Dodaj do ulubionych

Trzecioligowy klasyk

IP: 83.14.146.* 11.08.06, 15:04
Przed nami klasyk trzeciej ligi. Piłkarze Radomiaka Radom spotkaja się z
Kozienicami. Do tej pory obie drużyny rozegrały w trzeciej lidze 69 spotkań,
z których 32 wygrał Radomiak, 8 razy padł remis i 29 razy wygraly Kozienice.
Mimo iż faworytem spotkania wydaje się być Radomiak, to obstawiamy 2 do 0 dla
Kozienic!
Obserwuj wątek
    • gregor13 Re: Trzecioligowy klasyk 11.08.06, 15:19
      Gościu, mecz z Kozienicami jest 20 sierpnia. Teraz gramy ze Stalą Głowno.
      • Gość: klipeR Re: Trzecioligowy klasyk IP: 193.29.207.* 11.08.06, 15:27
        a propo co to za klasyk juz lepszy bedzie mecz po wzgleem sportowym z switem a
        kibicowsko Olimpia 2:0 la kozienic buehhe 3:0:) dla ZIELONYCH!!
        • Gość: KR! Re: Trzecioligowy klasyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:24
          Gościu widzę , że nie wiesz co to jest klasyk.Klasyk to jest mecz derbowy
          pomiędzy RKS Radomiak Radom a Koroną Kielce derby regionu to są mecze na które
          czekają cały Radom i Kielce.A z kozienicami to nawet nie są małe derby.Mecz jak
          mecz ja tam wiem , ze kozienice pokonamy u nas w Radomiu nikt ich powaźnie
          nigdy nie traktował.Przyjada chłopcy z Kozienic w przykrótkich spodenkach i
          będa kozaczyć.Kiedys była taka pioseneczka radomian o kozieniczanach!KOZIENICE
          KOZIENICE MIATSO BYCE 4 DOMY 2 ULICE!
          • Gość: Crux Kozienice RULES! IP: *.os1.kn.pl 11.08.06, 17:49
            I tak już zostanie! 1:0 dla Kozienic :)))

Muszę Cię zmartwić, Kielce i Radom już chyba nie zagrają derbów - chyba, że
            Radom przyłączy się do świętokrzyskiego :) Co więcej - ja wcale na takie derby
            nie czekam, więc nie mów całe Kielce :)

A tak apropos tej radomskiej przyśpiewki. Czy kibice Radomiaka mówią "byce", czy
            tylko Ty? :> Wymownie by to świadczyło o radomskiej edukacji...
            • Gość: KR! Re: Kozienice RULES! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 18:01
              Ta przyśpiewka jest z okresu II RP , wtedy nawet Twojej Koronki Kielce ( tak
              sie mówi o Koronie obok świetnej przyśpiewki - ,, Źółto-czerwoan kielecka ku..
              korona"! nie było na mapie piłkarskiej.Nie wiem czy ktoś wteyd w kielcach znał
              zasay gry w piłkę noźną.A co do kozienic to naprawdę Crux nie masz komu
              kibicować.radomiak ich zleje równo mnie tam kozienice nie obchodzą.A na derby
              Radomiak - Koroną czeka i cały Radom i całe Kielce nie wiemc zemu nie chcesz
              tego przyznać.A o przyłączeniu Radomia do tego śmiesznego tworu
              woj.świętokrzyskiego zapomnij szybciej , wolałbym być pod niemiecką okupacja
              niż kielecką.Takie łupienia miasta jak to kielce robiły na miastu radom w
              latach 1918-1939 i 1945-1975 nie pamiętają najstarsi górale.
              • Gość: Crux Re: Kozienice RULES! IP: *.os1.kn.pl 11.08.06, 18:14
                > Ta przyśpiewka jest z okresu II RP , wtedy nawet Twojej Koronki Kielce ( tak
                > sie mówi o Koronie obok świetnej przyśpiewki - ,, Źółto-czerwoan kielecka ku..
                > korona"! nie było na mapie piłkarskiej.

Miło, że mówisz Koronka - używanie zdrobnień świadczy o pozytywnym nastawieniu
                osoby mówiącej do podmiotu. No ta przyśpiewka z kolei niezbyt lotna - sprężcie
                się, skrzyknijcie kilku "mózgów", to może ułożycie coś dowcipnego i z polotem
                bez rzucania "ku__ami" ;-) Ostatnio widzę KR! na forum błyskasz jakimś bardziej
                wyrafinowanym słownictwem (jak przeczytałem o pretorianach waszego obecnego
                prezydenta, to myślałem, że z podziwu z krzesła spadnę), może pomożesz kolegom
                opracować mądrzejszą pieśń bojową :)))

A derby, to Radomiak może zagrać z Kozienicami, albo Bronią (ale chyba teraz
                Broń jest w IV lidze). Na pewno nie z Koroną Kielce.

Co zaś się tyczy korekt administracyjnych, to warszawski PiS zapowiada
                wydzielenie województwa warszawskiego, więc może Radom z desperacji nie będzie
                musiał padać w ramiona niekochanych Kielc :) Dziwię się, że na forum radomskim
                sprawa nie jest jeszcze dyskutowana :)

Życzę Radomiowi wszystkiego najlepszego, choć w meczu Radomiak - Kozienice będę
                kibicował tym drugim :))) Bo wiadomo - Kozienice w Radomskiem wymiatają :)
          • Gość: Robson Re: Trzecioligowy klasyk IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:59
            IDIOTO I CYMBALE!!! PRAWDZIWE DERBY RADOMIA to są wtedy gdy Radomiak gra z
            Bronią!!! Widzę że twoje wypowiedzi na forum są coraz bardziej kretyńskie.
            Zajmij się może lepiej jakąś pracą (niezbyt wymagającą intelektualnie - taką dla
            ciebie) a nie przesiaduj całymi dniami w necie bo całkiem od tego zdebilejesz.
            • Gość: kliper Re: Trzecioligowy klasyk IP: 193.29.207.* 11.08.06, 19:51
              Koroniarz zablysnales ,,chyba ze beziemy grali w swietokrzyskiej,, o ile sie nie
              myle to wasz kolpurter gra w ekstraklasie wiec co mowisz o szczeblu 3 ligi.Po
              drugie nie jeden fan ze scyzorykowa chcialby zagrac z nami.Mecze miedzy
              Raomiakami a Korona sa tzw. Swieta Wojna
              kozienice rulez pokazcie to rulez i przyjezcie na Struga dla ulatwienia to ares
              Struga 63:)
              Cały Potok z Radomiakiem!
              • Gość: KR! Re: Trzecioligowy klasyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:39
                Kibice MG MZKS Kozienice do Radomia nie przyjadę , ja już wiem czemu takie
                zaiteresowanie jest mapami Radomia w punkcie przy dworcu PKP!Ludize z kozienic
                idąc na busa kupują mapy moźe pare jednostek trafi na mecz!A co do tej ,,
                świętej wojny" dla mnie jest najwaźniejsza ,, świeta wojna" radomiak - koroan
                kielce.Wiem jedno nastaną takie czasy , źe Radomiak będzie grał z Koroną Kielce
                w I lidze!
                • Gość: Crux Kozienice rządzą! :) IP: *.os1.kn.pl 11.08.06, 21:51
                  > Kibice MG MZKS Kozienice do Radomia nie przyjadę , ja już wiem czemu takie
                  > zaiteresowanie jest mapami Radomia w punkcie przy dworcu PKP!

Chyba do Radomia przyjeżdżają nie tylko kibice z Kozienic w celu rozeznania
                  terenu? :> Zapomniałeś chyba o nieprzebranych rzeszach turystów złaknionych
                  piękna radomskich zabytków? A tabuny studentów składających papiery na radomskie
                  uczelnie? A legiony pędzących biznesmenów? No tak - ci ostatni wsiadają w
                  taksówkę, ewentualnie korzystają ze śmigłowców... Przecież oni wszyscy też
                  potrzebują mapy tego zacnego grodu :)

> Ludize z kozienic idąc na busa kupują mapy moźe pare jednostek trafi na mecz!

No nie wiem. Ludzie w Kozienicach z gruntu rzeczy należą do spokojnych i nie
                  szukają guza. A co można znaleźć na stadionie wypełnionym po brzegi podobnymi
                  typami do Ciebie? :> Dla mnie też jest w życiu kilka ważniejszych spraw niż
                  możliwość przerzucania się "ku__ami" na stadionie, palenie szalików (co za
                  bezdenna głupota), ewentualnie uczestniczenie w ustawkach :)))

Chyba, że Twoje życie toczy się według innego schematu:

Kij do bejsbola - 150 zł
                  Czapeczka - 50 zł
                  Wrażenia z ustawki - bezcenne!

Są rzeczy, których nie można kupić. Za wszystkie inne zapłacisz katą Mastercard.

> A co do tej ,,świętej wojny" dla mnie jest najwaźniejsza ,, świeta wojna"
                  > radomiak - koroan kielce.Wiem jedno nastaną takie czasy , źe Radomiak będzie
                  > grał z Koroną Kielce w I lidze!

To już nie życzysz Koronie spadku do III ligi, gdzie "jest jej miejsce"?
                  Przecież Klickiemu po roku miało się podobno znudzić? Zaiste dziwne...

A Kozienice muszą wygrać! :)))
                  • Gość: KR! Re: Kozienice rządzą! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:14
                    Kolego crux z Kielc zawsze tu na forum i w źyciu prywatnym odcinałęm sie od
                    CHULAGANÓW to nie są dla mnie źadni idole nigdy nie byli.A ,, kur..." na
                    stadionie rzucają nawet spokojni na ogól ludzie , cóź piłak wyzwala takei
                    emocje jak źadna inna dyscyplina sportu.Tu na forum potępiałem rzucanie
                    kamienaimi w kibićów Korony Kielce pisałem że kibice rzucając kamieniami
                    zniźaja sie do poziomu tych co ich prowokują.A poziom prowkujących jest niski!
                    Tandetnei niski!kielcom źycże III ligi i wraźen bezcennych z gry z ,,
                    chłopkami " na wykopki z Małogoszcza czy Buska( swiętokrzyskie klimaty co Crux?)
                    radomiak - kozienice 3:0 i Crux będziesz mógł taki wynik typować w ,, bukach"!
                    • Gość: Crux Re: Kozienice rządzą! :) IP: *.os1.kn.pl 11.08.06, 23:23
                      Może i piłka wyzwala emocje, ale to nie jest wytłumaczenie przerzucania się
                      między "kibicami" wyzwiskami. Po prostu piłka nożna (niestety dla tego pięknego
                      sportu) przyciąga najwięcej zwykłych chamów, a także pospolitych przestępców.

Jeżeli dla Ciebie jest normalne wykrzykiwanie przez kilkadziesiąt minut
                      "Żółto-czerwona kielecka k___a Korona", to wybacze, ale określenie "cham" jest
                      bardzo delikatne. Rozumiem, że codziennie przerzucasz się z sąsiadami takimi
                      kawałkami. Smutne... Smutne jest też to, że większość takich "śpiewających"
                      kibiców, nie jest w stanie sklecić jednego zdania bez wtrącenia przynajmniej
                      trzy razy "ku__a".

Nie chcę, aby tabuny takich chamów nawiedziały moje miasto. Nie chcę też aby
                      tabuny takich samych chamów z Kielc przynosiło wstyd mojemu miastu. Stąd jeżeli
                      chodzi o dalszą część Twojej wypowiedzi:

> kielcom źycże III ligi i wraźen bezcennych z gry z ,,chłopkami " na wykopki
                      > z Małogoszcza czy Buska( swiętokrzyskie klimaty co Crux?)

to powiem Ci, że wolę ludzi z Małogoszcza, czy Buska niż takich
                      "wielkomiejskich" buraków, którzy potrafią rzucać tylko mięsem. I faktycznie
                      świętokrzyskie klimaty - ludzie życzliwsi. Niestety część mniej rozgarniętych
                      mieszkańców tych miejscowości stara się naśladować "wielkomiejskich" buraków z
                      takich Kielc czy Radomia - stąd pojawiają się kwiatki typo "Busko Hooligans"...
                      Ale tam kończy się na deklaracjach, bo przykładowo Busko nie daje takiego
                      poczucia anonimowości niż chociażby Kielce, czy Radom. Tam już wszyscy są
                      odważni, w grupie raźniej, a i tak nikt się nie dowie, co na tym stadionie
                      krzyczałem/wyprawiałem.

> radomiak - kozienice 3:0 i Crux będziesz mógł taki wynik typować w ,,bukach"!

Kozienice zwyciężą 1:0!
          • Gość: Radoslav Re: Trzecioligowy klasyk IP: 82.197.37.* 11.08.06, 20:59
            Więc Kielce i Radom należą do tego samego regionu? Tzn mam rozumieć że Radom
            leży na Kielecczyźnie? A może to Kielce znajdują się na Ziemii Radomskiej?
            Bzdury !!! Spotkanie Radomiaka z MZKS Kozienice można ostatecznie uznać za derby
            regionu (chociaż właściwe derby to były gdy Broń spotykała się z Radomiakiem)
            ale nie z Koroną! Nie wiam jak dla was ale dla mnie Świętokrzyskie to całkiem
            oddzielny region. Może macie poczucie przynależności do Kieleckiego ale nie
            ja!!! Wypraszam sobie określania Radomia jako regionu świętokrzyskiego!!! Nie
            sądzę również aby mieszkańcy Kielc utożsamiali się z Ziemią Radomską. Więc o
            jakich derbach może być mowa w przypadku meczu Radomiak-Korona? Wyjaśnijcie mi
            to. I proszę, niech mi to wyjaśni ktoś mądrzejszy niż ten przygłup KR.
            • Gość: KR! Re: Trzecioligowy klasyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:14
              Chodzi mi o panda regionalne derby radomiak - korona kielce o prymat w regionie
              między Warszawą a Krakowem.Nigdy nie napisałem nic pozytywne o świętokrzyskim
              to sa obce mi tereny , więc nigdy ich nie chwaliłem i zawsze byłem przeciwnkiem
              wszelkich mariaźy z tamtym terenem i z tamtym miastem stołecznym pseudo
              stołecznym raczej Kielcami zwanym.Radomiaczku wracaj do II ligi!
              • Gość: hi hi hi Re: Trzecioligowy klasyk IP: 82.139.52.* 11.08.06, 22:56
                A moja żona pochodzi ze świętokrzyskiego...ja z Radomia.. czyli jakby co
              • Gość: Robson Re: Trzecioligowy klasyk IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 06:14
                Derby zawsze kojarzyły mi się z meczami pomiędzy druzynami z jednego miasta. Np
                w Warszawie Legia-Polonia, w Łodzi ŁKS-Widzew, w Krakowie Wisła-Cracovia, w
                Poznaniu Olimpia-Lech itd. Za derby można by również ostatecznie uznać np
                trójmiejskie mecze pomiedzy Lechią Gdańsk a Arką Gdynia czy śląskie pomiędzy
                Ruchem Chorzów a GKS Katowice lub Zagłebiem Sosnowiec a Górnikiem Zabrze. Jak
                ktoś bardzo chce to owszem, może uznać że spotkanie Radomiaka z MZKS Kozienice
                to także derby (regionu). ALE DO CHOLERY JASNEJ JAKIE TO DERBY JEŚLI RADOMIAK
                GRA Z KORONĄ ???!!! NO PYTAM JAKIE ??? Nawet w jednym województwie przecież nie
                jesteśmy! A jeśli Motor Lublin grałby z Jagiellonią Białystok to również byłyby
                to derby bo oba miasta leżą we wschodniej części kraju? BZDURA!!! Wiem że to nie
                jest wielki problem ale denerwuje mnie jak imbecyle przypisują jasnym wydawałoby
                się słowom i określeniom nowe znaczenia. Taka właśnie nowomowa sprawia że słowa
                tracą swój pierwotny sens. Złodziej to człowiek zaradny życiowo, cham jest po
                prostu asertywny, a homoseksualista (pedał) to kochający inaczej (gay) itd !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka