Dodaj do ulubionych

Osiedle pod kołami lądujących samolotów

01.01.07, 20:34
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3823242.html?nltxx=1077927&nltdt=2007-01-01-20-05
Obserwuj wątek
    • jaqbek2 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 01.01.07, 22:29
      Mam nadzieję, że pozwolenia na budowę nie dostaną
    • kpt5 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 03.01.07, 16:05
      W "Dzienniku Budowy" też o tym wspomnieli ;)
      Dobrze, może ktoś się wreszcie zainteresuje działalnością developera Multi-Hekk:

dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/n/B8EE56817BC6E784C1257258002E2BAD?OpenDocument&View=n&Count=10&Cat=wd
      • drzejms-buond Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 03.01.07, 17:57
        mało nas
        mało nas
        do pieczeeeenia chleeeeeeebaaaaa...
        • nea78 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 04.01.07, 12:38
          Też mam nadzieję, że w starostwie troche pomyślą zanim wydadzą pozowlenie na
          budowę takich slamsów.Jeżeli dobrze się poociagają (a sądze, że z tym nie bedzie
          kłopotów) to może wejdzie to rozporządzenie wojewody?? i będą nici z budowania :D

• kasztanowa15 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 04.01.07, 12:56
      niezła łapówa pewnikiem poszła - skandal
      ed.
      • 30maciekk Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 05.01.07, 10:05
        Burmistrz uniewinniony, tak więc Multi Hekk będzie nadal budwał potwory w naszym
        mieście:(. Zgroza co powstanie w ciagu najbliższych lat.
        • dani_33 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 13:44
          To ja się pytam po co go kurde wybieracie?
    • lozil Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.01.07, 21:27
      Niestety prawo budowlane jest bardzo źle uchwalone. A dużej ilości ludzi jest
      bardzo dobrze, że w prawie są takie dziury. Dziurawe prawo umożliwia różne jego
      interpretacje- kiedyś nazywało się to falandyzacja prawa. To prawo zezwala np.
      na rozbudowę bliźniaka do wielkiego budynku wielorodzinnego.
      Mieszkania dwu poziomowe to ominięcie warunku wybudowania windy , budowa
      mieszkań socjalnych nie potrzeba zabezpieczyć miejsc parkingowych, wystarczy 1
      miejsce na dwa mieszkania, - całe osiedle Słowicza. Wysokość budynku -
      mieszkanie na poddaszu
      • 3fx Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 22.02.07, 08:09
        Ciąg dalszy...
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3937077.html
        • 3fx Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 07.03.07, 09:04
          Multi-hekk kontratakuje?

Nie znalazłem nigdzie informacji na temat spółki "DE HOUSE" Sp. z o.o. ale nie
          wiem dlaczego wydaje mi się że to kolejna spółka córka Multi-Hekku...

"De Silva Haus" ... "DE HOUSE" Sp. z o.o.

Ale do czego zmierzam. Wczoraj pojawiło się zawiadomienie o wszczęciu
          postępowania administracyjnego w sprawie wydania decyzji pozwolenia na budowę.

Szczegóły: bip.piaseczno.pl/public/?id=62515

Ciekawe czy dostaną to pozwolenie?
          • gabryella Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 20.03.07, 09:44
            Wpadł mi w ręce najnowszy biuletyn reklamowy powiatu piaseczyńskiego i tam na
            całej stronie raklama MH, że na naszym terenie prowadzą teraz tylko inwestycje,
            oczywiście chwalą się słowiczą i arkadią (titanicem już nie) oraz reklama
            osiedla Electra jak wół że już lada chwila powstanie ^^
            • 3fx Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 20.03.07, 14:20
              Pomogą nam porty lotnicze:) Już wkrótce może zostać powiększony obszar w którym
              nie będzie można budować ze względu na "uciążliwości lotnicze". Ja wolę
              samoloty nad głową niż kolejne osiedla i megakorki na Puławskiej:)

"Zyska Ursynów, straci Piaseczno

Dodatkowy pas na Okęciu znacznie poprawiłby przepustowość lotniska - mogłoby z
              niego startować znacznie więcej samolotów. Dzięki maszyny przestałyby latać nad
              nad Ursynowem i i częścią Ursusa. Za to przybyłoby ich nad Piasecznem, Iwiczną
              i częścią Włoch."

Cały artykuł: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3999950.html
              • ordyl Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 20.03.07, 17:42
                3fx napisał:

> Pomogą nam porty lotnicze:) Już wkrótce może zostać powiększony obszar w
                którym
                >
                > nie będzie można budować ze względu na "uciążliwości lotnicze". Ja wolę
                > samoloty nad głową niż kolejne osiedla i megakorki na Puławskiej:)
                juz w tej chwili im nie wolno budować korzystają z tego że nie ma planu oraz
                stref ograniczonego użytkowania ale zaraz wejdzie.

>
                > "Zyska Ursynów, straci Piaseczno
                straci Piaseczno dokładnie i z czego tu się cieszyć

> Dodatkowy pas na Okęciu znacznie poprawiłby przepustowość lotniska - mogłoby
                z
                > niego startować znacznie więcej samolotów. Dzięki maszyny przestałyby latać
                nad
                >
                > nad Ursynowem i i częścią Ursusa. Za to przybyłoby ich nad Piasecznem,
                Iwiczną
                > i częścią Włoch."
                Niestety cały czas próbują rozbudować okęcie, jednoczesnie sabotuje się
                lotniska w Modlinie Mszczonowie etc.
                Hałas będzie niemożliwy, nie ma co liczyć na to że będzie lepiej bo
                rzeczywiście ruch się zwiększy nad naszymi głowami. Ursynów będzie protestował
                może oto chodzi żeby im polatać nad głowami to się zgodzą na drugi pas.

Już kiedyś o tym była mowa protesty się udały i ucichło. O drugim lotnisku mowa
                jest od wielu lat ale po co budować lotnisko 50 km od W-wy skoro możemy
                rozbudować Okęcie? Ludzie protestujmy bo to zrobią. Zaczyna się okres nocnych
                lotów jak będą dwa pasy to się nie da spać.

Zdrówka
                • keramb2 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 13:15
                  Plotkują na mieście, że to nowe osiedle Multi Hekk-u jednak powstanie. Czy ktoś
                  ma może jakieś bardziej wiarygodne informacje w tej sprawie?
                  • marcin-borkowski Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 13:57
                    keramb2 napisał:
                    > Plotkują na mieście, że to nowe osiedle Multi Hekk-u jednak powstanie. Czy ktoś
                    > ma może jakieś bardziej wiarygodne informacje w tej sprawie?

2 tygodnie temu była o tym informacja w gazecie Nad Wisła (nr 10/2007).
                    Informację o tym umieściłem na stronie:
                    www.powiat-piaseczynski.info/informacja-multi-hekk-spelnil-warunki-stawiane-przez-gmine-piaseczno,350.html
                    Pozdrawiam
                    Martin
                    • wwwa Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 14:10
                      no to posprzątane:-(
                  • maciek19792 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 14:47
                    keramb2 napisał:
                    > Plotkują na mieście, że to nowe osiedle Multi Hekk-u jednak powstanie.

Chcesz kupić mieszkanie na osiedlu Elektra?
                    • dc22 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 15:35
                      cos tam sie nawet za plotem dziac zaczyna :(
                      nie mowiac o tym ze w sieci caly czas wisza oferty na ta inwestycje..

ja sie tylko zastanawiam (ale moze ja frajer co nie umie wyczuc okazji ;) ) -
                      bo jesli przy obecnym szale i boomie na rynku nieruchomosci mialabym oferte na
                      2500 - 3000 PLN za metr to.... szukalabym haczyka :/ . ale tak jak mowie - ja
                      frajer 8)

ciekawe co bedzie z woda w jozefoslawiu... i z komunikacja na energetycznej i
                      pulawskiej :/
                      • keramb2 Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 16:45
                        dc22 napisała:

> > ja sie tylko zastanawiam (ale moze ja frajer co nie umie wyczuc
                        okazji ;) ) -
                        > bo jesli przy obecnym szale i boomie na rynku nieruchomosci mialabym oferte
                        na
                        > 2500 - 3000 PLN za metr to.... szukalabym haczyka :/ . ale tak jak mowie - ja
                        > frajer 8)

Nie trzeba dlugo szukać, wystarczy popatrzeć sobie na dotychczasową radosną
                        twórczość Dewelopera Multi Hekk. Osiedle Slowicza - komentarz chyba zbyteczny,
                        no i słynny Tytanik. Jak dlugo jeszcze ten badziew szpecic bedzie nasze miasto?
                        • marcin-borkowski Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 17:39
                          keramb2 napisał:
                          > no i słynny Tytanik. Jak dlugo jeszcze ten badziew szpecic bedzie nasze miasto?

Władze Spółdzielni Jedność, ogłosiły przetarg na wykonanie projektu budowlano -
                          wykonawczego remontu budynku przy ulicy Sikorskiego (TYTANIK).
                          www.powiat-piaseczynski.info/informacja-czy-naprawia-budynek-mieszkalny-tytanik-w-piasecznie,198.html
                          Od czasu ukazania sie o tym informacji w gazecie podwarszawskiej Nad Wisłą (nr
                          7 z dnia 5 kwietnia 2007) sprawa ucichła i nie widać, żeby ktoś planował
                          naprawić ten sypiący się budynek. Tak więc chyba dalej będzie to antyreklama
                          budownictwa w naszym mieście. :(

Pozdrawiam
                          Martin
    • tasmans Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 06.06.07, 23:16
      to chyba można jeszcze zatrzymać ? może jakiś radny pomoże ?

• marcin-borkowski Re: Osiedle pod kołami lądujących samolotów 07.06.07, 08:28
        tasmans napisał:
        > to chyba można jeszcze zatrzymać ?

Raczej machina budowlana Multi Hekk już ruszyła...

Pozdrawiam
        Martin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka