Dodaj do ulubionych

Jak sie mieszka w Ostrowie????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:40
Nie bylem nigdy w Ostrowie ale mysle z pewnych wzgledow o przeprowadzce do
ostrowa. Mieszkam w mieście dość dużym w przedziale od 100-150 tys ale daleko
od Wlkp. Czy warto przyjechać do Ostrowa??? Jak sie tu zyje?????? można tu
się rozwijać???? Nigdy nie mieszkałem w tak małym miescie jak ostrow. Wiec
nie wiem. Prosze o jakas odpowiedz!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bolek Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.eu.org 27.03.06, 19:52
      Na Ostrów nie można patrzeć jak na niewielkie miasto gdzieś na uboczu bo stanowi
      jeden organizm z Kaliszem i okolicznymi miastami tworząc drugą aglomeracje w
      Wielkopolsce. Jeśli czegoś ci braknie w Ostrowie, jedziesz do Kalisza jakby na
      drugi koniec miasta czy odwrotnie. Ostrów to idealne miejsce, jeśli lubisz
      mieszkać we własnym domu, zamiast w bloku - większość mieszkańców tak właśnie
      robi (intensywnie rozbudowują się podmiejskie osiedla).
      Ogólnie Ostrów to taki mały Poznań.. ;)
      • Gość: kasik22 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:00
        Nie polecam mieszkać w Ostrowie. Tu nic ciekawego nie ma niestety. Ludzie
        jeżdzą na zakupy do Kalisza, bo u nas nic nie ma. Nie można się tu rozwijać ani
        nic. Jedyny plus jest taki że blsko do Kalisza np. na Zakupy nie daleko do
        Poznania i niedaleko do Wrocławia. Ostrow jest dobry tylko dla emerytów. A w
        gruncie rzeczy to jest dziura zabita dechami. Nic ciekawego w Ostrowie nie
        znajdziesz. Oprocz ciszy i spokoju bo miasto po godzinie 20 zamiera.
        • Gość: klient Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.eu.org 27.03.06, 20:16
          A co takiego jest w Kaliszu, żeby tam jeździć na zakupy? Ja wszystko kupuje na
          miejscu, chyba że akurat jestem w Poznaniu czy we Wrocławiu.
          • Gość: bgp Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 27.03.06, 22:26
            Przyjechaliśmy do Ostrowa z - pięknego i dużego (naprawdę!) miasta w zasadzie na
            tymczasowo, a zostaliśmy tu już ooooooooo albo dłużej! I - nie żałujemy! A
            jeżeli komuś nudno - to tylko o nim źle świadczy. W każdym razie jeżeli ktoś
            interesuje się kawiarniami i tego typu rozrywkami... to rzeczywiście bardzo
            ambitne zainteresowania!
            • Gość: oleander Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:49

akurat jesli chodzi o zakupy chodzenie po sklepach ostrow bije na glowe
              kalisz..jedyne co w kaliszu to hipermarkety czyli spozywka i rzeczy watpliwej i
              nieskiej jakosci...
              natomiast jesli chodzi o wolny czas to jesli lubisz sport; koszykowka w
              extralidze, zuzel 1 liga, pilka reczna koszykowka damska
              w ostrowie sa naprawde fajne kluby nocne gdzie sciaga wiara z calej niemal
              poludniowej wielkopolski w tym mnostwo ludzi z kalisza - gdzie podobno
              nie mozna nudzic sie w weekend...
              knajpy tez sa fajne polecam na rynku a zwlaszcza jak jest cieplo ogrodki
              piwne wtedy prawie czuc atmosfere jak na rynku wroclawskim
              duzo imprez kulturalnych jest organizowanych, znany juz przeglad teatralny
              w starej synagodze, znane na cala polske koncerty jazzowe i bluseowe.
              ostrow to idealne miejsce do mieszkania jesli masz tu fajna prace, a jak
              przyjedziesz to sam stwierdzisz ze taki maly nie jest..
              bo coz to jest tez miasto ktore ma 100-130 tys mieszkancow....przyjedz zobacz
              ocen..
              pozdrawiam.
              • kow3l Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 28.03.06, 17:37
                Ostrow ma 70 tysiecy mieszkancow.
              • narcyz19 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 18.04.06, 04:40
                hahaha ostrow w sklepach bije kalisz na glowe????????/ boze daj mu rozum
            • kow3l Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 28.03.06, 17:39
              A to czemu zle o nim swiadczy? Bo majac porownanie z innymi miastami
              stwierdzi,ze jest to maisto stosunkowo nudnawe? Kwestia gustu. Poza tym bgp
              obserwuje Cie na tym forum i masz jakas manie wyzszosci. Brak slow
        • szymonoley Chyba piszesz o innym Ostrowie...;-) 04.10.06, 20:38
          Jestem ostrowianinem mieszkającym od prawie 3 lat w Radomiu i bardzo tęsknię za
          moim rodzinnym miastem.Wiem,że jak tylko nadarzy się okazja (sam ją sobie
          stworzę wczesniej czy później:-)to wracam do Ostrówka z predkością światła!!!
          Radom ma przeszło 200 tyś mieszkańców,ale mentalność tutejszych ludzi
          przyprawia mnie o mdłości-w końcu to miasto post lumpenproletariackie.Ostrów to
          w porównaniu do Radomia kraina miodem i mlekiem płynąca.Wiem,co piszę,mam
          porównanie jakości życia w tych dwóch miastach.W Radomiu jest przede wszystkim
          chamstwo i złodziejstwo.Brakuje mi tego poznanskiego,wielkopolskiego porządku i
          solidności.Poza tym w Radomiu strach wyjść po zmroku z domu.W takim łajnie na
          pewno nie będę wychowywał moich dzieci..oooo nie.Więc jak się pojawią to zmykam
          z Radomia na dobre.
    • Gość: Blusia1 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.promax.media.pl 28.03.06, 11:38
      Mnie się w Ostrowie mieszka bardzo dobrze (już ponad 2 lata). Wczesniej
      mieszkałam 4 lata w Kaliszu i mam porównanie, Ostrów zdecydowanie górą. :)
      Na pewno zycie kulturalne Ostrowa jest zdecydowanie bogatsze niż w Kaliszu.
      Brak hipermarketów w Ostrowie jakoś mi nie przeszkadza i nie jezdzimy z męzem
      na zakupy do Kalisza, wszystko kupujemy na miejscu.
      Duży plus, że wszędzie jest blisko i na piechotkę można pójść, no ale to dla
      niektórych pewnie wiochą trąca. :) Co mi się nie podoba w Ostrowie? Kult
      Papieża ( do którego zaznaczam, nic nie mam), te "święte" ulice, szkoły nazwane
      jego imieniem etc. Mamy takie osiedle hehe kościelne.. Co jeszcze.. w Ostrowie
      nie ma pracy i perspektyw na nią, no chyba, że po znajomości..Jak mi się
      jeszcze jakaś myśl nasunie to dopisze :)
      • Gość: ostrowianka Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: 213.17.144.* 28.03.06, 14:20
        MIeszkałam w Ostrowie od urodzenia do czasu studiów. Na studiach zachłysnęłam
        się Wrocławiem i nie wyobrażałam sobie życia gdzieś indziej. Los jednak chciał
        inaczej i pracuję w mieście które ma ok.50 tys. mieszkańców, daleko do Wrocławia
        i Ostrowa. Jedyne co w nim piękne to krajobraz - góry i jezioro. Miasto pod
        wpływem kulturalnym i nie tylko, powoli umiera. I z zazdrością spoglądam na
        Ostrów, który odwiedzam bardzo często i widzę ile rzeczy w nim zmieniło się na
        lepsze od czasu kiedy z niego wyjechałam. I powiem, że z miłą chęcią wędruję po
        ostrowskich kawiarniach, restauracjach i sklepach (można zrobić naprawdę fajne i
        nie drogie zakupy). Myślę, że niedługo wróce, zbuduję dom i zamieszkam w nim z
        moją rodziną.
        Ostrów jest miastem w sam raz na bardzo miłe życie :)
        • emcia34 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 28.03.06, 15:00
          hej mieszkam w Ostrowie od urodzenia i uwielbiam to miasto.Znam również duże
          miasta w Polsce np; bardzo dobrze Warszawę,mieszka tam od 17-u lat moja
          siostra.Owszem można tam pojechać i poczuć trochę inny klimat ale zapewniam Cię
          na krótko. Wrocław... miasto, które drugie po Ostrowie kocham i mogłabym tylko
          we Wrocławiu,( gdybym oczywiście musiała) zamieszkać.Co do przeprowadzki do
          Ostrowa z dużego miasta, właśnie z Wrocławia też mogę dużo powiedzieć, ponieważ
          mój mąż 14 lat temu właśnie się tu przeprowadził i zapewniam Cię, jest bardzo z
          tego zadowolony. Duże miasto ma mnóstwo minusów, o choćby dojazdy i przyjazdy z
          pracy , szkół i przedszkoli ile to zabiera czasu i jeszcze zakupy zrobić trzeba
          i już póżny wieczór a jeszcze lekcje dzieci musza zrobić itp. itd. Zresztą
          Ostrów jest wspaniale położony i jak ktoś chce to wsiada w auto i za `1.5 gogz.
          jest we Wrocławiu lub w Poznaniu pozdrawiam
          • Gość: iujlk Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:30
            ostrow ma 70 tys mieszkancow a nie 100-130 - tyle to ma Kalisz
            • kow3l Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 28.03.06, 17:37
              Hehe to samo chcialem napisac
              • Gość: tttarar Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:02
                Słuchaj JACA!!! jesli chcesz mieszkać w takim zacofanym miasteczku jak ostrow,
                pelnym obłudy, fałszu i zakłamania. Miastu ktore idzie na dno, ktore brzydkie
                ktore zarasta to wybierz Ostrow.
                To doskonałe miasto a wlasciwie miastko.
                A megalomania ostrowiakow jest nie do zniesienia.
                Ja co prawda mieszkam w mniejszym mieście (Krotoszynie) ale Ostrow jest ble
                • Gość: Zdun Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.eu.org 28.03.06, 18:14
                  Tez sie masz czym chwalic, jesli Ostrów idie na dno, to Krotoszyn juz puka o nie
                  od spodu... jestem spod Krotoszyna (Zduny) ale pracuje w Ostrowie i chce sie tam
                  jak najszybciej przeprowadzic!
                  • emcia34 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 29.03.06, 11:55
                    Dokładnie Krotoszyn jest straszny, godny uwagi jest tylko............... basen
                    niestety, który jest nową budowlą, która nie ma nic współnego z miastem i jego
                    kulturą
                    • 63_700_krotoszyn Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 08.04.06, 12:34
                      emcia34 napisała:

