          ofertach pracy, wszędzie czekają na niego z "utęsknieniem". Grzebie więc w tych
                          ofertach i grzebie, a póki co nie gardzi kasą z pensyjki miejskiego strażnika i
                          każdej innej, a to na prawo, a to na lewo. Z tego też jest znany, choćby tylko
                          wspomnieć aferkę sprowokowaną przez Super Express.A wszystko pod ochronnym
                          parasolem prezydenta. Ale jaja!
                          • Gość: człowiek honoru... Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.c158.petrotel.pl 04.04.06, 19:07
                            Pan Tarka jednak odchodzi i to z hukiem ale nic się o tym nie mówi. dostał
                            wymówienie jednak martwi mnie to, że teraz śmieszne niewiasty wrócą do swoich
                            poprzednich stopni tzn pani z-ca komedianta o przepraszam komendanta i pani
                            rzecznik prasowa jeżeli wogóle to coś można tak nazwać co teraz?Brały k...
                            grubą kasę a teraz hops ze stołeczka i trzeba będzie wziąć się za robotę ,tylko
                            jaką? jak nic się nie potrafi. Nie daj Boże jak toto pojawiłoby się w patrolach
                            na ulicy to więcej z tego szkody niż pożytku.Mam więc propozycję aby wszystkie
                            panie zatrudnić w otwartej ewentualnie szatni bo z tym dadzą radę ,chyba .A ta
                            największa to zawsze może robić za stojak na korzuchy.Wyrazy współczucia dla
                            nowego komendanta i męskiej części sm
                            • Gość: mieszkaniec Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.plock.mm.pl 04.04.06, 22:03
                              oto wprowadzona restrukturyzacja i pieniądze w błoto.A mówiłem o tym od początku
                              juz w 2003r.
                              • Gość: gość Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 00:48
                                ale komendant miał za to niezłą fuchę przez te trzy lata. Ech nie ma, jak
                                pracować w Płocku!
    • Gość: patryjota Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: 80.50.35.* 05.04.06, 15:11
      jak można było zwolnić utrzywego
      • Gość: obleś Re: obiecał Milewski , że Tarka odchodzi w marcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 09:16
        !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka