makbrajd 25.05.06, 20:38 tak sympatycznie jakoś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczisss Re: B 16 wylądował dziś 25.05.06, 20:44 To jakiś nowy model bombowca dalekiego zasięgu? Mieliśmy kupić f-16, a tu proszę, jeszcze bombowiec dorzuciili:) Jakie te jankesy kochane som Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: B 16 wylądował dziś 25.05.06, 20:47 koczisss napisał: > To jakiś nowy model bombowca dalekiego zasięgu? > Mieliśmy kupić f-16, a tu proszę, jeszcze bombowiec dorzuciili:) > Jakie te jankesy kochane som hahhahaa Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: B 16 wylądował dziś 25.05.06, 20:48 pełna nazwa brzmi: Meserschmitt B-16 Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: B 16 wylądował dziś 25.05.06, 20:51 mama zawsze wieszała obrazek w oknie gdy przyjeżdżał papież dziś zauażyłam, że nie ma takiego więc pytam: mamo nie powiesiłaś obrazka papieża??? przecież zawsze wiesziłaś??? a mama na to z rozbrajająca szczeorścią: dla naszego wieszałam.... prawie umarałam ze śmiechu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: B 16 wylądował dziś 25.05.06, 22:35 Zauważyłem, że polacy doprowadzili do dodania papieżom atrybutu boskości. Najpierw JP2, a potem Benio. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: B 16 wylądował dziś 25.05.06, 23:03 Znałam kiedyś jednego Benia. Był łysy więc nosił perukę (rudą!) i miał 2 złote zęby, a reszta była żółta od papierochów. Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: B 16 wylądował dziś 25.05.06, 23:45 W ubiegłym roku na wsi przypałętało się takie coś małe z ogonem i fajną mordą. Więc go wziąłem,przygarnąłem no i jest tam do dziś. Nazwałem go Benedykt. Przyzwycził się jak do niego wszyscy Benek wołali nawet ogonem po kilku dniach szybciej merdać zaczął. Nazwałem go na cześć kumpla z liceum zgrywusa. A teraz ciekawe... Wiecie co można robić na wsi w czasie urlopu? Wszystko,ale przede wszystkim siedzieć na ławeczkach przy drodze obok domku i rozprawiać z sąsiadami o wszystkim ciesząc się z najdrobniejszych uśmiechów zachłystując się powietrzem,powolnym przemijaniem,zachodami słońca przepijając piwem... Otórz dosiadła się kiedyś do mnie Jadzia sąsiadka w wieku ok 80 lat i zaczęliśmy rozmawiać o sierpniowej pogodzie,która była taka jakaś :) No i przypałętał się ON...no o Benku mówię... Jadzi nóżki po psiemu wycałował,aż się popłakała ze śmiechu bo łaskotki i takie tam... Po chwili Jadzia spytała a jak się pieseczek wabi ten śmieszny??? - Benedykt to znaczy Benek zreflektowałem się... Na to Jadzi uśmiech momentalnie zniknął z twarzyczki,wstała i odezwała się do mnie ; - Jak to??? Jak tak można imieniem Papieża psa nazywać??? Zamurowało mnie przez 10 sekund nie wiedziałem jak się wytłumaczyć,bo wszystko co powiem i tak będzie źle przez staruszkę zinterpretowane i na następny dzień wieś mnie spali na stosie. Wreszcie wydukałem : - No ale przecież ja go nie nazwałem Benedykt XVI !!!?? Chyba nie zrozumiała,ale wybaczyła gafę,bo na następny dzień znowu przytruchtała i przycupnęła na ławeczce,żeby z morfim pogadać,pośmiać się i wypić swój naparstek piwa w plastikowym kubeczku... Nie wiem co te Kobiety we mnie widzą,ale gdyby nie to coś to już dawno bym z Wami drogie dzieci nie rozmawiał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: B 16 wylądował dziś 26.05.06, 11:53 Wiesz co Morfik, Ty potrafisz naprawdę ładnie pisać. Z przyjemnością się czyta. "...Wiecie co można robić na wsi w czasie urlopu? > Wszystko,ale przede wszystkim siedzieć na ławeczkach przy drodze obok domku > i rozprawiać z sąsiadami o wszystkim ciesząc się z najdrobniejszych uśmiechów > zachłystując się powietrzem,powolnym przemijaniem,zachodami słońca przepijając > piwem..." Normalnie poczułam atmosferę i zapach takiego letniego wieczoru. Naprawdę ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: B 16 wylądował dziś 26.05.06, 15:42 img19.imageshack.us/img19/4161/pic325477ye.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: B 16 wylądował dziś 26.05.06, 15:58 Coś pięknego. Cały rozumek naszego narodu tu się uwidocznił. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: B 16 wylądował dziś 28.05.06, 20:31 tak więc jestem i pozdrawiam Was ciule ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: B 16 wylądował dziś 28.05.06, 21:46 Na schcchenscie jusch poleciä!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: B 16 wylądował dziś 28.05.06, 21:47 A ja go lubię ;-) Chociaż media przesadzają z tą transmisją... Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: B 16 wylądował dziś 28.05.06, 22:01 W obu kwestiach mam takie same odczucia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: B 16 wylądował dziś 29.05.06, 15:54 Wolę słuchać B16 niż bełkotu naszych kochanych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: B 16 wylądował dziś 28.05.06, 21:54 Joszko z dzieciarnią był lepszy niż Prezio ;) Odpowiedz Link Zgłoś