> Dokładnie Krotoszyn jest straszny, godny uwagi jest tylko............... basen
                      > niestety, który jest nową budowlą, która nie ma nic współnego z miastem i jego
                      > kulturą

Co Ci się w Krotoszynie nie podobało? Za czysto?
      • narcyz19 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 01.10.06, 15:46
        nie podawaj sie kobieto za kogos z kalisza zeby podleczyc schorowane i
        skompleksione serca osrowiakow ostrow w niczym nei jest lepszy od kalisza a
        nawet mozna powiedziec ze jest we wszystkim gorszy zycie kulturalne to nie sa
        puby itd tylko np teatr filharmonia itd a w tym to ostrow jest dnem my mamy
        zarowno bardzo znany teatr jak i filharmonie pubow macie jak na lekarstwo nie
        to co u nas jest ich masa. co do kultu poapieza sie nie wypowiadam bo sa to
        sprawy wiary i kazdy niech ma wlasne poglady na ten temat chociaz dodam ze u
        nas tez jest plac jana pawla i pomnik. to ze mozna wszedzie isc na piechote to
        juz samo za siebie mowi a co do pracy tomasa ludzi do kalisza jedzie bo u was
        bezrobocie cholernie wielkie
        • plisak Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 03.10.06, 20:17
          W Ostrowie mieszka się znakomicie. Szykowne laski, inteligentni mieszczanie.
          Jest z kim sensownie poobcować. Koronnym dowodem jest narcyz19 który z
          upodobaniem (i słusznie) bszuje na ostrowskim forum. Na kaliskim jest po prostu
          nudno. Ostrowianie sensowniej korzystają i z własnych i kaliskich insty-
          tucji kulturalnych dla pomnożenia oleju w głowie. Odwieczny dylemat mieć czy
          być?
          A swoją drogą, przydał by się tytaj ktoś taki sympatyczny jak ty jaaaca. Od
          przybytku głowa mie boli. Jalie są twoje zamiłowania czyli ptoki?
          • narcyz19 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 07.11.06, 15:18
            Laski sa wszedzie im wieksze miasto tym ich jest wiecej.Mieszczanie tez sa tacy
            jakw innych miastach jedni inteligentni a drudzy nie.A to ze tu siedze jest
            spowodowane tym ze fajnie jest sie posmiac z niektoch zakompleksionych ludzi
            ktozy na sile chca nam dorownac.
    • Gość: piskowiec Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.mip.pl / 193.243.146.* 28.03.06, 21:27
      uważaj tylko bo w ostrowie mieszkają czerwoni komuniści...
      • Gość: texas Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 06:57

widze ze jak zwykle znalazlo sie pare oszolomow na forum...moze im żółć
        z watroby zejdzie na zdrowie.
        a jakie to znaczenie ze kalisz ma te 108 a ostrow 73
        kielce tez maja ponad 200 a ja wolalbym mieszkac w zamosciu ktory ma 60 tys..
        albo prawie milionowa lodz a miasta typu poznan wroclaw gdansk..wybor jest
        prosty..
        skoro kalisz jest tak"duży" dlaczego ma tak malo do zaoferowania pod wzgledem
        kulturalnym o sporcie juz nie wspomne...jedynie dziewczyny w siate cos graja.
        dla mnie sprawa jest oczywista jesli dobrze mieszka ci sie w kaliszu to spoko
        ale uszanuj jeden z drugim to ze ze mi i wielu innym w ostrowie jest dobrze
        ..w ostrowie ktory ma te 73 tys.
    • Gość: tutejszy A jak się pracuje w Ostrowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 08:39
      Bo z tym to chyba nie najlepiej. Zwija się jedna firma po drugiej.
      A najwiekszym pracodawca jest Wielka Brytania SA lub niemieckie babcie
      wymagające opieki polskich kobiet.
      Wielu ludzi pracuje w Krotoszynie, w Skalmierzycach lub Kaliszu.
      Bo w Ostrowie to tylko urzedy się rozwijają. Ale tam wiadomo, praca dla
      swojaków.
      • Gość: texas Re: A jak się pracuje w Ostrowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 08:49

a myslisz ze gdzie indziej jest lepiej nie porownujmy sie do miast pokroju
        wroclawia i poznania gdzie zaplecze naukowe oraz potencjal ludzki jest
        ogromny..firmy wola tam inwestowac.
        co do pracy a raczej jej braku jest to ogolna tendencja miast takich jak ostrow
        kalisz glogow ostroleka nowy sacz zielona gora i wiele podobnych.
        problemem naszych wladz i to zarowno swiatka jak i kruszynskiego bylo to
        ze nie umieli nic konkretnego zaoferowac potencjalnym inwestorom lub po
        prostu nie chcieli dac przyslowiowej zlotowki na wspomozenie przyszlych
        inwestycji i nie chodzi mi tylko o zwolnienie z podatku od gruntow....
        zobaczmy na naszych sasiadow z kalisza podaj mi tam jakas konkretna inwestycje
        w przeciagu roku ktora dalaby prace wiecej niz 200-300 osobom i nie pisz mi
        tylko o tych blaszakach z tesco carefoura...
        • Gość: tutejszy Podaję więc: MAHLE w Krotoszynie 3tys.osób. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:10
          Halfen Skalmierzyce.
          To mniejsze miasta od Ostrowa.
          A jednak..........
          • mlodykalisz Re: Podaję więc: MAHLE w Krotoszynie 3tys.osób. 29.03.06, 18:44
            Nie można porównywać miasta ponad 100 tys. z Ostrowem. To nie ta liga
            Miasta ponad 100 tys. to miasta średnie
            a ponad 300 tys. Duże

do 100 tys. miasta sa male

Ostrow mozemy porównywać z Lesznem czy Olesnicą...
            • Gość: kaliszanin Porownania IP: *.eu.org 29.03.06, 22:23
              Oczywiscie, Ostrów mozna porownnac z Lesznem (63 tys. mieszk.) czy sasiednia
              Oleśnica (37 tys. mieszk.) tak samo jak z Sopotem (39 tys. mieszk.), tylko jakie
              beda z tego wnioski? Czy uwazasz, ze zycie w Lesznie i Sopocie jest
              nieporownywalne z zyciem w takim, jak to nazywasz srednim, ponad 100-tysiecznym
              Slupsku czy Kaliszu? Przeciez liczba mieszkancow niewiele znaczy, sa jeszcze
              inne czynniki poziomu zycia w danym miescie. Obudz sie i zastanow o co ci
              wlasciwie chodzi..
              • sector11 Re: Porownania 30.03.06, 09:15
                Pozatym co to za sztuczny i dziwny podzial, ze akurat 100.000 ? A moze by tak
                np. 50tys lub 150tys? MlodyKalisz na pewno sie bardzo cieszy z tego podzialu
                (100tys) bo akurat "walnelo" pomiedzy Kalisz i Ostrow i przez to wg. niego
                Kalisz stal sie pzrez to wielkim miastem, a Ostrow ze swoimi "marnymi" 75 tys
                to juz malutka miejscowosc porownywalna do tych 2-3 razy mniejszych ;o)
                • Gość: mała33 Re: Porownania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:43
                  a ja sie zgadzam z tym ze Kalisz jest duzy a ostrow maly mimo tego ze jestem z
                  Ostrowa. Wystarczy porownac oba rynki. Kalisz ma wysokie kamienice a Ostrow
                  male zabudowania
                  • sector11 Re: Porownania 30.03.06, 11:39
                    Ostrow tez ma duze budynki w rynku (parter+3mietra+poddasze) roznice polega
                    tylko na tym, ze w Kaliszu zabudowa jest rowna i niemal wszystkie kamienice sa
                    takie. Natomiast w Ostrowie 1/4 kamienic jest mniejsza.
                • 63_700_krotoszyn Re: Porownania 08.04.06, 12:39
                  sector11 napisał:

> Pozatym co to za sztuczny i dziwny podzial, ze akurat 100.000 ? A moze by tak
                  > np. 50tys lub 150tys? MlodyKalisz na pewno sie bardzo cieszy z tego podzialu
                  > (100tys) bo akurat "walnelo" pomiedzy Kalisz i Ostrow i przez to wg. niego
                  > Kalisz stal sie pzrez to wielkim miastem, a Ostrow ze swoimi "marnymi" 75 tys
                  > to juz malutka miejscowosc porownywalna do tych 2-3 razy mniejszych ;o)

Kalisz stał się duży po 1975 r. bo w stolicę województwa pompowano kasę odebraną
                  mniejszym miastom.
                • narcyz19 Re: Porownania 01.10.06, 15:33
                  nie on sobie stworzyl akurat ta granice tylko wszedzie jest taka podawana
                  ostrow ma 70 a nie 74 jak podajesz czlowieku idz sie lecz w koncu
                • narcyz19 Re: Porownania 01.10.06, 15:36
                  pozatym to chyba czytac nie umiesz przykldowo porownal ostrow (70 tys ) do
                  leszna (okolo 65 tys).wiec co ty za brednie wypisujesz ze do 2 lub trzy razy
                  mneijszych????????????? czlowieku kto cie uczyl liczyc to co moze ostrow ma 130
                  tys albo idac dalej twoim tekstem ponad 180 tys? czlowieku przeciez porownal do
                  miasta wielkosci ostrowa.
          • 63_700_krotoszyn Re: Podaję więc: MAHLE w Krotoszynie 3tys.osób. 08.04.06, 12:35
            Gość portalu: tutejszy napisał(a):

> Halfen Skalmierzyce.
            > To mniejsze miasta od Ostrowa.
            > A jednak..........

Wielkość miasta nie ma nic do rzeczy, liczy się tylko kapitał.
            Prywatyzacji w Krotoszynie wszyscy się bali, a okazało się, że wyszło to miastu
            na dobre.
    • kielczow2003 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 29.03.06, 23:06
      W zeszłym roku byłe w ostr jako powiedzmy turysta. W tej chwili mieszkam we
      Wrocławiu i tego sie nie da porównać. Mysle że ostrów to bardzo ładne miasto
      które jak na swoje rozmiary ma dobrze rozwinieta infrastrukturę. Urocze knajpki
      to miłe rozczarowanie. chyba warto tak mi sie wydaje ale oceniam okiem kogoś z
      zewnątrz
      • Gość: yu Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:39
        słupsk ma 98 tys. a nie 100 tys
      • sector11 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 30.03.06, 09:19
        Moglbys wytlumaczyc zwrot "mile rozczarowanie" bo nie do konca zrozumialem
        przeslanie ;o)
        Moim zdaniemmoze byc albo "gorzkie rozczarowanie" albo "mile zaskoczenie" ;oP
        • kielczow2003 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 30.03.06, 10:18
          Mile się rozczarować znaczy spodziewać się czegoś zupelnie innnego, mieć jakies
          wyobrażenie o czymś które w konfronatcji wypada na plus dla zjawiska. A w
          praktyce to to samo co miłe zaskoczenia:)zreszta myśle ze domyslasz sie co
          mialem na mysli tylko pytasz aby mnie sprowokować.hehehehe
          • Gość: oleander Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:32

za to rynek ostrowski powieszchniowo jest wiekszy i ma ladniejszy ratusz ze
            stylowa kostka wokol...
            • mlodykalisz Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 30.03.06, 14:49
              Gość portalu: oleander napisał(a):

>
              > za to rynek ostrowski powieszchniowo jest wiekszy i ma ladniejszy ratusz ze
              > stylowa kostka wokol...

Ładniejszy ratusz niż w Kaliszu???? ty chyba nie byłeś na rynku w
              Kaliszu...owszem może ostrow tez ma ladny Ratusz ale wygladajacy jakby byl w
              miescie najwyżej 10 tysięcznym a nie 70 tys.
              Za to Kaliski Ratusz jest wyższy ,dużo wyższy i bardziej okazały
              • morfy1 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 30.03.06, 15:17
                Boże. Co prawda do dnia dziecka jeszcze mamy troche czasu, ale prezent dla
                kolegi z Kalisza w celu podreperowania zdrowia psychicznego moge zrobic:), a
                mianowicie:

tak, kaliski ratusz jest wiekszy, ale czy ładniejszy nie wiem, nigdy mu sie nie
                przyglądałem. Na pewno całe kaliskie stare miasto jest dużo ładniejsze niż
                ostrowskie.

zadowolony?
                • mlodykalisz Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 30.03.06, 15:32
                  morfy1 napisał:

> Boże. Co prawda do dnia dziecka jeszcze mamy troche czasu, ale prezent dla
                  > kolegi z Kalisza w celu podreperowania zdrowia psychicznego moge zrobic:), a
                  > mianowicie:
                  >
                  > tak, kaliski ratusz jest wiekszy, ale czy ładniejszy nie wiem, nigdy mu sie
                  nie
                  >
                  > przyglądałem. Na pewno całe kaliskie stare miasto jest dużo ładniejsze niż
                  > ostrowskie.
                  >
                  > zadowolony?

Nie nie zadowolony :P:P:P

Kaliskie Stare Miasto to dzielnica Zawodzie.... fakt będzie interesujące ale
                  dopiero pod koniec 2007 r gdy zakończy się jego rozbudowa.
                  Chodziło Ci zapewne o Śródmieście Kalisza. A to dwa różne miejsca.

Pozdrawiam życząc już teraz wszystkiego dobrego z okazji dna dziecka...:P
                  • morfy1 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 30.03.06, 15:36
                    "stare miasto" powiedzialem, bo mialem troche inny punkt odniesienia.
                    Jak nie zrozumiesz, to poszukaj po moich starych postach:)
                    • Gość: <anonim> Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:08
                      Post skieroany do "mlodegokaliszanina"
                      Boże czy na każdym forum musi wypowiadać się jakiś Kaliszanin. Przecież Ty nie
                      mieszkasz w Ostowie, wiec nie wiesz! Czy my wam się wbijamy na Forum i
                      wypisujemy bzdety!Oprzytomnij! Jak na forum kaliskim ktoś się zapyta "Jak się
                      mieszka w Kaliszu" to wtedy się wypowiadaj!I nie cytuj wszystkich po kolei bo
                      jest to denerwujące!A tak poza tym to uważam ,że rynek Ostrowski jest o wiele
                      ładniejszy niż Kaliski zwłaszcza Ratusz.
                      • narcyz19 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 18.04.06, 04:42
                        to chyba cos nie tak z toba skoro ta mala oskurna rudere uwazasz za ladniejsza
                        od kaliskiego ratusza czlowieczku
                • narcyz19 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 01.10.06, 15:40
                  hm no coz napewno wiekszy jest nie ulega to zadnej watpliwosci czy ladniejszy?
                  mnie wie wydaje ze tak bo wybaczcie ze to powiem ale wasz jest po prostu taki
                  sobie nie brzydki nie ladny ale taki nijaki moze gdyby jakas wieze zrobili
                  wygladalby lepiej
    • tecra700 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 30.03.06, 21:21
      Polecam, świetne miejsce na ziemi dla emeryta: domki, ogródki, szopy,
      warsztaciki, stodółki, lasy; można realizować swoje zainteresowania. Trzeba się
      tylko dobrze ogrodzić i wydać nieco na monitoring, bo bezrobocie generuje
      przestępczość.
      • dy1 Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 03.10.06, 21:22
        miało być zabawnie??
        nie jest!
        to piękne miasto...
        ludzie życzliwi...
        okolice przyjazne...
        w porównaniu do Kalisza nie ma co tracić czasu na porównania...
        Kalisz jest brudny,pełen landrynkowatych laluni ubierających sie na ogromnym
        kaliskim targowisku i świecący z daleka czymś co ośmielili nazwać się "GALERIĄ"
        pfff!!
        zapraszam do Ostrowa!Naprawdę warto:)
        • kameralis Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 05.10.06, 12:08
          > w porównaniu do Kalisza nie ma co tracić czasu na porównania...

Muszę Cię upomnieć. Delikatnie.
          • plisak Re: Jak sie mieszka w Ostrowie???? 05.10.06, 21:49
            Kameralis piszesz:

> w porównaniu do Kalisza nie ma co tracić czasu na porównania...
            > Muszę Cię upomnieć. Delikatnie.

Kiedy to prawda kameralis. Powinieneś raczej stanąć w obronie kaliszanek które
            są sympatyczne, niejeden ostrowiak stawał tam i bedzie jeszcze stawał, na
            kobiercu ślubnym a które dy1 w uniesieniu prorockim chyba, bezzasadnie
            krzywdzi:>Kalisz jest pełen landrynkowatych laluni<. Ja tam wolę jak ostrowiacy
            molestują kaliszanki niż je obrażają ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka