thunderbird11 20.12.06, 12:31 Ciekawe jak się Wam spodoba nowy projekt przygotowany przez p.Choryńskiego, który będzie wkrótce głosowany. Projekt przewiduje oczywiście znaczący wzrost diet radnych i sołtysów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mareq40 Re: diety radnych 20.12.06, 13:08 a ja slyszalem , ze jest to projekt Napieraly ... przewodniczacy musi poddac pod glosowanie wszystkie projekty . Odpowiedz Link Zgłoś
thunderbird11 Re: diety radnych 20.12.06, 13:54 Nie wiem kto się przyzna do pomysłu, ale redakcja to Choryński. Odpowiedz Link Zgłoś
mareq40 Re: diety radnych 20.12.06, 16:08 Napierala jeszcze podobno argumentowal pomysl podwyzek w ten sposob , ze w Swarzedzu diety sa najnizsze w calym powiecie a ze mieszka tu najwiecej ludzi to trzeba podniesc . Troche w tym racji jest , bo to wieksza odpowiedzialnosc ... Czy ktos wie ile radni zarabiaja i ile beda zarabiac ? Odpowiedz Link Zgłoś
thunderbird11 Re: diety radnych 21.12.06, 09:29 W tej chwili radny ok. 900 Po podwyżce ok. 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
biboy7 Re: diety radnych 20.12.06, 16:02 Za te 1000 zł nie warto by mi było ryzykowac odpowiedzialności prawnej. A nasza gmina jest dość bogata i jeśli przełoży się to na większą skuteczność pracy tego środowiska nie mam nic przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
thunderbird11 Re: diety radnych 21.12.06, 09:33 biboy7 napisał: > Za te 1000 zł nie warto by mi było ryzykowac odpowiedzialności prawnej. Jakiej odpowiedzielności? Jedyne zagrożenie radnego to, że go nie wybiorą ponownie. > A nasza gmina jest dość bogata Skąd w takim razie taki olbrzymi deficyt budżetowy? > jeśli przełoży się to na większą skuteczność > pracy tego środowiska nie mam nic przeciw. Naprawdę myślisz, że wielkość diety przekłada się na jakość pracy radnego? Odpowiedz Link Zgłoś
biboy7 Re: diety radnych 22.12.06, 10:25 > > Za te 1000 zł nie warto by mi było ryzykowac odpowiedzialności prawnej. > Jakiej odpowiedzielności? Jedyne zagrożenie radnego to, że go nie wybiorą ponow nie. Odpowiedz Link Zgłoś
guziel Re: diety radnych 20.12.06, 22:01 Czy była jakaś rada, która na poczatku swojej działalności nie podnisła diet??? (poprzednia to zrobiła na początku) Wyobrażacie sobie żeby ostatnią uchwałą radnych było podniesienie sobie diety na koniec kadencji , w warunkach kampanii wyborczej ? :) Robią to na początku , ponieważ za 4 lata to będzie zamierzchła historia. Odpowiedz Link Zgłoś