amelii2 06.01.07, 18:54 witam, jestem przed wyborem szpitala i mój lekarz poradził mi inflancką.. jakie są opinie o tym szpitalu? i o poożnych-może jakieś nazwiska godne zainteresowania?? z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martyna5 Re: szpital i położne inflancka-jakie opinie? 29.01.07, 16:15 Przebywalam na Inflanckiej pod koniec roku a 2 stycznia urodzilam syneczka. Lekarze sa mili i kompetentni, warunki lokalowe niezbyt zadowalajace ale jak dla mnie nie musze miec kolorowych firanek byle opieka byla OK , a jest. Jesli chodzi o polozna to zdecydowanie polecam, Agnieszke Korejwo (tel.606 785 145) rodzilam z nia juz drugie dziecko na porodach rodzinnych i jestem b.zadowolona, drugie dziecko wazylo 4650 a porod przebieg sprawnie milo i szybko. Inne osoby ktore z nia rodzily a lezaly ze mna po porodzie rowniez goraco ja zachwalaly. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: szpital i położne inflancka-jakie opinie? 29.01.07, 16:41 Rodziłam w lutym 2006 na porodach rodzinnych. Przeszłam przez trzy zmiany położnych- na końcu równiez trafiłam na p. Agnieszkę Korejwo i jestem bardzo zadowolona. Znałam ją ze szkoły rodzenia. Pomagała mi znaleźć dobrą pozycje do parcia- zdecydowałam że będę przeć na siedząco. Ogólnie lekarzy i położne na porodówce oceniam bardzo wysoko. Przy porodzie była obecna dr Jędrzejowska- ogromny profesjonalizm i dr Falkowska (nie jestem pewna nazwiska)- rewelacyjnie mnie zszyła-następnego dnia normalnie siedziałam Co do opieki na położniczym to bywa różnie. Leżałam 8 dni (synek musiał dostawać antybiotyk) więc poznałam chyba cały personel. Większość pielęgniarek noworodkowych była super- co jakiś zcas same z siebioe zaglądały do nas pytając czy nic nie trzeba i pomagając przystawić maluchy do piersi- wyrazy uznania dla bardzo miłej p. Małgosi- pielęgniarki laktacyjnej. Pediatrzy w porządku- poza jedną panią doktor- ale może miała wtedy zły dzień. Ogólnie poród wspominam dobrze mimo, że trwał ponad 20 godzin i był bolesny. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aqk Re: szpital i położne inflancka-jakie opinie? 29.01.07, 22:44 Cześć Ja rodziłam w pażdzierniku 2006 na porodach rodzinnych. Trafiłam na bardzo miłą położną - P. Małgosię Orłowską.Na położnictwie również bardzo miłe pielęgniarki.Urodziłam późnym wieczorem i po porodzie fatalnie się czułam. Nie było żadnego problemu żeby pielęgniarki zajęły się w nocy dzieckiem.Zaglądały też żebysprawdzić czy wszystko ok. Pani Małgosia - pielęgniarka laktacyjna jest wręcz nieoceniona i przemiła. Lekarzy również oceniam dobrze( no może z wyjątkiem jednego - pracuje w przychodni przyszpitalnej w gabinecie KTG - beznadziejny)Ogólnie godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aqk Re: szpital i położne inflancka-jakie opinie? 29.01.07, 22:46 Ogólnie godny polecenia. - szpital oczywiście a nie lekarz z przychodni Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: szpital i położne inflancka-jakie opinie? 30.01.07, 06:35 a czy masz moze na mysli dr słomiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
street Re: szpital i położne inflancka-jakie opinie? 30.01.07, 17:26 Urodziłam tam dwoje dzieci i będę w marcu rodzić kolejne. Polecam dr Macieja Ruszkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
strzalcia Re: szpital i położne inflancka-jakie opinie? 31.01.07, 17:47 wpisz w wyszukiwarce na forum "inflancka" i znjadziesz tysiace wątkow. ja rodzilam w sierpniu, lezalam przed porodem miesiac, patologia super, polozna z ktora rodzilam na rodzinnych - pani Orlowska cudowna!!!!!!!!!, pani laktacyjna superowa! lekarze rewelka - dr ruszkowski, dr prokop, dr jedrzejowska i wielu innych ktorych nazwisk juz nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
g.tarnowski Re: szpital i położne inflancka-jakie opinie? 23.03.07, 21:46 urodziłam tam dwa dni temu czyli w I dzień wiosny ukochanego synka Jasia:- ))) poród był wywoływany oxytocyną z powodu braku skurczy, wody płodowe częsciowo już odeszły więc jak na 38 tydzien uważam że to była bardzo słuszna decyzja lakarzy aby wywoływać poród, Jasia urodziłam o 4:40 nad ranem. dziś już jestem w domu i chciałabym bardzo bardzo podziękować fantastycznej położnej Beacie Szol która pomogła mi urodzić naszego synka. Wielkie uznanie dla tej kobiety i więcej tak kompetetnych lekarzy w szpitalach położniczych. Dziękuje Pani Beato... Agata z synem Jasiem) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiaw32 Re: szpital i położne inflancka-jakie opinie? 24.03.07, 11:10 Też zamierzam rodzić na Inflanckiej. Mój lekarz prowadzący tam pracuje. Panią Beatę poznałam podczas zajęć w szkole rodzenia to naprawdę bardzo ciepła i doświadczona osoba mam nadzieję "trafić" na nią podczas porodu.Inne Panie położne też wydają się być miłe i przyjazne rodzącym. Bardzo fajne sale do porodów rodzinnych. Jak na razie jedyną wadą są ceny: poród rodzinny 500,- zzo 500,- Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie czy któraś z Was rodziła bez nacięcia? 24.03.07, 18:57 jeśli tak, to z jaką położną i czy mogłyście wybrać pozycję do parcia? dziękuję za informacje! pozdrawiam serdecznie, e-millie Odpowiedz Link Zgłoś