Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach.

IP: *.chello.pl 26.01.07, 09:48
    Właśnie szukam pracy i denerwuje mnie fakt,że o ogłoszeniach krajowych
    (łącznie z PUP) pracodawcy nie podają oferowanej zapłaty za daną pracę.
    No, a przecież minęły już czasy, kiedy brało się właściwie wszystko co było i
    teraz człowiek się ceni:)
    Ale jak widać ludzie odpowiedzialni za rekrutację jeszcze do tego nie dojrzeli...
    Czy was to też irytuje czy tylko mnie?
    Obserwuj wątek
      • raveness1 Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. 26.01.07, 10:49
        Dzis w radiu slyszalem bardzo powazne ogloszenie:
        "Firma spozywcza poszukuje pracownikow, tel. 5647$#5399."
        Koniec ogloszenia.
      • Gość: olo Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 10:50
        Myśle, że wszysktich którzy szukają prace denerwuje brak wynagrodzenia w
        ogoszeniu. Teraz prawie w co drugim ogłoszeniu jest informacja o atrakcyjnym
        wynagrodzeniu i pracodawcy myślą że to wystarczy, potem sie okazuje co to za
        atrakcja 1000zł.
      • iberia.pl Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. 26.01.07, 10:51
        tajemnica zarobkow-slyszalas o czyms takim?
        • raveness1 Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. 26.01.07, 11:02
          Nasz kraj to jedna wielka tajemnica.
          • Gość: michał Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:20
            w UK kraju cywilizowanym podawanie wynagrodzenia w ogloszeniach o prace to
            standart.
            Mam nadziej ze u nas tez do tego dojdzie:)
            ja widuje kwoty wynagrodzenia w ogloszeniach, i to mnie cieszy.
            Dla mnie jest to transparentosc.
        • Gość: b Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 20:34
          iberia.pl napisała:

> tajemnica zarobkow-slyszalas o czyms takim?

hahahahahahaha
          tajemnica tej tajemnicy polega na tym, ze jakby napisali od razu 600 zl-nikt by
          nie przyszedl na rozmowe. A tak moze i jakis frajer na 3 miesiace zostanie. Ot
          i cala tajemnica tajemnicy :DD
        • Gość: Pablo Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.chello.pl 27.01.07, 10:31
          Jakos na zachodzie nie mają problemu aby podac w ogłoszeniu widełek...ale cóż to jest właśnie Polska...tajemnica wynagrodzeń - to jest jakaś paranoja...gdyby podawano wysokośc wynagrodzeń to wiele czasu by to zaoszczędziło zarówno osobom które szukają pracy jak i również pracodawcy, gdyż otrzymywałby zgłoszenia osób świadomych warunków płacowych.
      • Gość: ANGRY Oczewiwania:15punktow, firma oferuje:2pkt - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:35
        1.atrakcyjne wynagrodzenie (1tys zl - dowiesz sie na 1 lub 2giej rozmowie)
        2.mila atmosfera pracy (zalezy co dla kogo mile, a dodam ze kazda firma-nawet
        ta ktora wyzyska Cie do cna pisze ze mila atmosfera pracy)
        PYTANIE: TYLKO TYLE MOZECIE PSEUDOKAPITALISTYCZNE Firmy zaoferowac w Polsce?!
      • Gość: joanna Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:49
        A dla mnie to zrozumiałe
        Umowa o prace to i dla pracownika i dla pracodawcy kupownie kota w worku
        dopiero po jakimś okresie można ocenić ile jest praca warta, jeśli pracodawca
        płaci za mało (wg pracownika to ten znajdzie sobie inna, wg niego odpowiednią)
        i na odwrót
        • Gość: luśka121 Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:11
          Nie mogę się zgodzić z twoją opinią. Wynagrodzenie jest potrzebne to po właśnie
          by szukający pracy wiedział, czy warto zawracać sobie głowę tą ofertą.A tak
          tracisz i czas i pieniądze na dojazd, bo jedziesz w ciemno. Spojrzyj inaczej na
          to, pracodawca daje ogłoszenie, na które ludzie składają aplikację, a w niej
          ani słowa o wykształceniu, doświadczeniu, i co ty na to? Czy takie osoby będę
          zaproszone na rozmowę,nie sądzę. A umowa o pracę dla obu stron, pracownika i
          pracodawcy nie jest kupowaniem kota w worku,jest okres próbny, gdzie jest
          podane wynagrodzenie wyjściowe, jeśli pracownik sprawdzi się powinien dostać
          podwyżkę.
          • Gość: kati Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.devs.futuro.pl 26.01.07, 13:18
            jasne że dobrze byłoby gdyby każdy widział na co się pisze idąc na rekrutację.
            wiele razy niestety spotkałam się z mega wymaganiami za śmiesznie niską kasę.
            to godzi w moje dobro, bo na ten moment mam pracę i szukam lepiej płatnej a nie
            jakiejkolwiek, więc wolałabym od razu wiedzieć czy warto brać dzień wolnego i
            iść na daną rozmowę.
            niestety nawet w przypadku podawania kwot w ogłoszeniu zdarzają się
            nieprzyjemne sytuacje: raz była podana kwota, którą mogłabym zaakceptować, po
            czym na rozmowie okazało się że tak naprawdę dają połowę mniej a ta która była
            podana w ogłoszeniu to jest z ewentualnymi premiami za wyniki!!!!
            ludzie! nie róbcie nas w konia!
            • Gość: billy. the.kid Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:46
              to powinien być standard. zdziebko rozglądam sie za jakąś pracusią. nie to ze
              musze. na chlebuś mam ale chce ociupinke porawić. telefonuję. pierwsze moje
              pytanie o kase. odpowiedz-dowie sie pan podczas rozmowy. moja odpowiedz- jesli
              chcecie usłyszec podczas rozmowy pare ch..w za zawracanie mi głowy i
              marniowanie mojego CENNEGO czasu mto moge zajrezec ale przypuszczam ze wątpię.
              chwila krygowania sie po drugiej stronie i jakos wyduszają z siebie stawki.
              często równe lub mniejsze z moimi aktualnymi. wtedy też radosnie posyłam pare
              jobów jako odwdziękę za "atrakcyjne wynagrodzenie" z ogłosznie. ale tylko wtedy
              gdy jestem w gporszym humorze.
              • Gość: xx Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:17
                > chcecie usłyszec podczas rozmowy pare ch..w za zawracanie mi głowy i
                > marniowanie mojego CENNEGO czasu mto moge zajrezec ale przypuszczam ze wątpię.
                > często równe lub mniejsze z moimi aktualnymi. wtedy też radosnie posyłam pare
                > jobów jako odwdziękę za "atrakcyjne wynagrodzenie" z ogłosznie.

Gratuluję wysokiej "kultury" w rozmowie z potencjalnym pracodawcą. Niech wie jak sie zachowuje przedstawiciel klasy robotniczej ! Tak trzymaj !!
                • Gość: Wiktor Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.tktelekom.pl 26.01.07, 20:11
                  Podawanie wysokości wynagrodzenia w ofertach pracy jest praktyką powszechnie
                  przyjętą np. w UK; bardzo upraszcza to proces rekrutacji, bo inaczej często
                  jest to zawracanie głowy i marnowanie czasu, np. człowiek który nie chce
                  pracować za mniej niż 1300 netto powiedzmy w Warszawie, bo zwyczajnie nie jest w
                  stanie się za to utrzymać i tak takiej oferty nie przyjmie więc po co to
                  ukrywanie, najlepsze
                  są jasne sytuacje. Myślę, że w obliczu zmieniającego się rynku pracy w Polsce i
                  trudności z pozyskaniem pracowników w wielu zawodach wysokość wynagrodzenia
                  będzie coraz częściej podawana w ofertach celem przyciągnięcia potencjalnych
                  pracowników.
                  • billy.the.kid Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. 26.01.07, 22:20
                    xx-siku. tu nie biega o kulture. jesli potencjalny pracodawca jest CHAMEM nie
                    może oczekiwąc tej tw kultury. tobie chyba jaki,s potencjalny "murzyn"juz
                    nawsadzał jobów więc rozumiem twoje rozżalenie. zreszta do pracusia nie idę
                    po "kulturę", a zarobić na chlebuś. i to jest walka. z pracodawcą niestety
                    jesteśmy po przeciwnych stronach barykady.
                    • Gość: xx Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:46
                      > xx-siku. tu nie biega o kulture. jesli potencjalny pracodawca jest CHAMEM nie
                      > może oczekiwąc tej tw kultury. tobie chyba jaki,s potencjalny "murzyn"juz
                      > nawsadzał jobów więc rozumiem twoje rozżalenie. zreszta do pracusia nie idę
                      > po "kulturę", a zarobić na chlebuś. i to jest walka. z pracodawcą niestety
                      > jesteśmy po przeciwnych stronach barykady.
                      Ty naprawdę jesteś głupszy niz myślałem, a nawiasem mówiąc, to jestem pracownikiem najemnym ale nie jestem idiotą i nie walczę z pracodawcą.
                    • Gość: ja Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.chello.pl 26.01.07, 23:25
                      Jesteś najgorszym śmieciem, plunąć Ci w ten roszczeniowy czerwony wąsaty
                      jadowity pysk !
                      • 0tdr0 Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. 26.01.07, 23:36
                        Przeciez on nie roszczy sobie prawa dostawania kasy za nic. On po prostu walczy
                        o to zeby jego praca byla dobrze oplacana. Podobnie jak producent walczy, zeby
                        jego produkty mialy satysfakcjonujaca go cene. Wiec w czym problem? Dlaczego
                        wyzywasz go od smieci? Nie chce Cie oskarzac o to, e jestes roscezniowym
                        smieciem, ale zapytam czy jestes hipokryta czy moze tylko uwazasz, ze tylko pan
                        i wladca ma prawo wymagac (moze tylko ty?) ?

Istnieja i porzadni pracodawcy i pracodawcy-swinie. Podobnie z pracownikami. A
                        nie umieszczanie przedzialu pensji jest prostactwem i brakiem szacunku do
                        czyjegos czasu. To tak jakby pracownik zostawial puste pola w CV wpisujac tylko
                        bzdury typu "kreatywnosc, wysokie kompetencje, niekonfliktowosc" itd. itp. A
                        reszte danych pozostawial do zgadywania pracodawcy juz po ustaleniu
                        wynagrodzenia albo juz po podpisaniu umowy.
                • raveness1 Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. 27.01.07, 06:41
                  A ten potencjalny pracodawca to niby jaka klase reprezentuje? Na niepowazne
                  oferty dostaje w zamian niepowazne odpowiedzi.
                  Tez me klasa...tlusty, prymitywny groszorob, ktory nie potrafi sie nawet
                  wyslowic we ojczystym jezyku. Tfu.
                  • billy.the.kid Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. 27.01.07, 09:49
                    widzisz,ludkowie o mentalności niewolników już tak mają.pan daje ochłap-
                    przyjmują z merdaniem ogonkami.tłumaczenie gfamoniom ze można inaczej mija się
                    z celem. łojezuniu, jeszcze mi naubliżali że gupi jezdym.łokrutnie siem tem
                    przejąłem. po czemś takiem bede pana i władce całował po łapkach i czekał jak
                    mi na koniec rozmowy[o ile takie cóś można nazwać rozmową-raczej przesłuchanie]
                    zaserwuje jakieś nędzne grosiki. i wtedy ogonek pod siebie i do następniego
                    przesłuchania.
              • Gość: lepszy xx Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.icpnet.pl 27.01.07, 10:06
                a dla mnie billy the kid jestes bohaterem niewielu ma takie jaja ja takze tak
                robie a pracuje na srednim szczeblu bankowosci wiec nie jesem robolu ;p;p;p;p
                • billy.the.kid Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. 27.01.07, 10:20
                  dziękuję za uznanie. no może bohaterem jeszcze nie-ale w przyszłości-kto wie?

jakos tak się zdziebko zmieniło w naszej najjaśniejszej rz-plitej że rynek
                  pomaleńku przestaje byc rynkiem pracodawcy a zdziebko szanse się
                  wyrównuja.no,na pewno nie w tym stopniu jakiego ocvzekujemy-ale zawsze coś.

marksy i engelsy pisali coś o walce klas- za pare lat dojhdziemy do wniosku ze
                  to nie było takie głupie jak , dziś wciskaja małym ludkom ciemnote ze wspólnymi
                  siłami, dla dobra wspólnego,dla naszej ojczyzny... jeden za grubą kasę-drugi za
                  ochłapy.
      • Gość: ilona Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 16:39
        Odpowiedziałam na ogłoszenie oferującą atrakcyjne wynagrodzenie. Dopiero na
        trzeciej rozmowie podano mi jego wysokość. Było to dokładnie 4 razy mniej niż
        mam w dotychczasowej pracy (prawie identyczne obowiązki). Stracony czas i mój i
        ich.
        • 0tdr0 Re: Brak wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach. 27.01.07, 16:44
          Podaj nazwe firmy. Moze ktos przez google przed rozmowa sie dowie na co moze liczyc.
      • annajustyna Kiedy jeszcze szukalam pracy w PL, zadzwonilam do 27.01.07, 16:43
        pewnej kancelarii w Poznaniu (jestem ze Szczecina) i zapytalam, jakie
        ewentualnie zarobki moglyby wchodzic w gre. Uslyszalam, ze jestem niepowazna.
        No comennts.
        • anula36 Re: Kiedy jeszcze szukalam pracy w PL, zadzwonila 27.01.07, 16:47
          moze i lepiej tak , niz gdybys tam pojechala ze 2-3 razy i na koncu sie dowiedziala ze to 1200 zl brutto
          • annajustyna Wlasnie takiej sytuacji chcialam uniknac://///. 27.01.07, 16:48
            I uniknelam jakby nie patrzec:)))).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka