lamia34 01.01.07, 20:34 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3823242.html?nltxx=1077927&nltdt=2007-01-01-20-05 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaqbek2 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 01.01.07, 22:29 Mam nadzieję, że pozwolenia na budowę nie dostaną Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 03.01.07, 16:05 W "Dzienniku Budowy" też o tym wspomnieli ;) Dobrze, może ktoś się wreszcie zainteresuje działalnością developera Multi-Hekk: dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/n/B8EE56817BC6E784C1257258002E2BAD?OpenDocument&View=n&Count=10&Cat=wd Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 03.01.07, 17:57 mało nas mało nas do pieczeeeenia chleeeeeeebaaaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
nea78 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 04.01.07, 12:38 Też mam nadzieję, że w starostwie troche pomyślą zanim wydadzą pozowlenie na budowę takich slamsów.Jeżeli dobrze się poociagają (a sądze, że z tym nie bedzie kłopotów) to może wejdzie to rozporządzenie wojewody?? i będą nici z budowania :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanowa15 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 04.01.07, 12:56 niezła łapówa pewnikiem poszła - skandal ed. Odpowiedz Link Zgłoś
30maciekk Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 05.01.07, 10:05 Burmistrz uniewinniony, tak więc Multi Hekk będzie nadal budwał potwory w naszym mieście:(. Zgroza co powstanie w ciagu najbliższych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dani_33 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 13:44 To ja się pytam po co go kurde wybieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
lozil Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.01.07, 21:27 Niestety prawo budowlane jest bardzo źle uchwalone. A dużej ilości ludzi jest bardzo dobrze, że w prawie są takie dziury. Dziurawe prawo umożliwia różne jego interpretacje- kiedyś nazywało się to falandyzacja prawa. To prawo zezwala np. na rozbudowę bliźniaka do wielkiego budynku wielorodzinnego. Mieszkania dwu poziomowe to ominięcie warunku wybudowania windy , budowa mieszkań socjalnych nie potrzeba zabezpieczyć miejsc parkingowych, wystarczy 1 miejsce na dwa mieszkania, - całe osiedle Słowicza. Wysokość budynku - mieszkanie na poddaszu Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 22.02.07, 08:09 Ciąg dalszy... miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3937077.html Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 07.03.07, 09:04 Multi-hekk kontratakuje? Nie znalazłem nigdzie informacji na temat spółki "DE HOUSE" Sp. z o.o. ale nie wiem dlaczego wydaje mi się że to kolejna spółka córka Multi-Hekku... "De Silva Haus" ... "DE HOUSE" Sp. z o.o. Ale do czego zmierzam. Wczoraj pojawiło się zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie wydania decyzji pozwolenia na budowę. Szczegóły: bip.piaseczno.pl/public/?id=62515 Ciekawe czy dostaną to pozwolenie? Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 20.03.07, 09:44 Wpadł mi w ręce najnowszy biuletyn reklamowy powiatu piaseczyńskiego i tam na całej stronie raklama MH, że na naszym terenie prowadzą teraz tylko inwestycje, oczywiście chwalą się słowiczą i arkadią (titanicem już nie) oraz reklama osiedla Electra jak wół że już lada chwila powstanie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 20.03.07, 14:20 Pomogą nam porty lotnicze:) Już wkrótce może zostać powiększony obszar w którym nie będzie można budować ze względu na "uciążliwości lotnicze". Ja wolę samoloty nad głową niż kolejne osiedla i megakorki na Puławskiej:) "Zyska Ursynów, straci Piaseczno Dodatkowy pas na Okęciu znacznie poprawiłby przepustowość lotniska - mogłoby z niego startować znacznie więcej samolotów. Dzięki maszyny przestałyby latać nad nad Ursynowem i i częścią Ursusa. Za to przybyłoby ich nad Piasecznem, Iwiczną i częścią Włoch." Cały artykuł: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3999950.html Odpowiedz Link Zgłoś
ordyl Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 20.03.07, 17:42 3fx napisał: > Pomogą nam porty lotnicze:) Już wkrótce może zostać powiększony obszar w którym > > nie będzie można budować ze względu na "uciążliwości lotnicze". Ja wolę > samoloty nad głową niż kolejne osiedla i megakorki na Puławskiej:) juz w tej chwili im nie wolno budować korzystają z tego że nie ma planu oraz stref ograniczonego użytkowania ale zaraz wejdzie. > > "Zyska Ursynów, straci Piaseczno straci Piaseczno dokładnie i z czego tu się cieszyć > Dodatkowy pas na Okęciu znacznie poprawiłby przepustowość lotniska - mogłoby z > niego startować znacznie więcej samolotów. Dzięki maszyny przestałyby latać nad > > nad Ursynowem i i częścią Ursusa. Za to przybyłoby ich nad Piasecznem, Iwiczną > i częścią Włoch." Niestety cały czas próbują rozbudować okęcie, jednoczesnie sabotuje się lotniska w Modlinie Mszczonowie etc. Hałas będzie niemożliwy, nie ma co liczyć na to że będzie lepiej bo rzeczywiście ruch się zwiększy nad naszymi głowami. Ursynów będzie protestował może oto chodzi żeby im polatać nad głowami to się zgodzą na drugi pas. Już kiedyś o tym była mowa protesty się udały i ucichło. O drugim lotnisku mowa jest od wielu lat ale po co budować lotnisko 50 km od W-wy skoro możemy rozbudować Okęcie? Ludzie protestujmy bo to zrobią. Zaczyna się okres nocnych lotów jak będą dwa pasy to się nie da spać. Zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
keramb2 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 13:15 Plotkują na mieście, że to nowe osiedle Multi Hekk-u jednak powstanie. Czy ktoś ma może jakieś bardziej wiarygodne informacje w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 13:57 keramb2 napisał: > Plotkują na mieście, że to nowe osiedle Multi Hekk-u jednak powstanie. Czy ktoś > ma może jakieś bardziej wiarygodne informacje w tej sprawie? 2 tygodnie temu była o tym informacja w gazecie Nad Wisła (nr 10/2007). Informację o tym umieściłem na stronie: www.powiat-piaseczynski.info/informacja-multi-hekk-spelnil-warunki-stawiane-przez-gmine-piaseczno,350.html Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
wwwa Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 14:10 no to posprzątane:-( Odpowiedz Link Zgłoś
maciek19792 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 14:47 keramb2 napisał: > Plotkują na mieście, że to nowe osiedle Multi Hekk-u jednak powstanie. Chcesz kupić mieszkanie na osiedlu Elektra? Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 15:35 cos tam sie nawet za plotem dziac zaczyna :( nie mowiac o tym ze w sieci caly czas wisza oferty na ta inwestycje.. ja sie tylko zastanawiam (ale moze ja frajer co nie umie wyczuc okazji ;) ) - bo jesli przy obecnym szale i boomie na rynku nieruchomosci mialabym oferte na 2500 - 3000 PLN za metr to.... szukalabym haczyka :/ . ale tak jak mowie - ja frajer 8) ciekawe co bedzie z woda w jozefoslawiu... i z komunikacja na energetycznej i pulawskiej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
keramb2 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 16:45 dc22 napisała: > > ja sie tylko zastanawiam (ale moze ja frajer co nie umie wyczuc okazji ;) ) - > bo jesli przy obecnym szale i boomie na rynku nieruchomosci mialabym oferte na > 2500 - 3000 PLN za metr to.... szukalabym haczyka :/ . ale tak jak mowie - ja > frajer 8) Nie trzeba dlugo szukać, wystarczy popatrzeć sobie na dotychczasową radosną twórczość Dewelopera Multi Hekk. Osiedle Slowicza - komentarz chyba zbyteczny, no i słynny Tytanik. Jak dlugo jeszcze ten badziew szpecic bedzie nasze miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 17:39 keramb2 napisał: > no i słynny Tytanik. Jak dlugo jeszcze ten badziew szpecic bedzie nasze miasto? Władze Spółdzielni Jedność, ogłosiły przetarg na wykonanie projektu budowlano - wykonawczego remontu budynku przy ulicy Sikorskiego (TYTANIK). www.powiat-piaseczynski.info/informacja-czy-naprawia-budynek-mieszkalny-tytanik-w-piasecznie,198.html Od czasu ukazania sie o tym informacji w gazecie podwarszawskiej Nad Wisłą (nr 7 z dnia 5 kwietnia 2007) sprawa ucichła i nie widać, żeby ktoś planował naprawić ten sypiący się budynek. Tak więc chyba dalej będzie to antyreklama budownictwa w naszym mieście. :( Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
tasmans Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 23:16 to chyba można jeszcze zatrzymać ? może jakiś radny pomoże ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 07.06.07, 08:28 tasmans napisał: > to chyba można jeszcze zatrzymać ? Raczej machina budowlana Multi Hekk już ruszyła... Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś