Dodaj do ulubionych

Giertych w nowym resorcie edukacji

08.05.06, 10:54
i ziściło się maże nie każdego skina ! oto teraz w szkołach zaczną uczyć
"prawdy"... jak to widzę to przypomina mi się utwór Huntera - BiałoCzerw...
Obserwuj wątek
    • a_s_i_m_o Pokolenie JPII vs. pokolenie Giertych Jugend 08.05.06, 10:54
      Było pokolenie JPII. Nadchodzi pokolenie GiertychJugend...
      • galba A co z tymi co "nie płakali po JP II"? 08.05.06, 10:58
        Do którego pokolenia sią łapią?
        • a_s_i_m_o emigrantów. 08.05.06, 10:58
          • moroux Re: emigrantów. 08.05.06, 11:00
            Jeszcze nie. Ale pewnie niedługo ludowo-narodowa władza każe nam spieprzać. A
            kto zostanie ten w papę, i do paki.
            • almagus Re: Dzień dobry, Giertych nadal psuje powietrze! 08.05.06, 11:03

Dzień dobry, Giertych nadal psuje powietrze!

Otwórzcie szeroko drzwi na Białoruś , a wiatr z zachodu ich wywieje!
              Oby!

Do gnojowicy wsadzili pluszaka,
              a na jego łebku dużego wszaka!
              Prowadzą eksperyment jak Mengele
              na wolnej Polski jeszcze zdrowym ciele.
              Już zaszczepili, usadzili się w większości,
              przeciw ospie, nie, dla wadzy trwałości!
              Leją gnojowicę, tworzą pluszaki,
              a na pluszakach mnożą im się wszaki.
              Wyrusza w urzędy wszaków szyk zajadły,
              to jakby pchły i plagi nas dopadły.
              Mamy obok Białorusi kraj wszaków,
              które przylgnęły do nas jak bydlaków!
              Rusza hodowla, dać do szkoły wszaka,
              niech zrobią z ucznia nam nazibydlaka.

Gdzie jest Grom na PiSiORnik?

Wybudujmy w Toruniu PiSiORa pomnik.
              Zróbmy z PiSiORa do pomnika odgromnik,
              jeśli nad Polakami Bóg się ciut zlituje,
              to w odgromnik PiSiORnik gromem przyładuje!
              • pozlotemu Giertych natychmiast zyskal poparcie nauczycieli!! 08.05.06, 16:05
                Nie trzeba bylo zadnych cudow, a nauczyciele w 99%
                dali poparcie nowemu ministrowi edukacji!!!!!!
                Poprawa bytu nauczycieli,
                Wiekszy prestiz zawodu,
                To podstawowe warunki, ktore
                zaoferowane nauczycielom poprawia
                ich byt, pozycje w szkole i zagwarantuja
                lepszy poziom edukacji w polskich
                szkolach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prosze powiedziec, kto tego nie chce?
                Podpowiem: Gazeta Wyborcza i J. Owsiak
                autorzy deomralizujacego programy pod haslem
                "Robta co chceta" oraz huligani, sprzedawcy
                narkotykow, itp grupa przestepcow.
                • pozlotemu Giertych natychmiast zyskal poparcie nauczyci 08.05.06, 16:12
                  Giertych natychmiast zyskal poparcie nauczycieli!!
                  Nie trzeba bylo zadnych cudow, a nauczyciele w 99%
                  dali poparcie nowemu ministrowi edukacji!!!!!!
                  Poprawa bytu nauczycieli,
                  Wiekszy prestiz zawodu,
                  to podstawowe warunki, ktore
                  zaoferowane nauczycielom poprawia
                  ich byt, pozycje w szkole i zagwarantuja
                  lepszy poziom edukacji w polskich
                  szkolach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prosze powiedziec, kto tego nie chce?
                  Podpowiem: Gazeta Wyborcza i J. Owsiak
                  autorzy demoralizujacego programu pod haslem
                  "Robta co chceta" oraz huligani, sprzedawcy
                  narkotykow, itp grupy przestepcow.
                  • kaczomowa Nauczyciele nie raz dostawali obiecanki 08.05.06, 17:07
                    Potem wychodziło, jak zawsze.
                    • plmlp [...] 08.05.06, 17:34
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • kazek100 Re: Giertych natychmiast zyskal poparcie nauczyci 08.05.06, 19:04
                    Jak zwykle się mylisz.

Podwyżkę chętnie przyjmę, bo już inny prawicowy oszołom (choć nie aż takiej
                    skali - niejaki Handtke) obiecywał mi zarobki wysokości 800 USD.
                    Ale jeżeli Roman myśli, że go przestanęuważać za nazistęi szkodnika, to się
                    myli. Tanie populistyczne chwyty.

Acha i jakim cudem ty używasz czasu przeszłego ("zyskał poparcie"). Z racji
                    zawodu znam z 500 nauczycieli, Giertycha nie popiera nikt, ze dwóch może
                    Kaczyńskich. Podwyżka byc powinna, ale trzeba być super naiwnym, aby uwierzyć,
                    że wykształcona grupa zawodowa poprze patologię.
                • p_iki Re: Giertych natychmiast zyskal poparcie nauczyci 08.05.06, 16:13
                  widze ze nie tylko z seksem ale i z ortografia na bakier
                  ;-))
            • galba A przed czym uciekł ten milion... 08.05.06, 11:06
              ... który wyjechał w ostatnich 2 latach III RP? Przed zapowiadnym sukcesem
              wyborczym PO i Tuska?
              • a_s_i_m_o Re: A przed czym uciekł ten milion... 08.05.06, 11:08
                przed socjalizmem, nepotyzmem i wysokimi podatkami. Nic się nie zmieniło.

ale wracając do tematu: płakałeś po papieźu Galba? :)
                • galba Nie 08.05.06, 11:09
                  > ale wracając do tematu: płakałeś po papieźu Galba? :)

Ja generalnie nie płaczę.
                  • a_s_i_m_o Re: Nie 08.05.06, 11:13
                    No to do którego się zaliczasz pokolenia?

i czy widziałeś jak pseudokibol z gębą bandyty został ministrem?
                    • galba No to się cieszę... 08.05.06, 13:20
                      ... że zrozumiałeś debilizm przeciwstawiania jakichś głupawych etykietek
                      jednej p-ko drugiej (jak to uczyniłeś).
                      • pozlotemu Re: No to się cieszę... 08.05.06, 14:35
                        Inaczej byc nie moglo. Wychowankowie J. Owsiaka na modelu ROBTA CO CHCETA, beda
                        mieli ciezki powrot do NORMALNEGO zycia.
                        Bez narkotykow
                        Bez seksu
                        bez chuliganstwa.
                        To im sie nie miesci w porazonych libertynizmem mozdzkach.
                        Stad ten GWniany kwik protestu.
                        • p_iki Re: No to się cieszę... 08.05.06, 16:00
                          dla mnie akurat zycie bez seksu jest nie do przyjecia..
                          ale jesli dla Ciebie to 'NORMALNE' to wypada tylko poogratulowac malzonce
                          • 12345on Chce podnieść płace żle 08.05.06, 18:40
                            Chce obniżyć-żle.
                            Nic nie zrobi - źle
                        • kolargolo bez seksu 19.05.06, 16:59
                          aha! to z tym masz problem. Pisanie na forum zastepuje ci seks? A moze jako gej
                          w malym miasteczku masz klopoty ze znalezieniem partnera?

pozlotemu napisał:

> Inaczej byc nie moglo. Wychowankowie J. Owsiaka na modelu ROBTA CO CHCETA,
                          beda
                          >
                          > mieli ciezki powrot do NORMALNEGO zycia.
                          > Bez narkotykow
                          > Bez seksu
                          > bez chuliganstwa.
                          > To im sie nie miesci w porazonych libertynizmem mozdzkach.
                          > Stad ten GWniany kwik protestu.
                  • kfaker [...] 08.05.06, 12:27
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • konrad.frankowski Re: Nie 08.05.06, 12:47
                      Galba jest jak Chuck Norris. Tylko ze KzP wymienil na prawy prosty ;)
                      • zyks Gieertych doobre panisko, cieszta się, belfry !! 08.05.06, 14:08
                        • loozerowicz Kto chce w papę ? 08.05.06, 15:32
                          Kto chce w papę co ?
                          Nieśmiało zapytam może Giertych ?
                • tymon99 A dlaczego miałby płakać?? 08.05.06, 13:10
                  Przecież papież Jan Paweł II był jednym z założycieli i filarów tzw. układu,
                  podobnie jak mianowany przez niego nuncjusz apostolski w Polsce i wielu
                  biskupów. Dopiero śmierć popierającego łżeelity papieża umożliwiła odsunięcie
                  ich od władzy i realizację najważniejszej i jedynej misji PiS: zajęcia i
                  utrzymania wswzystkich stołków w państwie!!
                  • cloclo80 Re: A dlaczego miałby płakać?? 08.05.06, 13:39
                    Dlatego nie jest wcale pewne czy pod byle pretekstem B16 nie odwola wizyty w
                    Polsce zeby sie nie mieszac w sprawy naszego wariatkowa i rządzącej nim sekty.
              • a_s_i_m_o Re: A przed czym uciekł ten milion... 08.05.06, 12:04
                - Rząd nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań. Od początku kadencji nie
                uchwalono żadnej ustawy ułatwiającej życie przedsiębiorcom. Wręcz przeciwnie,
                mnoży bariery - alarmuje Adam Ambrozik z Konfederacji Pracodawców Polskich.

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3329386.html
              • rmstemero Galba 08.05.06, 14:30
                wymyka sie prawom logiki podobnie jak zywioly i katastrofy. Z susza, plaga
                szaranczy, huraganem albo powodzia sie nie dyskutuje. A na szacunek bliznich
                trzeba zasluzyc.
          • mozart Re: emigrantów. 08.05.06, 12:48
            Ja nie plakalem po JPII, a jestem od 5 lat na emigracji i nie zamierzam wracac
        • antyswiniopas Re: A co z tymi co "nie płakali po JP II"? 08.05.06, 11:55
          to chyba jasne: niejaki jerzy urban chwalil sie publicznie, ze nie plakal po
          janie pawle. tak wiec ci co nie plakali (niekoniecznie wylewajac morze lez) to
          pokolenie dzieci jerzego urbana. hough!
          • notexistinggod Re: A co z tymi co "nie płakali po JP II"? 08.05.06, 13:42
            ja też nie płakałem po papieżu, "NIE" czytam w miarę regularnie (podobnie
            jak "FiM", ale słucham też radia maryja i stąd wiem że panuje tam
            nietolerancja, antysemityzm, ksenofobia,nienawiść do mniejszości [nie tylko
            seksualnych], a momentami przebija się wręcz czysty nacjonalizm), Jerzego
            Urbana szanuję ale to nie sprawia że czuję się jego dzieckiem... co więcej nie
            zawsze się zgadzam z jego opiniami i z całą pewnością nie jest on moim
            autorytetem a to z tego powodu że mam własny rozum i po prostu autorytetów nie
            potrzebuję... to że zgadzam się z kimś w jakiejś kwestii nie znaczy wcale że
            mam go bezkrytycznie i bezgranicznie wielbić co niestety często bywa domeną
            ludzi mających serce "po prawej stronie"

antyswiniopas napisał:

> to chyba jasne: niejaki jerzy urban chwalil sie publicznie, ze nie plakal po
            > janie pawle. tak wiec ci co nie plakali (niekoniecznie wylewajac morze lez)
            to
            > pokolenie dzieci jerzego urbana. hough!
        • zyks Kto dyskutuje z "Galba", schodzi na jego poziom. 08.05.06, 12:00
          Niech się nasładza w "dyskusji" ze swoimi kompanami...:)
          • antyswiniopas Re: Kto dyskutuje z "Galba", schodzi na jego pozi 08.05.06, 12:12
            ale zawsze czlowieka ogarnia takie pozytywistyczne pragnienie oswietlenia
            umyslu ciemnego promykiem z kaganka ;-)wiadomo, ze to beznadziejne, ale
            probowac trzeba. a noz wydarzy sie cud i pan sprowadzi rozum na galbe, jole,
            nowegotora....
            • zyks Re: Kto dyskutuje z "Galba", schodzi na jego pozi 08.05.06, 12:21
              Oszalałewś chyba... Obserwuję tego gnoma dłuższy czas. Nie ma lekarstwa. Jak dac
              po łapach, przygwoździc, to spieprza jak skunks i smrodzi za godzinę, ale w
              innym miejscu. Jedyny sposób, żeby utrudnić mu psucie powietrza - olewać. Niech
              dysputuje ze swoją czarną sotnią...:)
              • pavle Galba to żaden ciemny umysł! 08.05.06, 13:50
                Galba, i Jola też, to nie żadne tam ciemne umysły, tylko (pewnie całkiem nieźle opłacani) specjaliści od propagandy, dzielnie przesuwający margines skrajności poglądów aż poza granice absurdu, żeby zrobić więcej miejsca do kiełkowania dla pomysłów nieco mniej skrajnych. ot co, proste.
                • zyks Re: Galba to żaden ciemny umysł! 08.05.06, 14:04
                  Jesli to płatny najmimorda, udający prawicowego ideowca, to tymbardziej nie ma
                  sensu z nim dyskutować. Jak masz ochotę, voila! Ale smierdzi, tak, czy siak...:)
              • cortez_i_pizarro Galba ma racje !!! 08.05.06, 15:26
                W przeciwienstwie do was kundle Luczywo i Pacewicza, Galba nie szczeka jak mu
                politpoprawne media kaza. Facet ma jaja, zdrowy rozsadek i klarowny przeglad
                rzeczywistosci. Czego nie da sie powiedziec o 99% uczestnikow tego forum!
          • galba Tchórz cię obleciał? 08.05.06, 13:21
            > Niech się nasładza w "dyskusji" ze swoimi kompanami...:)

Boisz się, że po raz n-ty ośmieszę twoje brednie?
            • zyks Nie, skunks śmierdzi, chodzi o względy estetyczne 08.05.06, 14:06

• zyks Przepraszam,zapomniałem:Galbie się nie odpowiada. 08.05.06, 14:10

• zyks ..jesli ktoś chce uchodzić za przyzwoitego i myslą 08.05.06, 14:18
                  cego, choć trochę...:)
            • zyks Dyskusja z "Galba"-karmienie trolla,czyli skunksa 08.05.06, 14:15
              On o tym marzy. Olewac śmierdziela. Niech dysputuje ze swoją czarną sotnią...:)
        • bujacznik a kto niby zapłaci za te podwyżki? ... MY 08.05.06, 14:23
          Moźe zamiast takich urojonych pomysłów minister frankenstein zaproponowałby
          zniesienia podatku VAT na artykuły szkolne i podręczniki !?
          Każdy by na tym zyskał - i uczniowie i nauczyciele
        • korepbiol Ja nie płakałam po JP II. 08.05.06, 15:19
          Ale Giertych wcale nie musi być taki zły jako minister edukacji. Niech się
          weźmie za tą demoralizację młodziezy, ku..two, narkotyki i ich bandytyzm.
        • mangold Co to jest JP II?? Jakiś nowy robot ze Stars Wars? 08.05.06, 17:08

• a.k.traper Program bolszewików, programem pisu 09.05.06, 01:16
      • cloclo80 Re: Pokolenie JPII vs. pokolenie Giertych Jugend 08.05.06, 13:30
        Przecież to to samo.
      • alex-alexander Re: Pokolenie JPII vs. pokolenie Giertych Jugend 08.05.06, 13:38
        a_s_i_m_o napisał:

> Było pokolenie JPII. Nadchodzi pokolenie GiertychJugend...

OBNIZYC RENTY A PODWYZSZYC PENSJE KATACHETOM. HEIL GIERTYCH
      • ylemai Re: Pokolenie JPII vs. pokolenie Giertych Jugend 08.05.06, 18:21
        myślałem że to ci sami - łasi na łatwe, tandentne "prawdy".
        byleby były głośno wykrzyczane.
      • a.k.traper takiego pokolenia nie było, 09.05.06, 01:13
        chyba ze obecni 45-60-latkowie.Jego słowo było cieżkie, i lekkim umysłom niczego
        nie dawało. jeździli na pielgrzymki i tyle, nic więcej.Ludzie Solidarności, a
        takze ówcześni politycy, to był autorament myślący.Reszta to bajki
    • galba No to kto wyznacza wiceministrów? 08.05.06, 10:57
      Premier czy Gazeta Wyborcza? Bo już tracę orientację - ale chyba jednak GW
      nie ma takiej konstytucyjnej kompetencji bo tyle w ostatnich miesiącach
      nominacji ogłaszała i żadna się nie sprawdziła (choćby Maksymiuk i Tuderek)...
      • a_s_i_m_o o! Galba! Widziałeś weekendowy dziennik? 08.05.06, 10:58
        Ostatnio chwaliłeś dziennik. Może jeszcze go czytasz. Widziałeś zdjęcie ministra
        w rządzie? Też go po czynach ocenisz? :-) A życiorys nie bedzie rozliczany?
      • lucusia3 Re: No to kto wyznacza wiceministrów? 08.05.06, 11:00
        Poczekamy, zobaczymy. Ale ja jestem w lepszej sytuacji niż Ty Galbo - ja nie lubię dalej tych samych, a Ty musisz polubić tych, co to ich nie lubiłeś.A może poradzić sobie z tym jakoś inaczej?
        • moroux Re: No to kto wyznacza wiceministrów? 08.05.06, 11:02
          Hehe, to rzeczywiście śmieszna sytuacja dla tych, co jeszcze kilka dni temu
          wylewali pomyje na giertycha. A jeszcze wcześniej - leppera. Ale cóż, taka rola
          trybika w propagandowej machinie. Pan każe - sługa musi. Haha.
          • galba Dobrze, że mnie to nie dotyczy... 08.05.06, 11:09
            moroux napisał:

> Hehe, to rzeczywiście śmieszna sytuacja dla tych, co jeszcze kilka dni temu
            > wylewali pomyje na giertycha.

Na szczęscie dalej mogę go nie znosić (co czynię). Ale równocześnie nie musze
            oddawać się paroksyzmom nienawiści w stylu tolernatów.

> A jeszcze wcześniej - leppera.

Może nie powinienem się przyznawać ale AL zawsze jakoś tam lubiłem - jakies 2/3
            lata temu nawet na forum pisałem, że może zagłosuję na LPR lub Samoobronę.

> Ale cóż, taka rola
            > trybika w propagandowej machinie. Pan każe - sługa musi. Haha.

Współczuję ci skoro musisz.
            • navaira Re: Dobrze, że mnie to nie dotyczy... 08.05.06, 11:11
              > Może nie powinienem się przyznawać ale AL zawsze jakoś tam lubiłem - jakies
              2/3
              > lata temu nawet na forum pisałem, że może zagłosuję na LPR lub Samoobronę.
              Hihi :D No któż by się spodziewał @-> pasujecie do siebie jak ulał!
            • moroux Re: Dobrze, że mnie to nie dotyczy... 08.05.06, 11:13
              W przeciwieństwie do Ciebie nie angażuję się po stronie żadnej partii. A
              nienawiść króluje na Twoim blogu niestety. W tekstach i komentarzach. Ale skoro
              ktoś chciał głosować na LPR, to nie można spodziewać się jakiś wybitnych
              spostrzeżeń czy inteligencji.
            • zyks Głupi, kto dyskutuje z "Galba" i karmi tego trolla 08.05.06, 11:55
              ,jemu o nic innego nie chodzi. Olewać tego złosliwego, oszalałego gnoma. :))
            • laseczka.galby Uderz w stol, a nozyce sie odezwa :> 08.05.06, 12:05

• anty-kaczor Re: Dobrze, że mnie to nie dotyczy... 08.05.06, 12:21
              galba prosze wypowiedz sie na ten temat:
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3329428.html
              • a_s_i_m_o Re: Albo na ten 08.05.06, 12:37
                gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3329386.html
            • vitkabravo galba.. co mówiłeś, tu na forum, o Giertychu? 08.05.06, 12:50
              ty zakłamany antykatoliku..
            • kaszalot_spam Re: Dobrze, że mnie to nie dotyczy... 08.05.06, 13:41
              galba napisał:

> Może nie powinienem się przyznawać ale AL zawsze jakoś tam lubiłem - jakies
              2/3
              >
              > lata temu nawet na forum pisałem, że może zagłosuję na LPR lub Samoobronę.
              >
              Jeśli połączyć to z cytatem:
              Autor: galba
              Data: 22.03.05, 15:38
              Jest wielu dupków i ich "odmiennych poglądów", których to nie szanuję -
              Lepper, Hitler, Miller, O.b.Laden, Kwaśniewski, Celiński, Chirac itd.
              W większości są to złodzieje, kłamcy, mordercy lub zwykli dewianci umysłowi.

To chyba lepiej nie zaliczać sie do ludzi których "jakoś tam lubisz"

kaszalot

• eexmd2 Re: Dobrze, że mnie to nie dotyczy... 08.05.06, 14:58
                kaszalot_spam napisał:

> galba napisał:
                >
                > > Może nie powinienem się przyznawać ale AL zawsze jakoś tam lubiłem - jaki
                > es
                > 2/3
                > >
                > > lata temu nawet na forum pisałem, że może zagłosuję na LPR lub Samoobronę
                > .
                > >
                > Jeśli połączyć to z cytatem:
                > Autor: galba
                > Data: 22.03.05, 15:38
                > Jest wielu dupków i ich "odmiennych poglądów", których to nie szanuję -
                > Lepper, Hitler, Miller, O.b.Laden, Kwaśniewski, Celiński, Chirac itd.
                > W większości są to złodzieje, kłamcy, mordercy lub zwykli dewianci umysłowi.
                >
                > To chyba lepiej nie zaliczać sie do ludzi których "jakoś tam lubisz"
                >
                > kaszalot
                >

oj nie znecaj sie nad galba
                krzewiciele odnowy moralnej musza byc niezwykle gietcy w obliczu wolt i
                ciekawostek jakie im funduje kaczynski
                sam mam w kolekcji pare samkowitych cytatow np silesiusa
                po prostu prosci forumowicze nie nadazaja zawsze za lotem geniuszu kaczynskiego
                i czasem im sie jakies fo-pasy:) trafiaja
            • skubi6 Galba jest zabawny 08.05.06, 23:39
              ... w swoim blogu całkiem jasno życzy śmierci Gazecie Wyborczej, a obok tych
              życzeń podaje swój adres, w domenie gazeta.pl. Uważaj, Galba, życzysz śmierci
              własnemu adresowi !
    • heklerkoch Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 10:58
      Wojciech Wierzejski i Radosław Parda już łapią się za swym wodzuniem na
      stołeczki.
      • konread Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 11:30
        heklerkoch napisał:

> Wojciech Wierzejski i Radosław Parda już łapią się za swym wodzuniem na
        > stołeczki.
        Jestm ciekaw czy oni mają takie same związki z oświatą jak Romuś, tzn poza tym
        że się kiedyś do szkół chadzali.
    • parabellum2382 Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 10:59
      Giertych ministrem edukacji? Jak to dobrze ze mam juz prawie za soba edukacje
      w szkolach. teraz w szkolach bedzie sie ksztalcic hitler jugend ( czyt.
      młodziez wszechpolska)a zamiast orla jako godla bedzie wisiec kaczka.
      wspolczuje wszystkim uczniom.
      • zyks Słusznie, chłopcze,ale "parabellum" to ulubiony pi 08.05.06, 12:55
        stolet SS. Może nazwij się lepiej "kij_bejsbolowy"?
        • tymon99 tu się pomyliłeś.. na broni to się nie znasz.. /nt 08.05.06, 13:14
          • zyks Re: tu się pomyliłeś.. na broni to się nie znasz. 08.05.06, 14:12
            Tak? Więc była to ulubiona bron jakiej formacji?
            • tymon99 Walther P38.. bo niby co innego.. 08.05.06, 14:51
              Parabellum to mógł najwyżej ktoś w SS nosić jako pamiątkę po ojcu; w latach
              30tych ten pistolet sprzed I wojny światowej był już mocno przestarzały.
              Niektóre oddziały Wehrmachtu jeszcze go nosiły, ale raczej na głębokich tyłach.
    • zyks Kaziu nie zgodzi się na tych orłów, TYLE rozsądku 08.05.06, 11:35
      jeszcze ma...
    • remekk sfrustrowani polskojęzyczni histeryzują ... 08.05.06, 11:36
      ...nie przepadam za Giertychem - ale ciesze się iz ci ,którzy do tej pory
      nasmiewali się z Polaków i opluskwilai nas najbardziej ohydnym natypolonizmem
      co nieco się wnerwili ... .
      • peschu Re: sfrustrowani polskojęzyczni histeryzują ... 08.05.06, 11:55
        Parda? coż za trafny wybór! zaiste ktoś kto tarzał się po warszawskim bruku
        wrzeszcząc infantylne hasła nienawiści i szamocząc się z policją jest godzień
        stanowić jak powinna wyglądać edukacja w naszym kraju. a jakież to on ma piękne
        kwalifikacje - przecież TYLE zrobił będąc radnym Wrocławia! na palcach
        bezrękiego kaleki mozna policzyć jego wszystkie zasługi. a ja nie histeryzuje!
        tylko się zastanawiam kiedy do władzy dojdzie partia której nie zależy na
        własnej glorii tylko na Polsce.
    • graboowski Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 11:49
      żle to widzę, ale dajmy mu szansę
    • maureen2 Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 11:52
      pan Giertych z rodziny przedwojennej inteligencji może w prowadzić do szkoły
      lekcje dobrych manier, jak posługiwac się sztućcami,jak zachowywać się przy
      stole, jak prowadzić rozmowy, będzie to z pozytkiem dla młodzieży inie będzie
      ona robić wstydu.
      • lucusia3 Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 15:06
        Myślę, że młodzież już - nawet z głębokiej wsi- sobie jakoś radzi z widelcem i nożem, ale nie wiem jak poradzi sobie z faszyzmem. A zresztą, dla mnie może jeśc nawet pałeczkami, ale wolałabym, aby nie ganiali jak młodzież wszechpolska i siali grozę. Jedyna dobra strona tej nominacji to to, że stadiony staną się bezpieczniejsze, bo bandyci nie będą musieli sobie szukać, gdzie można komuś nalac, wystarczy, że pójda do szkoły i na popołudniowych zajęciach ponaparzają się wzajemnie, albo z konkurencyjna szkołą.
    • nonpol I to jest skandal !!! 08.05.06, 12:01
      nominacja giertychopodobnych cwaniaczkow to potwarz dla garstki normalnych
      ludzi w tym kraju! To tak, jakby mi kto do czapki nasrasl. Protestuje! Jako
      obywatel tego kraju!
      • heartpumper Re: I to jest skandal !!! 08.05.06, 12:55
        Powtarzam - oni nie wzieli sie z Marsa! To sama sol tej ziemi. Esencja
        sk-synstwa,oportunizmu i populizmu. Idealny wzorzec do Sevre pod Paryzem.
    • absurd Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 12:08
      Ta i inne nominacje dowodzą, że równie dobrze na ministerialnych fotelach można
      by posadzić szympansy. W zasadzie dlaczego nie?
    • koniecdemokracji Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 12:17
      Pójdź dziecię ja cię uczyć karze
    • bsc1 Oj obrodziło nam Vice-Premierów! 08.05.06, 12:18
      Wicepremierów Ci u nas dostatek! Oj obrodziło nam wicepremierów w
      obiecywanym "tanim państwie": Gilowska-Dorn-Lepper-Giertych. Dobrze, że mamy
      formalnie tylko jednego Premiera. Przydałby się jeszcze jakiś superpremier.
      Niedługo trzeba będzie ich numerować. Wice-Premier I, II, III,IV itd.
      Który z nich ma być wicepremierem number one? - Czyli ten pierwszy.
      To droga do dewaluacji rangi ministrów jako pionków na szachownicy.
      I co by tu Panowie jeszcze spaprać?
      Może teraz czeka nas druga epoka "Oświecenia"?
      Ciekaw jestem miny Premiera Marcinkiewicza do tej gry?
    • remik.bz Nie widzę powodów do histerii 08.05.06, 12:32
      Przeczytałem wypowiedź Giertycha i nie widze powodów do histerii.
      Biore na dodatek poprawkę na "obiektywizm GW", co oznacza ,że wypowiedź
      Giertycha była pewnie jeszcze bardziej rozsądna.
      Tak naprawdę jedyny dyskusyjny element w tej wypowiedzi ,to podwyżki dla
      nauczycieli. Bardzo potrzebne , to oczywiste. Chyba jednak nie do przeskoczenia
      ( w kontekście "słuzby zdrowia" chociażby).
    • likkaon Podwyżki??? 08.05.06, 12:32
      Tak najlepszy sposób żeby się przypodobać nauczycielom to wyciągnąć całkiem
      słuszny postulat podwyżek tylko skad wziąść kaskę pewnie vicekazimierz nie ma
      zielonego pojęcia... ja też moge sobie chcieć
    • dankowalski Niezłe taktyczne zagranie 08.05.06, 12:36
      no i Giertych stłumił w ten sposób bunt przeciw sobie
    • maureen2 Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 12:40
      pan Giertych tradycyjnie już proponuje rozdawanie pieniędzy każdemu,kto się
      nawinie.Kiedy jakiś pomysł na zwiększenie przychodów budżetu ?
      • heartpumper Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 12:52
        Ogladaliscie moze "Glupi i glupszy"? Jest tam swietna scena z rozdawaniem kasy
        przez Carrey'a:) "One for you , one for you!!"
        A tak powaznie, to obecna 'elyta' polityczna /albo raczej - lethal elite/
        czerpie garsciami z debilnych komedii typu Z.
      • offon Precz z Forum, zaplute karły reakcji!!! 08.05.06, 12:54
        Toć Triumwiriat w pocie czoła wykuwa fundamenty pod IV RP. I czegóż doświadcza
        za swój trud heroiczny? Obelg, szyderstw, kłamliwych insynuacji! Na kolana,
        dranie, ukorzyć się przed Ojcami nowego, leszego Narodu. Tzn. Jędrzej ojcem
        będzie, Roman matką, A Jarosław Prawy, jako, iż z kobietą spółkować sposobności
        nie miał, zostanie koordynatorem tego wiekopomnego dzieła!
    • piwi77 Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 12:55
      "Jak mówił Giertych na konferencji prasowej, zwiększenie wynagrodzeń
      nauczycieli służyć ma podniesieniu prestiżu tej grupy zawodowej"

A gdzie prawo popytu i podazy na rynku pracy, przy ustalaniu wysokosci
      wynagrodzen? No ale czego zadac od kogos, kto neguje wolny rynek.
    • zosia1000 Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 13:01
      Czyżbyśmy się wszyscy mylili, czy to wilk w owczej skórze? Czy nie będziemy
      musieli zbyt dużo za to zapłacić?
      • m15 skoro szkoła przetrwała wiatra to nawet giertych 08.05.06, 13:49
        jej nie popsuje,swoją drogą to czemu gazety nie wyły z oburzenia ,gdy prawdziwy
        komuch nad komuchy ,politruk i tzw uczciwy czekista zostawał ministrem oświaty
    • kzegota Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 13:45
      pochwalon, cześć i czołem
      ja z lpr sie wziąłem
      jestem wesoły romek
      mam w ministerstwie stołek
      na dzieci różaniec i pas
      i zaśpewam jeszcze raz
      • ksawery.jot kzegota jestes wielki! 08.05.06, 13:50
        Kupuję tę piosenkę ;))))))) Niech śpiewa cały naród! Podam dalej! Brawo ;))))))
        • notexistinggod Re: kzegota jestes wielki! 08.05.06, 13:53
          naprawdę dobre! też przekażę dalej
        • m15 ostatnimi czasy lewactwo podnieca się byle czym 08.05.06, 13:54
          ksawery.jot napisała:

> Kupuję tę piosenkę ;))))))) Niech śpiewa cały naród! Podam dalej!
          Brawo ;))))))
          • notexistinggod Re: ostatnimi czasy lewactwo podnieca się byle cz 08.05.06, 13:57
            a Ty się podniecasz tym "że się lewactwo podnieca" ...nawet własnych podniet
            nie masz sfrustrowany prawiczku :(

m15 napisał:

> ksawery.jot napisała:
            >
            > > Kupuję tę piosenkę ;))))))) Niech śpiewa cały naród! Podam dalej!
            > Brawo ;))))))
            • ksawery.jot m15 - prowokator! 08.05.06, 14:11
              notexistinggod - ignoruj m15 ;))) on jest z wszechpolskiej! Hihihihi ;DDDDD
              • notexistinggod Re: m15 - prowokator! 08.05.06, 14:22
                tego że jest z MW to się domyślam... nie wiem tylko czy dalsze ich olewanie
                jest dobrym rozwiązaniem... ignorwaliśmy ten folklor i teraz bedziemy go mieć w
                rządzie i w szkole :(

ksawery.jot napisała:

> notexistinggod - ignoruj m15 ;))) on jest z wszechpolskiej! Hihihihi ;DDDDD
                • rmstemero Re: m15 - prowokator! 08.05.06, 14:33
                  notexistinggod napisał:

> tego że jest z MW to się domyślam... nie wiem tylko czy dalsze ich olewanie
                  > jest dobrym rozwiązaniem... ignorwaliśmy ten folklor i teraz bedziemy go mieć w
                  >
                  > rządzie i w szkole :(
                  >
                  > ksawery.jot napisała:
                  >
                  > > notexistinggod - ignoruj m15 ;))) on jest z wszechpolskiej! Hihihihi ;DDD
                  > DD

Na forum ignorowac bo nie mozna dyskutowac z kims kto nie wykazuje odrobiny
                  przyzwoitosci i tolerancji wobec myslacych odmiennie. A na ulicy po prostu w
                  podbrzusze, w nerki a potem jeszcze raz w leb. Tolerancja jest dla tych ktorzy
                  przyznaja ze jest ona podstawa dyskusji. Tolerancja dla wrogow tolerancji to tak
                  jak viagra dla gwalciciela albo zapalki dla podpalacza.
    • ksawery.jot Kupno-sprzedaż 08.05.06, 13:47
      No i mamy! Romus chce kupić nauczycieli! Najpierw podwyżki, żeby wyciszyć
      wściekłość, a później redukcja na zbity pysk! I bilans wyjdzie na zero... Uśpić
      przeciwnika i śmiertelnie zaatakować - przecież to takie wszechpolskie...
      • m15 oczywistym jest,że komuchów ze szkół trzeba 08.05.06, 13:51
        ksawery.jot napisała:

> No i mamy! Romus chce kupić nauczycieli! Najpierw podwyżki, żeby wyciszyć
        > wściekłość, a później redukcja na zbity pysk! I bilans wyjdzie na zero...
        Uśpić
        > przeciwnika i śmiertelnie zaatakować - przecież to takie wszechpolskie...
        usuwać, by nie psuli wysiłków wychowawczych rodziców,na tym polu romek może być
        przydatny
    • kerryman hehe, bedzie trza akcyze znowu podniesc 08.05.06, 13:49
      i benzyna za rok bedzie za 6 zl/litr
    • doral2 podwyżki dla nauczycieli... 08.05.06, 13:52
      polecam swoją skromna osobę łaskawej pamięci pana Giertycha, kiedy będzie forsa
      dzielił...mnie się też przyda...
    • honkers Re: Giertych w nowym resorcie edukacji 08.05.06, 13:54
      Nie dziwię się. Najpierw kupić potem złupić...
      • ksawery.jot z Misia... 08.05.06, 13:59
        ...i to jest bardzo dobra koncepcja!!!
    • zyks Doobre panisko, cieszta się, belfry !! 08.05.06, 13:59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka