Dodaj do ulubionych

J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Bożej...

28.07.06, 12:57
Taaa...dajcie kościołowi 100mln na to! Nie momencik 200 albo 300, albo
najlepiej 400 czy 500... :////
Obserwuj wątek
    • oczydiabla J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Bożej... 28.07.06, 12:58
      Budowa autostrad nie jest taka ważna...pewnie...lepiej leżeć krzyżem w
      kościele i modlić się o lepsze jutro
      • remik.bz Autostrad nie chcą "ekolodzy" 28.07.06, 13:02
        oczydiabla napisał:

> Budowa autostrad nie jest taka ważna...pewnie...lepiej leżeć krzyżem w
        > kościele i modlić się o lepsze jutro

A to nie wiesz ,że autostrady są "be" ? Spytaj ekologów , najlepiej tych ,
        którzy walczą z planowaną obwodnicą Augustowa.
        • marcus_crassus przepraszam? pytal sie ktos narodu? 28.07.06, 13:10
          czy moze narod to jarek k?
          • poszeklu [...] 28.07.06, 13:16
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • nikiforia1 Re:tiaaa 28.07.06, 13:18
              Jesteśmy najlepiej zinformatyzowanym państwem świata, mamy kopię zapasową
              prezydenta i rząd sterowany radiem...
              • fakopis Ale jazda - czas spieprzac stad mowię do Się :o) 28.07.06, 13:25
                jeszcze niech kase z TOTKA wala na kosciół hehehe sorki
                "politycznypseudokościół" bo do nauk Jesusa mu teraz bardzo daleko !!!!!!!!!!!!!
                HAŃBA
                • kozaczek3 Rydzyk już położył łape na dużego totka(2zł) 28.07.06, 13:34
                  fakopis napisał:

> jeszcze niech kase z TOTKA wala na kosciół hehehe sorki
                  > "politycznypseudokościół" bo do nauk Jesusa mu teraz bardzo daleko !!!!!!!!!!!!
                  > !
                  > HAŃBA

Teraz Glemp położy łape na Expreslotku.
                  A może jakieś święte losy w totolotku.
                  Jeden los złotówka.
                  A wygrane będą w bógzapłaćkach.
                  Amen.
                  Amen.
                  • centrolew Brawo! Jest się z czego cieszyć! 28.07.06, 13:45
                    Od czego zaczęłą się reformacja? Od tego, że Watykan potrzebował ogromnych
                    bieniędzy na budowle kościelne. Wtedy pojawił się Marcin Luter i ogłosił, że nie
                    można kupować odpustów. W cywilizowanym świecie przyczyniło się to do powstania
                    protestantyzmu.

Dlatego jestem za tym, aby podatnicy finansowali budowę nowych kosciołów. Proszę
                    bardzo! ... bo za kilka lat Polacy odwrócą się od pazernego Kościoła
                    Katolickiego - co w dłuższej perspektywie wyjdzie na dobre społeczeństwu.
                    • greg0.75 Re: Brawo! Jest się z czego cieszyć! 28.07.06, 14:42
                      Tak dla uścislenia to zaczęło się to tak, ze jeden z niemieckich biskupów-elektorów chciał sobie podporządkować również biskupstwo sąsiednie i zaczął sprzedawać odpusty (owszem, za zgodą Rzymu) żeby mieć na łapówki.
                      • gazetajudasza Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrznosci 28.07.06, 15:46
                        Dlaczego Polacy nie maja miec SWIATYNI OPATRZNOSCI?
                        Kto protestuje i dlaczego?
                        Kazdy narod ma prawo do religii, do kultury do wybudowania
                        sobie swiatyni jaka mu sie podoba.
                        A MY POLACY NIE MOZEMY?????
                        Kto stoi przeciw woli narodu?
                        Gazeta Wyborcza i garstka jej fanatycznych uczniow?
                        Jak sie nie podoba, to droga wolna!!!!!
                        Sa miejsca na kuli ziemskiej, gdzie bedziecie sie
                        czuc na pewno lepiej niz w Polsce!!!!!!
                        • kaprale_to_zupaki Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 28.07.06, 16:12
                          Judaszu, jak juz glos zabierasz, to mow zawsze za siebie, ja nie udzielilem ci
                          mego glosu bys za mnie mowil.
                          • durniok-z.tvn Może Pałac Wdzięczności im. Jaruzela :)))))))))))) 28.07.06, 16:34
                            Michnik na pewno by się ożywił
                            i zastarował gigantyczną akcję
                            na rzecz ludzi honoru i siebie :)
                            • poszeklu Re: Może Pałac Wdzięczności im. Jaruzela :))))))) 28.07.06, 16:37
                              durniok-z.tvn napisał:

> Michnik na pewno by się ożywił
                              > i zastarował gigantyczną akcję
                              > na rzecz ludzi honoru i siebie :)

I Walesa by sie dorzucil. Zreszta ludzi honoru
                              mamy wiecej, chocby Kiszczak i Urban, nie wspominajac
                              Kwacha.
                              • konread Re: Może Pałac Wdzięczności im. Jaruzela :))))))) 28.07.06, 16:54
                                Raczej to Najjaśniej Nam Panujący powinien postawić kilka pomników Lenina -
                                gdyby nie ta postać nie miałby tematu do pracy doktorskiej!:)))
                                • poszeklu [...] 28.07.06, 17:09
                                  • phun <<Pozostanmy Solidarni Finansowo z KK >> 28.07.06, 17:32
                                    fundujac KK i ich klakierom tluste ulgi podatkowe i oblesne przywileje.

www.partiapracy.pl
                                    www.lewica.pl
                                    www.racjonalista.pl
                                    • krasnov No to mam z premierkiem coś współnego… 28.07.06, 19:03
                                      Ja też mam "sprawę budowy Świątyni Opaczności Bożej" głęboko, tylko że w…
                                      Natomiast - podejrzewam - większość Polaków wolałaby, żeby premierek miał głęboko w sercu rozwój gorpodarczy kraju. A jak nie, to niech mu tam wsadzą ostry nóż.
                                      • almagus Wyborcze zwiastowanie i jest bulgotanie! 28.07.06, 20:09
                                        Dlaczego te szmaciaki bliźniaki o dziadku Tusku nie nakręcili jak wiał do
                                        Wojska Polskiego na zachodzie?
                                        Dlatego, że są szmaciaki, mamę tak szanują , a cudzego dziadka nie.
                                        Spieprzaj dziadu Ci powie!

Dla mnie jest jasne dlaczego kościół poparł kartoflaków, buraków i faszolki,
                                        otóż na kulturę i odnowę zabytków przeznaczone jest 4% subwencji unijnej na
                                        rozwój Polski.
                                        Daje to sumę około 2,5 miliarda € .
                                        Dowód?
                                        Proszę!
                                        Dlaczego ksiądz Twardowski został pochowany w Świątyni Opatrzności Bożej,
                                        zabytkiem to nie jest, ale obiekt kultury się zrobił.
                                        Szkolą się jak remontować obiekty kultury, ale sakralnej, niech im, ale przegną
                                        jak z wyborami!
                                        Piękne to dzieło kultury nienawiści stworzone w TV SSram?
                                        Dlaczego nie nakręcili jak uciekał do Wojska Polskiego?
                                        www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk
                                        Matoły są posłuszne w szkole medialnej!
                                        Odbija się z tego środowiska na tym forum.
                                        Bolek stworzony przez SSraczorów, potem dziadek Tusk, inaczej herr Tusk lub von
                                        Tusk i to z TVN, onanista z TVN, gazetajudasza itp.
                                        Dawid mors to ?
                                        Świnie, z Polski szambo, a z kościoła robią chlew!
                                        Po co się uczyć, można chlać w parku, albo manifestować przeciw innym jak
                                        wszapolska.
                                        Sieg hail !
                                        Dla nich to szambo brzmi jak poezja, więc im nie żałuję!

Ciągnie księżulo i radyja deerektor,
                                        kościelny, ministrant jakby był ejektor.
                                        Wyssie, poda konto, jak własnego sprawi,
                                        wśród stada baranów żyje i się bawi!

My już żyjemy w boskiej malignie rydzykomoheroiny i żadne racjonalne argumenty
                                        nie mają sensu.
                                        Płacz Izauro przed boskim i śmiej się z satyry.

Wybór polecony z ambony!

Za Polaków wybory wygrał kościelny głupek,
                                        z logo jego radia w drodze prawie każdy słupek.
                                        Dla wiernych całej Polski poszła wieść oczywista
                                        liberał to libertyn, satyryk satanista.
                                        W obronie polskości nie wybierajcie wehrmachta,
                                        rzucili wiedząc, że działa jak na byka płachta.
                                        Tak w Polsce zasadził kartofle , czyli ciemniaki,
                                        do tego jeszcze faszolki, czerwone buraki.
                                        Z tej kleru różnorodności wyszło takie danie,
                                        że Europa w śmiechu, my płacz, a prezydent sranie.

Od kościoła prezydenko, jak od Ruskich Łukaszenko!

Jeszcze przed wyborami!

Na twej ulicy nie ma gnojowicy,
                                        ale po apelu kaczycy, katolewicy?
                                        Ze wsparciem prezydenka,
                                        nurem w stronę denka.
                                        Wyborcze zwiastowanie
                                        i jest bulgotanie!
                                        • poszeklu Re: Dziadek Tuska wybral armie, ktora zwyciezyla. 28.07.06, 21:31
                                          almagus napisał:

> Dlaczego te szmaciaki bliźniaki o dziadku Tusku nie nakręcili jak wiał do
                                          > Wojska Polskiego na zachodzie?
                                          >
                                          Ano, dziadek Tuska uciekal do silniejszych,
                                          bo lepiej byc w armii zwyciezcow niz pokonanych.

Stad wnuk tak uwaznie liczyl glosy w czsaie zamachu stanu,
                                          czy wygra, czy lepiej sie wycofac.
                                          Wtedy wygral. Dzis jest odwrotnie.
                                          • borow4 jesli jednojajowe trolle beda probowali zgwalcic 30.07.06, 13:00
                                            nas na te swiatynie, to ze zwolennika przerobia mnie we wroga tej swiatyni
                                          • europa130 Re: Dziadek Tuska wybral armie, ktora zwyciezyla. 30.07.06, 13:27
                                            poszeklu napisał:

> almagus napisał:
                                            >
                                            > > Dlaczego te szmaciaki bliźniaki o dziadku Tusku nie nakręcili jak wiał do
                                            >
                                            > > Wojska Polskiego na zachodzie?
                                            > >
                                            > Ano, dziadek Tuska uciekal do silniejszych,
                                            > bo lepiej byc w armii zwyciezcow niz pokonanych.
                                            >
                                            > Stad wnuk tak uwaznie liczyl glosy w czsaie zamachu stanu,
                                            > czy wygra, czy lepiej sie wycofac.
                                            > Wtedy wygral. Dzis jest odwrotnie.
                                            >a powiedz mi palancie jaka wojne wygralo wojsko polskie bo jakos nie pamietam
                                            a mam juz swoje lata,chyba chodziles na wagary glabie,wojsko polskie i
                                            zwyciestwo chyba w cymbergaja.
                                • ulysses76 Wojtyla - Sinead O'Connor rage -- watch the vid!!! 28.07.06, 21:56
                                  www.youtube.com/watch?v=Pn5uY9etyEo
                                  the church must be broke down, they must be destroyed, their control over the
                                  human race must be revealed
                              • ulysses76 <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Pn5uY9etyEo" target="_blan 28.07.06, 21:51
                                Fight the real enemy
                                • ulysses76 Fight the real enemy 28.07.06, 21:53
                                  www.youtube.com/watch?v=Pn5uY9etyEo
                                  • krytykk A ja mam świątynie głeboko w dupie... 28.07.06, 23:38
                                    i nie zycze sobie aby finansowana była przez państwo....
                          • poszeklu Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 28.07.06, 16:35
                            kaprale_to_zupaki napisał:

> Judaszu, jak juz glos zabierasz, to mow zawsze za siebie, ja nie udzielilem ci
                            > mego glosu bys za mnie mowil.

karpale_to_zupki, nie wypowiadalem sie w imieniu narodu wybranego,
                            ale jako Polak. Wiem ze wam sie ubrdalo zmienic ten kraj na swoj,
                            ale poki co jeszcze nie jest.
                            • slightlyarrogant [...] 28.07.06, 17:47
                            • europa130 Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 30.07.06, 13:30
                              poszeklu napisał:

> kaprale_to_zupaki napisał:
                              >
                              > > Judaszu, jak juz glos zabierasz, to mow zawsze za siebie, ja nie udzielil
                              > em ci
                              > > mego glosu bys za mnie mowil.
                              >
                              > karpale_to_zupki, nie wypowiadalem sie w imieniu narodu wybranego,
                              > ale jako Polak. Wiem ze wam sie ubrdalo zmienic ten kraj na swoj,
                              > ale poki co jeszcze nie jest.
                              >nie iem jakie poglady prezentujesz ale z twoich wypowiedzi wynika ze jestes
                              jak pchla tu skocze tam skocze,albo jestes nor´malnym debilem.
                        • askergoth Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 28.07.06, 16:29
                          Oczywiście mogą mieć. Ale niech to ma i finansuje katolicka część
                          społeczeństwa!! Czy nie uważasz, że stwierdzenie Kaczyńskiego o tym, że budowa
                          jest "narodowym zadaniem" nie jest przejawem nietolerancji, wobec ludzi innych
                          wyznań, lub bezwyznaniowych?? Bo co np. muzłumanin moze mieć współnego, z tą
                          świątynią?? (Oczywiście odliczając to, ze po części wybudowana została za JEGO
                          pieniądze, bez JEGO zgody).
                          • poszeklu [...] 28.07.06, 16:43
                            • askergoth Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 28.07.06, 16:58
                              No tak. Nie ma to jak moralizować w stylu giertychowskim. Na wstępie może
                              zaznaczę, że nie jestem wyznawcą Judaizmu, lecz jestem ateistą. Poza tym własnie
                              za to jest mi wstyd. Że tacy ludzie jak PiS, LPR i Samoobrona są moimpi
                              reprezentantami i to nie tylko wewnątrz kraju. I bardzo chętnie skorzystam z
                              twojej propozycji wyjazdu z tego bagna, nawet pozwolę ci sfinansować ten wyjazd,
                              tylko poczekaj aż pousuwam wszystkie konta bankowe i posprzedaję wszystko co
                              jest zarejestrowane na mnie, bo nie chcę płacić podwójnie podatków, z czego z
                              jednego pieniądze szedłyby na budowe zupełnie niepotrzebnego mi budynku...
                              • sofia8 Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 28.07.06, 17:24
                                Z uwagą przeczytałam Twoje posty. Myślę podobnie. Gratuluję przenikliwości
                                umysłu. Sama mam ochotę wyjechać. Może trochę brakuje mi odwagi. W każdym razie
                                nie czuję się komfortowo w państwie wyznaniowym.
                                Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za przemyślenia! Sofia
                              • poszeklu [...] 28.07.06, 17:28
                            • europa130 poszeklu jako patriota, 30.07.06, 13:32
                              i takim jestes polskim patriota ze twoje wypowiedzi sa usuwane ,a moze jestes
                              weszpolakiem.
                          • a.k.traper Jestem katolikiem i nie potrzebna mi ta świątynia 29.07.06, 08:00
                            Jest wiele zadań do wykonania w kosciele katolickim by być godnym i swiadomym
                            nauk Chrystusa, a główna to miłość bliźniego.Do tego nie potrzeba monumentów,
                            trzeba chcieć pomagać.Monumenty jak widac potrzebne sa chyba obecnemu prymasowi
                            za lata milczącego poparcia poprzedniego systemu i zwolennika wojny na górze, by
                            Polska była katolicka. Wykonawcy to obecna"elyta" rządząca, niedowartosciowani
                            nieudacznicy.Niech publicznie powiedzą co zrobili społeczeństwu, jak pogrzebali
                            nastrój euforii i akceptacji dla przemian.Bo stwórca tego nie wybaczy, odwróci
                            sie plecami jak i my stworzeni na obraz i podobieństwo jego.Milczą bo musieli by
                            sie przyznać do swej beznadziejnej głupoty.
                        • quasimodo006 Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 28.07.06, 17:29
                          Ja jestem za tym, żeby na tę świątynię i inne tego typu przeznaczyć 850
                          milionów. Można w końcu zabrać tą kasę, którą obiecano służbie zdrowia! Wówczas
                          wszystko będzie pasowało: mniej opieki medycznej, więcej pogrzebów, a te jak
                          wiadomo odbywają się najczęściej w kościołach. :)
                          Za pieniądze płacone księdzom za pogrzeby można by budować więcej świątyń i
                          szafa gra !
                          • ulysses76 Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 28.07.06, 21:47
                            katole, nienawidze was, dlatego bardzo prosze was ale teraz odpier...cie sie
                        • 666kgb oszołomy łże-katolickie precz z kraju !!! 28.07.06, 19:00
                          gazetajudasza napisał:

> Dlaczego Polacy nie maja miec SWIATYNI OPATRZNOSCI?
                          > Kto protestuje i dlaczego?

my, polacy protestujemy przeciwko oszołomizmowi rządu poplecznika watykanu
                          (obcego państwa)czyli zdrajcy narodu, co nie wolno nam ??

> Kazdy narod ma prawo do religii, do kultury do wybudowania
                          > sobie swiatyni jaka mu sie podoba.

nie naród bo to nie państwo wyznaniowe oszołomie i nie za pieniądze wszystkich
                          tylko swych wiernych.

> A MY POLACY NIE MOZEMY?????

nie jesteś polakiem tylko watykańczykiem :)

> Kto stoi przeciw woli narodu?
                          > Gazeta Wyborcza i garstka jej fanatycznych uczniow?
                          > Jak sie nie podoba, to droga wolna!!!!!

to spierd...j jak ci się nie podoba nasze zdanie, droga wolna jak powiedziałeś.
                        • koniecdemokracji gazetajudasza napisał: 28.07.06, 22:13
                          Dlaczego Polacy nie maja miec SWIATYNI OPATRZNOSCI?
                          > Sa miejsca na kuli ziemskiej, gdzie bedziecie sie
                          > czuc na pewno lepiej niz w Polsce!!!!!!

po pierwsze nie mam nic przeciwko temu żeby budować Świątynie
                          ale dla czego za moje pieniądze są ważniejsze potrzeby niech się złożą ci co
                          pragną tej świątyni i
                          sobie wybudują
                          nie ma czegoś takiego jak wola narodu w sprawie Świątyni ponieważ nikt w tej
                          sprawie nie robił referendum dlatego nie pisz głupot

kto ci dał prawo wypędzać z kraju ludzi tylko dlatego ze mają inne zdanie na
                          jakiś temat
                          to jest tak samo mój jak i twój kraj .a jak sie zmieni władza to co ja ciebie
                          będę miał prawo wypędzić?
                        • koham.mihnika moga, jesli zaplaca sami zainteresowani. Z dotych- 29.07.06, 03:02
                          czasowych zbiorek wynika, ze Polacy ten projekt olewaja.
                          Dlatego KK osiaga swoje cele poprzez grupe skorumpowanych politykow siedzacych w
                          kieszeni klapoucha i przekreta z Torunia.

gazetajudasza napisał:

> Dlaczego Polacy nie maja miec SWIATYNI OPATRZNOSCI?
                          > Sa miejsca na kuli ziemskiej, gdzie bedziecie sie
                          > czuc na pewno lepiej niz w Polsce!!!!!!
                          • koham.mihnika mam nadzieje, ze nastepny rzad zarzadzi sledztwo 29.07.06, 03:11
                            w sprawie a nastepnie wystapi do kaczynskich, giertychow, lepperow o zwrot tej
                            sumy czyli ich zlicytuje. takze wszyscy poslowie glosujacy za powinni odpowiadac
                            materialnie. nawet gdyby oznaczalo to wprowadzenie prawa dzialajacego wstecz.
                            PiS i Kaczynscy sa jak waz boa, a Polska umiera w ich uscisku.
                            koscielne hieny juz czekaja na wiecej padliny. zobaczcie, po tylu wojnach,
                            zmianach systemu itd, KK nadal zachowal i powieksza swoje dobra majatkowe.
                            A biedny narod umiera wczesniej. co za qrewska obluda.
                        • dyngos Ależ mają! W Licheniu. Zbudowane z dobrowolnych... 29.07.06, 08:34
                          datków. Mniej lub bardziej manipulowane społeczeństwo,ale chciało zbudować. A
                          ŚwOB nawet Jan Paweł Drugi nie chciał pobłogosławić. Rozumiał, że jest ona
                          symbolem brudnych łapsk kościoła pchającego się do władzy
                        • robnick Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 29.07.06, 12:32
                          Ależ mogą, mogą! Tylko niech Polacy, którzy chcą mieć tę świątynię, sami
                          finansują jej budowę. Problem w tym, że biorą kasę z budżetu, do którego
                          dokładają również ci, którym ta świątynie potrzebna nie jest.
                        • europa130 Re: Dlaczego Polacy nie moga miec Swiatyni Opatrz 30.07.06, 13:20
                          >oczywiscie ze moga miec ta swiatynie,ale niech skladaja sie na nia naprawde CI
                          ktorzy chca i maja szmal,po drugie nie wypowiadaj sie w imieniu narodu bo nie
                          masz zadnego prawa ,jak chcesz oddaj swoje pieniadze ,po trzecie malo jest w
                          polsce swiatyn ?po czwarte jestes na pewno niedorozwinietym debilem by
                          wypowiadac sie w takiej sprawie ,jestes zacofanym zapyzialym
                          pseudokatolikiem,,dla ciebie liczy sie budowla a nie los ludzi ktorzy naprawde
                          potrzebuja pomocy a TWOJ KOSCIOL im nigdy nie pomoze bo jest rekinem na
                          szmal ,zreszta szkoda slow na twoje durne wywody i idz sie lepiej powies durniu.
                      • askergoth Re: Brawo! Jest się z czego cieszyć! 28.07.06, 16:30
                        POza tym musiałby się w Polsce znaleść ktoś na wzór Lutra, kto by otworzył oczy
                        reszcie społeczeństwa ślepo zapatrzonej w kościół.
                        • poszeklu Re: Brawo! Jest się z czego cieszyć! 28.07.06, 16:45
                          askergoth napisał:

> POza tym musiałby się w Polsce znaleść ktoś na wzór Lutra, kto by otworzył
                          oczy
                          > reszcie społeczeństwa ślepo zapatrzonej w kościół.
                          Alez przez 60 lat tak bylo! Same lutry rzadzily w Polsce.
                          Teraz sie zmienilo, ale im sie wydaje ze to wroci.
                          • askergoth Re: Brawo! Jest się z czego cieszyć! 28.07.06, 16:50
                            Hmmmm... No to pozostają rozwiązania siłowe. ;)
                            • poszeklu Re: Brawo! Jest się z czego cieszyć! 28.07.06, 18:57
                              askergoth napisał:

> Hmmmm... No to pozostają rozwiązania siłowe. ;)

Widzisz askergoth, cenzor z GW wycial wszystko, choc nie bylo nic
                              obrazliwego, czy lamiacego regulamin. Jesli nie przeczytales wczesniej,
                              to juz nie masz szansy.
                              To Ci tylko powiem, ze na przykladzie tej manipulacji dokonuja rowniez
                              na Tobie zabiegu prania mozgu. Miales przez chwile wyobrazenie, ze ta
                              Gazeta jest uczciwa. W chwili, gdy wylozylem prawde, zareagowali ostro.
                              Mysl samodzielnie i nie daj sie sterowac GWnianym ideologom i cenzorom.
                              • askergoth Re: Brawo! Jest się z czego cieszyć! 29.07.06, 00:08
                                Cóż dla mnei nie istnieje w świecie żadna uczciwa gazeta, bo w każdym artykule,
                                w każdej gazecie można znaleść przykłady manipulacji medialnej. Nie jestem
                                sterowany przez żadne media, ani też nie uważam że wszystko co nie jest zgodne z
                                PiSem jest cacy. Po prostu ja wszystkie informacje (niezależnie gdzie podane)
                                trkatuję tak, jakbym oglądał film w kinie...
                        • koham.mihnika wychodzi na to, ze Polacy w 21 wieku sa glupsi 29.07.06, 03:13
                          niz Niemcy pol tysiaclecia temu.

askergoth napisał:

> POza tym musiałby się w Polsce znaleść ktoś na wzór Lutra, kto by otworzył oczy
                          > reszcie społeczeństwa ślepo zapatrzonej w kościół.
                    • insite madry uczy sie na cudzych bledach, glupi na 29.07.06, 07:55
                      wlasnych.
                      Kilkaset lat nie wystarczylo? Jak trzeba byc splepym, by nie widziec prawdziwego
                      oblicza panow na Watykanie?

centrolew napisał:

> Od czego zaczęłą się reformacja? Od tego, że Watykan potrzebował ogromnych
                      > bieniędzy na budowle kościelne. Wtedy pojawił się Marcin Luter i ogłosił, że ni
                      > e
                      > można kupować odpustów. W cywilizowanym świecie przyczyniło się to do powstania
                      > protestantyzmu.
                      >
                      > Dlatego jestem za tym, aby podatnicy finansowali budowę nowych kosciołów. Prosz
                      > ę
                      > bardzo! ... bo za kilka lat Polacy odwrócą się od pazernego Kościoła
                      > Katolickiego - co w dłuższej perspektywie wyjdzie na dobre społeczeństwu.
                      >
                  • almagus Od kościoła prezydenko,,jak od Ruskich Łukaszenko! 28.07.06, 13:46
                    Pełna niepodległość to rozdział kościoła od państwa!
                    Brak drogi do nieba w nawigacji satelitarnej.

Dlaczego te szmaciaki bliźniaki o dziadku Tusku nie nakręcili jak wiał do
                    Wojska Polskiego na zachodzie?
                    Dlatego, że są szmaciaki, mamę tak szanują , a cudzego dziadka nie.
                    Spieprzaj dziadu Ci powie!

Dla mnie jest jasne dlaczego kościół poparł kartoflaków, buraków i faszolki,
                    otóż na kulturę i odnowę zabytków przeznaczone jest 4% subwencji unijnej na
                    rozwój Polski.
                    Daje to sumę około 2,5 miliarda € .
                    Dowód?
                    Proszę!
                    Dlaczego ksiądz Twardowski został pochowany w Świątyni Opatrzności Bożej,
                    zabytkiem to nie jest, ale obiekt kultury się zrobił.
                    Szkolą się jak remontować obiekty kultury, ale sakralnej, niech im, ale przegną
                    jak z wyborami!
                    Piękne to dzieło kultury nienawiści stworzone w TV SSram?
                    Dlaczego nie nakręcili jak uciekał do Wojska Polskiego?
                    www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk
                    Matoły są posłuszne w szkole medialnej!
                    Odbija się z tego środowiska na tym forum.
                    Bolek stworzony przez SSraczorów, potem dziadek Tusk, inaczej herr Tusk lub von
                    Tusk i to z TVN, onanista z TVN, gazetajudasza itp.
                    Dawid mors to ?
                    Świnie, z Polski szambo, a z kościoła robią chlew!
                    Po co się uczyć, można chlać w parku, albo manifestować przeciw innym jak
                    wszapolska.
                    Sieg hail !
                    Dla nich to szambo brzmi jak poezja, więc im nie żałuję!

Ciągnie księżulo i radyja deerektor,
                    kościelny, ministrant jakby był ejektor.
                    Wyssie, poda konto, jak własnego sprawi,
                    wśród stada baranów żyje i się bawi!

My już żyjemy w boskiej malignie rydzykomoheroiny i żadne racjonalne argumenty
                    nie mają sensu.
                    Płacz Izauro przed boskim i śmiej się z satyry.

Wybór polecony z ambony!

Za Polaków wybory wygrał kościelny głupek,
                    z logo jego radia w drodze prawie każdy słupek.
                    Dla wiernych całej Polski poszła wieść oczywista
                    liberał to libertyn, satyryk satanista.
                    W obronie polskości nie wybierajcie wehrmachta,
                    rzucili wiedząc, że działa jak na byka płachta.
                    Tak w Polsce zasadził kartofle , czyli ciemniaki,
                    do tego jeszcze faszolki, czerwone buraki.
                    Z tej kleru różnorodności wyszło takie danie,
                    że Europa w śmiechu, my płacz, a prezydent sranie.

Na twej ulicy nie ma gnojowicy,
                    ale po apelu kaczycy, katolewicy?
                    Ze wsparciem prezydenka,
                    nurem w stronę denka.
                    Wyborcze zwiastowanie
                    i jest bulgotanie!

• oryganion1 Re: Od kościoła prezydenko,,jak od Ruskich Łukasz 28.07.06, 13:54
                      tej władzy idzie o uświecenie
                      im nie wystracza racja stanu - bo nie wiedza co to jest
                      im idzie o spólke Tiary z Korona - wtedy moga nas juz łupic i nie zwaracac sobie
                      głowy prawem, demokracja i takimi tam bzdetami
                      własciwie zawsze o to szło
                      masz wierzyc - ONI wiedza lepiej
                      • kronopio77 Czyli z gospodarką i pracą jest już OK??? 28.07.06, 14:07
                        Świetnie - musimy być już bardzo bogatym krajem bez żadnych problemów, skoro
                        finansujemy z budżetu takie niewypały :)
                        • mario-radyja Mam propozycję która zadowoli wszystkich 28.07.06, 15:28
                          1. Od dzisiaj ani grosz z budżetu nie będzie iść na marnotrawne monumenty
                          monoteizmu.

2. Od jutra wszystkie wybudowane obiekty użyteczności publicznej: szpitale,
                          autostrady, stacje metra, mosty, obwodnice, ronda będą otrzymywały nazwy
                          związane z tradycjami kulturowymi Polski.

Niech już sobie będzie Autostrada JP2, Szpital pod wezwaniem NMP, Rondo Św.
                          Wojciecha, Stacja Metra Piłsudskiego i tak dalej.
                          • koham.mihnika szalet miejski nr 3 im. Ojca Rydzyka? 29.07.06, 03:14
                            mario-radyja napisała:

> 1. Od dzisiaj ani grosz z budżetu nie będzie iść na marnotrawne monumenty
                            > monoteizmu.
                            >
                            > 2. Od jutra wszystkie wybudowane obiekty użyteczności publicznej: szpitale,
                            > autostrady, stacje metra, mosty, obwodnice, ronda będą otrzymywały nazwy
                            > związane z tradycjami kulturowymi Polski.
                            >
                            > Niech już sobie będzie Autostrada JP2, Szpital pod wezwaniem NMP, Rondo Św.
                            > Wojciecha, Stacja Metra Piłsudskiego i tak dalej.
                        • askergoth Re: Czyli z gospodarką i pracą jest już OK??? 29.07.06, 01:04
                          kronopio77 napisał:

> Świetnie - musimy być już bardzo bogatym krajem bez żadnych problemów, skoro
                          > finansujemy z budżetu takie niewypały :)

Ależ czemu od razu niewypały? Pomyśl o rozwoju turystyki moherowej. Setki
                          tysięcy babć i dziadków w moherkach, przjeżdżających żeby zobaczyć
                          najzwyczajniejszy kościół, tylko trochę większy i kupujące bezsensownie różańce,
                          by potem się chcwalić swoim moherowym koleżankom, gdzie to kupiły dane różańce.
                          Po prostu staniemy się potęgą gospodarczą w dziedzinie dewocjonaliów! ;)
                          A poza tym, co obchodzi Kaczora gospodarka i bezrobocie w Polsce? Ważne, żeby
                          się wkupić w Rydzykowym elektoracie przed wyborami samorządowymi.
                • 1sk1 Kto ma spieszać? To ich trzeba wypiepszyć, póki 28.07.06, 17:38
                  swoimi mackami nas nie zaduszą.
            • emes-nju Zapytaj sie katolikow co sadza o... 28.07.06, 13:26
              ... wywalaniu kasy na swiatynie, w czasach, gdy coraz wiecej Polakow ma na przezycie mniej niz 8 zl dziennie!
              • szczypiorkowski A 100 mln zł na budowę Muzeum Żydów to jest!! 28.07.06, 14:36
                Pieniądze na budowę muzeum w którym Zydzi będą opowiadać o antysemityźmie
                Polaków to są w budżecie państwa i Warszawy.
                Co za frajerski kraj!
                • cgpoznan Re: A 100 mln zł na budowę Muzeum Żydów to jest!! 28.07.06, 15:02
                  popieram budowę Świątyni Opatrzności Bożej w Warszawie
                  • scyg Re: A 100 mln zł na budowę Muzeum Żydów to jest!! 28.07.06, 15:04
                    To może masz te brakujace kilkadziesiąt milionów, co by Kaczory do nieswoich
                    pieniędzy nie sięgali?
                    • gazetajudasza 100mln na glodujacych zamiast na Muzeum Żydów 28.07.06, 15:55
                      To w koncu jest wazniejsze i to sa bardziej humanitarne cele!!!!!
                      • gazetajudasza Re: 100mln na dzieci z Libanu niz na Muzeum Żydów 28.07.06, 16:12
                        gazetajudasza napisał:

> To w koncu jest wazniejsze i to sa bardziej humanitarne cele!!!!!

A MOZE 100 milionow oddac NA LECZENIE DZIECI OFIARY ZYDOWSKICH
                        BOMBARDOWAN W LIBANIE?
                  • dybko2 Re: A 100 mln zł na budowę Muzeum Żydów to jest!! 29.07.06, 06:12
                    Ja też popieram budowe, lecz nie z mojej kasy.Macie do tego oczywiście prawo.Tylko proszę opodatkować swoje pensyjki i inne dochody,tak jak to robi się w innych krajach.I działajcie nawet pięć postawcie tylko za swoje.A w totka już przestałem grać!!!
                • scyg Re: A 100 mln zł na budowę Muzeum Żydów to jest!! 28.07.06, 15:08
                  Historia Żydów polskich to historia milionów obywateli polskich. Co w tym
                  dziwnego, że takie muzeum powstanie?
                  • jww20 100 mln...? tylko? 28.07.06, 17:11
                    scyg napisał:

> Historia Żydów polskich to historia milionów obywateli polskich. Co w tym
                    > dziwnego, że takie muzeum powstanie?

Łatwiej wydać sto milionów i uspokoić sumienie, niż wypłacić należne
                    odszkodowania za nacjonalizację gruntów warszawskich. Przy tej sprawie prawicowy
                    rząd PiS na równi traktuje dawnych polskich i zydowskich obywateli Polski - wstyd.
                    • protoplex Re: 100 mln...? tylko? 28.07.06, 19:40
                      Ja nie mam nic przeciwko budowie tej świątyni. Wkurza mnie tylko, że władza finansuje to metodą oszustw, że to na muzeum, że to na instytut, że to jeszcze na coś niezwiązanego bezpośrednio z tą świątynią. A przecież wiadomo, że najpierw trzeba dokończyć świątynię na którą brakuje pieniędzy. Taka argumentacja wzbudza bunt zarówno w wierzących jak i pewnie w niewierzących.
            • zegrz Re: Pomylka niekatolikow. To nie Bliski Wschod 28.07.06, 13:32
              W Polce katolików można policzyć na palcach. Zdecydowana większość tylko chodzi
              do kościoła.
              • scyg Re: Pomylka niekatolikow. To nie Bliski Wschod 28.07.06, 15:03
                To może masz te brakujace kilkadziesiąt milionów, co by Kaczory do nieswoich
                pieniędzy nie sięgali?
            • j23znowunadaje Re: Pomylka niekatolikow. To nie Bliski Wschod 28.07.06, 13:34
              Czy jestes do konca przekonany, ze w kraju w ktorym sa obszary nedzy ta budowa
              to dobry pomysl? To chyba nie kwestia katolicyzmu a wybujalych ambicji.
              • anamnesis Wypisywać się z koscioła 28.07.06, 22:04
                To jedyny sposób, by zaczęli się liczyć z Waszą opinią, bo według statystyk
                mamy ponad 90%katolików, co nie jest prawdą. Chrzest sprawił, że jesteście na
                listach
          • el_p Re: przepraszam? pytal sie ktos narodu? 28.07.06, 13:30
            marcus_crassus napisał:

> czy moze narod to jarek k?

Pytal w wyborach. Na tym polega nieszczescie demokracji w tej formie. Musimy
            wybierac kandydatow na podstawie ogolnych cech, co nie daje nam kontroli nad ich
            wyborami w przypadku poszczegolnych ustaw/problemow itp.
            Jedyne rozwiazanie to demokracja bezposrednia- przystawki do glosowania w kazdym
            domu.
          • remik.bz Re: przepraszam? pytal sie ktos narodu? 28.07.06, 13:33
            Tak. W czasie wyborów Naród odpowiedział na pytanie - kogo powołam do
            rządzenia ?
            Odpowiedź padła w akcie w akcie głosowania.
            • platfus13 nie 'naród' tylko '4 miliony Polaków' wybrało PiS. 28.07.06, 13:53
              tak sprawa wygląda dzięki żenująco niskiej frekwencji. A to z demokracją ma
              niewiele wspólnego, skoro 'demokracja to dyktatura większości' :)
              Jedynym sposobem jest wprowadzenie przymusowego udziału w wyborach, tak jak to
              ma miejsce np. we Belgii. Takie rozwiązanie wydatnie wspiera kształtowanie
              społeczeństwa obywatelskiego a do tego zapełnia państwową kasę (za uchylenie
              się od obowiązku grożą kary pieniężne..)
              Sęk w tym, że PiS wcale nie chce kształtować społeczeństwa obywatelskiego,
              łatwiej rządzić bandą ćwierćinteligentów, którzy maturę zdali dzięki amnestii...
              • remik.bz Art.4 Konstytucji RP 28.07.06, 14:00
                Przeczytaj sobie ten artykuł.
                Ja pojecia "Naród" użyłem nie w sensie potocznym tylko zgodnie z zapisem tego
                artykułu
                Frakwencja w sensie prawnym , nie ma tu nic do rzeczy. Kto nie głosuje-
                swiadomie i dobrowolnie oddaje swoja decyzję w cudze rece. Takie są reguły
                demokracji po prostu.
                • scyg Re: Art.4 Konstytucji RP 28.07.06, 15:05
                  Niestety prawda. Ale to nie tłumaczy niefrasobilwego wydawania publicznych
                  funduszy na projekt jednej, choćby nawet największej, religii.
              • kolter Re: nie 'naród' tylko '4 miliony Polaków' wybrało 28.07.06, 15:08
                na pisdielcow głosowało nie 4 miliony idiotow ,ale niecałe 3, 2 miloiona!!
                • el_p Re: nie 'naród' tylko '4 miliony Polaków' wybrało 28.07.06, 15:41
                  trzeba bylo isc glosowac
          • metall Re: przepraszam? pytal sie ktos narodu? 28.07.06, 13:33
            Pytał, niecały rok temu. I naród odpowiedział, głupio, ale odpowiedział.
          • sclavus Re: przepraszam? pytal sie ktos narodu? 28.07.06, 13:40
            marcus_crassus napisał:

Widzę, że mądrzejesz powolutku...
            A może tylko przecierasz oczka ???
          • wrojoz Re: przepraszam? pytal sie ktos narodu? 28.07.06, 16:32
            Kaczyński myśli, jeśli spyta koalicjantów i przegłosują wraz z przestępcami z
            Samoobrony, to będzie zgodne z prawem. Światynia powinna być, ale t y l k o
            ze składek Społeczeństwa. Sam dołożę, ale od państwowych pieniędzy wara.!!
          • apropag Re: przepraszam? pytal sie ktos narodu? 29.07.06, 07:58
            marcus_crassus napisał:

Byc moze . Wyraznie slyszalem jak Lechu k powiedzial "ja polska".
            Budowa tej swiatyni moze byc realna gdy zaczniemy stosowac "Demokracje-
            finansowa". Wtedy jarek nie bedzie potrzebowal miec tej sprawy gleboko w ....
        • zegrz Kłamstwo!!! 28.07.06, 13:29
          Ekolodzy chcą autostrad poprowadzonych z "sensem". I chociaż czasem ich
          protesty i argumenty mnie wk*wiają, to jednak tym razem mają rację! Szybciej i
          taniej będzie zrobić jedną obwodnicę dla Augustowa i Suwałk i to za unijne
          pieniądze. Bo chyba nikt nie sądzi, że budowa przez Rospudę potrwa 2-3 lata?
          Sam dodatkowy koszt wykonania podgrzewanej nawierzchni estakady (co zakłada
          projekt) jest pewnie wyższy niż przprojektowanie obwodnicy i wykup potrzebnych
          gruntów. A utrzymanie? ż przez lata nie wyremontują w okolicach Augustowa metra
          drogi - bo wszysto pójdzie na utrzymanie tej estakady!
          A na koniec - ja też chcę mieć możliwość pokazania tej doliny moim dzieciom i
          wnukom! Dlaczego chcecie ją zniszczyć?
        • neoart Re: Autostrad nie chcą "ekolodzy" 28.07.06, 13:40
          taaapoczytaj najpierw o co chodzi z raspudą cżłowieku
        • gadery Re: Autostrad nie chcą "ekolodzy" 28.07.06, 13:50
          > A to nie wiesz ,że autostrady są "be" ? Spytaj ekologów , najlepiej tych ,
          > którzy walczą z planowaną obwodnicą Augustowa.

Dlaczego przekręcasz fakty? Ekolodzy chcą przesunięcia obwodnicy i nie ma co
          ukrywać mają rację.
        • bardu Re: Autostrad nie chcą "ekolodzy" 28.07.06, 14:24
          remik.bz napisał:
          > A to nie wiesz ,że autostrady są "be" ? Spytaj ekologów , najlepiej tych ,
          > którzy walczą z planowaną obwodnicą Augustowa.
          Jak się zabiera głos na jakiś temat to dobrze jest wiedzieć o co chodzi.
          Ignorancja to nie coś, czym należałoby się chwalić.
        • narciarz2 Re: Autostrad nie chcą "ekolodzy" 28.07.06, 20:07
          remik.bz napisał: Spytaj ekologów , najlepiej tych , którzy walczą z planowaną
          obwodnicą Augustowa.

Drogi Remiku, "ekolodzy" nie walcza z obwodnica, tylko z jej zla lokalizacja.
          Obwodnica Augustowa jest potrzebna, tylko w innym miejscu. Bardzo prosze, nie
          przeinaczaj.
      • oryganion1 Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:05
        a mówia ze materialne rzeczy sa bez znaczenia - liczy sie duch
      • corgran Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:06
        Wielkim zadaniem "narodowym" jest pomoc cierpieniom Jarosława K., a więc
        wyzwolić go od "misji narodowej'. Niech pisuary i inne pisuardessy sponsorują
        sobie tego typu ekscesy z własnej, prywatnej kasy bez możliwości odliczania ulg
        przy rozliczeniu podatkowym. Łapy precz od kasy państwowej!
        • christina.milian kolejne będą piramidy :) 28.07.06, 13:37
          "Polska - duży europejski kraj - jest uboga, jeśli chodzi o wielkie budynki i
          tego rodzaju elementy krajobrazu, które tworzą jego wymiar kulturowy." Kaczyński

wiem, że to głupie, ale wybudujmy piramidy będa się z nas śmiali i dużo mówili o
          Polsce. Rezultaty: większe przychody z turystyki, każdy amerykanin w końcu wie
          gdzie jest Polska, jesteśmy sławni... kawały o polakach złodziejach zastępują
          kawały po polskich piramidach...
      • fotosmak A dzieci głodują !!!!!!!!!! 28.07.06, 13:08
        Szkoda, że kaczor nie chce wesprzeć pomocy dzieciom poszkodowanym przez wypadki
        czy przemoc domową. A klechy siedzą i kase liczą, bo ludzi to oni mają głeboko
        w poważaniu. Taki nasz naród - nic tylko niszczenie demokracji i zdobyczy
        solidarności
        • zigzaur Re: A dzieci głodują !!!!!!!!!! 28.07.06, 13:18
          Jarosław Kaczyński jest, przecież, bezdzietnym kawalerem.
          • bikeman Re: A dzieci głodują !!!!!!!!!! 28.07.06, 13:25
            ale za to wierzacym...
            • pawel_berlin Re: A dzieci głodują !!!!!!!!!! 28.07.06, 13:33
              i w dodatku ma na wychowaniu kota....
              • tandil Re: A dzieci głodują !!!!!!!!!! 28.07.06, 17:23
                ... i w głowie też ma kota...
            • sclavus Re: A dzieci głodują !!!!!!!!!! 28.07.06, 13:47
              bikeman napisał:

> ale za to wierzacym...

A w co ????
              :))
        • christina.milian a po cholerę im jedzenie skoro mogą się modlić? 28.07.06, 13:33
          niech się modlą, to jest za darmo!
        • wrojoz Re: A dzieci głodują !!!!!!!!!! 28.07.06, 16:33
          Najpierw zaopatrzyć dzieci i biednych a potem budowy sakralne.
      • 2kotunia1 Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:23
        tak, tak. On już musi się modlić o zdrowie, bo o rozum to juz dawnoooooo za
        póżno
      • sclavus Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:32
        oczydiabla napisał:

... a o deszcz już nie ???
        Taka modlitwa o "deszcz nba lepsze jutro" - czemu nie.... może by ją "ten, no -
        jak mu tam, co go nima wysłuchał...
        Ale by miał Kaczor zasługi!!!! Z rozumem już do końca by się nie połapał.... :)
      • christina.milian Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:32
        W Polsce jest bieda, a będzie jeszcze gorzej. Dobrze, że budują kościoły i
        świątynie... modlić może się każdy, a po cholerę nam autostrady i zagraniczne
        inwestycje...
      • mieszko27 Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 14:32
        Marszałek dwojga imion jak zarządził modły w kapllicy sejmowej w inetncji
        deszczu, to NICI Z TEGO WYSZŁY. A raczej każdy widzi, co z tego wyszło. Może
        modlili się nie do tego Boga, albo - nie daj Boże! - byle jak, mało żarliwie,
        jak to ze wszystkim w rządzącej kaczyzgrai? A jak się postawi ŚOB, to tam modły
        bedą miały inny wydźwięk, szybciej dotrą, tam gdzie trzeba? TYM PANOM WYPADA
        RACZEJ MODLIC SIĘ ŻARLIWIE O ZDRÓWKO, BO O ROZUM JUZ ZA PÓŹNO!
      • tandil Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 17:08
        oczydiabla napisał:

Albo o deszcz (w czym niektórzy już mają doświadczenie). Wtedy na pewno spadnie.
    • mattjw J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Bożej... 28.07.06, 12:59
      o kurna jeszcze chwila i miarka sie przebierze.

Jak dadza jeszcze chociaz zlotowke z kasy panstwa na to, to ruszamy na sejm.
      • emes-nju Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:28
        mattjw napisał:

> Jak dadza jeszcze chociaz zlotowke z kasy panstwa na to, to ruszamy na sejm.

Oni to wiedza. Dlatego plot chca postawic :-P
        • obrazoburca Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 29.07.06, 01:55
          emes-nju napisał:

> Oni to wiedza. Dlatego plot chca postawic :-P

Przeskoczymy, nie takie płoty padały.
    • bshosa J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Bożej... 28.07.06, 13:00
      aaaaaaaaaa,
      jasne Polska uboga jest w straszace pustka i rozmiarem, molochy. Za to bardzo
      bogata w dobrze wyposazone szpitale, kliniki, sprawnie funkcjonujace urzedy,
      ambitnie dzialajace teatry i galerie ........
      thx god for our smart politics
      • oryganion1 Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:02
        w granicach ram prawa
        a jak te ramy sa za małe - no to sie je poszerzy
      • supahg szpitale, autostrady, oczyszcalnie sciekow tez mog 28.07.06, 13:04
        a byc duzymi obiektami, ladnie zaprojektowanymi i sluzacymi wszystkim
        to jest skandal zeby premier skladal takie oswiadczenia i obiecywal pomoc
        kosciolowi, ktory i tak jest wlascicielem polowy nieruchomosci miast polskich
    • darek.obuch Wybudujmy wieżę Babel !! 28.07.06, 13:01
      Matko co za bzdura! A może skoro ten krajobraz taki ubogi w budynki zaczniesz
      panie Kaczyński od 3 milionów mieszkań ??!!??!!
      Szczyt zidiocenia !!
      • greg0.75 ale to już było 28.07.06, 14:46
        liczy się również walor innowacyjności...
        (Dla pewności: uwaga, to był żart)
        • obrazoburca i nie wróci więcej... 29.07.06, 02:04

• rastarr J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Bożej... 28.07.06, 13:03
      Uważam, iż należy też przemyśleć budowę piramid. Ewentualnie jakieś
      mauzoleum? ;)A na poważnie - czy aby Sz. P. Premier interesował się, ilu
      przedsiębiorców zabiła upadłość generalnego wykonawcy "wspaniałej" świątyni?
      Może by tak Sz. P. Premier zagwarantował z budżetu wypłatę dla tych firm
      zaległych należności? Serdeczne Bóg zapłać i dużo zdrowia dla naszych mężów
      stanu...
      • 4bani Ponoć wiara czyni cuda. 28.07.06, 13:07
        Kaczyńscy wyprzystojnieją, Lepper zmądrzeje...
        • bikeman Re: Ponoć wiara czyni cuda. 28.07.06, 13:11
          i teraz beda mieli kolejne w warszawie miejsce zeby sie o to pomodlic
        • zigzaur Re: Ponoć wiara czyni cuda. 28.07.06, 13:19
          Lepiej niech wyborcy zmądrzeją!

"Wybrałeś Leppera?
          Płać na niego tera!"

copyright by ZIGZAUR
    • zegrz A może te 4 miliardy... 28.07.06, 13:03
      co to raz ich nie ma, a potem znowu są?
      Może zostały już przeniesione na konto budowy?
    • pro-moto Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:03
      Tak sobie kartofle,za pieniądze podatników kupuja moherowy elektorat. Wstyd ,
      hanba, ciemnogród. Gdzie są pieniądze na szpitale, szkoły...?
    • bikeman bedzie sie gdzie modlic o deszcz... 28.07.06, 13:04
      Czy ktos zapytal podatnikow, czy sie na to godza?
      Jak dla mnie to rowny pozytek z tych pieniedzy bylby gdyby je przekazac MW na
      przepicie...
      Moze niech sie wierni zrzuca, skoro to taka wielka i pilna potrzeba?
      Przeciez jest tylu zdeklarowanych wierzacych, dlaczego ateisci tez maja za to
      placic? Inna sprawa, ze finansowanie inwestycji kosciola przez panstwo jest
      zabronione prawem, ale co tam, w koncu jedynie jarek wie co jest prawe i
      sprawiedliwe...
      Ja za takie "wspaniale" inicjatywy dziekuje.
      • ejotg Re: bedzie sie gdzie modlic o deszcz... 28.07.06, 14:05
        Ale poprzednia modlitwa okazała się nieskuteczna. Widać, że Pan Bóg PiS-u nie
        kocha...
    • silic "a takie ramy można znaleźć .... " 28.07.06, 13:04
      super, po prostu super - tłumacząc inaczej " damy wam kasę, spokojnie, tylko
      jeszcze wymyślić trzeba jak to zrobić żeby nikt się nie czepiał; a jak się
      taki znajdzie to się ten układ roz..y"
      od kiedy to państwo wspiera budowle religijne ? Ja chcę dróg a nie kościołów !!!
      • emes-nju Przypominam, ze niebawem wybory! 28.07.06, 13:32
        silic napisał:

> super, po prostu super - tłumacząc inaczej " damy wam kasę, spokojnie, tylko
        > jeszcze wymyślić trzeba jak to zrobić żeby nikt się nie czepiał;

A w zamian wdzieczni duchowni poprowadza moher ku kolejnemu zwyciestwu pisiorkow :-/
      • morales61 Re: "a takie ramy można znaleźć .... " 28.07.06, 16:41
        a jedli tak, to moze zlozymy podanie o dotacje na budowe meczetu "opatrznosci"?
    • 4g63 Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:04
      a niby z jakiej racji z publicznych ???
      ja chyba nigdy nie pojmę geniuszu takich próśb i decyzji, może mi jakiś domek z
      publicznych pieniążków ?? ...
    • marghot Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:04
      chyba upał wpływa negatywnie na opinie i wypowiedzi polityków.
      Ale w sumie jesteśmy bogatym panstwem, więc stać nas na taki gest...
      bez komentarza
    • robertpk To niech ją naród sam wesprze .. 28.07.06, 13:04
      ..jeśli ma na to ochotę

• piotrglinek Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:05
      to jest żałosne!po co tyle kościołów???czy Polacy ich potrzebują?śmieszni
      jesteśmy-nasza dwulicowa pobożność, a zwłaszcza księży!!!!
    • remik.bz Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:05
      To jest inicjatywa wielka, historyczna, powinna być skończona, powinniśmy
      traktować ją jako zadania narodowe i w ramach, które dopuszcza prawo, a takie
      ramy można znaleźć, ją wesprzeć

Nie widze nic nagannego w tej wypowiedzi.
      Rozumiem ,że dla niektórych osób naganne jest przede wszystkim to ,iż
      powiedział to Kaczyński
      • oryganion1 Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:08
        tu idzie o ramy - teraz trzeba dostosowac tylko do potrzeb
        oczywiście narodowych a jakże
      • bikeman Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:08
        Naganne jest to, ze kaczynski (prof. prawa podobno...) popiera inwestowanie
        publicznych pieniedzy niezgodnie z prawem.
        Na meczety i protestanckie cerkwie tez bedziemy (my, podatnicy) lozyc?
        • kralik111 Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:19
          bikeman napisał:

> Naganne jest to, ze kaczynski (prof. prawa podobno...) popiera inwestowanie
          > publicznych pieniedzy niezgodnie z prawem.
          > Na meczety i protestanckie cerkwie tez bedziemy (my, podatnicy) lozyc?

Naganne?Przeciez doktor ten, swe nauki prawne pobieral besposrednio od samego
          LENINA! Wiec co tu sie dziwic? ;)))
        • zigzaur Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:21
          Jak chcesz, to z własnej przestrzeni płać na "protestanckie cerkwie"

A nawet na prawosławne zbory i islamskie synagogi.

Najgorszą rzeczą jest jednak aseksualny burdel...
        • remik.bz Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:28
          bikeman napisał:

> Naganne jest to, ze kaczynski (prof. prawa podobno...) popiera inwestowanie
          > publicznych pieniedzy niezgodnie z prawem.

A gdzie tu niezgodność z prawem ? W wypowiedzi jest wprost ,że ma to być w
          ramach obowiązującego prawa.

> Na meczety i protestanckie cerkwie tez bedziemy (my, podatnicy) lozyc?

Nie wiem . Dyskusja nie o meczetach tylko o wypowiedzi Kaczyńskiego.
          Ps- co to jest protestancka cerkiew ?
      • robson63 Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:18
        remik.bz napisał:

> To jest inicjatywa wielka, historyczna, powinna być skończona, powinniśmy
        > traktować ją jako zadania narodowe i w ramach, które dopuszcza prawo, a takie
        > ramy można znaleźć, ją wesprzeć
        >
        > Nie widze nic nagannego w tej wypowiedzi.
        > Rozumiem ,że dla niektórych osób naganne jest przede wszystkim to ,iż
        > powiedział to Kaczyński

Naganne jest wydawanie kasy na koscioły i pomniki...
        Sa waznejsze wydatki.
        Myslalem ze to autostrady sa dla Ciebie wazne.
        • remik.bz Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:24
          robson63 napisał:

> Sa waznejsze wydatki.
          > Myslalem ze to autostrady sa dla Ciebie wazne.

Są bardzo ważne. Nawet pokłóciłem się o"obwodnicę Augustowa" z ekologami - na
          tym forum- wystepując jako element "zbioru zmotoryzowanych".
          Ale świątynia też jest ważna dla "zbioru katolików"

> Naganne jest wydawanie kasy na koscioły i pomniki...

Co w tym jest nagannego? Uzasadnij swoją tezę, proszę.
          • carssc Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:42
            Naganne jest wydawanie pieniędzy państwa = pieniędzy podatników na rzecz
            jakiegokolwiek kościoła. Naganne dlatego, że niezgodne z obowiązujacym prawem
            (kruczki prawne w postaci niby finansowania muzeum). Jeśli ktoś ma ambicje aby
            budować tego rodzaju świątynie niech szuka sponsorów prywatnych czy też zbiera
            kaskę wśród wiernych. Ja nie mam ochoty na to oddawać moich podatków.
            • remik.bz Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:57
              carssc napisał:

> Naganne jest wydawanie pieniędzy państwa = pieniędzy podatników na rzecz
              > jakiegokolwiek kościoła. Naganne dlatego, że niezgodne z obowiązujacym prawem

Jeśli niezgodne z prawem , to "nie ma sprawy". Są procedury prawne w takich
              przypadkach i trzeba je po prostu zastosowac , a nie "płakać" w
              mediach ,że "Kaczor łamie prawo".

Ja nie mam ochoty na to oddawać moich podatków.

Ja tez nie mam ochoty wydawać moich pieniedzy na różne cele . Ale musze
              akceptować wole Narodu , który w demokratycznych procedurach powolał swoich
              przedstawicieli. Po prostu takie sa reguły demokracji
              • kralik111 Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 14:15
                remik.bz napisał:

> carssc napisał:
                >
                > > Naganne jest wydawanie pieniędzy państwa = pieniędzy podatników na rzecz
                > > jakiegokolwiek kościoła. Naganne dlatego, że niezgodne z obowiązujacym pr
                > awem
                >
                > Jeśli niezgodne z prawem , to "nie ma sprawy". Są procedury prawne w takich
                > przypadkach i trzeba je po prostu zastosowac , a nie "płakać" w
                > mediach ,że "Kaczor łamie prawo".
                >
                > Ja nie mam ochoty na to oddawać moich podatków.
                >
                > Ja tez nie mam ochoty wydawać moich pieniedzy na różne cele . Ale musze
                > akceptować wole Narodu , który w demokratycznych procedurach powolał swoich
                > przedstawicieli. Po prostu takie sa reguły demokracji

Jezeli PiSdzielisz o demokracji i jej prawach, to dlaczego by nie zrobic
                referendum w tej sprawie, co?
                Poza tym, ty czlowieku nie masz najmniejszego pojecia o demokracji bo to co tu
                PiSdzielisz z demokracja nie ma zupelnie NIC WSPOLNEGO!
              • carssc Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 14:19
                remik.bz napisał:

> carssc napisał:
                >
                > > Naganne jest wydawanie pieniędzy państwa = pieniędzy podatników na rzecz
                > > jakiegokolwiek kościoła. Naganne dlatego, że niezgodne z obowiązujacym pr
                > awem
                >
                >
                > Ja nie mam ochoty na to oddawać moich podatków.
                >
                > Ja tez nie mam ochoty wydawać moich pieniedzy na różne cele . Ale musze
                > akceptować wole Narodu , który w demokratycznych procedurach powolał swoich
                > przedstawicieli. Po prostu takie sa reguły demokracji

Reguły demokracji sa takie, że władza szanuje swój naród, ta tego nie robi.
                Jesli chodzi o powołanie tego rządu to mozna oceniać, że ma mandat mnie wiecej
                20% wyborców. Nawet jeśli jest się większością sejmową, nalezy tak sterować aby
                z grubsza zadowolic całe społeczeństwo, to jest właśnie demokracja.
                Kochani rządzący zastosowali klasyczne obejście prawa aby przekazać środki na
                cel świątyni i niby wszystko w porządku, ale smród niejasności jest. Bo środki
                trafiły na prywatny cel.
              • robson63 Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 14:46

>
                >

Na razie jest to nie zgodne z prawem i tylko dlatego kasa nie idzie ...
                ale juz wlasnie trwaja prace nad ustawa azeby to zmienic...
                To nie jest demokracja tylko naginanie demokracji pod siebie.
                • ksks3 Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 14:58
                  robson63 napisał:

>
                  > >
                  > > Jeśli niezgodne z prawem , to "nie ma sprawy". Są procedury prawne w taki
                  > ch
                  > > przypadkach i trzeba je po prostu zastosowac , a nie "płakać" w
                  > > mediach ,że "Kaczor łamie prawo".
                  > >
                  >
                  >
                  > Na razie jest to nie zgodne z prawem i tylko dlatego kasa nie idzie ...
                  > ale juz wlasnie trwaja prace nad ustawa azeby to zmienic...
                  > To nie jest demokracja tylko naginanie demokracji pod siebie.

Procedury prawne przeciwko aktualnie rządzącym i to w Polsce. Też wymyśliłeś
                  Pomiędzy łamaniem prawa a przyzwojtościa jest jeszcze spora przestrzeń.
                  Jak myślisz w której części tej przestrzeni jest Kaczyński ?
          • kralik111 Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:47
            remik.bz napisał:

> robson63 napisał:
            >
            > > Sa waznejsze wydatki.
            > > Myslalem ze to autostrady sa dla Ciebie wazne.
            >
            > Są bardzo ważne. Nawet pokłóciłem się o"obwodnicę Augustowa" z ekologami - na
            > tym forum- wystepując jako element "zbioru zmotoryzowanych".
            > Ale świątynia też jest ważna dla "zbioru katolików"
            >
            > > Naganne jest wydawanie kasy na koscioły i pomniki...
            >
            > Co w tym jest nagannego? Uzasadnij swoją tezę, proszę.

A samemu biedactwo nie potrafisz pomyslec, tylko na forum blagac o opinie
            innych?
            Ale ok, postaramy ci sie to wytlumaczyc.
            Jezeli katolicy chca swiatyn i kosciolow (sam jestem katolikiem) to powinnismy
            sobie sami na to uzbierac, poniewaz jak wiadomo Polska to nie kraj religijny
            lecz swiecki i jest to calkowicie niemoralne zeby wszyscy Polacy, czyli rowniez
            nie katolicy a oficjalnie jest ich okolo 10%, dokladali sie do swiatyni
            katolickiej. Niemoralne jest rowniez to, ze Polacy w ogromnej wiekszosci
            cierpia biede a pieniedzy na ich podstawowe potrzeby poprostu nie ma, dlaczego
            wiec panstwo ma wydawac tak ogromne pieniadze na cos, co ogolowi spoleczenstwa
            nie przyniesie zupelnie zadnek kozysci, nastepna sprawa jest konstytucja, czyli
            prawo, dlaczego premier naszego kraju mialby je lamac lub naciagac?
            Takich tez mozna by wyliczac w nieskonczonosc, ale moze ty okazesz sie
            bystroscia umyslu i udowodnisz nam, ze to jest dobre, ze budowa swiatyni z
            pieniedzy podatnikow jest sprawa priorytetowa dla spoleczenstwa (nie dla rzadu,
            czy rzadzacej partii) podczas gdzy nie ma inflastruktury, jest najwieksze
            bezroboscie i bieda, gdzie ludzie nie maja gdzie mieszkac, jest
            usprawiedliwiona.
          • robson63 Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 14:43
            Naganne jest wydawanie pieniedzy na takie pomniki gdy:
            - nie ma ich na szpitale
            - drogi
            - reformy
            - pomoc dla biednych
            - ksztalcenie
            malo ??
            Wiesz ile wyniesie deficyt budzetowy ??
            Mamy konstytucyjne prawo rownosci, bedzie Panstwo budowac swiatynie dla innych
            wyznan ??
      • cott Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:31
        Jak to nie widzisz nic nagannego??
        W czasach, w których masa ludzi nie ma co do garnka włożyć, ledwie wiąże koniec
        z końcem, mamy robić "zrzutkę" na monumentalne budowle??
        Paranoja to mało powiedziane...
        I co, Bóg uważniej będzie Cię słuchał w takiej świątyni??
        • salicki Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:34
          Tak bronicie tych biednych i poszkodowanych... A sami ile oddajecie na cele
          społeczne, hę?

I ile by to nie było - z ubóstwem nie walczy się dając pieniądze.
          • hepowy Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:38
            > Tak bronicie tych biednych i poszkodowanych... A sami ile oddajecie na cele
            > społeczne, hę?

Każdy, kto płaci podatki, po trochu.

> I ile by to nie było - z ubóstwem nie walczy się dając pieniądze.

I tu się zgodzę. Zdecydowanie z ubóstwem nie walczy się dając pieniądze na
            budowę nikomu niepotrzebnych świątyń.
            • salicki Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 21:34
              > Każdy, kto płaci podatki, po trochu.

Ze szczególnym naciskiem na po TROCHU.

> I tu się zgodzę. Zdecydowanie z ubóstwem nie walczy się dając pieniądze na
              > budowę nikomu niepotrzebnych świątyń.

Celowo przeinaczasz moje słowa czy nie zrozumiałeś? Wyjaśniam na wszelki
              wypadek: z ubóstwem nie walczy się, dając pieniądze ubogim.
          • cott Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 13:41
            salicki napisał:

> społeczne, hę?
            >

Kpisz czy o drogę pytasz?

Pomagam jak mogę, a czy jest to pomoc materialna czy niematerialna to nie ma
            znaczenia...
            I nie chodzi tu tylko o biednych i poszkodowanych...ważniejszych rzeczy niż ta
            "..." śiątynia można by wyliczać bez końca.
          • kralik111 Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 14:17
            salicki napisał:

> społeczne, hę?
            >

Nie, z ubustwem nie walczy sie rozdajac pieniadze, ale poprzez madre
            gospodarowanie publicznymi pieniedzmi, wiec nie osmieszaj sie swoja dennie
            zaPiSdziala glupota ;)))
            • salicki Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 21:32
              Mylisz się, z ubóstwem nie walczy siępoprzez mądre gospodarowanie publicznymi
              pieniędzmi, tylko przez zmniejszanie wielkości publicznych środków i
              zostawianie więcej w kieszeniach obywateli.

Jak widzę, ninieszjszym zostałem przypisany do PiS-owczyków, co miało na celu
              totalne obdarcie mnie z czci i wiary. Jak się nie ma argumentów, to zawsze
              można rzucać oszczerstwa. W prymitywnych społeczeństwach zdolniejszy w tej
              dziedzinie wygrywa pojedynek; kiedyż i Polacy dojrzą do dyskusji, a nie tylko
              do ślepej walki?
        • remik.bz nie widzę nic nagannego 28.07.06, 13:49
          cott napisał:

> Jak to nie widzisz nic nagannego??
          > W czasach, w których masa ludzi nie ma co do garnka włożyć, ledwie wiąże
          koniec
          > z końcem, mamy robić "zrzutkę" na monumentalne budowle??
          > Paranoja to mało powiedziane...
          > I co, Bóg uważniej będzie Cię słuchał w takiej świątyni??

Pozwolę sobie na krótka analize wypowiedzi Kaczyńskiego
          Cytat:To jest inicjatywa wielka- no bo nie jest mała ( chociażby w wymiarze
          finansowym)
          , historyczna,- nie budowaliśmy w naszych dziejach tak duzych obiektów
          sakralnych i swieckich chyba tez , więc to prawda
          powinna być skończona,- jesli coś się zacznie to na ogół powinno sie
          skończyć , ale nie musi sie kończyć. Slowo "powinna" jest tu kluczowe
          powinniśmy traktować ją jako zadania narodowe - nie musimy (zuważ) ale
          powinnismy. Tu nie ma przymusu. A ze zdecydowana większość Polaków to katolicy
          i większość wybrała do władzy właśnie taką opcję , więc stwiedzenie "narodowe"
          jest uzasadnione.
          i w ramach, które dopuszcza prawo,- to oczywistość
          a takie ramy można znaleźć, ją wesprzeć -nie jest powiedziane "musi się"
          tylko "mozna".
          Kaczyński uważa( i słusznie) ,że postępuje zgodnie z wolą wyborców i nie łamie
          prawa.Co w tym nagannego?

• cott Re: nie widzę nic nagannego 28.07.06, 14:14
            remik.bz napisał:

> cott napisał:
            >
            > > Jak to nie widzisz nic nagannego??
            > > W czasach, w których masa ludzi nie ma co do garnka włożyć, ledwie wiąże
            > koniec
            > > z końcem, mamy robić "zrzutkę" na monumentalne budowle??
            > > Paranoja to mało powiedziane...
            > > I co, Bóg uważniej będzie Cię słuchał w takiej świątyni??
            >
            > Pozwolę sobie na krótka analize wypowiedzi Kaczyńskiego
            > Cytat:To jest inicjatywa wielka- no bo nie jest mała ( chociażby w wymiarze
            > finansowym)
            > , historyczna,- nie budowaliśmy w naszych dziejach tak duzych obiektów
            > sakralnych i swieckich chyba tez , więc to prawda
            > powinna być skończona,- jesli coś się zacznie to na ogół powinno sie
            > skończyć , ale nie musi sie kończyć. Slowo "powinna" jest tu kluczowe
            > powinniśmy traktować ją jako zadania narodowe - nie musimy (zuważ) ale
            > powinnismy. Tu nie ma przymusu. A ze zdecydowana większość Polaków to katolicy
            > i większość wybrała do władzy właśnie taką opcję , więc stwiedzenie "narodowe"
            > jest uzasadnione.
            > i w ramach, które dopuszcza prawo,- to oczywistość
            > a takie ramy można znaleźć, ją wesprzeć -nie jest powiedziane "musi się"
            > tylko "mozna".
            > Kaczyński uważa( i słusznie) ,że postępuje zgodnie z wolą wyborców i nie łamie
            > prawa.Co w tym nagannego?
            >

Masz chyba mały problem w łączeniu faktów...
            Cały problem dotyczy nie tyle samej wypowiedzi Kaczyńskiego, który i tak plecie
            permanentnie głupoty, ale samego pomysłu budowy monumentalnej światyni i
            angażowaniu w to narodu. A to czy ktoś jest katolikiem wcale nie znaczy, że jest
            jednocześnie zwolennikiem tego pomysłu. Poza tym niedobrze mi się robi jak
            słyszę o "katolickim państwie"... własna wygoda przede wszystkiem !!! oto motto
            KATOLICKIEJ POLSKI
          • ejotg Re: nie widzę nic nagannego 28.07.06, 14:18
            Remik napisał: nie budowaliśmy w naszych dziejach tak duzych obiektów sakralnych
            A świątynia w Licheniu to co? Podobno (nie byłam, więc nie wiem) jest to
            ogromna, monumentalna budowla. Czy naprawdę potrzebujemy jeszcze jednej "hali
            modlitw" (o deszcz np.)?
          • kralik111 Re: nie widzę nic nagannego 28.07.06, 14:21
            Z twojej analizy jasno wynika, ze nie chodzi ci o swiatynine, lecz
            kaczynskiego, daj sobie spokoj juz z tym PiSdzieleniem bo glupoty same
            wygadujesz, serio ;)))
          • miguel1977 Żółta kartka ;-p 28.07.06, 16:10
            Ludzie wybrali ludzi, którzy obiecywali tysiące mieszkań, a nie budowę świątyń.
            Poza tym pewien gość w Biblii powiedział, że Bóg nie mieszka w świątyniach bo
            jest wszędzie. Budowanie tego rodzaju budowli to wyraz pychy i sprawa chorej
            ambicji (coś w rodzaju "skoro mówicie że jestem mały, to ja wam pokażę jakie
            wielkie dzieło powstanie dzięki mnie"). Zanim podejmie się takie dzieło należy
            przeprowadzić referendum, audiotele czy inny sondaż. Podobno mamy dziurę
            budżetową...
      • antypatos Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 15:39
        No jak ty nic w tym nagannego nie widzisz to pozostaje tylkko pogratulować
        rozumku
      • cyberrafi Re: Co złego jest w wypowiedzi Kaczyńskiego ? 28.07.06, 17:19
        Złe jest to, że prawdopodobnie polski naród zostanie po raz kolejny okradziony.
        Tak jak w czasach PRL okradali nas Sowieci, tak teraz będzie robił to kler. Jak
        uważasz, że wznoszenie Piramidy Głupoty jest ważniejsze od szpitali, szkół i
        dróg to weź i sobie ją zasponsoruj z własnych pieniędzy a od publicznej kasy wara!
      • koham.mihnika wszystko, mow za siebie i TYLKO za siebie 29.07.06, 03:18

• jas Niech se jarek buduje ten klonkier z wlasnej kasy 28.07.06, 13:05
      a nie pieniedzy podatnikow. NIe jestem katolikiem i nie mam zamiaru finansowac
      obcych mi ideeowo budowli w moich ciezko zarobionych pieniedzy. Skoro kosciola
      nie stac na jego budowe niech nie buduje! Firma prywatna jesli nie ma kapitalu
      to nie inwestuje albo stara sie o normnalny kredyt bankowy na biezaca dzialalnosc!
      Wara i precz od moch pieniedzy. Ile jeszcze razy czarni beda wyciagac pieniadze
      od Panstwa??? Ile pytam! Tyle juz zagrabili a jeszcze raczke wyciagaja. Jarek -
      konusie jeden - odwal sie od moich podatkow!
      • kolter Bykowe !! 28.07.06, 13:09
        podatek od strych kawalerow i pannien ,powini wprowadzic i z takiej kasy niech
        sobie cos tam robia!! Jarek daj przykład my wiemy ze utrzymanie kota jest
        drogie ale co to dla ciebie aha i miejmy nadzieje ze klechy tez ten podatek
        placic beda!! nich wogule pasozyty zaczna placic!!!!
        • zegrz Dzieciakowe!!! 28.07.06, 13:37
          Specjalny dodatkowy podatek, to powinni płacić ci co się bezmyślnie rozmnażają
          i później nie mają za co rodziny utrzymać!
    • pklark Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:06
      TAAAAA ale niech se ten budynek budują za pieniązki chętnych wiernych ,a nie z
      MOICH PODATKÓW !!!!!!
    • zzmadam Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:06
      Bóg nie mieszka w budowli, opatrzność to Jego suwerenny wybór, a jak chce kogoś
      ukarać to np. odbiera mu rozum
    • qbel2 Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:06
      Zgadzam się z kaczorem! Budowa Świątyni Opatrzności Bożej to obowiązek narodowy
      Wolaków!
      • sealion Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:10
        Po co nam autostrady, szpitale, szkoły? Lepiej zbudować kolejny kościół.

Ehh jak słucham tego pana to mi się smutno robi.
        • cheerfuii Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:32
          Heheh nie zrozumiales ironi :) Kolega napisal "Wolakow"
          hehe "z ziemii polskiej do wolskiej" pamietasz hymn jarka ? ;)
      • robson63 Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:21
        Wolakow tak ale nie POLAKOW
    • zieleniak2004 ►►► Opatrzność Opacznie◄◄◄ 28.07.06, 13:07
      Obaczym tedy gdy znów przyjdą Szwedy
      Czy może chłop z chłopem jako przed potopem?
      Czy wystarczą modły by człek nie był podły?
      Czy podatnik płaci i kler się bogaci?

Czy ubędzie waśni gdy nam rozum zaśnie?
      Czy pękate dzwony oznajmią: zbawiony!
      Czy też konta w banku spuchną o poranku
      a czarne sukienki skryją tyłek miękki?
    • cleon niech buduje ze swoich a nie z państwowych !!! 28.07.06, 13:07
      Poza tym każda próba (a były już 2) kończyła się utratą przez Polskę
      niepodległości - czy naprawdę musimy próbować po raz trzeci ???
      • zigzaur Re: niech buduje ze swoich a nie z państwowych !! 28.07.06, 13:24
        Wyjaśnienie jest proste:

Bóg nie lubi katolików, Bóg sprzyja protestantom. Bóg najbardziej lubi modlitwy
        w języku angielskim, nie lubi w językach romańskich.

"A mighty fortress is our God
        a bullwark never falling"
        i tak dalej
    • mangold 3 mln światyń miało być chyba w programie PiS 28.07.06, 13:07

• sodoma33 mognol chcial 3 mln parad dewiantow ;-)))))))))))) 28.07.06, 14:58
        rodak mangolda o dezORIENTACJI sexualnej mangolda ;-))))))))))))))))))

Cytat z "wolnej" prasy:

A leading Jewish cleric has called for homosexuals to be killed. The statements
        have come in the week that members of leading lesbian and gay groups are to
        meet Israel’s prime minister Ariel Sharon.

Rabbi David Batzri told the Israeli Ma’ariv newspaper that homosexuals should
        be "put to death" according to Jewish religious law.

Batzri added: "Homosexuals and lesbians are not only a sickness, they are an
        abomination which should be removed from every city in the country, also from
        those districts where they feel protected, like in Tel Aviv."

===========================================
        Jedyne forum w jakim powinni uczestniczyc opetani i zdezORIENTOWANI sexualnie
        niePOLACY to forum w kiblu. O POLSKICH swiatyniach decyduja POLACY a nie
        zboczeni niePOLACY.
        • sodoma33 drugi rodak mangolda o jego zboczeniu - cytat 28.07.06, 15:01
          Oto co drugi ziomek mangolda powiedzial o jego zboczeniu:

cytat:
          MOSCOW, February 17, 2006 (LifeSiteNews.com) – Russia’s Chief Rabbi Berl Lazar
          has come out against a proposed “Gay Pride” parade in the capital, saying such
          an event “would be a blow for morality,” according to an InterFax report.
          Rabbi Lazar said Thursday that any organization that forwards “sexual
          perversions” does not have a right to exist

mangold, o budowie swiatyn w Polsce decyduja POLACY nie zboczeni niePOLACY.
          • sodoma33 dewianci niePolacy sieja nienawisc 28.07.06, 15:03
            mangold, gdybys to samo powiedzial w swoim kraju tak by cie potraktowano:

cytat:

JERUSALEM – An ultra-Orthodox man suspected of stabbing three people during
            Jerusalem’s Gay Pride Parade last week says he acted in God’s name.
            “I came to murder on behalf of God. We can’t have such abomination in the
            country,” Yishai Schlissel said during his interrogation.

wracaj do kibla pelen nienawisci i psychiatrycznej choroby dewiancie. Tam jest
            twoje forum. I zacznij wreszcie pracowac na jedzenie ktore spozywasz.
            • sodoma33 Re: dewianci niePolacy sieja nienawisc 28.07.06, 15:06
              mangold, oto jak traktuja takich zboczencow jak ty w twoim kraju:

cytat:

uk.gay.com/headlines/5072
              Brutal police attacks on Israel's gay community has shocked gay rights groups
              in the country.
              The attacks, which have been taking place in Tel Aviv increasingly over the
              last few weeks, have reached a new level of violence, with police singling out
              gay men in a park for physical violence.
              The most recent attacks have left 20 gay men wounded and worried the national
              GLBT association, the Agudah.

A co chcialbys mongol zeby wybudowano 3 mln sraczy?
              ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• sodoma33 Polacy decyduja o Polskich Kosciolach !!!!!!!!!!!! 28.07.06, 15:09
                chorzy psychicznie niePOLACY nie maja prawa decydowac o budowie Kosciolow w
                Polsce.

cytat dla mangolda:

1973 roku Amerykanskie Towarzystwo Psychiatryczne usunelo
                haslo "homoseksualizm" z "Podrecznika zaburzen psychicznych", za decyzja ta
                opowiedzialo sie 58 proc. czlonków tej instytucji. Jednym z najwiekszych
                zwolenników wykreslenia homoseksualizmu z rejestru zaburzen byl wówczas doktor,
                dzis zas profesor psychiatrii Robert Spitzer z Uniwersytetu Columbia. W roku
                2000 publicznie odzegnal sie on od swego stanowiska z roku 1973 i stwierdzil,
                ze oswiadczenie ATP bylo zbyt pochopne i nie poprzedzone nalezytymi badaniami

mongold, Spitzer to twoj rodak.

• bellisea Wyjaśniła się zagadka 3 mln mieszkań..... 28.07.06, 13:07
      Jaruś podubuje Świątynie Opatrzności....a jak wiadomo Dom Boży jest domem
      każdego katolika tak więc jeden budynek i po sprawie. 3 miliony wiernych na
      pewno odwiedzą Światynię.... i już nikt nie będzie miał prawa narzekać, że nie
      ma gdzie mieszkać.
      • emes-nju Re: Wyjaśniła się zagadka 3 mln mieszkań..... 28.07.06, 13:38
        bellisea napisała:

> Jaruś podubuje Świątynie Opatrzności....a jak wiadomo Dom Boży jest domem
        > każdego katolika tak więc jeden budynek i po sprawie.

Gratulacje! Serio! Udalo Cie sie zglebic tajne zakamarki kaczego umyslu :-) Koncepcja roziazania problemu 3 mln mieszkan o tyle szalona, co realna. Niestety... A moher sie cieszy :-/
    • subcomm Ja się boję drobiu... 28.07.06, 13:08
    • ziuta.km Re: J. Kaczyński: Budowa Świątyni Opatrzności Boż 28.07.06, 13:08
      Najlepiej aby cały budżet na to przeznaczyli, przecież i tak ogólnie wiadomo,
      że w tym kraju innych potrzeb nie ma.
      BOŻE, PATRZYSZ I NIE GRZMISZ!!!
      APELUJĘ O WZNIESIENIE MODŁÓW O GRZMOTY I GROMY, KTÓRE ZMIOTĄ Z POWIERZCHNI
      ZIEMI TĘ GŁUPOTĘ!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka